FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 mei 2008

Amy Winehouse niet vervolgd voor drugsbezit

Amy Winehouse hangt geen straf boven het hoofd in verband met een video waarop te zien is hoe ze mogelijk cocaïne zou roken. Dat hebben politiebronnen vandaag aan persbureau Reuters laten weten.

De 24-jarige Britse zangeres werd eind vorige week opgepakt op verdenking van drugsbezit. Rechercheurs verhoorden Winehouse negen uur vanwege de video, waarvan het boulevardblad The Sun in januari beelden publiceerde. Een dag later kwam de door drank- en drugsproblemen getergde zangeres weer op vrije voeten.

Een woordvoerder van Winehouse liet in een verklaring weten dat de zangeres zich niet meer op het politiebureau hoeft te melden. ''Daarmee is deze zaak beëindigd. Winehouse gaat zich nu weer richten op haar muzikale carrière'', aldus haar zegsman. 


PvdA onder vuur over kinderopvang

De oppositie in de Tweede Kamer heeft vanavond hard uitgehaald naar de PvdA. De SP, VVD, GroenLinks en D66 verwijten de partij dat ze akkoord gaat met bezuinigingen in de kinderopvang, terwijl ze tijdens de verkiezingscampagne nog beloofde dat deze voorziening gratis zou worden.

Ineke Dezentjé van de VVD sprak van ''een draai'' van PvdA-leider Wouter Bos. Volgens Femke Halsema (GroenLinks) ''helpt de PvdA haar eigen succes om zeep''. Ze vroeg zich af waarom de PvdA-fractie haar rug niet recht houdt, zoals ze wel deed in de strijd in de coalitie over het versoepelen van het ontslagrecht.

Het kabinet kondigde twee weken terug aan dat er forse bezuinigingen nodig zijn in de kinderopvang, omdat het budget op termijn met ruim 1 miljard overschreden dreigt te worden. Welke ingrepen er precies komen, beslist het kabinet deze zomer.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs, die verantwoordelijk is voor de kinderopvang, zei woensdag nog niet te weten hoeveel er bezuinigd wordt. Wel maakte ze duidelijk dat er een korting komt op de toeslag die ouders ontvangen. ''Pijnloze oplossingen zijn er niet.''

Daarnaast wil ze iets doen aan oneigenlijk gebruik van de gastouderregeling, waarmee onder anderen grootouders een bijdrage kunnen krijgen als ze op hun kleinkinderen passen. Dijksma wil met een stelselwijziging misbruik terugdringen.

Bos: 'Mijn fout'
Minister van Financiën Wouter Bos neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de verkeerde ramingen van de kosten van de kinderopvang. ''De ramingen zaten er volstrekt naast, wat gewoon mijn fout is'', zegt hij in een interview met het zakenblad FEM Business dat vrijdag verschijnt.

Veel meer ouders dan verwacht deden een beroep op de kinderopvangregeling, waardoor de kosten aanzienlijk hoger uitkwamen. ''We hadden daarvoor 2,4 miljard euro gereserveerd. De kosten dreigden op te lopen tot 3,4 miljard'', aldus Bos.

Een woordvoerder van Financiën ontkende vanavond dat Bos in het interview gezegd heeft dat de verkeerde ramingen fout zijn. De woordvoerder spreekt van ''plak-en-knipwerk'', en van het uit de context lichten van uitspraken van Bos. ''Hij heeft het niet gezegd'', aldus de woordvoerder. Adjunct-hoofdredacteur Jean Dohmen van FEM Business zegt echter dat de woorden van Bos op band staan.

Het kabinet kondigde twee weken terug aan fors te willen bezuinigen op de kinderopvang. In de zomer neemt het concrete besluiten.

Tweeling voor Brad en Angelina

Dubbel babygeluk voor Brad Pitt en Angelina Jolie. Het volmaakte stel heeft namelijk bevestigd dat Angelina zwanger is van een tweeling.

Collega-acteur Jack Black heeft het blijde nieuwtje verklapt tijdens een interview in Cannes. Black is daar net als Pitt en Jolie aanwezig voor het jaarlijke filmfestival. Angelina kon niets anders doen dan het wereldnieuws volmondig te bevestigen. Ze wil echter niet verklappen welke namen ze in gedachten hebben voor de tweeling.

Wel zal Pitt nu de handen uit de mouwen moeten steken nu er twee koters bij komen. Als de tweeling eenmaal geboren is, heeft het stel namelijk zes kinderen in huis.

 

 

Drie meisjes gewond na toiletbezoek

Drie meisjes zijn vandaag gewond geraakt tijdens een bezoek aan een openbaar toilet in het Luxemburgse Grevenmacher. Een van de tieners is zo ernstig gewond, dat zij is overgebracht naar een brandwondencentrum in het Belgische Luik.

De meisjes waren zichzelf aan het opfrissen in het kleine toiletgebouwtje en gebruikten daarbij veel deodorant. Omdat ze het wel gezellig vonden, besloten ze een sigaretje op te steken. Dit hadden ze beter niet kunnen doen, want het vlammetje van de aansteker deed het zeer explosieve mengsel uit de spuitbussen ontploffen.

De tienermeisjes hebben brandwonden in hun gezicht en deels op de rest van het lichaam opgelopen. Een vijftienjarig meisje is er zo erg aan toe, dat zij per traumahelikopter moest worden overgebracht naar een Belgisch brandwondencentrum.

Voetbal: Zenit wint UEFA Cup

Zenit St. Petersburg is er in geslaagd om de UEFA Cup te winnen. De ploeg van trainer Dick Advocaat was in het City of Manchester Stadium in Manchester te sterk voor Glasgow Rangers. Het werd 2-0, Denisov en Zirianov waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Dick Advocaat had in de finale van de UEFA Cup geen basisplaats voor Fernando Ricksen. De enige Nederlander in Russische dienst begon daarom op de bank. Verder werd Pavel Pogrebnyak vervangen door Fatih Tekke. Bij Glasgow Rangers zaten onder andere Kris Boyd, Nacho Novo en Lee McCulloch op de bank. Jean-Claude Darcheville was de enige aanvaller bij de Schotten.

In het eerste minuten van de finale om de UEFA Cup wisten de twee ploegen al een goede kans te creëren. Arsjavin schoot echter in het zijnet en Whittaker had zijn vizier ook niet op scherp staan. Daarna zakte het duel een beetje in en golfde het spel voornamelijk op en neer. Toch wist één van de ploegen af en toe nog voor het doel van de tegenstander op te duiken. De Schotse ploeg trok zich, naarmate de eerste helft vorderde, steeds verder terug op de eerste helft en speelde overwegend tam.

In het vervolg had Zenit St. Petersburg het betere van het spel en verdiende de openingstreffer. Het duel was voor rust voornamelijk éénrichtingsverkeer, want Glasgow Rangers bleef met veel spelers achter de bal en liet de Russen het spel maken. Dit leverde ruim tien minuten voor de rust nog kansen op voor Anjoekov en Zirianov. Zij waren echter niet zuiver in de afronding, waardoor Alexander de schoten eenvoudig wist te keren. Toch wist de Schotse ploeg nog voor gevaar te zorgen na een vrije trap. Dit leverde uiteindelijk niets op.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Glasgow Rangers, via Darcheville, de grootste kans tot nu toe. De Franse aanvaller wist de bal echter niet in het doel te krijgen. Ook het flipperkast-effect wat daarna ontstond, leverde geen treffer op. Na deze actie werd het tempo opgeschroefd, waardoor er voor beide ploegen meer ruimte ontstond. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Whittaker alle ruimte om te schieten. Uiteindelijk wist een verdediger van Zenit St. Petersburg de bal weg te werken. Aan de andere kant speelde Arsjavin Alexander uit, maar een treffer leverde dit niet op.

In de 71e minuut kwam Zenit St. Petersburg verdiend op voorsprong. Denisov wist een goede aanval van de Russen perfect af te ronden. Kort na het eerste doelpunt kreeg Zirianov de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij schoot de bal naast. Inmiddels had de trainer van Glasgow Rangers twee aanvallers in het veld gebracht. De Russische ploeg leek het allemaal prima te vinden en kwam zelfs nog een aantal keer in de buurt van Alexander. Aan de andere kant zorgden Darcheville en Novo nog voor gevaar, maar Zenit St. Petersburg pakte uiteindelijk de UEFA Cup door in de allerlaatste minuut van de extra tijd via Zirianov nog de tweede treffer te noteren..


Karakteristieken

Zenit St. Petersburg - Glasgow Rangers 2-0
71’ Denisov 1-0
90’ + 3 Zirianov 2-0

Toeschouwers: 47.726
Scheidsrechter: Frödjfeldt (Zwe)
Stadion: City of Manchester Stadium, Manchester
Gele kaart: Malafejev (Zenit St. Petersburg)

Opstellingen

Zenit St. Petersburg: Malafejev, Anjoekov, Krizanac, Sjirokov, Sirl, Zirianov, Timotsjoek, Denisov, Faizulin (Kim/90+3), Fatih Tekke, Arsjavin

Glasgow Rangers: Neil Alexander, Broadfoot, Cuellar, Weir, Papac (Novo/77), Whittaker (Boyd/86), Ferguson, Thomson, Davis, Hemdani (McCulloch/80), Darcheville

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

 

Uitslag finale UEFA Cup

Zenit St. Petersburg is er in geslaagd om de UEFA Cup te winnen. De ploeg van trainer Dick Advocaat was in het City of Manchester Stadium in Manchester te sterk voor Glasgow Rangers (2-0). Denisov en Zirianov waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Dick Advocaat had in de finale van de UEFA Cup geen basisplaats voor Fernando Ricksen. De enige Nederlander in Russische dienst begon daarom op de bank. Verder werd Pavel Pogrebnyak vervangen door Fatih Tekke. Bij Glasgow Rangers zaten onder andere Kris Boyd, Nacho Novo en Lee McCulloch op de bank. Jean-Claude Darcheville was de enige aanvaller bij de Schotten.

In het eerste minuten van de finale om de UEFA Cup wisten de twee ploegen al een goede kans te creëren. Arsjavin schoot echter in het zijnet en Whittaker had zijn vizier ook niet op scherp staan. Daarna zakte het duel een beetje in en golfde het spel voornamelijk op en neer. Toch wist één van de ploegen af en toe nog voor het doel van de tegenstander op te duiken. De Schotse ploeg trok zich, naarmate de eerste helft vorderde, steeds verder terug op de eerste helft en speelde overwegend tam.

In het vervolg had Zenit St. Petersburg het betere van het spel en verdiende de openingstreffer. Het duel was voor rust voornamelijk eenrichtingsverkeer, want Glasgow Rangers bleef met veel spelers achter de bal en liet de Russen het spel maken. Dit leverde ruim tien minuten voor de rust nog kansen op voor Anjoekov en Zirianov. Zij waren echter niet zuiver in de afronding, waardoor Alexander de schoten eenvoudig wist te keren. Toch wist de Schotse ploeg nog voor gevaar te zorgen na een vrije trap. Dit leverde uiteindelijk niets op.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Glasgow Rangers, via Darcheville, de grootste kans tot nu toe. De Franse aanvaller wist de bal echter niet in het doel te krijgen. Ook het flipperkast-effect wat daarna ontstond, leverde geen treffer op. Na deze actie werd het tempo opgeschroefd, waardoor er voor beide ploegen meer ruimte ontstond. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Whittaker alle ruimte om te schieten. Uiteindelijk wist een verdediger van Zenit St. Petersburg de bal weg te werken. Aan de andere kant speelde Arsjavin Alexander uit, maar een treffer leverde dit niet op.

In de 71e minuut kwam Zenit St. Petersburg verdiend op voorsprong. Denisov wist een goede aanval van de Russen perfect af te ronden. Kort na het eerste doelpunt kreeg Zirianov de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij schoot de bal naast. Inmiddels had de trainer van Glasgow Rangers twee aanvallers in het veld gebracht. De Russische ploeg leek het allemaal prima te vinden en kwam zelfs nog een aantal keer in de buurt van Alexander. Aan de andere kant zorgden Darcheville en Novo nog voor gevaar, maar Zenit St. Petersburg pakte uiteindelijk de UEFA Cup door in de allerlaatste minuut van de extra tijd via Zirianov nog de tweede treffer te noteren.


Karakteristieken

Zenit St. Petersburg - Glasgow Rangers 2-0
71’ Denisov 1-0
90+3’ Zirianov 2-0

Toeschouwers: 47.726
Scheidsrechter: Frödjfeldt (Zwe)
Stadion: City of Manchester Stadium, Manchester
Gele kaart: Malafejev (Zenit St. Petersburg)

Opstellingen

Zenit St. Petersburg: Malafejev, Anjoekov, Krizanac, Sjirokov, Sirl, Zirianov, Timotsjoek, Denisov, Faizulin (Kim/90+3), Fatih Tekke, Arsjavin

Glasgow Rangers: Neil Alexander, Broadfoot, Cuellar, Weir, Papac (Novo/77), Whittaker (Boyd/86), Ferguson, Thomson, Davis, Hemdani (McCulloch/80), Darcheville

Guitar Hero IV toont drums

Guitar Hero heeft al meerdere delen voortgebracht, en ook in dit jaar komen er een paar: Guitar Hero: Aerosmith, Guiter Hero: On Tour voor de DS en het officiële vierde deel. Met Guitar Hero IV worden nieuwe instrumente geïntroduceerd, waarmee Guitar Hero achter Rockband aan gaat. De drums zijn in ieder geval alvast in beeld gebracht:Vierde deel in de serie muzikale games waarin je een controller in de vorm van een gitaar bespeelt. Ditmaal met meerdere muziekinstrumenten.

Israël is als een Duitse herder

In verband met de zestigste verjaardag van de staat Israël had een Israëlische vereniging van hondenbezitters een briljant idee. Ze hebben hun leden gevraagd de staat Israël te vergelijken met een hond.

Met een meerderheid van de stemmen is het juist de Duitse herder geworden die het beste de staat Israël symboliseert. De herder kreeg maar liefst dertien procent van de stemmen. Op de tweede plek staat de labrador, terwijl de dwergpincher brons in de wacht wist te slepen.

De poedelprijs is gegaan naar het Israëlische hondenras kanaan en de golden retriever. Beide honden eindigden op een gedeelde vijfde plek.

FC Groningen wil spelers laten gaan

De coach van FC Groningen, Ron Jans, ziet voor Mark-Jan Fledderus, Marnix Kolder en Ondrej Svejdik weinig speeltijd tijdens het nieuwe seizoen. Deze spelers mogen dan ook uitkijken naar een nieuwe club.

Fledderus, nu vier seizoenen in dienst bij Groningen, heeft nog een contract tot medio 2009. Kolder en Svejdik hebben zelfs nog een contract tot medio 2010.

Dat uitgerekend Fledderus zijn koffers mag pakken is opmerkelijk. In de eerste drie seizoenen dat hij in dienst was van Groningen, speelde de geboren Coevorder 59 duels en scoorde hij zes keer. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder van Groningen ook nog eens 29 keer in actie en scoorde hij drie doelpunten.

Voor Svejdik en Kolder is het een ander verhaal. Eerstgenoemde heeft er nu twee seizoenen opzitten en kwam dit seizoen negen keer aan spelen toe. Kolder kwam vorig jaar januari bij de club en speelde sindsdien, mede door blessures, maar dertien wedstrijden waarin hij niet tot scoren kwam.

[Upd] Fouten vallen mee bij punten ronde 5

Tot onze grote schrik is er iets fout gegaan bij het uitdelen van de punten bij de motoren voor de kwalificatie. Er zijn tweemaal voor eenzelfde finishplek punten uitgedeeld.

Het kan betekenen dat je puntentotaal daardoor wijzigt, het kan zowel naar boven als naar beneden worden aangepast. Hetzelfde geldt daarmee voor je budget en de mogelijkheid bestaat dat je na al gewisseld te hebben, negatief budget overhoudt. Dat zit nu eenmaal zo in de puntentelling: negatieve punten betekenen ook negatief budget. Er wordt wel gekeken of dit in de toekomst veranderd kan worden.

Er wordt snel mogelijk geprobeerd dit te herstellen. Daar zullen we jullie van op de hoogte houden. Vanzelfsprekend vinden we het ongemak erg vervelend.


Update
Het ziet ernaar uit dat de berekeningen voor jullie budget toch juist zijn, het staat alleen niet juist op de pagina met de verdeling per race. Sorry voor alle commotie, maar die punten moeten wel juist vermeld worden, dus daar wordt aan gewerkt.

Papa drukt snor bij poepluier

Ondanks dat papa ongetwijfeld helemaal weg is van de kleine spruit, ontloopt menig man de ranzigste taak van het vader zijn: Poepluiers verschonen. Bij 64 procent van de huishoudens is het dan ook de moeder die deze taak in haar maag krijgt gesplitst. Bij een op de drie gezinnen poetsen zowel de man als de vrouw even vaak de billetjes van de kleine schoon. In slechts twee procent van de huishoudens is het juist vaderlief die de kleine een schone broek geeft.

Deze uitkomsten zijn naar voren gekomen uit een onderzoek van Zwitsal. Het babyverzorgingsmerk heeft hiervoor 4500 moeders ondervraagd. Met uitvluchten als "Jij bent daar handiger in" en "Ik ruik niks" hoopt papa onder de dankbare taak uit te komen.

Toch vindt tachtig procent van de vrouwen dat haar man net zo goed is in het verschonen van de kleine spruit als zijzelf. Een op de drie vrouwen vindt wel dat manlief zich te veel aanstelt als hij steunend en kreunend een vochtig doekje over de babybilletjes haalt.

Colleges TU Delft gaan door, historische stoelen gered

De brand in het faculteitsgebouw Bouwkunde in Delft is de "grootste ramp die universitair Nederland ooit heeft getroffen''. Dat heeft minister Ronald Plasterk van Onderwijs woensdag gezegd in een onderhoud met het college van bestuur en medewerkers van de TU Delft.

