FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 april 2009

[NBA] Clevelands Brown coach van het jaar

Mike Brown, trainer van de Cleveland Caveliers, is vandaag verkozen tot coach van het jaar in de NBA.

De 39-jarige Brown werd gekozen door een panel van 122 sportjournalisten. Tweede werd Rick Adelman van Houston Rockets en Stan van Gundy van Orlando Magic eindigde als derde. De Caveliers waren dit seizoen de beste ploeg in de reguliere competitie met 66 zeges. In de play-offs staat het in een best-of-seven-serie tegen Detroit Pistons met 1-0 voor.

Feyenoord schrapt eigen toernooi

Feyenoord zal komende zomer geen eigen voetbaltoernooi organiseren. De belangrijkste reden is de overvolle speelkalender.

Mochten de Rotterdammers zich via de play-offs plaatsen voor de voorronde van de Europa League -de opvolger van de UEFA Cup- zal men op 3 juni de laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Medio juli beginnen de voorrondes van het toernooi al, waardoor er geen ruimte is voor het toernooi. Ook de financiële problemen bij commerciële partner IEP spelen een rol in het schrappen van het toernooi.

Twee jaar geleden organiseerde Feyenoord het Port of Rotterdam Tournament ter ere van het 75-jarig jubileum van de haven. Vorig jaar organiseerde het toernooi ter ere van het 100-jarig bestaan van de club.

Vijf Pulitzers voor New York Times

The New York Times is het beste geschreven medium van Amerika. Die conclusie kan getrokken worden uit de bekendmaking van de Pulitzer Prizes. Vandaag werd bekend dat de krant dit jaar vijf van deze prestigieuze onderscheidingen krijgt.

The New York Times viel onder meer in de prijzen in de belangrijke categorieën onderzoeksjournalistiek, breaking news en internationale verslaggeving. Voor het eerst mochten dit jaar ook media die alleen online publiceren, meedingen naar Pulitzers. Geen van de online inzenders won een prijs. De website politico.com, deskundig op politiek gebied, behoorde wel tot de finalisten, aldus Sig Gissle namens de organisatie van de Pulitzer Prizes. In totaal werden er vijftien prijzen uitgereikt.

McLaren steunt Brawn GP in geldkwestie

Het Formule 1-team van McLaren heeft aangekondigd om Brawn GP te steunen in de strijd om de televisiegelden. Het team van Ross Brawn is een privé-team dat iedere cent goed kan gebruiken, ook al gaat het aan de leiding van het kampioenschap.

Brawn GP weet inmiddels sponsors binnen te halen, waaronder Virgin en meest recent Ray-Ban. Verdere inkomsten voor de renstal liggen in de tv-gelden, maar Renault-teambaas Flavio Briatore wil hier een stokje voor steken, omdat het een nieuw team betreft. Deze heeft geen recht op het geld, tenzij de andere teams anders beslissen.

McLaren-Mercedes levert de motoren aan Brawn GP en teambaas Martin Whitmarsh neemt het voor zijn collega's op. "Wij zijn een team dat Brawn steunt. Wij en Mercedes hebben het team in de winter gesteund omdat we het belang zien om Brawn in de Formule 1 te houden. Omdat ze op het moment sneller zijn dan wij, zou het nu hypocriet zijn om te zeggen dat ze geen recht hebben op het geld dat via het Concorde Agreement tussen die teams wordt verdeeld. Er is kalmte nodig binnen de FOTA. Na de race in Bahrein is er weer een vergadering en het is noodzakelijk dat iedereen afkoelt," aldus de Brit tegen Autosport.

"De wereld zit in een economische crisis en de automarkt staat op z’n kop. In zo’n situatie moet de F1 zich verantwoord en kalm gedragen. We moeten samenwerken. Wij hebben gezegd dat we Brawn steunde. We hebben ook gezegd dat we – terwijl ze een nieuw team zijn – geld dat wij via de Concorde Overeenkomst kregen met hun zullen delen. Wat we zeggen, moeten we ook nakomen."

Een nieuw begin

Langzaam haalde hij zijn handen van het toetsenbord en keek naar zijn vingers. Wat deed hij er mee? Zijn vingers die blindelings alle letters, cijfers en leestekens konden vinden op het toetsenbord, meestal ook nog in de juiste combinatie. Vingers die bij het naderen van de muis al de juiste kromming aannamen en click en scroll klaar stonden. Zijn vingers, zijn handen, wat deed hij er mee? Niet veel. Althans niet veel voor hem. Voor de zaak was hij hard en druk bezig. De laatste tijd niet meer zo precies. Een beetje slordig zelfs. Hij moest terugdenken aan vanmorgen. En weer werd hij boos.

Alcohol geen excuus voor seks met minderjarige

Dronkenschap is geen excuus voor een man om ‘per ongeluk’ met een minderjarig meisje naar bed te gaan. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie in het British Journal of Psychology.

In veel landen kunnen mannen die beschuldigd worden van seks met een minderjarige op ‘redelijke gronden’ claimen dat ze niet wisten hoe oud het meisje was.

Factoren die meetellen in zulke zaken zijn hoeveel alcohol de man heeft gedronken en hoeveel make-up het meisje ophad. Maar uit onderzoek van de Britse universiteit van Leicester blijkt dat die factoren geen enkele rol spelen.

Wetenschappers ondervroegen 240 mannen en vrouwen te kijken naar tien foto’s van 17-jarige meisjes. De afbeeldingen waren digitaal bewerkt om de meisjes ouder of jonger te laten lijken, onder meer met make-up. De testpersonen moesten aangeven of de meisjes volwassen waren.

De helft van de mannen en vrouwen had alcohol gedronken voordat ze naar de foto’s keken. Alcohol beïnvloedde het vermogen van de vrouwelijke testpersonen enigszins om de juiste leeftijd te schatten. De mannen bleken desondanks goed in staat te zijn om in te schatten of de meisjes volwassen waren of niet, ook al hadden ze aardig diep in het glaasje gekeken.


Alcohol geen excuus voor sex met minderjarige  (foto: DAG)

'Van der Gun op weg naar FC Twente'

Cedric van der Gun speelt mogelijk volgend seizoen in het shirt van FC Twente. De aanvaller van FC Utrecht heeft inmiddels al een eerste gesprek gehad met Twente-coach Steve McClaren.

Zaakwaarnemer van de spits, Karel Jansen, vertelt: "Beide partijen hebben aan elkaar geroken en hun verwachtingen kenbaar gemaakt." De 29-jarige Van der Gun kan ook op de interesse rekenen van meerdere clubs. Zo hebben Feyenoord en diverse clubs uit Duitsland en Engeland ook hun interesse getoond in de aanvaller, die na dit seizoen transfervrij de Domstad kan verlaten.

Been niet blij met fluitconcert eigen publiek

NEC Nijmegen speelde afgelopen weekend voor de vierde keer op rij gelijk. De ploeg van Mario Been werd vanwege de matige prestaties een aantal keer uitgefloten. Tot ergernis van Been zelf.

"Men beseft niet helemaal dat we dit seizoen maximaal presteren", aldus de trainer tegenover De Gelderlander. "We hebben niet meer hetzelfde elftal als vorig jaar."

NEC won op 22 februari voor het laatst een competitiewedstrijd (2-0 bij FC Utrecht). Daarna volgden vijf remises en drie nederlagen, waardoor de club is weggezakt naar de tiende plaats in de Eredivisie.

"Vorig seizoen hadden we met Jermaine Lens en Brett Holman spelers die een duel konden openbreken. Het zou helpen als het publiek ons eens over het dode punt heen zou helpen", besluit Been.

Spoedopname Stephen Hawking

De bekende Britse natuurkundige Stephen Hawking is met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Londen. Hawking heeft al langer last van een infectie in de borst. Een woordvoerder van de universiteit van Cambridge, waar Hawking wiskunde doceert, meldt dat Hawking 'ernstig ziek' is en allerlei onderzoeken ondergaat.  

In de jaren zestig en zeventig verrichtte Hawking baanbrekend onderzoek naar zwarte gaten. Door Einsteins algemene relativiteitstheorie te combineren met de kwantumtheorie toonde hij aan dat zwarte gaten niet volledig zwart zijn: ze zenden op zijn minst een béétje straling uit. Later richtte Hawking zich op het ontstaan van het heelal.

De natuurkundige lijdt al sinds zijn studietijd aan de zenuwziekte ALS. Hoewel de meeste patiënten aan deze ziekte overlijden, bleef de toestand van Hawking stabiel. Omdat hij vrijwel helemaal verlamd is, verplaatst Hawking zich in een rolstoel en praat hij met behulp van een computer.

Met dank aan Orealo, dagunner_NL en devuser_250 voor de submit.

Ongewenste gast schijt douche FOK!ker onder

FOK!ker Sala-adin kwam vandaag nietsvermoedend thuis na een dag hard werken. Daar bleek een ongewenste indringer zijn huis te hebben ondergescheten.

Waarschijnlijk heeft de beste FOK!ker een raampje laten openstaan, want hij stond ineens oog in oog met een heuse duif. De gevederde vriend heeft flinks huisgehouden in Sala-adins douche. Zijn wastafel, plankje en muur zitten onder de stront.

Gelukkig was de duif een beetje bang voor de FOK!ker. Het was voor hem dan ook een klein kunstje de duif weg te jagen naar het geopende raam. De vogel fladdert nu weer vrolijk rond, en maakt de straten van Diemen onveilig.

 

Duif
De boosdoener
 
Schijtzooi
Het eindresultaat. We wensen Sala-adin veel sterkte toe...

[Prijsvragennieuws] Maart en april

Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen zes prijsvragen van de maanden maart en april! 

We beginnen bij de Speakerset van Philips die in samenwerking met iBood gewonnen kon worden. De winnaar is:

SwollyBoy

De prijsvraag voor een Junk de Luxe Track Jacket, van Label54 is gewonnen door:

Miduion

Van Onlinesmartshop.nl mochten we drie waardebonnen weggeven. De winnaars zijn:

sjarreltje
evil_ien
m2001


Van iBood mochten we ook nog een JBL OnTime speaker weggeven. Deze is gewonnen door:

R1R5

De DVD van  BABYLON AD, met dank aan triplepentertainment.nl is gewonnen door:

dveckeveld
Koei22
gekmens

 

Het prijzenpakket van The International wat werd weg gegeven door WAY TO BLUE en Safescan, is gewonnen door:

tsooj
Ermen
gommie

 
Ben je één van de gelukkige winnaars? Dan heb je je prijs al binnen of krijg je die in de komende weken! Heb je deze keer niets gewonnen? Blijf kijken op de FOK!frontpage om kans te maken op leuke prijzen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen met pr@fok.nl! Iedereen in iedergeval bedankt voor het meedoen!

Amerika wapent soldaat met iPod

Het Amerikaanse leger schaamt zich niet meer om commerciële producten te gebruiken voor militaire doeleinden. Steeds meer militairen worden gewapend met een iPod Touch of iPhone het slagveld op gestuurd, meldt het blad Newsweek

Soldaten gebruiken de apparaatjes voor vertalingen in het contact met de lokale bevolking, om te communiceren met andere troepen en snel informatie in te winnen over een bepaald gebied.

Het voordeel van de apparaten is hun multifunctionele karakter, zegt Jim Ross, legerdirecteur informatica in New Jersey. In vergelijking met speciaal voor het leger ontwikkelde producten zijn de iPods bovendien stukken goedkoper. Veel soldaten zijn ook al bekend met de spullen van Apple, dus kost het weinig moeite hen te trainen in het gebruik van de apparatuur.

Volgens Newsweek werkt Defensie nu ook mee aan nieuwe software-applicaties die speciaal voor militaire doeleinden worden ontwikkeld. Voorbeelden zijn een functie om bommen op afstand onschadelijk te kunnen maken en een database met lokale informatie die kan worden opgevraagd door foto’s van plaatsnaamborden in te voeren.


Amerika wapent soldaat met iPod  (foto: DAG)

Onbereikbaar en ongelooflijk in Fight Night Round 4 trailer

Ben jij untouchable? Unreachable? Unbelievable? Unstopable? Of misschien ben jij het wel allemaal? Hoe dan ook; vanaf komende zomer kun je wat je ook bent, uiten in Final Fight Round 4. Deze game van Electronic Arts biedt spelers de kans om op verschillende manieren een gevecht aan te gaan in de ring. Vandaag is er een trailer verschenen die dit bewijst. Fight Night Round 4 komt in juni uit op de Xbox 360 en Playstation 3.

Punten F1-voorspeller ronde 3

Afgelopen weekend werd op het circuit van Shanghai in China de derde race van het Formule 1-seizoen 2009 verreden. Tijd voor de uitslagen deze ronde van de FOK! F1-voorspeller en de tussenstand in het klassement.

Deze ronde bleek voor veel users lastig om een goede voorspelling te maken. Winnaar deze ronde werd mjbeck met 26 van de te behalen 67 punten. Tweede met 23 punten werden DerMeister, eXSs en florafun. Gedeeld vijfde werden JJdJ1984 en Sj0rSz met 21 punten.

In het klassement gaat Mist nog steeds aan de leiding met 70 punten. TJDoornbos zit hem nu op de hielen met 69 punten. Daarachter staat exil derde met 64 punten. Op plaats vier met 62 punten volgt Formula_Ackbar. Vijfde in het klassement staat Yabadabadaan met 61 punten.

De volgende Grand Prix zal op 26 april worden verreden op het circuit van Bahrein. Voorspellen voor deze race kan nog tot donderdag 23 april 23:59 uur.

Energie Cottbus compenseert supporters

Een opmerkelijke geste van de spelers van het Duitse Energie Cottbus: de A-selectie van de club uit de Lausitz zal de supporters die afgelopen vrijdag naar Gelsenkirchen afreisden voor het duel met Schalke 04 hun entreegeld vergoeden.

In Gelsenkirchen was de ploeg van trainer Bojan Prasnikar volkomen kansloos. 600 uit Cottbus meegereisde fans zagen hun favoriete club met 4-0 verliezen. Al deze supporters komen in aanmerking voor een teruggave van het entreegeld.

"Sorry, Energie-fans!", valt er op de website van Cottbus te lezen. "Je kunt verliezen van Schalke, maar je moet wel meer weerstand bieden tegen de individuele klasse van de tegenstander dan wij deden", aldus het commentaar van algemeen manager Steffen Heidrich.

Cottbus staat momenteel op de zeventiende plaats in de Duitse Bundesliga en verkeert derhalve in serieus degradatiegevaar.

Emanuelson komend weekend inzetbaar

Ajax lijkt komend weekend gewoon te kunnen beschikken over Urby Emanuelson. De linkspoot raakte in het duel met PSV (6-2) geblesseerd.

Emanuelson moest in de wedstrijd van zondag al in de eerste helft worden gewisseld voor Miralem Sulejmani. De 22-jarige Amsterdammer kreeg een tik op de enkel van PSV'er Ibrahim Afellay.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Emanuelson zijn enkele slechts heeft verzwikt en dat de blessure meevalt, meldt Ajax op de eigen site. Komend weekend staat het team van Marco van Basten in de Arena tegenover landskampioen AZ.

Arsenal wil Van Persie tot 2014 binden

Arsenal en Robin van Persie hopen na dit seizoen overeenstemming te bereiken over een nieuw contract. Beide partijen hebben als doel om de verbintenis te verlengen tot 2014, meldt Sportweek.

De onderhandelingen begonnen al aan het begin van dit seizoen, wat volgens Van Persie niet vreemd is. "Een jaar onderhandelen lijkt lang, maar het is vrij normaal," aldus de aanvaller tegenover Sportweek.

Van Persie ging verder met de woorden: "Vorige keer was het binnen twee 'meetings' gepiept, nu nemen we er meer tijd voor. De intentie is er aan beide kanten om mijn contract open te breken en te verlengen. We hebben pas nog een gesprek gehad, maar de knoop is niet doorgehakt."

Het is niet denkbaar dat de partijen er voor het eind van dit seizoen uitkomen. Van Persie: "De trainer heeft aangegeven dat hij even wil wachten tot het eind van het seizoen. In deze periode zijn andere dingen nu net even belangrijker."

Arsenal werd afgelopen zaterdag uitgeschakeld in de FA Cup , maar The Gunners staan nog in de halve finale van de Champions League. Volgende week woensdag is het eerste duel op Old Trafford tegen Manchester United.

Kroegloper komt 2e keer binnen met auto

Een kroegganger die in de nacht van vrijdag op zaterdag uit een café in het Belgische Jette werd gezet, besloot snel terug te komen. De man liep namelijk naar zijn auto en reed deze bij het café naar binnen. Hierbij vielen acht lichtgewonden.

De man kwam even na negen uur 's avonds samen met zijn vader de kroeg binnen. Nadat beiden een stuk in de kraag hadden gezopen, maakten ze ruzie met de uitbaatster van het café. Toen ze ook nog vervelend werden tegen andere klanten, vond de vrouw het welletjes en zette het duo naar buiten.

Op het bij de kroeg gelegen parkeerterrein stapte de zoon even later in zijn auto. Eerst reed hij het voertuig achteruit waarop hij een andere auto ramde. Hierna ramde hij in een keer naar voren het café binnen. Het is nog niet duidelijk of dit met opzet was of dat hij de macht over het stuur verloor.

Volvo roept auto's terug

De Zweedse autofabrikant Volvo roept ruim 21.000 auto’s terug in Europa. De wagens, gefabriceerd in 2007, hebben mogelijk een probleem met het koelingssysteem. Dat liet een woordvoerster van Volvo vandaag weten.

Het gaat om bepaalde dieselauto’s van de modellen C30, S40 en V50. Volvo vraagt de eigenaren met de auto naar hun dealer te gaan. Daar wordt de auto gerepareerd.

Door het probleem kan er water komen in het koelingssysteem. In het ergste geval leidt dit tot kortsluiting. Door het defect zijn geen klanten gewond geraakt, aldus Volvo.


Volvo roept auto's terug  (foto: DAG)

FOK!radio: Bunker-kandidaten Peter, Renate en Eline

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Nog een paar dagen en dan gaat The Bunker van start. De afgelopen uitzendingen van FOK!radio kon je alles al horen over The Bunker. Een real-life project dat FOK! samen met onder andere De winnaar van Big Brother I, Bart Spring in 't Veld, heeft opgezet.  35 camera's, 25 dagen, 8 personen en 1 donkere bunker, en de kijker bepaalt wat er gebeurt. Back to basics in 'The Bunker'. Samen met Bart tellen we af naar het begin van het project. In FOK!radio hoor je de laatste updates. Daarnaast gaan we bellen met kandidaten Peter, Renate en Eline. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Ga jij naar The Bunker kijken? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Heb je vragen voor Bart, Peter, Renate of Eline? Stel ze dan hier. Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Sutil: "Geen spijt van gekozen strategie"

Voor Adrian Sutil leek de natte race in China lange tijd erg zonnig te verlopen. Tot een plas water en de daaropvolgende crash een einde maakte aan zijn kans op punten.

