FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 maart 2008

Wilders ziet af van persconferentie film Fitna

Icoon FilmPVV-leider Geert Wilders zal geen persconferentie houden om zijn anti-Koranfilm Fitna te presenteren. Hij heeft dat vanavond besloten, zo zei hij tegen het persbureau ANP. Wilders zet nu ''alles op alles'' om ervoor te zorgen dat zijn film eind deze maand op internet is te zien.

De politicus was aanvankelijk van plan de film te presenteren in het Haagse perscentrum Nieuwspoort, nadat vorige week bleek dat geen enkele omroep de film volledig wil uitzenden. Maar hij zou in Nieuwspoort ''tonnen'' aan beveiligingskosten moeten betalen. Dat vindt hij te duur. Wilders wil ook niet zijn hand ophouden bij de overheid om die kosten te kunnen opbrengen.

Het Tweede Kamerlid zal bovendien niet op zoek gaan naar een alternatieve locatie, omdat dat weer tot veel overleg en vertraging leidt. ''Ik heb besloten geen persconferentie te houden en de film ook niet op een andere manier te presenteren'', zei hij. Als Wilders zijn film op internet zet, zal hij de pers die dag wel te woord staan om een en ander toe te lichten.

Het enige wat er volgens hem nog kan gebeuren, is dat zich alsnog een omroep in Nederland of het buitenland meldt die de film integraal wil uitzenden.

Wilders verspreidt zijn film het liefst zo snel mogelijk. Het vergt nog de nodige voorbereidingstijd om dat goed te kunnen doen op internet.

De PVV-voorman beschikt over een aparte website (Fitnathemovie.com), die sinds vorige week woensdag online is. Als de film daarop verschijnt, zal de site naar verwachting massaal worden bekeken. Deskundigen kijken nu wat er nodig is om te voorkomen dat de site daardoor vastloopt. Op de dag dat de site met uitsluitend een vooraankondiging de lucht inging, waren er volgens Wilders alleen al uit Nederland 200.000 unieke hits.

Google neemt DoubleClick over

Google heeft het online advertentiebedrijf DoubleClick overgenomen voor 2,13 miljard euro. De zoekmachine kondigde de deal al bijna een jaar geleden aan, maar de Europese Commissie (EC) gaf dinsdag pas toestemming. Een paar uur later was de overname definitief rond.

Het Amerikaanse ministerie van justitie gaf in december al zijn goedkeuring, door klachten van rivalen Yahoo en Microsoft en van adverteerders en privacy-activisten te verwerpen. Ze voerden onder meer aan dat de overname Google een te omvangrijk aandeel geeft in de online advertentiemarkt en dat het bedrijf dan in onacceptabele mate de prijzen van online advertenties kan bepalen.

Volgens de EC is er geen bewijs dat Google en DoubleClick samen concurrenten zoals Microsoft, Yahoo en AOL kunnen marginaliseren, omdat die 'geloofwaardige' alternatieven bieden voor het plaatsen van advertenties op websites.

Google en DoubleClick zijn momenteel geen concurrenten, stelt de EC, en zelfs de aankoop van een potentiële concurrent heeft geen negatieve invloed op de concurrentie in de markt. Google verdient zijn geld vooral met tekstadvertenties; DoubleClick moet dynamischere advertenties, zoals pop-ups, leveren.

Spanje herdenkt slachtoffers aanslagen Madrid 2004

De Spaanse koning Juan Carlos heeft dinsdag een krans gelegd bij het monument ter nagedachtenis aan de 191 mensen die precies vier jaar geleden omkwamen bij bomaanslagen op het openbaar vervoer van Madrid. Duizenden aanwezigen namen twee minuten stilte in acht en een in het zwart gestoken koor zong een gregoriaans aandoend stuk.

Het monument voor de slachtoffers -behalve de doden vielen er ruim 1800 gewonden- staat bij het treinstation Atocha. Dat was de eindbestemming van elk van de vier treinen waarin op de morgen van 11 maart 2004 in totaal tien bommen in rugzakken afgingen. Moslimextremisten eisten kort daarop in videoboodschappen de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen. Ze zeiden de aanslagen namens Al-Qaida te hebben gepleegd wegens de aanwezigheid van Spaanse militairen in Irak.

In totaal werden 21 van de 28 verdachten in meer of mindere mate schuldig bevonden aan de aanslagen. Een aantal van hen kreeg celstraffen opgelegd van bijna 43 duizend jaar. De maximale straftijd in Spanje is in de praktijk veertig jaar.

