Ferguson gaf sterren rust vanwege veld Wembley

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson baarde gisteren opzien door zijn sterspelers op de bank te laten tijdens de FA Cup-halve finale tegen Everton. Wayne Rooney, Edwin van der Sar en Cristiano Ronaldo werden niet opgesteld door de Schot, die hier een aparte reden voor had.

Het veld op Wembley, waar het duel werd gespeeld, verkeerde in een dermate slechte conditie dat hij zijn belangrijke spelers er niet op wilde laten spelen. Ook Arsenal-manager Arsène Wenger was niet te spreken over de staat van de bewuste grasmat. The Gunners werkten een dag eerder op Wembley de andere halve finale tegen Chelsea af.

"Ik had woensdag al een team in mijn hoofd, na de wedstrijd tegen FC Porto. Toen ik de staat van het veld op Wembley zag heb ik me bedacht. Ik wilde niet met mijn sterkste elftal tot mogelijk de verlenging op deze grasmat spelen", lichtte Ferguson tegenover The Daily Mail zijn beslissing toe.

United moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Everton na het nemen van strafschoppen. Tim Howard, voormalig doelman van The Mancunians, werd de held door twee penalty's te keren.