[Giro] Riccò droomt al van Ferrari

Peterselieman
Riccardo Riccò heeft één ding voor als hij de Giro wint: "Als ik win? Dan trakteer ik mezelf op een rode Ferrari." Echter lijkt deze droom na het openingsweekend van de Giro d'Italia ver weg.

In de derde etappe van de Giro kwakte de 24-jarige flamboyante Saunier Duval-wielrenner tegen het asfalt, terwijl hij in de tweede etappe nog met een bos bloemen in de armen stond. Hij weigert echter in te dammen, hoewel hij bij zijn collega's niet geliefd is. Fillipo Pozzato heeft een duidelijke mening over hem: "Ik hou niet van renners zoals Ricco. Hij respecteert zijn collega's niet. Daarom vindt niemand hem aardig. Hij heeft nog niets bijzonders gewonnen."

Renners zoals Gilberto Simoni bewonderen het talent van Riccò: "Riccardo heeft de toekomst. Hij is een sterke klimmer en rap in de sprint." Samen met Nibali is hij volgens Simoni het grote talent van het Italiaanse wielrennen van de nabije toekomst. Zijn bijnaam is niet voor niets Il Cobra, een verwijzing naar zijn verraderlijke koerstactiek. "Ik zal aanvallen omdat ik van de uitdaging houd en de mensen niet teleur wil stellen," liet hij eens weten in La Gazzetta dello Sport. "Voor mij is de koers vuurwerk, zoals dat vroeger ook het geval was met Marco Pantani."