FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 mei 2008

Jol neemt broer mee naar HSV

Martin Jol zal naast Zeljko Petrovic ook zijn broer Cock Jol meenemen naar Hamburger SV. De oud-trainer van onder meer hoofdklasser Scheveningen wordt assistent-trainer bij Duitse club.

Cock Jol is in het dagelijks leven leraar Duits op een middelbare school en heeft nu een jaar onbetaald verlof genomen.

Aanstaande dinsdag zal de raad van toezicht waarschijnlijk de komst van Martin Jol beëdigen. Dan zal ook informatie worden gegeven over de contractduur en de invulling van de technische staf.

Verbeek houdt hoop op Vlemmings

Hoewel hij al enkele malen nul op rekest kreeg houdt toekomstig Feyenoord-trainer vertrouwen in de komst van Leon Vlemmings. De huidige assistent van NAC Breda is in beeld bij Feyenoord voor dezelfde functie.


De club uit Breda is echter geenszins van plan Vlemmings te laten vertrekken, hoewel hij er zelf wel oren naar lijkt te hebben volgens Verbeek: "Ik heb met Leon gesproken en hij zei me graag naar Feyenoord te komen. Dat heeft Leon ook bij NAC aangegeven. Ik hoop dat Feyenoord en NAC er spoedig uit zullen komen.

Hakan Sükür niet op het EK

De bondscoach van Turkije, Fatih Terim, heeft de voorlopige selectie van 26 namen bekendgemaakt. Voor veteraan Hakan Şükür was er geen plaats.

Het ontbreken van de spits is de grootste verrassing, aangezien Şükür acht keer speelde in de kwalificatie richting Oostenrijk en Zwitserland. Voor Hamit Altıntop ruimde Terim wel een plaats in de selectie in. De middenvelder van Bayern München is momenteel uitgeschakeld door een gebroken voet.

Voordat Turkije aan de bak moet in de Alpenlanden staan er vriendschappelijke duels tegen Slowakije, Uruguay en Finland op het programma. Uiteindelijk mogen er 23 spelers mee naar het Europees kampioenschap.

De voorlopige selectie:

Doel: Volkan Demirel (Fenerbahçe SK), Rüştü Reçber (Beşiktaş JK), Tolga Zengin (Trabzonspor)

Verdediging: Gökhan Gönül (Fenerbahçe SK), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray AS), Gökhan Zan (Beşiktaş JK), İbrahim Kaş (Beşiktaş JK), Emre Aşık (Galatasaray AS), Servet Çetin (Galatasaray AS), Hakan Balta (Galatasaray AS), Uğur Boral (Fenerbahçe SK)

Middenveld: Mehmet Aurélio (Fenerbahçe SK), Mehmet Topal (Galatasaray AS), Emre Belözoğlu (Newcastle United FC), Tümer Metin (Larissa FC), Yıldıray Baştürk (VfB Stuttgart), Hamit Altıntop (FC Bayern München), Ayhan Akman (Galatasaray AS), Arda Turan (Galatasaray AS), Tuncay Şanlı (Middlesbrough FC), Kazım Kazım (Fenerbahçe SK), Gökdeniz Karadeniz (FC Rubin Kazan)

Aanval: Nihat Kahveci (Villarreal CF), Halil Altıntop (FC Schalke 04), Semih Şentürk (Fenerbahçe SK), Mevlüt Erding (FC Sochaux-Montbéliard)

Scolari laat Maniche thuis

De Portugees die Oranje-doelman Edwin van der Sar in de voorgaande twee toernooien wist te passeren, Maniche, zal er op het EK niet bij zijn. Bondscoach Luiz Felipe Scolari laat de middenvelder thuis.

Maniche, onder contract bij Club Alético de Madrid maar verhuurd aan FC Internazionale, betaalt de prijs voor het niet behalen van een basisplaats bij de Italiaanse koploper. Zijn broer Jorge Ribeiro zit wel bij de 23-koppige selectie.

"Mijn verwachtingen zijn hetzelfde als in 2004. Ik hoop dat deze spelers weten wat het betekent om hun land te representeren en de tweede ronde bereiken. Ik geloof volledig in dit team", aldus de Braziliaanse bondscoach.

De selectie:

Doel: Ricardo (Real Betis Balompié), Quim (SL Benfica), Rui Patrício (Sporting Clube de Portugal)

Verdediging: Paulo Ferreira (Chelsea FC), Ricardo Carvalho (Chelsea FC), Bosingwa (FC Porto), Bruno Alves (FC Porto), Jorge Ribeiro (Boavista FC), Miguel (Valencia CF), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Pepe (Real Madrid CF)

Middenveld: Petit (SL Benfica), Deco (FC Barcelona), Raul Meireles (FC Porto), Miguel Veloso (Sporting Clube de Portugal), João Moutinho (Sporting Clube de Portugal)

Aanval: Nuno Gomes (SL Benfica), Simão Sabrosa (Club Atlético de Madrid), Cristiano Ronaldo (Manchester United FC), Nani (Manchester United FC), Hugo Almeida (Werder Bremen), Ricardo Quaresma (FC Porto), Hélder Postiga (Panathinaikos FC)

Punten F1-manager ronde 5

Iets later dan normaal, maar het is een hete maandagavond - puntenavond, en dus weer tijd om de punten voor de F1-manager bekend te maken. Hieronder vind je de punten van de vijfde ronde.

Istanbul Park was dit weekend het toneel van een redelijk normale race, waarbij de uitvallers, Giancarlo Fisichella, Kazuki Nakajima en Sébastien Bourdais, allemaal uitvielen door een crash of schade na een crash. Daardoor zijn er geen straffen uitgedeeld dit raceweekend. Volgens mij is dat nog niet vaak voorgekomen.

Er zijn maar liefst honderd users die over de eerste vijf plekken verdeeld konden worden. Zo waren er negentien mensen die het hoogste aantal van 244 punten scoorden, voor de tweede plek waren het acht users die 239 punten binnen wisten te slepen. En dan waren er maar liefst 39 mensen die voor de derde plek 233 punten haalden, en 28 die op de vierde plek belandden met 230 punten. Ten slotte haalden zes teams 228 punten voor de vijfde stek. Ik hoop dat jullie het me niet kwalijk nemen dat ik niet alle namen noem, maar op de statistiekpagina zijn ze allemaal terug te vinden.

Het algemeen klassement wordt nu aangevoerd door hetgaatgoedzo met een totaal van 1067 punten, de tweede plek is voor STi_Power, hij heeft nu 1056 punten en de derde plaats is voor Stanicz met 1045 punten. Hij wordt echter op de voet gevolgd door CSI_MIAMI, die ligt één puntje achter met 1044 punten. En de rij wordt gesloten door een nieuwe naam, Vesskessel81, die tot nu toe 1037 punten bij elkaar wist te sprokkelen.

Subleagues
Er is goed nieuws te melden over de subleagues en de punten daarvoor. Vanaf deze ronde doen de subleagues weer mee met de punten, en dat zal zo blijven tot het eind. Nu vragen jullie je misschien af hoe het dan gaat met de vier rondes die al geweest zijn, daar wordt nog een oplossing voor gezocht. Maar: we hebben goede hoop dat het allemaal weer goed komt. Dus nog even geduld en dan klopt het - als het goed is - weer helemaal.

Bij die subleagues is voor deze ronde, en dus ook in het (voorlopig) algemeen klassement, Leiden Posse's Racing de league die het het beste gedaan heeft, met een totaal van 226 punten. EindhovenStyle heeft de tweede plek in handen met 220 punten. Derde plaats is een gedeelde plaats voor ! ! 00 Racing en Kneiters F1 die 219 punten scoorden. Voor de vierde plaats haalde Optimized 215 punten maar zij worden gevolgd door Lostracing met 214 punten.


Let op! Je kunt je team nog aanpassen tot zaterdag 24 mei 0:01 uur.

Prijsvragennieuws week 20

Afgelopen week was er één prijsvraag op de FOK!frontpage. Label54 gaf tien paar Havaianas slippers weg. Deze super zomerse slippers gaan naar de volgende personen:


TheTh1ng
Vanadis
Geitesollewok
Daemon19
MrPasoa
mimada6
Plasterk
Lente_
lwerff
maloubolderik

Ben je ditmaal in de prijzen gevallen? Namens de hele FOK!crew van harte gefeliciteerd! De winnaars zullen binnen een aantal weken hun prijzen ontvangen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan kun je natuurlijk altijd met ons mailen.

Retro klassieker Pitfall komt naar de Wii

Ken je hem nog? Pitfall? Het oer-oude spel waarin je als een ware Indiana Jones door gevaarlijke levels moest springen en slingeren? Een nieuwe versie was al op o.a. PS2, maar nu kun je in Pitfall: The Big Adventure op de Wii gaan slingeren met controls die uiteraard optimaal van de motion sensing-techniek gebruik gaan maken. In meer dan zestig levels kom je langs onder andere regenwouden, bergen en grotten. Het moet een avonturenspel worden zoals vanouds, laten we hopen dat we snel iets te zien krijgen.



Busvervoer ligt woensdag en donderdag plat

De werknemers in het streekvervoer leggen woensdag en donderdag het werk neer. Dat betekent dat in het grootste deel van Nederland geen bussen rijden. Dat heeft Janny Koppens, bestuurder van FNV Bondgenoten, vanavond meegedeeld.

De werkgevers hebben niet gereageerd op de publieksvriendelijke acties die het personeel van de openbaarvervoersbedrijven met Hemelvaartsdag en de twee pinksterdagen voerde. De buschauffeurs controleerden die dag niet op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Alleen in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Dordrecht, in de Achterhoek en in een deel van Friesland wordt het openbaar vervoer niet door de staking getroffen. De buschauffeurs daar vallen niet onder de cao openbaar vervoer.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 13.000 werknemers in het streekvervoer liepen in april vast. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent en een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,5 procent. Ook eisen zij onder meer een betere beloning voor jonge chauffeurs. Volgens Koppens voelen de chauffeurs zich misbruikt door de werkgevers. Die zouden door arbeidsonrust te creëren de politiek onder druk willen zetten om meer geld voor het openbaar vervoer uit te trekken. Als werkgevers problemen hebben met de politiek, moeten zij die aanpakken en niet de werknemers en de reizigers de dupe laten worden, zei Koppens.

Iron Sky

Ik kan niet wachten tot deze film online gaat. De makers van het briljante Star Wreck maken weer een nieuwe film: Iron Sky.

In 1945 the Nazis fled to the moon. In 2018 they are coming back.
Iron Sky is a film about conformity: those who want to conform, those who want to make others conform, and those who refuse. A girl rebels against the foundations of her fathers, learning what freedom and equality mean to her, and that the world of today has lost sight of their true meaning.

FOK!radio: Mannen pikken meer van vrouwen

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Hoe ziet de ideale vrouw eruit? Als we de media moeten geloven heeft ze lange benen, smalle heupen, volle borsten en een zelfbewust gezicht. Maar de waarheid blijkt anders. Sterker nog: de Europese man pikt best veel van zijn vrouw, zoals snurken. En is onderzoek gedaan naar de ideale vrouw voor de Europese man. En hoe zit het met de man als het aan de vrouwen ligt? De echte man blijkt weer in. Meer dingen uit het onderzoek hoor je vanavond. We bellen met psycholoog Annemarie Determan, die er alles vanaf weet.  Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Hoe ziet jouw ideale vrouw eruit? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

En na koninginnedag is het weer even rustig in Oranjeland. Maar toch hebben wij groot nieuws over ons koningshuis. Wat? Dat hoor je vanavond.

En vanavond geen Nolius in de studio, maar Martijn presenteert met een dame die het niet schuwt om het over een veelbesproken onderwerp te praten: seks.

Sommige dingen veranderen nooit. Zo kun je uiteraard mee praten via ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Naakt fietsen voor schoner milieu

Wie zaterdag 7 juni in de stad Utrecht is, kan raar opkijken als er opeens een stoet met naakte fietsers voorbijkomt. Op die dag wordt een blote fietstocht gehouden om aandacht te vragen voor het milieu en voor de waardering en zorg voor het lichaam. Dat maakte de organisatie bekend.

De organisatie koos Utrecht uit voor de World Naked Bike Ride (WNBR) omdat op die dag in de stad tevens een concert plaatsvindt in het kader van de actie 'Geen halve maatregelen, Klimaatwet nu!'. Daar treden onder anderen De Dijk en Stevie Ann op.

Niet alleen in Utrecht gaan mensen bloot op de pedalen. In meer dan vijftig steden in twintig landen over de hele wereld demonstreren deelnemers voor een positieve houding naar lijf en milieu. "Maar deelnemers mogen zo bloot gaan als ze zelf durven", aldus de WNBR.

