Gomes niet meer terug naar Eindhoven

PSV-doelman Heurelho Gomes zal niet meer in Eindhoven terugkeren. Zijn uitspraak "Reker er uit of ik er uit" is waarheid geworden. "De directie gaat gewoon door met alle verkeerde verhalen," aldus Gomes in Voetbal International.

De komst van interim-trainer Sef Vergoossen betekende voor de Braziliaan een verstoring in de werkrelatie: "De directie van de club heeft niets ondernomen tegen trainer Sef Vergoossen, die me een judas en asociaal heeft genoemd. Iedereen in de groep weet dat ik geen judas ben en ook niet asociaal, dat is precies waarom alle spelers mij respecteren. De directie gaat gewoon door met alle verhalen. Voor mij komt dit over als een gebrek aan respect ten aanzien van alles wat ik heb betekend voor de club, ik heb in die vier jaar altijd zo goed mogelijk mijn best gedaan."

Na afloop van de competitie is Gomes zonder toestemming van PSV vertrokken naar zijn vaderland om daar de uitkomst van het conflict met Jan Reker af te wachten. De Raad van Commissarissen van PSV koos recentelijk de kant van Reker, waardoor Gomes zich gedwongen voelt om bij PSV te vertrekken. Daarom stuurt hij op korte termijn aan op een oplossing, maar stelt wel dat het moeilijk zal worden tussen hem en PSV. Hierover zegt hij: "Ik ga weg een met een heel triest gevoel en ga nu als supporter van de club verder, want ik heb altijd gezegd dat PSV mijn thuis is."

Inmiddels is duidelijk geworden dat PSV Stijn Stijnen van Club Brugge als ideale opvolger van Gomes ziet. De Belgisch international die onlangs zijn contract met Brugge tot 2011 verlengde, ontkent echter de interesse van PSV in hem.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!