'Van witwassen verdachte directeur ziekenhuis weg'

De directeur van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is gisteren op staande voet ontslagen omdat hij mogelijk betrokken is bij een grote oplichtingszaak. De partner van de vermoorde Willem Endstra is een van de slachtoffers in de zaak. Dat meldt De Telegraaf.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt in de krant dat de directeur is ontslagen nadat hij de afgelopen tijd afspraken heeft geschonden. Het imago van het ziekenhuis dreigt hierdoor te worden aangetast.

De oplichtingszaak draait om de ex-partner van de directeur, die in juni vorig jaar werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor het oplichten van onder anderen de partner van de in 2004 vermoorde vastgoedman Endstra. De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Jonathan T. vorig jaar tevens tot het betalen van ruim zeven ton aan Anita Schuts, de ex-partner van Endstra.

Tegen de ontslagen directeur zou al bijna twee jaar een strafrechtelijk onderzoek lopen naar zijn rol in de zaak. Hij wordt ervan verdacht een kwart miljoen euro aan crimineel geld te hebben witgewassen. Het ziekenhuis was al geruime tijd op de hoogte van het onderzoek, zo meldt de woordvoerder. De directeur zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.