Motoraanpassing Ferrari, McLaren en Renault

Naar nu bekend is geworden, hebben afgelopen winter Ferrari, McLaren en Renault van de FIA toestemming gekregen om hun motoren aan te passen. Het zou gaan om een verbetering van de betrouwbaarheid, al wordt hier aan getwijfeld.

Hoewel de FIA afgelopen winter het motorreglement heeft verscherpt, mochten drie teams hun motor aanpassen. Renault heeft bij de motor de zuigers, kleppen en lagers vervangen, terwijl bij de Mercedes-motor van McLaren enkele niet nader genoemde onderdelen veranderd zijn. Ferrari heeft het systeem voor de oliecirculatie, de oliepomp en zuigers vervangen, waardoor de motor mogelijk 25 pk meer gekregen heeft.

Hierdoor zou Ferrari een onreglementair voordeel gecreëerd hebben. Volgens Ferrari-woordvoerder Luca Colajanni is er niets aan de hand: “We hebben alles binnen de grenzen van de reglementen gedaan.”

Deurne en Achilles '29 kampioen

Vanmiddag vielen de laatste beslissingen in de zondaghoofdklasse. Achilles '29 en sv Deurne mochten een kampioensfeest vieren.

Deurne kroonde zich tot kampioen tot kampioen in de hoofdklasse B. De ploeg, die eerder dit seizoen in de KNVB-beker tegen Feyenoord speelde, deed dit in een rechtstreeks gevecht met achtervolger Papendrecht. De Brabanders gingen op bezoek bij Papendrecht en hadden aan een punt genoeg. De thuisploeg moest winnen om een beslissingsduel af te dwingen. Nadat Papendrecht na rust met tien man kwam te staan, trok Deurne de wedstrijd naar zich toe. Na de 0-1 door Maarten Vos kreeg nog een Papendrechter rood. Invaller Leon Swinkels bepaalde de eindstand op 0-2.

Achilles '29 werd kampioen in de hoofdklasse C. Ook hier stond een rechtstreeks duel met de achtervolger op het programma. Extra mooi was dat het hier om dorpsgenoot De Treffers ging. De Treffers moest winnen in de derby van Groesbeek. Dit lukte niet. Achilles '29 maakte het in eigen huis in stijl af door met 3-2 te winnen. Peter van Putten was met twee goals de grote man.

Ook de laatste degradanten werden bekend. In de hoofdklasse C volgt Rheden SC Enschede naar de eerste klasse. De promovendus van vorig seizoen ging op eigen veld met 1-8 onderuit tegen FC Lienden. In de hoofdklasse B degradeerde UDI '19 / Beter Bed vorige week al. De ploeg trok vandaag Geldrop / AEK mee naar de eerste klasse. In Geldrop werd het 0-4, zodat UDI '19 nog over de thuisploeg wipte in de stand.

De ploegen die een beslissingsduel moeten gaan spelen tegen een eersteklasser werden eveneens bekend. In A is dit DWV, dat weliswaar met 0-1 won bij degradant DCV, maar de concurrentie ook zag winnen. In B moet Schijndel / Bol Accountants, ooit een toonaangevende ploeg, zich redden in een extra duel. In C deed SVBO wat het moest doen, namelijk winnen. Tegen SC Enschede werd het 4-1. WSV pakte echter het benodigde punt, zodat SVBO twaalfde bleef. De promovendus kan zich dus nog handhaven.

[Giro] Bennati troeft Zabel en Hondo af

Daniele Bennati is er in geslaagd om de derde etappe van de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. De Italiaan was tijdens de massasprint in de straten van Milazzo sneller dan Erik Zabel en Danilo Hondo. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Tijdens de derde etappe van de Ronde van Italië waren er twee valpartijen. Bij de eerste was Riccardo Riccò, de dagwinnaar van gisteren, betrokken. Hij liep een gekwetste hand op, maar kon zijn weg vervolgen. Bij de tweede brak Bradley McGee van Team CSC zijn sleutelbeen en moest afstappen.

Jérémy Roy (La Francaise des Jeux) en Mickaël Buffaz (Cofidis), de Sloveen Matej Jurco (Milram), de Rus Pavel Brutt (Tinkoff), de Italiaan Riccarco Chiarini (Team LPR) en de Belg Kevin Seeldraeyers (QuickStep) mochten zich de vluchters van de dag noemen. Zij bouwden uiteindelijk een voorsprong van vier minuten op, maar werden 30 kilometer voor de finish door het peloton ingehaald.

In het vervolg waagde Vicenzo Nibali het eens, maar het peloton wist ook deze renner op tijd weer terug te halen. In de finale maakte Bennati het vervolgens vakkundig af en behaalde hiermee zijn eerste dagoverwinning in de Giro d'Italia. Het roze bleef om de schouders van Franco Pellizotti hangen. Hij verdedigt een voorsprong van één seconde ten opzichte van Christian Vandevelde.


Uitslag derde etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Daniele BennatiLiquigasItalië05:37,01
2Erik ZabelMilramDuitslandz.t
3Danilo HondoDiquigiovanniDuitslandz.t
4Thomas FothenGerolsteinerDuitslandz.t
5Alberto LoddoTinkoffItaliëz.t

Algemeen klassement:

#NaamLandPloegTijd
1Franco PellizottiItaliëLiquigas11:52,17
2Christian VandeveldeVerenigde StatenTeam Slipstream+ 0,01
3Danilo di LucaItaliëLPR+ 0,07
4Morris PossoniItaliëTeam High Road+ 0,08
5Vincenzo NibaliItaliëLiquigasz.t

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de zesentwintigste en laatste speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoofdklasse A

Hollandia - ADO '20 0-1
DCV - DWV 0-1
VUC - DWS 3-0
Elinkwijk - FC Omniworld 2-3
Westlandia - Argon 3-0
VVSB - AFC 1-1
FC Türkiyemspor - Haaglandia / Sir Winston 4-0

Hoofdklasse B

Geldrop / AEK - UDI '19 / Beter Bed 0-4
Baronie - OJC Rosmalen 5-0
Papendrecht - sv Deurne 0-2
sv Meerssen - DESK 2-4
Gemert - EVV 0-1
Schijndel / Bol Accountants - JVC Cuijk 0-0
Dijkse Boys - UNA 0-7

Hoofdklasse C

SVBO - SC Enschede 4-1
Quick '20 - HSC '21 / Brein 2-2
Achilles '29 - De Treffers / Kegro 3-2
Rheden - FC Lienden 1-8
WKE - Be Quick 1887 1-3
De Bataven - Sneek 2-2
WSV - sv Babberich 2-2

Hockeysters Den Bosch winnen Europacup

De hockeysters van Den Bosch hebben voor de negende keer op rij de Europacup 1 gewonnen. Het klopte in Keulen in de finale het Spaanse Campo Madrid.

Den Bosch was in de finale oppermachtig en won met 7-0. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Maartje Paumen uit een strafbal en scoorde ook de 4-0. Bij rust leidde het al met 5-0. In de tweede helft breidde het de voorsprong nog verder uit tot 7-0. Naast Paumen scoorde ook Vera Vorstenbosch (tweemaal), Janneke Schopman, Emilie Mol en Lidewij Welten.

Aantal buitenlanders beperkt in volleybal

Wereldvolleybalbond FIVB wil vanaf het seizoen 2010-2011 het aantal buitenlandse spelers bij clubteams beperken. In het voorstel dat maandag uitgegaan is, mogen maximaal drie buitenlandse spelers tegelijkertijd in het veld staan.

Aanvankelijk wilde FIVB voorzitter Ruben Acosta het aantal buitenlandse spelers in het veld beperken tot twee, maar dat is in het uiteindelijke voorstel versoepeld naar drie. Volgende maand dienen de clubs bij een congres in Dubai nog in te stemmen met het voorstel. De FIVB wil zo de macht van de rijkere clubs beperken en het wegkapen van goede spelers bij clubs indammen.

EA versoepelt beveiliging Mass Effect en Spore

Eerder berichtten we al dat Mass Effect op de PC nogal drastische beveiliging methoden zou gaan bevatten. Ook Spore zou worden uitgerust met deze nieuwe manier van beveiligen. In het kort komt het er op neer dat de game idere 10 dagen via internet gevalideerd zou moeten worden. Uiteraard zorgde dat voor enig tumult op het internet, want er zouden altijd spelers zijn die om wat voor reden dan ook uitgesloten zouden worden.
EA heeft goed opgelet en de beveiliging enigszins versoepeld. De beveiliging zal nu inhouden dat de game wordt gevalideerd bij het installeren en als er content zal worden gedownload. De limiet van installeren op drie pc's blijft bestaan. De dreiging dat de servers de eerste dag zullen plat gaan zoals gebeurde bij de PC release van Bioshock is helaas ook niet weggenomen.

Let op! Het is NIET toegestaan links te plaatsen naar sites die het illegaal spelen van games mogelijk maken. Ook andere zaken met betrekking tot warez zullen gemod worden!

Tanks in screens uitbreiding Sudden Strike 3 Arms for Victory

Sudden Strike 3 is een realistische oorlogs RTS. Nu waren de makers niet helemaal tevreden, dus besloten ze een nieuwe feature toe te voegen: je tanks kunnen nu je infanterie vervoeren. Er is nog geen releasedatum of naam voor de uitbreiding: ze noemen het nog gewoon Sudden Strike 3: Arms for Victory addon. Hieronder zes screenshots die deze nieuwe feature laten zien.



WiiWare lanceert in Noord-Amerika

WiiWare, het download kanaal van Nintendo waar je nieuwe games kan vinden is online gegaan in Noord-Amerika. Nintendo is zelf erg blij met deze service, omdat 'het ontwikkelaars de kans biedt om betere, innovatievere en originelere titels te maken.' WiiWare komt op 20 mei naar Europa.

"WiiWare is to the video game industry what independent films are to Hollywood," zei Cammie Dunaway, Nintendo of America's executive vice president of Sales & Marketing. "WiiWare lets developers experiment with new ideas and experiences. Combined with our collection of classic Virtual Console games, Wii provides one-stop shopping for the greatest games of the past - and the future."

Op het moment zijn er zes games beschikbaar op het kanaal, te weten:

FINAL FANTASY® CRYSTAL CHRONICLES®: My Life as a King
LostWinds
Defend your Castle
Pop
V.I.P. Casino: Blackjack
TV Show King

Voetbal: Uitslagen play-offs ronde 2

SC Heerenveen heeft vandaag in Breda een ticket voor de UEFA Cup weten te bemachtigen. De Friezen, die de eerste wedstrijd wonnen, hadden aan een gelijkspel genoeg. NEC won van FC Groningen en mag het nu opnemen tegen NAC Breda om het laatste UEFA Cup-ticket. Die wedstrijden worden komende week gespeeld.

In de Euroborg trok NEC aan het langste eind. De Nijmegenaren wonnen de eerste wedstrijd al met 1-0, en zondag werd wederom gewonnen. FC Groningen keek al vroeg tegen een achterstand aan, nadat Holman al in de vijfde minuut scoorde. De formatie van Ron Jans zat beter in de wedstrijd dan bij de heenwedstrijd, maar kon niet voorkomen dat NEC in de blessuretijd van de eerste helft nogmaals scoorde. Vadócz zette de 2-0 op het bord. Na de rust wist Berg voor Groningen nog te scoren met het hoofd. De bezoekers hadden echter het laatste woord, en Davids scoorde de laatste treffer van de wedstrijd, 3-1.

In Breda kreeg NAC vandaag Heerenveen op bezoek. De Friezen stonden er goed voor, ze wonnen de heenwedstrijd met 2-0. NAC Breda, dat een zeer goed seizoen draaide, wist in de play-offs nog niet te overtuigen. Het kwam vandaag nog wel op voorsprong via Idabdelhay, maar zag de voorsprong door twee doelpunten van Sibon omgebogen worden in een achterstand. In de 84e minuut maakte Veenstra weer gelijk, maar het mocht niet meer baten. De Friezen verdienen hiermee een ticket voor de UEFA-Cup, NAC Breda zal het moeten opnemen tegen NEC om het laatste ticket.

Uitslagen
Zondag 11 mei
FC Groningen - NEC 1-3

Maandag 12 mei
NAC Breda - SC Heerenveen 2-2

Programma
15 mei: NEC - NAC Breda
18 mei: NAC Breda - NEC

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager!

 

Man zonder voortanden bijt jongen in neus

Een man uit het Brabantse Budel die een puber in zijn neus zou hebben gebeten, presenteerde de politie wel heel opvallend 'bewijs' voor zijn vermeende onschuld. Hij wees erop dat hij vier voortanden mist.