Ook op andere plaatsen in en rond Madrid werden dinsdag herdenkingsceremonies gehouden. Elk jaar komen er echter minder belangstellenden op af. Dit jaar vormde bijvoorbeeld een schril contrast met de eerste herdenking, in 2005. Toen kwam in heel Spanje het openbare leven tot stilstand om vijf minuten stilte in acht te nemen.

Liverpool schrijft geschiedenis

Voor het eerst staan 4 clubs uit hetzelfde land in de kwartfinales van de Champions League.

Liverpool heeft gezorgd voor een nieuw record voor het Engelse voetbal. De Noord-Engelse club wist zich tegen Internazionale in Milaan staande te houden in de return van de achtste finale van de Champions League en is daarmee de vierde Engelse vertegenwoordiging in de volgende ronde van het kampioenenbal. Een unicum.

De voorsprong van 2-0 die de roodhemden meenamen uit de heenwedstrijd kwam nooit in gevaar. Door een rode kaart vroeg in de tweede helft voor Inter verdediger Burdisso was de wedstrijd gespeeld en kon de club van Babel en Kuijt zich opmaken voor de volgende ronde.

Inter moest de wedstrijd in het eigen Giuseppe Meazza stadion noodgedwongen beginnen met een geïmproviseerde verdediging. Door blessures moesten de blauwzwarten het doen zonder Walter Samuel, Ivan Cardoba en Maxwell. Marco Materazzi moest wegens een schorsing toekijken.

Coach Rafael Benitez van Liverpool gunde een basisplaats aan de Nederlanders Ryan Babel en Dirk Kuijt. Beide spelers grossierden in ijver maar konden weinig gevaar stichten. Babel werd in de zestigste minuut gewisseld voor Benayoun. Twintig minuten later mocht Kuijt moegestreden in de dug out plaatsnemen.

Uiteindelijk kwam Inter in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt via Julio Cruz. De Argentijn dwong Liverpool-keeper Reina tot tweemaal toe fraai te redden.

Vroeg in de tweede helft werd het karwei nog lastiger voor Inter. Nadat verdediger Burdisso het veld moest ruimen na een tweede gele kaart, kreeg de moraal van de Italianen een nieuwe knauw te verwerken.

Nog geen kwartier later maakte Fernando Torres aan alle illusie een eind door de bal op de rand van de zestienmeter in één keer te controleren en langs Inter-doelman Julio Cesar te schieten. Liverpool is hiermee de vierde Engelse club na Chelsea, Arsenal en Manchester United die nog kans maken op de Champions League titel.

Politiechef van Manchester dood gevonden

Een van de hoogste Britse politiefunctionarissen, Michael Todd, is dinsdag dood aangetroffen. Dat heeft zijn adjunct, Dave Whatton, gezegd.

Todd (50) was de politiechef van Manchester. Hij werd vermist vanaf het moment dat hij maandag, zijn vrije dag, een wandeling ging maken. Dinsdagmiddag werd hij dood aangetroffen in Snowdonia, zo'n 380 kilometer ten noordwesten van Londen. De doodsoorzaak is nog niet bekend; Whatton zei dat het lichaam nog niet officieel is geïdentificeerd, maar dat het volgens hem Todd is.

Todd leidde het onderzoek naar de beschuldigingen dat Groot-Brittannië medewerking had verleend aan de geheime CIA-vluchten van terreurverdachten naar landen waar ze mogelijk worden gemarteld. Het onderzoek van Todd concludeerde dat er geen bewijs was voor Britse medewerking, maar vorige maand erkende de Britse regering dat de CIA het Britse eiland Diego Garcia in de Indische Oceaan gebruikte als tussenstop.

ANWB waarschuwt voor wind op de weg

Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met zware winstoten. Een woordvoerster van de ANWB adviseerde dinsdagavond auto's met aanhangers, fietsers en andere windgevoelige voertuigen tussen 09.00 uur en 15.00 uur niet de weg op te gaan.

De verwachting is dat het woensdag flink gaat waaien. Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heerst in de loop van de ochtend en in de middag langs de hele kust een westerstorm, met windkracht 9. Het extreme weer begint na de ochtendspits en eindigt net voor de avondspits.

Voetbal: Uitslag Internazionale - Liverpool

Icoon Champions LeagueVandaag werd de laatste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League gespeeld. Liverpool schakelde Internazionale uit na een 0-1 overwinning in Milaan. De rest van de achtste finales werd vorige week al gespeeld. Naast Liverpool plaatsten Arsenal, AS Roma, Chelsea, FC Barcelona, Fenerbahçe, Manchester United en Schalke 04 zich al voor de volgende ronde. Vrijdag wordt er geloot voor de kwartfinales.

