Cruijff roemt 'revanche' Van Gaal

Olga (Nuongirl)
Johan Cruijff noemt AZ vandaag in zijn column in De Telegraaf de 'terechte' kampioen.

"Met een speciaal compliment voor trainer Louis van Gaal, die een uitstekende persoonlijk revanche op het vorige seizoen heeft genomen", aldus El Salvador in De Telegraaf. "Kijk ik realistisch tegen de titel van AZ aan, dan beoordeel ik de ploeg natuurlijk minder kritisch dan Ajax, PSV en Feyenoord."

"Met de middelen die ze in Alkmaar hebben, is het echt heel goed wat er is gepresteerd. De basis hiervoor werd vooral in verdedigend opzicht gelegd. Met zeventien tegengoals in 31 wedstrijden kan je internationaal aankomen. Alleen geldt dat weer niet voor het aantal gescoorde doelpunten."

"Verder ben ik benieuwd hoe AZ straks onder druk gaat presteren. Daarin zal de ploeg een belangrijke stap moeten maken. Omdat er dit jaar geen Europees voetbal in Alkmaar werd gespeeld, heeft AZ een seizoen lang zonder druk kunnen voetballen. Daarom geeft het toch te denken dat het uitgerekend verkeerd afliep op twee momenten dat het team vanuit een favorietenrol moest presteren. Dat was in de bekerwedstrijd tegen NAC en afgelopen zaterdag tegen Vitesse. In beide gevallen werd toen een thuisduel verloren."