De 33-jarige man reed volgens de politie in Drimmelen met zijn auto tegen een 17-jarige bromfietser uit Made. Na het ongeluk ontstond een discussie tussen getuigen en de automobilist. Toen dit escaleerde, zou de man naar de neus van een 16-jarige jongen uit Made hebben gebeten.

De politie heeft de man ondanks het gemis van zijn voortanden aangehouden. Het 16-jarige slachtoffer zei wel degelijk pijn te hebben aan het topje van zijn neus.

[upd] Beving China eist duizenden levens

Duizenden mensen hebben het leven verloren als gevolg van de aardbeving die vandaag de Chinese provincie Sichuan trof. Dit berichtte het staatspersbureau Xinhua dat de kracht van de beving aangaf als 7,8 op de schaal van Richter.

Naar schatting 900 schoolkinderen zijn door het puin van hun school bedolven. Premier Wen Jiabao noemde de beving een ramp. Hij bezoekt het getroffen gebied.

Het epicentrum was 90 kilometer van de provinciehoofdstad Chengdu verwijderd. Sichuan ligt in het zuiden van centraal China en telt naar schatting 90 miljoen inwoners. Ook in de aangrenzende provincie Gansu zijn slachtoffers gemeld.

Update 16.30 uur:
De aardbeving heeft duizenden mensenlevens geëist. Ook zijn er veel gewonden. Men vreest dat het dodental nog verder zal oplopen. In een enkel district van de provincie Sichuan, in het zuidwesten van China, zijn mogelijk tussen de 3000 en 5000 mensen omgekomen. Ook zijn daar alleen al zeker 10.000 gewonden.
 
Zes scholen, verschillende bedrijven, een chemische fabriek en een ziekenhuis zouden zijn ingestort door de beving, waarvan het epicentrum 92 kilometer van miljoenenstad Chengdu lag, de hoofdstad van Sichuan. Het is de hevigste aardbeving die het gebied in meer dan 30 jaar heeft getroffen.

TMF-presentator alweer aangehouden

TMF-presentator Sascha Visser is afgelopen nacht samen met nog twee mensen aangehouden in de Efteling. Dat heeft de politie vanmiddag laten weten.

Voor zijn programma Wakker Worden Met Sascha slaapt de presentator samen met TMF-kijkers op rare plaatsen. Vorige week werd Visser ook al aangehouden toen hij in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde wilde overnachten.

Visser en de andere twee personen kregen een bekeuring van zestig euro. ''We waren 's middags al bij de Efteling en ze hadden ons busje herkend. Dus de beveiliging stond al op scherp. We hebben het tot het huis van Hans & Grietje gered en toen werden we in de kraag gevat.''

De aanhouding ging heel gemoedelijk volgens de 19-jarige Visser. ''De politie kwam lachend aanrijden.'' De politie liet in een verklaring weten de acties van de presentator te betreuren ''omdat door dit soort activiteiten de noodhulpdienst nodeloos belast wordt en andere wellicht dringende meldingen een langere aanrijtijd krijgen''.

''Ik snap het punt van de politie'', zegt Visser. ''Maar ik zie de dingen die wij doen als kwajongensstreken, we maken niets kapot.'' Er staan nog drie weken opnames gepland en de presentator ziet geen enkele reden om die voortijdig te staken. Vanavond staat er weer een aparte slaapplaats op stapel. ''Het wordt een hoogtepunt. Niet de Euromast, maar je moet wel in die richting denken.''

Uitslag NAC Breda - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich geplaatst voor de UEFA Cup. In twee wedstrijden was het de baas over NAC Breda. Die club zal nu proberen om via NEC alsnog Europees voetbal af te dwingen.

Karakteristieken

NAC Breda - SC Heerenveen 2-2
28’ Idabdelhay 1-0
42’ Sibon 1-1
75’ Sibon 1-2
84’ Veenstra 2-2

Toeschouwers: 8000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: v. Gessel (NAC Breda), Jong-a-Pin (SC Heerenveen)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Loran, v.Gessel, Mtiliga, Stam, Gilissen (Fehér/64), Molhoek (Gorter/82), Kolkka, Idabdelhay, Lurling (Veenstra/70)

SC Heerenveen: v.Dijk, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Bradley, Svec, Pranjic (Smárason/77), Beerens (Grindheim/25), Sibon, Paulo Henrique (Poulsen/66)

Stevens gaat praten met Aissati

Huub Stevens en Ismail Aissati zullen snel met elkaar rond de tafel moeten gaan zitten. Tijdens dit gesprek zal het voornamelijk over de sportieve intenties van volgend seizoen gaan. Dit liet Jan Reker, directeur van PSV, weten.

Aissati heeft zijn beoogde nieuwe contract nog altijd niet getekend. Eind vorig jaar bereikten de twee partijen wel een akkoord voor een verlenging tot medio 2011. De Eindhovense ploeg tekende de overeenkomst, maar er waren nog wat fiscale problemen met zaakwaarnemer Rodger Linse die eerst opgelost moesten worden.

"Dat ging om de verrekening van de btw over de makelaarsfee," lichtte Reker toe. De preses is er nog altijd van overtuigd dat er sprake is van een bindend contract. "Later zijn we daarover bij elkaar gaan zitten en zijn we eruit gekomen. Dat is bevestigd door Sport International (het bedrijf van Linse, red.), dus volgens mij hebben we een rechtsgeldige overeenkomst."

Aissati en zijn management hebben dit inmiddels tegengesproken. Volgens hen zijn de sportieve afspraken niet nagekomen en voelen zij zich niet meer verbonden met de gemaakte afspraken van vorig jaar. Het huidige contract van de jonge speler loopt nog één seizoen door. Inmiddels heeft FC Utrecht belangstelling voor de middenvelder getoond.

Reker heeft overigens toegegeven dat Aissati volgend seizoen vaker in actie moet komen. "Daar is geen discussie over. Ismail moet wedstrijden gaan spelen, dat is gewoon heel belangrijk. Daarom is het goed dat hij en Huub Stevens snel met elkaar gaan praten."

'Rijstproductie op record'

De wereldproductie van rijst belandt dit jaar op een recordniveau. Dit verwacht de wereldvoedselorganisatie FAO. Volgens de VN-organisatie blijven de prijzen van rijst nog wel hoog, totdat nieuwe oogsten op de markten verschijnen.

De FAO liet vandaag weten bij zijn eerdere schatting te blijven dat de productie op de rijstvelden dit jaar zal uitkomen op 666 miljoen ton. Dit komt overeen met een toename van 2,3 procent.

De prijzen van rijst zijn de afgelopen maanden explosief gestegen. Overheden en importeurs legden grote voorraden aan uit vrees dat er tekorten ontstaan in de voedselvoorziening. In Azië, maar ook delen van Afrika, is rijst het belangrijkste voedingsmiddel. De prijsstijgingen hebben in sommige landen al geleid tot voedselrellen.

Inbreker stapt bij agent in auto

Een inbreker is zondagnacht zonder dat hij het doorhad in Enschede bij een agent in de auto gestapt. Hij schrok daar volgens de politie zo erg van, dat hij moeiteloos kon worden aangehouden.

De politie werd rond 02.00 uur gewaarschuwd dat meerdere mensen probeerden in te breken bij een bakkerij aan de Wethouder Elhorststraat. Eenmaal ter plaatse zagen zij iemand van de bakkerij weglopen. Omdat hij voldeed aan het opgegeven signalement, werd de 28-jarige man uit Oldenzaal aangehouden.

De politie dacht het klusje daarmee geklaard te hebben. Maar toen een agent in de auto van de inbreker stapte om deze naar het bureau te brengen, stapte uit het niets aan de andere kant een tweede veronderstelde inbreker in. De 29-jarige Enschedeër had niet verwacht een agent achter het stuur te treffen en is ook meegenomen naar het bureau.

Chavez: CDU heeft sympathie voor idealen Hitler

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft zondag tijdens zijn wekelijkse radio- en tv-praatje fel uitgehaald naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel, wier CDU hij betichtte van sympathie voor de idealen van Adolf Hitler.

Chavez stelde dat de CDU behoort tot 'dezelfde rechtervleugel die Hitler en het fascisme steunde'. Hij verklaarde vervolgens dat Merkel 'naar de ...' kon lopen, maar hield zich in, omdat Merkel een vrouw is. "Omdat u een vrouw bent zal ik niets meer zeggen."

Chavez zei te reageren op een recente oproep van Merkel aan enkele Latijns-Amerikaanse leiders, geen banden met de Venezolaanse regering aan te knopen. Hij zei het ook mogelijk te achten dat het deze week, op een bijeenkomst van Latijns-Amerikaanse en Europese leiders in Peru, tot een botsing tussen hem en Merkel zal komen.

Een woordvoerder van Merkel zei dat de bondskanselier geen commentaar heeft en dat de opmerkingen van Chavez voor zichzelf spreken.

Soldaten strijden om tiberium in Tiberium screenshots

Command and Conquer: Renegade was de eerste C&C game dat een geheel andere kant op ging binnen de franchise. Het was een FPS-game die in het universum van Command and Conquer afspeelde. De game werd redelijk ontvangen, maar toch bleven de C&C fans trouw aan het RTS-genre. Nu komt EA Los Angeles met een nieuwe FPS die ook afspeelt in het C&C universum: Tiberium. Vandaag zijn er meer screenshots van de game verschenen.



In Command and Conquer: Tiberium kruip je in de huid van een GDI-soldaat genaamd Ricardo Vega. Elf jaar na de Tiberian Wars breekt er opnieuw een oorlog uit, en moet je, de NOD zien te verslaan in deze Squad-Based Tactical Shooter.

60% partygangers in 'hogere sferen'

Zo'n 60 procent van de bezoekers die gisteren het dancefestival Fantasy Island in Oldenzaal bezochten was in 'hogere sferen'. Dat bleek uit een controle met drugshonden bij de ingang van het terrein.

Volgens de politie sloegen de honden bij 60 procent van de bezoekers aan. Het festival in recreatiepark Het Hulsbeek trok 4500 bezoekers. Wie tot 5 gram wiet, drie pillen of 0,5 gram harddrugs bij zich had moest de drugs wel inleveren, maar ging niet op de bon. Zestien personen werden aangehouden, omdat zij meer drugs bij zich hadden. De politie spreekt van een rustig verlopen festival.

Been is erg trots op NEC

Het humeur van Mario Been kan niemand meer verpesten. Over twee wedstrijden was NEC namelijk sterker dan FC Groningen en dwong hiermee deelname aan een Europees toernooi af. De oefenmeester was ongelooflijk trots op zijn selectie.

"Maar laten we dan nu ook maar proberen om voor het echte werk te gaan. Dat scheelt een stuk vakantie en daar zou ik persoonlijk mijn vrouw ook een groot plezier mee doen", liet Been in een reactie weten.

Ron Jans, trainer van FC Groningen, kon niets anders doen dan Been feliciteren met het resultaat. "Over twee wedstrijden heeft NEC gewoon verdiend gewonnen. Ik heb genoten van hun spel. Na twee jaar Europees te hebben gespeeld, staat FC Groningen nu met lege handen. Jammer, maar we zijn realistisch. Deze club zal niet elk jaar Europa in gaan."

Halverwege het seizoen vocht NEC nog tegen degradatie, maar een half jaar later sleept de ploeg alsnog een prijs in de wacht, deelname aan een Europees toernooi. Been: "Hoe je om moet gaan met een seizoen als dit, dat leer je niet op de trainerscursus. Maar ik ben blij dat ik coach ben van dit team."

Huntelaar wil met Ajax kampioen worden

Het is nog niet duidelijk wat de toekomstplannen van Klaas-Jan Huntelaar zijn. Zo heeft hij een goede reden om nog niet bij Ajax weg te willen. De aanvaller wil, samen met de selectie van de Amsterdammers, kampioen van Nederland worden.

Ook de aanstelling van Marco van Basten als trainer van Ajax zou voor Huntelaar een reden zijn nog niet te vertrekken. Verder gaat Dennis Bergkamp stage lopen bij de club uit Amsterdam. "Ik heb bewondering voor wat ze hebben gepresteerd. Het is voor mij als spits de crème de la crème om mee te werken. Twee voormalige spitsen waarvan ik ontzettend veel kan leren. Daar sta ik ook voor open. Zoiets kan zeer belangrijk worden als ik straks mijn beslissing maak", aldus de Ajacied.

Verder heeft Huntelaar het prima naar zijn zin bij Ajax. Toch is er ook een reden voor een mogelijk vertrek. "Een nieuwe sportieve uitdaging is de enige reden om te vertrekken. Er zijn clubs die momenteel meer middelen hebben om meer succes te bereiken," liet hij weten. "Als er echt een grote club interesse in mij heeft en ze willen me als eerste spits dan sta ik daar voor open. Ik wil volgens seizoen Champions League spelen. Ik ga niet naar een andere club die geen Champions League speelt."

