Sutil: "Geen spijt van gekozen strategie"

Voor Adrian Sutil leek de natte race in China lange tijd erg zonnig te verlopen. Tot een plas water en de daaropvolgende crash een einde maakte aan zijn kans op punten.

Sutil had in Shanghai de allereerste punten voor Force India binnen kunnen halen. Om dit te bereiken kozen de coureur en zijn team voor een tweede en laatste stop, die in ronde negentien tijdens een safety car-situatie plaatsvond. De bedoeling was om hierna de race uit te rijden.

Hoewel die strategie hem lange tijd in de punten leek te helpen, maakte de slijtage van de banden en de toename van de regen aan het einde van de race de wagen erg kwetsbaar. Het team had voor een extra stop kunnen kiezen. "Maar dat is niet de manier waarop we het wilden doen. We moesten een risico nemen omdat we weten dat we goed zijn onder natte omstandigheden," aldus Sutil.

De coureur hield zijn wagen met moeite onder controle en vloog uiteindelijk met nog enkele ronden te gaan van de baan. Sutil heeft echter geen spijt van de gekozen strategie. "We hadden natuurlijk geen geluk en het was niet mogelijk om het uit te rijden, maar soms is het gewoon pech als je een plas water raakt."

Force India lag tijdens de kwalificatie onder droge omstandigheden ver achter op zijn directe concurrenten. Sutil geeft dan ook toe dat het team voor nu op ongebruikelijke omstandigheden moet vertrouwen om hogerop te komen. De coureur denkt echter wel dat Force India zich kan verbeteren. "De ontwikkelingen gaan door en we krijgen verbeteringen voor de volgende races. Hopelijk is het voldoende om vooruit te komen."