Horner: "Druk op team is toegenomen"

Red Bull Racing pakte gisteren in China met Sebastian Vettel en Mark Webber een dubbelzege. Volgens teambaas Christian Horner wordt de Oostenrijkse renstal nu eindelijk serieus genomen. Hij stelt echter wel dat de druk om te presteren nu wel groter is geworden.

"Het is nu aan ons om deze prestatie te herhalen. De verwachtingen zijn veranderd en deze prestatie heeft ons op de kaart gezet. We worden nu meer serieus genomen," aldus Horner tegen Autosport.

De RB5 is dit seizoen één van de snelste auto's, maar beschikt nog niet over de dubbele diffuser die Brawn GP, Toyota en Williams wel hebben. In de fabriek werkt Adrian Newey er momenteel aan, zodat de auto mogelijk nog sneller wordt.

"Deze auto heeft veel potentie. Dat zagen we al in het begin en we weten dat het nog beter kan. De onderkant van de auto is duidelijk het meest krachtige aerodynamische onderdeel. Hopelijk kunnen we daar nog extra prestatievermogen uithalen. Maar makkelijk is het niet. Alles moet in ons pakket geïntegreerd worden en onze auto is nogal anders dan de andere auto’s."

Horner tempert de verwachtingen voor de volgende race in Bahrein. "We staan op het scorebord, dat staat vast. Maar volgende week in Bahrein is weer heel anders en met de lange rechte stukken hebben de auto’s met KERS vast voordeel," aldus de Brit die weet dat de auto's van zijn team het systeem niet aan boord hebben.