Tot slot geeft de international toe nog geen keuze te hebben gemaakt. "De buitenwereld zit daar veel scherper op dan ikzelf. Ik wacht gewoon rustig af en wil eerst presteren in de play-offs en op het EK. Misschien horen jullie tussentijds iets, misschien daarna. Dat zie ik wel. Iedereen wil horen dat ik blijf of wegga. Dat weet ik, maar dat heb ik op het moment niet zelf in de hand."

FOK!poll: Loop jij sliploos in deze hitte?

Jaja, we weten dat het buiten warm is. Maar wat wij willen weten is wat jij zoal doet in deze hitte. Loop jij sliploos over straat? Lig je in het zwembad, gluur je naar de buurvrouw of loop je de hele tijd te niezen door de hooikoorts? Hoog tijd eens mee te doen aan de Hitte FOK! poll.

Overigens zijn dit de warmste pinksterdagen sinds jaren, om preceis te zijn sinds 1985. Wie herinnert het zich niet als de dag van gisteren. Overigens lieten FOK!kers weten in de vorige poll dat ze massaal aan het bijkomen zijn in en rond huis, bij voorkeur in de zon met veel bier en een beetje seks. Slechts een enkeling waagde zich dit weekend aan een meubelboulevard of pretpark. geniet nog wat van het mooie weer, stem snel op de poll en daarna hup de tuin in en foto's maken van jezelf in badkleding (of sliploos).

STEM NU!



Gluren naar slipjes.

Pellizotti: "In Milaan wil ik het roze dragen"

Franco Pellizotti kan zijn geluk niet op nu hij zich leider mag noemen tijdens de Giro d'Italia. Toch blijft de Italiaan vooruit kijken. De renner wil tijdens de Ronde van Italië namelijk een sterk klassement gaan rijden.

Pellizotti kwam tijdens de tweede etappe van de Ronde van Italië als vierde over de finish. Hierdoor was de renner van Liquigas ineens leider in het algemeen klassement. "Dit is een leuk begin, maar ik ben nog lang niet verzadigd. Op dit moment zegt het roze alles, maar ook niets voor mij. In Milaan wil ik het roze dragen." aldus de Italiaan.

De Giro d'Italia ging afgelopen zaterdag met een ploegentijdrit van start. Op 1 juni zal het peloton traditioneel in Milaan finishen. Pellizotti won in de afgelopen twee edities van deze ronde elke keer een rit.

Lokhoff: "Ik had meer verwacht van Pardo"

De trainer van Excelsior, Ton Lokhoff, heeft gezegd dat hij afgelopen seizoen meer had verwacht van Sebastián Pardo. De 26-jarige Chileen werd gehuurd van Feyenoord, maar kon niet aan de hoge verwachtingen voldoen.

"Die is me niet meegevallen nee. Ik had van hem wat meer verwacht omdat ik vind dat Pardo echt wel kan voetballen. Een echte linkspoot met scorend vermogen", aldus Lokhoff. "Hij was ook altijd wel redelijk maar nooit beslissend. In de uitwedstrijden die we wonnen bij Sparta en NEC vond ik hem wel steeds fitter gaan ogen. Daar zag ik hem bikkelen en tackles maken die ik van hem nooit had verwacht. Maar toen kwam daar die rode kaart tegen Willem II en was het eigenlijk over. Vanaf die schorsing is hij vervolgens ook nog geblesseerd geraakt en heeft hij amper nog gespeeld. Natuurlijk heeft hij z'n goede wedstrijden gespeeld voor ons, maar het rendement bleef te laag. En het vertrouwen kreeg hij echt wel. Van mij en van de spelersgroep."

[Update] Microsoft brengt nieuwe games op de Gamer's Day

Update 14:22
Blackninjadude wist ons erop te wijzen dat er wat meer bekend is over Ninja Blade. De game wordt gemaakt door From Software en de mannen daar zijn zeer serieus bezig met de game. Het moet een erg serieuze ninjagame worden dat afspeelt in Japan, met een paar snufjes The Matrix-elementen.

Orginele bericht
Aankomende dinsdag, morgen dus, houdt Microsoft haar eigen Gamer's Day. Tijdens deze dag krijgen we meer te weten over Microsofts line-up van het najaar. Microsoft houdt dit tot morgen geheim, maar de laatste tijd is Microsoft slordig bezig en daar kunnen wij van profiteren. Het lijstje met de vier games die worden geïntroduceerd is namelijk uitgelekt, je ziet het hieronder.

- Ninja Blade
- Lips
- Scene It? 2
- Viva Pinata: Trouble in Paradise

Een Ninja-game en een game met lippen in de hoofdrol? Het kan allemaal in deze wereld, we zien morgen wel wat er allemaal gaat gebeuren.

Met dank aan Sackboy voor het melden in het centrale Xbox 360 topic op het forum.

Giggs speelt zich naast clubicoon Charlton

Ryan Giggs is gisteren, in de kampioenswedstrijd van Manchester United tegen Wigan Athletic (2-0), op gelijke hoogte gekomen met Bobby Charlton. De 34-jarige aanvaller speelde zijn 758ste officiële duel voor de nieuwbakken landskampioen. Tussen 1954 en 1973 kwam clubicoon Charlton tot hetzelfde aantal wedstrijden.

Giggs, die tegen Wigan de tweede goal scoorde, maakte zeventien jaar geleden zijn debuut voor United. Hij kan het record op 21 mei verbreken, als hij in actie komt in de Champions League-finale tegen Chelsea.

Yao Jie niet naar Spelen

Badmintonster Yao Jie zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Ondanks een handtekeningenactie van de website badmintoninfo.nl en een brief van de Nederlandse Badminton Bond (NBB) houdt de NOC*NSF vast aan de eerder gestelde eisen.

Charles van Commenée, chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg, geeft tekst en uitleg: "Deze eisen zijn een uitwerking van het basisprincipe dat Nederlandse sporters slechts naar de Olympische Spelen worden uitgezonden als zij aantoonbaar een redelijke kans maken op een top-8 positie." Volgens Van Commenée voldeed geen enkele Nederlandse badmintonner daaraan, waardoor Nederland dus niet vertegenwoordig zal zijn op dat vlak in Beijing.

Tarvajärvi mist return

Naar alle waarschijnlijkheid zal Niklas Tarvajärvi van De Graafschap aanstaande donderdag ontbreken in de return op de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Zwolle. Bij de Fin, die twee keer scoorde, schoot in die wedstrijd z'n schouder uit de kom.

Tarvajärvi moest daarom worden gewisseld, en de medische staf van de Superboeren betwijfelt nu of de spits speelklaar kan worden gestoomd voor donderdag. Dit weet Omroep Gelderland te melden. Tarvajärvi baalt: "Als ik het nu moet zeggen, denk ik nee. Dit is niet een leuk gevoel. Ik geef mijn twee doelpunten weg voor mijn schouder."

Benzema beste speler in Frankrijk

Karim Benzema is door zijn collega's gekozen tot beste speler dit seizoen in de Franse voetbalcompetitie. De 20-jarige aanvaller van Olympique Lyon maakte dit seizoen in totaal 23 doelpunten.

"Ik had nooit verwacht dat ik deze prijs zou winnen”, aldus de Fransman, die met Lyon nog verwikkeld is in de strijd om het Franse kampioenschap. Een wedstrijd voor het einde heeft de zesvoudig kampioen twee punten voorsprong op de nummer twee Bordeaux.

Daarnaast kan de Franse club ook nog de beker winnen. Op 28 mei treft Lyon in de finale Paris Saint-Germain.

Vettel en Bourdais niet blij

Bij Sebastian Vettel ging gisteren de vlag uit. De Scuderia Toro Rosso-coureur zag namelijk voor het eerst in 2008 de eindstreep, maar hij is allerminst tevreden.

De Duitse jongeling werd zeventiende en laatste in Turkije. "Ik maakte een goede start, maar plotseling merkte ik dat ik een lekke linker achterband had opgelopen. Ik moest dus meteen de pits opzoeken. Daarna was er een probleem bij mijn tweede pitstop. Er was een probleem met de brandstofslang, waardoor er geen brandstof in de wagen kwam en ik een keer extra moest stoppen. Daarna was het een zware race, maar volgens mij viel er niet meer uit te halen dan dit. Ik heb in ieder geval een keer de finishvlag gezien."

Teamgenoot Sebastien Bourdais beëindigde zijn race in de grindbak, net nadat hij uit de pits kwam. "Er brak iets af aan de achterkant van mijn auto", aldus de viervoudig Champ Car-kampioen. "Ik remde gewoon op dezelfde plek als anders, maar opeens raakte mijn wagen in een spin. Dat was erg jammer, want tot dat moment ging alles redelijk goed. Ik zat vlak achter een Toyota en reed voor een Renault. Ook ik had trouwens een probleem tijdens het bijtanken."

Het was voor het laatst dat we een STR2B-wagen op de baan zagen. De STR3, door Bourdais tijdens een test aan schroot gereden, maakt tijden de Grote Prijs van en in Monaco zijn race-debuut.

Force India-coureurs balen

Voor de mannen Force India is het een weekend om snel te vergeten. In de Turkse zon vloog Giancarlo Fisichella letterlijk de baan af, en Adrian Sutil kwam niet verder dan de zestiende plek.

"Ik maakte een goede start, maar bij het aanremmen voor de eerste bocht week Bourdais twee keer af van zijn lijn. Ik kon hierdoor niet meer op tijd remmen en belandde in de achterkant van de Williams. Ik heb nu zin in Monaco," aldus de 35-jarige Italiaan.

Sutil kwam door zijn teamgenoot een beetje in de problemen. "In de eerste bocht zag ik Giancarlo over Nakajima vliegen en allemaal rotzooi op de baan liggen", zei de Duitser. "Bij de bochten drie en vier aangekomen was het een drukte van belang en liep ik schade op aan mijn voorvleugel, toen een andere coureur tegen mij aantikte. Ik kon dus meteen naar de pits voor een nieuwe neus. Gelukkig was de Safety Car op de baan gekomen, waardoor ik niet al te veel tijd verloor. Aan het einde van mijn race wist ik Vettel achter me te houden, dus dat is tenminste iets."

Uitslagen Spanje speelronde 37

Met nog één speelronde te gaan heeft Frank Rijkaard met een nederlaag afscheid genomen van Camp Nou. Club Atlético de Madrid plaatste zich voor de Champions League-voorrondes.

FC Barcelona trad thuis aan tegen RCD Mallorca en zou zich bij winst zeker stellen van de derde plaats. Thierry Henry kon al vrij snel de score openen nadat hij werd aangespeeld door Lionel Messi. Na rust schoot Samuel Eto'o de tweede goal binnen toen Messi's schot terug van de keeper kwam. Met een geplaatst schot bracht Borja Valero Mallorca terug in de wedstrijd, en met een minstens zo mooie knal zorgde Pierre Webó even later alweer voor de gelijkmaker. Net toen het gelijk leek te eindigen in Camp Nou was het topschutter Dani Güiza die José Manuel Pinto in blessuretijd wederom wist te passeren.

Kampioen Real Madrid reisde af naar Zaragoza voor het duel met de gelijknamige club. Voor de Madrilenen stond er niets meer op het spel, terwijl de thuisploeg vecht voor haar laatste kansen op lijfsbehoud. Dat resulteerde in de uitstekende openingstreffer, een counter die uiteindelijk door Ricardo Oliveira werd afgerond. Even later werd Robinho's schot gekeerd door doelman César Sánchez, maar in de rebound was Ruud van Nistelrooij alsnog trefzeker. In de tweede helft scoorde de Braziliaan wel, maar door een late goal van Sergio zouden de punten gedeeld worden.

Club Atlético de Madrid zou zich bij winst op Deportivo de La Coruña zeker stellen van voorrondes Champions League. Diego Forlán zou in blessuretijd van de eerste helft voor de enige goal zorgen, waardoor het pleit werd beslecht. Atlético kan zelfs nog derde worden, als FC Barcelona ook in de laatste speelronde niet tot winst komt. Door het verlies kan Depor Europees voetbal vergeten.

