Ferrari geeft mogelijk 2009 op

Het Formule 1-team van Ferrari gaat zich mogelijk al snel op volgend jaar richten. Het Italiaanse team heeft na drie races nog geen punten behaald en om dit te veranderen moet er veel gebeuren. Daarom stelt teambaas Stefano Domenicali dat Ferrari mogelijk dit jaar op gaat offeren.

"Na Spanje zullen we zien waar we staan. In die periode zullen we naar de situatie kijken. Dus eigenlijk wanneer we terug zijn in Europa," aldus de Italiaan die in China Felipe Massa uit zag vallen en Kimi Räikkönen zich naar plaats tien zag worstelen.

Domenicali benadrukt dat er nog niets vaststaat en dat het team pas na de race in Spanje gaat beslissen wat te doen. "Ik denk dat we moeten wachten. We moeten de rust bewaren en dat zal niet gemakkelijk zijn. Ik weet het, want er zijn te veel dingen die in korte tijd kunnen veranderen."

Ferrari wil proberen om in Bahrein KERS weer in de auto te installeren en heeft voor Barcelona grote updates in de planning staan. Dan wordt mogelijk ook de dubbele diffuser op de auto gezet. Mocht het resultaat in Spanje tegenvallen, dan kan het team besluiten om alvast aan de auto voor 2010 te gaan werken.