Bij het gesprek waren ook hulpverleners aanwezig. Plasterk, die na het gesprek van ongeveer een half uur het uitgebrande gebouw bezichtigde, toonde zich verrast door de vechtlust van de bestuurders van de universiteit.

Niet alleen komen de colleges volgende week weer op gang, ook zullen de tentamens van de faculteit Bouwkunde gewoon doorgaan, zoals Wytze Patijn, decaan van de faculteit, woensdag in een circulaire aan de studenten en medewerkers meedeelde.

Patijn riep de studenten en medewerkers op zo veel mogelijk thuis te werken. Voor de langere termijn, na de zomer, zoekt de Technische Universiteit vervangende werkplekken op of buiten de faculteit. Plasterk bood zo nodig zijn diensten aan.

De brandweer heeft maquettes en historische stoelen uit het uitgebrande gebouw in veiligheid kunnen brengen. Die stonden in de tentoonstellingsruimte in een van de onderste verdiepingen. Plasterk noemde het 'bizar' dat de objecten van Gerrit Rietveld, Friso Kramer en Le Corbusier nu in de openlucht te bewonderen waren. FOK!fotograaf Jeroen Gaiser maakte vandaag deze foto's.

 

  

 

 

Daviscupteam kiest voor Apeldoorn

De Nederlandse tennissers spelen de promotie/degraditiewedstrijd voor een plek in de wereldgroep van de Davis Cup in Apeldoorn op gravel.

De wedstrijd tegen Zuid-Korea vind plaats in de de nieuwe sporthal Omnisport. Dit heeft bondscoach Jan Siemerink bekend gemaakt. De keuze voor de ondergrond is in overleg met de spelers gemaakt. Nederland dwong het promotie/degradatie-duel af door vorige maand op gravel in Skopje met 4-1 te winnen van Macedonië.

Amerika krijgt burgemeester van 19

Terwijl de meeste jongeren van zijn leeftijd nog in de schoolbanken zitten, heeft de Amerikaanse John Tyler Hammons het al geschopt tot burgemeester. De negentienjarige student aan de Universiteit van Oklahoma is verkozen tot burgervader van Muskoogee. Maar liefst zeventig procent van de stemmende inwoners van dit 38.000 zielen tellende stadje in Oklahoma stemde voor de jonge student.

"Dat de kiezers mij hun vertrouwen schenken stemt nederig en het is de meest fantastische, indrukwekkendste ervaring van mijn leven", vertelt een dolblije Hammons. Ondanks zijn enthousiasme is hij nu niet van plan zijn studie op een laag pitje te zetten. "Dat ik ben gekozen verandert niets aan mijn wens mijn opleiding voort te zetten. We moeten onze tijd passend indelen, zodat ik burgemeester kan zijn en toch naar college kan blijven gaan."

Hammons, die volgende week zal worden beëdigd tot burgemeester, aanvaardt met zijn nieuwe functie de rol van voorzitter van de negen man tellende gemeenteraad. Ook mag hij meebeslissen over besluiten van deze gemeenteraad. Nu maar kijken of de jongeman zijn verkiezingsbelofte, meer openheid van de overheid en betere voorlichting over het doen en laten van de gemeente, weet waar te maken.

FOK!forum: Welk land gun jij de titel niet?

Sinds 1 mei is op het FOK!forum ook een forum speciaal voor het EK. Hierin kan je alles kwijt over het naderende EK voetbal, dat half juni in Oostenrijk en Zwitserland van start gaat.

Tijdens dit Europees kampioenschap zullen er vast wel landen zijn, die je niks gunt. Deze landen zie je liever niet in de knock-out-fase terug of mogen in jouw ogen geen enkel duel winnen.

Op het FOK!forum loopt nu een topic, waarin jij je mening kan geven. Stem op de poll en motiveer je antwoord!

Liesproblemen voor N'Kufo

Er is een mogelijkheid dat FC Twente aanstaande zondag, tijdens de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs tegen Ajax, geen beroep kan doen op Blaise N'Kufo. De spits van de ploeg uit Enschede heeft namelijk last van zijn lies.

Volgens Fred Rutten, trainer van FC Twente, kampt N'Kufo de laatste weken met liesklachten. "We zullen deze week van dag tot dag moeten bekijken of hij mee kan trainen met de groep. We houden er de controle op. Hij is nog een vraagteken voor zondag."

N'Kufo was afgelopen zaterdag de grote man aan de zijde van FC Twente. Ajax kwam nog wel op voorsprong, maar de aanvaller maakte dit met twee treffers ongedaan. De winnaar van dit tweeluik neemt volgend seizoen deel aan de voorrondes van de Champions League.

Ogararu niet in voorselectie Roemenië

George Ogararu zal niet in actie komen tijdens het EK voetbal, dat half juni in Oostenrijk en Zwitserland van start gaat. De bondscoach van Roemenië, Victor Piturca, maakte woensdag zijn voorselectie bekend. Toen bleek ook dat de Ajacied niet tot het keurkorps behoorde.

Sinds de winterstop kwam Ogararu bij Ajax nauwelijks nog aan spelen toe. Adrie Koster, trainer van de Amsterdammers, gaf de voorkeur namelijk aan Bruno Silva.

Vorig jaar stond de Roemeense verdediger echter nog in de basis tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Roemenië en Nederland (1-0). Bogdan Lobont en Christian Chivu ontvingen wel een invitatie.

Badmintonsters dicht bij stunt

De Nederlandse badmintonsters zijn er in de kwartfinales van de Uleb Cup net niet in geslaagd te stunten. China was met 3-2 te sterk.

Bij het officieuze WK voor landenteams in Jakarta kwam Nederland zelfs op een 2-1 voorsprong. Yao Jie won met 2-1 (14-21, 21-12, 21-16) van Xingfang Xie en Rachel van Cutsen klopte Yanjiao Jiang: 2-1 (21-14, 11-21, 21-16. Judith Meulendijks verloor met 1-2 (21-10, 18-21, 20-22 van Lan Lu. Na de enkelspelen slaagden de koppels van Dooremalen/Eefje Muskens en Rachel van Cutsen/Karina de Wit er niet in hun wedstrijden te winnen.

[Gerucht] Featurelijst lente-update gelekt?

Zoals de meeste 360-gamers onder ons zullen weten komt Microsoft zo'n twee keer per jaar met een grote update. Er is dan ook al veel veranderd sinds de Xbox 360 uitkwam. De lente-update staat nu voor de deur, en er is een featurelijst gelekt op het internet. Of deze 100% klopt weten we niet zeker, maar er zitten zeker leuke features tussen. Zo zou de gewilde groepschat eindelijk komen, en zou je voortaan Microsoft Points kunnen doneren aan je vrienden. Hieronder zie je de complete lijst.

Xbox LIVE
1. Option to delay sign-in to Xbox LIVE upon booting console (to allow user to set Online Status).
2. Option to promote Child Account from Family Settings.
3. Disallow Child Accounts (over 18) to override Family Settings by launching Privacy Settings through a title.
4. Option in Family Settings for Child Accounts to enable child-oriented/non-mature advertisements.
5. Introduce a group chat (4) for Private Chat and conferences through Video Chat.
6. Support to indicate media being watched to gamercard status (video content from Marketplace only).
7. Extend height for Bio field in Personal Profile, easier navigation through text.
8. More fields present in Personal Profile - recent achievements, interests, games, movies, links, custom section.
9. Compact Personal Profile for new fields (navigating to field will open it up).
10. Mandatory option to delete duplicate titles from gamercard (excludes Games for Windows - LIVE). User disconnected from Xbox LIVE when booting any title until action complete.
11. Option to remove payment information from gamertag.
12. New payment methods for international users.
13. Download History on Account Management better organized - games, genre, type, download date, miscellaneous.
14. Long descriptions of items on Marketplace can be scrolled using right stick.
15. Better organization of free content on Marketplace.
16. Option to 'ping' when testing connection.
17. Allow re-connection to Xbox LIVE if Ethernet cable is re-inserted whilst powered on.
18. New strip colors available to developers, staff gamercards.
19. New corner icon available to ambassadors.
20. Re-introduce Messages button for Inside Xbox updates only.
21. Option to store up to 10 messages permanently on server (excludes invites, status messages).
22. Increase character limit for text messages between friends only.
23. Option to disable invites from non-friends or all players.
24. Option to disable invites from titles not on gamercard (excludes demos).
25. Option to have smaller items moved up in Active Downloads.
26. Automatically re-connect to Xbox LIVE if disconnected unexpectedly (set intervals).
27. Option to download gamer picture (if available) from a gamercard being viewed.
28. Display random tips to replace static text on Xbox LIVE and Games blades.
29. New button on Marketplace for optional dashboard features - uses Storage Device memory.
30. Option to donate Microsoft Points to anybody with a Windows Live ID.
31. Option to purchase Membership for charities (includes benefits).
32. Integrate file-sharing for selected titles on Xbox LIVE and Games for Windows - LIVE.
33. Disable notifications to friends of user repeatedly signing into service (set period).
34. Option to see 'snippet' of text message in notification.
35. Windows Live Mail integration - includes support for Xbox LIVE Vision.
36. Web feeds integration - text, images, audio. Includes support for specific item codes on Marketplace.
37. Option to display gamer picture or standard picture as display picture in Windows Live Messenger.
38. Support for headset, Xbox LIVE Vision in Windows Live Messenger.
39. Support for limited 'winks' that display on dashboard interface. Option to disable 'winks' and 'nudges' added.
40. Notifications separate from Windows Live Messenger to Xbox 360 notifications.
41. Disable multiple languages from being used in any Xbox LIVE editable fields.

Games
1. Option to delete titles from gamercard with 0 gamerscore and 0 achievements (excludes some titles that will be re-added to launch another title).
2. Organize My Games at the Games Library section better (includes disc-based titles) - sort by genre, platform (Games for Windows - LIVE), percentage completion.
3. Support to display friends leaderboards for disc-based titles.
4. Show dates of an achievement unlocked when comparing.
5. Preload Games Library upon dashboard bootup for faster access.
6. Game updates now shown as items in Memory, increased amount of updates on Storage Device.
7. Option to delete game updates, removed 'cheat code' as no longer needed.
8. Support for more titles to display banner when accessing guide in-game.
9. Option to re-introduce awarded gamer pictures from titles that do not have their own re-introduce feature (requires saved game).
10. Disable gamer pictures from being awarded from trials.
11. Support for titles to store installation data on Storage Device for faster loading.
12. Synchronization to achievements offline/online that were deleted and then re-added from developers.

Media
1. Option to hold LT and RT for rewinding/fast-forwarding video content.
2. Option to delete individual music tracks from storage device.
3. Option to rip music CD at different quality.
4. Copy non-protected files (pictures, music, videos) from USB storage devices, CDs and computers to proprietary storage devices.
5. Support for menu, top-menu features on video content downloaded from Marketplace.
6. Section added for audio delivered through feeds (podcasts). Option to stream, download to Storage Device.
7. Support added for video titles/description to gamercard status.

Dashboard/Miscellaneous
1. Option to navigate quickly out of several menus back to respective blade home (applies to Games, Media, System).
2. New blade trim styles added.
3. Introduce expanded Inside Xbox as a portal to news, weather, entertainment, help and community features.
4. New sounds for various functions (notifications, blades, navigation).
5. Calibration options for display/sound.
6. Calibration options for motion sensor devices.
7. New effects for Xbox LIVE Vision and dashboard background.
8. Disable changing of Theme when on Memory to prevent 'hanging'.
9. Preload recent, limited items upon dashboard bootup on Memory.
10. Faster loading of Themes section on guide.
11. Option to see what items will not work offline due to DRM license changing from Memory.
12. Option to automatically associate new DRM to items downloaded for free.
13. Indicate 'charging' status on guide when Play & Charge kit is connected.
14. Option to change text colors on guide to better contrast some backgrounds.
16. Language improvements.
18. Word censor updated for fields.
19. Privacy Settings/Family Settings updated for new features.
20. Voice, picture messages can be read at Xbox.com (Gold accounts).

Testdag Paul Ricard 14-05-2008

Op het Franse circuit Paul Ricard werd vandaag met de eerste van de drie testdagen gestart. De teams bereiden zich in Zuid-Frankrijk voor op de volgende twee races in Monaco en Canada. Lewis Hamilton wist vandaag de snelste tijd te rijden.

Met een tijd van 1:05.600 was Hamilton net iets sneller dan Ferrari-coureur Kimi Räikkönen. Het 'high tech test track' waarop de komende drie dagen wordt getest kan aangepast worden voor verschillende baanconfiguraties, zoals die in Moncao en die in Canada. Vandaag en morgen is de baan aangepast aan de eigenschappen die lijken op het stratencircuit in Monaco, vrijdag zal er worden getest volgens de Canada-specificaties.

Onofficiële tijden

#CoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:05.600
2Kimi RäikkönenFerrari1:06.098
3Robert KubicaBMW Sauber1:06.177
4Mark WebberRed Bull1:06.348
5Sebastian VettelToro Rosso1:06:372
6Nico RosbergWilliams1:06:571
7Alexander WurzHonda1:06.681
8Timo GlockToyota1:06.936
9Vitantonio LiuzziForce India1:07.346
10Lucas die GrassiRenault1:07.430

Berg: "Ajax is een stap vooruit, AZ niet"

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, liet eerder al weten dat Marcus Berg de Nederlandse topploegen over kan slaan. Toch ziet de Zweed een eventueel vertrek naar Ajax wel zitten. Diverse ploegen uit binnen- en buitenland hengelen inmiddels naar de diensten van de speler.

"Ik heb geen clausule in mijn contract, dus ze hebben aardig vrij spel," liet Berg in een reactie weten. "Maar even zonder gekheid, ik ben helemaal niet met een vertrek bezig. Al hoorde ik deze week van een ploeggenoot dat AZ me in de gaten houdt. Maar om eerlijk te zijn, vind ik dat niet echt een stap vooruit. Het enige verschil is dat ze daar een rijke suikeroom hebben, maar dat is voor mij geen reden voor een transfer."

"De top drie, en zeker Ajax, is een ander verhaal," vervolgde de 21-jarige speler. "Het ligt in Groningen wat gevoelig om over de transfer van Bruno Silva praten, maar ik snapte hem wel. Ajax is huge. Zeker voor buitenlanders. Je moest eens weten hoe ze in Scandinavië over die club praten. Hoewel ze de laatste jaren in Europees weinig hebben gepresteerd, hangt er een soort van mythe rond Ajax. Ook voor mij. Alleen voor zo'n club zou ik willen nadenken over een vertrek."

Metgod nieuwe trainer Telstar

Telstar heeft de opvolger van vertrekkend trainer Luc Nijholt binnen. Edward Metgod zal de ploeg onder zijn hoede gaan nemen.

Metgod zal naar verwachting vanavond worden gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van de Witte Leeuwen. De 48-jarige Metgod was de afgelopen jaren de assistent van Louis van Gaal bij AZ. Eerder had hij al aangekondigd graag op eigen benen te willen staan. De voormalig keeper en enkelvoudig international lijkt die kans nu te krijgen bij Telstar.

Gomes niet meer terug naar Eindhoven

PSV-doelman Heurelho Gomes zal niet meer in Eindhoven terugkeren. Zijn uitspraak "Reker er uit of ik er uit" is waarheid geworden. "De directie gaat gewoon door met alle verkeerde verhalen," aldus Gomes in Voetbal International.

De komst van interim-trainer Sef Vergoossen betekende voor de Braziliaan een verstoring in de werkrelatie: "De directie van de club heeft niets ondernomen tegen trainer Sef Vergoossen, die me een judas en asociaal heeft genoemd. Iedereen in de groep weet dat ik geen judas ben en ook niet asociaal, dat is precies waarom alle spelers mij respecteren. De directie gaat gewoon door met alle verhalen. Voor mij komt dit over als een gebrek aan respect ten aanzien van alles wat ik heb betekend voor de club, ik heb in die vier jaar altijd zo goed mogelijk mijn best gedaan."

Na afloop van de competitie is Gomes zonder toestemming van PSV vertrokken naar zijn vaderland om daar de uitkomst van het conflict met Jan Reker af te wachten. De Raad van Commissarissen van PSV koos recentelijk de kant van Reker, waardoor Gomes zich gedwongen voelt om bij PSV te vertrekken. Daarom stuurt hij op korte termijn aan op een oplossing, maar stelt wel dat het moeilijk zal worden tussen hem en PSV. Hierover zegt hij: "Ik ga weg een met een heel triest gevoel en ga nu als supporter van de club verder, want ik heb altijd gezegd dat PSV mijn thuis is."

Inmiddels is duidelijk geworden dat PSV Stijn Stijnen van Club Brugge als ideale opvolger van Gomes ziet. De Belgisch international die onlangs zijn contract met Brugge tot 2011 verlengde, ontkent echter de interesse van PSV in hem.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

[Giro] Brutt wint etappe naar Contursi

Pavel Brutt heeft de vijfde rit van de Giro d'Italia gewonnen. Op de laatste stijle slotklim van de dag, die drie kilometer duurde, wist de renner van Tinkoff het verschil met zijn vijf medevluchters te maken. Johannes Fröhlinger werd tweede en Luis Felipe Laverde derde.

Na 23 kilomter koers vond de eerste serieuze ontsnapping plaats, wat ook meteen een goede was. Brutt, Fröhlinger, Laverde, Francisco Pérez Sanchez en David Milllar kregen van het peloton een maximale voorsprong van tien minuten. Daarna vonden Quick-Step en Liquigas het welletjes, dus werd de achtervolging op de leiders ingezet.