Valencia speelde zich definitief veilig met een uitstekende overwinning op stadsrivaal Levante, dat al weken gedegradeerd is. David Villa was de gevierde man bij Los Che, hij maakte de eerste twee alsmede de laatste treffer. Ondertussen deed Óscar Serrano wat terug maar vergrootten Juan Manuel Mata en Miguel Ángel Angulo de voorsprong: 1-5. Sevilla speelt volgend seizoen weer in de UEFA Cup. In de stadsderby met Real Betis werd er met 0-2 gezegevierd. Bovendien hield Luís Fabiano zijn aspiraties de pichichi te winnen in stand. HIj maakte één van de goals en heeft er nog twee minder dan Güiza.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
11/5UD AlmeríaRC Recreativo de Huelva0-2
11/5Athletic Club de BilbaoReal Racing Club0-0
11/5Club Atlético de MadridDeportivo de La Coruña1-0
11/5FC BarcelonaRCD Mallorca2-3
11/5Levante UDValencia CF1-5
11/5CA OsasunaReal Murcia CF2-1
11/5Real Betis BalompiéSevilla FC0-2
11/5Real Valladolid CFGetafe CF0-0
11/5Villarreal CFRCD Espanyol2-0
11/5Real ZaragozaReal Madrid CF2-2

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF*3782+45
2Villarreal CF*3774+21
3FC Barcelona**3764+31
4Club Atlético de Madrid**3764+21
5Sevilla FC***3761+23
6Real Racing Club de Sanander37570
7RCD Mallorca3756+14
8Deportivo de La Coruña3752+1
9Athletic Club de Bilbao37500
10UD Almería3749-5
11RCD Espanyol3748-8
12Valencia CF***3748-16
13Getafe CF3746-4
14Real Betis Balompié3746-6
15Real Valladolid CF3744-15
16RC Recreativo de Huelva3743-20
17CA Osasuna3743-5
18Real Zaragoza3742-10
19Real Murcia CF#3730-27
20Levante UD#3726-39

* = Champions League 2008-09
** = 3e voorronde Champions League 2008-09
*** = UEFA Cup 2008-09
# = Gedegradeerd, Segunda División 2008-09

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Daniel GüizaRCD Mallorca26
2Luís FabianoSevilla FC24
3Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madrid18
=Nihat KahveciVillarreal CF18
=Raúl GonzálezReal Madrid CF18
6David VillaValencia CF16
=Diego ForlánClub Atlético de Madrid16
8Diego MilitoReal Zaragoza15
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza15
=Samuel Eto'oFC Barcelona15

Programma:

DatumThuisUit
18/5Deportivo de La CoruñaVillarreal CF
18/5RCD EspanyolUD Almería
18/5Real Racing ClubCA Osasuna
18/5Real Madrid CFLevante UD
18/5Sevilla FCAthletic Club de Bilbao
18/5Valencia CFClub Atlético de Madrid
18/5Getafe CFReal Betis Balompié
18/5RCD MallorcaReal Zaragoza
18/5Real Murcia CFFC Barcelona
18/5RC Recreativo de HuelvaReal Valladolid CF

'Regels omtrent versnellingsbak iets aangepast'

De FIA wil de regels omtrent de versnellingsbakken veranderen. Dat zou al bij de GP van Monaco kunnen, mits de World Motor Sport Council het goedkeurt uiteraard.

Nu is het namelijk zo dat topteams zeven bakken meenemen, met alle kosten van dien. En juist de kosten moeten omlaag vindt de FIA, vandaar dat de versnellingsbak al vier races mee moet gaan. In de meeste gevallen is de versnellingsbak een klein geheel in de complete ophanging van een F1-wagen. Dus vaak wordt het allemaal al opgebouwd voor de zekerheid. Ook dat is te duur, en dus spraken alle betrokken partijen in Istanbul om tot een oplossing te komen.

De regels zouden zo gemaakt worden dat een coureur zelf mag kiezen met welke bak hij wil rijden, als zijn eigen versnellingsbak er mee stopt. Er volgen dan wel, zoals nu ook, vijf startplekken straf voor de betreffende rijder. En de nieuwe cyclus van de vier races waarin de schakeldoos moet meegaan begint pas bij de volgende Grote Prijs.

Uitkomst van de regelverandering is dan dat teams maximaal nog maar vijf bakken mee hoeven te slepen en ze hoeven ook niet allemaal hagelnieuw te zijn. Immers kunnen ze van bijvoorbeeld twee oude bakken één versnellingsbak maken.

Haase en Krajicek stijgen plaats

De Nederlandse tennissers Robin Haase en Michaëlla Krajicek zijn beide een plaats gestegen op de wereldlanglijst. Haase klimt van de 57e naar de 56e positie.
Krajicek klimt ondanks haar nederlaag in de eerste ronde van het WTA toernooi in Berlijn van positie 43 naar 42 op de wereldranglijst bij de vrouwen. Het 23-jarige talent Boy Westerhof steeg door het behalen van de kwartfinale bij een challengertoernooi in Dresden liefst zestig plaatsen en staat nu 403e.

Barrichello neemt record Patrese over

Rubens Barrichello nam zondag aan zijn 257e Grand Prix deel en mag zich hierdoor de nieuwe recordhouder noemen. Hiermee onttroont de Braziliaan Riccardo Patrese. De Italiaan reed gedurende zijn carrière als coureur 256 races.

De coureur van Honda was na afloop van de race, waarin hij veertiende werd, niet in de stemming voor een feestje. "Het was een frustrerende race voor me," was het commentaar van Barrichello. "Helaas beschikten we niet over voldoende snelheid om mee te kunnen vechten met de rest. Ik ben dan ook erg teleurgesteld over de prestaties van mijn wagen. Ik had vooral last van onderstuur en omdat ik vast zat in verkeer, besloot ik eerder naar binnen te gaan voor mijn eerste pitstop. Vanaf dat moment had ik een erg saaie race."

Dennis: "Onze snelheid is bemoedigend"

McLaren wist de Grote Prijs van Turkije niet te winnen, maar toch kan teambaas Ron Dennis tevreden zijn. Lewis Hamilton reed zondagmiddag een sterke race en ook Heikki Kovalainen zou kanshebber voor de winst zijn geweest. De Fin kwam vlak na de start echter in botsing met Kimi Räikkönen.

"Om eerlijk te zijn hing onze strategie samen met een bandenprobleem waar we in de trainingen tegenaan liepen," liet Dennis in een reactie weten. "We maakten ons een beetje zorgen om de duurzaamheid van de zachte band, waardoor we voor drie stops kozen."

Dennis vervolgde met de woorden: "Vanuit daar moesten we gewoon keihard rijden en Lewis deed dat bijzonder goed. Heikki reed bij de start tegen een Ferrari aan en herstelde goed. Het meest bemoedigende is onze snelheid. Die is prima en we zullen zeker sterk zijn in Monaco."

Huntelaar daalt naar derde plek

In het ESM Gouden Schoen Klassement is Ajacied Klaas-Jan Huntelaar van plaats twee naar plaats drie gezakt. Die plek, die recht geeft op de Bronzen Schoen, is ook nog allerminst zeker voor de Achterhoeker.

In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Barcelona scoorde Mallorca-spits Daniel Güiza tweemaal. Dankzij deze goals passeerde hij Huntelaar. Op de vierde plek in het klassement staat onder anderen Luis Fabiano van Sevilla. Mocht hij aankomen weekeinde tegen Athletic de Bilbao scoren, dan passeert ook hij Huntelaar. Christiano Ronaldo, die het klassement lijkt te gaan winnen, wist gisteren eenmaal te scoren.

Het volledige klassement:

Naam Club Goals Score Factor
1. C. Ronaldo Man. United (Eng) * 31622
2. Güiza Real Mallorca (Spa) 26522
3. Huntelaar Ajax * 3349,51,5
4. Torres Liverpool (Eng) * 24482
Adebayor Arsenal (Eng) * 24482
Fabiano Sevilla (Spa) 24482
7. Toni B. München (Dui) 21422
8. Griffiths Llanelli AFC (Wal) 40401
9. Del Piero Juventus (Ita) 19382
Borriello Genoa (Ita) 19382
Benzema Ol. Lyon (Fra) 19382
Trezeguet Juventus (Ita) 19382
Santa Cruz Bl.burn Rovers (Eng) * 19382
14. McDonald Celtic (Sch) 2537,51,5
15. Aguero Atl. Madrid (Spa) 18362
Nihat Villarreal (Spa) 18362
Raúl Real Madrid (Spa) 18362
Gomez VfB Stuttgart (Dui) 18362
Lopez FC Porto (Por) 24361,5
Yakin Young Boys (Zwi) 24361,5

*=competitie afgelopen

Uitslagen Engeland speelronde 38

Gisteren werd in de Engelse Premier League de laatste speelronde afgewerkt. Manchester United wist de Engelse titel ten koste van Chelsea veilig te stellen. Reading, Birmingham City en Derby County spelen volgend seizoen in het Championship.

Ook werd gisteren bekend welke ploegen volgend seizoen op Europees niveau actief zullen zijn. Manchester United en Chelsea komen dan uit in de Champions League. Arsenal en Liverpool zijn veroordeeld tot het spelen van voorrondes van dit miljoenenbal. Verder zullen Everton en Tottenham Hotspur actief zijn in de UEFA Cup.

In de laatste speelronde was er ook nog een opvallende uitslag te melden. Middlesbrough maakte op de laatste speeldag namelijk gehakt van Manchester City. De ploeg wist namelijk met 8-1 te winnen. Afonso Alves, voormalig speler van SC Heerenveen, was de grote man aan de zijde van Boro. De Braziliaan produceerde namelijk een loepzuivere hattrick.


Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Everton Newcastle United 3-1
Middlesbrough Manchester City 8-1
Birmingham City Blackburn Rovers 4-1
Chelsea Bolton Wanderers 1-1
Derby County Reading FC 0-3
Portsmouth Fulham 0-1
Sunderland Arsenal 0-1
Tottenham Hotspur Liverpool 0-2
West Ham United Aston Villa 2-2
Wigan Athletic Manchester United 0-2

De eindstand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester United ++3827658780-22
2Chelsea ++38251038565-26
3Arsenal +38241138374-31
4Liverpool +38211347667-28
5Everton *38198116555-33
6Aston Villa381612106071-51
7Blackburn Rovers381513105850-48
8Portsmouth38169135748-40
9Manchester City381510135545-53
10West Hem United381310154942-50
11Tottenham Hotspur *381113144666-61
12Newcastle United381110174345-65
13Middlesbrough381012164243-53
14Wigan Atheltic381010184034-51
15Sunderland38116213936-59
16Bolton Wanderers38910193736-54
17Fulham38812183638-60
18Reading --38106223641-66
19Birmingham City --38811193546-62
20Derby County --3818291120-89

++ = Champions League
+ = voorronde Champions League
* = UEFA Cup
-- = gedegragdeerd

Rui Costa sluit loopbaan af

Rui Costa heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. Na de met 3-0 gewonnen wedstrijd van zijn club Benfica tegen Vitoria Setubal nam de 36-jarige Portugees afscheid.
“Ik kijk met trots terug op mijn loopbaan”, zei een geëmotioneerde Costa. De spelmaker begon zijn carrière in 1991 bij Benfica, waar hij dus zeventien jaar later ook afscheid neemt. Verder speelde hij nog zeven seizoenen bij Fiorentina en vijf bij AC Milan, waarmee hij in 2003 de Champions League won. In 2006 keerde hij terug bij zijn eerste club. In zijn carrière speelde Rui Costa 94 interlands, waarin hij 26 keer scoorde.

Fröjdfeldt leidt finale UEFA Cup

De finale van de UEFA Cup tussen Zenit Sint Petersburg en Glasgow Rangers staat aankomende woensdag onder leiding van Peter Fröjdfeldt.

De 44-jarige Zweedse arbiter krijgt ondersteuning van landgenoten Stefan Wittberg en Henrik Andrén. Martin Ingvarson is de vierde official. Het Zweedse arbitrale kwartet is ook actief bij het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland volgende maand.

180 graden gaming met de jDome

John Nilssons jDome moet gamers de kans geven om zich meer in de game thuis te voelen. Dit doet hij door de gamer in een koepel te plaatsen waar de game op geprojecteerd wordt. Door het aanpassen van de Field Of View (wat standaard mogelijk is bij games als Crysis, Half-life en Unreal Tournament) krijg je zo veel meer te zien dan wat je standaard op je scherm ziet. Er wordt verwacht dat dit ding, zonder projector, rond de 200 dolar moet gaan kosten. Zie hieronder hoe John enthousiast zijn uitvinding aan de man probeert te brengen.

[Upd] Chelsea haalt Bosingwa

Chelsea heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Jose Bosingwa (FC Porto), zo meldt de Portugese sportkrant O Jogo. De transfersom zou een slordige 20 miljoen Euro bedragen.
De 25-jarige Congolees met een Portugees paspoort kan op meedere posities uit de voeten, maar zal waarschijnlijk als rechtsback worden gehaald. In de zoektocht naar een verdediger probeerde Chelsea in eerste instantie Sergio Ramos voor naar verluid 70 miljoen euro los te weken bij Real Madrid, maar kreeg nul op rekest van de voorzitter van Real, Ramón Calderon.

