FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 24 april 2009

Ferrari heeft weinig hoop voor race

Het lijkt er op dat Ferrari opnieuw een kansloze race gaat rijden aankomende zondag, dit wordt ook gevreesd door Ferrari zelf. Op de vrijdagtrainingen kwamen de Ferrari's totaal niet uit de verf.

Tijdens de wintertests heeft Ferrari nog uitgebreid getest in Bahrein, het Italiaanse team lijkt hier vooralsnog weinig voordeel aan te hebben gehad. "Ook al weten we niet met hoeveel benzine de concurrentie heeft gereden, het is duidelijk dat we niet zo snel zijn als dat we willen. We moeten er maar het beste van maken. We verwachten een lastig weekend, maar dat wisten we eigenlijk al van tevoren", verklaart Kimi Raikkonen.

Ook Felipe Massa is niet opgetogen over de rest van het raceweekend."Het was geen goede dag. We hebben veel aan de race set-up gewerkt, maar we moeten de afstelling nog verbeteren om morgen en zondag naar voren te komen."

Coureurs Force India tevreden

Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella van Force India zijn tevreden over de nieuwe onderdelen op de bolide. Vooral de balans lijkt een stuk beter te zijn dan vorige week in China.

"De balans is goed. We kunnen nog wel wat kleine aanpassingen doen en ook de rembalans moet beter, want ik ben nog niet 100 procent comfortabel", verklaart Sutil."Als je kijkt naar mijn positie 's middags - mijn beste klassering op een vrijdag - kun je concluderen dat de update goed werkt." Ook Fisichella was tevreden over de updates. "Het voelt alsof we een stap vooruit hebben gezet met de update. De auto is consistenter en het gat met de rest is kleiner. We zullen het morgen zien wat de update ons zal brengen."

De ware snelheid van Force India zal morgen tijdens de kwalificatie pas blijken. Er gaan geruchten dat veel teams vandaag met veel brandstof reden, hierdoor zouden de tijden van Force India wat geflatteerd kunnen zijn.

Ruzie tussen Räikkönen en Coulthard

De Schotse ex-coureur David Coulthard heeft zich vandaag kritisch uitgelaten over Räikkönen. Dit viel bij Räikkönen niet bepaald in goede aarde.

Volgens Coulthard zou Ferrari beter Räikkönen kunnen dumpen en Alonso in de rode bolide laten rijden. Räikkönen zou geen leiding kunnen nemen in het ontwikkelen van een auto, iets wat Alonso volgens Coulthard wel kan.

Räikkönen: "Ik ken niet één coureur die een auto ontwikkelt. Ik vind het altijd wel grappig om het commentaar aan te horen van mensen die eigenlijk nooit wat hebben bereikt. Wat een vent!"

Paniek in Witte Huis om vliegend echtpaar

De hoofdstad van de VS was vandaag in rep en roer. Het Witte Huis werd hermetisch afgesloten, terwijl het Capitool zelfs werd ontruimd. Dit allemaal om een verdwaalde piloot, die met zijn vliegtuigje over het Witte Huis vloog.

Ondanks dat de commotie in Washington dus zeer hevig was, was deze gelukkig maar van korte duur. Men had namelijk al snel in de gaten dat de piloot van het vliegtuigje, dat akelig dichtbij de presidentswoning kwam, geen snode plannen had. Twee parate straaljagers dwongen de piloot het vliegtuigje bij een nabijgelegen vliegveld aan de grond te zetten.

Hier kwam men al snel achter wat de man had doen verdwalen. De vliegenier, die samen met zijn vrouw een bezoekje wilde brengen aan een familielid, had problemen gekregen met zijn navigatiesysteem. Zo doende was de man uit koers geraakt en kon hij de weg niet meer vinden.

Uitslag Sparta Rotterdam - De Graafschap

Vanavond werd er één duel afgewerkt in de kelder van de Eredivisie. Sparta Rotterdam nam het in het eigen Kasteel op tegen De Graafschap. De wedstrijd begon om 20.45 uur.

Sparta Rotterdam - De Graafschap 0-0

Stadion: Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 10.598
Arbiter: Erik Braamhaar
Gele kaart: Slijngard, Godee, Touzani (Sparta Rotterdam), Hese, Schuurman, Meijer (De Graafschap)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Cássio, Promes (Vermes/82), Touzani, Adeleye, Slijngard, Rutjes, Slot, Falkenburg (v.Bueren/57), Duplan, Poepon (Godee/52), John
De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Hese (Drost/88), Volmer, Fränkel, Schuurman, Meijer, J. Buijs, v.d. Ouweland, Sahar, Oost (De Ridder/45)

Opening Elf Fantasy Fair 2009!

Vandaag was het weer zover, de poorten van Elfië gingen voor dit weekend open voor de Elf Fantasy Fair 2009! Hét evenement voor liefhebbers van fantasy, manga, gothic, history en science fiction samen. Veel bezoekers komen in de meest prachtige en bijzondere kleding-creaties naar de fair, die wordt gehouden rondom kasteel ter Haar. Er zijn heel veel verschillende workshops te volgen op het gebied van o.a. dansen, muziek, en schrijven. Daarnaast is er een veldslag tussen honderden Vikingen en Necromantiers die de ondoden uit hun graf laten verrijzen zodat ze mee kunnen strijden.

eff1
James Marsters, Phedre_77 en Nebo

Natuurlijk is FOK! hier ook aanwezig. We hebben James Marsters, Spike uit Buffy en Rhianna Pratchett weten te strikken voor een interview. Uiteraard hebben we ook veel foto's en verhalen van de mensen ter plaatse. Houd de specials goed in de gaten voor een volledig verslag!

eff2
Rhianna Pratchett


Check ook na dit weekend FOK!games voor het games-gerelateerde deel van het interview met Rhianna Pratchett! 

Voetbal: VVV-Venlo kampioen Jupiler League

Na één jaar afwezigheid keert VVV-Venlo terug in de Eredivisie. De ploeg kan na de overwinning van vanavond (1-0 op Haarlem) niet meer achterhaald worden door RKC Waalwijk, dat met 2-1 verloor van Fortuna Sittard.

Pas in de 82e minuut tikte invaller Leemans de 1-0 binnen. RKC stond op dat moment op 1-1, na lange tijd achter gestaan te hebben. RKC ging op zoek naar de 1-2, maar zag in de 84e minuut die kans in rook opgaan omdat Van de Ouwland de 2-1 maakte voor de ploeg uit Sittard. Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van negen punten kan de titel VVV niet meer ontgaan.

Voor de trainer van VVV-Venlo, Jan van Dijk, is het de tweede keer dat hij een club naar de Eredivisie laat promoveren. In 2000 lukte hem dat namelijk met FC Groningen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

VVV-Venlo kampioen Jupiler League

Na één jaar afwezigheid keert VVV-Venlo terug in de Eredivisie. De ploeg kan na de overwinning van vanavond (1-0 op Haarlem) niet meer achterhaald worden door RKC Waalwijk, dat met 2-1 verloor van Fortuna Sittard.

De wedstrijd begon zonder veel noemenswaardige gebeurtenissen. Een vrije trap van Keisuke Honda in de derde minuut belandde recht in de handen van de Haarlem-doelman. Na een kwartier spelen werd er hard gejuicht in De Koel. Niet omdat er iets gebeurde op het veld, maar omdat Fortuna Sittard op voorsprong was gekomen. Bij puntenverlies van achtervolger RKC zou VVV automatisch kampioen zijn. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de thuisploeg het overwicht. Tot echte kansen kwam het echter nog niet. Tot de rust waren er geen kansen te noteren.

In de tweede helft ging VVV goed van start. Met Honda aan de basis werd VVV gevaarlijk, maar tot doelpunten kwam het nog niet. Een doelpunt zou de thuisploeg goed doen. Tien minuten voor tijd bracht Van Dijk Ken Leemans in het veld. Hij liet nog geen minuut later het stadion ontploffen. Vanuit een vrije trap kopte hij de bal knap tegen de touwen. Door deze goal zou VVV kampioen worden van de Jupiler League.

Dan zou in Sittard RKC niet meer mogen scoren. Dat gebeurde ook niet, in tegendeel zelfs. Fortuna kwam vlak voor tijd op voorsprong waardoor de supporters feest konden gaan vieren.

Voor de trainer van VVV-Venlo, Jan van Dijk, is het de tweede keer dat hij een club naar de Eredivisie laat promoveren. In 2000 lukte hem dat namelijk met FC Groningen.

Duitse artsen bevrijden Saudische vrouw van gezwel

Een Saudische vrouw heeft een bijna 18 kilo wegende tumor laten weghalen in Duitsland. Tijdens een persconferentie in Berlijn vrijdag, vertelde zij terug te gaan naar de dokters in Koeweit, die haar "geen hoop op genezing gaven”.

In 2004 stelde artsen in Koeweit de diagnose, een kwaadaardige bottumor. Zij adviseerden de vrouw haar bekken en rechterbeen te laten amputeren. Ze weigerde het advies op te volgen.

Tegen de tijd dat de vrouw in 2008 naar specialisten in Duitsland stapte, was de tumor zo groot als een strandbal. Door de tumor kon de vrouw niet meer urineren en bestond het gevaar van acute verstopping van haar darmstelsel.

Met chemotherapie zorgden de artsen in Berlijn dat de tumor stukging, waarna die in vijf operaties werd verwijderd. Na de derde operatie kon de vrouw voor het eerst in zes maanden weer rechtop in bed zitten. Tot nu toe hebben controles uitgewezen dat de vrouw kankervrij is.


Duitse artsen bevrijden Saudische vrouw van gezwel  (foto: DAG)

Werkstraf voor jager die vrouw doodschoot

De 72-jarige jager J.K. uit Breda is vandaag vrijgesproken van doodslag op een vrouw die haar honden uitliet.

Wel heeft de rechtbank hem wegens dood door schuld veroordeeld tot een celstraf gelijk aan het voorarrest (23 dagen), een voorwaardelijke gevangenisstraf van 270 dagen en een werkstraf van 240 uur. Het Openbaar Ministerie (OM) had zes jaar cel geëist voor doodslag.

K. schoot in november 2007 in Bavel met een jachtgeweer van een zwaar kaliber in de richting van ondoorzichtig struikgewas. Hij richtte naar eigen zeggen op een duif. Het 39-jarige slachtoffer werd geraakt in haar zij. Ze overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.


Werkstraf voor jager die vrouw doodschoot  (foto: DAG)

De Zeven Provinciën langer bij Somalië

Het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën blijft langer actief voor de kust van Somalië. Op verzoek van de NAVO heeft minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vrijdag de missie verlengd tot 28 juni 2009. Dat heeft het ministerie van Defensie vandaag bekendgemaakt.

De Zeven Provinciën is een van de schepen die de NAVO inzet om piraterij in het gebied rond de Golf van Aden tegen te gaan en de scheepvaartroutes bij Somalië veiliger te maken. Jaarlijks passeren volgens Defensie tussen de 20.000 en 30.000 schepen de Golf van Aden.

Afgelopen weekeinde bevrijdde de marine nog gijzelaars die door Somalische piraten werden vastgehouden op een tanker. Ook werden wapens in beslag genomen, maar de daders werden niet aangehouden, wat tot veel commotie leidde.


De Zeven Provinciën langer bij Somalië  (foto: DAG)

'Lindsay weegt 43 kilo'

Artsen maken zich openlijk zorgen over het gewicht van actrice Lindsay Lohan. Volgens de Amerikaanse nieuwszender FOXNews schommelt het gewicht van Lohan momenteel ergens rond de 43 kilo, gevaarlijk weinig voor iemand van 1.65 meter.

Recentelijk publiceerde de Britse krant The Daily Mail foto's waarom duidelijk was te zien dat Lindsay Lohan gevaarlijk mager begint te worden. De Amerikaanse verloor veel gewicht sinds haar breuk met Samantha Ronson. Vrienden vrezen inmiddels in verschillende bladen en kranten openlijk voor haar mentale gesteldheid.

Maar ook op haar fysieke welzijn valt een hoop aan te merken. Artsen verklaren tegenover Foxnews dat een dame van het formaat Lindsay Lohan "tussen de 51 en 68 kilo zou moeten wegen".

Niet alleen brengt Lohan zichzelf in gevaar, ze stelt ook nog eens een slecht voorbeeld voor haar vele jonge fans. "Wat Lindsay en al haar fans zich moeten realiseren is dat een beetje vet op je botten juist goed is. Het voorkomt ziektes en helpt ons lichaam te herstellen als er wat beschadigd raakt".


'Lindsay weegt 43 kilo'  (foto: DAG)

Zwitserse verliest baan door Facebook

Een Zwitserse heeft haar baan verloren omdat zij op Facebook actief was terwijl zij ziek thuiszat. Dit heeft haar werkgever, verzekeringsbedrijf Nationale Suisse, vandaag laten weten.

De vrouw had tegen haar baas gezegd dat zij niet aan een computer kon werken omdat zij in het donker moest gaan liggen vanwege haar aandoening. Een collega merkte de activiteit van de ‘zieke’ vrouw op het populaire onlinenetwerk op.


Zwitserse verliest baan door Facebook  (foto: DAG)

Brabantse Staten blokkeren verkoop Essent

Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben vanavond tegen de verkoop van energiebedrijf Essent aan het Duitse RWE gestemd. Door een verdeelde stemming in de fracties van VVD en PvdA haalden de tegenstanders een nipte meerderheid (28 tegen 26).

Als grootste aandeelhouder kan Brabant de verkoop van Essent in zijn eentje blokkeren.

Leden van de coalitiepartijen PvdA en VVD stemden tegen vanwege ontbrekende garanties over de duurzame plannen van RWE. De liberalen menen bovendien dat niet is aangetoond dat Essent niet alleen verder kan.

Het formele besluit nemen Gedeputeerde Staten op 12 mei.

Brabantse Staten blokkeren verkoop Essent  (foto: ANP)

Sluiter niet naar finale Antalya

Raemon Sluiter heeft de finale van het futuretoernooi van Antalya niet weten te bereiken. In de halve finale was de als vijfde geplaatste Duitser Kevin Deden te sterk: 6-2 en 7-5.

De 25-jarige Deden staat 666 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Sluiter, de nummer 1174 van de wereld. De 31-jarige Rotterdammer verloor al eerder in de kwalificaties voor het toernooi, maar mocht als lucky loser toch meedoen aan het hoofdtoernooi.

Duitsers maken übersnelle computerchip

Een internationaal team van wetenschappers aan de universiteit van het Duitse Karlsruhe is erin geslaagd een ultrasnelle siliciumchip te bouwen. Die verwerkt informatie vier keer sneller dan de huidige recordhouder van Intel.

Dit heeft de universiteit vrijdag laten weten. De nieuwe chip kan meer dan 100 gigabit per seconde verwerken. De chip verbindt de klassieke elektronica met informatieverwerking via licht.

Het is al enkele jaren bekend dat informatieverwerking via licht uiteindelijk sneller zou kunnen werken dan langs elektronische weg. De onderzoekers hebben een nieuw organisch molecuul ontwikkeld voor de geleiders van de lichtsignalen, waardoor de hoge prestaties mogelijk worden.


  (foto: ANP)

Brussel gaat praten over 6+5-regel

Het Europees Parlement gaat bij de eerstvolgende vergadering op 30 april de zogenoemde '6+5' bespreken.

Dit heeft Giuseppe Gargani, voorzitter van de commissie juridische zaken, vandaag afgesproken met FIFA-voorzitter Sep Blatter. Bij die bijeenkomst waren ook Mario Pescante van het Internationaal Olympisch Comité en Jerome Valcke en Jerome Champagna, beiden van de FIFA, aanwezig.

"Ik ben erg te spreken over dit gesprek met Blatter," aldus Gargani. "Dit zou de eerste stap kunnen zijn om samen met de FIFA een oplossing te bedenken voor politieke kwesties die direct betrekking hebben op voetbal. We zullen ons focussen op deze regel."

Blatter is een groot voorstander van de 6+5-regel, die clubs dwingt minimaal zes spelers uit eigen land op te stellen. Dit gaat echter in tegen de huidige regels van de Europese Unie, die een vrij verkeer van werknemers voorschrijft.

Spike (Di-rect) vergeet dat Tim weg is

Dat zanger Tim de band Di-rect heeft verlaten vorige maand is nog niet tot iedereen doorgedrongen. Herman Brood-wannabe en bandlid Spike heeft de klap blijkbaar nog niet verwerkt.

Tijdens de 3FM-awards backstage stond hij De Jakhalzen te woord van De Wereld Draait Door. Toen de presentatrice zei dat Di-rect maar met zijn tweeën aanwezig waren (Spike en drummer Jamie) zei Spike wat de anderen aan het doen waren. "Bas is lekker in de studio bezig en Tim is op vakantie." Jamie moest Spike eraan herinneren dat Di-rect nog maar uit drie personen bestaat. Een 'oh jah' volgde na even nadenken. Of het de emotie was of een combinatie van drank en of drugs is niet bekend.

McLaren biedt FIA excuses aan

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft de FIA in een brief zijn excuses aangeboden over het liegen tegen de stewards in Australië. Het Britse team moet zich hievoor volgende week verantwoorden bij de World Motor Sport Council.

"We werken volledig samen met de FIA, dat heb ik geschreven aan Max (Mosley red.), maar voor de 29e kan ik er verder niets over zeggen," aldus Whitmarsh tegen Reuters. "Het is een brief voor hen. Er is vanaf onze kant niet over gelekt en ik kan er verder geen commentaar over geven."

McLaren doet er alles aan om aan te tonen tegenover het WMSC dat op een goede wijze gereageerd heeft op de zaken die in Australië en Maleisië zijn voorgevallen. Hierbij hoorde onder andere het ontslaan van sportief directeur Dave Ryan, die de stewards verkeerd voorgelicht heeft. Ook heeft coureur Lewis Hamilton in Sepang zijn excuses en Whitmarsh zijn ontslag aangeboden. Dit laatste is geweigerd door de aandeelhouders van het team.

Whitmarsh benadrukte in China dat er een nieuw tijdperk was aangebroken waarin McLaren goed samen wil werken met de FIA. "Ik denk dat iedereen die gekeken heeft naar de relatie in de laatste jaren tussen McLaren en de FIA tot de conclusie komt dat het beter is om een meer positieve en constructieve relatie tussen beide partijen te gaan onderhouden dan in het verleden het geval is geweest," aldus Whitmarsh.