Vier renners van de kopgroep moesten maar twee minuten goed maken op leider Franco Pellizotti. Liquigas en Quick-Step zorgde er uiteindelijk voor dat de voorsprong tot ruim drie minuten slonk. Met nog 25 kilometer voor de boeg stokte het tempo echter en moest LPR het overnemen. Zij verkleinden de voorsprong tot tweeënhalve minuut. Daarna was het wederom de beurt aan Liquigas.

De vijf renners die vooraan reden bleven geod samenwerken. Op vijf kilometer voor de meet was er nog iets minder dan twee minuten van de voorsprong over. Tijdens de klim werden er voortdurend speldenprikken uitgedeeld, waardoor het peloton steeds verder inliep. Toch bleek dit niet voldoende te zijn om Brutt van de overwinning af te houden.

Pellizotti wist zijn voorsprong op Christian Vandevelde en Danilo di Luca te behouden, maar deze is respectievelijk één en zeven seconden.


Uitslag vijfde etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Pavel BruttTinkoffRusland05:04,52
2Johannes FröhlingerGerolsteinerDuitsland+ 0,04
3Luis Felipe LaverdeCSFColombia+ 0,10
4Francisco Pérez SanchezCaisse d'EpargneSpanje+ 0,25
5Paolo BettiniQuick-StepItalië+ 0,31

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Franco PellizottiLiquigasItalië21:46,49
2Christian VandeveldeTeam SlipstreamVerenigde Staten+ 0,01
3Danilo di LucaLPRItalië+ 0,07
4Morris PossoniTeam High RoadItalië+ 0,08
5Vincenzo NibaliLiquigasItaliëz.t

Krajicek door in dubbelspel

Michaëlla Krajicek heeft samen met haar tennispartner Lucie Hradecka de tweede ronde bereikt van het vrouwendubbelspel in Rome. Krajicek en Hradecka waren te sterk voor het Russische duo Nadia Petrova en Jaroslava Sjvedova, het werd 6-3 en 6-4.

In het vrouwenenkelspel wacht Michaëlla Krajicek nog steeds op haar eerste overwinning dit jaar. Ook in Rome wist ze maandag de eerste ronde niet te overleven. De 19-jarige Nederlandse steeg desondanks wel een plaats op de wereldranglijst, Krajicek bezet nu de 42e plaats.

Tsjechen zonder Nedved naar EK

Pavel Nedved is niet ingegaan op het verzoek van bondscoach Karel Brückner om zich weer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. De middenvelder van Juventus was in de ogen van Brückner de ideale vervanger van de geblesseerde Tomás Rosický.

Brückner benaderde Nedved onlangs. Die stopte na het WK in 2006 met interlandvoetbal en laat de kans op een rentree dus schieten. De volgende spelers zullen Tsjechië komende zomer wel vertegenwoordigen.

Doel: Petr Cech (Chelsea), Jaromir Blazek (1.FC Nürnberg), Daniel Zitka (Anderlecht)

Verdediging: Marek Jankulovski (AC Milan), David Rozehnal (Newcastle United), Tomás Ujfalusi (Fiorentina), Zdenek Pospech (FC Kopenhagen), Zdenek Grygera (Juventus), Michal Kadlec (Sparta Praag), Tomás Sivok (Udinese), Radoslav Kovac (Spartak Moskou)

Middenveld: Tomás Galásek (1.FC Nürnberg), David Jarolim (Hamburger SV), Jaroslav Plasil (Osasuna), Marek Matejovsky (Reading), Jan Polák (Anderlecht), Libor Sionko (FC Kopenhagen), Daniel Pudil (Slavia Praag)

Aanval: Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Jan Koller (1.FC Nürnberg), Milan Baros (Olympique Lyon), Václav Sverkos (Banik Ostrava), Stanislav Vlcek (Anderlecht)

Met 12 man online racen in Race Driver: GRID

Deze week heeft Codemasters verse details over de multiplayer van Race Driver: GRID onthuld. GRID krijgt een multiplayer waarin je aan maar liefst 32 verschillende evenementen kunt meedoen op zo'n 80 tracks. De game zal met 12 personen online te spelen zijn en bevat, naast de normale player mode, ook een ranked mode. In de ranked mode worden spelers beloond met punten voor het winnen van races, en voor het verslaan van tegenstanders met een hogere rank. Spelers zullen titels van 'Junior Rookie' tot 'Legend' kunnen behalen voor het verzamelen van deze punten.
Er zullen ook leaderboards aanwezig zijn. Deze leaderboards houden de tijden voor alle tracks voor alle auto-klassen bij. In de Test Drive mode kun je vervolgens tegen de beste tijden rijden in de vorm van ghosts.

"Our wide range of motorsport disciplines, stunning locations and full damage 12-player races make for a uniquely spectacular race experience and our immersive new ranking system rewards player skill and deepens the challenge online," Aldus Ralph Fulton, Chief Gamedesigner bij Codemasters.

Race Driver: GRID is al uit te proberen in de vorm van een demo op de Xbox 360 en PS3. Ook de PC demo is nu gelanceerd welke je kan downloaden op de Codemasters website. De game komt 30 mei uit voor de PC, Xbox 360, PS3 en de DS

Dick Advocaat; een speciale UEFA Cup-finale

Woensdag staat de finale van de UEFA Cup op het programma. In Manchester treedt het Schotse Glasgow Rangers aan tegen de Russische ploeg Zenit St. Petersburg. Extra speciaal zal de ontmoeting zijn voor Dick Advocaat. De coach van Zenit stond eerder aan het roer bij de Glasgow Rangers.

De successen als trainer
Dick Advocaat, geboren op 27 september 1947 in Den Haag, heeft als speler bij clubs gespeeld als ADO Den Haag, Roda JC, VVV Venlo, Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Ook maakte hij tijdens zijn periode bij FC Den Haag twee uitstapjes naar het Amerikaanse Chicago Sting. Als speler heeft Advocaat nooit een grote prijs gewonnen.

Als trainer had Advocaat meer succes. Zijn eerste kampioenschap behaalde hij in 1990. Met SSV eindigde Advocaat bovenaan in de Eerste Divisie. Vervolgens stapelden de successen zich op. Onder zijn leiding bereikte het Nederlands elftal tijdens het WK van 1994 de laatste acht. In december 1995 maakte Advocaat de overstap naar PSV. Daar behaalde hij in drieëneenhalf jaar één landskampioenschap, de KNVB beker en tweemaal de Nederlandse Supercup.

Vervolgens werd hij benaderd door de Glasgow Rangers. Hij maakte uiteindelijk de overstap en pakte in zijn eerste jaar als trainer meteen de treble. Zowel het kampioenschap, de FA Cup als de League Cup werden dat jaar gewonnen onder leiding van Advocaat. In januari 2002 kwam er een einde aan het trainerschap bij de Rangers en werd Advocaat technisch directeur bij de Schotse club. Ook trad hij weer in dienst bij de KNVB, waar hij Louis van Gaal opvolgde als bondscoach van het Nederlands elftal. Een half jaar later nam Advocaat afscheid bij de Rangers, om zich volledig op zijn baan als bondscoach te storten.

De veelbesproken wissel
De eerste klus van Advocaat als bondscoach van Oranje waren de kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2004. Lange tijd bleef het Nederlands elftal ongeslagen. De oefenwedstrijden in de voorbereiding naar het EK liepen minder soepel. Zo werd er verloren van België en waren ook de Ieren te sterk voor Oranje.

Tijdens het EK van 2004 in Portugal kwam Advocaat in een verkeerd daglicht te staan, na zijn veelbesproken wissel tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië. Speler van de wedstrijd Arjen Robben werd bij een stand van 2-0 van het veld gehaald voor Paul Bosvelt. Nederland verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-3. Toch wist Oranje de poulefase te overleven. In de kwartfinale werd Zweden pas na de penaltyserie bedwongen, maar de halve finale werd het eindstation voor Oranje. Portugal was te sterk. Op 7 juli besloot Advocaat, mede door de commotie in de media rondom de wissel, zijn functie als bondscoach neer te leggen.

De loopbaan ging verder
Een half jaar na zijn afscheid bij de KNVB, trad Advocaat in dienst bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. Op het moment dat Advocaat aangesteld werd, bivakkeerde de club onder de beruchte streep. Na vijf maanden besloot Advocaat om zelf op te stappen bij de Duitse club. Na zijn avontuur in Duitsland werd hij opnieuw bondscoach. Ditmaal nam Advocaat Zuid-Korea onder zijn hoede. Tijdens het WK van 2006 kon hij niet de prestatie evenaren, die Guus Hiddink behaalde tijdens het WK van 2002. Zuid-Korea kwam onder leiding van Advocaat niet verder dan de groepswedstrijden, terwijl Hiddink de halve finales haalde.

Na zijn job in Zuid-Korea werd Advocaat aangesteld als trainer van Zenit Sint-Petersburg. In november 2007 behaalde hij met zijn ploeg het kampioenschap van Rusland. Hij was de eerste buitenlandse trainer die de titel in dat land pakte. Even leek het erop dat Advocaat opnieuw bondscoach zou worden van een land, ditmaal van Australië. Toch bleef hij trouw aan de Zenit en weigerde hij het aanbod van Australie. Sinds februari 2008 is Advocaat ook technisch adviseur van zijn jeugdliefde ADO Den Haag.

Op 1 mei behaalde Advocaat opnieuw een succes. Hij haalde met zijn team voor de eerste keer in de geschiedenis van de club de finale van de UEFA Cup. Bayern München werd in twee wedstrijden met een score van maar liefst 5-1 aan de kant geschoven. Door dit resulaat treedt Advocaat dus op 14 mei aan tegen zijn oude werkgever, de Glasgow Rangers.

Peters naar RBC

RBC Roosendaal heeft weer een speler gecontracteerd. Eerder werd al bekend dat Kevin Stoutjesdijk (Baronie), John Schot (Hoek) en Patrick Duarte (FC Lisse) naar Roosendaal komen, nu volgt ook Tim Peters.

De 23-jarige Peters komt van RKC Waalwijk en tekende voor twee seizoenen, met een optie op een derde jaar. De spits speelde eerder op huurbasis voor De Graafschap, waarmee hij vorig seizoen naar de eredivisie promoveerde. Schot en Duarte bereikten eerder al overeenstemming met RBC, maar tekenden nu hun contract. Aanvallende middenvelder Schot signeerde een verbintenis voor één seizoen, vleugelspits Duarte voor twee seizoenen.

Tevens maakte RBC gisteren bekend dat trainer Rob Meppelink aanblijft. Hij zal wel de functie van technisch directeur neerleggen. Sinds het ontslag van Robert Maaskant in 2007 bekleedde Meppelink een dubbelfunctie. RBC zal geen nieuwe technisch directeur aanstellen.

Dodental Myanmar ruim boven 38.000

Het officiële dodental als gevolg van de cycloon in Myanmar is gestegen tot 38.491. Dit heeft de staatsradio van het voormalige Birma woensdag gemeld. 27.838 Myanmarezen worden nog vermist.

Naast de doden en vermisten zijn 1403 gewonden geteld. De Verenigde Naties hebben al gewaarschuwd dat het uiteindelijke dodental waarschijnlijk boven de 100.000 zal uitkomen. Ook vreest de volkerenorganisatie voor meer sterfgevallen als de 2 miljoen overlevenden van de ramp niet snel hulp krijgen.

FOK!Blog Babe Battle #73

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Jenny en in de rechterhoek Larysa. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Dronkaard rijdt door Veronica gepimpte auto total loss

Een oude Citroën ZX die door zeven monteurs van het Veronica-programma 'De Grote Beurt' volledig was gepimpt en opgelapt, is een paar dagen later door een dronken weggebruiker volledig in de prak gereden.

De 23-jarige eigenaresse Marion van der Haar uit Groningen had haar auto vrijdag weer van de programmamakers teruggekregen, maar kreeg gisterochtend van de politie te horen dat haar geparkeerde auto die nacht total loss was gereden en was weggesleept.

In 'De Grote Beurt' worden oude, krakkemikkige wagens weer helemaal opgelapt en van een flitsend uiterlijk voorzien. Zo was de Citroën van Van der Haar in twee kleuren lak gespoten en voorzien van opvallende bumpers en dure installatieapparatuur. De uitzending waarin de auto van de Groningse centraal staat, is pas volgende week te zien.

Williams test met 'haaienvin'

Ook Williams is aan het testen met de zogenoemde haaienvin die Red Bull Racing heeft geïntroduceerd. Nico Rosberg reed woensdag het circuit op met een aangepaste motorkap.

De vin van de Williams heeft meer de vorm van de motorkap, terwijl de vinnen bij Red Bull, Renault en Scuderia Torro Rosso horizontaal naar achter lopen. De vin moet zorgen voor een betere luchtstroom aan de achterzijde van de auto, wat goed is voor de stabiliteit.

Geen vervolgonderzoek moord op Van Gogh

Het grootste deel van de Tweede Kamer heeft vandaag een punt gezet achter onderzoeken naar de moord op cineast Theo van Gogh.

Een meerderheid neemt genoegen met de maatregelen die zijn genomen om de toenmalige problemen bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) op te lossen en heeft geen enkele behoefte aan vervolgonderzoek.

Alleen de oppositiepartijen PVV en SP blijven aandringen op nader onderzoek naar de rol van de AIVD voorafgaand aan de moord op 2 november 2004 en de manier waarop de problemen bij de dienst sindsdien zijn opgelost. De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie zijn er echter klaar mee. ''Wij zetten een streep onder deze zaak'', stelde PvdA-Kamerlid Ton Heerts.

Zwitser overlijdt door spuugwedstrijd

Een wedstrijdje 'verspugen' is een 29-jarige Zwitser noodlottig geworden. Vorige week wilde hij na het uitgaan met twee vrienden kijken wie het verst kon spugen vanaf het balkon van hun hotelkamer in het Zwitserse Cadempino.

Eén van de vrienden had geen zin in een wedstrijd en besloot alvast naar bed te gaan. De andere twee hadden wel zin in een verzetje en begonnen aan de wedstrijd. De 29-jarige man nam een aanloop door de kamer om zijn fluim extra snelheid mee te geven bij het uitspugen. Eenmaal op het balkon wist hij niet overeind te blijven en viel vervolgens naar beneden. De Zwitser is nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij kan zijn val van zeven meter niet meer navertellen.

 

Natascha Kampusch koopt eigen gevangenis

Het Oostenrijkse ontvoeringsslachtoffer Natascha Kampusch heeft het huis gekocht in Strasshof waarin ze acht jaar lang gevangen werd gehouden. Dat meldden Oostenrijkse media vandaag.

De nu twintigjarige Kampusch wil naar eigen zeggen voorkomen dat het huis ten prooi valt aan vandalen of dat er rijtjeshuizen voor in de plaats worden gebouwd.

''Het is verwonderlijk dat ik nu voor een huis waarin ik nooit heb willen leven, stroom, water en onroerendzaakbelasting moet betalen'', vertelde Kampusch in een vraaggesprek met het blad Bunte. De vrouw werd in 1998 als tienjarig meisje op weg naar school ontvoerd door Wolfgang Priklopil. Hij hield haar acht jaar lang gevangen in de kelder onder zijn huis totdat ze in augustus 2006 wist te ontkomen.

De zaak-Kampusch kwam recentelijk bovendrijven door het incestdrama in Amstetten. De 73-jarige Joseph Fritzl hield in die plaats bijna een kwart eeuw zijn dochter gevangen in een geheime kelder en misbruikte haar. Hij verwekte zeven kinderen bij haar.

Paul McCartney onder vuur na overvliegen eco-auto

Paul McCartney ligt onder vuur. Milieuorganisaties zijn woedend omdat de voormalige Beatle zijn gloednieuwe hybride auto met een vrachtvliegtuig van Japan naar Groot-Brittannië heeft laten vervoeren. "Dat staat gelijk aan driehonderd rondjes om de wereld met de auto", briest de directeur van het Britse CO2balance, een stichting die zich inzet voor vermindering van koolmonoxideuitstoot.

De eco-auto, die 102 duizend euro heeft gekost, gebruikt een hybride systeem dat op een elektrische motor draait als op een lage snelheid wordt gereden. McCartney kreeg de wagen cadeau van het Japanse automerk Lexus, dat drie jaar geleden ook al de tournee van de 65-jarige zanger sponsorde.

Het is niet duidelijk wie het besluit nam de milieuvriendelijke auto te laten overvliegen. Zowel Lexus als een woordvoerder van McCartney wil niet reageren.

Celstraf voor rekruteren jihad-strijders in Parijs

Vijf Fransen, een Marokkaan en een Algerijn zijn woensdag in Parijs veroordeeld tot celstraffen van maximaal zeven jaar wegens het ronselen van Franse jongeren voor de strijd in Irak. Zij werden schuldig bevonden aan lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Het onderzoek dat aan het proces vooraf ging schetste een somber beeld, van jonge moslims die het in hun ogen uitzichtloze bestaan in de Parijse buitenwijken inruilden voor de 'heilige oorlog' in Irak. Ook ontstond de vrees dat deze jongeren hun opgedane kennis zouden aanwenden voor aanslagen op Franse bodem.

Ongeveer twaalf Fransen zouden na bemiddeling van de veroordeelden terecht zijn gekomen in trainingskampen gelieerd aan de Al-Qaida-leider Abu Musab al-Zarqawi. Volgens de politie zijn minstens zeven Franse moslimstrijders in Irak om het leven gekomen, sommigen bij zelfmoordaanslagen.

De meesten van de verdachten gaven toe na de Amerikaanse invasie in 2003 in Irak te zijn geweest of van plan te zijn geweest er naar toe te gaan, maar allen ontkenden in Frankrijk strijders te hebben gerekruteerd. Niettemin achtte de rechter bewezen dat zij banden hadden met het 'netwerk van het 19e arrondissement', dat onder leiding van de 27-jarige Farid Benyettou jongeren uit deze Parijse wijk rekruteerde. Benyettou werd woensdag veroordeeld tot zes jaar cel. Hij zou tevens wapentrainingen hebben geregeld en hebben georganiseerd dat de jonge strijders via Syrië naar Irak konden reizen.

