Jomanda: Millecam stierf niet aan kanker

Actrice Sylvia Millecam stierf niet aan kanker maar aan siliconen, dat zegt Jomanda in een boek dat gepubliceerd gaat worden. Jomanda staat over twee weken voor de rechter omdat ze verdacht wordt mede schuldig te zijn aan de dood van Silvia Millecam, wegens het onthouden van medische zorg.

Toen Millecam een knobbeltje in haar borst vond belde ze Jomanda op voor advies. Zelf zag Millecam chemotherapie niet zitten. Jomanda ook niet. Justitie gaat een stap verder en zegt dat Jomanda de actrice vertelde dat het gezwel niet kwaadaardig was en dat een en ander met healings verholpen kon worden. Opmerkelijk is dat Millecam vervolgens tijdens een healingsessie werd ingedeeld in de groep 'bacteriële infectie' in plaats van de groep 'kanker'. Niet veel later was Millecam overleden.

Jomanda houdt stellig vol dat de siliconen nu de oorzaak zijn van Millecams dood. "Kijk, als ik ooit iets zou krijgen, zou ik ook geen chemo doen. En er zijn een heleboel mensen die geen chemo willen. Er is ook al vaak genoeg in de krant gezet dat bewezen is dat chemo niet helpt. Een onderzoek in Amerika heeft dat ook aangetoond. Chemo neemt de oorzaak niet weg. Als op die plek siliconen zitten en daar zit een ziekte, dan kan die niet weg. Het is iets wat niet in je lichaam hoort. Het houdt de hele circulatie tegen. Kijk: heb je een prop in je neus, dan kan het snot er ook niet uit. Dus dat is gewoon het probleem."

Jomanda vindt de hele aanklacht belachelijk. "Kanker is nooit een oorzaak. Er is altijd een oorzaak en een gevolg. Wie heeft er zwaar lichamelijk letsel toegebracht? Sylvia bij haarzelf door siliconen te laten plaatsen. En de arts die ze erin heeft gezet. Wat wilde ik doen? Het zwaar lichamelijke letsel er uithalen."