[NHL] Uitslag Devils - Hurricanes

De New Jersey Devils hebben wederom een voorsprong gepakt in de play-offserie tegen de Carolina Hurricanes. Er werd met 1-0 gewonnen waardoor de stand in de serie nu 3-2 in het voordeel van de Devils is. Martin Brodeur behaalde een shutout door maar liefst 44 schoten te stoppen.

Brodeur is dus goed hersteld van de pijnlijke nederlaag van twee dagen terug, waarbij de Hurricanes twee tienden voor het stoppen van de klok nog scoorden. Een goal die volgens Brodeur afgekeurd had moeten worden. Dit is de eerste shutout in zijn carrière waarbij hij meer dan veertig schoten te verwerken kreeg. Door zijn optreden hoefden de Devils slechts één keer te scoren voor de overwinning. De goal kwam op naam van right wing David Clarkson.

Aan de andere kant van het ijs stond ook goalie Cam Ward geweldig te keepen. Hij maakte 41 reddingen maar kon niets beginnen tegen het door Clarkson van richting veranderde schot van Bryce Salvador. In de minuten die volgden domineerden de Hurricanes weliswaar, maar wisten zij Brodeur niet te verschalken. De Hurricanes moeten nu hopen dat het thuisvoordeel ze helpt bij de komende wedstrijd, want als de Devils winnen zijn ze uitgeschakeld.