Rechtszaak Veldkamp tegen Amerikaanse bond

Bart Veldkamp gaat een rechtzaak beginnen tegen de Amerikaanse schaatsbond. De Nederlandse Belg werd eerder deze maand ontslagen als bondscoach van de Amerikaanse ploeg.

"Helaas leef ik in onmin met US Speedskating over de beëindiging van mijn positie als nationale hoofdcoach", aldus Veldkamp in een verklaring. "Ik heb een advocaat in de arm genomen en een zaak ingediend bij de Utah State Court om mijn rechten te verdedigen."

Gisteren werd voormalig olympisch kampioen Derek Parra door de Amerikaanse bond aangesteld als opvolger van Veldkamp.

Recherche vindt 4,5 miljoen euro

Afgelopen nacht heeft de Nederlandse recherche in een appartement in Rotterdam ruim 4,5 miljoen euro gevonden. De politie had kortgeleden informatie gekregen over het appartement waar het geld werd gevonden. Het Openbaar Ministerie denkt dat het om misdaadgeld gaat.

In het appartement troffen rechercheurs twee enorme brandkasten aan, verscholen achter een kastenwand. In de brandkasten werden zeven boodschappentassen aangetroffen met daarin de bundels bankbiljetten, mogelijk bestemd voor witwassing. In het appartement werd verder nog een koffer met een machinepistool gevonden.

Op het moment van de inval was de bewoner van het appartement niet aanwezig. Het geld en het wapen werden door de politie in beslag genomen. Justitie gaat onderzoeken waar het geld vandaan komt.

Zardari verdedigt dialoog met Taliban

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari heeft vrijdag de dialoog van zijn regering met de Taliban en andere militante groepen verdedigd. Hij zei dat het niet mogelijk is om alleen via de militaire weg vrede in Pakistan te bereiken.

Zardari gooide het onlangs op een akkoordje met de Taliban in de Swat-vallei in het noordwesten van Pakistan. In ruil voor de plaatselijke invoering van een milde variant van de sharia, beëindigden de Taliban in de vallei hun bloedige en slepende gewapende opstand.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, liet eerder deze week weten dat ze zich zorgen maakte over de situatie in Pakistan. Ze stelde dat de regering in Islamabad niet voor de Taliban mag buigen.

Bezoek illegale prostitutie strafbaar

Het bezoeken van illegale prostituees in Nederland wordt strafbaar. Het kabinet heeft besloten een dergelijke maatregel in te voeren omdat in het illegale prostitutiecircuit veel misstanden en uitbuiting voorkomen. Ook zijn in dit circuit vaker vrouwen betrokken die slachtoffer zijn van mensenhandel of vrouwen die illegaal in Nederland wonen.

Er komt voor prostituees een registratieplicht, zij die dit niet doen of prostituees die werken in een seksbedrijf zonder vergunning zijn straks ook strafbaar. Ook wordt van alle bedrijven verwacht dat zij een vergunning aanvragen. Het is voor elk prostitutiebedrijf verplicht om een vast adres met vaste telefoonlijn te hebben. Alle vergunningen van landelijke escortbedrijven zullen bovendien in een landelijk register komen te staan.

Met alle regels hopen het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Justitie dwang, misbruik en mensenhandel in de Nederlandse prostitutie te bestrijden. Het parlement moet nog wel instemmen met de nieuwe regel.

Winkeldief van 4 jaar in het kraag(je) gevat

De politie heeft gisteren in Breda een moeder (40) en haar drie kinderen (een jongen van 10 en twee meisjes van 12 en 4) aangehouden voor winkeldiefstal op de meubelboulevard in die plaats. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Het viertal werd in een elektronicawinkel aan het Kruisvoort betrapt op het stelen van een mobiele telefoon en koffiepads. Op beelden van beveiligingscamera’s was te zien hoe het 4-jarig meisje goederen aan haar moeder gaf, beveiligingslabels verwijderde en spullen verstopte om ze later op te pikken.

De moeder ontkende haar dochtertje van 4 jaar te hebben aangezet tot diefstal. Ze bekende wel het stelen van de koffie.


Winkeldief van 4 jaar in het kraag(je) gevat  (foto: DAG)

Gravenstein mist brons op EK

Deborah Gravenstein heeft geen medaille weten te pakken op het EK judo in Tbilisi. In de strijd om de bronzen plak verloor zij van Hedvig Karakas uit Hongarije. Vorige zomer won Gravenstein op de Olympische Spelen nog de zilveren medaille.

Gravenstein lootte in de eerste ronde een bye en versloeg in de tweede ronde Dijana Moric uit Servië. In de kwartfinale was ze te sterk voor Sabrina Filzmoser uit Oostenrijk, maar in de halve finale verloor ze van Telma Monteiro uit Portugal. Kakakas verpestte de dag van Gravenstein helemaal door in de troostfinale ook te winnen.

Kinderbijslag wordt bevroren

Ouders kunnen op 1 juli geen verhoging van de kinderbijslag tegemoet zien. De ministerraad heeft vandaag besloten de halfjaarlijkse aanpassing aan de inflatie achterwege te laten. Zo kan een tekort op de begroting van minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin deels worden weggewerkt.

De bevriezing van de kinderbijslag levert dit jaar 5 miljoen euro op en vanaf 2010 jaarlijks 18 miljoen. Met een verwacht inflatie van ruim 0,5 procent missen ouders per kind straks gemiddeld een verhoging van 1,30 euro per kwartaal.

De kinderbijslag wordt twee keer per jaar aan de inflatie aangepast. Volgens ingewijden wordt eraan gedacht om ook per 1 januari en misschien volgend jaar juli de bedragen niet mee te laten stijgen. Ook staan er nog ingrepen in het kindgebonden budget in de steigers. Deze uitkering is in tegenstelling tot de kinderbijslag wel afhankelijk van het inkomen.

Kinderbijslag niet aangepast aan inflatie  (foto: ANP)

Pepe krijgt schorsing voor tien duels

Het seizoen is voorbij voor Pepe. De verdediger van Real Madrid is door de Spaanse voetbalbond voor tien wedstrijden geschorst. Deze schorsing ontvangt de Portugees na een schandalige overtreding op Javier Casquero in de competitiewedstrijd tegen Getafe (3-2).

In de slotfase van de wedstrijd gaf Pepe een lichte duw aan zijn directe tegenstander Casquero, die gewillig naar de grond ging. Hierop draaide de Real-verdediger volledig door en schopte twee keer op de aanvaller van Getafe in.

Hierna gaf hij ook nog een klap aan Juan Angel Albin en schold de assistent-scheidsrechter de huid vol. De scheidsrechter gaf hem meteen de rode kaart en legde de bal op de stip. De strafschop werd overigens gemist. Real heeft tien dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de schorsing.

Er werd eerder gesproken over een schorsing van een jaar. Bij die straf zou Pepe het niet meer zien zitten. "Misschien stop ik wel met voetballen. Dit zijn de pijnlijkste dagen uit mijn leven. Als dat zo is, is dat zo. Ik heb nu gewoon geen zin meer om te voetballen. Als dat zo blijft voortduren, ga ik misschien iets anders doen."

Saab buigt zich over nieuw JSF-besluit

Vliegtuigfabrikant Saab buigt zich maandag over de vraag of het bedrijf nog wel in de race blijft voor de opvolging van de huidige F-16. Dat heeft projectleider Nederland Magnus Olsen vandaag laten weten.

Saab dreigde eerder af te haken als Nederland deze week zou besluiten testtoestellen van de Joint Strike Fighter (JSF/F-35) te kopen. Olsen is inmiddels weer op weg naar Zweden. Hij heeft de discussie gisteren en eergisteren in de Kamer gevolgd. Maar het was "te ingewikkeld” om direct goed te begrijpen. Ook omdat alles vertaald moest worden. Dit weekeinde wordt alles nog eens op een rijtje gezet, zei zijn woordvoerster.

Donderdag besloot de Kamer echter het definitieve besluit over testtoestellen uit te stellen tot 2010. Maar Nederland steekt wel de 113,2 miljoen euro in het eerste testtoestel, zodat de bouw daarvan door kan gaan. Nederland is al eigenaar van een aantal onderdelen van het toestel. Mocht het besluit negatief uitvallen, dan wordt het toestel terugverkocht aan bouwer Lockheed Martin.

Saab bood donderdagavond na het Kamerdebat staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) in sociëteit Nieuwspoort champagne aan. "Sportief gebaar", schreef de voorstander van de JSF daarover op zijn Twitterpagina, "Nu op weg naar huis. Heftig weekje."


Saab buigt zich over nieuw JSF-besluit  (foto: DAG)

[NHL] Uitslag Ducks - Sharks

De Anaheim Ducks hebben een verrassende 3-1 voorsprong genomen tegen de San Jose sharks. Goalie Jonas Hiller was weer in vorm en stopte alle schoten van de Sharks in een 4-0 overwinning. De wedstrijd werd nog even onderbroken door een lichte aardbeving.

Man van de wedstrijd was echter niet Hiller, maar Bobby Ryan. De rookie scoorde tweemaal en staat nu op vier goals in de serie. De hele line van Ryan, die wordt bijgestaan door Ryan Getzlaf en Corey Perry, verpulvert deze serie de top line van de Sharks met toch geen kleine jongens als Joe Thornton en Patrick Marleau. Sharks-coach Todd McLellan: "Het is een goede line die nu duidelijk de serie voor ze aan het winnen is. Ze spelen beter dan Thornton met zijn line, en dat blijkt wel weer uit de scores."

Anaheim-verdediger Ryan Whitney was vol bewondering over zijn jonge teamgenoot Ryan. "Zijn felheid en techniek zijn ongelofelijk. Ik heb met Malkin en Crosby gespeeld in Pittsburgh, en dat zijn de beste spelers in de NHL, maar Ryan komt al goed in de buurt. Het lijkt er dus op dat we een superster in de dop in huis hebben."

[NHL] Uitslag Devils - Hurricanes

De New Jersey Devils hebben wederom een voorsprong gepakt in de play-offserie tegen de Carolina Hurricanes. Er werd met 1-0 gewonnen waardoor de stand in de serie nu 3-2 in het voordeel van de Devils is. Martin Brodeur behaalde een shutout door maar liefst 44 schoten te stoppen.

Brodeur is dus goed hersteld van de pijnlijke nederlaag van twee dagen terug, waarbij de Hurricanes twee tienden voor het stoppen van de klok nog scoorden. Een goal die volgens Brodeur afgekeurd had moeten worden. Dit is de eerste shutout in zijn carričre waarbij hij meer dan veertig schoten te verwerken kreeg. Door zijn optreden hoefden de Devils slechts één keer te scoren voor de overwinning. De goal kwam op naam van right wing David Clarkson.

Aan de andere kant van het ijs stond ook goalie Cam Ward geweldig te keepen. Hij maakte 41 reddingen maar kon niets beginnen tegen het door Clarkson van richting veranderde schot van Bryce Salvador. In de minuten die volgden domineerden de Hurricanes weliswaar, maar wisten zij Brodeur niet te verschalken. De Hurricanes moeten nu hopen dat het thuisvoordeel ze helpt bij de komende wedstrijd, want als de Devils winnen zijn ze uitgeschakeld.

[NHL] Uitslag Blue Jackets - Red Wings

De Detroit Red Wings hebben zich met een clean sweep geplaatst voor de volgende ronde. De Columbus Blue Jackets konden ook de tweede thuiswedstrijd niet winnen: 6-5 voor de Red Wings.

De Red Wings kwamen op een 3-1 en een 5-3 voorsprong in deze wedstrijd, maar de Blue Jackets gaven niet op en kwamen beide keren weer terug tot een gelijke stand. Toen Johan Franzen echter 46 seconden voor het einde van de wedstrijd de winnende 6-5 maakte was de pijp leeg en waren de luidruchtige fans stil. De Blue Jackets hebben in hun eerste play-offserie in de geschiedenis geen enkele overwinning weten te boeken tegen de verdedigend kampioen.

Man van de wedstrijd werd Marian Hossa met twee goals. Voor de Blue Jackets was wederom Rick Nash de beste speler met een goal en een assist. Hossa realiseert zich dat hij misschien wel de juiste keuze heeft gemaakt om de Penguins voor de Red Wings te verruilen deze zomer, puur omdat hij dacht bij de Red Wings meer kans op de Stanley Cup te maken. "Als het spannend wordt raakt dit team nooit in paniek. De meeste teams zouden wanhopig raken als ze twee keer een voorsprong weggaven, maar wij bleven gewoon goed positiespel spelen en dat betaalde zich uit."

[NHL] Uitslag Penguins - Flyers

De Philadelphia Flyers hebben de serie tegen de Pittsburgh Penguins levend gehouden. Er werd in de thuis-arena van de Penguins met 3-0 gewonnen waardoor de stand in de serie op 3-2 in het voordeel van de Penguins komt. De Penguins speelden met name in de eerste periode veel beter, maar konden niet tot scoren komen.

Flyers-goalie Martin Biron speelde dan ook een goede wedstrijd. In de eerste periode kreeg hij al vijftien schoten te verwerken. In de tweede en derde kwamen daar in totaal nog dertien schoten bij. Marc-Andre Fleury had het een stuk lastiger aan de andere kant. Hoewel de Flyers tot slechts 25 schoten op doel kwamen, moest hij toch drie tegengoals toestaan.

De goals van de Flyers werden gemaakt door enforcer Arron Asham, Claude Giroux en Mike Knuble. De goal van Asham zorgde voor een belangrijke impuls voor de Flyers, die deze wedstrijd moesten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Twee minuten na deze goal leek Evgeni Malkin echter nog de 1-1 te maken, maar de goal werd afgekeurd omdat hij de puck in het net geschopt zou hebben met de schaats, iets dat niet is toegestaan.

Armstrong niet gestraft na douche-incident

Lance Armstrong wordt niet gestraft naar aanleiding van zijn ongepaste gedrag tijdens een onaangekondigde controle van het Franse antidopingbureau (AFLD). Dit heeft de Texaan op zijn Twitter-account bevestigd.

Armstrong was op die bewuste 17 maart aan het trainen in Zuid-Frankrijk en werd toen geconfronteerd met een onverwachte dopingcontrole. De Amerikaan noteerde de gegevens van de controleur in kwestie, liet deze controleren en nam in de tussentijd een douche. De controleur zou hiervoor toestemming hebben verleend.

De AFLD was echter van mening dat Armstrong de regels overtrad, omdat hij niet onder direct toezicht van de afnemer van de test was gebleven. Armstrong heeft altijd ontkend iets fout te hebben gedaan.

Meer wielernieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!

 

Armstrong niet gestraft na douche-incident

Lance Armstrong wordt niet gestraft naar aanleiding van zijn ongepaste gedrag tijdens een onaangekondigde controle van het Franse antidopingbureau (AFLD). Dit heeft de Texaan op zijn Twitter-account bevestigd.

Armstrong was op die bewuste 17 maart aan het trainen in Zuid-Frankrijk en werd toen geconfronteerd met een onverwachte dopingcontrole. De Amerikaan noteerde de gegevens van de controleur in kwestie, liet deze controleren en nam in de tussentijd een douche. De controleur zou hiervoor toestemming hebben verleend.

De AFLD was echter van mening dat Armstrong de regels overtrad, omdat hij niet onder direct toezicht van de afnemer van de test was gebleven. Armstrong heeft altijd ontkend iets fout te hebben gedaan.

AEX sluit 1,7 procent hoger

Europese aandelenbeurzen sloten vandaag ruim in de plus, met winsten van 1,7 procent voor de Nederlandse AEX tot 3,1 procent voor de Franse CAC40. De AEX sloot op 239,34 punten, wat vergeleken met afgelopen vrijdag toch een min voor de week is van 1,8 procent.

Er waren vrijdag meerdere positieve economische lichtpuntjes te zien. Zo steeg het Duitse ondernemersvertrouwen onverwacht. Dat zou er op kunnen wijzen dat de huidige economische crisis afzwakt. Ook de verkopen van nieuwe huizen in de VS waren beter dan economen van te voren hadden voorspelt.

Ander goed nieuws kwam er van Ford. De Amerikaanse autofabrikant heeft in het eerste kwartaal van 2009 een kleiner dan verwacht kwartaalverlies geleden. De Amerikaanse autofabrikant stelt tevens geen financiële steun meer nodig te hebben van de overheid in 2009 en op schema te liggen om de doelstellingen te realiseren of zelfs te overtreffen.

Vanavond komt er meer informatie naar buiten over op welke manier de stresstests zijn gehouden bij de Amerikaanse banken. De echte resultaten worden 4 mei bekend gemaakt. Dan moet blijken welke Amerikaanse banken extra kapitaal nodig hebben.

Op de Amsterdamse beurs viel deze week vooral geld te verdienen met voedingsmiddelenconcern Wessanen (+21%) en printerfabrikant Océ (+12%). Grootste dalers waren specialistisch metaalbedrijf AMG (-25%) en verzekeraar Aegon (-11%).

Stijgers en dalers van de week op de Amsterdamse beurs

Sluiter voor de tiende keer op Siemens Open

Raemon Sluiter zal voor de tiende keer meedoen aan de Siemens Open, die van 6 tot en met 12 juli in Scheveningen zal plaatsvinden. De Rotterdammer kreeg namelijk een wildcard van de toernooiorganisatie.

Sluiter won het toernooi in 2001 en 2002. Ook was hij één keer verliezend finalist en werd twee keer tot de halve finales. "Ik ben heel blij met mijn wildcard," aldus Sluiter. "De Siemens Open loopt als een rode draad door mijn loopbaan en ik kijk er naar uit om weer in Scheveningen te spelen."

Sluiter, de huidige nummer 1167 van de wereld, is bezig aan zijn behoorlijk succesvolle rentree. In zijn eerste toernooi in Albufeira bereikte de 31-jarige Sluiter namelijk de finale.

Vlemmings weigert aanbieding Eredivisie-club

Leon Vlemmings, momenteel interim-trainer bij Feyenoord, heeft een aanbieding van een club uit de Eredivisie om volgend seizoen hoofdtrainer te worden afgewezen, aldus RTV Rijnmond.

Vlemmings bedankte voor de eer, zeggend dat hij ook volgend seizoen bij Feyenoord wil werken. De huidige interim-trainer zal onder de nieuwe coach Mario Been weer assistent worden in Rotterdam. Vlemmings weigert de naam van de club te noemen.

