[NHL] Uitslag Sharks - Ducks

De San Jose Sharks hebben ook hun tweede thuiswedstrijd tegen de Anaheim Ducks verloren. Het werd uiteindelijk 3-2, ondanks wederom een groot voordeel in het aantal schoten. De winnaars van de Predident's Trophy moeten nu in twee uitwedstrijden terug zien te komen in de serie.

Bobby Ryan, Andre Ebbett en Drew Miller (allen Anaheim) scoorden allen hun eerste play-offgoals van hun carriere. Ducks-goalie Jonas Hiller speelde weer een cruciale rol met 42 reddingen. Eenmaal had Hiller geluk dat de Sharks op de paal schoten. Hiller wijt zijn goede optredens in zijn debuutjaar vooral aan zijn periode in Zwitserland: "Ik ben al 27 en heb in Zwitserland al een paar play-offseries gespeeld. Ik ben daar ook twee keer kampioen geworden, dus ik weet een beetje hoe het is."

De Sharks moeten hopen dat hun powerplay beter gaat functioneren, want uit zes powerplay-situaties wisten zij wederom niet te scoren. Verder kunnen zij hopen dat de geschiedenis zich herhaalt: de Red Wings verloren hun eerste twee wedstrijden in 2002 en pakten alsnog de Stanley Cup, evenals de Carolina Hurricanes in 2006. Verdediger Dan Boyle blijft echter realistisch: "De realiteit is dat we 2-0 achter staan. De meeste teams komen niet terug van zo'n achterstand. Ik hoop dat wij een ommekeer kunnen maken, maar het wordt een lastig verhaal."