Update 12:25 uur

Chelsea heeft Jose Bosingwa definitief overgenomen van FC Porto. De Engelse voetbalclub betaalt 20,5 miljoen euro voor de 25-jarige verdediger van de Portugese kampioen

Audiosurf sluit deal met muziekmaatschappij voor 160 liedjes

Audiosurf LLC en Aardvark Records hebben vandaag een samenwerking tussen beide groepen aangekondigd. Het Britse muzieklabel gaat de game voorzien van 160 liedjes en haalt dit uit hun uitgebreide catalogus van pop, rock en trance. We kunnen liedjes verwachten van artiesten als Yahel, Zetan Spore, Jeff Alford, Eric M Little Spitfire en andere artiesten.

Alex di Savoia van Aardvark zei “I didn’t hesitate when Audio Surf got in touch regarding the availability of our catalogue. It was a no-brainer. The appeal of the platform was that self-evident.” di Savoia laughed when asked if he tried the game himself. “Audiosurf has to be one of the most addictive games I’ve come across in a long time. I keep telling myself it’s all to better aid the research process; figuring out which tracks work and which don’t. I’ve played the game using everything I could throw at it: Bjork, Tiesto, Frank Sinatra, Nirvana, Smashing Pumpkins, Earth Wind and Fire and our own Zetan Spore and Yahel.”

In Audiosurf surf over je eigen muziek terwijl je combo's moet maken met allerlei gekleurde blokken. Op FOK!Games kreeg de game een 89%, klik hier voor de review.

Button: "Geen snelheid"

De Honda van Jenson Button was in Turkije niet vooruit te branden. Vanaf de dertiende startplek kon de Brit dan ook weinig uitrichten en kwam toen ook maar als elfde over de streep, op een rondje achterstand van Felipe Massa.

"Het was een teleurstellende race, ook al ben ik hoger gefinisht dan mijn startpositie. Mijn start was ook goed en ik had een goede eerste ronde, maar de snelheid was tijdens de rest van de race niet zo goed. Tijdens de eerste stint waren de remmen te heet, waardoor ik een probleem met de banden had. Dit kostte me wat tijd. We hebben onze strategie daarna naar een één-stopper veranderd, en dit werkte vrij goed. Helaas lukte het me niet goed om de lichtere mensen met twee stops achter me te houden. We moeten nog een paar dingen aan de auto veranderen voor we weer om de punten kunnen strijden," aldus de 28-jarige Brit.

Weer drie zelfmoorden met gifdampen in Japan

In Japan hebben weer drie mensen zelfmoord gepleegd door huishoudmiddelen te mengen en de giftige dampen in te ademen. Het gaat ditmaal om drie mannen van achter in de twintig, begin dertig. De drie werden maandag dood in een auto aangetroffen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In april maakten meer dan vijftig Japanners op deze manier een eind aan hun leven. De politie probeert nu de websites aan te pakken waarop wordt uitgelegd hoe je de middelen moet mengen. De methode wint enorm aan populariteit, hoewel deze gevaarlijk is voor anderen. Ook andere mensen kunnen immers ongewild met de giftige dampen in contact komen. Op de auto waarin het drietal maandag werd gevonden was een papier geplakt waarop werd gewaarschuwd voor giftige dampen.

Het aantal zelfmoorden in Japan is al jaren alarmerend hoog. In 2006 sloegen 32.155 mensen de hand aan zichzelf. In 1998 pleegden voor het eerst meer dan dertigduizend mensen zelfmoord in het land. Vanwege de economische malaise waren veel Japanners toen werkloos, bankroet en wanhopig. De overheid besteedt omgerekend zo'n 140 miljoen euro aan zelfmoordpreventie.

[LMS] Verstappen trots op fans

Gisteren kleurde het circuit van Spa-Franchorchamps weer ouderwets oranje. De Nederlandse fans konden genieten van een gevecht tussen Jos Verstappen en Peter van Merksteijn die het met hun Porsche opnamen tegen Jan Lammers, Lienhard en Theys in een andere Porsche.

Uiteindelijk werd de strijd gewonnen door het Nederlandse team Van Merksteijn Motorsport. Dat zorgde dus voor een mooie podiumceremonie, waarbij de fans luid het Wilhelmus meezongen. Verstappen stond zichtbaar te genieten van al het oranje dat hij zag. "Het rijden op de eerste set banden, die ook al gebruikt was in de kwalificatie, was lastig maar daarna was de balans veel beter. Het gevecht met die ander Porsche (van Horag racing, red.) was zoals we het graag zien, mooi en eerlijk. Maar het ging absoluut niet gemakkelijk, het geluk zat niet echt mee vandaag. Er gebeurde veel tijdens de race en we hadden onze handen vol aan het uit de problemen blijven bij het verkeer. Maar onze auto is zo goed en waanzinnig snel dat het bijna vanzelf lijkt te gaan. De Porsche RS Spyder is een fantastische auto."


"Alle steun van de Nederlandse fans met hun vlaggen tegenover onze pitbox waren extra motivatie voor me. Je kunt zien dat LMS steeds populairder begint te worden in Nederland. Peter heeft het ook fantastisch gedaan door snelle rondetijden te rijden en we hebben gewoon een fantastisch team. Dit is genieten voor iedereen," aldus de 36-jarige Limburger.

Tienergeweld met hamer en boksbeugel

In de binnenstad van Tilburg zijn zondagavond twee jongens aangehouden die elkaar met hamer en boksbeugel zouden hebben toegetakeld. Een 17-jarige Tilburger liep een snee op aan zijn hoofd, naar eigen zeggen omdat hij met een hamer geslagen was.

Kort na zijn arrestatie hield de politie een leeftijdgenoot uit Tilburg aan. Die vertelde dat het slachtoffer hem met een boksbeugel had geslagen. De hamer is in beslag genomen, de boksbeugel is nooit gevonden. De hoofdwond is in het ziekenhuis behandeld. Over de toedracht is nog niets bekend.

Poolse heldin gestorven

De Poolse Irena Sendler die in het door de Duitsers bezette Warschau 2500 joodse kinderen redde, is vandaag op 98-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar familie bekendgemaakt.

Sendler was een oorlogsheldin in Polen. Zij was vanaf 1942 lid van een verzetsgroep. Ze kreeg de opdracht joodse kinderen uit het getto van de stad te redden. Zij legde bij het uitvoeren van deze levensgevaarlijke taak een enorme moed en vindingrijkheid aan de dag.

Ze slaagde erin 2500 kinderen uit het getto te laten onsnappen. Die zouden anders vrijwel zeker door de nazi's zijn vermoord in concentratiekampen. Ze liet de kinderen onderduiken in rooms-katholieke gezinnen of instellingen. Polen droeg haar voor als kandidate voor de Nobelprijs voor de Vrede van 2007.

Co-op mode in Viva Piñata: Trouble in Paradise screenshots

Hij is nog niet aangekondigd, maar de eerste screenshots zijn al wel uitgelekt: Viva Piñata 2 komt er aan! Met als volledige titel Viva Piñata: Trouble in Paradise is er nog niet veel bekend over de game behalve dat in de screenshots te merken is dat er twee cursors tegelijkertijd aanwezig zijn. Het lijkt er dus op dat het in dit vervolg mogelijk is om met zijn tweeën tegelijkertijd te tuinieren.

Het gerucht gaat ook dat dit de tweede game is die gebruik gaat maken van de Wii-mote achtige Newton-controller. Meer hierover horen we waarschijnlijk komende dinsdag, dan vindt de Microsoft Spring Showcase plaats en wordt de game vermoedelijk officieel aangekondigd.




[NBA] Jazz langs Lakers in verlenging

Het is de Utah Jazz voor de tweede keer op rij gelukt om van de Los Angeles Lakers te winnen. In Utah werden de heren in purple and gold verslagen met 123-115. Deron Williams had een groot aandeel in de overwinning.

De kleine guard scoorde 29 punten en gaf veertien assists. Het was vooral zijn leiderschap dat de Jazz de overwinning bracht. De heren uit Salt Lake City bewezen dit seizoen dat ze ijzersterk zijn in hun thuiswedstrijden. Meer dan de helft van de thuiswedstrijden werden met grote cijfers gewonnen door de Jazz.

Aan het begin van de vierde kwart leek het dat de Jazz een verlenging niet nodig zouden hebben. De voorsprong op de Lakers was meer dan tien punten. Door een aantal goede driepunters van Derek Fisher, de point guard van de Lakers, kwam het team uit Los Angeles goed terug. Met nog maar acht seconden op de klok, bij een stand van 108-106 in het voordeel van de Jazz, mocht Lamar Odom de bal onder de basket van de Jazz innemen. De bal ging naar Kobe Bryant, die dit jaar voor het eerste de MVP-titel behaalde, maar hij miste de lay-up. Odom pakte de rebound en legde de bal in om de stand gelijk te trekken.

In de verlenging waren het de foute beslissingen van vooral onervaren spelers die de Lakers de das omdeden. Bryant eindigde de wedstrijd met 33 punten, tien assists en acht rebounds. Odom moest genoegen nemen met 26 punten en dertien rebounds. De stand in de serie is hiermee op 2-2 gebracht. De volgende wedstrijd zal woensdag in Los Angeles gespeeld worden.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Utah JazzLos Angeles Lakers123-115
San Antonio SpursNew Orleans Hornets100-80

Veel voertuigen in Banjo Kazooie 3 screenshots

Nadat er gisteren al twee screenshots waren uitgelekt van Banjo Kazooie 3, zijn er vandaag nog eens zes ontsnapt aan het strenge NDA van Microsoft.

Op de screenshots zijn naast de pluizige Banjo en Kazooie vooral ook veel voertuigen te vinden, het gerucht gaat ook dat de nieuwe game als subtitel Nuts & Bolts gaat krijgen.

De game komt exclusief naar de Xbox 360 en wordt eind dit jaar verwacht.




Met dank aan Sackboy voor het melden in het centrale Xbox 360 topic op het forum.

[NHL] Penguins winnen opnieuw

De Pittsburgh Penguins hebben in de Eastern Conference finale tegen de Philadelphia Flyers opnieuw gewonnen. In eigen huis werd het voor de tweede keer 4-2. De stand in de best-of-seven series is 2-0, met twee wedstrijden in Philadelphia in het vooruitzicht.
In de eerste periode kwamen de Penguins na tien minuten op voorsprong. Tot dat moment had doelman Martin Biron van de Flyers al een aantal goede reddingen moeten verrichten. Hij was echter kansloos op het van richting veranderde schot van Sydney Crosby. In het tweede bedrijf bracht Jeff Carter de Flyers terug in de wedstrijd door een man-meer-situatie uit te buiten, 1-1. Marian Hossa zorgde voor een nieuwe voorsprong voor de Penguins, uit de rebound wist hij de 2-1 binnen te tikken. Met een man minder op het ijs brachten de Flyers de spanning nog voor het eind van de tweede periode terug in de wedstrijd. Mike Richards rondde een vlijmscherpe counter af.

Ondanks de gelijke stand bleven de Penguins met veel zelfvertrouwen spelen. De onvermijdelijke 3-2 kwam van de stick van de relatief onbekende Max Talbot, vierdelijns aanvaller van de Penguins. Dat de beslissende treffer pas in de achtste minuut van de derde periode viel was vooral te danken aan Flyers-goalie Martin Biron, die met enkele onwaarschijnlijke reddingen zijn ploeg nog enigszins op de been hield. Met nog 20 seconden te spelen bracht Jordan Staal de eindstand op 4-2. De Flyers speelden alles of niets en hadden hun doelman gewisseld voor een veldspeler. Voor Staal was het een koud kunstje om de puck in het lege doel te schuiven.

De Flyers hebben ondanks de 2-0 achterstand nog voldoende vertrouwen op een goede afloop, zo gaf Martin Biron na de wedstrijd aan: "We hebben al vaker een zevende allesbeslissende wedstrijd gespeeld, en gewonnen. De derde wedstrijd is nog net even iets anders, maar het komt aardig in de buurt." Man-of-the-match Max Talbot, die de laatste drie wedstrijden had moeten missen door een gebroken voet, was dolblij met zijn beslissende treffer: "Het is iets speciaals, ik was als een kind zo blij dat ik weer op het ijs kon staan en het maakte het extra speciaal dat ik ook nog de winnende scoorde."

Standen Conference finals:

Eastern Conference
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 0-2

Western Conference
Dallas Stars - Detroit Red Wings 0-2

'Meisjesbende achter zware explosie in Londen'

In Londen is een grootscheeps onderzoek gestart naar een meisjesbende die verantwoordelijk zou zijn voor een zware explosie. Daarbij werden vorige week drie woonhuizen verwoest en viel één dode. In eerste instantie ging de Britse politie uit van een gasexplosie, maar nu duidt alles op een mislukte afrekening.