"Ik kan nog heel veel leren bij deze club en vind het niet chique om na één seizoen Feyenoord alweer te verlaten", was de reactie van Vlemmings, die aan het begin van het seizoen nog werd weggekocht door de Rotterdammers bij NAC Breda.

Internazionale en Adriano uit elkaar

Internazionale en Adriano zijn definitief uit elkaar. Op de website van de Nerazzurri wordt gemeld dat het contract van de Braziliaan met wederzijds goedvinden is ontbonden. De Braziliaan kondigde onlangs een pauze in zijn loopbaan aan om na te denken over zijn sportieve toekomst.

Met het beëindigen van het contract komt er voor beide partijen een einde aan een samenwerking die in 2001 begon. Na verhuurperiodes bij Fiorentina en Parma werd Adriano in de loop van het seizoen 2003/2004 teruggehaald door Internazionale. De fysiek sterke Braziliaan liet aanvankelijk zijn kanon regelmatig spreken, maar sinds enkele jaren gingen zijn prestaties hard achteruit.

Aangenomen wordt dat het overlijden van zijn vader in 2004 Adriano meer heeft aangegrepen dan hij voor mogelijk had gehouden. Onlangs keerde de aanvaller niet terug van een trip met de nationale ploeg van Brazilië. Nadat hij enkele dagen onvindbaar was, dook Adriano op bij zijn moeder.

Werkloosheid explodeert in Spanje

In een jaar tijd is de werkloosheid in Spanje verdubbeld. Het aantal Spaanse werklozen bedraagt momenteel ruim 4 miljoen. In het eerste kwartaal van 2009 kwamen er 800.000 werklozen bij. Het werkloosheidspercentage is geëxplodeerd naar 17,3 procent, het hoogste van de hele Europese Unie.

De Spaanse minister van Financiën Wilma Salgado zegt dat de cijfers erger zijn dan verwacht. Ze heeft haar hoop gevestigd op fiscale stimuleringsmaatregelen die onlangs werden genomen.

Spanje heeft zwaar te lijden onder de wereldwijde financiële en economische crisis, die vooral de bouwsector enorm onder druk zette. Zo zijn de huizenprijzen in Spanje met vele tientallen procenten gedaald in enkele jaren tijd, nadat er een economische zeepbel ontstaan was op de Spaanse huizenmarkt.

Werkloosheidspercentage Spanje afgelopen 10 jaar

Lodeweges: "Afellay rijp voor stap omhoog"

Er bestaat een kans dat Ibrahim Afellay volgend seizoen niet meer voor PSV zal voetballen. Enkele ploeggenoten van de middenvelder hebben laten weten dat hij toe is aan nieuw hoofdstuk. Het huidige contract van de speler loopt nog door tot medio 2011.

"Zijn ontwikkeling is spectaculair," aldus Dwight Lodeweges, trainer van PSV, over de speler. "Het lijkt wel of hij een knop heeft omgedraaid en er helemaal voor gaat. Hij heeft flinke stappen naar volwassenheid gezet. Hij verstopte zich wel eens, maar dat gebeurt nu niet meer. Hij roert ook flink zijn mondje, corrigeert en geeft aanwijzingen. Hij ontpopt zich steeds meer als een leider."

De oefenmeester van de ploeg uit de Lichtstad ging verder met de woorden: "Afellay is rijp voor een stap omhoog. Meer weerstand op trainingen, meer weerstand in wedstrijden. Hij kan alleen nog maar beter worden. Vergelijk hem met Robin van Persie, die maakte bij Arsenal ook grote stappen. Afellay moet wel voor de juiste club kiezen. Volgend jaar is het WK. Komende maanden moet hij zich in de selectie voetballen. Dat kan alleen maar als hij genoeg speelt"

Ook Bert van Marwijk loofde de ontwikkeling van Afellay. "Een creatieve, doelgerichte voetballer als Afellay is niet in Nederland te houden," liet de bondscoach van het Nederlands elftal weten. "Het is goed voor zijn ontwikkeling een stap naar de top te maken. Het moment waarop bepaalt hij zelf, daar kan ik hem geen advies in geven. Ik zeg altijd dat een mens de beste beslissingen zelf neemt. Wat wel belangrijk is, is dat hij de juiste club kiest. Stel dat hij komende zomer naar het buitenland gaat, dan is het wel goed dat hij ergens terechtkomt waar hij speelminuten kan maken. Op zijn leeftijd is veel spelen belangrijk."

"We kennen allemaal de voorbeelden van spelers die te snel voor een buitenlands avontuur hebben gekozen," ging Van Marwijk verder. "Ik zeg dat niet alleen als liefhebber van de voetballer Afellay, maar uiteraard ook als bondscoach. Als we ons binnenkort definitief kwalificeren voor het WK volgend jaar in Zuid-Afrika is het wel zaak dat potentiële internationals in het seizoen naar het WK toe veel spelen. Dat geldt niet alleen voor Ibi, maar voor de gehele groep."

Rob Jansen, zaakwaarnemer van Afellay, meldt echter dat er nog niets zeker is. "Het is nog niet te zeggen of Ibi komende zomer al dan niet bij PSV vertrekt. Dat hangt van een heleboel factoren af," liet hij weten. "Als de juiste club verschijnt, of als we de juiste voorwaarden kunnen scheppen, is vertrek een optie. Niet meer, maar ook niet minder dan dat. Ik ben het overigens helemaal met Bert eens dat Ibi niet de overstap moet maken naar een club waar hij onderaan moet aansluiten. Op zijn leeftijd is veel spelen en dus als voetballer beter worden het belangrijkste voor de verdere ontwikkeling van zijn talent."

Mochten er toch ploegen zijn die Afellay over willen nemen, dan zullen zij tenminste tien miljoen euro mee moeten nemen.

Astana: "Volgende koers Armstrong is Giro"

Een woordvoerder van Astana heeft laten weten dat Lance Armstrong tot aan de start van de Giro d'Italia, die op 9 mei is, niet aan andere wielerkoersen zal deelnemen.

De afgelopen dagen gingen geruchten dat de Amerikaan voorafgaand aan de Giro d'Italia nog aan andere koersen zou deelnemen. Armstrong kwam sinds maart niet meer in actie. Toen brak de Texaan namelijk zijn sleutelbeen tijdens de Vuelta a Castilla y Léon. In mei neemt hij voor de eerste keer deel aan de Italiaanse etappekoers.

Mobiele beller straks écht overal bereikbaar

Het Nepalese bedrijf Nepa Telecom gaat als eerste telefoonmasten op en rondom de Mount Everest plaatsen. De telecomaanbieder wil het op deze manier gemakkelijker maken voor klimmers om contact te houden met het thuisfront.

"We gaan masten plaatsen in Thakdin, Manjo en Pheriche. Hierdoor valt zelfs de top van de berg onder ons dekkingsgebied", liet een woordvoerder van het bedrijf weten aan persbureau Reuters.

Momenteel vertrouwen de vele honderden klimmers die de berg jaarlijks beklimmen nog op peperdure satelliettelefoons. Door het plaatsen van de masten moet het straks een stuk makkelijker en goedkoper worden om, zelfs vanaf de top, te bellen met familie of hulpdiensten.


Mobiele beller straks écht overal bereikbaar  (foto: DAG)

Hunter wint in Giro del Trentino

Robert Hunter is er in geslaagd om de derde etappe in de Giro del Trentino te winnen. Stefano Garzelli en Danilo di Luca slaagden er niet in om de Zuid-Afrikaan in de sprint bij te houden en kwamen als respectievelijk tweede en derde over de meet.

Na negentien kilometer koers ontstond een kopgroep van twintig renners, waar ook Gabriele Bosisio bij hoorde. Hij ging na 100 kilometer alleen op avontuur, maar zag zijn poging op twintig kilometer voor de finish stranden.

Janek Brajkovic, die voor Astana rijdt, zag zijn leiderstrui niet in gevaar komen en voert ook morgen het algemeen klassement aan.

Hof wijst klacht godslastering af

Het gerechtshof in Amsterdam heeft donderdag een klacht van de Bond tegen het vloeken afgewezen, zo heeft de bond vrijdag bekendgemaakt. De bond had bezwaar gemaakt tegen een televisieprogramma van de RVU 'God bestaat niet' uit 2005.

Een man met een doornenkroon en een wit gewaad, die volgens de bond Jezus moest voorstellen, werd als een aangelijnde hond door twee personen voortgetrokken.

Presentator Robbie Muntz sprak in de televisieserie over 'gelovigen overal ter wereld' die via scholing en opvoeding in staat worden gesteld hun kinderen te vergiftigen met hun mentaliteit en overtuiging. De Bond tegen het vloeken vindt de serie vernederend en spreekt van smalende godslastering.

Volgens de christelijke organisatie worden mogelijkheden om godslastering aan de kaak te stellen steeds beperkter. De bond hoopt op maatregelen van het kabinet.

Kannibalistische baby's in Prototype trailer

Kannibalistische baby's? Jazeker, je leest het goed: Kannibalistische baby's in een trailer van Prototype. Dat doet me denken aan mijn jeugd. In plaats van sabbelen aan een speen sabbelde ik aan een rauwe biefstuk. In plaats van kleien maakte ik sculpturen van gehakt. In plaats blokkentorens bouwen, bouwde kastelen van schnitzels.

Voor ik het vergeet: de onderstaande trailer is van Prototype, de game van Radical Entertainment. In Prototype kruip je in de huid van Alex Meer, die erachter probeert te komen wie hij is maar vooral wie hem zo gemaakt heeft. Prototype komt in juni uit voor de Xbox 360, PC en Playstation 3.

Geen subsidie meer voor oppassende grootouders

Grootouders die op hun kleinkinderen passen zodat hun kinderen aan het werk kunnen, krijgen voor deze 'informele gastouderopvang' geen subsidie meer. Eerder was dat bedrag vastgesteld op 2,50 euro. De praktijk is echter te fraudegevoelig en oncontroleerbaar.

Formele gastouderopvang (kleinschalig, lijkend op de gezinssituatie) blijft bestaan en mag nu ook thuis plaatshebben bij de 'vraagouder'. Het kabinet heeft daar in plaats van 4 euro per uur zelfs 5 euro per uur voor over. Mensen die formele gastouderopvang willen verlenen moeten echter aan een laagdrempelige opleidingseis, zoals een EHBO-diploma, en aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) vrijdag na afloop van het kabinetsberaad laten weten.

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin toonde zich vandaag tevreden, hoewel zijn partij de ChristenUnie aanvankelijk problemen had met de plannen van Dijksma. "Wij zijn er goed uitgekomen", aldus de bewindsman na het kabinetsberaad. Door de sterkere positie voor de formele gastouderopvang is de keuzemogelijkheid voor ouders volgens hem gewaarborgd.

Musea zijn 's nachts eng in Ghostbusters intro

Binnenkort verschijnt er een game van de bekende Ghostbusters op de PC, PlayStation 2, Nintendo DS, PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii. Terminal Reality heeft hard gewerkt aan de game om de sfeer van de films perfect over te zetten naar de game. Dat ze dat aardig voor elkaar hebben gekregen kon je een tijd geleden al lezen in de preview van de game. Kun je niet wachten en wil je die game zo snel mogelijk spelen? Dan zal je het nu nog even moeten doen met de intro van de game die vandaag verschenen is.

Ghostbusters ligt vanaf 19 juni in de winkels

Actrices op lijst Berlusconi

Voor zijn partij Volk van de Vrijheid verkiest Silvio Berlusconi schoonheid boven politieke ervaring. De Italiaanse premier heeft drie tv-sterren en oud-deelneemster van de missverkiezingen op zijn verkiezingslijst gezet, zonder dat de dames enige politieke ervaring hebben.

Het gaat om de tv-sterren Eleonora Gaggiolo, Camilla Ferranti en Angela Sozio. De vierde dame, de 27-jarige Barbara Matera, deed eerder mee met de missverkiezingen in Italië. De vier vrouwen zullen van Italiaanse politici een spoedcursus krijgen in de Italiaanse politiek. Op dit moment krijgen de vrouwen al les over de Europese geschiedenis, het IMF, de Europese Centrale Bank en de NAVO van Italiaanse ministers. "Een jong en nieuw imago is wat Italië nodig heeft", aldus Berlosconi.

Kijk hier voor foto's van de vier dames.

Foute artsen op zwarte lijst

Deze week heeft het Europees Parlement toegestemd met een voorstel van PvdA-Europarlementariër Dorrete Corbey om een Europese zwarte lijst voor artsen te maken. Alle doktoren die in het verleden, in een EU-lidstaat, uit het artsenregister zijn geschrapt of tegen wie tuchtmaatregelen zijn genomen komen op deze zwarte lijst te staan.

Het PvdA-lid kwam met dit voorstel naar aanleiding van een aantal fatale operaties in een ziekenhuis in Emmen. Hier ging het bij een aantal maagverkleiningsoperaties een aantal keer goed mis. De arts die de operaties had uitgevoerd was al eerder in Duitsland bestraft voor dood door nalatigheid. "Een dergelijke situatie kan in de toekomst worden voorkomen door het instellen van de zwarte lijst", aldus Corbey.

Dekker in Luik-Bastenaken-Luik

Het team van Silence-Lotto heeft zijn selectie voor Luik - Bastenaken - Luik van aankomende zondag bekend gemaakt. De wielerploeg, nog zonder grote zege dit seizoen, verschijnt aan de start met Cadel Evans, Philippe Gilbert en Thomas Dekker.

Evans werd vorig jaar zevende in de voorjaarsklassieker. Naast eerder genoemd drietal treedt Silence-Lotto ook aan met de Belgen Christophe Brandt, Francis de Greef, Jelle Vanendert, Pieter Jacobs en Jurgen Vandenbroeck.

Van der Zande in Britse Formule 3

Autocoureur Renger van der Zande zet zijn carričre voort in de Britse Formule 3. De coureur die onder contract staat bij Mercedes kon niet rekenen op een stoeltje in de DTM en wordt nu door het Duitse sportmerk gestald bij Hightech Racing.

Van der Zande kwam vorig jaar met succes uit in de Formule 3 Euroseries en had voor dit jaar zijn zinnen gezet op de GP2 of de DTM. Beide opties gingen niet door, waardoor de coureur nu noodgedwongen een stap terug moet doen. Met het racen in de Britse Formule hoopt hij de weg omhoog weer te vinden. De eerste race in dat kampioenschap staat op drie mei op het circuit van Silverstone op het programma.

Van Gaal spreekt niet meer met NOS

AZ-trainer Louis van Gaal zegt voorlopig niet meer te willen spreken met de NOS en abonneezender Eredivisie Live. De trainer heeft dit beide televisiezenders vrijdag per brief laten weten.

De reden die Van Gaal voor zijn besluit opgeeft, is dat hij ruzie kreeg met Eredivisie Live-verslaggever Jan-Joost van Gangelen. De NOS maakte hier ongevraagd beelden van. Deze lekten later uit op het internet en waren daarna ook nog op televisie te zien. "De cameraman heeft gelogen. Hij zei dat hij het niet opnam, maar dat is dus wel gebeurd," aldus een boze Van Gaal.

De trainer ging verder met de woorden: "Ik heb duidelijk gemaakt dat de NOS niet het recht had om mijn gesprek met Eredivisie Live te registreren. Over die hand op de camera wordt overdreven gedaan. Niemand heeft een blauw oog opgelopen. Wat ik irritant vind is dat de NOS de nadruk heeft gelegd op dat incident en niet op het mogelijke kampioenschap of het goede voetbal dat AZ dit seizoen heeft gespeeld."

Bunskoek eenmalig presentator TROS Nieuwsshow

Daphne Bunskoek presenteert morgenochtend voor één keer de TROS Nieuwsshow op Radio 1. De vrouwelijke presentatoren van deze talkshow zijn op vakantie en daarom nodigde de eindredactie Bunskoek uit om samen met Peter de Bie achter de microfoon te kruipen.

De eindredactie klopte aan bij Bunskoek omdat zij "een leuk, jong en fris geluid brengt, passend bij de sfeer van de Nieuwsshow", aldus een TROS-woordvoerder vrijdag.

Daphne Bunskoek  (foto: ANP)

Nieuwe beelden Abu Ghraib opgedoken

Het gerenommeerde onderzoeksmagazine Mother Jones heeft video's in handen gekregen uit de beruchte Iraakse gevangenis Abu Ghraib. De beelden zijn gemaakt door Amerikaanse soldaten, vlak voordat het complex in 2006 zijn deuren sloot.

Onder het regime van oud-dictator Saddam Hussein was Abu Ghraib een zeer gevreesd instituut waar diens tegenstanders werden gemarteld en vermoord. Na de val van zijn regime in april 2003 namen de Amerikanen de gevangenis in gebruik.

Een jaar later doken foto's op van Amerikaanse bewakers die zich in Abu Ghraib schuldig hadden gemaakt aan marteling en seksuele intimidatie van gevangenen.

Het martelverleden van de Verenigde Staten is momenteel weer helemaal actueel. President Barack Obama had deze maand nog niet bekendgemaakt dat agenten van de CIA die onder Bush gebruik maakten van omstreden verhoortechnieken, niet zullen worden vervolgd, of er dook een geheime memo op, waaruit bleek dat Khalid Sjeikh Mohammed, het vermeende brein achter de aanslagen van elf september, maar liefst 183 keer waterboarding had ondergaan, de verhoortechniek waarbij een verdachte het gevoel krijgt te verdrinken.

Tegelijkertijd gaf Obama aan dat hij wel de openheid van zaken wil geven over de harde CIA-verhoren die mensenrechtenorganisaties en linkse politici al jaren eisen.

Op 28 mei aanstaande kan er al wat van die openheid komen. Dan geeft de Amerikaanse regering namelijk voor het eerst foto's vrij van mishandelingen door Amerikaans personeel in gevangenissen in Irak en Afghanistan. Het gaat om ten minste 44 beelden, zo maakte de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU donderdag bekend.

ACLU heeft dat afgedwongen door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur. De organisatie wil met de foto's aantonen dat mishandeling van gevangenen door Amerikaans personeel geen incidenten betrof, maar wijdverbreid was.

De video's van Mother Jones zijn lang niet zo onthullend als de martelfoto's uit Abu Ghraib, maar ze geven wel een naargeestig beeld van de plek die een open zenuw vormt in de recente Amerikaanse geschiedenis.