Justitie plukt drugsdealer voor zes miljoen

Een veroordeelde softdrugshandelaar moet ruim zes miljoen euro inleveren. De rechtbank in Den Haag was het woensdag eens met de berekening van het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie. Dat had het miljoenenbedrag becijferd door het uitgavenpatroon van de man naast zijn legale inkomsten te leggen.

De 37-jarige man uit Zoeterwoude werd in april 2003 opgepakt op verdenking van een waslijst aan delicten. In 2005 werd hij veroordeeld tot drie jaar cel voor de bedrijfsmatige teelt van wiet en de leiding van een criminele organisatie die de rookwaren verhandelde.

Sinds begin 2003 hadden politie en justitie de man in het vizier. Voor dat financieel onderzoek werden rechtshulpverzoeken gedaan aan België, Luxemburg, de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Zwitserland en Dubai om inzicht in buitenlandse bankrekeningen te verwerven.

Het OM heeft inmiddels voor zo'n vijf miljoen euro beslag gelegd op bezittingen van de Zuid-Hollander. Het gaat daarbij onder meer om geld, aandelen, sieraden en onroerend goed. Er wordt niet toegelicht hoe de man het overige miljoen moet ophoesten.

Björn Borg en factor 20

Hoewel de vrijdagavond gewoonte getrouw vergezeld was gegaan van de nodige hoeveelheid alcohol, besloot ik deze keer de zaterdagochtend eens niet overslaan en zette de wekker om 9:30. Het werd immers opnieuw 25 graden en dat gebeurt niet vaak in Nederland en zeker niet op een vrije dag. Leve de broeikas, op naar het strand! Twee ‘snoozejes’ later rolde ik uit bed, stopte wat droog brood in m’n mik, pakte een blue bastard (verbeterde versie van red bull), en sprong op de fiets.

[A1GP] A1 Grand Prix onthult nieuwe auto

Vandaag is de nieuwe A1GP-bolide getoond aan de pers. Het gaat om CAD-tekeningen waar foto's van gemaakt en verspreid zijn.

De bolide is al op de baan geweest voor een shakedown. John Watson heeft op een circuit in Engeland de wagen de sporen gegeven. Het ontwerp is gebaseerd op de F2004 die Ferrari in de Formule 1 gebruikte. Een redelijk succes aangezien er dat jaar vijftien van de achttien races door de Italianen gewonnen werden. Tevens behaalde Michael Schumacher er zijn zevende en laatste wereldtitel mee binnen. Wel is er wat aan de bolide aangepast zodat er meer ingehaald kan worden dan in de Formule 1 gebruikelijk is.

Tony Teixeira, A1GP-directeur, is erg te spreken over de bolide die vanaf komend seizoen gebruikt gaat worden. "Iedereen is enorm enthousiast over dit project en het zal fantastisch zijn om straks de nieuwe A1GP-Ferrari voor het eerst te zien rijden. We hebben natuurlijk nog veel werk voor de boeg, maar dit is de eerste belangrijke stap van een intens en uitgebreid ontwikkelingsprogramma. Ik ben erg blij met de vooruitgang die we tot nu toe al hebben weten te boeken. Het is dan ook een goed gevoel om te kunnen zeggen dat we nog helemaal op schema liggen en dat we binnenkort de datum bekend zullen maken wanneer we de auto officieel zullen presenteren."

Het seizoen zal begonnen worden op Mugello, dat Ferrari vaak voor testdoeleinden gebruikt. Het circus zal daar op 21 september voor het eerst racen.


De nieuwe auto boven, met onder ter vergelijking de Ferrari F2004

'Nederlandse economie koelt af'

De Nederlandse economie koelt af door een afzwakkende export. "De internationale omgeving verslechtert", aldus econoom Joost Beaumont van Fortis, doelend op de haperende Amerikaanse economie en de dure euro. Verder speelt de afnemende gasproductie een rol.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt morgen cijfers bekend die inzicht geven hoe de Nederlandse economie ervoor staat. Op de rol staan het bruto binnenlands product (bbp) en de banengroei over het eerste kwartaal. Ook publiceert het CBS de nieuwste inflatiecijfers.

Elf door persbureau Reuters geraadpleegde economen denken dat de Nederlandse economie het afgelopen kwartaal met een magere 0,3 procent is gegroeid ten opzichte van het vierde kwartaal. In dat kwartaal steeg het bbp nog met 1,2 procent op kwartaalbasis en 4,4 procent op jaarbasis. Voor het eerste kwartaal van 2008 komen de economen op een groei van 3,8 procent op jaarbasis.

Vorige week bleek al dat de uitvoer van exportkampioen Duitsland afzwakt. De vraag uit de andere eurolanden nam af en de uitvoer daalde met 0,5 procent ten opzichte van een maand eerder. Ook Nederland exporteert vooral naar landen in de eurozone.

Een ander negatief effect op de economie is de lagere gasproductie in Nederland in de afgelopen maanden. Volgens econoom Nico Klene van ABN Amro heeft dit te maken met de relatief koude winter in de tweede helft van 2007. "In het derde en vierde kwartaal was het weer aan de koude kant. Dat heeft de energieafzet opgestuwd waardoor de groeicijfers heel hoog werden."

'Wonderdruppels' verbreden Kelly's bilpartij

Kelly van der Veer heeft vorige week een cosmetische ingreep ondergaan. De transseksuele tv-persoonlijkheid heeft met 'Braziliaanse wonderdruppels' haar billen laten verbreden. "Ik voel me zó vrouwelijk", schrijft ze op haar weblog.

Als gevolg van de ingreep moet Kelly, die landelijke bekendheid kreeg door haar deelname aan Big Brother, twee weken op haar buik doorbrengen. "Zitten kan niet, maar daar staat dan weer tegenover dat ik de rest van mijn leven niet meer tegen die jongenskont hoef aan te kijken", schrijft ze. "Ik kan nu eindelijk ongegeneerd in een stringetje op het strand van Bloemendaal zitten."

De grotere billen van Kelly hebben niet alleen voordelen. De blondine moet een compleet nieuwe garderobe aanschaffen. "Ik baal als een stekker dat ik van een maatje 30 jeans naar een maat 34 ga", schrijft ze. "Ik kan dus al mijn couturebroeken wegdoen."

Kelly kijkt niet op een ingreep meer of minder. Vorige maand liet ze zich nog aan haar heupen opereren om ze vrouwelijker te laten lijken. "Nu nog een beetje liposuctie in mijn taille en dan: Barbie, move over!"

Gomes vertrekt bij PSV

PSV-doelman Heurelho Gomes zal niet meer in Eindhoven terugkeren. Zijn uitspraak dat als Reker niet zou vertrekken, hij zelf zou gaan, is waarheid geworden. In Voetbal International verklaart Gomes dat de directie van PSV door gaat met de volgens hem verkeerde verhalen.

De komst van interim-trainer Sef Vergoossen betekende voor de Braziliaan een verstoring in de werkrelatie: "De directie van de club heeft niets ondernomen tegen trainer Sef Vergoossen, die me een judas en asociaal heeft genoemd. Iedereen in de groep weet dat ik geen judas ben en ook niet asociaal, dat is precies waarom alle spelers mij respecteren. De directie gaat gewoon door met alle verhalen. Voor mij komt dit over als een gebrek aan respect ten aanzien van alles wat ik heb betekend voor de club, ik heb in die vier jaar altijd zo goed mogelijk mijn best gedaan."

Na afloop van de competitie is Gomes zonder toestemming van PSV vertrokken naar zijn vaderland om daar de uitkomst van het conflict met Jan Reker af te wachten. De Raad van Commissarissen van PSV koos recentelijk de kant van Reker, waardoor Gomes zich gedwongen voelt om bij PSV te vertrekken. Daarom stuurt hij op korte termijn aan op een oplossing, maar stelt wel dat het moeilijk zal worden tussen hem en PSV. Hierover zegt hij: "Ik ga weg een met een heel triest gevoel en ga nu als supporter van de club verder, want ik heb altijd gezegd dat PSV mijn thuis is."

Inmiddels is duidelijk geworden dat PSV Stijn Stijnen van Club Brugge als ideale opvolger van Gomes ziet. De Belgisch international die onlangs zijn contract met Brugge tot 2011 verlengde, ontkent echter de interesse van PSV in hem.

Een op drie stratenmakers heeft klachten

De Arbeidsinspectie controleert de komende zes maanden of stratenmakers op een gezondere manier zijn gaan werken. Bij een controle in 2006 bleek dat bij de helft van de gecontroleerde bedrijven onveilig of ongezond werd gewerkt.

Een op de drie stratenmakers heeft door het werk gezondheidsproblemen. Het dagelijks tillen van stenen en een verkeerde houding waarin zij werken, leiden tot klachten aan rug, knieën en schouders. De meesten redden het fysiek niet om tot hun pensioen door te werken.

Ook staan stratenmakers vaak bloot aan kwartsstof. Dat komt vrij bij het doorzagen van trottoirbanden of tegels. Inademing van dit stof kan leiden tot longkanker of andere longaandoeningen.

Buijs: "Met pijn in het hart weg"


Danny Buijs zal met pijn in zijn hart vertrekken mocht er een club komen. De middenvelder, bij Feyenoord meestal rechtsback, wil graag blijven maar mag van de clubleiding vertrekken mits er een club komt.

Al van kinds af aan is de geboren Dordtenaar fan van Feyenoord. Dus toen hij gebeld werd eind augustus 2006 hoefde hij niet lang na te denken. "Ik ging er helemaal niet meer vanuit dat ik bij FC Groningen zou vertrekken. Voor geen enkele andere club dan Feyenoord had ik dat gedaan. Daar heb ik ondanks alles nooit spijt van gehad. Ga maar eens naar Varkenoord en vraag aan al die kinderen wat hun droom is. Ik heb daar ook tien jaar in de jeugd gespeeld. De kans om naar Feyenoord te gaan, krijg je maar één keer. Die heb ik gepakt."

Buijs kreeg in een gesprek met technisch directeur Peter Bosz te horen dat hij rechts op het middenveld kwam te spelen net als bij FC Groningen. "Bij FC Groningen voelde ik me op die positie als een vis in het water. Ik heb Bosz nog gevraagd ‘weet je zeker dat Feyenoord zo wil spelen?’ Als dat niet zo was geweest, had ik er waarschijnlijk toch nog een nachtje over geslapen. Misschien had ik het moeten checken bij Erwin Koeman. Hij heeft me die belofte nooit gedaan. Bosz wel, maar er is weinig van terecht gekomen. Ik heb welgeteld vier keer op die positie gespeeld. Daarna overal en nergens."

"Ik heb mooie dingen meegemaakt, maar er waren ook veel minpunten. Vooral vorig seizoen. Wat er toen is gebeurd, is met geen pen te beschrijven. Dat we uit de Europa Cup werden gezet, was het absolute dieptepunt. Ik kan dat nog niet begrijpen. Twee mooie wedstrijden tegen Tottenham zijn ons afgenomen omdat een paar randdebielen liepen te vechten in Nancy. Wat konden wij daar aan doen?"

Toch zal Buijs geen excuses gaan zoeken waarom hij in De Kuip, voor hem een tempel, niet kon presteren wat in Groningen wel lukte. "Bij FC Groningen was ik een meerwaarde, bij Feyenoord niet. Ik kan wel excuses gaan zoeken, maar dit zijn de feiten. Dan kun je concluderen dat je tekort komt. Ik heb het in de top bij Feyenoord niet waargemaakt. Dat is ook geen schande. Ze hebben me wel kunnen gebruiken. En ik ben van twee jaar Feyenoord niet dommer geworden. Ik heb veel geleerd van grote spelers als Makaay, Van Bronckhorst en Van Hooijdonk." De 25-jarige nummer 7 speelde precies vijftig Eredivisieduels voor Feyenoord waarin hij zes maal doel trof.

Maximumbudget in F1 naar 110 miljoen

Vanaf 2011 mogen de Formule 1-teams per jaar niet meer besteden dan 110 miljoen euro. Deze plannen heeft Tony Purnell, uit naam van de FIA, per brief medegedeeld aan de teams. Het maximumbudget gaat mogelijk zelfs volgend seizoen al in waarbij de bedragen per jaar verlaagd worden tot de beoogde 110 miljoen bereikt is.

Als de plannen doorgang vinden zullen de teams vanaf 2009 maximaal 175 miljoen euro te besteden hebben. In 2010 zal dit bedrag vervolgend worden teruggebracht tot 140 miljoen euro en vanaf 2011 zal dit maximum op 110 miljoen euro blijven staan. Uitzondering op het maximumbudget is de ontwikkeling van motoren, Kinetic Energy Recovery System, marketing en de salarissen van de coureurs en teambazen.

De meningen van de teambazen lopen uiteen. Toch lijken de negatieve opvattingen te overheersen. "De cijfers die ze voor volgend jaar hebben voorgesteld zijn werkbaar, maar Honda is enigszins bezorgd om de afname van het budget na 2009. Daar moeten we nog eens over praten. Door het maximum te laag in te stellen trek je niet alleen marginale projecten aan, je vervreemdt je ook van de autofabrikanten die hoogwaardige technologie willen ontwikkelen," aldus Nick Fry van Honda Racing.

Flavio Briatore, teambaas van Renault, is een eigen mening toegedaan: "Ik besteed nu al veertig procent minder dan het geopperde maximum. Als ik me dus daaraan wil houden moet ik meer geld uitgeven. De Formule 1 maakt deel uit van de economische wereld. En op dit moment voelen we niks van de kredietcrisis, maar dat kan nog komen. De show moet gewoon beter en de kosten moeten minder."

Reclame in Metal Gear Solid 4

Dat Snake goed is in zich verbergen en mensen dood maken wisten we al, maar dat de beste man ook reclame kan maken is nieuw. Vandaag zijn enkele screens opgedoken waarin reclame wordt gemaakt voor een of ander drankje, een Triumph motor, mobiele telefoons en, hoe kan het ook anders, de iPod. Metal Gear Solid zal dus reclame bevatten, maar of het echt een last wordt, moet nog blijken. De reclame voor het drankje lijkt echt een reclame te zijn, die hier onder te bekijken is:Nu nog haarkleuringstroep voor zijn haar...

Slijngard krijgt kans in hoofdmacht Ajax

Marco van Basten geeft Donovan Slijngard in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans in de hoofdmacht van Ajax. De 20-jarige linksback speelde afgelopen seizoen bij Jong Ajax.

Slijngard heeft onlangs zijn contract met één jaar verlengd met nog een optie voor twee jaar. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen mag hij met de selectie mee trainen. Mocht hij geen plaats kunnen afdwingen dan kan hij verhuurd worden. Eerder speelde hij op huurbasis voor FC Groningen.

[Upd] Hamilton dicht bij miljoenencontract

Lewis Hamilton is dicht bij een overeenkomst met sportkleding fabrikant Reebok. De McLaren-coureur kan daarvoor ruim 12,5 miljoen euro op zijn bankrekening bij schrijven.

Lewis Hamilton is de eerste rijder na Ayrton Senna die van McLaren toestemming heeft gekregen voor een persoonlijke sponsordeal. De woordvoerder van McLaren bevestigde dat de vader van Hamilton in onderhandeling is met Reebok: "We bevestigen dat Lewis' vader en manager in onderhandeling is met Reebok over een persoonlijke sponsordeal. Anthony Hamilton heeft ons tijdens de onderhandelingen goed op de hoogte gehouden. Lewis zal zijn sponsoractiviteiten met het team afspreken."

Reebok is ook de persoonlijke sponsor van de voetballers Thierry Henry, Andriy Shevchenko en bokser Amir Khan.


Update
Hamilton is volgens geruchten ook aan het praten met PepsiCo. De Britse krant The Times meldt dat de deal net zoveel waard kan zijn als die met Reebok, of zelfs meer.

Pinksterraces: Benelux Racing League

Afgelopen maandag vonden op circuit park Zandvoort de Pinksterraces plaats. In de Benelux Racing League was het Donald Molenaar die het snelst was voor zijn teamgenoot Sandor van Es en Donny Crevels. Hier onder een fotoverslag van de BRL.


Het veld komt uit de Gerlachbocht


Winnaar Donald Molenaar


Jos Menten had al een tikje opgelopen


Door de Hugenholtz


Het was veel glijden op het warme asfalt van Zandvoort


Het podium van de BRL light klasse: Marijn van Kalmthout, Michel Schaap en Peter Furth


Ook de dames mochten niet ontbreken

Scheiding van kern en staat...

In de submit vonden wij de volgende bijdrage:

Moe word ik er van, Nederlandse politiek, en een bepaald punt in het algemeen. Je hoort het de laatste tijd wel vaker… ‘ betutteling’. Vaak zijn zulke dingen buzz woorden die gewoon veel woorden gebruikt om een beetje mee te liften op de hype. Net zoals woorden zoals ‘polariseren’ en ‘multiculturele samenleving’. Ik trek me hier meestal niks van aan, maar bij het woord betutteling was het voor mij anders.

Claudia Schiffer halfnaakt in Vogue

Topmodel Claudia Schiffer staat halfnaakt in de nieuwe editie van het tijdschrift Vogue. Dat meldde de Duitse krant Bild woensdag. De wereldberoemde fotograaf Mario Testino portretteerde de inmiddels 37-jarige Duitse.