Getuigen zeggen namelijk dat ze een meisje een paarse vloeistof in de brievenbus van een van de getroffen huizen hebben zien gooien.   Waarschijnlijk wilde ze met de explosie ene Charlotte Anderson treffen. Zij had enkele dagen daarvoor al aan de politie gemeld dat ze werd lastig gevallen door een meisjesbende omwille van een liefdesaffaire.

Bij de explosie kwam de 26-jarige Emad Qureshi om het leven. Anderson kwam er af met een aantal verwondingen.

Link: Foto van de ravage

Zware aardbeving (7.8) in China

Een zware aardbeving heeft de centraal gelegen Chinese provincie Sichuan getroffen. Het epicentrum lag ongeveer honderd kilometer verwijderd van de stad Chengdu. Volgens het Amerikaanse geografisch instituut (USGS) had de beving een kracht van 7.8 op de Schaal van Richter. Inmiddels is er ook een zware naschok met een kracht van 6.0 geregistreerd.

De beving was zo krachtig, dat deze in grote delen van Azië werd gevoeld. Ruim 1.500 kilometer verder, in de Chinese hoofdstad Beijing, werd de beving ongeveer een minuut waargenomen. Een correspondent van CNN zegt dat het gebouw waarin hij zich bevond heen en weer stond te schudden. In de Thaise hoofdstad Bangkok, op het eiland Taiwan, in Vietnam en Hong Kong was de beving ook duidelijk te voelen.

Voor zover bekend zijn er nog geen meldingen van slachtoffers en schade gemaakt. Een geoloog van het USGS zegt dat een beving met een dergelijke kracht voor erg veel schade kan zorgen, zeker omdat in het getroffen gebied veel mensen wonen, alleen al twee miljoen in Chengdu. Omdat de beving aan de oppervlakte van de aarde plaatsvond, is de kans op schade aan gebouwen die niet in de directe omgeving van het epicentrum staan echter klein.

 

Voor meer nieuws over aardbevingen kijk je natuurlijk op het FOK!Forum

Aankondiging twee grote PS3 titels in OPM

LittleBigPlanet, Metal Gear Solid 4, Killzone 2, Motorstorm 2 en Final Fantasy zijn enkele franchises die de Playstation 3 eer aan doen. Als we de OPM moeten geloven, komen daar binnenkort twee nog onaangekondigde games bij. Eén van de redacteuren heeft in het meest recente nummer namelijk zijn top vijf gegeven van games waar hij interesse in heeft. Opvallend zijn de nummers vier en vijf.

1. LittleBigPlanet
2. Motorstorm 2
3. MGS4
4. An unannounced title coming to PS3 for the first time
5. Another unannounced title coming to PS3 that'll BLOW you away

OPM heeft deze twee games al in actie gezien, maar na het ondertekenen van een embargo mogen ze er nog niks over kwijt. De twee games zouden in de komende twee nummers aan bod moeten komen.

[WK] Badmintonsters verslaan Japan

De Nederlandse badmintonvrouwen zijn goed begonnen aan het wereldkampioenschap voor vrouwenteams, de Uber Cup. Het team van bondscoach Martijn van Dooremalen versloeg Japan met 3-2.

Yao Jie en Judith Meulendijks zetten Oranje op een comfortabele voorsprong door allebei het enkelspel te winnen. Paulien van Dooremalen en Rachel van Cutsen verloren echter in het dubbelspel. Kaori Imabeppu hielp Japan zelfs langszij door Karina de Wit in de vierde partij te verslaan.

Jie en Meulendijks bezorgden Oranje in de afsluitende partij alsnog de zege. Het duo won in twee games van Reiko Shiota en Tomomi Matsuda.

Britse tiener vermoord die ruzie wilde sussen

In Londen is gisteren een  jongen vermoord die probeerde een ruzie op straat te sussen. Slachtoffer Jimmy Mizen was net 16 jaar geworden en had juist met zijn 18-jarige broer voor het eerst een lot gekocht. Toen hij voorbij een bakker kwam, zag hij dat iemand na een ruzie de etalageruit ingooide met een verkeersbord.

Jimmy probeerde de dader te kalmeren, maar werd met een stuk glas diverse keren in zijn nek gestoken. Hij overleed ter plekke. De dader ging er als een haas vandoor. De politie is volgens diverse Britse media inmiddels druk bezig te achterhalen om wie het gaat. Speurders zouden weten in welke hoek ze de dader moeten zoeken.

Jimmy is dit jaar al de dertiende tiener die in de Britse hoofdstad door geweld om het leven is gekomen.

Jimmy Mizen

Van der Sar: "Dit jaar veel intenser"

Na het behalen gisteren van de landstitel met Manchester United was Edwin van der Sar uitgelaten.

"Dit jaar beleef ik veel intenser dan vorig jaar, toen we de titel binnen sleepten. Toen wonnen wij op zaterdag en speelde Chelsea op zondag gelijk, dat is toch anders. Vandaag was het toch een stuk spannender zo met die laatste minuten," aldus de doelman.

De trainer van United, Sir Alex Ferguson, had lovende woorden over voor Van der Sar. "Zijn ervaring is zo belangrijk voor ons. Je ziet dat hij al 120 interlands of wel meer voor Nederland heeft gespeeld. Edwin straalt rust uit en is zeker van zijn kunnen. Daar bouwt ook onze verdediging op. Wat mij betreft kan hij nog jaren mee."

Steekpartij op Sneakerzfeest in Bloemendaal

Op het strand van Bloemendaal heeft gisteravond rond 23.45 uur een grote vechtpartij plaatsgevonden. Een jongen is daarbij met een mes in zijn nek gestoken. Na de ongeregeldheden zijn er zeker dertig personen aangehouden door de politie, meldde de Reddingsbrigade Bloemendaal.  

In de strandtent, BLM9, waar de vechtpartij uitbrak werd op dat moment het feest 'Sneakerz' gehouden. Aan de strandtent zijn grote vernielingen aangericht.

Er waren gisteravond tussen de 10.000 en 15.000 mensen aanwezig op het Bloemendaalse strand. "Het is jammer dat een kleine groep raddraaiers het verpest na zo een mooie zonnige dag", aldus Ruud Cloeck van de Reddingsbrigade.

Er is een ME-peleton ingezet om de massale vechtpartij een halt toe te roepen. Zij hebben het hele strand leeg geveegd. De ME is al het hele weekend in Zandvoort aanwezig omdat er al eerder ongeregeldheden waren.

De jongen die een steekwond opliep is op de post van de Reddingsbrigade door de ambulancedienst behandeld en later naar het ziekenhuis vervoerd. Wat de aanleiding van de vechtpartij was, is nog onduidelijk.

 

Met dank aan kL0j00h voor de submit.

Ticket tafeltennisdames voor Beijing

De Nederlandse tafeltennisdames mogen bij de Olympische Spelen meedoen aan de landenwedstrijd. De internationale tafeltennisbonf maakte gisteren, na het Olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest, de voorlopige lijst bekend met landen die zijn geplaatst en daarop staat Nederland derde.

Jiao Li en Jie Li waren al zeker van een individueel Olympisch ticket. Ze komen nu ook met Nederland uit in de landenwedstrijd, waaraan ook Elena Timina meedoet.

Trinko Keen, die in Boedapest als vijfde eindigde, dwong ook een Olympisch ticket af. Hij moet nog wel voldoen aan de Olympische eis van NOC*NSF. Daarvoor moet Keen bij een van de komende vier ProTour-toernooien de kwartfinales halen.

'Zorg in verpleeghuizen nog steeds onder de maat'

De zorg in dertig procent van de verpleeghuizen is nog altijd onder de maat. De Inspectie van de Gezondheidszorg is verontrust over de zorg aan minstens tienduizend dementerenden in Nederland. Dat zei hoofdinspecteur Verpleging en Chronische zorg Jenneke van Veen zondag in de actualiteitenrubriek Zembla. Al enkele jaren klinkt kritiek op de mensonterende situaties in de tehuizen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakte donderdag bekend dat het vindt dat de verbeteringen in de verpleeghuiszorg te langzaam gaan. Zo zouden instellingen beter moeten luisteren naar waar de cliënt zelf om vraagt. Ook is het helpen van en toezicht houden op dementerende ouderen niet overal gegarandeerd, stelde de IGZ in een rapport over 149 instellingen die de laatste jaren het slechtst scoorden.

Een overzicht van de stand van zaken bij alle 640 Nederlandse verpleeghuisinstellingen wordt later dit jaar verwacht.

Wilders wil fusie met Vlaanderen onderzoeken

De optie van een fusie tussen Nederland en Vlaanderen moet overwogen worden. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders maandag in een interview met De Telegraaf. Wilders zegt dat de Vlamingen en de Walen elkaar zat zijn. Een fusie zou bovendien economisch goed zijn.

"Nederland krijgt er de haven Antwerpen bij, een luchthaven, we hebben cultureel veel met elkaar gemeen, het zou goed zijn voor de werkgelegenheid, het zou ruimte geven, hun schoolsysteem is goed, de belastingen zijn lager", zegt Wilders. "Dus laat premier Balkenende eens met zijn Vlaamse collega gaan praten om te kijken of er een nieuwe unie kan ontstaan." De PVV-voorman benadrukt dat een fusie wel vrijwillig moet zijn. "Het is niet de bedoeling dat we een of ander korps naar het zuiden sturen." Wilders stelt voor een referendum uit te schrijven in Nederland en Vlaanderen.

Toenadering tussen de PVV en het Vlaams Belang ziet Wilders niet zitten. Hij zegt in de krant niets met deze partij te maken te hebben, 'helemaal niet met buitenlandse partijen'. Wel zegt Wilders dat zijn partij zich oriënteert op de Europese Verkiezingen van volgend jaar. Bij welke fractie de PVV past, weet hij nog niet.

In het interview gaat Wilders ook kort in op de verschillen tussen zijn partij en die van Rita Verdonk. "Wij hebben een mening waarvoor we steun zoeken en niet andersom. De PVV staat ergens voor. Wij gaan niet onze mening veranderen als veel mensen dat plots doen."

Eerste vliegtuig AzG aangekomen in Myanmar

Het eerste transportvliegtuig van Artsen zonder Grenzen (AzG), met 40 ton hulpgoederen voor de mensen die zijn getroffen door de cycloon Nargis in Myanmar, is geland in de stad Yangon. Dat heeft de Azië-woordvoerster van de internationale organisatie vandaag in Bangkok bevestigd.

Het is het eerste van drie vliegtuigen van de hulporganisatie die naar Myanmar zijn gestuurd. De lading bestaat uit water en materiaal voor waterzuivering, medicijnen, en tenten.

Teams van Artsen zonder Grenzen zijn in Yangon en de zwaarst getroffen gebieden in de Irrawaddy-delta in het zuidwesten van het land. De hulporganisatie heeft twee boten en vrachtwagens om de goederen naar de rampgebieden te vervoeren. Het is volgens de woordvoerster nog niet duidelijk of de organisatie de goederen zelf kan verspreiden of dat Myanmarese militairen dat gaan doen.

Artsen zonder Grenzen is sinds 1992 actief in Myanmar. De organisatie heeft er 43 internationale en 1200 lokale medewerkers.

Overheid Curaçao schiet minima te hulp

De Curaçaose overheid probeert de gevolgen van de stijgende brandstofprijzen voor de bevolking af te zwakken. Doordat benzine, elektriciteit en water steeds duurder worden dreigen veel minima in de problemen te komen.

De overheid verhoogt daarom onder meer de minimumlonen en de uitkeringen, zo heeft de gezaghebber van Curaçao, Lisa Dindial, laten weten.

De minimumlonen gaan met 5 procent omhoog. Ook bijstandstrekkers en gepensioneerden krijgen een verhoging van hun uitkering. Dit zogenaamde 'crisispakket' wordt doorgevoerd na de beslissing afgelopen donderdag om de brandstofprijzen per maandag 12 mei in fases te verhogen. In totaal gaat diesel 25 eurocent per liter meer kosten en benzine 14 eurocent. Momenteel kost diesel 38 eurocent en benzine 73 eurocent per liter.

Het Bestuurscollege kondigde tegelijkertijd aan dat elektriciteit aan het eind van de maand negentien procent duurder wordt en water acht procent.

Deel bewoners verzorgingshuis na brand niet terug

Zo'n 35 senioren hebben de nacht doorgebracht in een sporthal, nadat ze gisteravond tijdens een brand waren geëvacueerd uit verzorgingshuis Sancta Maria in Zevenbergen (gemeente Moerdijk). Voor 131 andere bejaarden is elders een onderkomen gevonden.

