Vakbond splijt F1-coureurs

De Formule 1-vakbond GPDA vindt het onbegrijpelijk dat enkele coureurs niet lid zijn van deze bond. Hierdoor is er een ruzie ontstaan tussen de coureurs binnen de F1-wereld.

Jarno Trulli vindt het onbegrijpelijk dat sommige coureurs niet lid willen zijn: "Ze zijn niet goed wijs. De grote jongens betalen niet mee aan ieders belang, de veiligheid van alle Formule 1-coureurs. Ze plukken er wel de vruchten van, maar weigeren hun portemonnee te trekken. Ik ben boos omdat de grootverdieners hun verantwoordelijkheid niet nemen en de mindere goden laten opdraaien voor het merendeel van de kosten."

Onder andere wereldkampioen Kimi Räikkönen en Force India-coureur Adrian Sutil zijn geen lid van de GPDA, die onder leiding staat van Mark Webber. Onlangs trok de andere Ferrari-coureur Felipe Massa trok zich terug als lid. "Ik sta achter de doelstellingen van de GPDA en vind het prima wat zij doet voor de veiligheid, maar ik ben er niet mee eens hoe de GPDA wordt geleid."

Ook McLaren-coureur Lewis Hamilton is geen lid van de GPDA, maar steunt de organisatie wel: "Ik voel geen enkele verplichting, omdat ik al aan de FIA betaal voor mijn superlicentie en de FIA waakt over onze veiligheid." Hiermee ondersteunt hij de mening van Räikkönen, maar maakte onlangs wel een bijdrage over aan de GPDA.

Oud-wereldkampioen Fernando Alonso is echter duidelijk wat betreft zijn mening: "Maar ik verbaas me erover dat coureurs geen lid willen zijn van een bond die hun levens wil sparen, terwijl we aan het racen zijn. Dat slaat echt nergens op." Hoe dit zich in de toekomst zal ontvouwen blijft onduidelijk.