Schiffer siert de cover van het juninummer van het modeblad in een kort zwart broekje met kousen en haar handen voor haar blote borsten. Het thema van de fotosessie was seks. "Mario Testino is een van de weinige mensen die ik volledig kan vertrouwen. Bij een shoot met hem zijn er voor mij geen grenzen.''

claudia

 

Homo-werknemer 'te gay' voor Albert Heijn Groningen-Hoogkerk

Een 18-jarige jongeman uit Groningen zegt bij het Albert Heijn filiaal Groningen-Hoogkerk te zijn ontslagen vanwege zijn geaardheid. Hij deed zijn relaas tegen de homovriendelijke internetradiozender Sunshine LIVE. Manager C. Afman van het bewuste filiaal zegt dat de jongen is ontslagen omdat hij veel te veel zijn homo-zijn uitdroeg. Dat schrikte klanten af.

De jonge homo zegt daarover: ''Op een gegeven moment hoorde ik personeel onder elkaar zeggen dat ik te-homo ben. Ik werkte er vier maanden toen de filiaalmanager naar mij toe kwam en stelde dat ik waarschijnlijk overgeplaatst moest worden. Daarna begon de hel' pas echt. Pesterijen van klanten en personeel waren aan de orde van de dag".

Filiaalmanager Afman zegt in een reactie tegen Sunshine LIVE dat zijn filiaal nog een homo in dienst heeft. ''Maar die gedraagt zich 'normaal' zoals het hoort en aan hem kun je niet zien dat hij homo is".

De ontslagen homo werkte  via een uitzendbureau bij de supermarkt. De consulent van dat bureau zegt dat hij een goede werknemer was die functioneerde naar behoren.  Het probleem zou ook niet zozeer bij AH liggen of aan de homo, maar aan de wijk Hoogkerk. Het is een hechte gemeenschap en het kan voorkomen dat de wijkbewoners niet willen wennen aan de indruk die deze jongen in ''zijn omgang achter laat.''

Albert Heijn Nederland zegt in een reactie iedere vorm van discriminatie binnen het bedrijf af te wijzen. Het bedrijf voelt echter niets voor een intern onderzoek en staat  achter de keuze van de filiaalhouder.

De bewuste 18-jarige homo heeft inmiddels ander werk gevonden en overweegt nog of hij aangifte gaat doen van discriminatie.

 

Met dank aan Xist voor de submit.

Dodental Sichuan bijna 15.000

Het officiële dodental van de aardbeving in de Chinese provincie Sichuan staat woensdag op 14.866. Dit hebben de staatsmedia gemeld.

De aardbeving maandag in het zuidelijk deel van centraal China is de hevigste geweest in dertig jaar tijd. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog dramatisch zal oplopen.

Het persbureau Xinhua berichtte ook een lichtpuntje in de onvoorstelbare ellende in de getroffen streek: Een 3-jarig meisje, Song Xinyi, is vandaag zwaargewond uit het puin gered. Ze lag 43 uur lang bekneld en overleefde waarschijnlijk dankzij de bescherming die de lichamen van haar beide omgekomen ouders haar hebben gegeven tijdens en na de aardbeving.

Ze was gisteren al gesignaleerd in de puinhopen van een pand in het district Beichuan. Ze lag temidden van haar dode ouders in het puin en kreeg voedsel en melk toegediend. Ze kon pas vandaag uit haar benarde positie worden bevrijd. Het meisje gaf haar naam en vertelde dat ze van tekenen en televisiekijken hield.

Scarlett, Jessica en Eva 'heetste vrouwen'

Supermodel Marisa Miller staat bovenaan de lijst van de 'heetste vrouwen ter wereld' van het tijdschrift Maxim. Dat schreef het Amerikaanse blad People vandaag.

Actrices Scarlett Johansson, Jessica Biel en Eva Longoria Parker eindigden respectievelijk op de tweede, derde en vier plaats.

''Ik krijg er een kick van om dit werk te doen, maar het zou stom zijn als het me naar het hoofd zou stijgen'', aldus de Amerikaanse Miller. ''Het is niet alsof ik een medicijn tegen kanker heb uitgevonden.'' Andere dames in de top tien zijn actrices Sarah Michelle Gellar, Elisha Cuthbert, Lindsay Lohan en Eva Mendes en zangeres Christina Aguilera.

Kamer verdeeld over bewaarplicht telecomgegevens

De bewaarplicht van gegevens over bel- en internetgedrag verdeelt de Tweede Kamer. Dat bleek woensdag tijdens de bespreking van het wetsvoorstel bewaarplicht telecommunicatiegegevens. Het kabinet wil dat telefoon- en internetbedrijven gegevens over bel-, surf -en chatgedrag van burgers achttien maanden bewaren, zodat opsporingsinstanties de gegevens kunnen bestuderen.

Volgens het kabinet kan door die bewaartermijn de aanpak van misdaad en terrorisme worden verbeterd. De Europese richtlijn voor het bewaren van telecommunicatiegegevens kreeg in 2006 steun van Nederland, ondanks verzet van een Kamermeerderheid. De richtlijn bepaalt dat telecomgegevens minimaal zes maanden en maximaal twee jaar moeten worden bewaard. De meeste Europese landen kiezen voor een halfjaar.

De bewaartermijn in het wetsvoorstel van het kabinet bleek woensdag de Tweede Kamer te verdelen. De PvdA, SP, GroenLinks en de ChristenUnie vinden de termijn van anderhalf jaar onnodig lang. Volgens deze partijen zou het bewaren van de gegevens risico's met zich meebrengen voor de privacybescherming. Ook de extra kosten die het bewaren van de gegevens met zich meebrengen, zouden kunnen worden doorberekend aan de burgers.

De PvdA, SP, GroenLinks en D66 zijn voor een maximumtermijn van zes maanden. De ChristenUnie wil dat de gegevens maximaal een jaar worden bewaard. CDA en VVD steunen de door minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) voorgestelde termijn. Beide partijen zouden een termijn van 24 maanden ook steunen.

Luchtige kleding stoort een op drie collega's

Een op de drie werknemers stoort zich aan de kledingstijl van zijn collega's in de zomer. Vijftien procent vindt dat collega's zich te sexy kleden. Dat meldt de Nationale Vacaturebank woensdag op basis van de mening van 750 bezoekers van de website.

Een kwart van de werknemers moet van zijn baas representatief op het werk verschijnen. Een op de vijf mag dragen wat hij wil. Bij deze laatste groep gaat het mis, stellen de bezoekers van de vacaturesite. De luchtige kleding die de vrije keuze met zich mee kan brengen schiet hun in het verkeerde keelgat.

Werkgevers mogen hun personeel kledingvoorschriften opleggen. Zo mogen zij verlangen dat de werknemer zich representatief kleedt. Maar dat is een ruim begrip, stelt de Nationale Vacaturebank. Richtlijnen zijn er niet.

Rapper Remy Ma 8 jaar de cel in

Hiphop-ster Remy Ma is tot acht jaar cel veroordeeld voor het neerschieten van een vrouw bij een nachtclub in New York. De 26-jarige artieste, wier echte naam Remy Smith luidt, barstte in tranen uit toen ze haar straf te horen kreeg, aldus de Britse nieuwszender BBC.

De Grammy-genomineerde muzikante, die ooit deel uitmaakte van Terror Squad (bekend van het nummer Lean Back), blijft erbij dat de schietpartij een ongeluk was. Ze beschoot in juli 2007 een vriendin, omdat ze dacht dat de vrouw bijna 2.000 euro van haar had gestolen. De Amerikaanse rapper had 25 jaar voor haar daad kunnen krijgen. Ze gaat wel in hoger beroep.

Vorige maand werd bekend dat Smith in de gevangenis wil trouwen met haar verloofde, rapper Papoose.

Echtpaar Fourniret ook verdacht van dood bejaarden

Justitie in België is een vooronderzoek begonnen naar de betrokkenheid van Michel Fourniret en zijn vrouw Monique Olivier bij de dood van twee bejaarden. Dat meldde de Belgische krant Le Soir woensdag.

De federale politie onderzoekt de dood van een oudere man en vrouw begin 2000 in het Belgische plaatsje Honnay, ten zuiden van Namen. De bejaarden en Fourniret en Oliver zouden elkaar kennen.

In een brief die de Fransman Fourniret aan het begin van zijn proces aan de rechtbank in het Franse Charleville-Mezieres gaf, schreef hij over misbruik van ouderen. Maar Fourniret beweert niet schuldig te zijn aan andere misdrijven dan waarvoor hij nu al voor de rechter staat. Hij bekende inmiddels de moord op zeven jonge vrouwen.

Vakbond splijt F1-coureurs

De Formule 1-vakbond GPDA vindt het onbegrijpelijk dat enkele coureurs niet lid zijn van deze bond. Hierdoor is er een ruzie ontstaan tussen de coureurs binnen de F1-wereld.

Jarno Trulli vindt het onbegrijpelijk dat sommige coureurs niet lid willen zijn: "Ze zijn niet goed wijs. De grote jongens betalen niet mee aan ieders belang, de veiligheid van alle Formule 1-coureurs. Ze plukken er wel de vruchten van, maar weigeren hun portemonnee te trekken. Ik ben boos omdat de grootverdieners hun verantwoordelijkheid niet nemen en de mindere goden laten opdraaien voor het merendeel van de kosten."

Onder andere wereldkampioen Kimi Räikkönen en Force India-coureur Adrian Sutil zijn geen lid van de GPDA, die onder leiding staat van Mark Webber. Onlangs trok de andere Ferrari-coureur Felipe Massa trok zich terug als lid. "Ik sta achter de doelstellingen van de GPDA en vind het prima wat zij doet voor de veiligheid, maar ik ben er niet mee eens hoe de GPDA wordt geleid."

Ook McLaren-coureur Lewis Hamilton is geen lid van de GPDA, maar steunt de organisatie wel: "Ik voel geen enkele verplichting, omdat ik al aan de FIA betaal voor mijn superlicentie en de FIA waakt over onze veiligheid." Hiermee ondersteunt hij de mening van Räikkönen, maar maakte onlangs wel een bijdrage over aan de GPDA.

Oud-wereldkampioen Fernando Alonso is echter duidelijk wat betreft zijn mening: "Maar ik verbaas me erover dat coureurs geen lid willen zijn van een bond die hun levens wil sparen, terwijl we aan het racen zijn. Dat slaat echt nergens op." Hoe dit zich in de toekomst zal ontvouwen blijft onduidelijk.

'Marokkanen beheersen drugsmarkt Maastricht'

De criminele drugsmarkt in Maastricht is in handen van enkele Marokkaanse maffiafamilies uit de Randstad. Dat heeft de burgemeester van de Limburgse hoofdstad gisteravond gezegd in het tv-programma Pauw en Witteman. Leers vertelde in het programma over de dood van drie Marokkaanse drugsrunners afgelopen weekend in Maastricht.

De leidinggevenden vanuit de Randstad huren voor een paar duizend euro runners in, die worden vervangen zodra ze de cel indraaien of zich te pletter rijden tegen bijvoorbeeld een betonnen muur.

De drugsrunners zijn op zoek naar buitenlandse auto's waarvan ze vermoeden dat de inzittenen drugs willen kopen. Ze dwingen de buitenlanders op de A2 - die  door Maastricht loopt - met hen mee te gaan naar een illegaal drugsverkooppunt. Daarbij schuwen ze niet om auto's van de weg te rijden en toeristen met wapens te bedreigen.

Volgens de burgemeester behoorde de drie omgekomen jongeren uit Rotterdam ((20-25 jaar)  tot de ‘top tien van de drugsrunners'. De bestuurder had bovendien geen rijbewijs.

Gisterenmiddag maakte Leers zich wederom weer eens kwaad over het Nederlandse drugsbeleid. Doordat de coffeeshops niet naar de grens mogen worden verplaatst, heeft zijn stad te maken met vele drugstoeristen, wat weer de drugsrunners aantrekt. Hij hoopt dat de landelijke politiek nu eens zijn verantwoordelijkheid neemt. 'Dit kan zo niet doorgaan. Wij willen geen stad zijn waar de projectielen als rijdende bommen door de stad heen racen. Mensen rijden zich dood, letterlijk, is nu gebleken. Nu gaat het nog om de drugsrunners zelf, morgen misschien om onschuldigen'', aldus een boze burgemeester.

De afgelopen zeven maanden stak de Maastrichtse politie 10.000 manuren in onderzoek naar drugsrunners. In die tijd werden 850 drugsrunners gecontroleerd, van wie er 125 zijn opgepakt. Ook werden 67 auto's in beslag genomen. 151 verdachten kregen een gebiedsontzegging. ''Desondanks blijven ze terugkomen'', zei Leers

Met dank aan Walter_Sobchak voor de submit.

[Giro] Riccò droomt al van Ferrari

Riccardo Riccò heeft één ding voor als hij de Giro wint: "Als ik win? Dan trakteer ik mezelf op een rode Ferrari." Echter lijkt deze droom na het openingsweekend van de Giro d'Italia ver weg.

In de derde etappe van de Giro kwakte de 24-jarige flamboyante Saunier Duval-wielrenner tegen het asfalt, terwijl hij in de tweede etappe nog met een bos bloemen in de armen stond. Hij weigert echter in te dammen, hoewel hij bij zijn collega's niet geliefd is. Fillipo Pozzato heeft een duidelijke mening over hem: "Ik hou niet van renners zoals Ricco. Hij respecteert zijn collega's niet. Daarom vindt niemand hem aardig. Hij heeft nog niets bijzonders gewonnen."

Renners zoals Gilberto Simoni bewonderen het talent van Riccò: "Riccardo heeft de toekomst. Hij is een sterke klimmer en rap in de sprint." Samen met Nibali is hij volgens Simoni het grote talent van het Italiaanse wielrennen van de nabije toekomst. Zijn bijnaam is niet voor niets Il Cobra, een verwijzing naar zijn verraderlijke koerstactiek. "Ik zal aanvallen omdat ik van de uitdaging houd en de mensen niet teleur wil stellen," liet hij eens weten in La Gazzetta dello Sport. "Voor mij is de koers vuurwerk, zoals dat vroeger ook het geval was met Marco Pantani."

33% Duitse kinderen is buitenechtelijk

Een groot deel van de kinderen die bij onze oosterburen worden geboren, zijn buiten het huwelijk verwekt. Eenderde van de pasgeborenen heeft ouders die niet getrouwd zijn. In 2006 betekende dit dat er in Duitsland ruim 200.000 kinderen buitenechtelijk zijn geboren.

In het noorden en oosten van Duitsland worden de meeste kinderen buiten het huwelijk geboren. Met name in de deelstaten Mecklenburg-Vorpommern en Sachsen-Anhalt zijn veel overspelige echtgenoten te vinden. In 63 procent van de gevallen was het kind buitenechtelijk verwekt. Baden-Württemberg en Hessen laten de kleinste percentages zien; 20 en 22 procent.

De oorzaak voor het grote aantal buitenechtelijke kinderen kan gezocht worden in de hervorming van het familiaal recht, dat in 1998 een belangrijke wijziging onderging. Sinds die tijd zijn de rechten voor deze kinderen verbeterd en steeg het aantal snel van vijftien naar twintig procent. Inmiddels is het dus verder gestegen naar 33 procent.

Zwemster op één been naar OS

Zwemster Natalie du Toit uit Zuid-Afrika heeft op de tien kilometer open water de Olympische Spelen bereikt. Normaal gesproken is dit geen uitzonderlijke prestatie, ware het niet dat ze een been mist.

Natalie mist sinds 2001 haar onderbeen, maar wist zich bij de WK open water in Sevilla desondanks te plaatsen voor de tien kilometer. Ze was hiervan onder de indruk: "Het is heel emotioneel. Ik kan het ook nog altijd niet geloven. Ik heb altijd gedroomd om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. Door mijn been te verliezen, is die droom nooit verdwenen. Maar beseffen dat ik straks ook echt ga, doe ik nog steeds niet."

De 24-jarige Zuid-Afrikaanse miste de spelen in Sydney op een haar na, maar nam wel deel aan de Paralympics in Athene. Hier won ze 5 gouden en een zilveren medaille. Over Beijing zei ze: "Ik ga voor een plek in de top tien" . Na de Spelen blijft ze in China om deel te nemen aan de Paralympics, want daarvoor had ze zich al geplaatst.

Zonne-energie blijft weinig populair

Het aandeel van zonne-energie in de Nederlandse elektriciteitsverbruik blijft minimaal, zo'n 0,03 procent. Vorig jaar werd voor het vierde achtereenvolgende jaar voor ongeveer anderhalf megawatt aan nieuwe zonnestroomsystemen afgezet. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekendgemaakt.

Sinds er in 2003 vanwege te hoge kosten een einde kwam aan een subsidieregeling, wordt er weinig in geïnvesteerd. In april ging een nieuwe subsidieregeling voor zonnestroomsystemen van start. Die regeling voorziet in ongeveer tien megawatt in Nederland voor dit jaar, een verzesvoudiging ten opzichte van de laatste jaren.

Het totaal geïnstalleerde vermogen uit zonne-energie in Nederland lag eind vorig jaar op 55 megawatt. Daarmee zit Nederland nog wel in de top vijf van Europa. Duitsland gaat fier aan kop: geen land komt ook maar in de buurt van de kleine vierduizend megawatt die uit zonne-energie wordt gewonnen, ongeveer een half procent van het totaal.

Per inwoner staat er in Duitsland gemiddeld 47 watt aan zonnepanelen. Voor Nederland is dat drie watt. Spanje staat tweede met nog geen vijfhonderd megawatt. Volgens het CBS is dat allemaal te danken aan aantrekkelijke subsidieregelingen voor Duitsers.

Ondanks de magere afzet zijn de omzet en werkgelegenheid in de handel en de productie van zonnestroomsystemen in Nederland vorig jaar opnieuw gestegen. De omzet steeg met vijftig procent tot 247 miljoen euro. De werkgelegenheid steeg met zeventig procent tot bijna vierhonderd voltijdbanen. De stijgingen zijn grotendeels het gevolg van de toegenomen import en export van zonnepanelen en onderdelen daarvan.

