Ook Telstar trekt stekker uit beloftenelftal

Sc Telstar heeft besloten de stekker uit het beloftenelftal te trekken. De club uit Velsen-Zuid zal hierdoor volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn in de beloftencompetitie.

"Jaarlijks zal Telstar hierdoor zo’n 900.000 euro besparen. Verschillende zaken spelen een rol bij het opheffen van het beloftenelftal", legt algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar uit in het Haarlems Dagblad.

"De KNVB is bezig met het herinrichten van de beloftencompetitie. De bond komt met zwaardere eisen. Vanaf 2010-2011 gaan de richtlijnen voor beloftenteams dermate veranderen, dat je als club rekening moeten houden met een verdubbeling, zo niet een verdrievoudiging, van de kosten."

"Als je dat feit bovendien plaatst in het kader van de samenwerking met AZ op het gebied van de regionale jeugdopleiding, maakt dat we het geld voor het beloftenteam veel liever steken in andere zaken. Zoals de A-selectie."

"Verder speelt mee dat het rendement van Jong Telstar in financieel opzicht nihil is geweest", gaat De Waard verder.

De laatste vier, vijf jaar is geen zelf opgeleid talent meer verkocht. Eerder al besloten TOP Oss, Go Ahead Eagles en AGOVV te stoppen met het beloftenelftal.

Update:

Telstar heeft het volgende persbericht uit doen gaan:

Telstar vraagt dispensatie aan voor belofte-elftal

Telstar vraagt de KNVB dispensatie te verlenen voor het niet meer hebben van een belofte-elftal. Afgelopen woensdag zijn betrokkenen hiervan op de hoogte gebracht. Het dispensatieverzoek is ingegeven door een drietal zaken.

De KNVB wenst tot concentratie van talent te komen. Het ontstaan van de regionale jeugdopleidingen is daar een voorbeeld van. Als deelnemer aan de regionale jeugdopleiding van AZ Alkmaar kan Telstar dit dispensatie verzoek doen.

Ook zal de KNVB vanaf seizoen 2010-2011 zwaardere eisen aan het houden van een belofte-elftal gaan stellen. Deze eisen gaan een verdubbeling zoniet een verdrievoudiging van de kosten met zich meebrengen.
Tenslotte is er een gebrek aan rendement. Sinds jaren worden er geen substantiële vergoedingsommen meer met eigen kweek gerealiseerd, talenten worden immers op steeds jongere leeftijd door grotere clubs overgenomen.

Gegeven de situatie meent Telstar een wijs besluit te nemen, weliswaar hadden de Witte Leeuwen eigenwijs tegen de stroom in willen zwemmen maar met het stug je eigen gang blijven gaan, lever je uiteindelijk niet de prestatie die de investeringen rechtvaardigt. Het opnieuw deelnemen aan de beloftecompetitie is overigens middels hernieuwde inschrijving altijd mogelijk.

Submitter:  Bron: FOK!sport