Nintendo: "Verkoopcijfers Chinatown Wars komen goed"

Morthill
In maart lanceerde Rockstar Grand Theft Auto: Chinatown Wars, een grootse en prachtige game voor de Nintendo DS. Ondanks de vele lovende kritieken van de gamespers vielen de verkopen in Amerika flink tegen. In maart gingen er nog geen 90.000 exemplaren over de toonbank. Nintendo maakt zich daar geen zorgen over, de komende maanden zal dat volgens Steve Singer, de man die over 3rd party relateis gaat, nog helemaal goedkomen.

"Chinatown Wars is performing in line with AAA titles that have come to our platform like Spore or LEGO Star Wars. Those games went on to have very different life-to-date sales numbers."

Singer verwees ook naar de cijfers van Call of Duty 4. Deze game kende een vrij slechte launch, maar ging uiteindelijk toch nog een half miljoen keer over de toonbank. Allemaal ook een gevolg van het feit dat er weinig M-rated titels op de Nintendo DS zijn. Uiteindelijk moet Chinatown Wars het hebben van mond-tot-mond-promotie en dat zal in de lange termijn dan ook helemaal goedkomen.