FC Internazionale Milano (ITA) - Liverpool FC (ENG) 0-1
50' Nicolás Burdisso (Internazionale/2x geel)
64' Fernando Torres 0-1

Stadion: Giuseppe Meazza, Milaan
Arbiter: Tom Henning Øvrebø
Gele kaart: Nelson Rivas, Dejan Stankovic, Cristian Chivu (Internazionale), Ryan Babel, Steven Gerrard, Fábio Aurelio, Yossi Benayoun (Liverpool)

Opstellingen:

Internazionale: Júlio César; Maicon, Burdisso, Rivas, Chivu; Zanetti, Cambiasso, Vieira (Pelé/77), Stankovic (Jiménez/85); Ibrahimovic (Suazo/80), Cruz.

Liverpool: Reina; Carragher, Skrtel, Hyypiä, Fábio Aurelio; Babel (Benayoun/62), Mascherano (Pennant/88), Gerrard, Lucas Leiva, Kuijt (Riise/81); Torres.


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Uitslag Internazionale - Liverpool

Vandaag werd de laatste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League gespeeld. Liverpool schakelde Internazionale uit na een 0-1 overwinning in Milaan.

FC Internazionale Milano (ITA) - Liverpool FC (ENG) 0-1 (0-2)
50' Nicolás Burdisso (Internazionale/2x geel)
64' Fernando Torres 0-1

Stadion: Giuseppe Meazza, Milaan
Arbiter: Tom Henning Øvrebø
Gele kaart: Nelson Rivas, Dejan Stankovic, Cristian Chivu (Internazionale), Ryan Babel, Steven Gerrard, Fábio Aurelio, Yossi Benayoun (Liverpool)

Opstellingen:

Internazionale: Júlio César; Maicon, Burdisso, Rivas, Chivu; Zanetti, Cambiasso, Vieira (Pelé/77), Stankovic (Jiménez/85); Ibrahimovic (Suazo/80), Cruz.

Liverpool: Reina; Carragher, Skrtel, Hyypiä, Fábio Aurelio; Babel (Benayoun/62), Mascherano (Pennant/88), Gerrard, Lucas Leiva, Kuijt (Riise/81); Torres.


Naast Liverpool plaatsten Arsenal, AS Roma, Chelsea, FC Barcelona, Fenerbahçe, Manchester United en Schalke 04 zich al voor de volgende ronde. Vrijdag wordt er geloot voor de kwartfinales.

PC softwareverkopen USA, indie-game blijft het goed doen

En daar zijn ze weer, de wekelijkse PC softwareverkopen uit de VS, ditmaal van de week van 24 februari tot en met 1 maart.

Een uitbreiding voor The Sims 2 is weer op de eerste plek te vinden, maar ook "echte" games als Call of Duty 4 en Sins of a Solar Empire doen het goed, deze staan namelijk op respectievelijk de tweede en derde plaats. Frontlines: Fuel of War moet het voorlopig doen met een vierde plaats, de andere nieuwkomer is Lost: Via Domus op de negende positie. De tiende plek is ingenomen door een of andere vage adventure.

Maar genoeg gepraat, hier is de top tien, inclusief gemiddelde verkoopsprijs.

1) The Sims 2 FreeTime Expansion Pack - Electronic Arts - $29
2) Call Of Duty 4: Modern Warfare - Activision - $50
3) Sins Of A Solar Empire - Stardock - $40
4) Frontlines: Fuel of War - THQ - $50
5) World Of Warcraft - Vivendi - $20
6) World Of Warcraft: Battle Chest - Vivendi - $40
7) The Sims 2 Deluxe - Electronic Arts - $30
8) World Of Warcraft: Burning Crusade Expansion Pack - Vivendi - $28
9) Lost: Via Domus - Ubisoft - $30
10) Mystery Case Files: Madame Fate - Activision - $20


De nummer tien op de lijst...

Win kaartjes voor het Berlin Ruft An!-festival!

Icoon MuziekHoe gek ben jij op muziek? Show het ons, en win 2 vrijkaartjes + consumptiebonnen voor het aankomende Berlin Ruft An!-Festival in het Paard van Troje!

Op 21 maart luidt Paard van Troje samen met Stichting The Generator rücksichtlös de lente in met de tweede editie van het tweedaagse minifestival Berlin Ruft An. De crème de la crème van de Berlijnse scene staat dan op de bühne van het Paard van Troje in Den Haag. Stichting The Generator, de organisatie achter het Haagse TodaysArt Festival, en de programmeurs van Paard van Troje struinde eind januari door Berlijn op zoek naar gonzende namen in de muziekscene en het resultaat is 'sehr toll unt spitze!'. Verwacht een prikkelende line-up waarin een hele reeks genres wordt vertegenwoordigd, van electro tot techno en van singer/songwriter tot progressive rock.