Sutil had in Shanghai de allereerste punten voor Force India binnen kunnen halen. Om dit te bereiken kozen de coureur en zijn team voor een tweede en laatste stop, die in ronde negentien tijdens een safety car-situatie plaatsvond. De bedoeling was om hierna de race uit te rijden.

Hoewel die strategie hem lange tijd in de punten leek te helpen, maakte de slijtage van de banden en de toename van de regen aan het einde van de race de wagen erg kwetsbaar. Het team had voor een extra stop kunnen kiezen. "Maar dat is niet de manier waarop we het wilden doen. We moesten een risico nemen omdat we weten dat we goed zijn onder natte omstandigheden," aldus Sutil.

De coureur hield zijn wagen met moeite onder controle en vloog uiteindelijk met nog enkele ronden te gaan van de baan. Sutil heeft echter geen spijt van de gekozen strategie. "We hadden natuurlijk geen geluk en het was niet mogelijk om het uit te rijden, maar soms is het gewoon pech als je een plas water raakt."

Force India lag tijdens de kwalificatie onder droge omstandigheden ver achter op zijn directe concurrenten. Sutil geeft dan ook toe dat het team voor nu op ongebruikelijke omstandigheden moet vertrouwen om hogerop te komen. De coureur denkt echter wel dat Force India zich kan verbeteren. "De ontwikkelingen gaan door en we krijgen verbeteringen voor de volgende races. Hopelijk is het voldoende om vooruit te komen."

Goor overweegt naamsverandering

Goor wil geen Goor meer heten. De Twentse plaats denkt namelijk na over een andere plaatsnaam.

De gemeente en ondernemersvereniging Goor Collectief hebben naar aanleiding van een website een onderzoek gehouden naar het imago van de plaats. Op de website hofpanel.nl, waar de inwoners hun mening mogen geven over Goor, wordt de vraag 'Is het veranderen van de naam Goor een goed idee?' gesteld. 

"Dat hebben we gedaan om de Gorenaren uit hun stoel te krijgen. Het heeft een geweldig effect gehad. Ik word suf gebeld", vertelt Marcel Janssen van Goor Collectief. Menig inwoner van Goor oppert de oude naam in ere te herstellen. "Gaore, of zoiets. Dat betekent moeras".

Briatore: "De Renault is goed"

Renault-teambaas Flavio Briatore was ondanks dat zijn renstal met nul punten terugkwam uit China opgetogen over de geboekte vooruitgang. Het Franse team introduceerde zaterdag een nieuwe vloer op de auto van Fernando Alonso die zich prompt als tweede kwalificeerde.

In de race wist de Spanjaard echter geen punten te behalen, evenals zijn Braziliaanse teamgenoot Nelson Piquet jr. die twee voorvleugels tijdens de race beschadigde. De overwinning in de race ging naar Red Bull Racing dat gebruik maakt van de Renault-motoren.

"Een dubbele overwinning in de verkeerde auto," aldus een lachende Briatore. "Nee, ik ben blij voor Red Bull en voor de motor, maar met Renault hadden we erg veel pech. Vooral met Fernando was veel pech, want de safety car heeft onze race verpest. Misschien hebben we hem te vroeg binnengehaald. Het was pure pech."

"En natuurlijk de spin. Als alles goed was gegaan, was hij als vijfde gefinisht achter de twee Red Bulls en de twee auto's van Brawn GP. Onze auto is een stuk beter nu. Ik wil de auto onder normale weersomstandigheden in actie zien. We waren in ieder geval sneller dan McLaren, Ferrari en BMW Sauber. Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar het is een kwestie van naar Bahrein gaan en hopen dat het weer niet zo is als in de laatste twee races."

Briatore meldde dat er voor beide auto's grote updates aan zitten te komen. "Mijn oprechte felicitaties aan Red Bull. Zij hebben fantastische auto gemaakt met de 'normale' regels. Wij hebben een grote update voor Fernando en Piquet in de planning en Monte Carlo en in Barcelona. We werken er momenteel erg hard aan."

De Italiaan was niet te spreken over de prestaties van Piquet jr. in de race in China. "Het was een dramatische race. Ik begrijp dat je een keer spint, maar dit leek wel een wedstrijd. Hoe vaker je spint, hoe meer punten je krijgt. Hij spinde vaak, maar kreeg geen punten. Veel coureurs met meer ervaring spinden ook. Het is nog maar het begin van het seizoen, maar hij heeft een normale race nodig. We weten in ieder geval dat de auto goed is," aldus Briatore.

Vermiste kerstman na anderhalf jaar terecht

Een café in Zuidlaren kan eind dit jaar eindelijk weer een kerstman buiten zetten. De verlichte kerstman werd namelijk eind 2007 bij café De Paris in het Drentse dorp gestolen.

De dief heeft beloofd dat de kroeg de pop weer terugkrijgt. Hij moest vandaag voor de Asser rechtbank verschijnen. De 28-jarige Zwollenaar, destijds woonachtig in Zuidlaren, verklaarde de kerstman te hebben gejat in een dronken bui.

Na de diefstal werd de kerstmanpop bij een kameraad gestald waarna deze snel uit het oog werd verloren. "Totdat ik de dagvaarding onder ogen kreeg, wist ik eigenlijk niet eens meer van het bestaan van de kerstman. Ik heb die vriend gebeld en hij heeft die pop aan mijn moeder gegeven. Zij levert hem af bij de politie." De veroordeelde gaat ervanuit dat de politie de kerstman weer keurig bij de kroeg aflevert.

[NHL] Uitslag Sharks - Ducks

De San Jose Sharks hebben ook hun tweede thuiswedstrijd tegen de Anaheim Ducks verloren. Het werd uiteindelijk 3-2, ondanks wederom een groot voordeel in het aantal schoten. De winnaars van de Predident's Trophy moeten nu in twee uitwedstrijden terug zien te komen in de serie.

Bobby Ryan, Andre Ebbett en Drew Miller (allen Anaheim) scoorden allen hun eerste play-offgoals van hun carriere. Ducks-goalie Jonas Hiller speelde weer een cruciale rol met 42 reddingen. Eenmaal had Hiller geluk dat de Sharks op de paal schoten. Hiller wijt zijn goede optredens in zijn debuutjaar vooral aan zijn periode in Zwitserland: "Ik ben al 27 en heb in Zwitserland al een paar play-offseries gespeeld. Ik ben daar ook twee keer kampioen geworden, dus ik weet een beetje hoe het is."

De Sharks moeten hopen dat hun powerplay beter gaat functioneren, want uit zes powerplay-situaties wisten zij wederom niet te scoren. Verder kunnen zij hopen dat de geschiedenis zich herhaalt: de Red Wings verloren hun eerste twee wedstrijden in 2002 en pakten alsnog de Stanley Cup, evenals de Carolina Hurricanes in 2006. Verdediger Dan Boyle blijft echter realistisch: "De realiteit is dat we 2-0 achter staan. De meeste teams komen niet terug van zo'n achterstand. Ik hoop dat wij een ommekeer kunnen maken, maar het wordt een lastig verhaal."

[NHL] Uitslag Hurricanes - Devils

De New Jersey Devils hebben wederom een voorsprong gepakt in de serie tegen de Carolina Hurricanes. Ook de Devils wonnen een uitwedstrijd: 3-2 in overtime. De maker avn de winnende treffer was Travis Zajac, die ook nog een assist maakte.

Zajac's linemate Zach Parise verzorgde de assist op zijn goal. Hij omspeelde Chad Larose en gaf de puck voor aan Zajac die hem in kon tikken. De line van Zajac en Parise speelde met een nieuwe right wing, Brian Rolston, aangezien captain Jamie Langenbrunner de vorige wedstrijd geblesseerd raakte. De line bleek erg effectief: Parise eindigde de wedstrijd ook met een goal en een assist.

De overige goals in de wedstrijd kwamen van Brian Gionta (Devils), Chad Larose en Ryan Bayda (beide Hurricanes). De Hurricanes hadden in totaal acht powerplay-mogelijkheden maar wisten er niet een te benutten.

[NHL] Uitslag Blues - Canucks

De St. Louis Blues hebben ook in een thuiswedstrijd de Vancouver Canucks niet kunnen verslaan en kijken nu tegen een hopeloos lijkende 3-0 achterstand aan. Dit keer werd met 3-2 verloren.

De Sedin-broertjes Daniel en Henrik zijn de opvallendste spelers van deze play-offserie. Samen met Alex Burrows combineren zij vier goals en zes assists, terwijl de Canucks tot nu toe pas acht goals in totaal maakten. St. Louis-coach Andy Murray zette consequent zijn laatste line tegenover deze sterke line van de Canucks om ze fysiek vast te zetten. Jay McClement, B.J. Combeen en Alex Steen hielden dit de eerste periode goed vol, maar waren in de laatste twee periodes vooral achter de Sedin-broertjes aan aan het schaatsen. Daarbij veroorzaakten ze twee powerplay-situaties voor de Canucks, en uit beide werd gescoord.

De goals kwamen aan de kant van de Canucks van Mattias Ohulund, Daniel Sedin en Steve Bernier. De goals van de Blues werden gescoord door David Backes en Andy McDonald.

[NHL] Uitslag Flyers - Penguins

De Philadelphia Flyers hebben in hun eerste thuiswedstrijd de stand in de play-offserie tegen de Pittsburgh Penguins naar 2-1 weten te brengen. De Flyers wonnen met 6-3. Man van de wedstrijd was rookie Claude Giroux, vorige wedstrijd de belangrijkste veroorzaker van het verlies van de Flyers.

Verder waren deze wedstrijd Simon Gagne (Flyers) en Evgeni Malkin (Penguins) op dreef met ieder twee goals. Giroux zelf maakte een goal en een assist. Vooral zijn assist was opmerkelijk: een backhand assist zonder te kijken. Gagne hoefde de puck vervolgens alleen nog maar in het doel van Marc-Andre Fleury te schuiven die uit positie was.

Wat vooral opvallend was, was dat de derde line van de Flyers goed speelde. Op deze line spelen Giroux, Danny Briere en Darroll Powe. Sterspeler Jeff Carter hierover: [i]"Het is belangrijk dat die gasten het vol blijven houden. We kunnen het niet af met alleen onze eerste twee lines. Verder opvallend feitje was dat de Flyers vier sticks braken bij schotkansen.

Amnesty verbijsterd over westerse boycot VN-top

Amnesty International heeft vandaag hard uitgehaald naar landen die de antiracismetop van de VN in Zwitserland boycotten. De mensenrechtenorganisatie is "verbijsterd" over het op het laatste moment afzeggen van Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Australië en Nieuw-Zeeland, zo luidt het in een verklaring.

Amnesty noemt de afwezigheid van de westerse landen bij de top "uiterst teleurstellend gezien de langdurige en moeilijke onderhandelingen" die eraan vooraf gingen. De genoemde landen besloten pas afgelopen weekeinde geen belangrijke vertegenwoordigers naar Zwitserland te sturen. In een eerder stadium hadden de Verenigde Staten al afgezegd.

Amnesty International zet vraagtekens bij de motivering van de bewuste landen om niet te gaan. "Echte overtuiging in de strijd tegen racisme vereist dat regeringen zich hier laten zien en staan voor wat goed is en krachtig datgene afwijzen waartegen bezwaar gemaakt kan worden."

Amnesty verbijsterd over westerse boycot VN-top  (foto: ANP)

BMW Sauber schrijft seizoen niet af

In tegenstelling tot Ferrari schrijft BMW Sauber het huidige seizoen zeker nog niet af. Dat heeft teambaas Mario Theissen de pers verzekerd.

Eerder vandaag werd bekend dat Ferrari, dat nog altijd geen punten heeft weten te behalen, na de Grand Prix van Spanje zal besluiten of het dit seizoen opoffert om aan een nieuwe start in 2010 te werken. BWM Sauber heeft weliswaar een aantal punten, maar is ver van zijn ambitieuze doelstelling om voor de titel te strijden.

"We zijn niet tevreden met onze start dit seizoen, maar we zullen onze doelen niet opgeven na drie van de zeventien races," aldus Theissen. "We moeten de tekortkomingen van de wagen leren kennen en vanaf nu grote stappen voorwaarts maken. De achterstand kan worden weggewerkt."

Voor de Grand Prix van Spanje zullen er grotere verbeteringen aan de wagens worden doorgevoerd. Een volledig werkende dubbele diffuser zal daar, door de complexiteit van het geheel, echter nog geen deel van uitmaken.

Slagveld op Amsterdamse beurs

Na een flinke storing aan het begin van de maandagochtend is de AEX vuurrood gesloten. De belangrijkste Amsterdamse beursgraadmeter sloot 4,1 procent lager op 233,77 punten. Hierdoor kwam aan een aandelenrally van meer dan 25 procent in 6 weken abrupt een einde.

De usual suspects waren weer de dupe op Beursplein 5. Specialistisch metaalbedrijf AMG verloor 17,5 procent door slecht nieuws over hun dochteronderneming Timminco. Financials Aegon en ING verloren meer dan 10 procent.


Grootste dalers op het Damrak 20 april

Ondanks dat Bank of America maandag met goede resultaten kwam, begon de twijfel over de goed nieuwsshow van Amerikaanse banken toe te slaan.

Meredith Whitney (foto), een van de meest beruchte financiële analisten, zegt dat Amerikaanse banken hun resultaten 'witwassen'. Whitney: "Het doel van banken en van sommige politici is om het beeld te creëren dat de bankensector stabiliseert, zodat private investeerders er geld in willen steken en er minder geld van de overheid nodig is."

Het bankenplan van de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner wil namelijk dat private investeerders gaan deelnemen in het opkopen van de giftige kredieten. Amerikaanse banken kunnen hun resultaten over het eerste kwartaal flink oppoetsen door onlangs versoepelde boekhoudregels, het 'gratis geld' wat zij van de Amerikaanse centrale bank de Fed krijgen en andere creatieve trucs.

Ondertussen worden bij Amerikaanse financiële instellingen stresstests gehouden om te kijken of zij additioneel kapitaal nodig hebben. Begin mei worden de resultaten hiervan bekend gemaakt. David Axelrod, een van de topadviseurs van de Amerikaanse president Barack Obama, zei dat een aantal Amerikaanse banken waarschijnlijk de stresstests niet zullen doorstaan.


Marijke Helwegen: weg met bontmantel!

Diva en dierenvriendin Marijke Helwegen heeft vandaag in Baarn haar twee bontjassen aan de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren gegeven. Helwegen wilde met de gift haar steun betuigen aan een verbod op het fokken van nertsen.

Einde van deze maand buigt de Tweede Kamer zich over een wetsvoorstel dat een einde moet maken aan het fokken en doden van nertsen voor bont. In Nederland worden jaarlijks bijna vijf miljoen nertsen vergast. Ons land is de derde nertsenproducent van de wereld.

OM eist 10 jaar cel tegen Holleeder

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tijdens het hoger beroep tien jaar cel geëist in de afpersingszaak tegen de vermeende topcrimineel Willem Holleeder. Dat gebeurde in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam, waar het gerechtshof Amsterdam vandaag zitting hield.

De 50-jarige Holleeder wordt verdacht van het afpersen van een paar zakenlieden, onder wie de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Ook wordt hij beschuldigd van enkele ondergeschikte feiten, zoals bedreiging en mishandeling. De rechtbank was eerder al overtuigd van Holleeders schuld en veroordeelde hem eind 2007 tot negen jaar cel, na een eis van twaalf jaar.

Van Persie en Adebayor niet tegen Liverpool

Arsenal zal het dinsdag in de topper tegen Liverpool moeten stellen zonder de voorwaartsen Robin van Persie en Emmanuel Adebayor. Beide spelers zijn te geblesseerd om aan te treden op Anfield.

Van Persie heeft last van een lichte liesblessure opgelopen in de FA Cup-halve finale tegen Chelsea, zo meldt manager Arsène Wenger op de website van The Gunners. Adebayor heeft nog altijd last van zijn hamstring. De Togolees is weliswaar aan de beterende hand, maar Wenger wil geen enkel risico met hem nemen.

Littleton herdenkt bloedbad Columbine

Het Amerikaanse stadje Littleton herdenkt vandaag het drama op Columbine High School. Precies tien jaar geleden stormden twee leerlingen het gebouw binnen, schoten 12 medeleerlingen en een docent dood, verwondden tientallen anderen en richtten ten slotte het vuur op zichzelf.

Het afgelopen decennium is volop gespeculeerd wat de twee tieners ertoe dreef zo'n bloedbad aan te richten. Volgens USA Today zijn er inmiddels heel wat mythes doorgeprikt. Eric Harris en Dylan Klebold waren geen gothics, geen loners en werden nooit gepest. Het was ook niet de muziek van Marilyn Manson die hen aanzette tot waanzin.

We moeten af van het idee dat invloeden van buiten schoolkinderen tot zo'n schietpartij aanzetten, schrijft psycholoog Peter Langman in zijn boek Why Kids Kill: Inside the Minds of School Shooters.

"Dit waren geen gewone kinderen die te veel videogames speelden. Dit waren geen gewone kinderen die beroemd wilden worden. Dit zijn eenvoudigweg geen gewone kinderen. Dit zijn kinderen met serieuze psychologische problemen."

Het drama op Columbine High School wakkerde een discussie aan over de Amerikaanse wapenwet, door documentairemaker Michael Moore verpakt in de succesvolle film Bowling for Columbine. Maar tien jaar later zijn wapens en kogels echter nog net zo gemakkelijk verkrijgbaar als ten tijde van het drama in Littleton.

De New York Times stelde onlangs teleurgesteld vast dat van het front-Obama ook nog weinig moed te bespeuren valt op dit gebied. De politieke invloed van de National Rifle Association, de belangengroep die strijdt voor het behoud van de huidige wapenwet, is op dit moment nog veel te groot om iets te kunnen veranderen.

Toyota ontslaat mogelijk 150 werknemers

Toyota zal dit seizoen tot 150 van zijn medewerkers moeten ontslaan. Dat heeft teampresident John Howett in de Duitse krant Express laten weten.

De ontslagen vloeien voort uit de crisis op de markt en het verminderde budget voor de Formule 1. Door veranderde regelgeving, waaronder een verbod op testen tijdens het seizoen en een beperkt gebruik van de windtunnels zijn bepaalde specialisten niet meer nodig. Daarnaast zullen contracten met toeleveranciers worden beëindigd.

"Ik schat dat we aan het eind van dit jaar 100 tot 150 mensen minder hebben dan aan het begin van het jaar," aldus Howett.

