[Upd] Seedorf ook niet op OS

JJdJ1984
Nu Clarence Seedorf heeft besloten om niet naar het EK voetbal te gaan hangt ook zijn deelname aan de OS aan een zijden draadje. Na de afzegging van Mark van Bommel sprak de bond namelijk een 'Peking-ban' over hem uit. Een dergelijk scenario dreigt nu opnieuw.

"Wanneer een speler weigert voor een vertegenwoordigend elftal uit te komen wordt hij ook niet opgeroepen voor een ander vertegenwoordigend team", luidde de verklaring van de KNVB destrijds. De zaak 'Van Bommel' wist destijds voor veel onrust binnen de KNVB te zorgen. Bondscoach Foppe de Haan wilde de voetballer van Bayern München dolgraag meenemen naar Beijing, maar dat werd verboden door de bond. Met dank aan Bayern dat Van Bommel weigerde af te staan. Door deze weigering werd een conflict binnen de KNVB afgewend.

Update

Foppe de Haan heeft laten weten dat Clarence Seedorf zeker niet meegaat naar Beijing. "Ga daar maar niet van uit," aldus de Fries. "Ik kijk voor mijn dispensatiespelers naar plaatsen waar ik nog krap in de mensen zit en aanvallend ingestelde middenvelders als Clarence heb ik al genoeg."