Emanuelson: "Seedorf wilde speelminuten"

Dat Clarence Seedorf niet mee gaat naar Oostenrijk vindt Urby Emanuelson een grote tegenvaller. De jonge Ajacied keek enorm op tegen de ervaren Milanees en kon altijd bij hem terecht.

"Clarence kennende had hij moeite met zijn bescheiden rol. Zeker in de afgelopen kwalificatiereeks heeft hij weinig gespeeld. Clarence wilde per se spelen en anders niet. Ik ben al dolgelukkig als ik straks überhaupt bij de definitieve selectie van de bondscoach zit. Mijn toernooi is al geslaagd als ik een paar speelminuten krijg." Emanuelson denkt dus hetzelfde als vele voetbalfans ook al dachten.

"Clarence zal er ongetwijfeld zo zijn redenen voor hebben, maar voor de ploeg is het heel pijnlijk. Clarence was een echte leider in de kleedkamer en gold als aanspreekpunt voor de jongeren. Iedereen kon zijn woordje bij hem doen en bij hem terecht voor advies," aldus de 21-jarige linkspoot.

Resultaten jongerenwerk A'dam onbekend

Amsterdamse stadsdelen weten onvoldoende wat de resultaten zijn van het jongerenwerk. Zo zijn er nauwelijks cijfers over het aantal jongeren dat buurtcentra bezoekt of deelneemt aan activiteiten.

Dat is de conclusie van een vandaag verschenen rapport van de Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam over het jeugdbeleid in de hoofdstad. Het geringe inzicht in de resultaten komt onder meer doordat instellingen die jongeren begeleiden rapporteren over wat ze hebben gedaan, maar niet over wat de resultaten daarvan zijn. Ook maken stadsdelen onvoldoende aan organisaties duidelijk wat ze van hen verwachten.

Uit het rapport blijkt verder dat de vrijetijdsvoorzieningen niet goed over de stad zijn verdeeld. Zo wonen in de stadsdelen Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart veel jongeren uit arme, laagopgeleide gezinnen. Die doen vaak een beroep op het jongerenwerk. Toch is het aantal buurtcentra en activiteiten in die wijken relatief laag.

In Amsterdam wonen 42.000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De Rekenkamer onderzocht negen van de veertien Amsterdamse stadsdelen. Zij geven jaarlijks in totaal 6 miljoen euro uit aan jongerenwerk. De Rekenkamer schat dat 40 procent van de beoogde jeugd daadwerkelijk wordt bereikt.

In februari bleek uit een evaluatie van de gemeentelijke Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling dat bijna de helft van Amsterdamse jongeren die deelnemen aan een project voor probleemjeugd uiteindelijk weer in crimineel gedrag vervalt.

Zeven jaar cel voor Barry Mieremet

Barry Mieremet, zoon van de beruchte topcrimineel John Mieremet, moet zeven jaar de cel in. De rechtbank in het Belgische Turnhout heeft hem vandaag tot die straf veroordeeld.

Mieremet is schuldig bevonden aan onder meer geweldpleging, afpersing en het leiding geven aan een criminele bende. Justitie in België had vorige maand tien jaar gevangenisstraf geëist tegen Mieremet. Zijn medebendeleden kregen straffen tot maximaal acht jaar. De Nederlander Albertus E., die in het verleden werkte voor vader Mieremet, kreeg twee jaar. De Nederlandse bodyguard Ferry de K. kreeg drie jaar.

Barry Mieremets vader John Mieremet, behoorde jarenlang tot de top van de Nederlandse criminele wereld. Hij vormde in de jaren negentig met Sam Klepper een berucht duo. Ze werden Spic& Span genoemd omdat ze vuile klusjes zo grondig opknapten. Klepper werd in 2000 in Amsterdam-Buitenveldert vermoord, Mieremet in november 2005 in Thailand.

[Upd] Seedorf ook niet op OS

Nu Clarence Seedorf heeft besloten om niet naar het EK voetbal te gaan hangt ook zijn deelname aan de OS aan een zijden draadje. Na de afzegging van Mark van Bommel sprak de bond namelijk een 'Peking-ban' over hem uit. Een dergelijk scenario dreigt nu opnieuw.

"Wanneer een speler weigert voor een vertegenwoordigend elftal uit te komen wordt hij ook niet opgeroepen voor een ander vertegenwoordigend team", luidde de verklaring van de KNVB destrijds. De zaak 'Van Bommel' wist destijds voor veel onrust binnen de KNVB te zorgen. Bondscoach Foppe de Haan wilde de voetballer van Bayern München dolgraag meenemen naar Beijing, maar dat werd verboden door de bond. Met dank aan Bayern dat Van Bommel weigerde af te staan. Door deze weigering werd een conflict binnen de KNVB afgewend.

Update

Foppe de Haan heeft laten weten dat Clarence Seedorf zeker niet meegaat naar Beijing. "Ga daar maar niet van uit," aldus de Fries. "Ik kijk voor mijn dispensatiespelers naar plaatsen waar ik nog krap in de mensen zit en aanvallend ingestelde middenvelders als Clarence heb ik al genoeg."

[NBA] Pistons schakelen Magic uit

De Detroit Pistons hebben zich geplaatst voor de finale van de Eastern Conference. De Pistons wonnen de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 91-86 van de Orlando Magic.

Het was vooral de wedstrijd van Richard Hamilton, die met 31 punten topscorer van de wedstrijd is geworden. Alle vijf basisspelers van de Pistons eindigden de wedstrijd met meer dan tien punten. Antonio McDyess pakte elf rebounds en scoorde zeventien punten.

Uitblinker bij de Magic was Dwight Howard met veertien punten en zeventien rebounds. De koning van de double-double had helaas wel een slechte avond vanaf de vrije worplijn. Hij mocht maar liefst vijftien vrije worpen nemen maar kon er slechts zes benutten. Hedo Turkoglu sloot de wedstrijd met achttien punten, negen rebounds en zeven assists. De Pistons zullen in de finale van het oosten moeten opnemen tegen de winnaar van de series tussen de Boston Celtics en de Cleveland Cavaliers. Op dit moment staat het 2-2 in die serie.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Detroit PistonsOrlando Magic91-86
New Orleans HornetsSan Antonio Spurs101-79


Justine Henin stopt met tennis

Justine Henin stopt met proftennis. De 25-jarige Belgische nummer één van de wereld zal vanmiddag in een persconferentie het besluit bekend maken. Henin, die al geruime tijd kampt met een vormcrisis, verscheen afgelopen week weer op de tennisbaan na een maand pauze.

Justin Henin verloor dit jaar van Francesca Sciavone, Serena Williams, Maria Sjarapova en ook in Berlijn verloor ze in de achtste finale van Dinara Safina. Henin liet deze week het toernooi van Rome schieten vanwege chronische vermoeidheid. De Waalse won 41 WTA-titels. Bij de grandslam ontbreekt alleen nog Wimbledon op het lijstje van Henin. Eerder dit jaar won Henin het toernooi van Sydney en Antwerpen.

Bewegende beelden van Fable 2, incl. hond met ADHD

De eerste Fable werd wisselend ontvangen. Sommigen vonden de game geweldig, anderen vonden hem vies tegenvallen. Peter Molyneux, hoofd van Lionhead Studio's en bedenker van Fable, staat mede daardoor bekend als iemand die zijn grote beloftes niet nakomt.

Ook over de komst van Fable 2 heeft Molyneux al veel gezegd en iedereen is benieuwd of hij dit keer wel een realistisch beeld van het spel heeft. In onderstaande screenshots en trailer kunnen we alvast een indruk opdoen van Fable 2.
Rotterdam heeft meeste jongeren in de bijstand

De grootste groep jongeren die afhankelijk zijn van bijstand woont in Rotterdam. Zo'n drieduizend jongeren van 18 tot 27, 3,9 procent van alle jongeren in de stad, leeft er van een bijstandsuitkering. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van cijfers over vorig jaar.

Een aantal gemeenten met minder dan honderdduizend inwoners heeft een hoger percentage. Die zijn vooral in Drenthe, Groningen en Limburg te vinden. In Heerlen en in de Groningse gemeenten Reiderland, Pekela en Veendam heeft meer dan 4,5 procent van de jongeren een bijstandsuitkering. In 'koploper' Reiderland gaat het om dertig jongeren, ofwel 5,4 procent.

Allochtone jongeren zitten veel vaker in de bijstand dan autochtone leeftijdsgenoten. Van de autochtone jongeren had vorig jaar 0,9 procent een bijstandsuitkering. Onder allochtonen was dit percentage bijna vijf keer zo hoog: 4,4. Gemeenten met een hoog aandeel niet-westerse allochtone jongeren in de bijstand zijn in heel Nederland te vinden, en niet alleen in de grote steden.

Van alle jongeren die eind vorig jaar een bijstandsuitkering hadden, ontving ruim een vijfde deze uitkering al minstens drie jaar. In Ede, Amsterdam, Arnhem en Zwolle lagen deze percentages aanmerkelijk hoger. Van de 140 jongeren met bijstand in Ede, ontving bijna een derde deze uitkering al drie jaar of langer.

Dief wil beveiligingscamera stelen

Een dief probeerde gisteravond in Amsterdam een opmerkelijke slag te slaan. Politieagenten betrapten de 42-jarige man op heterdaad toen hij bezig was een beveiligingscamera van de flat Egeldonk in het stadsdeel Zuidoost te stelen.

Dat maakte een woordvoerder van de politie vandaag bekend. De dief sloeg op de vlucht, maar de agenten konden hem na een korte achtervolging en een robbertje vechten aanhouden. De man is een bekende van de politie. Het is vooralsnog onduidelijk waar hij de beveiligingscamera voor nodig had.

Nieuwe orkaan bedreigt Birma

Een nieuwe orkaan vormt zich in de omgeving van Birma, nog geen twee weken nadat de cycloon Nargis hier voor tienduizenden slachtoffers en enorme schade zorgde. Dat hebben de Verenigde Naties woensdag gezegd. Het is nog niet duidelijk wanneer of waar precies de storm aan land komt of met welke kracht. De VN baseerde zich op informatie van zijn metereologische dienst.

De website van het Tyfoon-waarschuwingscentrum van de VN zei dat de stormdepressie, waarvan het centrum zich precies in de richting van de zwaar getroffen Irrawaddy-delta beweegt, in de komende 24 uur kan ontwikkelen in een tropische cycloon. In deze rivierdelta viel tien dagen geleden een groot deel van de slachtoffers. De Birmaanse staatsmedia stelden het officiële dodental dinsdag bij naar ruim 34 duizend, met nog altijd ruim 27 duizend vermisten.

Oostenrijker roeit zijn familieleden uit met bijl

Een 39-jarige man heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bekend dat hij vijf familieleden heeft vermoord met een bijl. Dat berichtte het Oostenrijkse persbureau APA op basis van politiebronnen.

De man gaf zichzelf vanochtend vroeg aan bij de politie. Hij zei dat hij zijn 42-jarige echtgenote, hun 7-jarige dochter, zijn beide ouders en schoonvader had omgebracht. De politie vond de lichamen in appartementen in Wenen, Linz en Ansfelden.

Het dochtertje was naar alle waarschijnlijkheid dinsdagochtend al gedood. Haar lichaam lag in een keukenkastje. De man zei dat hij het wapen zelf had gekocht. Het motief van de Oostenrijker is nog niet duidelijk.

Miljardair Icahn roert zich bij Yahoo!

De miljardair Carl Icahn heeft een belang in het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! verworven. Dit heeft geleid tot speculatie dat hij de directie van Yahoo! wil dwingen om weer met Microsoft te gaan praten over een krachtenbundeling.

Icahn staat in de Verenigde Staten bekend als opstandige aandeelhouder. Hij probeerde in het verleden bij grote bedrijven als Time Warner (media), General Motors (auto's) en RJR Nabisco (tabak) beleidswijzigingen te bewerkstelligen. Dit leidde niet altijd tot succes.

Gisteravond werd bekend dat Icahn vorige week zo'n vijftig miljoen aandelen Yahoo! heeft verworven. Dit komt neer op een belang van 3,5 procent. Het belang vertegenwoordigt een waarde van 1,3 miljard dollar.

Microsoft besloot anderhalve week geleden af te zien van de overname van Yahoo!. De directie van het internetbedrijf eiste volgens het softwareconcern een te hoog overnamebedrag. Sindsdien hebben al diverse aandeelhouders aangegeven dat Yahoo! weer met Microsoft moet gaan praten.

Yahoo! en Microsoft verliezen op internet steeds meer terrein aan Google. Microsoft hoopt met Yahoo! beter te kunnen concurreren met zijn grote rivaal.

[SPOILER] De eerste 10 minuten van Metal Gear Solid 4

Nog minder dan een maand voordat de laatste game in de Metal Gear Solid serie dan eindelijk in de winkels zal liggen. Het is dus niet raar dat de hype-machine van Konami op volle toeren draait. eerder vandaag hadden we al een nieuwe trailer en is er bekend geworden dat we als een echte Altaïr door het midden oosten kunnen sneaken.

Op een event in Japan heeft regisseur Hideo Kojima de eerste tien minuten van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots laten zien. Gelukkig voor ons zaten er een aantal journalisten in de zaal die deze 10 minuten hebben kunnen vastleggen met de camera. Zie hieronder voor het resultaat.

Waarschuwing: Het filmpje bevat dus de eerste tien minuten van de game. Wil je deze nog niet weten, dan moet je dus niet kijken.

Internetstoring KPN duurt voort

De hardnekkige storing die gisteren het centrale transportnetwerk van KPN lamlegde, is nog niet verholpen. Wel heeft een groot aantal klanten weer verbinding. Dat heeft een woordvoerder van KPN vandaag gezegd.

Hij kon nog niet zeggen wanneer het gehele netwerk weer in de lucht is. De storing ontstond in de nacht van maandag op dinsdag en trof voornamelijk zakelijke klanten van KPN. Zo konden veel ondernemers geen gebruik maken van pinbetalingen. Ook klanten van andere aanbieders die gebruik maken van het KPN-netwerk zijn gedupeerd. KPN weet niet precies om hoeveel bedrijven het gaat.

Volgens de zegsman van KPN heeft het telecomconcern vanochtend nieuwe software geïnstalleerd die lijkt aan te slaan. Het is echter nog te vroeg om te voorspellen wanneer de storing definitief is verholpen, zei hij. Afgelopen nacht leek het ook even de goede kant op te gaan, maar keerden de problemen toch weer terug.

Amsterdam pakt discriminatie harder aan

Amsterdam zet de komende jaren extra in op de strijd tegen discriminatie. Dat dat nodig is, bleek uit recente incidenten in de hoofdstad. Burgemeester Job Cohen en wethouder Freek Ossel (diversiteit) hebben daarom vandaag een plan van aanpak gepresenteerd, liet de gemeente weten.

Behalve de bestaande maatregelen om discriminatie tegen te gaan, wil het college tot 2010 extra inzetten op het verhogen van de meldingsbereidheid, het tegengaan van zogenoemde hatecrimes tegen homo's en het bevorderen van een transparant deurbeleid bij horecagelegenheden. Ook wil de gemeente als werkgever een voorbeeldfunctie vervullen.

Geregeld hebben in Amsterdam incidenten plaats die te maken hebben met discriminatie. Zo verstoorde een groepje jongeren op Koninginnedag een homomodeshow op het Rembrandtplein. Volgens Cohen ligt het aantal meldingen bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam rond de achthonderd en is het aantal aangiften bij de politie gestegen naar 232. ''Onderzoek toont aan dat dit slechts het topje van de ijsberg is, in de meeste gevallen wordt nooit melding gemaakt van discriminatie'', aldus de burgemeester.

In de hoofdstad wonen 177 nationaliteiten samen. Hiermee is Amsterdam de meest multiculturele stad ter wereld, stelt de gemeente. Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de Amsterdammers zich vorig jaar gediscrimineerd voelde. Surinamers, Turken en Marokkanen ervoeren dat zelfs nog vaker.

In het plan van aanpak staat dat extra capaciteit nodig is bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam, zodat meer meldingen kunnen worden opgenomen en onderzocht. Het college wil hiervoor een miljoen euro uittrekken.

Aantal vacatures licht gedaald

Het aantal vacatures is in het eerste kwartaal van dit jaar licht gedaald, maar blijft op een hoog niveau. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Eind maart stonden er 242 duizend vacatures open, zevenduizend minder dan een kwartaal eerder.

Eind september bereikte het aantal vacatures een record. Nederland telde toen 253 duizend vacatures. Sindsdien nam het aantal met bijna zesduizend per kwartaal af. De hoeveelheid vacatures, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, blijft daarmee volgens het CBS op een hoog niveau.

De daling in het eerste kwartaal deed zich vooral voor in de commerciële dienstverlening. Het aantal vacatures daalde hier met negenduizend tot 135 duizend. Deze sector omvat onder andere de handel, zakelijke dienstverlening en financiële instellingen. Vooral bij banken was minder plek voor nieuwe werknemers.

De niet-commerciële dienstverlening was de enige sector waar het aantal vacatures steeg. Eind maart telde deze sector 56 duizend vacatures, drieduizend meer dan een kwartaal eerder. De niet-commerciële dienstverlening omvat onder meer het openbaar bestuur, het onderwijs, de zorg en de cultuur.

Verder meldt het CBS dat sprake is van een afname van de dynamiek op de arbeidsmarkt. In de eerste drie maanden van het jaar ontstonden er 275 duizend vacatures, achttienduizend minder dan vorig jaar. Het aantal vervulde vacatures kwam uit op 266 duizend, negenduizend minder dan een jaar eerder. Het is volgens het CBS de eerste keer in vier jaar tijd dat de dynamiek afneemt.