Nieuwe beelden Abu Ghraib opgedoken  (foto: DAG)

[Special] Kijkje in de keuken van een F1-teamarts

Binnen de Formule 1 zijn het meestal de coureurs en de teambazen die in het nieuws op de voorgrond staan; zelden horen we andere sleutelfiguren binnen een team. Nu geeft teamarts Riccardo Ceccarelli van Toyota eens een kijkje in zijn werk.

Het team van Toyota is een van de weinige Formule 1-teams dat zowel een fysiotherapeut als een dokter meeneemt naar evenementen. Dr. Riccardo Ceccarelli werd geboren in 1960 en leidt een groep van dokters, psycho- en fysiotherapeuten en sporttrainers in een trainingskliniek genaamd Formula Medicine in Italië. In die kliniek werden al honderden rijders onder de loep genomen, waaronder ook tientallen Formule 1-coureurs. Ceccarelli is al jaren de huisdokter van het Japans-Duitse team en doet onder andere een boekje open over hoe fit een F1-coureur moet zijn om het vol te houden.


Riccardo Ceccarelli - Teamarts Toyota (april 2009)

"Ik krijg met allerlei problemen te maken", vertelt Ceccarelli. "Ik heb een kleine apotheek bij me en ik behandel de teamleden zodat ze zo snel als mogelijk is kunnen herstellen en op hun best kunnen presteren." Bij grotere problemen beoordeelt de teamarts of er een ziekenhuis moet worden bezocht. In die situaties blijft hij bij de patiënt om te zorgen dat deze de beste zorg krijgt.

Racen in het hedendaagse Formule 1 vergt veel van een coureur. Hij moet op en top fit zijn om met de hitte en de fysieke druk op het lichaam tijdens een doorsnee Grand Prix om te gaan. "Er is geen andere sport in de wereld die vergelijkbaar is met de eisen die de Formule 1 stelt aan het hart", aldus Ceccarelli. "Het hartritme van een topcoureur kan gemiddeld 180 slagen per minuut zijn over de raceafstand van negentig minuten of meer. Dit is enorm, geen andere sport houdt het hartritme zo hoog voor zo'n lange tijd."


Mika Salo krijgt een hartfilmpje bij Riccardo Ceccarelli in de kliniek (november 2006)

"Daarbovenop is er veel spierarbeid voor het hele lichaam, zwaar werk voor de nekspieren om met de g-krachten om te gaan, een hoge belasting op benen en armen en grote lumbale kracht om het lichaam te stabiliseren. Een normaal persoon zou twee of drie ronden in een Formule 1-wagen kunnen rijden onder die spanningen voor hij fysiek niet verder kan gaan."

Naast het fysieke aspect vergt een race mentaal ook veel van een coureur. "De Formule 1 is een sport waarbij de hersenen de hele race hard moeten werken", aldus Ceccarelli. De arts vergelijkt het racen met sporten zoals tennis, boksen en schieten, waarbij men om de zoveel tijd een pauze heeft. Tijdens een race is zo'n pauze niet aanwezig. "Wanneer je de hersenen van een coureur in de Formule 1 vergelijkt met die van een gemiddeld persoon is de manier waarop deze werken compleet anders."

Gevraagd naar het effect van de warmte die een coureur normaal in de cockpit ervaart, zegt de teamarts van Toyota: "Als je koorts hebt, voelt je lichaam zwakker; net zoals een oververhitte motor minder goed werkt. Zodra een coureur onder hete omstandigheden moet werken, bijvoorbeeld in Bahrein, en je doet niets aan actieve verkoeling, dan gaat de lichaamstemperatuur omhoog. Het is te vergelijken met koorts en daardoor werken je hersenen, spieren en reacties minder goed. Zweten is de normale manier om je lichaam af te koelen en met dat zweet verlies je ook vocht. Dus in extreem warme omstandigheden voel je je niet alleen zwakker door de temperatuur maar ook door het verlies van vocht."


Allan McNish en Riccardo Ceccarelli in de kliniek (november 2006)

Het verliezen van lichaamsvloeistoffen heeft een groot effect tijdens een race. Een verlies van 2 % van je lichaamsgewicht aan vocht - dat is bij een gewicht van 60 kilogram iets meer dan een kilo aan zweet - resulteert al in verminderde psychische en fysieke prestaties. Coureurs kunnen tijdens een race tot wel drie kilo kwijtraken. En wanneer je 4 % van je lichaamsgewicht kwijtraakt, verlies je rond 40 % van je capaciteit op psychisch en fysiek gebied. Het is dus onder hete omstandigheden normaal dat een coureur wat minder presteert als er niets wordt gedaan om de effecten van de hitte te bestrijden.

"Kleine dingen kunnen als je ze samenvoegt behoorlijk effectief zijn", antwoordt Ceccarelli wanneer hem wordt gevraagd hoe de coureurs omgaan met het verlies aan vocht. "Drink allereerst veel water en hou altijd een fles vocht in de buurt. Dit is voornamelijk water, maar je kunt ook sommige mineralen toevoegen. Ten tweede moet je voorzichtig zijn met voeding."

"Het beste is om simpel voedsel te eten dat gemakkelijk verteert; fruit en groenten zijn de beste dingen om te eten", weet Ceccarelli. Als laatste is het voor de coureur van belang zo 'koel' mogelijk te zijn voor de race. Dat betekent dat er ijs in zijn helm wordt gestopt en de schoenen voor een race bijvoorbeeld in de vriezer verdwijnen. "Zodat hij, wanneer hij in zijn wagen stapt, niet al meteen oververhit raakt."

Het komende weekend staat de Grand Prix van Bahrein op het programma; traditioneel een race waar de hitte buiten en op de baan intens kan zijn, zo midden in de woestijn gelegen.

Treinverkeer stil door grote heidebrand Veluwe

Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort is vanmiddag op last van de brandweer stilgelegd. Op de hei bij Hoog Soeren op de Veluwe is een grote brand uitgebroken.

Dat meldden ProRail en politie. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zijn momenteel circa dertig brandweervoertuigen uit Apeldoorn en wijde omgeving ingezet om de brand te blussen. "De omvang is op dit moment onbekend", aldus een woordvoerder.

Treinverkeer stil door grote heidebrand Veluwe  (foto: ANP)

ING zondag centraal in Zembla

Aanstaande zondag staat bankverzekeraar ING centraal in het documentaire-programma Zembla. Aan de vooravond van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 27 april vraagt Zembla aan drie topmensen van ING wat er de afgelopen jaren mis is gegaan.

Jan Maarten Slagter, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB): "ING is te groot geworden om failliet te laten gaan. Als ING failliet gaat, staan we drie dagen later stenen door de ruiten van bakkers te gooien om aan brood te komen. Het is net zo belangrijk als water uit de kraan." Het gevolg is dat de overheid keer op keer moet bijspringen om te zorgen dat ING niet omvalt.

Harald Benink, hoogleraar Banking en Finance: "We zijn op een punt gekomen waar we nooit hadden moeten komen. Banken durven meer risico te nemen. Men weet dat als het goed gaat we veel geld verdienen en als het verkeerd gaat, dan is de overheid altijd aanwezig om de bank te redden."

Met een balanstotaal van 1.332 miljard euro, meer dan het bruto binnenlands product (BBP) van Nederland, België en Luxemburg samen, is ING het grootste financiële bedrijf ter wereld.

Door de kredietcrisis kwam ING zwaar in de problemen. Zo moest minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) een kapitaalinjectie van 10 miljard euro toedienen en werd de portefeuille van Amerikaanse Alt-A hypotheken bijna volledig verzekerd door de Nederlandse overheid.

Toenmalig minister van Financiën Wim Kok (PvdA) bracht in 1989 de geprivatiseerde Postbank naar de beurs en maakte de megagroei mogelijk door de belemmeringen voor de fusie met verzekeringsbedrijf Nationale Nederlanden weg te nemen.

Nadat Kok in 2003 tot commissaris van ING werd benoemd, effende hij het pad voor de hoge salarissen en bonussen. Die waren 'marktconform' en geen 'excessieve zelfverrijking', zoals hij als minister-president nog had beweerd.

Op maandag 27 april neemt Kok op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering afscheid als commissaris. Publiekelijk verantwoording afleggen vindt hij niet nodig, net als Michel Tilmant, de in januari teruggetreden voorzitter van de Raad van Bestuur. Eind 2007 dreigde hij het hoofdkantoor van ING te verplaatsen, omdat hij het 'debat over de salarissen van managers' zat was.

De ING-uitzending van Zembla wordt op zondag 26 april om 21:30 uitgezonden op Nederland 2.

Oud-minister-president Wim Kok

Uitslag tweede vrije training Bahrein

Nico Rosberg heeft tijdens de tweede vrije training op het circuit van Bahrein de snelste tijd laten noteren. De coureur van Williams klokte 1:33,339. Daarmee wist hij Fernando Alonso en Jarno Trulli achter zich te houden. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 N. Rosberg Williams 1:33.33936
2 F. Alonso Renault 1:33.53025
3 J. Trulli Toyota 1:33.61637
4 S. Vettel Red Bull 1:33.66129
5 M. Webber Red Bull 1:33.67632
6 J. Button Brawn GP 1:33.69435
7 A. Sutil Force India F1 1:33.76330
8 T. Glock Toyota 1:33.76437
9 R. Barrichello Brawn GP 1:33.88530
10 K. Nakajima Williams 1:33.89936
11 L. Hamilton McLaren 1:33.99430
12 G. Fisichella Force India F1 1:34.02523
13 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:34.12737
14 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:34.36626
15 N. Piquet jr. Renault 1:34.41129
16 F. Massa Ferrari 1:34.56434
17 R. Kubica BMW 1:34.60531
18 K. Räikkönen Ferrari 1:34.67028
19 H. Kovalainen McLaren 1:34.76435
20 N. Heidfeld BMW 1:34.79033

Kromkamp niet tegen Heracles

PSV zal het morgenavond, in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, moeten doen zonder Jan Kromkamp. De verdediger is wel fit, maar ondervond tijdens de twee dagen die de Eindhovenaren op kunstgras trainden teveel hinder van die ondergrond.

“Kromkamp is heel goed teruggekomen van zijn blessure, maar kunstgras is echt een probleem voor hem. Hij traint echt heel goed en dat zag je ook tegen Ajax, zijn bal bij de zesde goal. Maar hij kan niet met de handrem erop spelen en het is niet iets dat tussen zijn oren zit. Het is echt een probleem en daarom gaat hij niet mee”, aldus PSV-trainer Dwight Lodeweges.

Susan Boyle tart tv-bazen met nieuwe look

Susan Boyle heeft zich de woede van verschillende Tv-bazen op de hals gehaald door haar uiterlijk drastisch te veranderen. De 47-jarige zangsensatie liet onlangs haar wenkbrauwen epileren en verfde haar grijze lokken kastanjebruin. Dit is tegen het zere been van de bazen van Britain's Got Talent. "Mensen zijn verliefd geworden op de echte Susan en willen niet dat ze verandert", aldus een bron in de Britse tabloid The Sun.

Een buurtgenoot denkt echter dat Boyle er nooit té glamoureus uit zal zien. "De kapper wilde juist niet te veel veranderen, maar werken met wat Susan al had. Het is maar een kleine make-over, ze zou nooit helemaal ‘Hollywood’ worden".


Susan Boyle tart tv-bazen met nieuwe look  (foto: DAG)

Weer bloedbad in Bagdad

Zeker zestig mensen zijn vandaag omgekomen door zelfmoordaanslagen bij ingangen tot een sjiitisch heiligdom in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Meer dan 125 mensen raakten gewond, berichtte de Iraakse politie vanuit de getroffen wijk Kadhimiya.

De twee daders waren gehuld in een soort bomvesten. Die brachten ze tot ontploffing bij verschillende ingangen van het sjiitische Imam Moussa al-Khadim-heiligdom, te midden van de menigte van vooral Iraanse pelgrims.

Het bloedbad in de sjiitische wijk Kadhimiya in het noorden van Bagdad is een dag na twee zelfmoordaanslagen in het land. Daarbij werden in Bagdad en in de provincie Diyala in totaal bijna negentig mensen de dood ingejaagd.

Het zijn in Irak de bloedigste dagen in een jaar tijd. De angst groeit dat het bloedvergieten opnieuw grote vormen gaat aannemen. De Amerikaanse troepen worden geleidelijk teruggetrokken en het vertrouwen in Iraakse veiligheidstroepen is gering. Ondertussen is de kloof tussen de in de verdrukking geraakte soennitische minderheid en de sjiitische meerderheid in Irak erg diep.

Weer bloedbad in Bagdad  (foto: ANP)

Loopbaan Rudge zo goed als voorbij

Voor Humphrey Rudge is het na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk afgelopen met zijn profcarričre. De gekwetste knieën van de 31-jarige verdediger maken een langere loopbaan onmogelijk.

Eerder werd al duidelijk dat Rudge moest vertrekken bij zijn club RKC Waalwijk. Het contract van de verdediger in Waalwijk werd niet verlengd. De ex-speler van Roda JC en VVV-Venlo zal zich dan ook moeten neerleggen bij het einde van zijn carričre.

"Het wordt daardoor heel erg moeilijk om nog een nieuwe club te vinden", zegt Rudge over zijn versleten knieën tegenover De Limburger. "Mijn zware blessures herstellen helaas niet meer. Ik besef dan ook dat RKC mijn laatste club geweest kan zijn."

CD: Miami Tunes 2009

De naam voor dit verzamelalbum vol met populaire tracks van het Armada label komt niet echt uit de lucht vallen. In maart vond in Miami de jaarlijkse Winter Music Conference plaats waar de international dancescene zich had verzameld. Meer dan 62.000 bezoekers uit 70 verschillende landen bezochten de conventie: DJ's, artiesten, platenbazen en andere mensen uit de dance industrie wisten hun weg te vinden naar Miami. Zo ook ons Nederlandse label Armada Music. Het label was namelijk genomineerd voor een flink aantal awards op de conferentie. Uiteindelijk gingen ze naar huis met de award voor beste dancelabel ter wereld! Mede-eigenaar Armin van Buuren kon naar huis met nog vier awards, namelijk: Best Progressive House/Trance Track en Best Music Video voor het nummer In And Out Of Love - waarop hij samenwerkt met Sharon den Adel - en Best European DJ en Best Radio Mix Show DJ. Voor deze conferentie bracht Armada Music Miami Tunes 2009 uit met daarop de beste tracks die op het succesvolle label zijn uitgebracht.

Ecclestone hekelt Britse regering

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt het een schande als de Britse regering niet bijspringt voor de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2010. Gisteren werd bekend dat de licentiehouders van de race zijn aangeklaagd door de eigenaars van het circuit wegens betalingsachterstanden.

Ecclestone herhaalde in Bahrein nogmaals zijn dreigement dat als de zaak rond Donington Park niet opgelost wordt, de stekker uit de Britse GP gaat. "Als Donington het niet voor elkaar krijgt dan is het einde verhaal. Dan verlaten we Groot-Brittannië. We keren niet terug naar Silverstone. Zij hebben genoeg kansen gehad en ons niet geboden wat ze beloofd hebben."

"Het is schandalig dat de Britse regering nu geen hulp wil bieden. Ze spenderen miljarden aan de Olympische Spelen van Londen. Het enige wat ze hoeven doen om de race te redden, is een fractie van het bedrag er in te stoppen, 0,002%. Ik probeer te helpen met de geldzaken van de organisatie, maar wat zij echt nodig hebben is een investeerder. Dat is hun beste hoop om de race te redden."

'Vitamine D helpt tegen MS'

Het afweersysteem van MS-patiënten is minder ontstekingsgevoelig als ze vitamine D slikken. Dat blijkt uit onderzoek van professor Raymond Hupperts van het Academisch MS Centrum Limburg. Hij spreekt vrijdag zijn oratie uit aan de Universiteit Maastricht waar hij de leerstoel neurologie bekleedt.

In Nederland heeft een op de duizend mensen MS, een ziekte van het centrale zenuwstelsel die niet te genezen is. Bij het Academisch MS Centrum Limburg worden ongeveer negenhonderd mensen behandeld.

Hupperts gaat onderzoeken welke effecten hoge doses vitamine D hebben op het verloop van de ziekte.

Webwinkel Bol.com in Nederlandse handen

Webwinkel Bol.com komt in Nederlandse handen. De succesvolle internetwinkel is overgenomen door investeerder Cyrte Investments, waarin verzekeraar Delta Lloyd een meerderheidsbelang heeft. Dat hebben Cyrte Investments en Bol.com vandaag bekendgemaakt.

De partijen willen niet zeggen hoeveel Cyrte voor Bol.com heeft betaald. De investeringsmaatschappij doet doorgaans investeringen van 50 miljoen tot 500 miljoen euro en richt zich specifiek op de media- en telecomsector. Zo heeft het al belangen in uitgever Telegraaf Media Groep (TMG) en Endemol. Een deel van het vermogen van John de Mol wordt door Cyrte beheerd.

Rechtszaak Van den Herik tegen Feyenoord

Oud-voorzitter Jorien van den Herik heeft een rechtszaak aangespannen tegen Feyenoord, zo wordt vandaag op de website van de club gemeld. Beide partijen hebben een geschil over de rente van de juridische kosten die Van den Herik maakte tijdens de beruchte FIOD-affaire.

Destijds werd Feyenoord beschuldigd van fraude en belastingontduiking. Hoewel vrijspraak volgde, moesten de Rotterdammers wel nog niet betaalde belastingen inclusief boetes en rentes betalen. Van den Herik en Feyenoord werden het vlak voor het vertrek van de preses eens dat de club de door hem gemaakte rechtsbijstandkosten zou vergoeden, voor zover deze kosten niet konden worden verhaald op de Staat.

Van den Herik verlangt nu een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro, terwijl Feyenoord beweert dat het 730.000 euro (de kosten van de rechtsbijstand) moet betalen. Over rente is volgens de Stadionclub niet gesproken.

De uitspraak wordt binnen twee maanden verwacht.

Engeland krijgt reclames die aanzetten tot 'actief spelen'

Een tijdje geleden berichtten we hier over een advertentie-campagne van de Britse organisatie Change4Life, waarin mensen wijs werd gemaakt dat door het spelen van games je leven niet zeker is. Eén van de advertenties betrof een foto van een duffe jongeman met een controller in zijn handen en de tekst "Risk an early death, just do nothing".

