Wormgoor: "Er zit een stijgende lijn in"

De Graafschap komt steeds dichterbij een terugkeer naar de Eredivisie. Vooral in verdedigend opzicht staan De Superboeren er de afgelopen weken goed voor. Vito Wormgoor, verdediger van de ploeg uit Doetinchem, is dan ook tevreden.

"Als team moeten we nog wel eens aanpoten, want we spelen niet altijd de beste wedstrijd. Maar als je dan vaak de nul houdt, is dat wel lekker," liet Wormgoor in een reactie weten. "Verdedigend zit er een stijgende lijn in."

Toch ziet de verdediger van De Graafschap ook nog ruimte voor verbetering. "Elke wedstrijd krijgen we genoeg doelrijpe kansen. Wij hebben een ploeg die genoeg creëert. Zelf had ik ook een kansje, die ik miste. Daar baalde ik nu dubbel van, omdat we de aanvallers dan niet kunnen verwijten dat zij de kansen niet maken."

Gisteren slaagde De Graafschap er niet in om achterin de nul te houden. Na een half uur voetbal wist FC Volendam namelijk te scoren. De ploeg uit Doetinchem won uiteindelijk wel met 4-1. Wormgoor: "Die tegentreffer was een rare treffer. Rogier ging onder de bal door, waardoor ik schrok en mijn tegenstander wegliep en scoorde. Voor de rest hebben zij geen optimale kansen gekregen. We zijn geen moment meer in gevaar gekomen."