Enkele namen op dit Indie Rock Dance-festival zijn: Da.Lia, Daniel Meteo, Justine Electra, Khan of Finland, Scandals, Warren Suicide, MIA, Shrubbn! (ft. T. Raumschmiere), Vladislav Delay, Maxximus & Housemeister.

En zoals gezegd, jij kan hier kaartjes voor winnen! Heb je zin in een gratis avondje Berlijn? Laat ons dan zien waarom jij een toffe feestganger bent en hoe diep jouw liefde voor muziek zit. Hoe? Dat beslis je helemaal zelf! Schrijf een gedichtje, maak een foto, teken iets in Paint, zet een filmpje op Youtube of overtuig ons met een kleine motivatie, het is echt helemaal aan jou! De 4 (!) winnaars krijgen een erevermelding hier op FOK! natuurlijk, maar worden ook nog 's geshowed op de site van het Paard, dus leef je uit.

Enthousiast? Mooi! Zorg dat je één van de vier winnaars bent en stuur je inzending voor 16 maart 2008, 20.00 uur op naar berlin@fok.nl. Berlin Ruft an! Wees erbij! .

'Janet Jackson opgenomen in ziekenhuis'

Janet Jackson is maandagavond opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles met ademhalingsproblemen. Dat meldt Us Magazine op basis van een anonieme bron. Een woordvoerder van de 41-jarige r&b-ster bevestigt in het Amerikaanse tijdschrift dat de zangeres kampt met gezondheidsproblemen, maar stelt dat het een hardnekkig griepvirus is en dat het goed met Jackson gaat.

Afgezien van haar gezondheidsproblemen gaat het de Jackson-telg voor de wind. Haar laatste album 'Discipline' staat op nummer één in de Amerikaanse Billboard Top 200. In de Nederlandse Mega Album Top 100 doet de plaat het wat minder goed. Daar daalde de cd naar de vijftigste plek.

Ron Dennis blijft teambaas McLaren

Ron Dennis heeft vandaag in de fabriek van McLaren aan de werknemers verteld dat hij in 2008 als teambaas zal aanblijven.

Eerder doken er geruchten in de media op dat Mercedes, de grootaandeelhouder van McLaren, Ron Dennis wilde dumpen vanwege de hele spionagezaak en dat huidige directeur van McLaren, Martin Whitmarsh, zijn taken zou overnemen. Dat Dennis als teambaas zou aanblijven leek vorige week al wat zekerder omdat Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug het al namens de Duitse onderneming voor hem op nam.

Hamilton dacht in 2007 niet aan het team

Flavio Briatore is van mening dat nieuwkomer Lewis Hamilton vorig jaar de oorzaak was voor de mislukte samenwerking met zijn oogappel Fernando Alonso.

“Hamilton had de kans om veel te leren", aldus de teambaas van Renault. "Als je debutant bent, moet je die kans grijpen, vooral als je samen rijdt met een speciaal iemand als Fernando Alonso. Hamilton is erg jong en heeft veel talent, maar hij heeft zijn kans gemist. Een debutant moet voor zijn team werken. Er werken duizend mensen samen om twee auto's op de grid te krijgen en die mensen moet je respecteren."

Verder had hij nog een wijze les voor beginnende coureurs: "Een rijder moet leren dat het niet allemaal om hem draait. Je hoort rijders soms over 'mijn auto' praten, maar het is hun auto niet. De auto is van het team."

Steegmans wint weer in Parijs-Nice

Gert Steegmans heeft ook de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Belg was de sterkste in de eindsprint.

In de 201 kilometer lange etappe, die wederom geteisterd werd door wind, regen, gladde wegen en massale valpartijen, was Thierry Hupond van het Nederlandse Skil-Shimano meest opvallende persoon van de dag. De Fransman reed 150 km solo voor het peloton uit maar werd in de laatste twintig kilometer bijgehaald. Vervolgens ging Thor Hushovd, de leider in het algemeen klassement, ervandoor. Hij kreeg enkele kilometers verderop gezelschap van Steegmans, Sylvain Chavanel ( en Michael Albasini. In de eindsprint was Steegmans de sterkste van de vier. In het algemeen klassement staat hij nog maar drie seconden van Hushovd.

Uitslag VVV-Venlo - FC Twente

Vanavond werd het duel tussen VVV-Venlo en FC Twente ingehaald. Hieronder is de uitslag terug te vinden.