Na een hoop geklaag door onder andere Sega, Codemasters, Atari en EA en een aanklacht van Sony, lijkt het erop dat Change4Life nogmaals heeft nagedacht over de campagne. Change4Life gaat vanaf vanavond in Engeland namelijk reclames uitzenden waarin aan ouders wordt geadviseerd hun kroost per dag minimaal 60 minuten 'actieve speeltijd' te gunnen.

De minister van gezondheid in Engeland voegde eraan toe dat met actieve speeltijd wordt bedoeld dat kinderen fanatiek bewegen tijdens het spelen van spelletjes (lees: wapperen met een Wiimote). Hij noemt als voorbeeld games waarbij moet worden gedanst en gesprongen.

De reclame-campagne is overigens ontwikkeld door Aardman Animations, tevens de makers van de Wallace and Gromit serie.België wil Van Gaal als bondscoach

Een drie man sterke delegatie van de Belgische voetbalbond heeft met Louis van Gaal gepraat voor de functie van bondscoach bij onze zuiderburen.

Voorzitter De Keersmaecker, Phillip Collin en Herman Wijnans spraken met Van Gaal thuis in Noordwijk over de functie. De Keersmaecker wil officieel niet bevestigen dat het om Van Gaal gaat maar dat blijkt uit zijn commentaar. "Een duobaan is niet optimaal. Maar het is voor ons wel een optie. Wij moeten naar het totaalplaatje kijken."

Voorzitter Scheringa van AZ gaf Van Gaal afgelopen weekeinde het groene licht om zijn taak bij AZ te combineren met een job als bondscoach. Op die manier probeert hij hem tot 2016 of zelfs 2018 voor de club te behouden.

In het contract van Van Gaal staat dat hij mag vertrekken bij AZ als hij bondscoach kan worden van Argentinië, Spanje, Engeland, Duitsland of Nederland. Dat contract loopt nog tot 2010.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Lagere straf voor wielrenner Frigo

De Italiaanse wielrenner Dario Frigo en zijn vrouw Susanna zijn door de rechtbank in het Franse Chambery veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Aanvankelijk hoorde Frigo, die de dopingwetgeving in Frankrijk heeft overtreden, een halfjaar tegen zich eisen. Hij ging echter met succes in beroep tegen de straf.

In juli 2005, tijdens de Tour de France, werden in de auto van Susanna Frigo verboden producten gevonden. De renner heeft de feiten nooit ontkend. Hij voerde ter verdediging aan "slachtoffer van het systeem" te zijn geweest en wees op "'georganiseerde dopingpraktijken" binnen zijn toenmalige ploeg Fassa Bortolo.

Massale klopjacht na verzonnen ontvoering

Tientallen agenten van de Nederlandse en Duitse politie zijn donderdagmiddag uitgerukt na een verzonnen ontvoering. Dat heeft de politie in Groningen vandaag laten weten.

Een 35-jarige vrouw uit het Groningse Loppersum had haar vriend ge-sms’t dat ze door twee onbekende mannen in de kofferbak van een auto was gegooid. De politie startte vervolgens een groot onderzoek. Rond middernacht bleek dat de vrouw het hele verhaal had verzonnen.

Omdat uit de sms’jes van de vrouw bleek dat ze zich in Duitsland moest bevinden, werd ook de Duitse politie ingeschakeld. Uiteindelijk werd de vrouw in goede gezondheid rond 21.00 uur aangetroffen in haar auto in de omgeving van Würzburg.

Uit het verhoor bleek dat de vrouw het hele verhaal uit haar duim had gezogen. De kosten van de politie-inzet worden op haar verhaald.


Massale klopjacht na verzonnen ontvoering  (foto: DAG)

[Upd] Ook Telstar trekt stekker uit beloftenelftal

Sc Telstar heeft besloten de stekker uit het beloftenelftal te trekken. De club uit Velsen-Zuid zal hierdoor volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn in de beloftencompetitie.

"Jaarlijks zal Telstar hierdoor zo’n 900.000 euro besparen. Verschillende zaken spelen een rol bij het opheffen van het beloftenelftal", legt algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar uit in het Haarlems Dagblad.

"De KNVB is bezig met het herinrichten van de beloftencompetitie. De bond komt met zwaardere eisen. Vanaf 2010-2011 gaan de richtlijnen voor beloftenteams dermate veranderen, dat je als club rekening moeten houden met een verdubbeling, zo niet een verdrievoudiging, van de kosten."

"Als je dat feit bovendien plaatst in het kader van de samenwerking met AZ op het gebied van de regionale jeugdopleiding, maakt dat we het geld voor het beloftenteam veel liever steken in andere zaken. Zoals de A-selectie."

"Verder speelt mee dat het rendement van Jong Telstar in financieel opzicht nihil is geweest", gaat De Waard verder.

De laatste vier, vijf jaar is geen zelf opgeleid talent meer verkocht. Eerder al besloten TOP Oss, Go Ahead Eagles en AGOVV te stoppen met het beloftenelftal.

Update:

Telstar heeft het volgende persbericht uit doen gaan:

Telstar vraagt dispensatie aan voor belofte-elftal

Telstar vraagt de KNVB dispensatie te verlenen voor het niet meer hebben van een belofte-elftal. Afgelopen woensdag zijn betrokkenen hiervan op de hoogte gebracht. Het dispensatieverzoek is ingegeven door een drietal zaken.

De KNVB wenst tot concentratie van talent te komen. Het ontstaan van de regionale jeugdopleidingen is daar een voorbeeld van. Als deelnemer aan de regionale jeugdopleiding van AZ Alkmaar kan Telstar dit dispensatie verzoek doen.

Ook zal de KNVB vanaf seizoen 2010-2011 zwaardere eisen aan het houden van een belofte-elftal gaan stellen. Deze eisen gaan een verdubbeling zoniet een verdrievoudiging van de kosten met zich meebrengen.
Tenslotte is er een gebrek aan rendement. Sinds jaren worden er geen substantiële vergoedingsommen meer met eigen kweek gerealiseerd, talenten worden immers op steeds jongere leeftijd door grotere clubs overgenomen.

Gegeven de situatie meent Telstar een wijs besluit te nemen, weliswaar hadden de Witte Leeuwen eigenwijs tegen de stroom in willen zwemmen maar met het stug je eigen gang blijven gaan, lever je uiteindelijk niet de prestatie die de investeringen rechtvaardigt. Het opnieuw deelnemen aan de beloftecompetitie is overigens middels hernieuwde inschrijving altijd mogelijk.

Voetbalclub La Louvičre verdwijnt

De Belgische voetbalclub La Louvičre stopt aan het einde van dit seizoen. De huidige derdeklasser, in 2003 nog winnaar van de Belgische beker, heeft financiële problemen die niet meer zijn op te lossen.

La Louvičre, dat drie seizoenen geleden nog in de hoogste klasse speelde, had de hoop gevestigd op de investeerder Peter Harrison. Harrison, die een voorcontract tekende, trok zich echter deze week terug.

La Louvičre zou met een schuld van 3 miljoen euro kampen.

[Golf] Derksen aan de leiding in Zuid-Korea

Golfer Robert Jan Derksen heeft de leiding genomen in het met 2,1 miljoen gedoteerde toernooi in het Zuid-Koreaanse Jeju. De Nederlander zette vrijdag een ronde van 69 slagen neer, wat hem op een totaal van 135 slagen (9 onder par) bracht.

"Het was een moeilijke dag," aldus Derksen. "Een par was al goed en ik heb er nog een paar birdies aan toe kunnen voegen. Ik had één slechte drive op de vierde, dat werd een double bogey zeven, maar onder dit soort omstandigheden gebeurt dat."

Derksen leek na zijn ronde samen aan de leiding te moeten gaan met Mark Brown, maar de leider na de eerste dag maakte op een van de laatste holes een bogey, waardoor hij een slag achter de Nederlander staat. Daarachter volgen Wook-soon Kang en Thongchai Jaidee op twee slagen.

Piloot landt op verkeerde luchthaven

Een piloot van TAAG, de nationale luchtvaartmaatschappij van Angola, heeft bewezen dat zijn werkgever niet voor niets op de zwarte lijst van de EU staat. Hij zette een Boeing 737 aan de grond op een ander vliegveld dan gepland.

De piloot landde op het City Airport in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka, terwijl hij had moeten landen op Lusaka International Airport. "TAAG betreurt het leed dat dit heeft veroorzaakt voor passagiers en herhaalt zijn belofte om een dienst aan te bieden die aan de hoogste veiligheidseisen voldoet", aldus de luchtvaartmaatschappij.

Sinds 2007 staat de onderneming op de zwarte lijst van de Europese Unie. In datzelfde jaar stortte een vliegtuig van het bedrijf neer, met zes doden als gevolg. De regering van Angola heeft vorig jaar de directie van de luchtvaartmaatschappij ontslagen en nieuwe managers aangesteld.

Ondanks het incident met de falende piloot stellen de autoriteiten in het Afrikaanse land vertrouwen te hebben in de toekomst van TAAG. Ze denken dat de maatschappij later dit jaar weer op Europa mag vliegen.

Theissen: "FOTA wil meer tijd voor budgetlimiet"

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen denkt niet dat de FOTA in staat is om voor de meeting van de World Motor Sport Council volgende week te komen met een eenduidig advies over de budgetlimiet in de Formule 1. Deze moet volgend jaar in gaan om het racen aantrekkelijker te maken.

Ondanks de gestelde deadlines denkt Theissen niet dat de FOTA voor de Grand Prix van Spanje met een antwoord kan komen. Dan staat er weer een ontmoeting tussen de teambazen op het programma. "Ik denk dat het een goed idee is om terug te grijpen op het idee van een budgetlimiet, welke vorig jaar uitgebreid ter sprake is gekomen. Toen stonden we achter het plan en dat doen we nu nog steeds," aldus Theissen.

"Het belangrijkste issue is nog steeds om tot een akkoord te komen over het juiste bedrag, al moet ik er wel bij zeggen dat toen niet alle teams voor een budgetlimiet waren. En omdat het nu weer ter sprake komt, moeten we er serieus over nadenken en moeten we tot een akkoord komen over een limiet. Dat is wat we moeten doen, maar binnen 24 uur is dat onmogelijk."

Theissen wil dat een bedrag wordt vastgesteld dat voor zowel de kleinere als de grotere teams acceptabel is. Ook pleit de Duitser er voor om niet meteen de budgetten van de teams rigoureus terug te schroeven, maar dit geleidelijk te gaan doen.

Grapje verkeerd gevallen

Een 23-jarige Amerikaanse man die zijn vriend voor de gek wilde houden door net te doen of hij van een brug viel, is echt naar beneden gevallen. De brandweer moest eraan te pas komen de man te redden.

De man reed met een vriend mee in de auto en vroeg hem te stoppen. Hij wilde even plassen op de brug boven de Minnesota River. Toen hij daar eenmaal stond deed hij net of hij naar beneden zou vallen, maar verloor zijn evenwicht en viel echt naar beneden. Hij maakte een val van ruim negen meter en kwam terecht in een drassige berm.

Nadat de brandweer hem met een lift omhoog heeft getakeld is de man naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel.

Man betrapt op seks met hond

Een Britse man, van middelbare leeftijd uit Banwell, is door zijn vrouw betrapt op seks met hun hond. De vrouw kwam eerder dan verwacht thuis van haar werk en was niet gelukkig met wat ze daar aantrof. Ze twijfelde geen moment en heeft zonder pardon haar echtgenoot aangegeven wegens dierenmishandeling.

De zaak wordt nog onderzocht, maar als de man wordt veroordeeld kan hij een celstraf tegemoet zien. Enkele maanden geleden nog werd er in Engeland een man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van een paard.

'Cissé in de belangstelling van FC Twente'

FC Twente zou belangstelling hebben voor Roda JC-aanvaller Sekou Cissé, zo bericht TC/Tubantia. De 23-jarige Ivoriaan is dit seizoen een spaarzaam lichtpuntje bij de club uit Kerkrade.

Cissé is bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van Roda JC en scoorde deze jaargang acht keer in 28 competitieduels. Hoewel de aanvaller recentelijk zijn contract verlengde bij de Limburgers, is een vertrek waarschijnlijk. Cissé zou Roda JC, dat in zwaar financieel weer verkeert, voor een gelimiteerde transfersom mogen verlaten.

Onlangs werd Cissé ook al gelinkt aan de clubs Fiorentina en Villarreal. Bij Twente houdt men rekening met een transfer van aanvaller Eljero Elia en speurt men naar een opvolger voor de gewilde linksbuiten. In dat kader werd FC Utrecht-aanvaller Cedric van der Gun al benaderd.

De Koning loopt kwaad weg bij training TOP Oss

TOP Oss-trainer Hans de Koning is donderdag boos weggelopen bij een trainingssessie. Dit omdat zijn spelersgroep de afsluitende oefenvorm niet naar behoren wist uit te voeren. De Koning laakte daarbij de instelling van zijn spelers.

Dat De Koning erg kwaad was, bleek uit het feit dat hij weigerde een ploeg van de regionale zender D tv te woord te staan. "Hier heb ik geen zin in. Je hebt toch zelf de training gezien", was het commentaar van de oefenmeester.

Vanwege andere verplichtingen van De Koning, trainde de selectie van TOP Oss om negen uur in plaats van half elf. "Om half zes ben ik thuis weggereden. En dan krijg je zo'n training te zien", tekende het Brabants Dagblad op uit de mond van de balende De Koning.

Bij monde van aanvoerder Dirk Schoofs liet de spelersgroep van TOP Oss weten begrip op te kunnen brengen voor de woede-uitbarsting van De Koning. "We zijn profs. Dat moeten we uitstralen", aldus Schoofs tegen zijn medespelers.

Çolak blijft bij Go Ahead Eagles

Ook volgend seizoen zal Halil Çolak in het shirt van Go Ahead Eagles te bewonderen zijn. De Stentor meldt dat de club uit Deventer de aanvaller nog een seizoen zal huren van FC Twente.

"Daar zijn we blij mee", is de verheugde reactie van trainer Andries Ulderink. "Halil ontwikkelt zich goed." Naast Çolak hoopt Go Ahead ook rechtsback Wout Droste (eveneens eigendom van FC Twente) te kunnen behouden. In Deventer hoopt men op zeer korte termijn een akkoord te bereiken hierover.

Doelman Jasper Heusinkveld mag ook bij Go Ahead blijven. De 20-jarige sluitpost zal bovendien bij de club aan de slag gaan als administratief medewerker.

Opgelet! Loslopende borstenknijper

Sluit alle ramen en deuren en zorg dat uw dochter het huis niet verlaat. In het ondergrondse metronetwerk van Londen loopt een borstenknijper rond. De grijpgrage man moet in de Londense rechtbank verschijnen omdat hij herhaaldelijk in borsten van passagiers kneep, dat meldt The Sun.

De 43-jarige Colin Franklin wordt berecht voor de aanranding van vijf vrouwen van 17 tot 25 jaar in de voorbije 16 maanden. Hij sloeg een eerste keer toe op 2 mei 2007, toen hij de rechterborst van een tienermeisje vastpakte op de trappen van een metrostation.

De man uit Beckenham in Kent werd uiteindelijk gearresteerd op 8 december vorig jaar. Hij werd door de politie herkend op beelden van een bewakingscamera. Franklin ontkent de vijf aanklachten.


Opgelet! Loslopende borstenknijper  (foto: DAG)

Nijenhuis naar Hofmeier

Schaatser Beorn Nijenhuis rijdt komend seizoen voor de Hofmeierploeg. Hij tekent een contract voor een jaar met een optie voor een tweede seizoen bij de ploeg die vorig jaar het schaatswereldje betrad. Beide partijen bereikten hierover gister een akkoord.

Nijenhuis, die met 1:07,07 Nederlands recordhouder is op de 1.000 meter, treft in de Hofmeier ploeg onder andere Jan Bos en Jacques de Koning. Ook Gretha Smit en Marja Vis rijden voor de ploeg de gecoacht gaat worden door Jan van Veen.

Volvo zeer, zéér somber

De Zweedse auto- en vrachtwagenfabrikant Volvo is na een tegenvallend resultaat in het eerste kwartaal zeer somber voor de rest van dit jaar. Door een scherpe daling van de vraag zal de verkoop van vrachtwagens in Europa minimaal halveren. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Volvo, vooralsnog in handen van het Amerikaanse Ford, hield voor Europa eerder rekening met een verkoopdaling van 30 tot 40 procent. Voor de Amerikaanse markt voorziet de op een na grootste vrachtwagenfabrikant ter wereld nu een daling van 30 tot 40 procent, waar eerder op een afname van maximaal 10 procent werd gerekend. Bij de vrachtwagendivisie kelderde het aantal opdrachten met 65 procent op jaarbasis.

Volvo leed in het eerste kwartaal een operationeel verlies van 4,5 miljard kronen (414 miljoen euro) in vergelijking met een winst van 6,5 miljard Zweedse kronen een jaar eerder. Analisten rekenden op een verlies van 2,9 miljard kronen. Ford wil graag van de verlieslatende dochter af, maar heeft nog geen koper kunnen vinden.


Volvo zeer, zéér somber  (foto: DAG)

Piquet: "Vanaf nu moet het beter gaan"

Renault-coureur Nelson Piquet jr. kende een slechte seizoensstart in 2009, maar de Braziliaan heeft er alle vertrouwen in dat het vanaf nu beter gaat. In China was teambaas Flavio Briatore niet blij met de circusvoorstelling die de coureur liet zien.

"Vooral in de kwalificatie moet ik beter presteren; nu worstel ik te vaak met het rijden van die ene snelle ronde waarin alles moet kloppen. Maar, ik denk ook dat duidelijk is dat onze auto niet de snelste is," aldus Piquet jr. die alle hoop op de nieuwe diffuser die Renault heeft geďntroduceerd, heeft gezet.

"De nieuwe diffuser zorgt voor betere prestaties, waardoor je minder snel in de problemen komt. Ik verwacht absoluut dat we komend weekend de nieuwe snelheid van onze auto kunnen tonen. Hopelijk weten Fernando en ik beiden punten te scoren en kunnen we vanaf nu écht stappen gaan zetten."

