Briatore: "De Renault is goed"

Peterselieman
Renault-teambaas Flavio Briatore was ondanks dat zijn renstal met nul punten terugkwam uit China opgetogen over de geboekte vooruitgang. Het Franse team introduceerde zaterdag een nieuwe vloer op de auto van Fernando Alonso die zich prompt als tweede kwalificeerde.

In de race wist de Spanjaard echter geen punten te behalen, evenals zijn Braziliaanse teamgenoot Nelson Piquet jr. die twee voorvleugels tijdens de race beschadigde. De overwinning in de race ging naar Red Bull Racing dat gebruik maakt van de Renault-motoren.

"Een dubbele overwinning in de verkeerde auto," aldus een lachende Briatore. "Nee, ik ben blij voor Red Bull en voor de motor, maar met Renault hadden we erg veel pech. Vooral met Fernando was veel pech, want de safety car heeft onze race verpest. Misschien hebben we hem te vroeg binnengehaald. Het was pure pech."

"En natuurlijk de spin. Als alles goed was gegaan, was hij als vijfde gefinisht achter de twee Red Bulls en de twee auto's van Brawn GP. Onze auto is een stuk beter nu. Ik wil de auto onder normale weersomstandigheden in actie zien. We waren in ieder geval sneller dan McLaren, Ferrari en BMW Sauber. Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar het is een kwestie van naar Bahrein gaan en hopen dat het weer niet zo is als in de laatste twee races."

Briatore meldde dat er voor beide auto's grote updates aan zitten te komen. "Mijn oprechte felicitaties aan Red Bull. Zij hebben fantastische auto gemaakt met de 'normale' regels. Wij hebben een grote update voor Fernando en Piquet in de planning en Monte Carlo en in Barcelona. We werken er momenteel erg hard aan."

De Italiaan was niet te spreken over de prestaties van Piquet jr. in de race in China. "Het was een dramatische race. Ik begrijp dat je een keer spint, maar dit leek wel een wedstrijd. Hoe vaker je spint, hoe meer punten je krijgt. Hij spinde vaak, maar kreeg geen punten. Veel coureurs met meer ervaring spinden ook. Het is nog maar het begin van het seizoen, maar hij heeft een normale race nodig. We weten in ieder geval dat de auto goed is," aldus Briatore.