McLaren biedt FIA excuses aan

Peterselieman
McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft de FIA in een brief zijn excuses aangeboden over het liegen tegen de stewards in Australië. Het Britse team moet zich hievoor volgende week verantwoorden bij de World Motor Sport Council.

"We werken volledig samen met de FIA, dat heb ik geschreven aan Max (Mosley red.), maar voor de 29e kan ik er verder niets over zeggen," aldus Whitmarsh tegen Reuters. "Het is een brief voor hen. Er is vanaf onze kant niet over gelekt en ik kan er verder geen commentaar over geven."

McLaren doet er alles aan om aan te tonen tegenover het WMSC dat op een goede wijze gereageerd heeft op de zaken die in Australië en Maleisië zijn voorgevallen. Hierbij hoorde onder andere het ontslaan van sportief directeur Dave Ryan, die de stewards verkeerd voorgelicht heeft. Ook heeft coureur Lewis Hamilton in Sepang zijn excuses en Whitmarsh zijn ontslag aangeboden. Dit laatste is geweigerd door de aandeelhouders van het team.

Whitmarsh benadrukte in China dat er een nieuw tijdperk was aangebroken waarin McLaren goed samen wil werken met de FIA. "Ik denk dat iedereen die gekeken heeft naar de relatie in de laatste jaren tussen McLaren en de FIA tot de conclusie komt dat het beter is om een meer positieve en constructieve relatie tussen beide partijen te gaan onderhouden dan in het verleden het geval is geweest," aldus Whitmarsh.