VVV-Venlo - FC Twente 0-2
18’ Douglas 0-1 (assist Heubach)
77’ Hersi 0-2

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: De Koel
Gele kaart: Reekers, Amrabat (VVV-Venlo), Heubach (FC Twente)

Opstellingen

VVV-Venlo: Begois, Mampuya, Reekers, Verdellen, Fleuren, Kahya, Linssen, Honda (El Gaaouiri/74), Ofrany (Soltani/58), Oost, Amrabat

FC Twente: Boschker, Douglas, Wielaert, Heubach (Wellenberg/71), El Ahmadi, Brama, Hersi, Denneboom (Arnautovic/82), N'Kufo, Elia

Hoger beroep homoseksuele Iraniër afgewezen

Icoon BuitenlandsDe Raad van State heeft het hoger beroep van een homoseksuele Iraanse asielzoeker vandaag ongegrond verklaard. De man had bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van zijn asielaanvraag door de staatssecretaris van Justitie.

Als de man wordt teruggestuurd naar Iran, wacht hem waarschijnlijk de doodstraf. De Raad van State heeft zijn bezwaren afgewezen omdat de man eerder in Groot-Brittannië een asielaanvraag heeft gedaan. Ook daar werd hij afgewezen. Voor Groot-Brittannië is de homoseksualiteit van de Iraniër geen reden om de man een verblijfsvergunning te geven.

Volgens Europese wetgeving is het eerste land waar iemand een asielaanvraag doet verantwoordelijk voor de behandeling van zijn procedure. De 19-jarige Iraanse man zit momenteel vast in een uitzetcentrum.

D66-parlementariër Boris van der Ham gaf de zaak flink wat media-aandacht door Kamervragen over de tiener te stellen. Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie meldde toen dat zij er op vertrouwt dat het Verenigd Koninkrijk de man niet zal uitwijzen als zijn leven in gevaar is.

Van der Ham heeft Albayrak vrijdag gevraagd of Nederland bereid is met Groot-Brittannië te overleggen om te voorkomen dat de man naar Iran wordt teruggebracht. In 2006 zegde toenmalig minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk toe dat Nederland geen asielzoekers zal wegsturen als aannemelijk is dat ze in het land van herkomst worden geëxecuteerd vanwege hun geaardheid.

Bussemaker: niet terug naar de breinaald

Een abortus moet gratis blijven. Staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) wijst het voorstel van de hand om iedereen te laten betalen voor een abortus. "We moeten niet terug naar de breinaald", zei Bussemaker verwijzend naar de manier waarop abortus wordt uitgevoerd in sommige landen waar abortus verboden of zeer prijzig is.

De staatssecretaris deed haar uitspraak dinsdag in een Kamerdebat over medisch-ethische kwesties als abortus en euthanasie. In Nederland is het voor vrouwen gratis om een abortus te laten doen. De kosten worden betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Buitenlandse vrouwen die in Nederland een abortus ondergaan moeten wel gewoon betalen.

Bussemaker stelde het 'fundamenteel oneens' te zijn met het voorstel van de PVV. "Ik moet er niet aan denken dat mensen hun toevlucht nemen tot goedkopere methoden", zei ze. PVV-Kamerlid Fleur Agema, die het voorstel voor het in rekening brengen van een abortus had gedaan, nam aanstoot aan de bewoordingen van de staatssecretaris. "Alsof mijn voorstel leidt tot breinaaldpraktijken".

Vervoersbranche vindt tunnels A73 te laag

De maximale doorrijhoogte in de tunnels van de A73 in Swalmen en Roermond is te laag. Dat stelt vervoersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) dinsdag. Hoge vrachtwagens mogen nu niet door de tunnels rijden, terwijl dat volgens een woordvoerder van TLN best mogelijk is.

De vrije doorrijhoogte van de tunnels is 4,60 meter. De detectie is volgens de woordvoerder ingesteld op 4,10 meter. Als die wordt verhoogd naar 4,25 meter is er nog voldoende ruimte over, stelt TLN. Dan zouden ook hoge vrachtwagens door de tunnels kunnen.

De nieuwe tunnels bij Swalmen en Roermond gingen in januari voor het eerst open. Sindsdien kampen ze met problemen. Zo kwam er al een vrachtwagen vast te zitten en zaten er storingen in het systeem dat de tunnel moet sluiten bij calamiteiten.

Rijkswaterstaat was niet bereikbaar voor een reactie.

Kabinet eens over aanpak topinkomens

Het kabinet is eruit hoe het exorbitante topinkomens en gouden handdrukken gaat aanpakken. De meest betrokken ministers zijn dinsdag tot overeenstemming gekomen, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. "Vooralsnog ziet het er goed uit."

