Noodverordening in Veendam om branden

Redactie

De politie en de gemeente Veendam hebben een noodverordening ingesteld in de strijd tegen de branden in de Groningse plaats. De maatregel betekent dat de politie mensen preventief mag fouilleren. Mensen die brandgevaarlijke spullen bij zich hebben zijn in overtreding.

In Veendam worden ook vijftien extra camera's opgehangen en is een 24-uurs politiepost in gebruikgenomen. Er is verscherpt toezicht van politie, stadswachten en particuliere beveiligers, die de post als uitvalsbasis gebruiken. Ook worden er bosjes getrimd voor meer overzicht en minder beschutting voor de brandstichter of brandstichters.

De politie zette eerder al beelden online waarop mogelijk de pyromaan of een belangrijke getuige te zien is. Er zijn al meerdere tips over de beelden binnengekomen, maar of de gouden tip erbij zit, is nog niet bekend.

Veendam is al een tijd in de ban van een mogelijke pyromaan. Vorige week woedden er twee branden tegelijk. Beide branden bleken aangestoken. Bij een van die branden kwam een brandweerman om toen een muur instortte. Een collega raakte daarbij gewond. Ook afgelopen nacht was er weer een brand. Een auto raakte beschadigd.