Nintendo bevestigt: Wii MotionPlus niet backwards compatible

Tim (Timsel)
12 Juni zal de MotionPlus uitkomen in Nederland. Nintendo beweert dat dit witte blokje het realisme en de precisie van de besturing ingrijpend zal verbeteren. Maar denk niet dat je nu Wii Sports kunt afstoffen om je records te verbeteren, aangezien de MotionPlus niet backwards compatible is.

Nintendo liet weten aan GameIndustry dat de verbeterde nauwkeurigheid niet te gebruiken is voor eerder uitgekomen games. Ook vertelde Nintendo geen plannen te hebben de MotionPlus in de toekomst alsnog compatibel te maken voor de 'oude' Wii games.

De uitbreiding voor de Wii controller zal uitsluitend werken met games die er op aangepast zijn. Enkele grote ontwikkelaars, zoals Electronic Arts en Sega, hebben al aangegeven interesse te hebben games te ontwikkelen die gebruik maken van de verbeterde nauwkeurigheid van de MotionPlus.

Voor de liefhebbers zal er 24 Juni een nieuwe versie van Wii Sports uitkomen, Wii Sports Resorts. Deze versie zal gebruik maken van de MotionPlus. De uitbreidng zal $20 kosten, en $50 in combinatie met Wii Sports Resorts.

Voor meer informatie over de werking van de MotionPlus kun je hier een kijkje nemen.