China: Obama moet Dalai Lama niet ontmoeten

Chinese autoriteiten willen niet dat president Barack Obama de Dalai Lama ontmoet tijdens diens bezoek aan de Verenigde Staten in oktober. Een ontmoeting is nog niet bevestigd, maar elke Amerikaanse president sinds Bush Sr. heeft een ontmoeting met de verbannen geestelijk leider van Tibet gehad.

Woordvoerster Jiang Yu van het Chinees ministerie van Buitenlandse Zaken zegt: "We zijn fel tegen de pogingen van de Dalai Lama om separatistische activiteiten te ondernemen in welk land, met welke mogelijk of onder welke naam hij dat dan ook doet." Ze zei niet wat de consequenties voor een dergelijke ontmoeting zouden zijn.

Vorig jaar sprak de Franse president Sarkozy met de Dalai Lama. Dit was voor China reden genoeg om een top met de Europese Unie te annuleren.

Het signaal dat een bezoek van de Tibetaan aan het Witte Huis zou afgeven is niet gunstig voor de banden  met China. Obama's regering zoekt juist toenadering met China om de kredietcrisis en de nucleaire ambities van landen als Noord-Korea en Iran in toom te houden. Dit heeft al voor kritiek op Obama gezorgd. De Amerikaanse president zou de Chinezen te weinig confronteren met de naleving van de mensenrechten in het land. Daarnaast zou hij het protectionisme van de Chinese economie te weinig bekritiseren.

Van Beukering betrokken bij tuchtzaak amateurduel

NEC-aanvaller Jhon van Beukering zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor een incident dat tijdens de amateurwedstrijd Overasseltse Boys- Presikhaaf plaatsvond, aldus De Gelderlander.

Van Beukering, die tevens assistent-trainer van Presikhaaf is, kreeg het na afloop van de wedstrijd aan de stok met de scheidsrechter van dienst.

Na de wedstrijd op 13 april (3-3 eindstand, red) ging een speler van Presikhaaf in discussie met de scheidsrechter. Toen deze speler zijn tweede gele kaart hiervoor kreeg, ontstond er ook tussen Van Beukering en de arbiter onenigheid. Scheidsrechter Borgman maakte op het wedstrijdformulier melding van het incident. De tuchtcommissie van het KNVB-district Oost zal een onderzoek instellen naar het gebeuren.

Van Beukering zei in een reactie dat hij een dergelijk staartje niet had verwacht. Volgens de spits hadden de betrokkenen het incident na een frisse douche uitgepraat en was iedereen met een stevige handdruk uit elkaar gegaan. Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmeegse club, wil vooralsnog niet teveel kwijt over dit verhaal. "Ik hoor nu voor het eerst dat er een tuchtzaak komt. Voordat ik ga reageren, zal ik eerst meer informatie over de hele kwestie moeten hebben."

Ook BMW trekt protest in diffuserzaak in

Alle Formule 1-teams die protest hadden aangetekend tegen de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams hebben dit ingetrokken. BMW Sauber was het laatste team dat dit heeft gedaan na de uitspraak van het Court of Appeal van de FIA. Hiermee is de diffusergate voorbij.

De reden dat BMW het protest heeft ingetrokken is dat de uitspraak van het Court of Appeal ook in tweede instantie niet anders zal zijn, waardoor de dubbele diffusers toegestaan blijven. "Gisteren trokken we ons protest in omdat de uitkomst van een nieuwe hoorzitting niet anders zou zijn dan de eerste zaak," aldus teambaas Mario Theissen in Bahrein.

Het Duits/Zwitserse team zal net als de andere teams in Spanje veel nieuwe onderdelen introduceren. Mogelijk zit de diffuser daar nog niet bij. "Onze keuze is nog niet gemaakt. We verzetten nog steeds werk in de windtunnel en we zijn al een poos bezig met het aerodynamische pakket voor Barcelona. De grote vraag is of de komst van de diffuser in het pakket voordeel met zich meebrengt. Als dat niet het geval is wachten we er nog even mee."

Southampton niet verder met Saeijs

Het verblijf van verdediger Jan Paul Saeijs bij het Engelse Southampton blijft beperkt tot een half seizoen. De Engelse club huurt Saeijs momenteel van Roda JC.

Saeijs vertrok in de winterstop naar Southampton, dat destijds tegen degradatie uit het Championship streed. The Saints betaalden tevens een bedrag voor een definitieve transfer, maar dan moest er wel handhaving worden bewerkstelligd. De club uit Zuid-Engeland kreeg donderdag echter tien punten in mindering vanwege grote financiële problemen, waardoor de degradatie naar de League One onontkoombaar is geworden.

"Daardoor gaat de verkoop niet door", deelde Martin van Geel, directeur voetbalzaken van Roda JC, mede aan Dagblad De Limburger. "Wellicht heeft hij zich in de picture gespeeld, want we hebben begrepen dat hij het wel goed heeft gedaan."

Het contract van Saeijs met Roda JC loopt nog tot medio 2010.

Lesbiennes vaker depressief en moe

Lesbische en biseksuele vrouwen hebben meer psychosociale gezondheidsklachten dan heteroseksuele vrouwen. Ze lijden onder de stigmatisering over hun geaardheid. Ze hebben slaapproblemen, last van angst, depressieve gevoelens, zijn wantrouwig en denken dat ze niet goed functioneren.

Dat heeft een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam uitgewezen onder 1327 lesbische en biseksuele vrouwen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Stichting OndersteBoven.


Lesbiennes vaker depressief en moe  (foto: DAG)

Uitslag 1e vrije training Bahrein

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd gereden. De Brit bleef met een tijd van 1:33.647 de BMW Saubers van Nick Heilfeld en Robert Kubica voor.

De eerste man die een tijd liet noteren was Toro Rosso-coureur Sébastien Bourdais met een 1:38. Daarna ging het al rap sneller en kwamen ook de eerste foutjes van de coureurs. Zo spinde Kimi Räikkönen en schoot Fernando Alonso in bocht 10 even rechtdoor. Halverwege de sessie zette Hamilton een tijd neer waar de andere coureurs niet meer aan zouden komen, ondanks de pogingen die de BMW-coureurs deden. Sébastien Buemi was de pechvogel deze training, want de Zwitser moest zijn bolide aan het eind van de sessie met problemen langs de baan parkeren.

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren Mercedes1:33.64719
2 N. Heidfeld BMW Sauber1:33.90717
3 R. Kubica BMW Sauber1:33.93817
4 N. Rosberg Williams Toyota1:34.22724
5 J. Button Brawn GP 1:34.43415
6 H. Kovalainen McLaren Mercedes1:34.50224
7 R. Barrichello Brawn GP 1:34.53118
8 F. Massa Ferrari 1:34.58917
9 M. Webber Red Bull Racing1:34.82721
10 K. Räikkönen Ferrari 1:34.82719
11 K. Nakajima Williams Toyota1:34.88024
12 S. Vettel Red Bull Racing1:34.93821
13 N. Piquet jr. Renault 1:34.97421
14 A. Sutil Force India F1 1:35.02118
15 J. Trulli Toyota 1:35.03622
16 G. Fisichella Force India F1 1:35.04216
17 T. Glock Toyota 1:35.33320
18 F. Alonso Renault 1:35.34824
19 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:35.35322
20 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:35.36915

Australië knuppelt nog eens 25.000 babykangoeroes dood

De overheid van de Australische provincie New South Wales heeft aangekondigd 15 procent van de totale kangoeroepopulatie uit te willen roeien. Volgens de lokale overheid is dit nodig omdat er door extreme droogte te weinig water is voor de bijna miljoen kangoeroes in de regio. Maar de maatregel betekent ook dat er zo'n 25.000 babykangoeroes, of 'Joey's', doodgeknuppeld zullen worden.

Dierenrechtenactivisten in Australië maken zich kwaad over de brute manier waarop de jonge kangoeroes worden afgeslacht. Volgens overheidsregels moeten de Joey's worden doodgeknuppeld of onthoofd, terwijl de dierenrechtenorganisaties liever zien dat de kangoeroeweesjes worden opgevangen. "De overheid wil hier echter niet aan beginnen, omdat dan pas duidelijk wordt hoe gruwelijk de slachting van kangoeroeweesjes eigenlijk is", meent Nikki Sutterby van de Australische bond ter bescherming van kangoeroes. Andere organisaties stellen dat "het doodknuppelen van babykangoeroes een van de vergeten gruwelijkheden van de kangoeroejacht is".

Maar de ouderloze kangoeroes opvangen is volgens de overheid onbegonnen werk. "Het zijn er simpelweg teveel. Het einde zou zoek zijn als we aan de ene kant de populatie in bedwang proberen te houden, terwijl we aan de andere kant duizenden kangoeroes opvangen". De moederloze beestjes in leven laten is ook geen optie. "Dan zouden ze langzaam sterven van de dorst, of worden gedood door andere beesten. Dat is feitelijk nog minder humaan".

Jaarlijks worden er in heel Australië zo'n vier miljoen kangoeroes afgemaakt. Het aantal doodgeknuppelde Joey's loopt in de honderdduizenden.


Australië knuppelt nog eens 25.000 babykangoeroes dood  (foto: DAG)

'Ambtenaar is tevreden werknemer'

Uit een onderzoek, uitgevoerd door de website voor ambtenaren InOverheid.nl, blijkt dat ambtenaren tevreden werknemers zijn. De meeste ambtenaren zeggen een drukke baan te hebben, maar wel voldoening uit het werk te halen en ook genoeg vrije tijd te hebben. Vergaderingen, procedures en voorschriften worden als vervelend ervaren.

Zeventig procent zegt ondanks de drukke werkzaamheden genoeg tijd te hebben om kwalitatief goed werk af te leveren. Driekwart van de mensen die uit de schatkist betaald worden, is van mening dat zij een zinvolle taak hebben en zestig procent vindt dat er voldoende waardering is voor het werk dat zij doen.

Vrije tijd is volgens de meeste ambtenaren ook goed geregeld. Zeven op tien geven aan genoeg vrije tijd te hebben en 73 procent vindt dat er een goede balans is tussen werk en prive'.

Doel 3FM Serious Request is malaria

De 3FM Serious Request-actie, die in december in Groningen van start gaat, richt zich dit jaar op de bestrijding van malaria. Dat heeft 3FM vandaag bekendgemaakt.

De dj's in het glazen huis willen aandacht vragen voor de ziekte die jaarlijks bijna een miljoen mensen doodt. 3FM Serious Request zet zich dit jaar, samen met het Rode Kruis, voor de zesde maal in voor een stille ramp. Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen de tropische ziekte.

Met dank aan Manuke voor de submit.


3FM Serious Request: dit jaar aandacht voor malaria  (foto: ANP)

Verkoop spaarlamp stijgt

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de spaarlamp. Dat blijkt uit cijfers van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). De verkoop van de spaarlamp is in 2008 tegenover een jaar eerder met 15 procent gestegen. Eén van de oorzaken hiervan zou zijn dat de spaarlamp steeds goedkoper wordt. Een andere oorzaak is dat de spaarlamp onder aandacht wordt gebracht door middel van verschillende campagnes. 

Toch kiezen veel Nederlanders nog voor de meer energievretende gloeilamp omdat deze dimbaar is. Bovendien vinden de meeste consumenten de energiebesparende dimbare oplossing nog te duur. Daarom streeft de RND naar een lager btw-tarief op de spaarlamp. De gloeilamp zal de komende jaren langzamerhand uit de winkel gaan verdwijnen omdat in september een verbod op de productie ingaat.

'Liverpool toont interesse in Tévez'

Carlos Tévez kan rekenen op interesse van Liverpool. De 25-jarige Argentijn gaf eerder deze week aan dat hij zeer ontevreden is over zijn rol bij Manchester United. De spits wordt op dit moment gehuurd van zakenman Kia Joorabchian maar duidelijkheid over zijn toekomst is er nog niet.

Andere clubs die interesse hebben getoond zijn Internazionale en Real Madrid. Rafael Benítez, de trainer van Liverpool, wil de speler binnenhalen juist om een persoonlijke overwinning te hebben op zijn collega-trainer Alex Ferguson. De transferrechten komen helemaal ten goede aan de zakenman waardoor United met lege handen komt te staan.

'Corinthians wil Vieri'

Ooit waren Ronaldo en Christian Vieri samen het spitsenduo bij Internazionale. De huidige club van Ronaldo wil het koppel weer herenigen. Corinthians is in vergaande onderhandelingen met de 35-jarige Italiaan.

Vorige maand leverde de spits zijn arbeidsovereenkomst in bij Atalanta Bergamo. "Het is voor negentig procent zeker dat Bobo tekent bij Corinthians," meldt Vieri’s belangenbehartiger Franck Assunçao. "Hij wil heel graag spelen in Brazilië." Eerder dacht Vieri aan een pokercarričre maar het lijkt erop dat de spits nog gaat voetballen.

Ritsma weer op de motor

Het is nog niet eens negen dagen geleden dat Rintje Ritsma zijn rechter sleutelbeen brak tijdens een crash op het TT-circuit in Assen maar de voormalige schaatser gaat het alweer proberen.

Gisteren onderging hij nog enkele onderzoeken in een ziekenhuis en kreeg toestemming van de arts om op zijn 1.000cc Suzuki-motor te racen. “Het genezingsproces gaat goed en er is geen reden om langer te wachten,” aldus Ritsma. Vandaag zal Ritsma tijdens de trainingen voor de Superbike-race met een brace enkele rondes rijden. “Mocht dit allemaal goed voelen, dan doe ik zaterdag mee aan de kwalificaties voor zondag,

Koevermans wil snel duidelijkheid

Danny Koevermans hoopt snel duidelijkheid te krijgen van Fred Rutten over zijn rol volgend jaar bij PSV.

De dertigjarige Koevermans stond dit jaar pas twaalf keer in de basis en viel elf keer in. Hij heeft niet de intentie om nog een dergelijk seizoen mee te maken.

“Ik hoop voor de vakantie van de nieuwe trainer te horen wat voor rol hij voor mij in gedachten heeft. Louis van Gaal vertelde me twee jaar geleden bij AZ eerlijk dat ik geen eerste keus zou worden. Dat was hard, maar dan weet je tenminste wel waar je aan toe bent.”

Méndez zet zinnen op terugkeer naar Ecuador

PSV-middenvelder Edison Méndez zou graag weer in zijn vaderland Ecuador willen voetballen. Deze wens werd uitgesproken door zijn zaakwaarnemer Jorge Guerrero tegenover het Zuid-Amerikaanse medium CRE.

Bij PSV heeft Méndez nog een contract tot medio 2010. Volgens Guerrero liggen persoonlijke redenen ten grondslag aan de wens van Méndez om terug te willen keren naar Ecuador. Barcelona Guayaquil zou de middenvelder graag willen inlijven.

De 30-jarige Méndez is bezig aan zijn derde seizoen bij PSV. Voor de Eindhovenaren heeft hij tot nu toe 70 competitiewedstrijden gespeeld, waarin hij negen keer scoorde. De Ecuadoraan opende afgelopen zondag met een afstandsknal de score in de topper tussen PSV en Ajax (6-2).

Voorlopig nog geen belangstelling voor Honda

Vooralsnog hebben zich geen clubs gemeld bij VVV-Venlo voor middenvelder Keisuke Honda. Dit meldt VVV-trainer Jan van Dijk in het L1 programma De Aftrap.

Van Dijk hoopt dat Honda ook volgend seizoen in Venlo speelt. Dit seizoen is de Japanner één van de smaakmakers. De trainer heeft aangegeven dat hij vier ervaren spelers wil aantrekken voor het aankomende seizoen.

VVV is al druk bezig met het zoeken naar versterkingen voor 2009/2010. Onder meer Dennis Gentenaar en Boy Waterman staan op het verlanglijstje van de club uit Venlo. Inmiddels heeft VVV al met verschillende mogelijke versterkingen gesproken.

FOK!idols 2009, laatste dag!

FOK!kers opgelet: ben je er van overtuigd dat je een gouden stem hebt, maar durf je eigenlijk niet mee te doen met Idols of X Factor?

Dan is dit je kans, want FOK! organiseert een eigen talentenjacht. Het doel van deze talentenjacht is om te zien of er op FOK! nog onontdekte idolen rondlopen. Vorig jaar won Savale de eerste editie van FOK!Idols, dit jaar dus nieuwe ronde, nieuwe kansen. Behalve eeuwige roem op FOK! maak je ook nog eens kans op een vocal set van Sennheiser! Met een microfoon, een standaard, een clamp en een kabel.

Als je beschikt over een microfoon en opnameapparatuur is dat al voldoende. Stuur je opgenomen video in (uploaden bij YouTube) en je dingt mee naar de titel FOK!Idol. Je kunt je video insturen tot en met 24 april, waarna de userstemronde zal beginnen. Mocht hier een gelijke stand uit voortkomen, kan het zijn dat je een nieuwe video moet insturen.

Voor meer informatie over FOK!Idols kun je terecht op het forum! We wensen alle deelnemers veel succes bij hun poging om onsterfelijk beroemd te worden.

De winnaar van vorig jaar! 

Meer kaarten voor U2

Er zijn meer kaarten beschikbaar voor de twee uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA van de Ierse band U2. Het gaat om zitplaatsen voor de concerten op 20 en 21 juli, dit maakte concertorganisator Mojo gisteren bekend.

De optredens in de ArenA, die overigens rap uitverkocht waren, maken deel uit van de 360 graden-tournee. Bij deze tournee, die op 20 juni begint in Barcelona, kan het publiek helemaal rondom het podium zitten. Behalve Barcelona worden ook nog concerten in Parijs, Londen en Berlijn gegeven. Na Europa maakt de band ook nog een rondje door Amerika, met onder andere een concert in Chicago op 12 september en het afsluitende concert in Vancouver op 28 oktober.

Witwassen neemt toe in België

Uit een jaarverslag van de Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) blijkt dat witwassen van zwart geld toeneemt in België. In 2007 kreeg de CFI 12.830 meldingen van witwaspraktijken, in 2009 waren dit al 15.554. Dit is een toename van 21 procent. Het parket heeft ongeveer twintig procent van de meldingen verder onderzocht, omdat ze verdacht genoeg waren.

In totaal is er 711 miljoen euro 'verdacht' geld gevonden bij de onderzoeken, een stijging van maar liefst dertien procent. Het aantal 'frauderende' vennootschappen is sinds 2005 zelfs verzevenvoudigd, in 2008 waren ze goed voor 213,3 miljoen euro zwartgeld.

