Jol kan officieel aan de slag in Hamburg

Martin Jol is de nieuwe trainer van Hamburger SV. Gisteravond vergaderde de Raad van Toezicht vier uur lang over de komst van de Nederlander waarna het machtige cluborgaan officieel akkoord ging met komst van Jol.

De Raad van Toezicht bestaat uit twaalf personen en heeft officieel het laatste woord. "We zijn na een goede discussie akkoord gegaan met het voorwaardenpakket", zo zei Horst Becker, voorzitter van de raad. Met name de eisen die Jol stelde zorgden ervoor dat er urenlang vergaderd diende te worden. Uiteindelijk stemden elf leden voor de komst van de Nederlander en één lid tegen.

Jol tekende een contract voor twee jaar waarbij hij per jaar twee miljoen euro opstrijkt. Daarmee is de oud-trainer van Tottenham Hotspur de best betaalde coach uit de Bundesliga. Bovendien wil Jol als zijn assistent Zeljko Petrovic en zijn broer Cock Jol meenemen naar Hamburg. Huub Stevens verdiende 1.2 miljoen euro per jaar. "We zijn ervan overtuigd dat we met Martin Jol die juiste trainer hebben aangetrokken", aldus de voorzitter van HSV, Bernd Hoffman.