Horner: "Druk op team is toegenomen"

Red Bull Racing pakte gisteren in China met Sebastian Vettel en Mark Webber een dubbelzege. Volgens teambaas Christian Horner wordt de Oostenrijkse renstal nu eindelijk serieus genomen. Hij stelt echter wel dat de druk om te presteren nu wel groter is geworden.

"Het is nu aan ons om deze prestatie te herhalen. De verwachtingen zijn veranderd en deze prestatie heeft ons op de kaart gezet. We worden nu meer serieus genomen," aldus Horner tegen Autosport.

De RB5 is dit seizoen één van de snelste auto's, maar beschikt nog niet over de dubbele diffuser die Brawn GP, Toyota en Williams wel hebben. In de fabriek werkt Adrian Newey er momenteel aan, zodat de auto mogelijk nog sneller wordt.

"Deze auto heeft veel potentie. Dat zagen we al in het begin en we weten dat het nog beter kan. De onderkant van de auto is duidelijk het meest krachtige aerodynamische onderdeel. Hopelijk kunnen we daar nog extra prestatievermogen uithalen. Maar makkelijk is het niet. Alles moet in ons pakket geïntegreerd worden en onze auto is nogal anders dan de andere auto’s."

Horner tempert de verwachtingen voor de volgende race in Bahrein. "We staan op het scorebord, dat staat vast. Maar volgende week in Bahrein is weer heel anders en met de lange rechte stukken hebben de auto’s met KERS vast voordeel," aldus de Brit die weet dat de auto's van zijn team het systeem niet aan boord hebben.

Air France-KLM wil Czech Airlines overnemen

Air France-KLM staat op een 'short-list' van bedrijven die het Tsjechische Czech Airlines willen overnemen. Dat maakte de Tsjechische regering vandaag bekend. Op dezelfde lijst staat ook de Czech Unimex Group, die samenwerkt met de Tsjechische chartermaatschappij Travel Service.

De Russische branchegenoot Aeroflot en de Tsjechische Odien Group, gelieerd aan het Amerikaanse Delta, zijn overigens van de lijst met belangstellenden gehaald. Een reden hiervoor is niet genoemd.

Eerder berichtten analisten dat Aeroflot mogelijk zal worden uitgesloten omdat de Tsjechische wet voorschrijft dat staatsbedrijven uit landen die een bedreiging zouden kunnen vormen, geweerd moeten worden van de Tsjechische markt. De Tsjechische overheid verkoopt een belang van 91,5 procent in Czech Airlines. De waarde wordt geschat op circa 145 miljoen euro.

Air France-KLM wil Czech Airlines overnemen  (foto: ANP)

Ferrari geeft mogelijk 2009 op

Het Formule 1-team van Ferrari gaat zich mogelijk al snel op volgend jaar richten. Het Italiaanse team heeft na drie races nog geen punten behaald en om dit te veranderen moet er veel gebeuren. Daarom stelt teambaas Stefano Domenicali dat Ferrari mogelijk dit jaar op gaat offeren.

"Na Spanje zullen we zien waar we staan. In die periode zullen we naar de situatie kijken. Dus eigenlijk wanneer we terug zijn in Europa," aldus de Italiaan die in China Felipe Massa uit zag vallen en Kimi Räikkönen zich naar plaats tien zag worstelen.

Domenicali benadrukt dat er nog niets vaststaat en dat het team pas na de race in Spanje gaat beslissen wat te doen. "Ik denk dat we moeten wachten. We moeten de rust bewaren en dat zal niet gemakkelijk zijn. Ik weet het, want er zijn te veel dingen die in korte tijd kunnen veranderen."

Ferrari wil proberen om in Bahrein KERS weer in de auto te installeren en heeft voor Barcelona grote updates in de planning staan. Dan wordt mogelijk ook de dubbele diffuser op de auto gezet. Mocht het resultaat in Spanje tegenvallen, dan kan het team besluiten om alvast aan de auto voor 2010 te gaan werken.

Gesink mist Waalse Pijl

Robert Gesink moet zich serieus zorgen gaan maken over zijn deelname aan Luik-Bastenaken-Luik. De renner van Rabobank heeft namelijk een scheurtje in de pees van zijn rechterbovenbeen en moet hierdoor de Waalse Pijl laten schieten.

"Robert kan nu twee dagen niet fietsen en zal donderdag moeten kijken of hij pijnvrij is," liet Dion van Bommel, team-arts van Rabobank, in een reactie weten.

Gesink, die zondag nog derde werd in de Amstel Gold Race, baalt in elk geval van de blessure. "Ik voelde direct na de finish in de Amstel Gold Race pijn in mijn knie. In het hotel heeft Van Bommel de knie direct bekeken en beslist dat we een MRI-scan moesten doen. Vanochtend ging het eigenlijk wel, maar na wat bewegen voelde ik de pijn al weer opkomen. Ik wil zeker met het oog op de volgende hoogtepunten geen risico nemen en zeker niks kapot maken."

Pieter Weening zal Gesink in de Waalse Pijl vervangen, die in de Limburgse wielerklassieker een goede indruk maakte.

Arbiter vindt kleren terug in wc-pot

De 47-jarige amateurscheidsrechter Henk Rozema stond afgelopen zaterdag na de wedstrijd tussen Gruno en Oosterparkers een onaangename verrassing te wachten. De arbiter vond zijn kleding terug in de wc-pot.

Voor Rozema was het incident aanleiding om meteen te stoppen met het fluiten van wedstrijden. "Ik moest in mijn sportbroekje naar huis", aldus het lijdend voorwerp in het Haarlems Dagblad. "Ik heb zestien jaar met plezier gefloten, maar dit was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen."

Bij zowel Gruno als Oosterparkers snapt men niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Volgens Oosterparkers-trainer Peter Slijfer kan de schuld onmogelijk bij de spelers liggen. "We gingen gezamenlijk van het veld af, dus ik kan me niet voorstellen dat een speler die op het veld stond dit op zijn geweten heeft. Feit is dat dit natuurlijk niet kan; hoe goed of slecht een scheidsrechter ook fluit."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Ophef over fel realistische Irak-game

'Te vroeg' is het minste verwijt dat militairen, veteranen en de nabestaanden van gesneuvelde soldaten hebben geuit tegen Six Days in Fallujah, een computerspel dat is gebaseerd op ware, bloederige gebeurtenissen in 2004 in Irak. Fallujah, een stad in het hart van Irak, was in 2004 het toneel van zeer hevige gevechten tussen de westerse coalitietroepen en Iraakse opstandelingen, nadat de bezetting aan het begin van de oorlog om Irak grotendeels vreedzaam was verlopen.

De game, die wordt gemaakt door een Amerikaanse studio, Atomic Games, en uitgegeven door het Japanse bedrijf Konami, zal pas volgend jaar verschijnen. Hoewel er tot dusver niet meer van te zien is geweest dan een handvol beelden en het introductiefilmpje heeft het spel felle protesten ontlokt.

In de Britse krant Daily Mail noemden familieleden van in Fallujah omgekomen soldaten het spel 'volstrekt smakeloos', 'onbeschoft' en 'hardvochtig'.

Protesten klinken er ook van de Britse vredesgroepering Stop The War Coalition die het spel een verheerlijking noemt van 'het bloedbad dat Amerikaanse en Britse troepen in Fallujah in 2004 hebben aangericht onder de bevolking'. De coalitie zegt dat bij de gevechten om de Iraakse stad naar schatting meer dan duizend burgers omgekomen. Aan de zijde van de rebellen vielen 1500 doden, aan Amerikaanse kant vonden 38 militairen de dood.

Er hebben wel vaker protesten geklonken tegen realistische oorlogsgames. Die klonken wellicht minder luid omdat de gebeurtenissen waarop ze waren gebaseerd verder in het collectieve geheugen waren weggezakt.

Veel oorlogsspellen (de succesvolle reeksen Call of Duty en Medal of Honor) spelen zich af in de Tweede Wereldoorlog of Vietnam. Delta Force: Black Hawk Down verscheen in 2003, al weer tien jaar na over de dramatische nasleep van een mislukte Amerikaanse missie in Somalië en twee jaar nadat regisseur Ridley Scott een film over de slag om Mogadishu had gemaakt.

 


Ophef over fel realistische Irak-game  (foto: DAG)

Diplomaten lopen weg bij rede Ahmadinejad

Tientallen diplomaten van onder meer de Europese Unie verlieten vandaag de VN-top tegen racisme tijdens de rede van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Die noemde de nieuwe Israëlische regering onder leiding van premier Benjamin Netanyahu in zijn toespraak "racistisch".

De Franse delegatie had vooraf laten weten dat EU-landen de zaal zouden verlaten als het Iraanse staatshoofd zich negatief zou uitlaten over Israël. De toespraak werd ook enkele keren onderbroken door demonstranten op de publieke tribune.

Diplomaten lopen weg bij rede Ahmadinejad  (foto: ANP)

Suárez mist leiders bij Ajax

Luis Suárez is van mening dat Ajax geen leidende personen in de selectie heeft zitten. Dit concludeerde de Uruguayaan na de ontluisterende nederlaag tegen PSV (6-2).

"Als het tegenzit, hebben we niemand die het heft in handen neemt," aldus Suárez, die hiermee naar de zeperd in Eindhoven refereerde. "Er is niemand die het elftal bij de les kan roepen van wie zo'n initiatief wordt geaccepteerd. We hebben wel ervaren spelers die qua leeftijd leiders zouden kunnen zijn, maar dat zijn geen leiderstypen."

Daarnaast keek Suárez ook nog even terug op de wedstrijd zelf. "We hebben heel slecht gespeeld. Ik moet PSV een compliment maken, maar ons hele team heeft slecht gepresteerd. Er zijn geen excuses. Onze houding was niet in orde."

Impey woedend op Bos

Daryl Impey heeft geen goed woord over voor Theo Bos. De coureur werd afgelopen zondag, in de laatste etappe van de Ronde van Turkije, door de Nederlander van zijn fiets getrokken en tegen de dranghekken gegooid.

"Het is duidelijk te zien dat hij mij opzettelijk van de fiets trok. Hij verdient het niet om nog langer deel uit te maken van het peloton," was de ongezouten mening van Impey. "De UCI moet echt iets doen aan zijn gevaarlijke gedrag op de fiets."

Bij de valpartij liep Impey een gebroken tand en diverse wonden aan zijn gelaat en elleboog op. Daarnaast liep hij ook nog eens een zware blessure aan zijn rug op. "Ik mag mij niet bewegen. Dat is zeer frustrerend. Zo had ik me mijn dag in het geel niet voorgesteld. Als Bos ooit nog eens tegenkom, zal ik hem zeggen wat voor een idioot hij is. Het is voor mij logisch dat hij deze week niets heeft bereikt hier. Hij was te druk om te laten blijken wat een held hij op de baan was."

Bos werd overigens niet voor zijn 'actie' gestraft, omdat Impey zich tijdens het bewuste moment ook zou hebben misdragen. Dit is tegen het zere been van Lance Armstrong, die liever zou zien dat de renner van Rabobank een zware straf krijgt.

Bolt aanwezig bij Grand Prix in Londen

Olympisch kampioen Usain Bolt doet komende juli mee aan de Grand Prix in Londen. De organisatie van het atletiekevenement liet dat vandaag weten.

De Jamaicaanse atleet zal de 100 meter lopen als voorbereiding op het WK in augustus in Berlijn. "Londen is een fantastische wedstrijd. De fans steunen iedereen. In de zomer is Londen mijn uitvalsbasis, dus het voelt als een tweede thuis voor mij. Bovendien is het deelnemersveld sterk en dat heb ik nodig met het oog op de WK," aldus Bolt.

Volgende maand is Bolt ook al in Engeland als hij een straatrace over 150 meter in Manchester loopt.

Fikkie stoken verboden in Oost-Nederland

Gemeenten in Overijssel en Gelderland hebben een stookverbod ingesteld wegens de aanhoudende droogte. Boven bosrijke gebieden worden patrouillevluchten uitgevoerd.

Dat meldden de veiligheidsregios Twente, IJsselland en de brandweer Gelderland Midden vandaag. Open vuren zijn verboden en er mag voorlopig geen gebruik gemaakt worden van verleende stookontheffingen. Bij aanhoudende droogte kan een kleine brand zich snel ontwikkelen tot een omvang die uit de hand loopt, zo stelt de brandweer.

Boven de Overijsselse bossen worden met een verkenningsvliegtuig eventuele beginnende branden sneller gespot. Ook boven de Veluwe worden verkenningsvluchten uitgevoerd. Voor de lokale brandweerkorpsen betekent de afgekondigde code droog extra waakzaamheid en in geval van brand worden sneller extra voertuigen ingezet voor assistentie en aflossing.

Het is nog onduidelijk hoe lang het stookverbod duurt. De luchtvochtigheid zal regelmatig worden gemeten. Afgelopen weekend woedden er in De Lutte en Glanerbrug kleine brandjes in natuurgebieden, die de brandweer overigens snel onder controle had.


Fikkie stoken verboden in Oost-Nederland  (foto: DAG)

Softwarecharts UK: Wii Fit houdt de kroon

De Britse softwarecharts van vorige week zijn weer binnen gestroomd. Electronic Arts deed het goed met The Godfather II als hoogste binnenkomer, gevolgd door FIFA 09. Wii Fit domineert de charts nog steeds en Resident Evil 5 heeft een plekje in moeten leveren. Hieronder staat de top tien.

1. Wii Fit (Wii)
2. The Godfather II (PC, Xbox 360, PS3)
3. FIFA 09 (PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii, DS)
4. Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii, DS)
5. Resident Evil 5 (PS3, Xbox 360)
6. Professor Layton and the Curious Village (DS)
7. Mario Kart Wii (Wii)
8. Wii Play (Wii)
9. Call of Duty: World at War (PC, Xbox 360, PS3, PS2, Wii, DS)
10.Carnival: Funfair Games (Wii)Transfergeruchten week 16

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Sekou CisséRoda JCFiorentina of Villarreal
Andres IniestaBarcelonaManchester City
Maarten StekelenburgAjaxAnderlecht
Víctor ValdésBarcelonaManchester United
Kevin LiefhebberPPSCRKC, Sparta of Heerenveen
Mounir El HamdaouiAZPanathinaikos
Claudio PizarroChelsea/Werder BremenPanathinaikos
Jon Dahl TomassonFeyenoordPanathinaikos
Roland JuhászAnderlechtInternazionale of Fiorentina
Gianluigi BuffonJuventusManchester United
Ruud VormerRoda JCFeyenoord
Heurelho GomesTottenham HotspurChelsea
Mbark BoussoufaAnderlechtAston Villa
Steven DefourStandard LuikAston Villa
KakáAC MilanManchester United
Roque Santa CruzBlackburn RoversTottenham Hotspur
Kevin KuranyiSchalke 04West Ham United
Charlison BenschopRKCFeyenoord
Donovan SlijngardAjax/SpartaSparta

Bestrijd de spoken in Ghostbusters-trailer

Dit jaar kunnen we weer aan de slag om de straten van New York te bevrijden van al het ectoplastisch gespuis dat daar rondzweeft/-loopt. Je kruipt in de huid van een nieuwe Ghostbuster die als proefkonijn mag dienen voor de nieuwe experimentele wapens en je zult samen met de welbekende andere heren de strijd aangaan.

Ghostbusters ligt vanaf half juni in de winkels voor de Wii, PlayStation 3, Xbox 360, PC, Nintendo DS en PlayStation 2.


GPS met Google Maps op je DS Lite

Met de komst van de Nintendo DSi was de enige reden om nog een oude DS Lite te kopen de mogelijkheid tot het spelen van GBA-games en Guitar Hero. Het Chinese Fan Chain heeft daar nu een argument bij bedacht: de Ranger. Deze doet dienst als GPS-module voor je Nintendo DS Lite. Hij past in de slot voor GBA-games en geeft je via Google Maps een mooie routebeschrijving. De Ranger kan kaarten in 2D en 3D weergeven en beschikt over een automatisch dag/nacht-cyclus, hij heeft zelfs een eigen accu, zodat je DS Lite niet sneller leeg gaat. Mocht je willen kan je de Ranger ook gewoon aansluiten op je PC of PDA.

Een releasedatum of een prijs voor de Ranger zijn nog niet bekend, maar voor wie nog geen GPS of iets equivalents heeft op zijn telefoon, PDA of een losstaandsysteem is het wellicht een leuke optie.


Veertien Nederlanders naar WK zwemmen

De technisch directeur van de zwembond, Jacco Verhaeren, heeft vandaag de Nederlandse zwemploeg voor de wereldtitelstrijd op de langebaan bekendgemaakt. Het WK is in juli in Rome.

De Swim Cup in Amsterdam gold afgelopen week als laatste kwalificatiemoment voor de WK. Marleen Veldhuis start op de 50 en 100 meter vrije slag en de 50 en 100 meter vlinderslag. Ze verbeterde gisteren het wereldrecord op de 50 meter vlinderslag en op de 50 meter vrije slag.

Bij de vrouwen doet Nederland mee op de estafettes 4x100 meter vrije slag, 4x200 meter vrije slag en 4x100 meter wisselslag. Bij de mannen alleen op de 4x100 meter wisselslag.

In het open water komen Linsy Heister en Maaike Waaijer op de 5 en 10 kilometer in actie.

Selectie

Inge Dekker (200 vrij, 100 vlinder), Lia Dekker (100, 200 school), Chantal Groot (4x200 vrij, 4x100 wissel), Femke Heemskerk (200 vrij), Saskia de Jonge (4x200 vrij), Ranomi Kromowidjojo (100 vrij, 50 rug), Moniek Nijhuis (50, 100 school), Hinkelien Schreuder (50 rug, 50 vrij, 50 vlinder), Marleen Veldhuis (50 en 100 vrij, 50 en 100 vlinder), Robin van Aggele (50 school, 100 vlinder), Nick Driebergen (200 rug), Lennart Stekelenburg (50 en 100 school), Joeri Verlinden (4x100 wissel), Sebastiaan Verschuren (4x100 wissel).

[Actie] Win Samenwonen met hem en haar!

FOK! geeft in samenwerking met Uitgeverij Deltas vijf boekjes weg over de perikelen van het samenwonen. Auteur en cartoonist Alex Hallatt schreef twee boekjes over samenwonen, Samenwonen met hem en Samenwonen met haar. In deze boekjes wordt op humoristische wijze uitgelegd en verteld wat je allemaal kunt verwachten als je besluit om samen te gaan wonen.