Werkgevers moeten dertig procent belasting gaan betalen over bonussen en vertrekvergoedingen van boven de vijfhonderdduizend euro. Ook worden werkgevers extra aangeslagen op hoge pensioenpremies. Hiermee wordt voorkomen dat bestuurders via bijstortingen aan een hoger pensioen worden geholpen. Om te verhinderd dat bestuurders verdienen aan overnames, worden de aandelenpakketten bevroren.

Met de maatregel wil minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) de 'excessen' aanpakken. "Het gaat om mensen die heel veel hebben verdiend, maar van wie het onduidelijk is of die persoon goed heeft gepresteerd", lichtte Bos eerder dinsdag toe tijdens zijn wekelijkse gesprek met RTL-Z. Dit is volgens de bewindsman niet uit te leggen aan de bevolking.

Bos komt met zijn voorstellen tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer, waar de afgelopen tijd met enige regelmaat wordt gedebatteerd over de aanpak van topinkomens. De vicepremier hoopt dat er een normerende werking uitgaat van zijn voorstellen.

De ministerraad moet nog instemmen met de plannen.

Koster kiest voor Ajax

Adrie Koster blijft ook na dit seizoen in dienst van Ajax. De interim-trainer van het eerste team dient zijn tot medio 2009 lopende contract uit als coach van Jong Ajax.

Vooral toekomstig trainer Marco van Basten wilde graag dat Koster in Amsterdam bleef. "We hebben een goed gesprek gevoerd en hij heeft me verteld wat zijn plannen zijn en dat hij het fijn zou vinden als ik weer trainer van Jong Ajax word. Ik kijk erg naar de samenwerking uit", aldus Koster op de website van Ajax. "Maar ik had al wel met enkele clubs gesproken, waaronder PSV."

Uitslagen Jupiler League speelronde 32

Gisterenavond is er een volledige speelronde afgewerkt in de Jupiler League. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
TOP OssGo Ahead Eagles1-0
Stormvogels TelstarRKC Waalwijk2-0
sc Cambuur LeeuwardenFC Emmen0-1
FC ZwolleFortuna Sittard2-3
FC EindhovenADO Den Haag0-0
MVVHelmond Sport0-1
AGOVV ApeldoornFC Dordrecht3-2
FC OmniworldHFC Haarlem2-0
RBC RoosendaalFC Volendam1-2
BV VeendamFC Den Bosch0-3

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1RKC Waalwijk321710572-4061
2FC Volendam321611573-4259
3FC Zwolle321611565-3759
4FC Den Bosch32176952-3657
5ADO Den Haag32149951-4251
6Helmond Sport321551246-4150
7MVV321391047-4548
8Go Ahead Eagles321421650-5544
9RBC Roosendaal3211101140-4043
10TOP Oss3211101147-5443
11FC Emmen3211101151-6243
12Stormvogels Telstar311241537-4240
13FC Dordrecht329111255-4738
14FC Omniworld328131148-4337
15BV Veendam328141050-6035
16Fortuna Sittard32981541-5435
17sc Cambuur32881641-5732
18AGOVV Apeldoorn321051754-8232
19FC Eindhoven32781740-6829
20HFC Haarlem315121434-4727

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1TuypFC Volendam18
1ThiebautMVV18
3Ter HeideAGOVV Apeldoorn16
3TozéFC Zwolle16

Programma

DatumThuisUit
14-3FC DordrechtStormvogels Telstar
14-3Go Ahead EaglesRBC Roosendaal
14-3RKC WaalwijkAGOVV Apeldoorn
14-3FC Volendamsc Cambuur
14-3Fortuna SittardMVV
14-3HFC HaarlemHelmond Sport
14-3FC Den BoschFC Zwolle
14-3FC EindhovenBV Veendam
14-3TOP OssFC Omniworld
16-3FC EmmenADO Den Haag

CD: The Gutter Twins - Saturnalia



Twee van de meest afgeleefde helden uit de Amerikaanse alternatieve rock hebben elkaar gevonden en noemen zich 'The Gutter Twins'. Greg Dulli en Mark Lanegan zou je gezien hun levensstijl (drank & drugs) niet een lange carrière in de muziek hebben gegeven. Maar aan de andere kant leven Keith Richards en Iggy Pop ook nog. Anders dan deze twee fossielen lijken Greg Dulli en Mark Lanegan hun top nog niet bereikt te hebben.

'Zeg 'ns AAA' scoort ook in theater

De vroegere tv-serie 'Zeg 'ns AAA' doet het ook goed in het theater. "Er zit een stukje nostalgie aan vast dat de mensen aanspreekt", legt acteur en producent Hans Cornelissen uit. "Dat deden we jaren geleden ook met de hele familie. Gewoon gezellig op de zaterdagavond voor de buis hangen kijkend naar 'Zeg 'ns AAA'. Alleen nu in het theater."