De CFI vind het verder opvallend dat er door de economische crisis weer meer gevallen van 'klassieke' witwaspraktijken plaats vinden. Jean-Claude Delepière van de CFI legt uit wat het klasieke witwassen is: "Een van die technieken is een web creëren van transacties, waarbij na verloop van tijd het spoor onduidelijk wordt en het voordeel van de twijfel voor criminelen begint te spelen".

CD: Radiohead Special Collector's Issues

Sinds Radiohead is gebroken met EMI wordt de back catalogue stevig uitgebreid en worden er her en der make-overs verricht. Na de uitgave van Radiohead's best of, iets waar de band zelf niet zo'n fan van was, komen er nu drie fijnere releases in de catalogus van EMI te staan. Een best of past niet echt bij het alternatieve en toch vaak tegendraadse Radiohead, maar het oppoetsen van drie meesterwerken zal met minder oppositie ontvangen worden. EMI heeft er voor gezorgd dat de eerste drie studio-albums van de Britse grootheden in een nieuw jasje gestoken worden. Pablo Honey, The Bends en OK Computer zijn allen nu verkrijgbaar in uitgebreide versies. De collector's editions, die bestaan uit twee cd's, en de special collector's editions die daar nog eens een dvd aan toevoegt. De vraag is nu, wie heeft er wat aan, is het nog de moeite voor de fans, of blijven de originele platen in de uitverkoopbakken aantrekkelijker?

Heracles een optie voor Cziommer

Heracles Almelo heeft concrete interesse getoond voor Simon Cziommer, maar de middenvelder weet op dit moment niet zeker waar hij volgend jaar wil en zal gaan spelen.

"Ik zit nu in een belangrijke fase van mijn carričre. Vóór mijn dertigste moet ik het laten zien", aldus de 28-jarige Cziommer. "Waar dat zal zijn, weet ik niet. FC Utrecht heeft geen optie tot koop, dus normaal gesproken meld ik mij straks bij AZ, waar ik nog een éénjarig contract heb."

"Ik weet niet wat AZ met mij van plan is, maar ik ben er klaar voor om via de achterdeur kleedkamer 2 in te komen en mezelf opnieuw te bewijzen", aldus de geboren Duitser. "Heeft Heracles interesse? Daar heb ik niks van gehoord. Te groot voel ik me daar niet voor, want wat voor recht van spreken heb ik op dit moment om dat te roepen?"

Turkse interesse voor Babel

Ryan Babel kreeg van zijn huidige werknemer Liverpool te horen dat er voor hem geen plek is volgend jaar. Galatasaray heeft belangstelling om de voormalige speler van Ajax in de zomer over te nemen.

De Turkse tv-zender Star TV meldt dat de club naar de Europese top streeft en ziet in Babel een uitblinker. Om de aanvaller van Liverpool over te nemen moet er eerst een speler verkocht worden. De geruchten zijn dat Lincoln mag vertrekken voor een bedrag van rond de vijf miljoen euro, om vervolgens het dubbele bedrag voor Babel neer te leggen.

Bij Liverpool is Babel voornamelijk een bankzitter en moet hij zich tevreden stellen met invalbeurten. Hij wist in 54 competitiewedstrijden zesmaal het doel te treffen.

'United wil Spaans supertalent'

Manchester United heeft interesse in het Spaanse talent Victor Mongil. De pas zestienjarige verdediger wordt al een tijdje in de gaten gehouden door de scouts van United. Op dit moment speelt hij voor Real Valladolid en lijkt een transfer niet op stapel te staan.

In eigen land wordt de verdediger als een supertalent bestempeld en zijn er vele clubs geďnteresseerd, maar het enige team waar Mongil aan denkt is zijn eigen club. "Ik wil ver komen in de voetbalwereld, maar eerst wil ik met Valladolid in de Primera División spelen", zo zegt hij.

Mongil, die ook uitkomt voor Spanje onder zeventien jaar, is voorlopig niet onder de indruk van alle geruchten. "Ik heb de geluiden gehoord. Ik heb echter nog niet gesproken met een andere club."

[NBA] Uitslag Mavs - Spurs

De Dallas Mavericks wonnen hun eerste thuisduel tegen de San Antonio Spurs met 88-67. In het American Airlines Center werden de Spurs met goede cijfers weggezet door de lager geplaatste Mavs.

De Duitser Dirk Nowitzki bewijst ieder jaar zijn waarde voor zijn ploeg. De power forward met het fluwelen schot was goed voor twintig punten en zeven rebounds. Josh Howard voegde daar zeventien punten aan toe. Jason Terry en Brandon Bass scoorden beiden tien punten. Jason Kidd, die tegenwoordig als een kleine shooting guard moet spelen, scoorde slechts drie punten. Jose Barea scoorde dertien punten en gaf zeven assists.

Bij de Spurs waren er weinig spelers die een goede avond hadden. Van de twaalf spelers die speelden waren er slechts twee spelers die dubbele cijfers op het scorebord lieten noteren. De Fransman Tony Parker was de uitblinker met slechts twaalf punten. Fabricio Oberto voegde daar tien punten aan toe. Tim Duncan scoorde slechts vier punten in zestien minuten speeltijd.

Uitslagen in de play-ffs

Thuis UitUitslagStand
Dallas MavericskSan Antonio Spurs88-672-1
Utah JazzLos Angeles Lakers88-861-2
Chicago BullsBoston Celtics107-861-2

Speler Palermo betrapt op cocaďnegebruik

Moris Carrozzieri is na de wedstrijd van zijn club Palermo met Torino van 5 april betrapt op het gebruik van cocaďne. Het Italiaans olympisch comité heeft dit donderdag bekend gemaakt.

De 28-jarige verdediger Carrozzieri wacht nu een lange schorsing aangezien cocaďne op de lijst van verboden middelen staat. Hij speelde eerder voor Atalanta, Sampdoria en Bari waar hij zijn profcarričre in 1999 begon.

Spaanse schepen huren beveiligers in tegen piraten

Schepen die onder Spaanse vlag varen mogen commerciële beveiligingsfirma's inschakelen als bescherming tegen piraten. Dat heeft het Spaanse ministerie gisteren bekendgemaakt.

Een Spaans schip heeft al van de mogelijkheid gebruikgemaakt en vaart momenteel met tien gewapende beveiligers aan boord.

Spanje stuurt ook een patrouillevliegtuig naar Kenia om de bescherming van de Spaanse tonijnvissersvloot op te voeren, die ten zuiden van Somalië varen. Spanje nam begin dit jaar het commando over van de EU-missie Atalanta, een speciale marine-eenheid die ten doel heeft de aanvallen van Somalische piraten in de Golf van Aden een halt toe te roepen. De missie ging in december van start.

Vorig jaar vielen piraten meer dan 130 schepen aan in de regio. Veelal eisen ze losgeld. Sommige piraten hebben geclaimd dat ze bij gebrek aan een centrale autoriteit in hun land het recht in eigen hand genomen hebben en optreden tegen buitenlandse schepen, die illegaal vissen of giftig afval dumpen in Somalische wateren.

'Record Bernard niet geldig'

Het is nog niet duidelijk of het wereldrecord van Alain Bernard dat hij donderdag zwom op de 100 meter vrije slag erkend wordt. De zwemmer kwam bij de open Franse kampioenschappen in Montpellier tot een tijd van 46,94 seconden.

Het pak dat de olympisch kampioen aan had is namelijk nog niet goedgekeurd door de wereldzwembond FINA. Het zou dus kunnen dat de tijd van de Fransman uit de boeken geschrapt wordt.

Jomanda: Millecam stierf niet aan kanker

Actrice Sylvia Millecam stierf niet aan kanker maar aan siliconen, dat zegt Jomanda in een boek dat gepubliceerd gaat worden. Jomanda staat over twee weken voor de rechter omdat ze verdacht wordt mede schuldig te zijn aan de dood van Silvia Millecam, wegens het onthouden van medische zorg.

Toen Millecam een knobbeltje in haar borst vond belde ze Jomanda op voor advies. Zelf zag Millecam chemotherapie niet zitten. Jomanda ook niet. Justitie gaat een stap verder en zegt dat Jomanda de actrice vertelde dat het gezwel niet kwaadaardig was en dat een en ander met healings verholpen kon worden. Opmerkelijk is dat Millecam vervolgens tijdens een healingsessie werd ingedeeld in de groep 'bacteriële infectie' in plaats van de groep 'kanker'. Niet veel later was Millecam overleden.

Jomanda houdt stellig vol dat de siliconen nu de oorzaak zijn van Millecams dood. "Kijk, als ik ooit iets zou krijgen, zou ik ook geen chemo doen. En er zijn een heleboel mensen die geen chemo willen. Er is ook al vaak genoeg in de krant gezet dat bewezen is dat chemo niet helpt. Een onderzoek in Amerika heeft dat ook aangetoond. Chemo neemt de oorzaak niet weg. Als op die plek siliconen zitten en daar zit een ziekte, dan kan die niet weg. Het is iets wat niet in je lichaam hoort. Het houdt de hele circulatie tegen. Kijk: heb je een prop in je neus, dan kan het snot er ook niet uit. Dus dat is gewoon het probleem."

Jomanda vindt de hele aanklacht belachelijk. "Kanker is nooit een oorzaak. Er is altijd een oorzaak en een gevolg. Wie heeft er zwaar lichamelijk letsel toegebracht? Sylvia bij haarzelf door siliconen te laten plaatsen. En de arts die ze erin heeft gezet. Wat wilde ik doen? Het zwaar lichamelijke letsel er uithalen."

Van Gaal gepolst voor België

Een drie man sterke delegatie van de Belgische voetbalbond heeft met Louis van Gaal gepraat voor de functie van bondscoach bij onze zuiderburen.

Voorzitter De Keersmaecker, Phillip Collin en Herman Wijnans spraken met Van Gaal thuis in Noordwijk over de functie. De Keersmaecker wil officieel niet bevestigen dat het om Van Gaal gaat maar dat blijkt uit zijn commentaar. "Een duobaan is niet optimaal. Maar het is voor ons wel een optie. Wij moeten naar het totaalplaatje kijken."

Voorzitter Scheringa van AZ gaf Van Gaal afgelopen weekeinde het groene licht om zijn taak bij AZ te combineren met een job als bondscoach. Op die manier probeert hij hem tot 2016 of zelfs 2018 voor de club te behouden.

In het contract van Van Gaal staat dat hij mag vertrekken bij AZ als hij bondscoach kan worden van Argentinië, Spanje, Engeland, Duitsland of Nederland. Dat contract loopt nog tot 2010.

DVD: The Babysitters

Als je ouder wordt, lijkt het wel alsof de normen bij de jeugd steeds meer vervagen. Veelal onzin natuurlijk, want het heeft vooral met je eigen voortschrijdend inzicht te maken, maar op sommige gebieden verandert de wereld wel degelijk. Een voorbeeld hiervan is de mate waarin meisjes zich steeds meer bewust lijken te worden van hun vrouwelijkheid. Voor beginnend filmmaker David Ross was het inspiratie om een film te maken over tienermeisjes die al vroeg beginnen met geld verdienen met hun vrouwelijkheid, véél geld. De film, The Babysitters is sinds kort op dvd verschenen.

'Gouden Kooi Huub mocht Bunker niet in van John de Mol'

Ondanks zijn stellige en herhaalde bewering dat Huub niet mee wilde doen aan de kickoff van The Bunker omdat hij dit niet goed vond voor zijn carriëre als tv-maker, blijkt nu uit een chat met de redactie van de Bunker dat hij niet mag van zijn baas, John de Mol.  Afgelopen zaterdag zegde hij plots af .

"Huub komt niet, John de Mol vond het niet juist [...] Als je ja zegt, en dan besluit het niet te doen omdat de baas het niet wil, lijkt het me duidelijk [...] maar niks mis mee hoor, het is de keus van Huub" aldus een redactielid in de publieke chat van het nieuwe internet realityprogramma dat vanavond van start gaat.

Huub beweerde tot nu toe steeds dat het zijn eigen keuze was om te besluiten niet naar de kickoff te komen.

"na 10 maanden keihard werken aan mijn reputatie als serieuze redacteur heb ik geen zin in de media over GOUDEN KOOI HUUB IN BUNKER en dingen van die strekking [...] ik doe dat niet. Mijn spotlight is geweest en heb er (voor nu) wel even genoeg van [...] nou dat is mijn eerlijkste uitleg die ik ervoor hebaldus Huub afgelopen zaterdag in ons forum.

The Bunker begint vanavond om 21:00 en is gedurende de kickoff gratis te volgen via de streams op thebunkeronline.tv en via het officiële forum.  Ook de officiële chat, waar de redactie van The Bunker ook actief is, vind je op FOK!.  Onder de deelnemers van The Bunker kickoff bevinden zich Bart en Ruud van Big Brother 1, Jaap uit de Gouden Kooi, Jeroen uit Big Brother 6 en ondergetekende, Danny, van FOK!

Amsterdammer wint 1,5 miljoen in pokertoernooi

Constant Rijkenberg, een 20-jarige pokeraar uit Amsterdam, heeft gisteren 1,5 miljoen euro gewonnen met pokeren. Dit is het grootste bedrag dat een Nederlander ooit won in een pokertoernooi. Hij won het bedrag met zijn zege in de European Poker Tour in San Remo, één van de grootste pokertoernooien in Europa.

Om mee te mogen doen aan het toernooi betaalde hij 5300 euro. Hij won vervolgens in vijf dagen tijd van 1177 tegenstanders, waarna hij in de finale afrekende met de Fin Kalle Niemi.

Rijkenberg heeft nooit eerder aan een toernooi van deze omvang deelgenomen. Hij zou in eerste instantie drie weken geleden aan een vergelijkbaar toernooi in Dortmund meedoen, maar was ziek en moest zich afmelden. In plaats van dat toernooi deed hij deze week mee in San Remo. 

Met dank aan borisz, Takemenow, rubbereend en Roberto258 voor de submit.

Doorbraak voor de elektrische auto

Het moet een doorbraak zijn voor het personenvervoer: een landelijk netwerk van oplaadpunten voor de elektrische auto. De auto's moeten in 2012 op zeker tienduizend openbare plaatsen opgeladen kunnen worden bij speciaal daarvoor bestemde zuilen. Hierover werd een akkoord bereikt met de beheerders van de elektriciteitsnetten.

Met deze stap willen de instanties het kip-ei-verhaal dat de doorbraak van de elektrische auto in de weg staat uit de weg helpen. Voorheen werd niet in de oplaadpunten geïnvesteerd omdat er nauwelijks elektrische auto's rondrijden. Aan de andere kant werden de elektrische auto's amper besteld, omdat ze nergens opgeladen kunnen worden.  

Stichting van netwerkbeheerders 
Voor de aanleg van de oplaadpunten wordt door de netbeheerders een stichting in het leven geroepen. Samen met de gemeenten wordt bepaald waar de oplaadpunten komen te staan. De kosten van deze oplaadpunten zijn overigens voor de netbeheerders. 

Het initiatief voor de actie komt van netwerkbedrijf Enexis, dat voorheen Essent Netwerk heette. "Wij willen dat elektrisch rijden gecontroleerd wordt ingevoerd. Anders komen we voor problemen te staan", laat André Postma van Enexis weten.

Obstakels bij invoering 
Momenteel is het Nederlandse elektriciteitsnet niet toereikend voor grootschalig elektrisch vervoer. Ook de productiecapaciteit is hier niet op berekend. "Als vijf procent van de Nederlanders elektrisch rijdt wordt het risicovol. Bij twintig procent slaan de stoppen door", laat Postma weten. Het opladen van de accu van een op elektriciteit rijdende auto kost namelijk net zo veel stroom als een Nederlands huishouden in vijf dagen gebruikt. 

De hoge prijs van elektrische auto's is ook een obstakel voor de invoering van het 'elektrisch rijden'. Het ombouwen van bijvoorbeeld een Volkswagen Golf tot een elektrische auto kost ongeveer honderdduizend euro. Vijftig van deze auto's zijn besteld door Essent en Enexis.

Final Fantasy XIII-demo goed voor PlayStation 3 in Japan

Vorige week kregen Japanners de mogelijkheid om via de aanschaf van een Blu-ray de demo te bemachtigen van de nieuwe Final Fantasy. Deze actie liet maar weer eens zien hoe enorm populair deze serie is in Japan, want alleen al de demo was een reden voor de verkoopcijfers om te verdrievoudigen. Mooie cijfers voor Sony, zeker aangezien de meest populaire PS3-game maar 10.000 keer over de toonbank ging. De nieuwe Pokémongame van Nintendo is ook een redelijk succes te noemen, want hij komt feilloos op 1 binnen, maar de concurrentie is ook niet heel groot momenteel.

Software
01. [NDS] Pokemon Fushigi no Dungeon (Nintendo) 142,000 / NEW
02. [PSP] BASARA Battle Heroes (Capcom) 28,000 / 114,000
03. [NDS] Mario & Luigi RPG 3 (Nintendo) 19,000 / 541,000
04. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G (PSP the Best) (Capcom) 18,000 / 591,000
05. [NDS] Hitman Reborn (Takara Tommy) 17,000 / NEW
06. [PSP] Fantasy Golf Pangya Portable (Takara Tommy) 13,000 / NEW
07. [NDS] Pro Yakyuu Famista DS 2009 (Konami) 11,000 / 55,000
08. [PS3] Musou Orochi Z (KOEI) 10,000 / 205,000
09. [PSP] Mobile Suit Gundam: Senjou no Kizuna Portable (Namco Bandai) 9,000 / 144,000
10. [WII] Deca Sports 2 (Hudson) 9,000 / NEW

11. [WII] Wii Fit (Nintendo)
12. [PS2] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 2009 (Konami)
13. [WII] Taiko no Tatsujin Wii (Namco Bandai)
14. [NDS] Rittai Picross 3D (Nintendo)
15. [PSP] Disgaea 2 (Nippon Ichi)
16. [NDS] Kanji Quiz DS 3 Deluxe (Rocket)
17. [PS3] Godfather II (Electronic Arts)
18. [PS3] Valkyria Chronicles (BEST) (SEGA)
19. [PS3] Resident Evil 5 (Capcom)
20. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo)
21. [NDS] Rhythm Tengoku Gold (Nintendo)
22. [NDS] Yugioh 5D's: Stardust Accelerator - World Championship 2009 (Konami)
23. [NDS] Wagamama Fashion: Girl's Mode (Nintendo)
24. [NDS] Pokémon Platinum (Pokémon)
25. [WII] Oboro Muramasa Youtouden (Marvelous)
26. [NDS] Tongariboushi and the 365 Days of Magic (Konami)
27. [NDS] Super Robot Taisen K (Namco Bandai)
28. [360] Godfather II (Electronic Arts)
29. [WII] Play on Wii: Pikmin 2 (Nintendo)
30. [NDS] Inazuma Eleven (Level 5)

Hardware
• PlayStation 3 - 62,527
• PSP - 40,065
• Nintendo DSi - 38,287
• Wii - 13,221
• Xbox 360 - 8,652
• Nintendo DS Lite - 6,438
• PlayStation 2 - 4,230

Britse popsterren lijden onder recessie

Britse muzieksterren als Elton John, Paul McCartney en Robbie Williams hebben hun vermogen zien slinken door de recessie. Dat blijkt uit een lijst van rijke personen, die vandaag wordt gepubliceerd door de Britse krant Sunday Times.

