[A1GP] A1 Grand Prix onthult nieuwe auto

Vandaag is de nieuwe A1GP-bolide getoond aan de pers. Het gaat om CAD-tekeningen waar foto's van gemaakt en verspreid zijn.

De bolide is al op de baan geweest voor een shakedown. John Watson heeft op een circuit in Engeland de wagen de sporen gegeven. Het ontwerp is gebaseerd op de F2004 die Ferrari in de Formule 1 gebruikte. Een redelijk succes aangezien er dat jaar vijftien van de achttien races door de Italianen gewonnen werden. Tevens behaalde Michael Schumacher er zijn zevende en laatste wereldtitel mee binnen. Wel is er wat aan de bolide aangepast zodat er meer ingehaald kan worden dan in de Formule 1 gebruikelijk is.

Tony Teixeira, A1GP-directeur, is erg te spreken over de bolide die vanaf komend seizoen gebruikt gaat worden. "Iedereen is enorm enthousiast over dit project en het zal fantastisch zijn om straks de nieuwe A1GP-Ferrari voor het eerst te zien rijden. We hebben natuurlijk nog veel werk voor de boeg, maar dit is de eerste belangrijke stap van een intens en uitgebreid ontwikkelingsprogramma. Ik ben erg blij met de vooruitgang die we tot nu toe al hebben weten te boeken. Het is dan ook een goed gevoel om te kunnen zeggen dat we nog helemaal op schema liggen en dat we binnenkort de datum bekend zullen maken wanneer we de auto officieel zullen presenteren."

Het seizoen zal begonnen worden op Mugello, dat Ferrari vaak voor testdoeleinden gebruikt. Het circus zal daar op 21 september voor het eerst racen.


De nieuwe auto boven, met onder ter vergelijking de Ferrari F2004