Behalve het geweldige feit dat jullie nu op elkaars lip zitten, zijn er nog een aantal dingen om rekening mee te houden. Vechten om de afstandsbediening, rondvliegende teennagels, frustratie over het huishouden en meningsverschillen over de financiën zullen jullie snel bekend in de oren klinken

 hemhaar

Ga nu naar het Relatie en Psychologie forum en maak kans op de boekjes. Schrijf een verhaal waar jij denkt tegen aan te lopen als je samen gaat wonen. Heb je al eerder samengewoond? Schrijf dan een paar leuke anekdotes en post het in het Topic ! Wil je het liever anoniem doen dan kun je een PM sturen naar de R&P mods . De leukste, grappigste en ontroerendste vijf inzendingen zullen gekozen worden middels stemmen via het topic. .

Wees er snel bij want de inzenddatum loopt tot woensdagavond 22:00! 

Arbiter vindt kleren terug in wc-pot

De 47-jarige amateurscheidsrechter Henk Rozema stond afgelopen zaterdag na de wedstrijd tussen Gruno en Oosterparkers een onaangename verrassing te wachten. De arbiter vond zijn kleding terug in de wc-pot.

Voor Rozema was het incident aanleiding om meteen te stoppen met het fluiten van wedstrijden. "Ik moest in mijn sportbroekje naar huis", aldus het lijdend voorwerp in het Haarlems Dagblad. "Ik heb zestien jaar met plezier gefloten, maar dit was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen."

Bij zowel Gruno als Oosterparkers snapt men niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Volgens Oosterparkers-trainer Peter Slijfer kan de schuld onmogelijk bij de spelers liggen. "We gingen gezamenlijk van het veld af, dus ik kan me niet voorstellen dat een speler die op het veld stond dit op zijn geweten heeft. Feit is dat dit natuurlijk niet kan; hoe goed of slecht een scheidsrechter ook fluit."

Verkooptargets van WiiWare titels bekend?

Er kwamen al eerder geruchten naar buiten waaruit zou blijken dat Nintendo eisen stelt aan het aantal keren dat titels op WiiWare verkocht worden. Inmiddels hebben bronnen ook de daadwerkelijke verkooptargets genoemd en de omzet die dat aan ontwikkelaars gaat opleveren. Een kort overzichtje:

Noord-Amerika
Games groter dan 16MB: 6.000 stuks
Games kleiner dan 16MB: 4.000 stuks

Europa
Games groter dan 16MB: 3.000 stuks
Games kleiner dan 16MB: 2.000 stuks

Mocht een game deze doelstellingen halen is dat goed nieuws voor de ontwikkelaar, want dan krijgt hij daadwerkelijk geld voor zijn geleverde werk. Van de totale omzet die een game dan draait, inclusief de omzet die gehaald is voor de doelstelling, houdt Nintendo 35%, de overige 65% gaat uiteraard naar de developer. Om de doelstelling te halen heeft een game twee jaar de tijd. Mocht het dan niet gelukt zijn houdt Nintendo de volledige omzet zelf.

Ferguson gaf sterren rust vanwege veld Wembley

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson baarde gisteren opzien door zijn sterspelers op de bank te laten tijdens de FA Cup-halve finale tegen Everton. Wayne Rooney, Edwin van der Sar en Cristiano Ronaldo werden niet opgesteld door de Schot, die hier een aparte reden voor had.

Het veld op Wembley, waar het duel werd gespeeld, verkeerde in een dermate slechte conditie dat hij zijn belangrijke spelers er niet op wilde laten spelen. Ook Arsenal-manager Arsène Wenger was niet te spreken over de staat van de bewuste grasmat. The Gunners werkten een dag eerder op Wembley de andere halve finale tegen Chelsea af.

"Ik had woensdag al een team in mijn hoofd, na de wedstrijd tegen FC Porto. Toen ik de staat van het veld op Wembley zag heb ik me bedacht. Ik wilde niet met mijn sterkste elftal tot mogelijk de verlenging op deze grasmat spelen", lichtte Ferguson tegenover The Daily Mail zijn beslissing toe.

United moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Everton na het nemen van strafschoppen. Tim Howard, voormalig doelman van The Mancunians, werd de held door twee penalty's te keren.

Van den Bergh alleen naar ADO bij handhaving

Ricky van den Bergh speelt volgend seizoen alleen voor ADO Den Haag als de ploeg zich handhaaft in de Eredivisie.

De overgang van Heracles Almelo naar ADO leek al in kannen en kruiken. Dat is-ie ook, maar wel op de voorwaarde dat Van den Bergh volgend seizoen in de Eredivisie kan voetballen.

"Het contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar is slechts geldig als ADO zich handhaaft. Ik ben alleen een ADO-speler in de eredivisie. Maar ga er maar vanuit dat dit goed komt", zegt hij zelf in De Telegraaf. "Het is een leuke ploeg, waarvan het geraamte staat. Bovendien heeft de club uitgesproken te willen doorgroeien. Ik maak daar graag deel van uit", aldus de Hagenaar, die met André Wetzel sprak over een overgang. Inmiddels is hij vervangen door Raymond Atteveld.

"Ik tekende niet speciaal voor Wetzel bij ADO, krijg in zijn rol als technisch directeur ook wel met hem te maken en heb met Raymond totaal geen problemen. Met niemand eigenlijk."

Winst Bank of America verdrievoudigd

Bank of America heeft 4,2 miljard dollar verdiend in het afgelopen kwartaal dankzij winsten op effectenhandel en herfinanciering van hypotheken. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de grootste bank van de Verenigde Staten vandaag bekendgemaakt.

De resultaten werden vooral gestuwd door de divisie effectenhandel van Merrill Lynch, de zakenbank die Bank of America op 1 januari van dit jaar inlijfde. Ook de in juli overgenomen hypotheekverstrekker Countrywide droeg bij aan de winststijging door een toename van herfinancieringen van hypotheken.

De resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten.

NPO bekijkt petitie Sesamstraat serieus

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) neemt de petitie van bijna 200.000 mensen die willen dat Sesamstraat voortaan om 18.30 uur wordt uitgezonden serieus, maar ziet vooralsnog geen mogelijkheden het tijdstip te veranderen. Dat heeft televisiedirecteur Gerard Timmer vandaag gezegd.

De initiatiefnemers van 'Sesamstraat naar half zeven' bieden Timmer woensdag virtueel de steunbetuigingen aan.

Het kinderprogramma wordt nu om 17.30 uur uitgezonden, als de ouders en kinderen vaak nog niet thuis zijn. Ze willen dat het programma later begint. "We nemen de handtekeningen serieus, maar vooralsnog zien we weinig ruimte om het programma op een later tijdstip te zetten”, aldus Timmer. Hij voegde eraan toe dat intern wordt gezocht naar mogelijkheden om tegemoet te komen aan de verlangens van de kijkers.


NPO bekijkt petitie Sesamstraat serieus  (foto: DAG)

Sibum baalt van gemiste kansen

Bas Sibum bezorgde NEC zaterdagavond tien minuten voor tijd een punt tegen zijn oude ploeg Roda JC.

En dat terwijl de thuisploeg een hand vol kansen liet liggen. "Vorige week, de week daarvoor. Echt doelrijpe kansen, maar het gebeurt gewoon niet", aldus Sibum tegen De Gelderlander. "Zonde. Nergens voor nodig, ook. Maar daarom niet minder frustrerend."

"Je moet niet alleen naar de spitsen kijken. Het schort ook aan onze eindpass. Die van mij kwamen ook niet allemaal aan. Daarom verwijt ik niemand iets. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan."

Over zijn doelpunt was Sibum niet heel euforisch. "Ik sloot mee aan. Gokte dat Dani op doel zou schieten en ik er eventueel zou zijn voor de rebound. Maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Die was daarna zo lang onderweg dat ik 'm gemakkelijk kon inkoppen."

SEGA maakt fout in Virtua Tennis 2009

Stop de pers! SEGA heeft een gigantische fout gemaakt. Schotten zijn erg trots op hun afkomst en daar mag de rest van de wereld absoluut niet de spot mee drijven. In Virtua Tennis 2009 wordt Andy Murray neergezet als een Engelsman, terwijl de beste man toch echt een Schot is. Zelf zag SEGA de fout niet, maar het werd hun duidelijk gemaakt in een klacht van een fan in de Sunday Mail.

"I couldn’t believe it when I saw this on YouTube. The BBC are always at pains to call Andy British, which is fair enough. But this is a new low."Een waar dieptepunt dus. We bedanken deze fan daarom ook zeer, dankzij hem zijn we een catastrofe armer in het wondere wereldje der games. SEGA past de fout namelijk snel aan en we kunnen allemaal weer gerust ademhalen. Vanaf 29 mei ligt Virtua Tennis 2009 in de winkels.

Dubbele pech voor Silence Lotto

Zowel bij de Amstel Gold Race als bij de Ronde van Turkije kwam gisteren een renner van het team van Silence Lotto zwaar ten val.

In de Amstel Gold Race smakte Matthew Lloyd, overigens net als Franck Schleck , bijzonder zwaar tegen het asfalt en werd hierna onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Na onderzoek bleek dat hij een kwetsuur aan zijn wervelkolom heeft opgelopen. De verwachting is dat hij nog een week in het ziekenhuis moet blijven.

In Turkijë kwam Gorik Gardeyn ten val in de eindsprint. Hij liep daarbij een sleutelbeenbreuk op en zal vandaag nog worden geopereerd.

Amy Winehouse wil kind

Amy Winehouse wil graag een soort 'Angelina Jolie' worden. De zangeres zou graag arme kinderen op het Caribische eiland St. Lucia willen helpen door adoptie. Volgens een vriend is ze bloedserieus. "Maar ze is zich er wel van bewust dat het heel erg moeilijk zal worden gezien haar achtergrond."

Een woordvoerder van de zangeres meldt dat ze het rustig zal aanpakken. Volgens de verklaring van de woordvoerder heeft Winehouse het al vaker over de plannen gehad. Maar dan meer in de zin van dat er voor de kinderen gezorgd wordt. Bijvoorbeeld door muzikale projecten op te zetten.

Bekele naar FBK-games

Kenenisa Bekele maakt op 1 juni, tijdens de FBK-Games in Hengelo, na lange tijd zijn rentree op de atletiekbaan.

De Ethiopische Olympisch kampioen op de 5.000 en de 10.000 meter start dan op de 1.500 meter. Bekele heeft zijn zinnen gezet op de zege in de laatste cyclus wedstrijden om de Golden League en het WK atletiek in Berlijn op de tien kilometer, later dit jaar. In het FBK-Stadion kiest Bekele voor de middenafstand om aan zijn eindschot te werken.

Kenenisa Bekele sloeg dit jaar voor het eerst het winterseizoen in het geheel over. Zowel indoor als op de cross - waarop hij vijf keer twee wereldtitels veroverde - kwam hij niet in actie als gevolg van een zware enkelblessure. Die belette het loopwonder niet op 16 november deel te nemen aan de Zevenheuvelenloop tussen Nijmegen en Groesbeek, waar hij van plan was het wereldrecord op de 15 kilometer op de weg scherper te stellen. Aanvankelijk lag Bekele goed op schema, maar zijn kwetsuur speelde hem vooral aan het einde van de race te veel parten. Uiteindelijk moest hij met een voor zijn doen bescheiden derde plaats genoegen nemen.

Zijn manager Jos Hermens: “Kenenisa is nu weer goed aan het trainen, maar dat geintje heeft hem wel twee maanden gekost. Hengelo wordt zijn eerste wedstrijd van dit jaar. Voor de Golden League en het WK heeft hij een goede finish nodig. Daarom wil hij nog meer aan zijn snelheid werken en start hij in Hengelo op de 1.500 meter.”

Een recordjacht mag op 1 juni (tweede pinksterdag) in Hengelo niet van Kenenisa Bekele worden verwacht. Zijn persoonlijke toptijd van 3.32,35 is vooralsnog royaal verwijderd van de 3.26.00 waarmee de Marokkaan Hicham El Guerrouj op 14 juni 1998 in Rome naar het huidige wereldrecord snelde.

Eerder al werd bekend dat ook Bekele’s landgenoot Haile Gebrselassie opnieuw zijn opwachting maakt tijdens de FBK-Games. ‘Mister Hengelo’ doet dan een aanval op zijn eigen werelduurrecord. Dat staat sinds 27 juni 2007 (Ostrava) op naam van de immens populaire Ethiopiër, die in het FBK-Stadion al vier keer een wereldrecord realiseerde.

Pasgeborene krijgt te weinig vitamine K

Volgens kinderarts Peter van Hasselt zouden pasgeborenen die borstvoeding krijgen, zes keer zoveel vitamine K nodig hebben als de huidige dosis. Dit zou baby's moeten beschermen tegen ernstige bloedingen bij een geblokkeerde galweg.

De huidige dagelijkse dosis is 25 microgram vitamine K. Dit blijkt echter niet genoeg om bloedingen bij een geblokkeerde galweg te voorkomen. De dosis voor pasgeborenen in Denemarken is één milligram per week. Hier komen tien keer minder bloedingen voor dan in Nederland. De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde is bezig deze richtlijn aan te passen. Kinderen die flesvoeding krijgen hebben geen extra vitamine K nodig omdat dit al in de voeding verwerkt zit.

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine en belangrijk voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling. Pasgeboren baby’s hebben altijd een vitamine K tekort, omdat deze vitamine de placenta niet kan passeren. Bij een geblokkeerde galweg kan de baby geen vitamine K opnemen uit de voeding, dit kan leiden tot levensgevaarlijke hersenbloedingen in de vierde of vijfde week na de geboorte. Ongeveer zes baby's per jaar lopen hierdoor neurologische schade op of overlijden hieraan.

Armstrong spreekt schande van Bos

Theo Bos kwakte gisteren in de Ronde van Turkije in volle sprint de Zuid-Afrikaanse klassementsleider Daryl Impey in de hekken. Lance Armstrong spreekt er schande van.

Op zijn twitter zegt de Amerikaan: "Bos wordt niet eens geschorst. Betreurenswaardig! Hij verdient een lange schorsing." Armstrong heeft om zijn woorden kracht bij te zetten twee filmpjes van het ongeluk geplaatst.

Bos heeft gezegd dat hij Impey niet tegen de grond heeft getrokken."Ik heb van mijn broer begrepen, dat het er op internet op lijkt dat ik Impey tegen de grond trek, maar daar is geen sprake van. Ik ben toch niet gek?"

Overigens is Robbie McEwen het met de Nederlander eens. "Je moet het incident met Bos wel dertig keer bekijken, maar ik denk dat het niet opzettelijk was… niettemin beterschap voor Impey," twittert de Australische sprinter.

De wedstrijdjury besloot Bos niet te bestraffen voor het voorval. Barloworld, de ploeg van Impey, kan nog wel een protest indienen.

Belg geeft zoon echte trein met wagons

Een Belg heeft zijn zoon een echte locomotief met drie wagons gegeven voor zijn 21e verjaardag. Op zijn verjaardag mocht hij met zijn eigen trein vol vrienden rijden op een ongebruikt spoor tussen Dendermonde en Puurs. De trein is een afgedankt model van het Belgische spoorbedrijf NMBS, gekocht voor de schrootprijs van een paar duizend euro.

De jarige jongeman Dieter Van Landuyt uit het Vlaamse Lebbeke is al sinds zijn kindertijd verzot van treinen. Al jaren helpt hij bij een vereniging van stoomlocomotieven. Volgende maand begint hij aan een baan als machinist op een echte stoptrein van de NMBS.

Een beetje wrang wel voor zijn vader, die zelf een transportbedrijf heeft met dertig vrachtwagens. De zoon is zijn enige kind, maar heeft totaal geen interesse voor trucks of voor overname van het bedrijf. Die vindt hij te gewoon.

"Eigenlijk ook een opluchting”, zegt de vader maandag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. "Want anders zou ik me alleen maar afvragen wat mijn zoon later van mijn bedrijf zou maken. Die zorg zal ik dus nooit hebben."


Belg geeft zoon echte trein met wagons  (foto: DAG)

Hockeyheren openen tegen Spanje

De Nederlandse hockeymannen openen het toernooi om de Champions Trophy in Melbourne op 28 november tegen Spanje. Spanje won op de Olympische Spelen in Peking vorig jaar zilver.

Een dag later is gastland Australië de tegenstander. Oranje kan zich dan revancheren voor de verloren troostfinale (6-2) in Peking van afgelopen zomer.

Daarnaast moet de ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel het ook opnemen tegen Zuid-Korea (1 december), Engeland (3 december) en olympisch- en wereldkampioen Duitsland (5 december).

ArenA krijgt schaal niet te zien

AZ krijgt na afloop van de thuiswedstrijd op 10 mei tegen SC Heerenveen de kampioensschaal uitgereikt. De club uit Alkmaar diende dit verzoek in bij de KNVB en de voetbalbond stond hier positief tegenover.

In eerste instantie zou de schaal na afloop van het duel Ajax-AZ uitgereikt worden, maar hier is wijziging in gebracht zodat de ploeg van Louis van Gaal het traditionele kampioensfeest voor eigen publiek kan geven. "We vonden het een redelijk verzoek van de clubleiding van AZ om het protocol te wijzigen", aldus KNVB-directeur Henk Kesler.

Pärson stopt in 2010

Anja Pärson stopt na het olympisch seizoen 2009/2010. De Zweedse skiester, tweevoudig winnares van de algemene wereldbeker, heeft dit aangekondigd.

De 27-jarige Zweedse won in elf jaar veertig wereldbekerwedstrijden en pakte als enige vrouw ooit WK-goud op alle vijf de disciplines. Pärson kampte het afgelopen seizoen met knieproblemen waardoor ze voor het eerst op een WK zonder medaille bleef.

Strangleholdfilm laat nog wel even op zich wachten

Anderhalf jaar geleden verscheen het vervolg op de Hong Kong-actiefilm Hard Boiled in gamevorm: John Woo's Stranglehold. Nu werd er eerder dit jaar al bekend gemaakt dat de game verfilmd zou gaan worden, maar blijkbaar hoeven we voorlopig het eindresultaat niet te verwachten. John Woo, producer van de film, vertelde dat er momenteel aan het script gewerkt wordt, maar dat de film de komende jaren nog niet zal verschijnen.

Daarmee dus nog een tegenvaller voor de fans van de film en/of game. Eerder werd al bekend dat John Woo zelf de film niet zou gaan regisseren en dat Chow Yun-Fat de rol van inspector Tequila niet meer ging vertolken. Of de film dus nog de naam Hard Boiled 2 of Stranglehold waardig is, is maar even afwachten.

DVD: die Welle

In 1981 verscheen er op televisie de film 'die Welle'. De film is gebaseerd op het boek 'the Wave', die weer is gebaseerd op een reeks lessen van Ron Jones. In april 1967 voerde Jones een project genaamd 'Third Wave' uit. Wat in eerste instantie begon als een onderwijsexperiment, mondde uit in een gebeurtenis wat niemand kon voorspellen.
De zeer indrukwekkende film 'die Welle' vertelt het verhaal van een leraar die door middel van goed uitgedachte lessen zijn complete klas tot een ijzersterke groep wist te vormen. Nu, 27 jaar later, is er een remake op dvd verschenen van de spraakmakende film. Weet deze remake het bijna angstaanjagende verhaal waar te maken?