TU geeft voorlopig college in tenten

De ruim 3000 studenten Bouwkunde van de Technische Universiteit krijgen vanaf volgende week college in tenten en andere gebouwen in de buurt. Een woordvoerster van de universiteit heeft dat vandaag gezegd.

De TU heeft de studenten vanochtend op de hoogte gebracht van de noodplannen. Ongeveer achthonderd medewerkers van de faculteit zullen de komende tijd zoveel mogelijk met laptops vanuit huis of andere plekken werken.

Volgens de woordvoerster bieden veel bedrijven en instellingen uit de buurt leegstaande ruimten aan die de universiteit de komende maanden kan gebruiken. De TU zal de komende tijd onderzoeken waar studenten en medewerkers op middellange termijn kunnen worden gehuisvest zolang het nieuwe faculteitsgebouw nog niet klaar is voor gebruik.

Jol kan officieel aan de slag in Hamburg

Martin Jol is de nieuwe trainer van Hamburger SV. Gisteravond vergaderde de Raad van Toezicht vier uur lang over de komst van de Nederlander waarna het machtige cluborgaan officieel akkoord ging met komst van Jol.

De Raad van Toezicht bestaat uit twaalf personen en heeft officieel het laatste woord. "We zijn na een goede discussie akkoord gegaan met het voorwaardenpakket", zo zei Horst Becker, voorzitter van de raad. Met name de eisen die Jol stelde zorgden ervoor dat er urenlang vergaderd diende te worden. Uiteindelijk stemden elf leden voor de komst van de Nederlander en één lid tegen.

Jol tekende een contract voor twee jaar waarbij hij per jaar twee miljoen euro opstrijkt. Daarmee is de oud-trainer van Tottenham Hotspur de best betaalde coach uit de Bundesliga. Bovendien wil Jol als zijn assistent Zeljko Petrovic en zijn broer Cock Jol meenemen naar Hamburg. Huub Stevens verdiende 1.2 miljoen euro per jaar. "We zijn ervan overtuigd dat we met Martin Jol die juiste trainer hebben aangetrokken", aldus de voorzitter van HSV, Bernd Hoffman.

Brandts in beeld bij Rode Ster Belgrado

Ernie Brandts behaalde in de reguliere competitie met NAC de derde plaats in de eindrangschikking. Desondanks mocht de trainer vertrekken bij de club. De belangrijkste nieuwe werkgever lijkt op dit moment Rode Ster Belgrado dat heeft geïnformeerd naar Brandts.

Via Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van Brandts, heeft de Servische club geïnformeerd naar de vertrekkend NAC-coach. De club staat momenteel onder leiding van oud-international Alexander Jankovic. Rode Ster moet nog drie competitierondes afwerken en strijdt nog mee om het landskampioenschap. Het heeft drie punten minder dan de lijstaanvoerder.

Behalve Rode Ster hebben ook RKC Waalwijk en een Belgische club interesse in Brandts. De oefenmeester van NAC zal nog tweemaal als trainer op de bank zitten. In een dubbele ontmoeting met NEC strijdt het om het laatste beschikbare UEFA Cup-ticket. Donderdag wordt het eerste duel gespeeld waarna op zondag in de laatste wedstrijd de definitieve beslissing gebracht wordt.

Einstein vond geloof in God 'kinderlijk'

Wetenschapper Albert Einstein blijkt niet veel op gehad te hebben met het geloof in een almachtige. In een tot nog toe ongepubliceerde brief noemt de fysicus het geloof in God een "kinderlijk bijgeloof''. De brief uit 1954 wordt morgen geveild in Londen.

Van Einstein wordt altijd aangenomen dat hij een "ambivalente" houding had tegenover religie. Maar in het schrijven uit 1954 is van enige ambivalentie geen sprake: "Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.''

In de brief schreef hij ook dat de joden niet het verkozen volk zijn en dat "het joodse geloof, net zoals andere religies, een belichaming is van kinderlijk bijgeloof". Einstein was zelf ook een jood. Hij geeft in de brief toe dat hij een geestelijke verwantschap had met zijn geloofsgenoten, maar maakte geen enkel onderscheid tussen joden en niet-joden. Volgens Rupert Powell, directeur van veilinghuis Bloomsbury, illustreert het epistel "zonder dubbelzinnigheid" de visie van Einstein op religie.

Eerdere wetenschappelijke commentaren op religie van de vader van de relativiteitstheorie -  zoals "wetenschap zonder religie is mank, religie zonder wetenschap is blind" - zijn al decennia onderwerp van ontelbare uiteenlopende interpretaties over Einsteins visie op religie.

Haarlemse maakt fatale val in klimhal

Een 39-jarige vrouw heeft dinsdagavond in een klimhal in Amsterdam een fatale val gemaakt. Ze viel van tien tot twaalf meter hoogte en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen, meldt een politiewoordvoerder woensdag.

De Haarlemse was aan het klimmen in een hal aan de Erik de Roodestraat in Amsterdam-West toen ze rond 21.30 uur viel. De politie hoort getuigen en controleert materiaal om de oorzaak van de fatale val te achterhalen, zegt de woordvoerder.

Clinton wint in West-Virginia en geeft niet op

Hillary Clinton heeft  in de Amerikaanse staat West-Virginia de voorverkiezingen bij de Democraten gewonnen met een ''ruime marge''. Dat meldde de Amerikaanse zender CNN.

Peilingen voorspelden al dat Clinton zou winnen van haar rivaal Barack Obama in de relatief arme staat van twee miljoen inwoners die geldt als blank en behoudend.

Clinton beloofde haar aanhangers gisteravond laat (lokale tijd) door te vechten. ''Na deze overweldigende overwinning in West-Virginia is het duidelijk dat de betweters die zeggen dat de race is gelopen het allemaal bij het verkeerde eind hebben'', aldus de senator van New York tegen haar aanhangers. ''Ik ben de sterkste kandidaat. Ik geef niet op.''

Obama wees er ondertussen op dat hij de onvermijdelijke Democratische kandidaat is en keek al vooruit naar de race met de Republikeinse kandidaat John McCain. ''Zijn enige antwoord op de problemen die door het beleid van George Bush zijn veroorzaakt is om vier jaar langer met dezelfde problemen te zitten'', aldus Obama.

Alles is bij de Democraten om de supergedelegeerden (Democratische partijbestuurders, Congresleden, gouverneurs, oud-presidenten etc.) gaan draaien. Zij zullen op de partijconventie van eind augustus in Denver, Colorado, met hun salomonsoordeel moeten komen. Obama heeft 1874 supergedelegeerden achter zich staan en Clinton 1698.

Q-koorts bij vier bewoners Nijmeegse instelling

Vier bewoners van de psychiatrische instelling Nijmeegse Baan zijn besmet met de zogenoemde q-koorts. De vier zijn opgenomen in een ziekenhuis in Nijmegen, zo heeft de GGD Regio Nijmegen bekendgemaakt.

Q-koorts ofwel geitengriep is goed met antibiotica te behandelen. Dieren, met name herkauwers, zijn meestal de bron van de besmetting. De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) onderzoekt vandaag samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) of schapen op het terrein van de kliniek de oorzaak van de uitbraak van de ziekte zijn, aldus de GGD.

Een besmetting met q-koorts verloopt meestal mild volgens de GGD en geeft griepachtige klachten als rillingen, spierpijn, misselijkheid, buikpijn en pijn op de borst. In ernstiger gevallen krijgen patiënten hoge koorts, heftige hoofdpijn en soms longontsteking.

Dat was het geval bij de vier bewoners, die afzonderlijk van elkaar in het ziekenhuis zijn opgenomen. Bij hen is de besmetting vastgesteld door bloedonderzoek. De vier liggen aan antibioticainfusen. De GGD onderzoekt of meer mensen zijn besmet en heeft huisartsen in de regio rondom Nijmegen ingelicht over de uitbraak en de bijbehorende klachten.

Tori Spelling in gesprek over Beverly Hills 90210

Naast Jennie Garth zal naar alle waarschijnlijkheid ook Tori Spelling te zien zijn in de spin-off van Beverly Hills 90210. In het Amerikaanse tijdschrift People zegt de blondine met zender CW in onderhandeling te zijn. Onlangs werd bekend dat Garth het personage van Kelly Taylor weer oppakt.

De 34-jarige Spelling speelde Donna Martin in de serie, die tussen 1990 en 2000 op de buis was. Haar vader Aaron Carter, die twee jaar geleden overleed, produceerde de populaire tienerserie. "Het is altijd de droom en de bedoeling van mijn vader geweest om voor zijn dood een nieuwe 90210 te maken", legt Spelling. "Dus ik weet dat hij trots is en hij zou nog trotser zijn als ik er deel van zou uitmaken."

Of ook de rest van de originele cast, die bestond uit onder anderen Shannen Doherty, Jason Priestley en Luke Perry, terugkeert, is nog onduidelijk.

Spelling is momenteel bezig met de opnamen van de realityserie 'Tori & Dean: home sweet Hollywood', die in de Verenigde Staten vanaf half juni wordt uitgezonden. Eerder maakte ze met haar man de serie 'Tori & Dean: inn love'.

Illegale immigranten VS verdoofd bij terugreis

De Amerikaanse regering heeft enkele honderden illegale immigranten tegen hun wil met 'gevaarlijke medicatie' geïnjecteerd om hen te verdoven op de terugreis naar het vaderland. Dat bericht de krant The Washington Post vandaag.

Het dagblad constateerde ruim 250 gevallen sinds 2003 waarin de regering medicijnen toediende die bestemd zijn voor mensen met ernstige psychische stoornissen. The Post baseert zich op overheidsdocumenten, medische rapporten en gesprekken met getroffen illegale immigranten.

Het gedwongen toedienen van medicijnen aan gevangenen zonder medische noodzaak is in strijd met internationale mensenrechtenafspraken, aldus de krant. Sinds 2003 is de federale dienst Handhaving Immigratie en Douane (ICE) verantwoordelijk voor deportaties.

[NHL] Penguins verslaan Flyers opnieuw

De Pittsburgh Penguins hebben in de Eastern Conference finale tegen de Philadelphia Flyers de stand op 3-0 gebracht. Ditmaal werd er in Philadelphia met 1-4 gewonnen. De Penguins zijn hierdoor nog één wedstrijd verwijderd van de Stanley Cup-finale.
Voor de Philadelphia Flyers was het zaak om de achterstand, opgelopen in de eerste twee wedstrijden in Pittsburgh, in eigen huis te verkleinen. De Penguins hadden zich als doel gesteld een snelle goal te scoren om zo het thuispubliek stil te krijgen. Marian Hossa, die tweemaal scoorde voor de Pens: “We wisten dat als we als eerste zouden scoren, dat dat een enorme boost voor ons team zou zijn. We konden hiermee ook het publiek wat tot bedaren brengen. Deze supporters zijn geweldig, ze maken enorm veel kabaal.”

Die snelle goal kwam er ook. Ryan Whitney buitte in de vijfde minuut een ‘powerplay’-situatie uit, 0-1. Whitney had al in dertig opeenvolgende wedstrijden niet weten te scoren. Nog geen twee minuten later was het Marian Hossa die met zijn zevende play-off goal de 0-2 binnenschoot. R.J. Umberger wist nog voor het eind van de eerste periode wat terug te doen voor de Flyers. Hij zorgde met zijn tiende goal in de play-offs voor de 1-2.

In de tweede periode vielen er dankzij een aantal goede reddingen van beide goalies geen doelpunten te noteren. Met de 1-2 stand op het bord bleef de spanning daarmee aanwezig. Na tien minuten in de derde periode viel de beslissing: Ryan Malone scoorde de 1-3 op aangeven van Petr Sykora. Met nog één minuut op de klok werd de wedstrijd definitief beslist door een ‘emtpy-netter’ van opnieuw Hossa. De Penguins hebben nog één overwinning nodig om tot de Stanley Cup-finale te reiken. De volgende wedstrijd zal donderdagavond lokale tijd gespeeld worden in Philadelphia.

Standen Conference Finals

Western Conference
Detroit Red Wings – Dallas Stars 3-0

Eastern Conference
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 0-3

[NSFW]Meeste vreemde reclame ooit? (Misschien fake)

Neuken blijft leuker, maar je moet toch wat. Sony dacht dit probleem te kunnen oplossen door de penis te vervangen door een duim. Het is nog niet zeker of deze reclame voor de PlayStation 3 echt is, maar het valt te hopen van niet, want wat Sony hier mee dacht te kunnen bereiken? De hele poster is hieronder te zien, mocht je je genoodzaakt voelen een vent met een duim als lul te zien. Lichtelijk NSFW, dus wees gewaarschuwd.

Laatste waarschuwing

[Update] 9:40

Er is nog een PS3 reclame verschenen in een zelfde sfeer als de vorige. Dit maal zijn het delen van de vrouw die zijn gefotoshopt.

Hier is de reclame te zien. Waarschuwing: NSFW

Met dank aan Kepler voor de submit

Balkenende: drugscontrole Surinamers met scan

Scans kunnen de uitgebreide fouilleringen waar Surinamers op Schiphol mee te maken hebben, mogelijk vervangen. Dat zei premier Jan Peter Balkenende (CDA) dinsdag tijdens zijn bezoek aan Suriname. Surinamers kunnen nu op de Amsterdamse luchthaven van top tot teen worden gefouilleerd op cocaïne.

Tegelijkertijd verdedigde Balkenende de zogeheten honderdprocentcontroles op de luchthaven. Vorig jaar werden zeshonderd Surinamers op Schiphol gepakt met drugs op zak, stipte de premier aan. "Met de hulp van technologie kunnen de controles zonder fysiek contact plaatsvinden", voegde hij daar aan toe.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) zei maandag al dat afschaffing van de honderdprocentcontroles voor hem geen optie is. De Surinaamse president Ronald Venetiaan verklaarde dinsdag er bij Balkenende op aan te hebben gedrongen de controles humaner te maken.

In Suriname wordt het Nederlandse beleid, ingevoerd in 2004, als discriminerend bestempeld. De Surinaamse regering diende in 2006 een klacht in nadat de Surinaamse minister van werkgelegenheid Joyce Amarello-Williams was onderworpen aan een uitvoerige fouillering.

Balkenende en Verhagen sluiten hun bezoek aan Suriname woensdag af. Zij reizen daarna af naar Peru voor een conferentie van staatshoofden en regeringsleiders van EU-lidstaten en Latijns-Amerikaanse en Caribische landen.

Dodental aanslagen Jaipur naar tachtig

Het dodental van zeven explosies dinsdag in de Indiase stad Jaipur is opgelopen tot minstens tachtig, nadat in de nacht van dinsdag op woensdag twintig slachtoffers aan hun verwondingen bezweken. Er vielen bijna tweehonderd gewonden. Dat heeft de politie gemeld. Een achtste bom die werd gevonden is onschadelijk gemaakt.

Volgens de politiechef van Rajasthan gaat het om terreuraanslagen, uitgevoerd met fietsen. Vermoed wordt dat een extremistische islamitische organisatie achter de aanslagen zit. In de getroffen delen van de stad gold woensdag een straatverbod, vermoedelijk om confrontaties tussen hindoes en moslims te voorkomen.

Alle bommen ontploften rond 19.30 uur plaatselijke tijd binnen de oude stadsmuren. Een bom ging af op een plein bij de tempel van de hindoegod Hanuman. Veel hindoes brengen op dinsdag onderweg naar huis van hun werk een bezoek aan deze plek. Een andere bom trof een toeristische juweliersmarkt, maar het toeristenseizoen is grotendeels ten einde en voor zover bekend kwamen hier geen buitenlanders om het leven.

De autoriteiten kondigden meteen terreuralarm af in de hoofdstad New Delhi, het financiële centrum Mumbai en andere grote steden. Ook bij vliegvelden en spoorwegstations werd de bewaking verscherpt.

India is sinds 2005 door meerdere grote aanslagen getroffen. Vorig jaar kwamen bij twee aanslagen in de zuidelijke stad Hyderabad 43 mensen om het leven; zeven aanslagen op treinen in Mumbai kostten in juli 2006 aan bijna tweehonderd mensen het leven en in oktober 2005 vielen 62 doden bij drie aanslagen op markten in New Delhi. Onderminister van binnenlandse zaken Sriprakash Jaiswal suggereerde een verband tussen de eerdere aanslagen en die van dinsdag. "De aanslagen zijn onderdeel van een groot complot", zei hij.

Dronken Oranjefan kelder in

Dronken Oranjefans die tijdens het EK in het Zwitserse plaatsje Bern zijn, kunnen hun roes uitslapen in een schuilkelder. De Bernse politie en ingehuurde beveiligingsbedrijven willen dronken fans, die niet zelfstandig kunnen lopen, met een brancard ophalen en overbrengen naar tientallen ondergrondse slaapplekken.

Zo wil de EK-organisatie in Bern voorkomen dat er luidruchtige dronken voetbalfans voor overlast zorgen in de stad en dat supporters gevaarlijke stunts uithalen. Er is ook veel kritiek op de plannen. "Er is kans dat supporters misbruik maken van de kelders om op deze manier een goedkope overnachting te krijgen" aldus Tobias Habegger van de lokale krant.

Assassin's Solid geen 1 april grap maar werkelijkheid

Herinneren jullie de 1 april grap van Kojima en Ubisoft nog? In een trailer van Metal Gear Solid 4 konden we zien dat Snake helemaal gehuld was in een kostuum van het spel Assassin's Creed. Blijkbaar is de grap juist dat het helemaal geen grap was.

Volgens Hideo Kojima, de vader van de Metal Gear serie, wordt het echt mogelijk om in het pak van Altaïr te spelen. Hoe het kostuum vrijgespeeld wordt is niet bekend. Wel heeft Kojima los gelaten dat je er "speciale dingen" voor zal moeten doen.Roemeen hamert buurmeisje dood

Een 5-jarig meisje is door haar buurjongen vermoord en misbruikt. Zonder enige aanleiding drong de 18-jarige Roemeen het huis van zijn buren binnen. Hier was niemand aanwezig behalve het meisje.