Zanger Elton John heeft 26 procent van zijn fortuin moeten inleveren. Hij heeft nu nog een vermogen van ongeveer 195 miljoen euro. Ex-Beatle Paul McCartney zag 12 procent van zijn fortuin in rook opgaan, ruim 65 miljoen euro. Robbie Williams verloor bijna 28 miljoen euro en heeft nu nog een kleine 90 miljoen euro in kas.

Andere Britse rijkaards die hun kapitaal zagen slinken zijn Mick Jagger (met 16 procent naar ruim 210 miljoen euro) en zanger Cliff Richard (met 20 procent naar zo'n 45 miljoen euro).

Jay Leno opgenomen in ziekenhuis

De Amerikaanse talkshowpresentator Jay Leno is gisteren opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.

De tv-persoonlijkheid voelde zich beroerd en meldde zich bij het ziekenhuis. Het hospitaal wilde niets zeggen over de precieze aard van Leno's kwaal. Volgens een woordvoerder van de tv-zender NBC maakt Leno het goed en kan hij waarschijnlijk maandag weer aan de slag. Het station heeft de uitzendingen van gisteren en vandaag van The Tonight Show with Jay Leno afgelast.

Vorige maand was de Amerikaanse president Barack Obama nog in de talkshow van Leno. Het was voor het eerst dat een zittende president van de VS in zo'n praatprogramma verscheen.

Jay Leno opgenomen in ziekenhuis  (foto: ANP)

Overname Essent aan zijden draadje

Het lot van de overname van energiebedrijf Essent door het Duitse RWE ligt vandaag in handen van de provincie Noord-Brabant. Juist de enige aandeelhouder die de overname in zijn eentje kan tegenhouden dreigt dat te doen. Onverwacht werden de Brabantse Provinciale Staten de afgelopen maanden steeds kritischer over de miljardendeal.

Noord-Brabant is met 30,8 procent de grootste aandeelhouder van Essent. De overname door RWE gaat alleen door als de Duitsers 80 procent van de aandelen krijgen. Een Brabants nee is funest. Tot dusver stemmen in Brabant alleen coalitiepartij CDA en eenmansfractie D66 definitief in met de verkoop.

Verrassend genoeg groeiden de marktdenkers van de Brabantse coalitiepartij VVD de laatste tijd uit tot een zeer kritisch volger van het proces. De liberalen hebben gisterenavond na het allerlaatste fractieberaad hun vermoedelijk doorslaggevende keuze gemaakt maar wilden nog niks verklappen.

Het standpunt van de andere collegepartij PvdA is nog afhankelijk van het debat vandaag in de Staten, zei woordvoerder Piet Verrijt gisterenavond. De partij van verantwoordelijk gedeputeerde Annemarie Moons eist zoveel mogelijk garanties dat Essent bij RWE blijft investeren in duurzame energie, legde hij uit.

  RWE (foto: ANP)

Alleen coalitie achter uitstel JSF-besluiten

Het voorstel van de coalitiepartijen PvdA, CDA en ChristenUnie om de besluiten over de Joint Strike Fighter uit te stellen, kreeg gisterenavond bij de stemmingen geen enkele steun van andere partijen. De oppositie, zowel de voor- als de tegenstanders van de JSF, had eerder om verschillende redenen kritiek geuit op de motie.

Het aangenomen voorstel houdt in dat Nederland niet nu maar in 2010 pas besluit of het daadwerkelijk een JSF-testtoestel koopt of niet. Wel wordt nu alvast een aanbetaling gedaan van bijna 100 miljoen euro zodat de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin aan de slag kan met de bouw van een testexemplaar van het jachtvliegtuig.

Bovendien wordt het definitieve besluit om een opvolger te kiezen voor de F-16 niet in 2010, zoals in het coalitieakkoord staat, maar pas in 2012 genomen. Dat betekent dat een volgend kabinet zich erover buigt.

Ondanks dalende winst Microsoft blijft X360 het goed doen


Het zijn zware tijden voor de economie, en ook Microsoft heeft hier last van. Dit blijkt uit de cijfers van het derde kwartaal van dit fiscale jaar die reeds gepubliceerd zijn. Dit is voor het eerst dat Microsoft haar winst ziet stagneren in de geschiedenis van het bedrijf, aldus IGN.

In het derde kwartaal van dit fiscale jaar maakte Microsoft 'slechts' $13,65 miljard opbrengst, dat is 6% minder dan ze vorig jaar opbrachten. Het netto-inkomen van Microsoft lag dit jaar op $2,98 miljard, wat bijna een derde minder is dan in het derde kwartaal van het vorige fiscale jaar.

Toch gaat het met de Xbox 360 prima. Microsoft geeft aan 1,7 miljoen units verscheept te hebben, wat bijna 30% meer is dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal. Ook de software- en accessoiresverkopen voor de console gaan voor de wind: Microsoft haalde een gemiddelde van 8,3 games en 3,9 accessoires per console. De winst voor deze divisie daalde 'slechts' 2% ten opzichte van Q3 van het fiscale jaar van 2008.

Microsoft verwacht dat de winst ook volgend kwartaal minder zal zijn ten opzichte van het laatste fiscale jaar.


Zelfs een economische crisis, schaadt het fenomeen gamen niet

Achievements bekend voor Fable II: See the Future

Bij elke uitbreiding komen ook nieuwe achievements. Met de uitbreiding voor Fable II zijn 250 waardevolle gamerpunten te verdienen, bijvoorbeeld door anderen in de testikelen te schieten of door veel liefde te bedrijven. Zie hier Lionhead's creatieve manieren om punten te verdienen voor je online ego.

-----------------------

The Nutcracker | 10 points – Score 25 groin shots, or see another Hero do so.

The Paramour | 10 points – Make love 25 times, or see another Hero do so.

The Concierge | 30 points – Open all the Demon Doors in Albion, or see another Hero do so.

The Visionary | 50 points – Take a look into the future, or see another Hero do so.

The Con Artist | 25 points – Find all 10 of Murgo's statuettes, or see another Hero do so.

The Howler | 10 points – Scare five people while dressed as a balverine, or see another Hero do so.

The Ghastly Jester | 10 points – Make five people laugh while dressed as a hobbe, or see another Hero do so.

The Repugnant | 10 points – Disgust five people while dressed as a hollow man, or see another Hero do so.

The Gladiator | 30 points – Score a total high score of 20,000 points or more in the Colosseum, or see another Hero do so.

The Multiplicator | 20 points – Achieve a multiplier of 10 or more in the Colosseum, or see another Hero do so.

The Combatant | 20 points – Defeat the necromancer in the Colosseum, or see another Hero do so.

The Fowl Player | 10 points – Dress as a chicken and kick five chickens during the Colosseum battles, or see another Hero do so.

The Colourist | 15 points – Collect the dyes hidden in Murgo's magical items, or see another Hero do so.

-----------------------

Sony belooft een 'elektrificerende' aankondiging

Sony belooft ons weer eens een grote aankondiging. Bij de laatste aankondiging van een aankondiging bleek het, tot teleurstelling van sommige gamers, om de prijsverlaging van de Playstation 2 te gaan. Maar dit keer is het niet zo maar een 'grote' aankondiging, maar een 'elektrificerende' aankondiging, aldus PlayStation.com

Als je een kijkje neemt op de Playstation Weblog word je begroet door een flashspeler met het bericht:

"An electrifying announcement
Will be revealed
4-27-09"

Bij het bericht zijn ook plaatjes te zien van Uncharted 2: Among Thieves en Infamous, de nieuwe post-apocalyptische sandbox game van Sony. We houden het in de gaten..Markeer de 27e maar vast in je agenda.

Uitslagen Spanje speelronde 32

Met winst op Sevilla heeft FC Barcelona wederom een goede stap richting de landstitel gezet. Real Madrid doet wat het kan, maar blijft zes punten achter de koploper staan.

Real Madrid ontmoette Getafe afgelopen dinsdag in het eigen Santiago Bernabéu. De angstgegner en streekrivaal begon uitstekend en kwam via Roberto Soldado op voorsprong. Vlak voor rust kwam de thuisclub via een klutsgoal onverdiend langszij. Na de thee trachtten de Madrilenen de winst te pakken, maar in plaats daarvan nam Getafe vlak voor tijd de leiding via Juan Ángel Albín. Guti knalde de Koninklijke direct weer op gelijke hoogte middels een vrije trap, maar zag even later teamgenoot Pepe een strafschop veroorzaken en een rode kaart pakken wegens natrappen. De slotfase werd helemaal knotsgek toen Javier Casquero de penalty miste door ŕ la Panenka de bal in de handen van Iker Casillas te schieten en Gonzalo Higuaín in blessuretijd alsnog de volle winst voor Real Madrid binnenhaalde.

Door het verlies van Sevilla heeft Valencia de strijd om de derde plaats weer spannend gemaakt. Los Ches kenden geen goede wedstrijd in Sevilla tegen Real Betis. Vooral de eerste helft was niet om aan te zien, maar in het tweede bedrijf stelde clubtopscorer David Villa orde op zaken. Met twee treffers zette hij de bezoekende club in het Manuel Ruiz de Lopera op een ruime voorsprong. Vlak voor tijd zorgde Ricardo Oliveira met een knappe goal er alsnog voor dat de meegereisde Valenciasupporters met dichtgeknepen billen zaten, maar de punten gingen wel mee terug.

Atlético de Madrid heeft donderdagavond in de jacht op Champions Leaguevoetbal een enorme zeperd opgelopen. Bij Real Racing Club keken de mannen van Abel Resino in de pauze al tegen een 3-0 achterstand aan. Christian, Ezequiel Garay en Mohamed Tchité tekenden voor de treffers. Na een uur spelen leek het beter spelende Atlético terug te kunnen komen toen Diego Forlán een strafschop benutte, maar enkele minuten later besliste Pedro Munitis alsnog het duel. Nikola Zigic bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5-1. John Heitinga trof geen blaam, de Nederlander bleef de volle negentig minuten op de bank.

Espanyol lijkt zich uit het dal te kunnen trekken. Tegen mededegradatiekandidaat Sporting de Gijón werd er keurig met 0-3 gezegevierd. Numancia en Recreativo leken ook punten te gaan pakken onderin, maar zagen allebei een 1-0 voorsprong omgekeerd worden in een 2-1 verlies tegen respectievelijk Athletic en Villarreal. Ook Osasuna gaf een voorsprong weg, en had dat enkel aan zichzelf te verwijten. De 2-1 voorsprong werd een 2-3 verlies tegen Málaga, terwijl het aantal in manschappen bij het laatste fluitsignaal 8-10 bedroeg; arbiter Clos Gómez trok viermaal de rode kaart.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
21/4CD NumanciaAthletic Club1-2
21/4Real Madrid CFGetafe CF3-2
22/4Deportivo de La CoruńaUD Almería2-0
22/4CA OsasunaMálaga CF2-3
22/4Real Betis BalompiéValencia CF1-2
22/4FC BarcelonaSevilla FC4-0
23/4Real Sporting de GijónRCD Espanyol0-3
23/4Villarreal CFRC Recreativo de Huelva2-1
23/4RCD MallorcaReal Valladolid CF2-0
23/4Real Racing ClubClub Atlético de Madrid5-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*3226338192-24
2Real Madrid CF*3224357573-33
3Sevilla FC3217695744-34
4Valencia CF3216795560-45
5Villarreal CF32141085247-43
6Málaga CF32148105051-50
7Club Atlético de Madrid32147114964-53
8Deportivo de La Coruńa32147114942-42
9Real Valladolid CF32124164042-51
10RCD Mallorca32109133939-49
11Real Racing Club de Santander32109133943-40
12Real Betis Balompié32910133747-51
13Athletic Club de Bilbao**32107153742-53
14UD Almería32107153738-51
15CA Osasuna32811133537-41
16Getafe CF32810143442-50
17Real Sporting de Gijón32110213338-69
18RCD Espanyol32711143232-46
19RC Recreativo de Huelva3279163028-46
20CD Numancia3284202834-64

* = Champions League groepsfase 2009-10
** = Europa League voorronde 2009-10

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona27
2David VillaValencia CF25
3Diego ForlánClub Atlético de Madrid22
4Lionel MessiFC Barcelona20
5Álvaro NegredoUD Almería19
6Gonzalo HiguaínReal Madrid CF18
7Frédéric KanoutéSevilla FC16
=Thierry HenryFC Barcelona16
9Raúl GonzálezReal Madrid CF15
10Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid14

Programma:

DatumThuisUitTijd
25/4Málaga CFDeportivo de La Coruńa20.00
25/4UD AlmeríaCD Numancia20.00
25/4Valencia CFFC Barcelona22.00
26/4Getafe CFVillarreal CF17.00
26/4RC Recreativo de HuelvaRCD Mallorca17.00
26/4Real Valladolid CFCA Osasuna17.00
26/4Athletic Club de BilbaoReal Racing Club17.00
26/4RCD EspanyolReal Betis Balompié17.00
26/4Sevilla FCReal Madrid CF19.00
26/4Club Atlético de MadridReal Sporting de Gijón21.00

Spelers staan er alleen voor in Singularity

Raven Software werkt momenteel aan Singularity voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. In Singularity strandt de speler op een mysterieus eiland waar het manipuleren van de tijd centraal staat. Spelers gaan verschillende delen van het eiland dan ook in verschillende periodes bezoeken. De hoofdpersoon uit de game heeft een handig apparaatje aan zijn arm zitten waarmee hij onder andere voorwerpen kan vervormen en optillen. Singularity staat gepland voor eind 2009. Vandaag hebben we een video met beelden van de gameplay voor jullie.

Button mashen zonder buttons in trailer Let's Tap

Voor wie een controller met al die knopjes te moeilijk is komt SEGA binnenkort met de perfecte oplossing, de kartonnen doos. In de game Let's Tap hoef je alleen je Wiimote op een doos te leggen en vervolgens met je vingers op de doos te tikken om te spelen. Of ze daarmee het gamen leuker maken is niet duidelijk, het wordt sowieso makkelijker. Nu is het te hopen dat je geen tien euro hoeft te betalen voor de "kartonnen doos Wiimote"-extension.

Jordan Thomas vertelt ons meer over BioShock 2

Gisteren hadden we een lading screenshots van BioShock 2 voor jullie. Vandaag hebben we een video-interview voor jullie. Jordan Thomas, Creative Director van de game, vertelt ons meer over de situatie in BioShock 2. Zo leren we dat het mogelijk is om uiteindelijk als een zwaardere en bekendere Big Daddy rond te lopen, maar het is ook mogelijk om je character lichter en sneller te houden. Wat Thomas nog meer te vertellen heeft, kun je zien in de onderstaande video.

The Joker speelbaar in Batman: Arkham Asylum

In Batman: Arkham Asylum neem je het op tegen een heel leger aan bekende vijanden van de Caped Crusader, waaronder natuurlijk The Joker. Rocksteady heeft in PlayStation Home bekend gemaakt dat je echter ook als de geschminkte gek kan spelen.

De game kent naast de storymode ook een aantal Challenge Maps, waarin je als Batman in zo min mogelijk tijd een aantal objectives moet voltooien. De PlayStation 3-versie van de game zal echter ook een aantal Challenge Maps kennen waarin je als The Joker tekeer mag gaan. Vooralsnog is het onbekend of de Xbox 360-versie iets soortgelijks zal krijgen.

Lord of the Rings Online bestaat twee jaar

Het is vandaag exact twee jaar geleden dat de MMORPG Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar in de winkels verscheen. De game doet het ondanks de moordende concurrentie van World of Warcraft nog steeds prima en heeft in de loop der tijd ook een hoop nieuwe content gekregen. Turbine heeft veel nieuwe zogenaamde boeken uitgebracht met meer content en ook verscheen de expansion Mines of Moria.

"We zijn ontzettend blij dat we LOTRO’s tweejarig bestaan met zo'n fantastisch programma kunnen vieren," aldus Laura Bishop, Global Product Marketing Manager bij Codemasters Online. "Er kan in twee jaar tijd veel gebeuren in de wereld van MMO’s. Het is dus een geweldige prestatie dat LOTRO in deze twee jaar een fantastische spelersclub heeft weten op te bouwen en te behouden, vooral als je bedenkt dat er een behoorlijk aantal high-profile MMO launches waren. Dit belooft dus een fantastisch feest te worden en een goed begin voor een nieuw jaar vol spannende ontwikkelingen."

Een tweede verjaardag betekent natuurlijk feest en geen feest is compleet zonder cadeautjes. Zo kun je een toegangscode krijgen voor de game door tot de eerste 2.000 mensen te behoren die vandaag inloggen op Eurogamer en via Play.com kun je een reis naar de States winnen waar je mag dineren met de staf van Turbine.

Op FOK!games hebben we ook een leuke prijs, we gaan namelijk de game weggeven. Niet in de vorm van inlogcodes, maar een limited edition van het originele spel. Dit pakket is erg exclusief, want in de Benelux waren er maar 500 beschikbaar. Naast de game heb je dan ook een lifetime subscription en natuurlijk andere leuke extra's. Om kans te maken hoef je alleen hier een vraag te beantwoorden.

Laatste reviews en specials
special
N-iX doet veel
review
NBA 2K19
preview
Blood Bowl: Death Zone
review
Immortal: Unchained
review
The Meg
preview
Transference
©FOK.nl e.a.