CDA-raadslid overlijdt tijdens interview

Het Utrechtse CDA-raadslid Nicole Wigny is gisteren overleden in haar woning in Overvecht. Dat meldt de site Alles Over Utrecht. Wigny overleed terwijl ze een telefonisch interview gaf aan journalist Wouter de Heus.

Tijdens het gesprek gaf Wigny opeens geen antwoord meer, waarop De Heus voor de zekerheid de politie belde. Die liet een uur later weten dat het raadslid is overleden.

Het CDA spreekt van het verlies van een bevlogen collega en is diep geschokt en bedroefd door haar plotselinge overlijden "Wigny zette zich met enthousiasme en volle overtuiging in voor de Utrechters bij wie zij zich zeer nauw betrokken voelde en beschikte over een feilloos politiek instinct. In raadsdebatten was zij scherp, deskundig en bij sommigen zelfs gevreesd", aldus fractievoorzitter Eiko Smid.

Nicole Wigny is 45 jaar geworden. Ze laat drie zonen en een dochter na.


Raadslid overlijdt tijdens interview  (foto: DAG)

Blu-Ray FF VII: Advent Children verkoopt als een tierelier

Vorige week werd de Blu-Ray versie van Final Fantasy VII: Advent Children gelanceerd in Japan. Japanners staan in de rij voor deze volmaakte versie van de film. Als het niet voor de HD-beelden van de film is, dan is het wel voor de demo van Final Fantasy XIII die erbij zit.

Dat deze demo de verkopen een extra zetje geven, blijkt uit de verkoopcijfers. Op de eerste dag is de film meer dan 100.000 keer over de toonbank gegaan. Om het in perspectief te zetten: de best verkopende anime op Blu-Ray, het eerste seizoen van Macross Frontier, verkocht op de eerste dag 34.742 exemplaren.Rock Band: Beatles getoond tijdens Beatles-concert

Eén van de meest legendarische bands allertijden verschijnt binnenkort in een eigen game. De Beatles krijgen een eigen spin-off van de game Rock Band. Dat je straks nummers als Hey Jude, Yellow Submarine en Help! kan gaan spelen met je gitaar op okselhoogte is natuurlijk al tof op zich, maar het heeft er alle schijn van de dat heren Lennon, McCartney, Starr en Harrison digitaal tot leven zullen komen in je woonkamer, in tegenstelling tot de eerste Rock Band-uitbreidingsdisc Rock Band: AC/DC Live.

Waar baseren we dat op? Welnu, tijdens een optreden van de Beatles liet men op een videoscherm zien wat ons straks te wachten staat in Rock Band: Beatles. Je was er niet bij? Geen nood, Youtube biedt uitkomst.

Uitslagen Duitsland speelronde 28

Dit weekend stond in de Bundesliga de 28e speelronde op het programma. Koploper VfL Wolfsburg klopte thuis Bayer Leverkusen met 2-1. De achtervolgers Bayern München en Hamburger SV maakten geen fout, waardoor hun achterstand drie punten bedraagt.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen

Grote man bij de thuisploeg in de eerste helft was Grafite. De Braziliaan Zag een overtreding tegen zich gemaakt worden in de zestien meter en de aanvaller zelf zorgde voor de 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Wolfsburg kon niet doordrukken en Toni Kroos zorgde in het begin van de tweede helft voor de gelijkmaker. De thuisploeg zette aan en zag de strijdlust beloond worden met de tweede goal van Grafite in de 85e minuut. Hierdoor blijft Wolfsburg aan de leiding in de Bundesliga.

Schalke 04 - Energie Cottbus

Schalke 04 is aan een opmerkelijk goede reeks bezig. Na het ontslag van Fred Rutten wist de ploeg uit Gelsenkirchen al tweemaal te winnen en ook tegen Energie Cottbus kende het team geen problemen. Christian Pander, Halil Altintop, Jermaine Jones en Kevin Kuranyi zetten de 4-0 eindstand voor de ploeg van interim-trainers Mike Büskens en Youri Mulder op het bord. Onlando Engelaar mocht bij Schalke invallen en bereidde het laatste doelpunt voor.

Nummer twee Bayern München boekte uit een krappe 0-1 overwinning op Arminia Bielefeld. Ook Hamburger SV wist te winnen. De ploeg van Martin Jol was met 2-1 te sterk voor Hannover 96. De revelatie van de eerste seizoenshelft 1899 Hoffenheim zakt ondertussen steeds verder naar beneden. De ploeg kwam uit bij de nummer laatst Karlsruher SC niet verder dan een 2-2 gelijkspel.


Uitslagen speelronde 28

ThuisUitUitslag
Schalke 04 Energie Cottbus4-0
VfL BochumBorussia Dortmund0-2
VfL WolfsburgBayer Leverkusen2-1
Karslruher SC 1899 Hoffenheim2-2
Arminia BielefeldBayern München0-1
1. FC Köln VfB Stuttgart0-3
Eintracht FrankfurtBorussia Mönchengladbach4-1
Hertha BSC Werder Bremen2-1
Hamburger SV Hannover 962-1

De Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VfL Wolfsburg 28 17 6 5 57 62 - 34
2 Bayern München 28 16 6 6 54 59 - 36
3 Hamburger SV 28 17 3 8 54 42 - 38
4 Hertha BSC 28 16 4 8 52 42 - 35
5 VfB Stuttgart 28 15 6 7 51 50 - 37
6 Schalke 04 28 13 7 8 46 42 - 27
7 Borussia Dortmund 28 11 13 4 46 45 - 33
8 1899 Hoffenheim 28 12 9 7 45 54 - 40
9 Bayer Leverkusen 28 12 6 10 42 50 - 36
10 Werder Bremen 28 9 9 10 36 52 - 39
11 Eintracht Frankfurt 28 8 8 12 32 36 - 45
12 1. FC Köln 28 9 5 14 32 30 - 43
13 Hannover 96 28 7 8 13 29 39 - 58
14 VfL Bochum 28 6 10 12 28 33 - 44
15 Arminia Bielefeld 28 4 12 12 24 22 - 41
16 Borussia Mönchengladbach 28 6 5 17 23 34 - 53
17 Energie Cottbus 28 6 5 17 23 24 - 51
18 Karlsruher SC 28 5 4 19 19 20 - 46

Topscorers

#Speler Club Goals
1Grafite VfL Wolfsburg 22
2Patrick Helmes Bayer Leverkusen 18
=Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 18
=Mario Gómez VfB Stuttgart 18
5Edin D¸eko VfL Wolfsburg 16
=Claudio Pizarro Werder Bremen 16

Programma speelronde 29

DatumThuisUit
24/4 1899 Hoffenheim Hertha BSC
25/4 VfB Stuttgart Eintracht Frankfurt
25/4 Bayer Leverkusen Karlsruher SC
25/4 Werder Bremen VfL Bochum
25/4 Hannover 96 1. FC Köln
25/4 Bayern München Schalke 04
25/4 Borussia Dortmund Hamburger SV
26/4 Borussia Mönchengladbach Arminia Bielefeld
26/4 Energie Cottbus VfL Wolfsburg

PSV was 1.457 dagen landskampioen

PSV mocht zich 1.457 dagen lang kampioen van Nederland noemen, maar moet deze eer nu aan AZ laten. De Eindhovense formatie slaagde er op 23 april 2005 in om de landstitel in de wacht te slepen en stond deze vier jaar lang niet meer af.

In het verleden lukte het PSV ook al een keer om vier jaar lang de beste van Nederland te zijn. Dat deed de ploeg uit Eindhoven in de periode tussen 1986 en 1989. Saillant detail is dat de hegemonie destijds ook 1.457 dagen duurde.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Nintendo: "Verkoopcijfers Chinatown Wars komen goed"

In maart lanceerde Rockstar Grand Theft Auto: Chinatown Wars, een grootse en prachtige game voor de Nintendo DS. Ondanks de vele lovende kritieken van de gamespers vielen de verkopen in Amerika flink tegen. In maart gingen er nog geen 90.000 exemplaren over de toonbank. Nintendo maakt zich daar geen zorgen over, de komende maanden zal dat volgens Steve Singer, de man die over 3rd party relateis gaat, nog helemaal goedkomen.

"Chinatown Wars is performing in line with AAA titles that have come to our platform like Spore or LEGO Star Wars. Those games went on to have very different life-to-date sales numbers."

Singer verwees ook naar de cijfers van Call of Duty 4. Deze game kende een vrij slechte launch, maar ging uiteindelijk toch nog een half miljoen keer over de toonbank. Allemaal ook een gevolg van het feit dat er weinig M-rated titels op de Nintendo DS zijn. Uiteindelijk moet Chinatown Wars het hebben van mond-tot-mond-promotie en dat zal in de lange termijn dan ook helemaal goedkomen.

Grey's Anatomy-ster zwanger

Ellen Pompeo, bekend als Meredith Grey in de tv-serie Grey’s Anatomy, is zwanger van haar eerste kind. Dat heeft een woordvoerster van de actrice en haar man Chris Ivery bekendgemaakt. "Ze zijn verrukt”, aldus Jennifer Allen tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

De 39-jarige televisiester en de 41-jarige muziekproducent leerden elkaar in 2003 kennen in een kruidenierszaak. Ze trouwden in november 2007. Het is niet bekend wanneer de Amerikaanse precies is uitgerekend.

Pompeo is niet de enige actrice uit de populaire ziekenhuisserie die zwanger is. Chyler Leigh, die haar halfzusje Lexie speelt, krijgt in mei een dochter. Het is het derde kind voor Leigh en haar man, acteur/muzikant Nathan West.


Grey's Anatomy-ster zwanger  (foto: DAG)

[upd] Handel Amsterdamse beurs hervat

Op de Amsterdamse effectenbeurs vond vanochtend rond half tien nog geen handel plaats. Op de koersenborden staan nog de standen van afgelopen vrijdag. Euronext Amsterdam liet weten te onderzoeken wat er aan de hand is.

De beurzen in Frankfurt en Londen waren wel open. De FTSE 100-index in Londen noteerde 0,3 procent hoger en de DAX-index in Frankfurt verloor 0,4 procent.

Update 11:29
De handel in alle financiële producten is inmiddels hervat op de Amsterdamse beurs. Euronext had een technische storing.


Handel op Amsterdamse beurs ligt stil  (foto: ANP)

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren werd er weer een speelronde gespeeld in de Zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

DWV - VVSB 2-2
23' Vladimir Jozic 0-1
25' Henk Abercrombie 1-1 (penalty)
27' Henk Abercrombie 2-1 (penalty)
59' Vladimir Jozic 2-2 (penalty)

VUC - HBS 1-1
27' Winston Faerber 0-1
83' Bart Koffeman 1-1

Elinkwijk - FC Hilversum 0-3
40' Lars de Kort 0-1
80' Joshua Patrick 0-2
83' Tom Clobus 0-3

Westlandia - Hollandia 2-0
4' Raily Ignacio 1-0
27' Joost van Schie 2-0

ADO '20 - Argon 0-0

AFC - Haaglandia 4-4
17' Erkan Sensoy 0-1
36' Robert Gehring 1-1
41' Gijs Roodbeen 2-1
45' Robert Gehring 3-1
51' Dennis Roerade 3-2
52' Robert Gehring 4-2
69' Brutil Hosé 4-3
81' Mourad Mghizrat 4-4

75. John van Otterloo (Haaglandia)


De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia214238-21
2. Argon214041-22
3. Haaglandia213742-35
4. FC Hilversum213737-32
5. VVSB223334-28
6. AFC203240-31
7. ADO'20223034-31
8. Hollandia212929-28
9. FC Omniworld212536-33
10. HBS222527-43
11. VUC202023-34
12. Elinkwijk212025-39
13. DWV211111-40

Hoofdklasse B

EVV - JVC Cuijk 2-0
31' Christof Aelbr 1-0
90' Jeroen Evelein 2-0

Randy Hofmeijer (JVC/twee keer geel)

Baronie - LONGA 2-0

SV Meerssen - Papendrecht 4-0

Venray - Schijndel 2-0

UNA - OJC Rosmalen 3-2

Deurne - Gemert 1-2
' Mark van Dijk 0-1
' Bas van der Reijken 0-2 (penalty)
' Joep Sijbers 1-2 (Penalty)

Alain van de Besselaar (Deurne) en Jan Willem van der Putten (Gemert)

Dijkse Boys - DESK 0-2

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Gemert234744-15
2. Baronie234643-26
3. EVV234234-22
4. UNA233741-32
5. Dijkse Boys233633-26
6. DESK233236-50
7. sv Meerssen233138-45
8. JVC Cuijk232936-35
9. sv Deurne232928-27
10. sv Venray232941-42
11. Papendrecht232827-35
12. Schijndel / Bol Accountants232726-28
13. OJC Rosmalen232125-31
14. LONGA231024-62

LONGA is gedegradeerd.

Hoofdklasse C

WKE – Quick’20 4-0
' Paul Weerman 1-0
' Paul Weerman 2-0
' Theo Gennissen 3-0
' Paul Weerman 4-0

SC Joure – Alcides 3-1
2' Zabih Etemad 1-0
37' René Geertsma 2-0
62' Erwin Scholte ter Horst 2-1
80' Nico de Jong 3-1

Babberich – WSV 2-1
20' Simon Rooks 1-0
49' Arajan Goorman 2-0
57' Resa Ngarigota 2-1

HSC’21 – De Bataven 3-1
' Maurice Bartelds 1-0
' Robert Wilens 2-0
' Martijn ten Brinke 2-1
' Robert Wilens 3-1

Germania – Sneek Wit Zwart 2-1
' Gijs Diebels 1-0
' Patrick van Leeuwe 2-0 (penalty)
' Theo Ydema 2-1

De Treffers – FC Lienden 2-2
31' Saïd Echarqui 1-0
37' Solomon Caulley 1-1
60' Jordi Brands 1-2
68' Bas Bakker 2-2 (penalty)

Erik Makaay (De Treffers), Frank Hol (FC Lienden/2 keer geel)

Be Quick 1887 – Achilles’29 2-2
44' Bob Verweij 0-1
82' Rudmer Wiersma 1-1
89' Rudmer Wiersma 2-1
90'+7Maarten Smulders 2-2

Rudemer Wiersma (Be Quick/ 2 keer geel)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE234548-19
2. HSC'21224149-29
3. Achilles '29234141-26
4. De Treffers234136-24
5. FC Lienden224046-30
6. Quick'20213737-32
7. Be Quick 1887232830-31
8. Sneek Wit Zwart232724-31
9. Germania222521-31
10. WSV222432-41
11. sc Joure222429-40
12. Alcides232029-55
13. Babberich221830-43
14. De Bataven231622-42

PSV was 1.457 dagen landskampioen

PSV mocht zich 1.457 dagen lang kampioen van Nederland noemen, maar moet deze eer nu aan AZ laten. De Eindhovense formatie slaagde er op 23 april 2005 in om de landstitel in de wacht te slepen en stond deze vier jaar lang niet meer af.

In het verleden lukte het PSV ook al een keer om vier jaar lang de beste van Nederland te zijn. Dat deed de ploeg uit Eindhoven in de periode tussen 1986 en 1989. Saillant detail is dat de hegemonie destijds ook 1.457 dagen duurde.

Kroon baalt van tweede plaats in AGR

Karsten Kroon kwam zondagmiddag als tweede over de finish tijdens de Amstel Gold Race. Deze werd uiteindelijk gewonnen door de Rus Sergei Ivanov, die volgens de Nederlander net iets slimmer was.

"We waren ongeveer even sterk, maar hij was net iets slimmer," aldus Kroon in een eerste reactie. De renner van Saxo Bank was van mening dat zondag alles mee zat. "Het liep perfect, beter kon niet. Het was ook voor het eerst in mijn leven dat ik in de finale de Keutenberg opreed zonder tot achter mijn oren verzuurd te zijn. Maar helaas was er nog eentje beter. Of ik de Gold Race ooit nog kan winnen? Nou ja, ik ben 33 jaar en word nog altijd beter. Of ik vrede heb met mijn tweede plaats? Nee."

Achievements Fallout 3: Broken Steel bekend

Binnenkort kunnen we het derde stukje DLC verwachten voor Fallout 3, Broken Steel genaamd. Zoals wel vaker met een nieuw stuk DLC bevat deze nieuwe achievements, en zo af en toe worden deze eerder bekend dan de DLC zelf. Zo ook het geval met Broken Steel! De zes te winnen achievements staan hieronder, hoeveel gamerpoints ze in totaal waard zijn is nog onbekend maar daar komt vast in de loop der tijd meer informatie over!

Duidelijk is in ieder geval dat de levelcap omhoog gaat naar op zijn minst level 30, aangezien hier achievements voor te verdienen zijn, afhankelijk van je Karma.

Death from Above - Completed Death from Above
Shock Value - Completed Shock Value
Who Dares Wins - Completed Who Dares Wins
Devil - Reached Level 30 with Bad Karma
True Mortal - reached Level 30 with Neutral Karma
Messiah - reached Level 30 with Good Karma

Dekker tevreden met resultaat in AGR

Thomas Dekker was zeer te spreken over zijn resultaat in de Amstel Gold Race. De renner van Silence-Lotto speelde tot aan de finale een belangrijke rol voor de Belgische wielerformatie.

"Het ging in ieder geval een stuk beter dan de afgelopen weken," aldus Dekker, die in de laatste kilometers net te kort kwam. "Ik kreeg het gaatje naar de koplopers niet meer dichtgereden, net als Johan Vansummeren. Jammer, als je ziet hoe Gilbert hier de sprint om de vierde plaats wint."

Defcon op weg naar de Nintendo DS

Er zullen vast niet veel mensen zijn die Defcon kennen, een spel van de Britse indie-developer Introversion. Het spel is eigenlijk de speelbare versie van wat er in de jaren 80-film Wargames gebeurt: het is een stylistische game over nucleaire aanvallen, waarvoor ik iedereen met alle liefde voorverwijs naar onze review voor meer informatie!

De game is nu aangekondigd voor de Nintendo DS en zal daarbij enkele vernieuwingen met zich meebrengen. De DS-versie belooft stylus controls (gek is dat), een uniek spel-mechaniek en alle spanning en sensatie van het origineel. Het spel zou in de herfst op de markt kunnen verschijnen, maar Introversion is nog op zoek naar een partner om de game samen mee uit te geven.


Op deze screenshot van Defcon op de PC zien we Europa ontploffen

Marcellis: "We dwongen Ajax tot fouten"

PSV leverde zondagmiddag een uitstekende prestatie door Ajax met 6-2 terug naar Amsterdam te sturen. Na afloop van het duel sprak Dirk Marcellis, verdediger van de Eindhovense formatie, dan ook van een geweldige dag.

