Marcellis: "We dwongen Ajax tot fouten"

PSV leverde zondagmiddag een uitstekende prestatie door Ajax met 6-2 terug naar Amsterdam te sturen. Na afloop van het duel sprak Dirk Marcellis, verdediger van de Eindhovense formatie, dan ook van een geweldige dag.

"Dit is een geweldige dag voor ons," liet Marcellis in een reactie weten. "Als je Ajax op deze manier naar Amsterdam terug kunt sturen...Eindelijk hebben we het in een grote wedstrijd laten zien. Dat heeft het publiek ook verdiend."

Marcellis gaf overigens wel toe Ajax het eerste kwartier beter was dan de club uit de Lichtstad. "Je weet dat Ajax goed kan voetballen, als ze de ruimte en tijd krijgen. De intentie was daarom om vanaf de eerste minuut druk te zetten. Maar we hadden wat moeite met Emanuelson, die niet als linksbuiten speelde, maar zich liet terugzakken."

Toch slaagde PSV er uiteindelijk in om het initiatief te nemen, waarna er ook doelpunten vielen. "Toen we dat in de grip hadden, konden we het spel gaan spelen zoals we dat voor ogen hadden. We dwongen Ajax tot fouten en profiteerden daar optimaal van. We wisten natuurlijk dat de punten heel belangrijk waren. We moesten het nu laten zien, ook voor de supporters."