[NHL] Penguins verslaan Flyers opnieuw

De Pittsburgh Penguins hebben in de Eastern Conference finale tegen de Philadelphia Flyers de stand op 3-0 gebracht. Ditmaal werd er in Philadelphia met 1-4 gewonnen. De Penguins zijn hierdoor nog één wedstrijd verwijderd van de Stanley Cup-finale.
Voor de Philadelphia Flyers was het zaak om de achterstand, opgelopen in de eerste twee wedstrijden in Pittsburgh, in eigen huis te verkleinen. De Penguins hadden zich als doel gesteld een snelle goal te scoren om zo het thuispubliek stil te krijgen. Marian Hossa, die tweemaal scoorde voor de Pens: “We wisten dat als we als eerste zouden scoren, dat dat een enorme boost voor ons team zou zijn. We konden hiermee ook het publiek wat tot bedaren brengen. Deze supporters zijn geweldig, ze maken enorm veel kabaal.”

Die snelle goal kwam er ook. Ryan Whitney buitte in de vijfde minuut een ‘powerplay’-situatie uit, 0-1. Whitney had al in dertig opeenvolgende wedstrijden niet weten te scoren. Nog geen twee minuten later was het Marian Hossa die met zijn zevende play-off goal de 0-2 binnenschoot. R.J. Umberger wist nog voor het eind van de eerste periode wat terug te doen voor de Flyers. Hij zorgde met zijn tiende goal in de play-offs voor de 1-2.

In de tweede periode vielen er dankzij een aantal goede reddingen van beide goalies geen doelpunten te noteren. Met de 1-2 stand op het bord bleef de spanning daarmee aanwezig. Na tien minuten in de derde periode viel de beslissing: Ryan Malone scoorde de 1-3 op aangeven van Petr Sykora. Met nog één minuut op de klok werd de wedstrijd definitief beslist door een ‘emtpy-netter’ van opnieuw Hossa. De Penguins hebben nog één overwinning nodig om tot de Stanley Cup-finale te reiken. De volgende wedstrijd zal donderdagavond lokale tijd gespeeld worden in Philadelphia.