Dat meldde een woordvoerder voor de gemeente maandagochtend. Het was aanvankelijk de bedoeling om alle 166 geëvacueerde bewoners in andere verzorgings- en verpleeghuizen onder te brengen. ''Maar omdat deze 35 mensen al sliepen en waarschijnlijk morgen al kunnen terugkeren naar hun kamer, hebben we ze laten liggen'', aldus de zegsman. De laatste bus met senioren is om 05.00 uur uit de sporthal vertrokken.

De eerste mensen zijn pas rond middernacht vervoerd naar hun nieuwe opvangadres. Omdat specialistisch vervoer nodig was voor het verplaatsen van de senioren, die vaak slecht ter been zijn, verliep de verhuizing traag.

In totaal zijn ''een stuk of tien ambulances en aantal rolstoelbusjes ingezet. We hebben ook een grote rolstoelbus'', aldus een woordvoerder van de gemeente. Waar mogelijk zijn de bejaarden slapend naar hun opvangadres gebracht. In de sporthal waren twee verpleeghuisartsen aanwezig om te waken over de gezondheid van de senioren. Hun diensten zijn niet nodig gebleken. Alle betrokkenen maken het naar omstandigheden goed.

Verharding acties streekvervoer dreigt

De vakbonden organiseren op tweede pinksterdag voor de zesde dag in twee weken tijd acties in het streekvervoer. Het is de laatste dag waarop buschauffeurs op publieksvriendelijke wijze hun onvrede tonen over de vastgelopen cao-onderhandelingen.

Vandaag controleren de werknemers van ov-bedrijven als Connexxion, Arriva en Veolia niet op plaatsbewijzen en stempelen ze geen strippenkaarten. Woensdag beginnen de chauffeurs aan een 48-uursstaking, als er dan nog geen zicht is op nieuwe onderhandelingen.

''We merken dat de actiebereidheid ongekend groot is'', stelt vakbondsbestuurder Janny Koppens van FNV Bondgenoten. ''Het busvervoer gaat woensdag en donderdag plat in grote delen van het land, daar hebben we alle vertrouwen in.''

Tot nog toe werden publieksvriendelijke acties gehouden op Koninginnedag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag, op 6 mei en dus op de beide pinksterdagen. Het cao-conflict in het openbaar vervoer duurt al enkele maanden. De vakbonden eisen 3,5 procent extra loon, de werkgevers bieden een loonsverhoging van 11,5 procent over een periode van drie jaar.

Dat bod oogt aantrekkelijk, maar de vakbonden vinden het niks. De huidige chauffeurs moeten namelijk 40-urige werkweken gaan draaien, ze moeten de helft van hun doorbetaalde pauzes inleverenén ze moeten flexibeler gaan werken. De door de werkgevers voorgestelde loonsverhoging komt volgens de vakbonden netto neer op minder dan 2,5 procent. Voor nieuwe chauffeurs zou het loonbod nog ongunstiger (+1 procent) uitpakken.

Zwemverbod aan Belgische kust ondanks hitte

Ondanks de hitte mogen Belgen dezer dagen geen verkoeling zoeken in zee. Langs bijna de hele Belgische kust geldt een zwemverbod.

Reden is dat de strandwachten pas in juli aantreden. De strandwachten zijn vaak studenten en die studeren nu nog voor hun examens.

De tienduizenden strandgangers houden zich dit Pinksterweekeinde aan het zwemverbod, maar niet van harte. Menig strandliefhebber klaagde dat er toch een oplossing te vinden moet zijn.

Volgens wethouder Tom Germonpré van Oostende is de oplossing niet zo eenvoudig. ''In mei is het meestal slecht weer, zodat de strandwachten dan geen nut hebben.''

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois vindt dat strandgangers wel degelijk moeten kunnen zwemmen in een zonnig voorjaar. Hij denkt eraan gymnastiekleraren een bijbaan als strandwacht te bieden. ''Ook voor uitzendbureaus moet het mogelijk zijn om geschikte mensen te vinden'', aldus Bourgeois.

De zaak krijgt nog een staartje in het Belgisch parlement, waar vragen zijn aangekondigd voor minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael. Wie ondanks het zwemverbod toch in het zeewater gaat, krijgt overigens momenteel geen boete. De kustgemeenten hanteren een gedoogbeleid.

Wilders spreekt

Laat ze -wat mij betreft- eindelijk eens boeten voor het onrecht dat ze ons al decennia aandoen. Harde maatregelen zijn daarbij noodzakelijk. Mij is verweten dat ik ze tot tweederangsburgers zou degraderen, en als het zo moet, dan moet het maar zo. Een directe bedreiging voor volk en staat dient, volgens alle principes waar de huichelachtige politiek zo rotsvast in zegt te geloven, aangepakt en bij de wortel uitgeroeid te worden.

[upd] Pro-Europese alliantie wint in Servië

De Servische parlementsverkiezingen, die vandaag zijn gehouden, worden volgens voorlopige cijfers gewonnen door de pro-Europese partijen. 39 procent van de kiezers zou op de alliantie rond de Democratische Partij van president Boris Tadic, die meer naar de Europese Unie wil toetrekken, gestemd hebben. Dat meldt de CeSID, de onafhankelijke Servische organisatie die toezicht houdt op de verkiezingen, vanavond.

Het nationalistische kamp rond de Servische Radicale Partij (SRS) zou op 28 procent van de stemmen kunnen rekenen. De SRS, onder leiding van Tomislav Nikolic, is anti-Europees zolang Brussel niet erkent dat Kosovo onderdeel is van Servië. De conservatieve Democratische Partij van Servië (DSS), een afsplitsing van de Democratische Partij, zou op 11 procent van de stemmen uitkomen. Ook de DSS van premier Vojislav Kostunica heeft een Anti-Europees verkiezingsprogramma.

Het buitenlands beleid is een 'hot issue' in de Servische verkiezingen nadat Kosovo in februari van dit jaar de onafhankelijkheid uitriep. De zege van het pro-Europese kamp komt onverwacht. De peilingen leken op een overwinning voor de nationalisten te wijzen.

Update 0.40 uur:
Boris Tadic van de Democratische Partij heeft de winst opgeëist. Zijn alliantie heeft echter geen meerderheid behaald en zal een coalitie moeten vormen met kleinere partijen. Tadic zei vanavond dat de Serviërs voor een Europese koers hebben gekozen, maar benadrukte wel dat ook een nieuwe regering Kosovo niet zal erkennen. EU-voorzitter Slovenië heeft enthousiast op de overwinning gereageerd. "De pro-Europese kant in Servië heeft gewonnen, waar we op mikten in de Europese Unie", zei de Sloveense minister van Buitenlandse Zaken Dimitrij Rupel vanavond.

Bijeengeraapte achtergrond Niko Bellic

Helaas voor liefhebbers is er de laatste tijd wat minder GTA nieuws, gisteren was er zelfs helemaal geen nieuwsbericht over GTA! Dit is natuurlijk niet zo vreemd aangezien de game nu volop in de winkels ligt, maar om jullie toch niet teleur te stellen hebben we toch nog een berichtje over Grand Theft Auto 4, en wel over Niko Bellic.

In GTA 4 draait het verhaal om Niko Bellic die hoopt op een beter leven in New York Liberty City. Nu heeft een oplettende gamer de geschiedenis van Niko bij elkaar kunnen rapen door goed op te letten tijdens de cutscenes.

Name: Niko Bellic
Age: 30 years old
Weight: 187
Eyes: Brown
Born: Croatia

Notable Characteristics: Scar over his left eye, limps off his left leg, European accent

Background: Niko grew up in war-torn Serbia. Niko’s father, Karmalaf Bellic, bullied and made life difficult for Niko. His mother, Milica Bellic, was very caring and felt sad that her son had to grow up in such a harsh environment.

Klik hier voor de rest. Bevat kleine spoilers die vooral de motieven van Niko verduidelijken, voor de onoplettende gamer die er niet zelf was achtergekomen.

Scheuren in Race Driver: GRID screenshots

Jullie hebben vast en zeker de demo van Race Driver: GRID gespeeld. Jullie zijn dan waarschijnlijk zeer content over de game. Race Driver: GRID viel goed in de smaak bij vele gamers en dat is maar goed ook. Het spel komt al redelijk snel uit, namelijk op 30 mei. Vandaag zijn er wat nieuwe screenshots verschenen, geniet er maar van.




Race Driver: GRID is de nieuwe race-game van Codemasters. De jongens bij Codemasters hebben al wat enige ervaring met race-games, denk maar aan de Colin McRae reeks. Race Driver: GRID neemt je mee naar de straatraces in diverse locaties. Verwacht intense races die je nog nooit eerder verreden hebt!

Voltage screenshots laten futuristisch racen zien

Tsjechische ontwikkelaar IBA Group is momenteel bezig met de ontwikkeling van een futuristische racegame in de traditie van WipEout. In onderstaande screenshots van de PlayStation 3-versie is de stijl te zien die het bedrijf geeft aan racen in onze toekomst.

Voltage zal verder nog verschijnen op de PC en Xbox 360. Een datum is nog niet bekend.








Voltage is een furutistische racegame met real-time strategie-elementen. Races spelen zich af in de toekomst op de verscheidene planeten in ons zonnestelsels. Spelers strijden om de beste racer in het zonnestelsel te worden. Er is een variëteit aan voertuigen beschikbaar, draaiend op anti-zwaartekracht technologie door standaard electriciteit, kernenergie of Tachyons. Circuits zullen verscheidene futuristische elementen kennen als teleporteerapparatuur, electromagnetische platformen en power-ups.

Ronde Steve laat zien dat hij kan boksen in Facebreaker

Electronic Arts heeft een trailer vrijgegeven van de semi-serieuse boksgame Facebreaker. We maken hierin kennis met de ronde vechter Steve. Naast een vierdubbele zwarte band in ninjaboksen is hij ook eens quizmaster in zijn regionale Wizards & Lizards-game.

Facebreaker staat gepland voor een lancering halverwege de maand september op de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii.


Met Facebreaker kiest het ontwikkelteam van Fight Night Round 3 voor de wat minder serieuse kant van het boksen. Met volledige over de top karakter en bewegingen moet de game zowel de hardcore boksfan als de meer casual gamer aanspreken. Om het online allemaal extra leuk te maken kun je je eigen foto uploaden die dan geconverteerd wordt naar een gezicht voor in de game. Zo kun je je agressie kwijt op je eigen vrienden.

10Tacle Studios trekt bod op The Games Company in

Duitse gamesdeveloper 10Tacle Studios heeft in samenspraak met The Games Company besloten om de eerder aangekondigde overname niet door te laten gaan. In december kondigde het bedrijf aan dat het TGC zou gaan overnemen, maar beide partijen hebben afgelopen week besloten toch niet tot deze overname over te gaan.

De reden voor het afketsen van de overname is een gebrek aan middelen. Door herstructurering binnen het bedrijf is de geplande winst nog niet behaald. Deze winst was afgesproken door 10Tacle met TGC.

Door de stop van de overname kunnen beide bedrijven hun normale taken weer oppakken. TGC zal zich weer gaan richten op het ontwikkelen van succesvolle games en 10Tacle krijgt de mogelijkheid om de stratigische positie van het bedrijf opnieuw op te zetten zoals gepland.

Aldus TGC CEO Markus Malti.

Gooien met Pokéballs kan weer met Pokémon Platinum

De magazine CoroCoro mag een wereldprimeurtje aan haar lijstje toevoegen; ze hebben de allereerste informatie van Pokémon Platinum op hun blaadje gedrukt staan en daar is iedereen blij mee. Pokémon Platinum is de nieuwste Pokémon-game binnen de Pokémon-franchise. Het is een soort Pokémon Yellow voor Pokémon Diamond en Pearl, die vorig jaar verschenen voor de Nintendo DS.

In september zullen er veel mensen in de wachtrij staan, om de nieuwe Poké-game te halen. De Pokémon die op de cover schittert is niemand anders dan Giratina. Tevens krijgt Giratina een nieuwe, unieke vorm, we hebben het dan over de Giratina’s Origin Form. Ook zullen er andere vormen toegevoegd worden, zoals de Regigigas’ Sky Form en Shaymin’s Another Form. Giratina en Regigigas krijgen bij hun nieuwe vorm de Levitate ability. Shaymin krijgt een nieuwe ice ability.

De gymleader van Sunyshore City, Volkner, heeft ontslag genomen. Hij zal niet meer als gymleader functioneren. Het is nog onbekend of hij elders in de game aanwezig zal zijn. Daarnaast is er een nieuw eiland toegevoegd, genaamd Battle Island. Het eiland kun je het best vergelijken met Battle Frontier. Als laatste, The Underground ondersteunt Wi-Fi. Wat je daar allemaal kan doen is nog niet bekend.

Pokémon Platinum staat gepland voor een release in september voor de Nintendo DS.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.