Woensdagavond beleeft de theaterreeks 'Met de assistente van dokter Van der Ploeg', die is gebaseerd op de populaire komedie, zijn honderdste voorstelling in Alphen aan den Rijn. "Er komen bloemen, taarten en champagne", vertelt Cornelissen, die in de voorstelling dokter Gert-Jan van der Ploeg speelt. "De champagne komt natuurlijk wel na de voorstelling, anders wordt het een dolle boel."

In 'Zeg 'ns AAA', het eerste toneelstuk over de serie die vier jaar geleden in de theaters te zien was, emigreert doktersechtpaar Lydie en Hans van der Ploeg naar Frankrijk om van hun pensioen te genieten. De praktijk wordt overgenomen door zoon Gert-Jan en zijn vrouw Wiep, opnieuw gespeeld door Cornelissen en Kiki Classen. Mien Dobbelsteen, gespeeld door Carry Tefsen, ondersteunt het nieuwe doktersechtpaar in hun dagelijks leven. De zoon van Gert-Jan, Pimmetje, zorgt voor de nodige verwikkelingen en de moeder van Mien loopt haar veelvuldig voor de voeten.

Met de emigratie van het oude doktersechtpaar in de eerdere productie was er geen rol meer weggelegd voor acteurs Sjoukje Hooymayer en Manfred de Graaf in 'Met de assistente van dokter Van der Ploeg'. "Sjoukje is maanden geleden in Bussum naar de voorstelling komen kijken en vond het helemaal leuk", vertelt de 51-jarige Cornelissen. "Maar ze was zelf wel heel erg blij dat ze niet meer al die uren in de file hoefde te staan."

'Met de assistente van dokter Van der Ploeg' is nog tot en met 15 april in de theaters te zien.

China van zwarte lijst af

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten hebben China geschrapt van de lijst van ergste schenders van de mensenrechten ter wereld. Dat komt China erg goed uit, want over vijf maanden begint in de Chinese hoofdstad Peking de Olympische Spelen.

Waarom China van de lijst is gehaald is niet bekend, het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf namelijk geen motivatie voor de stap om China uit het overzicht van 'zwaarste gevallen' te verwijderen. In het rapport wordt de algemene situatie van de mensenrechten in de communistische staat wel "slecht" genoemd.

Aan de lijst die vandaag in Washington bekend werd gemaakt zijn Syrië, Oezbekistan en Sudan toegevoegd. Zwarte lijst zou nog wel bij de plaatselijke Chinees te bestellen zijn. Nummertje 37.

Haze wordt helemaal gratis

Haze zal bij de release helemaal gratis zijn, althans in Canada. EB Games, een grote gameswinkelketen, heeft een actie verzonnen waardoor je Haze uiteindelijk voor niets kunt spelen. Ten eerste moet je de game pre-orderen. Als het spel vervolgens is uitgekomen kun je het een week lang spelen zoveel je wilt. Als je er echter op bent uitgekeken kun je het spel zonder consequenties terugbrengen naar EB Games die je vervolgens een tegoedbon met dezelfde waarde als Haze teruggeven.

Slimme actie van EB Games, want of je het spel nou houdt of niet, uiteindelijk moet je de tegoedbon toch uitgeven bij dezelfde keten. Of er een eventuele actie in Nederland zal komen valt te betwijfelen, maar het blijft natuurlijk leuk om de hoop erin te houden.

Van Geel: geen seks in Vondelpark

Icoon Politiek Pieter van Geel, de leider van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, vindt dat Amsterdam ''cruisen'' in het Vondelpark niet zou moeten gedogen.

''Seks in het openbaar wordt dan in het park niet meer bestraft, want niemand zou er last van hebben. Als we die glijbaan opgaan, waar eindigen we dan?'' Aldus van Geel in zijn weekboek op zijn internetsite.

Hij reageert op ''het geluid'' uit Amsterdam, dat dit zou moeten mogen. De CDA-fractievoorzitter vindt dat dit in schril contrast staat met de ''vuist'' die PvdA wethouder Lodewijk Asscher maakt tegen de Wallen. En gelukkig gaf ook burgemeester Job Cohen aan, dat hij hier nog eens goed over na moet denken, aldus Van Geel.

Altaïr druk bezig op screens Assassin's Creed voor PC

Altaïr heeft zijn acrobatische kunsten al laten zien op de Xbox 360 en de PLAYSTATION 3, maar hij is de PC niet vergeten. Om ons even aan dit feit te herinneren zijn er drie screens vrij gegeven waarin we onze favoriete assassijn lekker ouderwets bezig zien.

De PC versie van Assassin's Creed verschijnt volgende maand. Om het wachten te compenseren zitten er een aantal extra missies in onder het mom van een director's cut.