"Dit is een geweldige dag voor ons," liet Marcellis in een reactie weten. "Als je Ajax op deze manier naar Amsterdam terug kunt sturen...Eindelijk hebben we het in een grote wedstrijd laten zien. Dat heeft het publiek ook verdiend."

Marcellis gaf overigens wel toe Ajax het eerste kwartier beter was dan de club uit de Lichtstad. "Je weet dat Ajax goed kan voetballen, als ze de ruimte en tijd krijgen. De intentie was daarom om vanaf de eerste minuut druk te zetten. Maar we hadden wat moeite met Emanuelson, die niet als linksbuiten speelde, maar zich liet terugzakken."

Toch slaagde PSV er uiteindelijk in om het initiatief te nemen, waarna er ook doelpunten vielen. "Toen we dat in de grip hadden, konden we het spel gaan spelen zoals we dat voor ogen hadden. We dwongen Ajax tot fouten en profiteerden daar optimaal van. We wisten natuurlijk dat de punten heel belangrijk waren. We moesten het nu laten zien, ook voor de supporters."

Gerbrands: "Hopelijk zijn wij een voorbeeld"

Toon Gerbrands, directeur algemene zaken bij AZ, hoopt dat het beleid van de Alkmaarders de komende jaren model zal staan voor veel andere clubs.

De beleidsbepaler was op het feest bij het DSB-stadion uitzinnig van vreugde. Waarschijnlijk ook omdat hij na het debacle bij Excelsior, twee jaar geleden, voorspelde dat de Alkmaarders in tien jaar drie keer kampioen zouden worden.

"Het begin van het seizoen was niet goed", zegt hij op de clubsite van AZ. "De harde cijfers waren: twee wedstrijden, twee nederlagen. Maar wij streven een langetermijnvisie na. Dat betaalt zich nu uit."

"Hopelijk zijn wij de komende jaren een voorbeeld voor andere clubs als die de eerste paar wedstrijden verliezen. Kijk hoe het toen met AZ ging, kunnen ze dan zeggen."

Aantal asielverzoeken bijna verdubbeld

In Nederland zijn vorig jaar 13.400 asielverzoeken ingediend. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2007, toen met 7400 asielverzoeken het laagste aantal sinds 1988 werd geregistreerd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

De toename vorig jaar in Nederland is groter dan in de hele Europese Unie, waar het aantal asielverzoeken met 6 procent steeg. De meeste asielzoekers die naar de EU kwamen, waren afkomstig uit Irak.

Aantal asielaanvragen bijna verdubbeld  (foto: ANP)

Becker met zijn snoekduik in screenshots Grand Slam Tennis

Veel grote tennissers hebben een bepaalde eigenschap waar ze mede beroemd door zijn geworden. Iedereen is bekend met de tirades van McEnroe, maar Becker werd bekend door zijn snoekduiken om bij de meest onmogelijke ballen te komen. Bij EA Sports hebben ze blijkbaar goed opgelet, want uit onderstaande screenshots blijkt dat zowel Becker als McEnroe hun specialiteit kunnen beoefenen in Grand Slam Tennis.

Grand Slam Tennis is vanaf 19 juni exclusief op de Wii verkrijgbaar.Wenger steunt blunderende keeper

Arsenal-trainer Arsène Wenger ziet in zijn tweede doelman Łukasz Fabiański nog altijd een topkeeper. Dit ondanks het slechte optreden van de Pool in de verloren FA Cup-halve finale tegen Chelsea (2-1).

Fabiański moest opdraven omdat eerste doelman Manuel Almunia in het Champions Leaguetreffen met Villarreal geblesseerd afhaakte. Op zijn 24e verjaardag moest hij tweemaal vissen in de halve finale van het Engelse bekertoernooi, terwijl beide mogelijkheden houdbaar leken. Bovendien leek hij bij andere kansen van the Blues erg onzeker en moest hij vaker een beroep doen op zijn geluk dan zijn reddingen.

Zijn trainer heeft desondanks nog altijd vertrouwen in de Poolse doelman. "Ik ga Fabiański hier niet verantwoordelijk voor houden. Dat zou oneerlijk zijn" vertelt de Franse oefenmeester. "Ik ben ervan overtuigd dat hij één van de beste keepers in de wereld zal worden, omdat hij het talent ervoor bezit. Hij is intelligent, moedig en technisch sterk. Hij speelde niet op zijn best, maar je moet accepteren dat iedereen dat wel eens kan overkomen. Het overkwam Petr Čech afgelopen dinsdag."

[IndyCar] Uitslag Long Beach

Dario Franchitti is winnaar geworden van de IndyCar-race in Long Beach. De Schot bleef in zijn auto van Chip Ganassi Racing Will Power en Tony Kanaan voor. Robert Doornbos werd in de straten van de Californische stad negende.

Power begon de race vanaf pole position en wist met een goede start de eerste plaats vast te houden. De als tweede gestarte Franchitti kende een minder goede start en zag zich gepasseerd worden door Raphael Matos en Justin Wilson. Van lange duur was dit echter niet, want de Schot reed na veertien ronden al weer op plaats twee. Met een vroege stop, net als Danica Patrick, wat hem door een aanrijding van Scott Dixon op EJ Viso een eerste plaats opleverde, omdat de rest van het veld naar binnenging voor banden een methanol.

Net nadat het veld weer vrij was gegeven ontstond er een opstopping in de hairpin achterop het circuit. Mario Moraes reed achterop de bolide van Alex Tagliani, waarna Justin Wilson de puinhopen niet meer kon ontwijken. Hierdoor vond hij zijn waterloo in deze race. Op ongeveer tweederde van de race ging Ed Carpenter in de eerste bocht in de fout, waardoor de safety car wederom in de baan moest komen. Franchitti en Patrick hadden wederom even daarvoor de pits bezocht, waardoor zij weer het voordeel hadden.

Tegen het einde van de race was het Moraes die nog voor een neutralisatie zorgde door zijn bolide in bocht zes in de bandenstapels te parkeren. De als vijftiende gestarte Doornbos reed op dat moment op de twaalfde plaats, maar zag zichzelf even later op de tiende plaats terug toen Ryan Briscoe achter de safety car niet oplette en Scott Dixon in de rondte tikte. Beiden vielen daardoor ver terug in het veld. De Nederlander ging op jacht naar een beter resultaat en wist enkele ronden voor het einde Ryan Hunter-Reay nog te verschalken.

In de laatste ronde parkeerde Vitor Meira zijn auto nog in de bandenstapels, op het moment dat Franchitti onbedreigd werd afgevlagd als winnaar van de race. Tweede werd Power, voor Kanaan en Patrick. Doornbos werd negende, terwijl zijn Newman/Haas/Lanigan-teamgenoot Graham Rahal als twaafde over de meet ging.

Uitslag Long Beach

Pos. Rijder Team Tijd
1 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:58:47.465
2 W. Power Team Penske + 3.318
3 T. Kanaan Andretti Green Racing + 4.053
4 D. Patrick Andretti Green Racing + 5.074
5 D. Wheldon Panther Racing + 6.565
6 M. Andretti Andretti Green Racing + 7.590
7 H. Castroneves Team Penske + 8.633
8 R. Matos Luczo Dragon Racing + 9.483
9 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 9.958
10 A. Tagliani Conquest Racing + 13.618
11 R. Hunter-Reay Vision Racing + 15.209
12 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 15.850
13 R. Briscoe Team Penske + 1:05.101
14 V. Meira A.J. Foyt Racing + 1 ronde
15 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 1 ronde
16 D. Manning Dreyer & Reinbold Racing + 1 ronde
17 S. Barrett Team 3G + 1 ronde
18 E. Carpenter Vision Racing + 3 ronden
DNFM. Moraes KV Racing + 14 ronden
DNFH. Mutoh Andretti Green Racing + 25 ronden
DNFM. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 34 ronden
DNFJ. Wilson Dale Coyne Racing + 61 ronden
DNFE.J. Viso HVM Racing + 69 ronden

Klassement

Pos. Naam Team Punten
1. D. Franchitti Chip Ganassi 84
2. W. Power Penske 69
3. R. Briscoe Penske 67
4. T. Kanaan Andretti Green 65
5. R. Hunter-Reay Vision Racing 59
6. J. Wilson Penske 49
7. D. Wheldon Panther Racing 46
8. M. Andretti Andretti Green 45
9. G. Rahal NHL Racing 45
10. D. Patrick Andretti Green 44
11. R. Doornbos NHL Racing 41
12. A. Tagliani Conquest Racing 40
13. D. Manning D&R Racing 38
14. V. Meira A.J. Foyt 38
15. R. Matos Luczo Dragon 36
16. S. Barrett Team 3G 31
17. S. Dixon Chip Ganassi 29
18. H. Mutoh Andretti Green 27
19. H. Castroneves Penske 26
20. E.J. Viso HVM Racing 25
21. E. Carpenter Vision Racing 24
22. M. Moraes KV Racing 24
23. M. Conway D&R Racing 24

Guitar Hero: Van Halen zo goed als bevestigd

Het moet echt de nachtmerrie zijn van de PR-medewerkers bij de grote uitgevers. Maandenlang is het spel al stiekempjes in ontwikkeling, je hebt een heel plan uitgewerkt over wanneer je welke informatie los gaat laten om de hype zo groot mogelijk op te bouwen en BAM!! De Duitse instantie die de leeftijdsclassificering aan games geeft verneukt heel je plan door doodleuk alvast een rating te geven aan jouw nog niet aangekondigde titel.

Dit is dus gebeurd met Guitar Hero: Van Halen, hoewel hij op de site stond als Guitar Hero Headlining Van Halen. Helaas heeft de Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle de game inmiddels weer offline gehaald, maar daar staat tegenover dat iemand een heel erg klein logo met de afbeldingen van enkele achievements online heeft gezet.Exxon Mobil even groot als België

Oliebedrijf Exxon Mobil was in 2008 het grootste bedrijf van de Verenigde Staten, en stoot daarmee Wal-Mart van de troon. Dat blijkt uit de jaarlijks gepubliceerde Fortune 500-lijst, die op basis van omzet de vijfhonderd grootste bedrijven in een lijstje zet. De lijst werd  gisteren gepubliceerd. Exxon is in de EU actief onder de merken Esso en Mobil.

Wal-Mart stond in 2007 nog op één, met een omzet van 350 miljard dollar. Daar gaat Exxon dit jaar ruimschoots overheen met 443 miljard, waarvan ruim tien procent winst. Daarmee was het ook het meest winstgevend. De omzet staat gelijk aan de totale jaaromzet van kleinere economieën als België, Zweden of Indonesië.

Hoewel Wal-Mart zeven procent wist te groeien naar 405 miljard omzet, profiteerde Exxon lustig van de stijgende olieprijzen en wist het dus weer op de eerste plek te komen. In totaal heeft Wal-Mart vijf keer op één gestaan, Exxon Mobil nu elf maal en General Motors maarliefst 37 keer, sinds de lijst in 1955 voor het eerst gepubliceerd werd.

Het bijna failliete General Motors stond toen bovenaan, met een omzet van 9 miljard. Nu staan ze vierde, met 182 miljard. Derde is oliebedrijf Chevron (hier Texaco) met 263 miljard. Het noodlijdende General Electric werd zesde.

De meeste bedrijven op de Fortune 500-lijst zagen hun omzet enorm afnemen, te wijten aan een rampzalig tweede halfjaar. De totale winst van de hele lijst zakte 85 procent ten opzichte van 2007; er werd in totaal 'slechts' 99 miljard winst gemaakt, waarvan bijna de helft naar Exxon ging. Bedenk dat de VS een jaaromzet boekt van ruim 14.000 miljard. Die daling is het grootst sinds de lijst wordt bijgehouden.

Banken scoorden het slechtst in 2008. Citigroup en Bank of America vielen uit de top tien. De failliete banken Lehman Brothers, Washington Mutual en Wachovia zijn drie van de 35 bedrijven die volledig van de lijst verdwenen.

Alweer 33 jaar oud, maar nog steeds actueel.

Financiële drempel spoedhulp

Als het aan minister Klink (Volksgezondheid) ligt mogen patiënten die zich zonder doorverwijzing melden bij de eerste hulp van het ziekenhuis daarvoor een prijs betalen.

Volgens ingewijden wil Klink hiervoor een eigen bijdrage invoeren. Hoe hoog die eigen bijdrage gaat worden is nog niet bekend, maar het zou kunnen oplopen tot enkele tientjes per keer. Minister Klink wil hiermee voorkomen dat mensen met futiele aandoeningen aan de bel trekken bij de spoedeisende hulp, terwijl ze ook prima door een huisarts geholpen kunnen worden. Klink moet een gat van bijna een miljard euro dichten op zijn begroting.

Naast invoering van deze eigen bijdrage voor zelfverwijzers en snoeien in de salarissen van specialisten wil klink ook snoeien in het basispakket. Maagzuurremmers evenals een psychologisch consult zouden niet meer voor iedereen vergoed worden. Ook op andere gedeelten van de zorg, bijvoorbeeld bij onderwijs, zijn tal van pijnlijke maatregelen te verwachten

Hoe de Avatars nuttig gebruikt kunnen worden

De Avatars op de Xbox 360 hebben soms nogal slechte manieren. Als het hen uitkomt dan boeren ze er maar wat op los. Dat deze boeren ook op een creatieve manier gebruikt kunnen worden, bewijst de onderstaande video maar weer. Negative Gamer's Gavin Halfleft combineerde de verschillende boeren en kwam zo tot het volgende deuntje. Hij geeft toe dat hij te veel vrije tijd heeft, dus dat hoeven wij in ieder geval niet meer te doen.

"Interesse voor AZ-spelers neemt toe"

Met het kampioenschap van AZ neemt ook de interesse voor spelers van AZ toe, zegt directeur Dirk Scheringa.

"De belangstelling voor onze spelers wordt steeds concreter", laat hij optekenen door De Telegraaf. "Tegen Vitesse zat de halve Premiership hier weer, plus Bayern München en Schalke."

Voor welke spelers de clubs op de tribune zaten zei de preses er niet bij. AZ heeft veel van hun spelers langdurig onder contract staan. Demy de Zeeuw's contract loopt over twee seizoenen af. "Maar dat was niet per se met de intentie om deze zomer te vertrekken", zei hij gisteravond in Studio Voetbal.

Doelman Sergio Romero verlengde onlangs tussentijds zijn contract. Niklas Moisander doet dat binnenkort met twee jaar, net als Héctor Moreno. Moussa Dembélé, die eveneens tot 2011 vastligt, wil nog nadenken over het aanbod.

Uitslagen Engeland speelronde 33

Dit weekend werd in de Engelse competitie weer een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Tottenham Hotspur mag nog hopen op Europees ticket

Tottenham Hotspur heeft afgelopen weekend wederom drie punten gepakt en mag daardoor nog hopen op deelname aan Europees voetbal. De ploeg wist namelijk met een minimaal verschil van Newcastle United (1-0) te winnen. Voor The Magpies komt door het nieuwe verlies degradatie steeds dichterbij.

In de 24e minuut maakte Darren Bent het enige doelpunt van de wedstrijd, dat uiteindelijk voldoende bleek te zijn. The Spurs hadden ook daarna het betere van het spel en kregen via Huddlestone en Modric nog mogelijkheden op een tweede treffer. Harper zat er echter elke keer goed bij, waardoor de schade voor Newcastle United beperkt bleef.

Manchester City herpakt zich na uitschakeling in UEFA Cup

Manchester City heeft de vervelende nasmaak na de uitschakeling in de UEFA Cup weg kunnen spoelen met een zege op West Bromwich Albion. The Citizens wisten de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 te winnen.

Binnen twintig minuten leek het duel al beslist te zijn. Robinho trof na acht minuten al doel en niet veel later verdubbelde Onuoha de score. Toch toonde West Bromwich Albion veerkracht en wist terug te komen. Voor de pauze maakte Brunt de aansluitingstreffer en na de thee zorgde hij voor de gelijkmaker. Manchester City was het hier echter niet mee eens en stelde via Elano en Sturridge orde op zaken.


Uitslagen van speelronde 33:

ThuisUitUitslag
Sunderland Hull City 1-0
Stoke City Blackburn Rovers 1-0
Portsmouth Bolton Wanderers 1-0
Middlesbrough Fulham 0-0
Aston Villa West Ham United 1-1
Tottenham Hotspur Newcastle United 1-0
Manchester City West Bromwich Albion 4-2

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 31 22 5 4 71 54-21
2 Liverpool 32 20 10 2 70 59-21
3 Chelsea 32 20 7 5 67 55-20
4 Arsenal 32 17 10 5 61 54-28
5 Aston Villa 33 15 9 9 54 49-43
6 Everton 32 14 10 8 52 47-34
7 West Ham United 33 12 9 12 45 38-37
8 Fulham 33 11 11 11 44 33-28
9 Tottenham Hotspur 33 12 8 13 44 39-36
10 Manchester City 33 12 5 16 41 51-44
11 Wigan Athletic 32 11 8 13 41 31-36
12 Stoke City 33 10 9 14 39 33-48
13 Bolton Wanderers 33 11 4 18 37 39-50
14 Portsmouth 32 9 10 13 37 35-48
15 Sunderland 33 9 8 16 35 31-43
16 Hull City 33 8 10 15 34 36-56
17 Blackburn Rovers 33 8 10 15 34 35-55
18 Middlesbrough 33 7 10 16 31 25-47
19 Newcastle United 33 6 12 15 30 37-53
20 West Bromwich Albion 33 6 7 20 25 30-63

Dinsdag a.s staat de kraker tussen Liverpool en Arsenal nog op het programma. Op woensdag kruist Chelsea de degens met Everton en speelt Manchester United tegen Portsmouth.

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1AnelkaChelsea15
=Cristiano RonaldoManchester United15
3GerrardLiverpool13

Programma speelronde 34:

DatumThuisUit
25/4Hull City Liverpool
25/4Fulham Stoke City
25/4Everton Manchester City
25/4Bolton Wanderers Aston Villa
25/4West Bromwich Albion Sunderland
25/4West Ham United Chelsea
25/4Manchester United Tottenham Hotspur
26/4Arsenal Middlesbrough
26/4Blackburn Rovers Wigan Athletic
27/4Newcastle United Portsmouth

Moslimbarbie komt met extra hoofddoek en bidkleedje

Eindelijk, Fulla is in Nederland te koop. Dat staat te lezen in een kleine advertentie op de Volkskrant-site, onder het kopje 'Islamitisch speelgoed'. Even doorklikken en je komt op de site van de Fulla Shop, waarop barbies met hoofddoeken zijn afgebeeld. Dat is Fulla, de moslimbarbie die het antwoord moet zijn op 'een perverse westerse wereld', aldus de Marokkaanse krant Le Soir.

