Homo-werknemer 'te gay' voor Albert Heijn Groningen-Hoogkerk

Een 18-jarige jongeman uit Groningen zegt bij het Albert Heijn filiaal Groningen-Hoogkerk te zijn ontslagen vanwege zijn geaardheid. Hij deed zijn relaas tegen de homovriendelijke internetradiozender Sunshine LIVE. Manager C. Afman van het bewuste filiaal zegt dat de jongen is ontslagen omdat hij veel te veel zijn homo-zijn uitdroeg. Dat schrikte klanten af.

De jonge homo zegt daarover: ''Op een gegeven moment hoorde ik personeel onder elkaar zeggen dat ik te-homo ben. Ik werkte er vier maanden toen de filiaalmanager naar mij toe kwam en stelde dat ik waarschijnlijk overgeplaatst moest worden. Daarna begon de hel' pas echt. Pesterijen van klanten en personeel waren aan de orde van de dag".

Filiaalmanager Afman zegt in een reactie tegen Sunshine LIVE dat zijn filiaal nog een homo in dienst heeft. ''Maar die gedraagt zich 'normaal' zoals het hoort en aan hem kun je niet zien dat hij homo is".

De ontslagen homo werkte  via een uitzendbureau bij de supermarkt. De consulent van dat bureau zegt dat hij een goede werknemer was die functioneerde naar behoren.  Het probleem zou ook niet zozeer bij AH liggen of aan de homo, maar aan de wijk Hoogkerk. Het is een hechte gemeenschap en het kan voorkomen dat de wijkbewoners niet willen wennen aan de indruk die deze jongen in ''zijn omgang achter laat.''

Albert Heijn Nederland zegt in een reactie iedere vorm van discriminatie binnen het bedrijf af te wijzen. Het bedrijf voelt echter niets voor een intern onderzoek en staat  achter de keuze van de filiaalhouder.

De bewuste 18-jarige homo heeft inmiddels ander werk gevonden en overweegt nog of hij aangifte gaat doen van discriminatie.

 

Met dank aan Xist voor de submit.