Pepe krijgt schorsing voor tien duels

Sjors (Sj0rSz)
Het seizoen is voorbij voor Pepe. De verdediger van Real Madrid is door de Spaanse voetbalbond voor tien wedstrijden geschorst. Deze schorsing ontvangt de Portugees na een schandalige overtreding op Javier Casquero in de competitiewedstrijd tegen Getafe (3-2).

In de slotfase van de wedstrijd gaf Pepe een lichte duw aan zijn directe tegenstander Casquero, die gewillig naar de grond ging. Hierop draaide de Real-verdediger volledig door en schopte twee keer op de aanvaller van Getafe in.

Hierna gaf hij ook nog een klap aan Juan Angel Albin en schold de assistent-scheidsrechter de huid vol. De scheidsrechter gaf hem meteen de rode kaart en legde de bal op de stip. De strafschop werd overigens gemist. Real heeft tien dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de schorsing.

Er werd eerder gesproken over een schorsing van een jaar. Bij die straf zou Pepe het niet meer zien zitten. "Misschien stop ik wel met voetballen. Dit zijn de pijnlijkste dagen uit mijn leven. Als dat zo is, is dat zo. Ik heb nu gewoon geen zin meer om te voetballen. Als dat zo blijft voortduren, ga ik misschien iets anders doen."