Berg: "Ajax is een stap vooruit, AZ niet"

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, liet eerder al weten dat Marcus Berg de Nederlandse topploegen over kan slaan. Toch ziet de Zweed een eventueel vertrek naar Ajax wel zitten. Diverse ploegen uit binnen- en buitenland hengelen inmiddels naar de diensten van de speler.

"Ik heb geen clausule in mijn contract, dus ze hebben aardig vrij spel," liet Berg in een reactie weten. "Maar even zonder gekheid, ik ben helemaal niet met een vertrek bezig. Al hoorde ik deze week van een ploeggenoot dat AZ me in de gaten houdt. Maar om eerlijk te zijn, vind ik dat niet echt een stap vooruit. Het enige verschil is dat ze daar een rijke suikeroom hebben, maar dat is voor mij geen reden voor een transfer."

"De top drie, en zeker Ajax, is een ander verhaal," vervolgde de 21-jarige speler. "Het ligt in Groningen wat gevoelig om over de transfer van Bruno Silva praten, maar ik snapte hem wel. Ajax is huge. Zeker voor buitenlanders. Je moest eens weten hoe ze in Scandinavië over die club praten. Hoewel ze de laatste jaren in Europees weinig hebben gepresteerd, hangt er een soort van mythe rond Ajax. Ook voor mij. Alleen voor zo'n club zou ik willen nadenken over een vertrek."