In Marokko is Fulla al langer bekend én populair. Rond islamitische feestdagen waarop kinderen cadeaus krijgen, zoals Asjoera, liggen de schappen en de markten vol met haar. Fulla wordt geproduceerd door het bedrijf NewBoy in Dubai, dat op zijn site trots vermeldt dat de pop in de Arabische wereld een van best verkopende speelgoedartikelen is. Volgens Le Soir zijn er 2,5 miljoen exemplaren van verkocht.

De Fulla Shop prijst de gehoofddoekte barbiepop aan als een stimulans voor moslimmeisjes om te gaan studeren en zich te ontwikkelen tot sterke, hoogontwikkelde vrouwen. Maar in reclamefilmpjes is Fulla vooral te zien in haar barbiehuis: zij maakt het bed op, kookt, belt met een vriendin en gaat slapen.

De oorspronkelijke Barbie werd vijftig jaar geleden op de markt gebracht door de Amerikaanse firma Mattel en kent intussen vele klonen. Zij is westers gekleed en zij heeft minstens cup C. Fulla heeft zulke geprononceerde vormen niet. In Marokko is zij te koop als Saoedisch geklede vrouw, van top tot teen in het zwart. Voor de Europese markt zijn haar kleren kleuriger en moderner.

Volgens de Fulla Shop kan zij ook nooit helemaal naakt zijn, want onder haar kleren heeft zij een dun badpak aan. 'Als de enige pop ter wereld', schrijft de winkel. Fulla kan bovendien worden geleverd met een extra hoofddoek en een bidkleedje.

Marokkaanse sociologen zien in de komst van Fulla, in 2003, een uiting van een oorlog tussen twee culturen, de westerse en de islamitische. Maar volgens Marokkaanse winkeliers verklaart die redenering niet het verkoopsucces. Ze denken dat de populariteit eerder te danken is aan een slimme reclamestrategie.

Naast Fulla zijn er in de Arabische wereld meer artikelen op de markt die bedoeld zijn als tegenwicht tegen het Westen. Zo is in Dubai ook Mecca Cola gevestigd, dat de hegemonie van de westerse colamerken wil breken. Mecca Cola wordt niet verkocht in Marokko en oogstte hier kritiek: deze cola heeft niets te maken met de islam, alleen met geld verdienen, klonk het in de media.


Moslimbarbie komt met extra hoofddoek en bidkleedje  (foto: DAG)

CD: Trance Energy 2009

Afgelopen maart was het weer zover. Voor de zestiende keer werd in de Jaarbeurs van Utrecht Trance Energy gehouden. Ook dit jaar was het evenement ruim van te voren al helemaal uitverkocht. Er stonden dan ook een flink aantal grote namen op het programma. Zo waren Judge Jules, First State, Johan Gielen, Scot Project, Rank 1 en John O’Callaghan van de partij. De laatste twee namen kregen dit keer de eer om het album te remixen.

'Amsterdam heeft start Giro 2010'

De Giro d'Italia zal in 2010 toch haar start kennen in Amsterdam. RCS, de organisator van de eerste grote ronde van het jaar, zal dit volgens De Telegraaf aan het einde van de week bekend maken.

Het zag er even naar uit dat de start in onze hoofdstad niet door zou gaan, omdat de NOS minder geld voor de tv-rechten wilde betalen dan dat RCS wil. Dat probleem wordt door beide partijen opgelost.

In 2010 zullen nu dus twee grote ronden, de Tour de France begint in Rotterdam, van start gaan in Nederland. De Vuelta d'España van dit jaar zal vertrekken vanuit Assen.

Ferguson en Allardyce bekritiseren Benítez

Liverpool-trainer Rafa Benítez heeft keiharde kritiek van Sam Allardyce en Alex Ferguson gekregen. De managers vinden dat de Spanjaard te weinig respect toont aan de trainers uit de Premier League.

Als voorbeeld draagt Blackburn Rovers-trainer Allardyce de confrontatie tussen Blackburn en Liverpool aan. "Ik denk dat zijn maniertjes en bewegingen getuigen van weinig respect. Ik vind het zelfs ietwat kleinerend", aldus Allardyce. "Ook kwam hij na de wedstrijd niet opdagen om het over de incidenten te hebben."

Ferguson steunt Allardyce. "Zijn gedrag was beneden alle peil. Als ik Allardyce was had ik een hartig woordje met Benítez gesproken. In mijn beleving heeft geen enkele trainer van Liverpool zulke dingen gedaan als Benítez. Ik hoop dat zijn gedrag in de toekomst zal verbeteren", sloot Ferguson zijn betoog af.

Uncharted 2 staat volledig los van het eerste deel

Bij het spelen van een sequel moet je soms het eerste deel gespeeld hebben om het verhaal echt goed te kunnen begrijpen. Personages, plotwendingen en verhaallijnen komen pas echt goed tot hun recht als je als gamer ook het eerste deel hebt gespeeld. Bij het vervolg op Uncharted: Drake's Fortune zal dit niet het geval zijn. Het verhaal zal volledig los staat van het eerste deel. Op deze manier zal de game voor beginnende Uncharted-gamers geen geheimen kennen.

Evan Wells, de president van Naughty Dog, zei dit in een interview: "we're making sure that you do not need to know about the experiences Nathan Drake had in Uncharted: Drakes Fortune to understand or follow the story in Uncharted 2: Among Thieves”. De games zijn dus volledig onafhankelijk van elkaar.Cruijff roemt 'revanche' Van Gaal

Johan Cruijff noemt AZ vandaag in zijn column in De Telegraaf de 'terechte' kampioen.

"Met een speciaal compliment voor trainer Louis van Gaal, die een uitstekende persoonlijk revanche op het vorige seizoen heeft genomen", aldus El Salvador in De Telegraaf. "Kijk ik realistisch tegen de titel van AZ aan, dan beoordeel ik de ploeg natuurlijk minder kritisch dan Ajax, PSV en Feyenoord."

"Met de middelen die ze in Alkmaar hebben, is het echt heel goed wat er is gepresteerd. De basis hiervoor werd vooral in verdedigend opzicht gelegd. Met zeventien tegengoals in 31 wedstrijden kan je internationaal aankomen. Alleen geldt dat weer niet voor het aantal gescoorde doelpunten."

"Verder ben ik benieuwd hoe AZ straks onder druk gaat presteren. Daarin zal de ploeg een belangrijke stap moeten maken. Omdat er dit jaar geen Europees voetbal in Alkmaar werd gespeeld, heeft AZ een seizoen lang zonder druk kunnen voetballen. Daarom geeft het toch te denken dat het uitgerekend verkeerd afliep op twee momenten dat het team vanuit een favorietenrol moest presteren. Dat was in de bekerwedstrijd tegen NAC en afgelopen zaterdag tegen Vitesse. In beide gevallen werd toen een thuisduel verloren."

Rentree Romero bij AZ

Sergio Romero maakt vanavond zijn rentree bij Jong AZ in het uitduel met RKC Waalwijk.

Na de verloren bekerwedstrijd in maart tegen NAC Breda, brak de Argentijnse doelman door een stommiteit zijn eigen middenhandsbeentje. Na afloop van de wedstrijd sloeg hij keihard met zijn hand op de muur van de kleedkamer.

Afgelopen zaterdag zat Romero overigens ook alweer op de bank bij de hoofdmacht van de kersverse landskampioen.

Nederlandse steun voor Colombiaanse cocaboeren

Met Nederlandse en Amerikaanse hulp haalt de Colombiaanse regering cocaboeren in een voormalig bolwerk van de linkse guerrillagroep FARC over om geen coca meer te telen. Een zware klus: de boeren waren gewend duizenden euro's per maand te verdienen en moeten nu op een houtje bijten. Het leger vecht op een paar kilometer afstand tegen de FARC.

Nederland en de Verenigde Staten geven financiële steun aan tijdelijke voedselhulp, de aanleg van moestuinen, de start van legale teelten, zoals mais, rijst en suikerriet, en de opbouw van een veestapel. De Colombiaanse staat voert de projecten uit en draagt ook financieel bij. Er worden scholen gebouwd of de bestaande worden verbeterd. Hetzelfde geldt voor geneeskundige voorzieningen.

Vistahermosa is een van de zes gemeenten aan de voet van het Macarenagebergte in Centraal-Colombia, waar het project uitgevoerd wordt. Aan de rand van het dorp met ruim 20.000 inwoners zit het leger. Van daaruit worden militaire acties tegen de FARC-milities in het gebied georganiseerd.

Australische minister dertig keer bekeurd

De minister van Verkeer in de Australische deelstaat South Australia heeft dertig bekeuringen voor verkeersovertredingen op zijn naam staan. Ton Koutsantonis, die verantwoordelijk is voor de verkeersveiligheid in de deelstaat, reed te snel, telefoneerde met zijn mobieltje terwijl hij reed, en sloeg geen acht op een rood verkeerslicht.

Sommige bekeuringen liet hij met met opzet liggen. Voor enkele overtredingen moest hij zich voor de rechter verantwoorden, die hem tot een boete veroordeelde.

Sommigen hebben het aftreden van Koutsantonis geëist, maar hij zei maandag dat hij intussen alle bekeuringen en boetes heeft betaald. "Het spijt mij, ik ben veranderd", zei de bewindsman.

[NBA] Uitslag Hawks - Heat

De nummers vier en vijf van het oosten mochten gisteravond beginnen aan hun eerste wedstrijd van de play-offs. Voor de wedstrijd sprak iedereen over een goede match-up waarbij het zeker niet makkelijk wordt voor geen van de partijen.

De Atlanta Hawks versloegen de Miami Heat met grote cijfers, namelijk met 90-64. Josh Smith, de small forward van de Heat, nam zijn leidersrol serieus vanaf de eerste fluitsignaal. Hij scoorde 23 punten en pakte tien rebounds. Joe Johnson was goed voor vijftien punten en vijf rebounds. Al Horford speelde een goede wedstrijd als center en scoorde veertien punten.

Bij de Heat was Dwyane Wade de topscorer met negentien punten en vijf assists. De rest van het team was onzichtbaar. Udonis Haslem, die ook aanwezig was in 2006 toen de Heat kampioen werden, scoorde slechts zes punten. Jermaine O’Neal, die overkwam van de Raptors om meer scoringsvermogen te hebben, kon slechts vijf punten scoren.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslag
Atlanta HawksMiami Heat90-64
Los Angeles LakersUtah Jazz113-100
Denver NuggetsNew Orleans Hornets113-84
Orlando MagicPhildelphia Sixers98-100

OM eist in hoger beroep Holleeder

Het Openbaar Ministerie formuleert vandaag zijn strafeis in de zaak tegen Willem Holleeder in hoger beroep. De zitting wordt gehouden in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam. De 50-jarige Holleeder wordt verdacht van het afpersen van een paar zakenlieden, onder wie de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Ook wordt hij beschuldigd van enkele ondergeschikte feiten, zoals bedreiging en mishandeling.

De rechtbank was overtuigd van Holleeders schuld en veroordeelde hem eind 2007 tot negen jaar cel, na een eis van twaalf jaar. Holleeder ontkent dat hij mensen zou hebben afgeperst.

Holleeder, die in 1983 een van de ontvoerders was van biermagnaat Freddy Heineken, werd eind januari 2006 gearresteerd. Ook werd een groep medeverdachten aangehouden, onder wie Holleeders ex-partner. Van deze medeverdachten spelen er nog vijf een rol in het proces. Naar verwachting zal het OM vrijdag in hun zaken eisen.

In 2007, kort na aanvang van het proces bij de rechtbank, werd Holleeder geveld door ernstig hartfalen en moest hij met spoed worden geopereerd. Naar eigen zeggen heeft hij niet lang meer te leven.

Fidel Castro pleit voor opheffing embargo VS

De vroegere leider van Cuba, Fidel Castro, heeft gisteren gepleit voor opheffing van het Amerikaanse embargo tegen het eiland. Hij liet zich niet uit over het recente aanbod van Raul Castro, zijn broer en opvolger als president, dat hij over "alles", ook de politieke gevangenen en de mensenrechten, met de Amerikanen wil praten.

Castro hield zijn pleidooi in een column in de door de staat beheerste media van Cuba. Het was de eerste keer dat hij zich uitliet over de top van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) op Trinidad en Tobago, die zondag werd afgesloten.

Castro noemt de Amerikaanse president Barack Obama "zeer intelligent". Het Amerikaanse staatshoofd gaf echter volgens de vroegere Cubaanse leider geen duidelijk antwoord, toen hem tijdens de afsluitende persconferentie vragen over het embargo werden gesteld. "Ik wil hem herinneren aan een fundamenteel ethisch principe met betrekking tot Cuba: elk onrecht, elke misdaad in welke tijd ook moet ophouden. De wrede blokkade van het Cubaanse volk kost levens, veroorzaakt lijden", schrijft Castro.


Fidel Castro  (foto: ANP)

Groenendijk: "Gouden punt"

Willem II leek een verloren wedstrijd te spelen in eigen huis tegen ADO Den Haag, omdat het met een 0-3 achterstand de laatste twintig minuten inging. Desondanks sleepten de Tilburgers gisteren een punt uit het vuur: 3-3.

"We hadden nog zo afgesproken om agressief en fel te beginnen, omdat je weet dat ADO een nieuwe trainer heeft en er sprake is van een schokeffect. We laten ons bij de eerste de beste ingooi weer verrassen", verzuchtte de trainer tegenover Eredivisie Live.

"De tweede helft begonnen we goed en kregen we een paar goede kansen. Dan loop je na een counter tegen de 0-3 aan. Dan denk je dat het niet meer goed gaat komen, maar vervolgens kennen wij een Houdini-achtige ontsnapping. De ontlading is groot, want dit is voor Willem II een gouden punt."

Adelaar: "Woensdag weer een finale"

FC Volendam hield gisteren drie belangrijke punten over aan het treffen met Sparta Rotterdam. In eigen huis werd de cruciale wedstrijd met 3-0 gewonnen.

Trainer Frans Adelaar was na afloop dan ook zeer tevreden. Desondanks kijkt de trainer alweer vooruit. "Lang kan ik er niet bij stilstaan. Woensdag hebben we weer een finale", doelde de keuzeheer op de halve eindstrijd in het KNVB-bekertoernooi tegen sc Heerenveen.

"Daarna moeten we nog drie wedstrijden voluit. Maar uiteraard ben ik blij dat we tegen Sparta drie punten pakken en weer volop meedoen om erin te blijven", besloot de oefenmeester tegenover het ANP.

DVD: Married Life

Married Life gaat over een man die het niet meer ziet zitten in zijn huidige huwelijk. Daartoe besluit hij verder te willen gaan met zijn vriendin en zijn vrouw de deur te wijzen. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen om haar te vertellen dat hij vreemd gaat en daarom gaat hij haar maar vergiftigen. Een leuke film die zich afspeelt aan het einde van de jaren '40 met Pierce Brosnan en Rachel McAdams als sterren in de cast. Een goede keuze voor een leuk avondje film.


Lodeweges: "Op deze manier willen wij spelen"

Met een klinkende 6-2 overwinning op Ajax stapte PSV-trainer Dwight Lodeweges gisteren goed gemutst van het veld. De Eindhovenaren zijn hierdoor gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie.

"Dit is de manier van spelen die wij nastreven", aldus Lodeweges na afloop van het duel. "Het is frappant dat het juist tegen deze sterke tegenstander lukt. Hier houden we een goed gevoel aan over."

"We hebben al in een vroeg stadium Ajax vastgezet", gaat Lodeweges. "Desondanks hebben we na een wat moeilijk eerste kwartier maar weinig weggegeven. Vooral ons middenveld vond ik heel sterk."

"Bovendien hebben zes verschillende spelers de doelpunten gemaakt. Dat zegt iets over de teamprestatie. PSV heeft met een groot hart gevoetbald", besloot Lodewegens zijn verhaal.

Geheime nota brengt martelgeheimen VS aan het licht

Het vermeende brein achter de aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington heeft in maart 2003 183 keer waterboarding ondergaan, een verhoortechniek waarbij een verdachte het gevoel krijgt te verdrinken. Dat blijkt uit een memorandum van het Amerikaanse ministerie van Justitie, waarover The New York Times beschikt.

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA blijkt de straf veel vaker te hebben toegepast dan eerder was gemeld. Behalve Khalid Sjeikh Mohammed, het vermeende brein achter de aanslagen, onderging Abu Zubaydah de verhoormethode. De naaste medewerker van Osama bin Laden, leider van het terroristennetwerk Al-Qaeda, werd in augustus 2002 zeker 83 keer aan waterboarding onderworpen.

President Barack Obama, die vandaag het CIA-hoofdkwartier bezoekt, heeft waterboarding verboden. Hij maakte evenwel bekend  dat functionarissen van de geheime dienst die de methode onder Bush 'te goeder trouw' gebruikten terwijl zij 'hun plicht deden', nu niet voor strafvervolging hoeven te vrezen.

De foto onder dit artikel is een beeld uit de film “Stuff Of Life” van Amnesty International over waterboarding.

 


Geheime nota brengt martelgheimen VS aan het licht  (foto: DAG)

Boek: Tig Hague - Strafkamp 22

Het smokkelen van drugs is iets dat in bijna alle landen strafbaar is. Iets waar je zeker in landen als Rusland niet voor opgepakt wilt worden. Toch overkwam het de Britse auteur Tig Hague, en dan te bedenken dat hij niet eens smokkelde, maar een klein beetje bij zich had als restant van een avondje stappen. Het veranderde zijn leven op slag, reden voor Hague om zijn verhaal op te schrijven. Zijn autobiografie, die luistert naar de naam Strafkamp 22 is nu in Nederlandse vertaling verkrijgbaar.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse 19/04/2009

Er werd gisteren weer een volledig programma afgewerkt bij de mannen en vrouwen in de Rabo Hoofdklasse. Hieronder volgen de uitslagen.

