Uitslagen Spanje speelronde 32

Met winst op Sevilla heeft FC Barcelona wederom een goede stap richting de landstitel gezet. Real Madrid doet wat het kan, maar blijft zes punten achter de koploper staan.

Real Madrid ontmoette Getafe afgelopen dinsdag in het eigen Santiago Bernabéu. De angstgegner en streekrivaal begon uitstekend en kwam via Roberto Soldado op voorsprong. Vlak voor rust kwam de thuisclub via een klutsgoal onverdiend langszij. Na de thee trachtten de Madrilenen de winst te pakken, maar in plaats daarvan nam Getafe vlak voor tijd de leiding via Juan Ángel Albín. Guti knalde de Koninklijke direct weer op gelijke hoogte middels een vrije trap, maar zag even later teamgenoot Pepe een strafschop veroorzaken en een rode kaart pakken wegens natrappen. De slotfase werd helemaal knotsgek toen Javier Casquero de penalty miste door à la Panenka de bal in de handen van Iker Casillas te schieten en Gonzalo Higuaín in blessuretijd alsnog de volle winst voor Real Madrid binnenhaalde.

Door het verlies van Sevilla heeft Valencia de strijd om de derde plaats weer spannend gemaakt. Los Ches kenden geen goede wedstrijd in Sevilla tegen Real Betis. Vooral de eerste helft was niet om aan te zien, maar in het tweede bedrijf stelde clubtopscorer David Villa orde op zaken. Met twee treffers zette hij de bezoekende club in het Manuel Ruiz de Lopera op een ruime voorsprong. Vlak voor tijd zorgde Ricardo Oliveira met een knappe goal er alsnog voor dat de meegereisde Valenciasupporters met dichtgeknepen billen zaten, maar de punten gingen wel mee terug.

Atlético de Madrid heeft donderdagavond in de jacht op Champions Leaguevoetbal een enorme zeperd opgelopen. Bij Real Racing Club keken de mannen van Abel Resino in de pauze al tegen een 3-0 achterstand aan. Christian, Ezequiel Garay en Mohamed Tchité tekenden voor de treffers. Na een uur spelen leek het beter spelende Atlético terug te kunnen komen toen Diego Forlán een strafschop benutte, maar enkele minuten later besliste Pedro Munitis alsnog het duel. Nikola Zigic bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5-1. John Heitinga trof geen blaam, de Nederlander bleef de volle negentig minuten op de bank.

Espanyol lijkt zich uit het dal te kunnen trekken. Tegen mededegradatiekandidaat Sporting de Gijón werd er keurig met 0-3 gezegevierd. Numancia en Recreativo leken ook punten te gaan pakken onderin, maar zagen allebei een 1-0 voorsprong omgekeerd worden in een 2-1 verlies tegen respectievelijk Athletic en Villarreal. Ook Osasuna gaf een voorsprong weg, en had dat enkel aan zichzelf te verwijten. De 2-1 voorsprong werd een 2-3 verlies tegen Málaga, terwijl het aantal in manschappen bij het laatste fluitsignaal 8-10 bedroeg; arbiter Clos Gómez trok viermaal de rode kaart.