De jongeman schopte het meisje en sloeg haar vervolgens zeker negentig keer met een hamer. Hij zou daarna nog seks met het lichaam van het meisje hebben gehad. Het lichaam heeft hij in een ton gestopt in in een rivier gegooid. Het werd later door voorbijgangers gevonden, aldus de Roemeense media

De jongen stond bekend als zeer agressief en had zijn ouders en grootouders al eerder gemolesteerd. Een groot deel van zijn gruweldaden bij de buren heeft de jongen aan de politie bekend.

Boek: Marty Crump - Dieren met Vreemde Manieren

Er zijn duizenden boeken geschreven over de mens en zijn rare manieren. En ook wel genoeg over de rare streken van beesten. In die laatste categorie hebben we er weer één bij: Dieren met Vreemde Manieren van Marty Crump. Crump is tropisch veldbiologe. Ze heeft meerdere boeken op haar naam staan (In Search of the Golden Frog) en is verbonden aan de vakgroep biologische studies van de Northern Arizona University. Ze is overduidelijk gefascineerd door het vreemde, mooie, unieke en bizarre gedrag van zo'n beetje elke diersoort die er bestaat. Crump schrijft er toegankelijk en amusant over, maar is dat genoeg om dit boek in de massa te laten opvallen?

Brand in TU Delft onder controle

De brand in de bouwkundefaculteit van de TU Delft is woensdagochtend onder controle. De brandweer gaf om 06.00 uur het sein brand meester. Hier en daar smeult het vuur nog maar de brand breidt niet meer uit, zegt een woordvoerder. Er bestaat nog steeds een kans dat het gebouw instort.

Van de noordvleugel is al een derde tot een kwart ingestort. De rest van het pand is grotendeels uitgebrand. Alleen de begane grond en de eerste verdieping zijn niet helemaal in de as gelegd. Vanwege het instortingsgevaar kan de brandweer het gebouw nog steeds niet binnengaan. Met bouwkundigen wordt nagedacht over verdere maatregelen. "Het pand moet afgebroken worden. We bekijken nu hoe we het gaan slopen", zegt de woordvoerder.

De politie heeft dinsdag de directe omgeving ontruimd. Dit was nodig omdat de windsnelheid afnam en de temperatuur daalde, waardoor de rook langer bleef hangen. De geëvacueerde bewoners die geen slaapplek konden regelen werden opgevangen in een sporthal aan de Brasserkade. Hier meldden zich acht personen, die vervolgens zijn ondergebracht in een hotel.

Het vuur dat dinsdag op de zevende verdieping uitbrak, ontstond vermoedelijk door kortsluiting in de koffiecorner. Twee studenten probeerden het vuur te blussen, maar toen dat niet lukte, werd het hele gebouw ontruimd. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

Twee Delftse ondernemers stellen hun kantoren beschikbaar voor studenten en medewerkers van de bouwkundefaculteit. De studenten krijgen onder meer werkruimtes en internetverbinding aangeboden.

Streekbussen rijden niet

Vandaag en morgen rijden in het grootste deel van het land geen streekbussen. De chauffeurs staken voor een beter salaris.

In de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Dordrecht, in de Achterhoek en een klein deel van Friesland rijden wel bussen. De chauffeurs daar vallen onder een andere cao.

De tweedaagse staking volgt op de publieksvriendelijke acties van de afgelopen feestdagen. Toen controleerden de chauffeurs de kaartjes niet en konden mensen gratis reizen. Voor later deze maand staan nog meer acties op stapel. Dan is op enkele dagen dagen het vervoer tijdens de spits gratis en rijden buiten de spits geen bussen.

Geen post in Groningen

Medewerkers van TNT Post in de gemeente Groningen leggen vandaag het werk neer. Er wordt geen post bezorgd en ook worden de brievenbussen niet geleegd. De stakers maken een uitzondering voor rouwpost en medische post, zo hebben de vakbonden laten weten.

Het is de vijfde in een reeks van estafettestakingen die de vakbonden hebben georganiseerd. Eerder voerden postbodes actie in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

De vakbonden eisen met ingang van april 2008 3,5 procent meer loon. TNT biedt 1,5 procent per april en nog eens 1,5 procent per januari 2009. Dan moeten de bonden wel bereid zijn afspraken te maken over een versobering van de arbeidsvoorwaarden in de toekomst. Dat is volgens het postbedrijf nodig om de concurrentie aan te kunnen. Volgens de bonden kan die versobering leiden tot een salarisverlaging die kan oplopen tot 25 procent.

Gears of War 2 zou wel eens 4 speler co-op kunnen krijgen

Tijdens de Spring Showcase van Microsoft, die gisteren gehouden werd, liet Cliff Bleszinski zich verleiden tot een uitspraak over Gears of War 2.
Toen hem op de man af werd gevraagd of Gears of War 2 een vier speler co-op krijgt wilde hij dit bevestigen, noch ontkennen.
quote
We're not announcing anything about co-op at this time, we'll probably get around to it around E3 time, but rest assured, it will be bigger and better. The multiplayer is incredibly robust. We're not saying too much about it right now due to embargoes and whatnot, but lots of multiplayer maps, lots of modes. We'll have the multiplayer functionality that gamers have come to expect this day and age.

Dat is een lang antwoord op een vraag die ook met een "nee" beantwoord had kunnen worden. Hoewel het antwoord ook geen "ja" bevat, kunnen we hoopvol zijn om vanaf november met drie vrienden de strijd aan te gaan tegen de Locust.

Verheug jij je al op 4 speler co-op, of zie jij liever andere features?

'Politici niet humoristisch'

Herman Finkers is de leukste cabaretier van Nederland en Peter van Straaten tekent de grappigste cartoons. De rubriek De TV Draait Door en het improvisatieprogramma De Lama's brachten de beste humor op tv. Dat zijn de uitkomsten van het Nederlandse Humoronderzoek dat Intomart GfK onder 900 mensen hield in opdracht van tv-zender Comedy Central.

Ook de cartoon Fokke en Sukke scoorde goed, vooral onder beter opgeleiden. Politici scoren niet best op humor: Jan Marijnissen (SP) is met een 6,1 de leukste, Geert Wilders is met een 3,6 de minst humoristische politicus. Naar aanleiding van het onderzoek looft Comedy Central deze week de Leukste Prijs van Nederland uit aan de grootste humoristen.

Win een Interactieve Lover's Guide

Sinds kort hoef je niet meer met rooie oortjes de vreemdste vragen te stellen over seks. Sony Picturens Home Entertainment heeft de allereerste interactieve seksgids op dvd, de revolutionaire Interactieve Lover's Guide.

En omdat wij onze leden graag zo veel mogelijk plezier willen bezorgen, ook in bed, geven we een drietal dvd's weg hier op FOK!. Hoe? Lees vooral verder.

 

De interactieve Lover's Guide biedt je door middel van sfeervolle beelden advies en informatie over vele onderwerpen, zoals standjes, fantasieën, speeltjes en hoe seks spannend te houden. Je kan vaardigheden en technieken leren, die je liefdesleven nog wel 's een flinke extra boost zouden kunnen geven.

Uniek is de mogelijkheid om de technieken te bekijken vanuit het perspectief van de man of de vrouw, met bijbehorend Nederlands gesproken toelichting. Daarnaast vind je op de dvd ook de Lover's Guide Quiz, waarmee je op een leuke manier elkaars houding ten opzichte van seks kan leren kennen.

Al met al zou de Interactieve Lover's Guide nog wel 's de redding van een slapend seksleven kunnen zijn, of de seks nóg leuker kunnen maken .

Maar hoe win ik nouhou?
Zoals gezegd, zijn er 3 exemplaren beschikbaar voor de FOK!ker die een helpend handje in bed kan gebruiken. Het enige wat je moet doen om te winnen is een mailtje sturen naar forumactie@fok.nl, met daarin de reden waarom jij de Lover's Guide nodig denkt te hebben .

Doe dit voor vrijdag 23 mei, 20.00 uur, zet bij het onderwerp 'SEX-actie' en vergeet je username niet in je mailtje te melden.

'DNB gooit veel schoon geld weg'

Elk jaar neemt De Nederlandsche Bank (DNB) vies geworden briefgeld uit de omloop. Bij dit geautomatiseerde proces wordt jaarlijks voor nog eens anderhalf miljoen euro aan goede, schone bankbiljetten weggegooid. Vijftien procent van alle goede biljetten wordt vernietigd.

Briefgeld wordt vernietigd als het vies geworden is door bijvoorbeeld olie, bloed of etensresten. Een machine sorteert de biljetten en scheidt de vieze van de schone. De machine maakt hierbij gebruik van licht, dat door vieze briefjes anders wordt weerkaatst dan door de schone exemplaren. Op jaarbasis worden er tussen de 600 en 800 miljoen biljetten gecontroleerd. De helft daarvan is in omloop in Nederland.

Een geldexpert van DNB heeft naar aanleiding van een onderzoek geconcludeerd dat er minimaal vijftien procent te veel briefjes verdwijnen, doordat de machines fouten maken bij het beoordelen of een biljet schoon of vuil is. Herman Schipholt, woordvoerder van DNB, vindt het zonde van het geld, maar in Nederland wordt wel met de beste apparatuur gewerkt. "Wij nemen als DNB het voortouw om dit probleem aan te pakken." Schipholt meent dat de verspilling in andere Europese landen nog veel groter is.

Oudste beeld Julius Caesar gevonden in Frankrijk

Op de bodem van de rivier de Rhône in Frankrijk is een buste van de Romeinse dictator Julius Caesar gevonden. Het is het oudste beeld van Caesar dat ooit is gevonden, aldus het Franse ministerie van cultuur dinsdag.

Het beeld werd gevonden nabij de plaats Arles, dat in 46 voor Christus werd gesticht door Caesar. De buste, een kalende, ouder wordende man, werd met enkele andere kunstwerken gevonden, waaronder een uit de derde eeuw na Christus stammend beeld van de god Neptunus.

Een Franse archeoloog vermoedt dat Caesars buste in de rivier is gegooid nadat hij werd vermoord "omdat het destijds beter was niet als een aanhanger van hem gezien te worden", aldus de archeoloog Luc Long die bij de opgravingen betrokken is. In Rome zijn volgens hem alleen beelden van Caesar te vinden die dateren van na zijn dood in 44 voor Christus.

Dodental China loopt verder op

Het officiële dodental als gevolg van de aardbeving in het zuidwesten van China is woensdag (plaatselijke tijd) opgelopen tot rond de 15.000. Dat meldde het staatspersbureau Xinhua.

Alleen al in de provincie Sichuan zijn meer dan 12.000 mensen om het leven gekomen. In het district Wenchuan, een bergachtig gebied vlakbij het epicentrum, zijn de eerste vijfhonderd doden geborgen. Hulpverleners en militairen hadden veel moeite het gebied te bereiken, omdat wegen onbegaanbaar waren geworden door de aardbeving, de naschokken en slecht weer.

In de zwaar getroffen stad Mianzhu liep het dodental op van 2000 naar circa 3000. Duizenden mensen liggen nog onder het puin van ingestorte gebouwen.

In het district Beichuan zijn zeker duizend studenten en docenten omgekomen toen een school van zeven verdiepingen instortte. Volgens lokale bewoners ligt het dodental in het district eerder op 8000 in plaats van het officiële getal van 5000.

Zombies in actie in Left 4 Dead

Left 4 Dead is een online co-op game waarin je met drie anderen moet ontsnappen uit een stad vol legioenen hongerige (snelle) zombies. De game komt uit de koker van Turtle Rock Studios, dezelfde mannen die voor het legendarische Counter-Strike hebben gezorgd. De game zal op zowel de PC als Xbox 360 gaan verschijnen. Van het spel is een nieuwe video verschenen welke je hieronder kunt bekijken.


Een preview van de game kun je hier lezen.

Bad Company toont zijn tanks

Battlefield: Bad Company neemt je mee naar de nabije toekomst gedurende een conflict tussen Europa en Azië. Als speler maak je deel uit van een team van vier soldaten, en ga je op een tocht voor rijkdom en wraak. Bad Company zal een cinématische singleplayer-campaign kennen met donkere humor die draait om een groep soldaten die besluit dat de dank van hun land niet genoeg is.
Natuurlijk komen er, net als altijd in de serie, online mogelijkheden met maximaal 24 man. Van de game is een nieuwe trailer verschenen die je hieronder kunt bekijken.


Hellevator

Onlangs zag ik een drager, zo iemand die de kist op zijn schouder van auto naar kerk en weer terug koeriert, met een grote glimlach op televisie vertellen dat-ie ooit per ongeluk al sjouwend zijn TomTom nog niet had uitgeschakeld. Oma is bezig aan haar laatste reis en hoort nog net ‘indien mogelijk omkeren, bij de volgende rotonde rechtdoor, neem hier de afslag’.

Actievolle MGS 4 trailer toont ons de nabije toekomst

De langverwachte Metal Gear Solid 4 komt binnenkort uit voor Sony's Playstation 3. Om de fans nog enthousiaster te maken hebben de makers met nog nooit eerder vertoonde beelden een actievolle bioscooptrailer gemaakt.


...Snake's laatste missie begint wereldwijd vanaf 12 juni 2008...

In het vierde deel van de Metal Gear Solid reeks speel je wederom als Snake. Dit keer moet je opereren in een oorlogsgebied, in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Je zult je gebruik kunnen maken van een op afstand bestuurbare robot, genaamd Metal Gear MK II en van het nieuwe 'close combat'-systeem.

De kracht wordt losgelaten in The Force Unleashed screens

Star Wars: The Force Unleashed is de nieuwste Star Wars-game van LucasArts die ervoor moet zorgen dat Star Wars hip blijft. Deze game biedt een geheel nieuw verhaallijn binnen het Star Wars-universum. Het speelt af tussen Episode III en IV, tijdens de groei van de Empire. Je bent een geheime leerling van Darth Vader en je leert 'The Force' kennen. Op het begin kun je enkele planten uit de grond trekken, maar op het einde kun je zelfs een Star Destroyer neerhalen. Veel speelplezier dus in het speelkwartiertje genaamd Star Wars: The Force Unleashed.


Milito negen maanden buitenspel

FC Barcelona kan maar liefst negen maanden geen beroep doen op Gabriel Milito. De 27-jarige verdediger moest zich donderdag laten opereren aan zijn rechterknie. Hij kreeg een nieuwe kruisband.

De zware blessure heeft Milito te danken aan de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United. Eerst werd er gevreesd dat er een deel van de kruisband was afgescheurd, maar de blessure was nog erger. Bij de artroscopie kwam er naar voren dat het voorste ligament geheel was afgescheurd.

Zeven jaar geleden onderging Milito ook al een operatie aan dezelfde kruisband. Real Madrid had destijds interesse, maar mede dankzij de knieblessure van de Argentijn kwam het nooit tot een transfer. Vorig jaar kwam Milito voor ruim twintig miljoen euro over van Real Zaragoza.

Microsofts line-up voor dit jaar onthuld

Op de Gamer's Day heeft Microsoft haar line-up voor de rest van het jaar onthuld. Met Fable 2, Ninja Gaiden II, Gears of War 2, Too Human, Viva Piñata: Trouble in Paradise en Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts heb je immers een zeer sterke line-up in handen. Alleen moet Microsoft er wel voor zorgen dat de games haar hypes waarmaken. Zie hieronder het lijstje:

* Gears of War 2 - November
* Viva Piñata: Trouble in Paradise - September
* Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts - November
* Fable 2 - "Holiday" 2008
* Too Human - August 19
* Ninja Gaiden II - June 6
* Ninja Gaiden II pre-order DLC - May 20
* Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, Episode One (thanks for wrecking our list) - May 21

We mogen uiteraard Penny Arcade Adventures niet vergeten. Deze game kan nog een grote verrassing worden. Voor de rest ziet het er in ieder geval goed voor elkaar bij Microsoft.

Alan Wake krijgt Duke Nukem Forever perikelen

Helaas maar waar, zelfs op de Gamer's Day van Microsoft werd Alan Wake niet getoond. Op de Gamer's Day werden alle games, die in dit jaar zouden uitkomen, tentoongesteld. Alan Wake was de grote afwezige en er werd veel gevraagd naar de game. Toen er aan een werknemer van Microsoft werd gevraagd waar Alan Wake blijft, antwoordde hij met de woorden: delayed en 2009.

Alan Wake komt dus pas in 2009 uit en we beginnen een beetje te twijfelen of de game wel überhaupt op de Xbox 360 uitkomt. Het kan best dat het, net als bij Perfect Dark Zero en Kameo, op de opvolger van de Xbox 360 uitkomt. Maar daarover willen wij niet denken. Vooralsnog kunnen we dus in 2009 van Alan Wake genieten, voor de PC en Xbox 360.

De Locust zijn terug op Gears of War 2 screenshots

Hoewel Gears of War 2 pas onlangs is aangekondigd, bevindt de game zich toch al in een vergevorderd stadium. Gears of War moet een van de grotere releases worden van dit najaar, en als we het eerste deel moeten geloven, gaat dat zeer waarschijnlijk ook lukken. Vandaag hebben we vier screenshots voor jullie. De screenshots lijken uit het laatst naar voren gebrachte filmpje te komen.

Opvolger van Microsoft's systemseller, met in ieder geval weer Marcus, Dominic en de Locust.
Laatste reviews en specials
preview
Kerbal Space Program 2
special
Fun met Funda #164 - Torentje in Tilburg
preview
Disintegration
preview
Deliver Us The Moon
preview
Planet Zoo
review
Muse brengt Ziggo Dome naar betere dimensie
©FOK.nl e.a.