Uitslagen heren:

Pinoké- Rotterdam 5-5 (0-0)
3' Koops 1-0 (sc)
11' Abbott 2-0
18' Burrows 2-1
22' Neumeijer 3-1
28' Gommers 3-2
35' Van de Weerd 4-2
37' Burrows 4-3
40' Gommers 4-4
47' Gommers 4-5
60' Van de Weerd 5-5

Oranje Zwart - Laren 1-2
39' Balkestein 1-0 (sc)
50' Ockenden 1-1
66' Ockenden 1-2

Rost Tonnes (Laren)

Amsterdam - Kampong 7-5
8' Taekema 1-0
18' Buissant 2-0
23' Rohof 3-0
31' Looijen 3-1 (sc)
34' Collier 3-2
40' Taekema 4-2
42' Evers 5-2
59' Jonker 5-3
61' Buissant 6-3
65' Caspers 6-4
67' Verga 7-4
68' Jonker 7-5

Castello de Paz

Den Bosch - Klein Zwitserland 4-3
9' Jang 0-1 (sc)
32' Schubert 0-2
34' R. Vila 1-2
35' W. Brasem 1-3
39' R. Vila 2-3 (sc)
48' Montag 3-3 (sc)
53' Montag 4-3(sc)

Jang (Klein Zwitserland)

SCHC - HGC 2-3
13' Pereira 0-1
19' Middleton 0-2
31' Mantell 0-3
40' Weusthof 1-3 (sc)
59' Van de Peppel 2-3

Bloemendaal - Tilburg 2-1
12' Docherty 1-0 (sc)
29' Brouwer 2-0
33' L. Vila 2-1

Jolie, T. Jenniskens (Bloemendaal)

Stand heren:

#PloegGespeeldGewonnenGelijkVerlorenPunten+/-
1Bloemendaal201532488137
2Oranje-Zwart201424445630
3Amsterdam201334427342
4Rotterdam201082386956
5SCHC20848286865
6HGC20677257263
7Kampong20668245563
8Laren206410225356
9Tilburg206113194871
10Den Bosch205411195077
11Klein Zwitserland203413134172
12Pinoké203413134579

Bloemendaal, Oranje Zwart, Amsterdam en Rotterdam plaatsen zich voor de play-offs.


Uitslagen dames:

Nijmegen - SCHC 1-3
20' Garcia 0-1
46' Dirkse van den Heuvel 0-2
50' Maresxia 1-2
61' Agliotti 1-3

Amsterdam - HDM 3-2
1' Hoog 1-0
2' Kanevsky 1-1
18' Groen 2-1
25' Rinne 2-2 (sb) 53' Polkamp 3-2

Laren - Den Bosch 0-4
1' Paumen 0-1 (sc)
8' Paumen 0-2 (sc)
20' Brugts 0-3 (sc)
45' Welten 0-4

Pinoké - Hurley 0-0

HGC - Kampong 3-5
17' Goudswaard 0-1
21' Forgesson 1-1 (sc)
34' Verbruggen 1-2
40' Verbruggen 1-3
46' Bos 1-4
50' Forgesson 2-4 (sc)
53' Herbert 2-5
68' Forgesson 3-5 (sb)

Klein Zwitserland - Rotterdam 4-1
1' Danson 1-0
10' Van As 2-0
40' Thomas 2-1
52' Danson 3-1
60' Van As 4-1

Stand dames:

#PloegGespeeldGewonnenGelijkVerlorenPunten+/-
1Amsterdam201811557121
2Den Bosch191711528124
3Laren191324414525
4SCHC201055354235
5Kampong20947313228
6Klein Zwitserland19928294028
7HDM19667242736
8Rotterdam195311184147
9Nijmegen205312182944
10HGC204313152769
11Pinoké20221681450
12Hurley19141472163

Amsterdam, Den Bosch en Laren hebben zich al geplaatst voor de play-offs.

Paparazzo woest op Madonna

Een paparazzo heeft popdiva Madonna uitgemaakt voor leugenaar, nadat ze hem ervan beschuldigde verantwoordelijk te zijn voor een valpartij tijdens het paardrijden. Dat zei de man gisteren tegen showbizzsite TMZ.

Madonna belandde zaterdag met lichte verwondingen in het ziekenhuis nadat ze door haar paard was afgeworpen. Het dier zou zijn geschrokken van de fotograaf, die zich volgens haar in een struik had verborgen. De paparazzi ontkent alle beschuldigen. "Als ik het paard had laten schrikken had ik daar wel foto's van genomen", schamperde hij.


Paparazzi woest om beschuldigingen Madonna  (foto: ANP)

Top acteursvakbond akkoord met nieuw contract

De sterk verdeelde top van de Amerikaanse acteursvakbond heeft gisteren met een nipte meerderheid ingestemd met een nieuw contract. Als de 120.000 leden van de Screen Actors Guild instemmen met het akkoord, ontvangen ze een jaarlijkse loonsverhoging van 3,5 procent.

De besprekingen tussen acteurs en producenten slepen al maanden voort. Eerdere contractonderhandelingen liepen steeds op de klippen, maar na een herschikking van de top van de vakbond in januari kwam er meer steun voor een compromis.

Een van de voornaamste twistpunten was de vraag hoeveel acteurs betaald dienen te krijgen voor werk dat wordt uitgebracht via nieuwe media, zoals mobiele telefoons en het internet. De acteurs gaan er in dat opzicht in het nieuwe contract nauwelijks op vooruit. De stemming wordt over vier tot vijf weken verwacht.

Massale boycot van top tegen racisme

Slechts een handjevol leiders is vandaag aanwezig bij de top tegen racisme in het Zwitserse Genève. Westerse landen hebben de top massaal geboycot, omdat ze vrezen dat islamitische landen Israël en het Westen zullen aanvallen in plaats van zich op de bestrijding van racisme te richten.

Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland zijn wel van de partij, evenals VN-chef Ban Ki-moon, die de vijfdaagse top zal openen. Ook de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad is afgereisd naar Genève. Voor zijn vertrek had Ahmadinejad nogmaals fel uitgehaald naar Israël en het Westen. "De zionistische ideologie en regime zijn de vaandeldragers van het racisme", aldus de Iraanse leider gisteren. Hij spreekt de top vandaag toe, op de dag af 120 jaar na de geboorte van nazileider Adolf Hitler.

De vorige top in Durban in 2001 werd eveneens overschaduwd door felle kritiek van islamitische regeringen op Israël en het Westen. De boycottende landen vrezen ook dat de top zal uitdraaien op een inperking van de vrijheid van meningsuiting. De conceptverklaring spreekt zich uit tegen "de minachtende stereotypering en stigmatisering van mensen op grond van hun religie".

De boycot is door mensenrechtenbewegingen en organisaties tegen racisme scherp veroordeeld.

Nintendo bevestigt: Wii MotionPlus niet backwards compatible

12 Juni zal de MotionPlus uitkomen in Nederland. Nintendo beweert dat dit witte blokje het realisme en de precisie van de besturing ingrijpend zal verbeteren. Maar denk niet dat je nu Wii Sports kunt afstoffen om je records te verbeteren, aangezien de MotionPlus niet backwards compatible is.

Nintendo liet weten aan GameIndustry dat de verbeterde nauwkeurigheid niet te gebruiken is voor eerder uitgekomen games. Ook vertelde Nintendo geen plannen te hebben de MotionPlus in de toekomst alsnog compatibel te maken voor de 'oude' Wii games.

De uitbreiding voor de Wii controller zal uitsluitend werken met games die er op aangepast zijn. Enkele grote ontwikkelaars, zoals Electronic Arts en Sega, hebben al aangegeven interesse te hebben games te ontwikkelen die gebruik maken van de verbeterde nauwkeurigheid van de MotionPlus.

Voor de liefhebbers zal er 24 Juni een nieuwe versie van Wii Sports uitkomen, Wii Sports Resorts. Deze versie zal gebruik maken van de MotionPlus. De uitbreidng zal $20 kosten, en $50 in combinatie met Wii Sports Resorts.

Voor meer informatie over de werking van de MotionPlus kun je hier een kijkje nemen.
Colombiaanse bankrovers stelen vals geld

Drie bankrovers in de Noord-Colombiaanse stad Barranquilla hebben na hun overval enorme pech gehad. Zonder geld eindigden ze in het ziekenhuis.

De drie gingen er op hun brommers vandoor met een buit van 4 miljoen pesos (1300 euro). Ze werden achtervolgd door de politie en kregen in de chaotische achtervolging een ongeval. Uit het onderzoek bleek vervolgens dat het trio vals geld had meegenomen.

Het was bedoeld voor 'didactische activiteiten', aldus het Colombiaanse dagblad El Tiempo zondag. Onder bewaking van de politie ligt het drietal in het ziekenhuis.

Ook Duitsland boycot top tegen racisme

Ook Duitsland gaat niet naar de internationale top tegen racisme, die vandaag begint in het Zwitserse Genève. De bondsregering vreest dat de topconferentie "wordt misbruikt als platform voor andere belangen", net als de vorige top in het Zuid-Afrikaanse Durban in 2001.

Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier gisteravond bekendgemaakt.

Acht jaar geleden in Durban wilden islamitische landen een veroordeling van "de voortdurende militaire bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël" laten opnemen. Uit woede daarover trokken Israël en de VS hun afvaardigingen terug. Westerse landen vrezen dat ook de top in Genève door anti-Israëlische en anti-westerse sentimenten wordt overschaduwd.

Om die reden hadden eerder ook Nederland, de Verenigde Staten, Israël, Italië, Australië, Canada en Zweden besloten verstek te laten gaan. Nieuw-Zeeland overweegt eveneens weg te blijven. Groot-Brittannië en EU-voorzitter Tsjechië gaan wel naar Genève, maar met lagere diplomaten.

Uitslagen Italië speelronde 32

Vandaag werd in Italië de 32e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

Juventus - Inter

Het leek erop dat Inter eenvoudig zou winnen in de uitwedstrijd tegen Juventus, maar in blessuretijd kwam De Oude Dame alsnog langszij via een rake kopbal van Zdenek Grygera. Daar zag het niet bepaald naar uit, want het krachtsverschil was erg groot. Internazionale was veruit de betere ploeg met uitblinker Zlatan Ibrahimovic.

Het duurde echter tot de 24ste minuut voordat Inter op voorsprong kwam. Uit een counter bracht Sulley Muntari de bal bij Mario Balotelli die eenvoudig de 1-0 binnen kon schieten. Inter leek vervolgens Juventus te willen vernederen met hooghartig spel. Juventus-middenvelder Tiago Mendes liet zich provoceren en kreeg een rode kaart na overtredingen op Balotelli en Muntari. Vlak voor tijd wist Juventus met 10 man toch nog wraak te nemen.

AC Milan - Torino

AC Milan had een makkelijke avond. Er werd met 5-1 gewonnen van Torino. Deze wedstrijd was van groot belang voor een voorrondeplaats in de Champions League. Torino bleek de ideale tegenstander en bood weinig weerstand. Filippo Inzaghi maakte al snel met het hoofd de eerste treffer. Vlak daarvoor werd nog een goal van diezelfde Inzaghi afgekeurd. Kort voor rust kopte hij nogmaals raak, wederom op aangeven van David Beckham.

Na rust maakte Pipo zijn derde treffer van de avond en besliste daarmee het duel definitief. Even later wist Kaká de 4-0 uit een strafschop binnen te schieten. Ivan Franceschini redde de eer voor Torino, waarna Massimo Ambrosini de vijfde treffer voor de Rossoneri binnenschoot.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
AS Roma Lecce 3-2
Atalanta Bergamo Reggina 0-1
Siena Chievo 0-2
Palermo Bologna 4-1
Catania Sampdoria 2-0
AC Milan Torino 5-1
Cagliari Napoli 2-0
Udinese Fiorentina 3-1
Juventus Internazionale 1-1
Genoa Lazio Roma 0-1

Stand

#ClubGespeedWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 32 22 8 2 74 58-24
2 AC Milan 32 19 7 6 64 59-29
3 Juventus 32 19 7 6 64 57-30
4 Genoa 32 16 9 7 57 43-30
5 Fiorentina 32 17 4 11 55 44-34
6 AS Roma 32 15 7 10 52 51-48
7 Palermo 32 15 4 13 49 46-41
8 Cagliari 32 14 6 12 48 38-31
9 Lazio Roma 32 14 5 13 47 44-45
10 Udinese 32 11 9 12 42 43-43
11 Atalanta Bergamo 32 12 5 15 41 36-36
12 Catania 32 11 7 14 40 33-37
13 Sampdoria 32 10 10 12 40 36-41
14 Napoli 32 10 9 13 39 35-37
15 Siena 32 10 7 15 37 29-35
16 Chievo 32 8 10 14 34 30-40
17 Torino 32 6 9 17 27 29-52
18 Bologna 32 6 8 18 26 34-57
19 Lecce 32 4 12 16 24 29-56
20 Reggina 32 4 11 17 23 23-51

Topscorers

#SpelerClubGoals
1IbrahimovicInternazionale20
=Di VaioBologna20
3Diego MilitoGenoa16
=GilardinoFiorentina16
5PatoAC Milan14
6MutuFiorentina13
=CavaniPalermo13
8Di NataleUdinese12
=AmauriJuventus12
=FloccariAtalanta Bergamo12
=ZarateLazio Roma12

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 25/4 Chievo Udinese
za 25/4 Fiorentina AS Roma
zo 26/4 Bologna Genoa
zo 26/4 Sampdoria Cagliari
zo 26/4 AC Milan Palermo
zo 26/4 Lazio Roma Atalanta Bergamo
zo 26/4 Lecce Catania
zo 26/4 Napoli Internazionale
zo 26/4 Torino Siena
zo 26/4 Reggina Juventus

Uitslagen Spanje speelronde 31

FC Barcelona lijkt probleemloos op weg te gaan naar de Spaanse landstitel. De Catalanen pakten wederom drie punten, maar liepen niet uit op het eveneens winnende Real Madrid.

Barcelona reisde af naar Madrid voor de ontmoeting met Getafe. De thuisclub ondervond de kracht van het elftal van Pep Guardiola al snel en moest veelvuldig een beroep doen op de uitstekend keepende tweede doelman, Vladimir Stojkovic. De oud-keeper van onder meer Vitesse hield in de openingsfase de nul, maar moest na negentien minuten alsnog vissen toen Lionel Messi namens de bezoekers de score opende. Barça trachtte hierna de marge te vergroten, maar zag zich meermaals een strafschop ontnomen worden door arbiter Turienzo Álvarez. Stojkovic voorkwam verdere tegengoals maar zijn teamgenoten wisten er niets uit te slepen.

De enige echt overgebleven achtervolger Real Madrid moest het opnemen tegen Recreativo in Huelva. In een slechte wedstrijd wisten de mannen van Juande Ramos aanvankelijk slechts gevaar te stichten via Arjen Robben. Tot vlak voor rust, toen Raúl de paal trof en Sergio Ramos in de rebound over schoot. Vlak na de thee zorgde Marcelo dan toch voor de 0-1, als resultaat op een steekbal van Fernando Gago. Doelman Iker Casillas voorkwam op meerdere momenten de tegentreffer van Recre. Wesley Sneijder mocht slechts invallen bij de Madrilenen, en moest door een late blessure zelfs weer vervangen worden door Rafael van der Vaart.

De strijd om plaats drie leek lange tijd al beslist in het voordeel van Sevilla, maar op zondagavond gingen de Andalusiërs onderuit bij directe concurrent Valencia. Via Julien Escudé kwam Sevilla al snel op voorsprong, maar een rode kaart voor Adriano en een benutte strafschop van David Villa zorgden voor een uitstekende uitgangspositie voor de thuisclub na de rust. Het duurde desondanks lang voor Los Ches profiteerden van het numerieke voordeel, maar tien minuten voor tijd kwam Valencia alsnog op voorsprong. Fernando Navarro sloeg de bal weg met zijn hand, en bezorgde Juan Mata daardoor een buitenkansje om vanaf de stip 2-1 te maken. In blessuretijd maakte Pablo Hernández de klus af.

Espanyol deed een goede stap richting lijfsbehoud, en kwam via een 1-0 overwinning op Racing eindelijk weer van de laatste plaats af. De rode lantaarndrager is nu Numancia, dat bij Atlético onderuit ging door drie treffers na rust. Villarreal zakte wederom een positie doordat het bij Real Valladolid niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Zelfs een man-meer-situatie van een half uur pakte niet in het voordeel uit van Manuel Pellegrini's mannen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
18/4Athletic ClubDeportivo de La Coruña0-1
18/4Club Atético de MadridCD Numancia3-0
18/4Getafe CFFC Barcelona0-1
18/4Málaga CFRCD Mallorca1-1
18/4RC Recreativo de HuelvaReal Madrid CF0-1
19/4UD AlmeríaCA Osasuna2-1
19/4RCD EspanyolReal Racing Club1-0
19/4Real Valladolid CFVillarreal CF0-0
19/4Valencia CFSevilla FC3-1
19/4Real Betis BalompiéReal Sporting de Gijón2-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*3125337888-24
2Real Madrid CF3123357270-31
3Sevilla FC3117685744-30
4Valencia CF3115795258-44
5Club Atlético de Madrid31147104963-48
6Villarreal CF31131084945-42
7Málaga CF31138104748-48
8Deportivo de La Coruña31137114640-42
9Real Valladolid CF31124154042-49
10Real Betis Balompié31910123746-49
11UD Almería31107143738-49
12RCD Mallorca3199133637-49
13Real Racing Club de Santander3199133638-39
14CA Osasuna31811123535-38
15Getafe CF31810133440-47
16Athletic Club de Bilbao**3197153440-52
17Real Sporting de Gijón31110203338-66
18RC Recreativo de Huelva3179153027-44
19RCD Espanyol31611142929-46
20CD Numancia3184192833-62

* = Champions League groepsfase 2009-10
** = Europa League voorronde 2009-10

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona26
2David VillaValencia CF23
3Diego ForlánClub Atlético de Madrid21
4Lionel MessiFC Barcelona20
5Álvaro NegredoUD Almería19
6Frédéric KanoutéSevilla FC16
7Gonzalo HiguaínReal Madrid CF16
8Raúl GonzálezReal Madrid CF15
9Thierry HenryFC Barcelona15
10Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid14

Programma:

DatumThuisUit
21/4CD NumanciaAthletic Club
21/4Real Madrid CFGetafe CF
22/4Deportivo de La CoruñaUD Almería
22/4CA OsasunaMálaga CF
22/4Real Betis BalompiéValencia CF
22/4FC BarcelonaSevilla FC
23/4Real Sporting de GijónRCD Espanyol
23/4RCD MallorcaReal Valladolid CF
23/4Real Racing ClubClub Atlético de Madrid
23/4Villarreal CFRC Recreativo de Huelva

Canadezen slaan aanval op tanker af

De bemanning van een Canadees marineschip heeft eergisteravond een aanval van Somalische piraten op een Noorse tanker afgeslagen. Dat hebben NAVO-functionarissen gisteren laten weten.

Een woordvoerder aan boord van het Canadese oorlogsschip zei dat werd gereageerd op piraten die met geweren en granaten aan boord wilden gaan van de tanker MV Front Ardenne.

De piraten sloegen op de vlucht, maar konden uren later worden aangehouden. Na verhoor mochten de piraten gaan.


Canadezen slaan aanval op tanker af  (foto: DAG)
Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
Random Pics van de Dag #846
special
AI Picture Gallery #108
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
review
Dead Space
©FOK.nl e.a.