[Six Nations] Wales overtuigt tegen Italië

ChiefBigFoot

Op zaterdag 20 maart vonden de laatste wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hier volgt een kort verslag van de wedstrijd tussen Wales en Italië.

Wales - Italië 33-10

Na een teleurstellend toernooi heeft Wales in de laatste wedstrijd nog wat goed weten te maken. Voor eigen publiek werd Italië met 33-10 verslagen. Italië viel als eerste aan en zette Wales goed onder druk. In de eerste vijf minuten kwam de trylijn van Wales in zicht, maar door twee gemiste pogingen tot drop goals van Italiaan Gower kwam Italië niet op het scorebord. Toen Wales voor het eerst aanzette was het wel direct raak. Stephen Jones benutte een penalty, na goed werk van Prydie, die met zijn 18 jaar en 25 dagen de jongste international van Wales ooit is. Mirco Bergamasco kreeg een kans om via een penalty Italië op gelijke hoogte te schieten, maar hij raakte de paal. Vanaf dat moment was het eigenlijk eenrichtingsverkeer en leek het slechts een kwestie van tijd voordat de eerste try van Wales een feit was, maar net zoals het overgrote deel van het toernooi verdedigde Italië stug. Stephen Jones, die tot man of the match werd benoemd, benutte voor rust nog drie penalty's waardoor Wales ging rusten met een 12-0 voorsprong.

Vlak voor de rust leek Wales via Byrne een try te maken, maar de lijnrechter lette goed op en zag dat de laatste pass van Shane Williams richting Byrne naar voren werd gespeeld, waardoor het feestje niet door ging. In de tweede helft ging Wales gewoon door waarmee men in de eerste helft opgehouden was, en het duurde dan ook niet lang voordat Wales weer in de buurt van de Italiaanse trylijn was. Op aangeven van Stephen Jones maakte James Hook met goed voetenwerk de eerste try van de wedstrijd en Jones benutte de conversie ook. Bij een volgende aanval van Wales beging Mauro Bergamasco een domme overtreding op Hook, waardoor hij een gele kaart kreeg en daarom naar de sin bin moest. Wales schoot de penalty over de zijlijn en ging voor de scrum, welke optimaal benut werd toen Stephen Jones Hook weer wegstuurde voor de tweede try van de dag. Jones miste ook nu de conversie niet. Italië gaf desondanks niet op en dwong een penalty af die nu wel benut werd door Mirco Bergamasco, zodat Italië nu ook op het scorebord terechtkwam.

Hoewel Italië weer in de wedstrijd leek te komen was het juist Wales dat weer scoorde. Hook rende door de defensie van Italië heen en gaf de bal via Shanklin aan Phillips, die net voor de trylijn neer werd gelegd door Mirco Bergamasco, maar de Italianen zagen Shane Williams over het hoofd toen hij via de hervatting de bal over de trylijn drukte. Ook nu wist Stephen Jones de conversie te benutten. Italië zette nog een laatste keer aan en via McLean maakten ze ook nog een try, al had McLean wel de mazzel dat invaller aan de kant van Wales Peel uitgleed. Mirco Bergamasco's benutte conversie bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Hij schoot de 33-10 eindstand op het scorebord.

Wales
Try's: Hook (2), S. Williams
Conversies: S. Jones (3)
Penalty's: S. Jones (4)

Italië
Try: McLean
Conversie: Mirco Bergamasco
Penalty Mirco Bergamasco