Met 12 man online racen in Race Driver: GRID

Frank (Frankii)
Deze week heeft Codemasters verse details over de multiplayer van Race Driver: GRID onthuld. GRID krijgt een multiplayer waarin je aan maar liefst 32 verschillende evenementen kunt meedoen op zo'n 80 tracks. De game zal met 12 personen online te spelen zijn en bevat, naast de normale player mode, ook een ranked mode. In de ranked mode worden spelers beloond met punten voor het winnen van races, en voor het verslaan van tegenstanders met een hogere rank. Spelers zullen titels van 'Junior Rookie' tot 'Legend' kunnen behalen voor het verzamelen van deze punten.
Er zullen ook leaderboards aanwezig zijn. Deze leaderboards houden de tijden voor alle tracks voor alle auto-klassen bij. In de Test Drive mode kun je vervolgens tegen de beste tijden rijden in de vorm van ghosts.

"Our wide range of motorsport disciplines, stunning locations and full damage 12-player races make for a uniquely spectacular race experience and our immersive new ranking system rewards player skill and deepens the challenge online," Aldus Ralph Fulton, Chief Gamedesigner bij Codemasters.

Race Driver: GRID is al uit te proberen in de vorm van een demo op de Xbox 360 en PS3. Ook de PC demo is nu gelanceerd welke je kan downloaden op de Codemasters website. De game komt 30 mei uit voor de PC, Xbox 360, PS3 en de DS