Provocatieve kunst station RAI verwijderd

Icoon KunstKunstenaar Hugo Kaagman die zijn studio op station Amsterdam RAI heeft en daar ook exposeert, heeft een aantal kunstwerken op verzoek van de politie verwijderd. Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail haalde Kaagman de prenten weg na een ''vriendelijk verzoek'' van de politie.

De agenten hadden de kunstenaar gewezen op de mogelijke gevolgen voor zijn atelier en zijn eigen veiligheid. Op de kunstwerken was onder meer een pin-up vrouw in boerka te zien, alsmede een prent waarop Theo van Gogh stond met de tekst 'Out of order', versierd met een geitenneuker. Dergelijke inhoud zou volgens de politie mogelijk tot geweld kunnen leiden.

Volgens de kunstenaar hing een van weggehaalde prenten met daarop Wilders, met op de achtergrond Adolf Hitler in vol nazi-ornaat, al een maand op het station. Naar eigen zeggen van Kaagman is dit zijn manier om op de 'Wildersgekte' in te spelen.

De kunstenaar is overigens boos en zegt dat het hem in zijn carrière nog niet eerder is overkomen dat hem uit veiligheidsoverwegingen werd geadviseerd werk te verwijderen. Hij voelt zich ''beknot in zijn vrijheid als kunstenaar''.



Hier meer beelden

Geen wereldwijde multiplayer voor Army of two

Als je al plannen had gemaakt om met Amerikaanse vrienden Army of Two te gaan spelen over Xbox Live, moet je die plannen gaan bijstellen. De multiplayer is namelijk niet regio-vrij. In de manual staat te lezen dat multiplayer alleen mogelijk is tussen twee PAL-spelers. Een EA developer op het officiële EA forum speculeert dat het gedaan is om lag te voorkomen.
Of dit ook voor de Ps3 versie geldt is nog niet bekend.

Veel verschillende Metal Gears in Metal Gear Solid 4 screens

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is waarschijnlijk de belangrijkste release voor Sony dit jaar, en voor veel gamers zal 12 juni 2008 in hun agenda genoteerd staan. In deze game zullen we eindelijk antwoord krijgen op alle vragen van afgelopen games, en weten we hoe het verhaal van Snake, dat 20 jaar geleden begon, zal eindigen.

Konami heeft 5 nieuwe screenshots vrij gegeven waarin we onder andere een oude bekende tegen komen, namelijk Metal Gear Rex, en zien we heel wat vijanden tegen wie Snake het vanaf 12 juni mag opnemen.





KNMI waarschuwt voor fikse storm

Volgens het KNMI kan Nederland zich opmaken voor zware windstoten. Woensdag wordt er langs de kust een westerstorm van windkracht 9 verwacht. Het weerinstituut waarschuwt voor windsnelheden van rond de 110 kilometer per uur. Een woordvoerder van het KNMI meldt dat het hoogtepunt van de storm rond het middaguur zal liggen.

De wind zal morgen in de loop van de ochtend aantrekken. Naar verwachting zullen de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland het zwaarst getroffen worden. In het binnenland zullen de windsnelheden oplopen tot 100 kilometer per uur. Aan het einde van de middag zal de storm in sterkte afnemen. Ondanks de hoge windsnelheden verwacht het KNMI niet veel schade.

Venlose families Wilders met dood bedreigd

Icoon BinnenlandsVenlonaren met de achternaam Wilders worden met de dood bedreigd. Drie van hen hebben aangifte gedaan bij de politie, meldt actualiteitenrubriek EénVandaag dinsdag. Zij krijgen politiebescherming.

PVV-leider Geert Wilders, die eind deze maand zijn antikoranfilm vertoont, komt uit Venlo. 'Fitna' leidt wereldwijd tot de nodige commotie. De briefschrijver zou eisen dat de ontvanger er alles aan doet om uitzending van de film tegen te houden. Zo niet, dan zou de eerste dode die na het uitkomen van de film valt iemand van deze familie Wilders zijn.

De ontvangers van de brief zeggen helemaal geen familie van de PVV-voorman te zijn.

China voorkomt zelfmoordaanslag op Peking

Voor de tweede keer binnen een week meldt China dat een poging om een aanslag te plegen in of op Peking, is voorkomen. Een 19-jarige moslima werd tijdens een veiligheidcontrole betrapt toen bleek dat ze in een vliegtuig zat met twee blikjes benzine. Het betrof een binnenlandse lijnvlucht naar Peking.

De verijdelde kaping van het vliegtuig werd vrijdag veertig minuten na vertrek ontdekt toen het meisje met de blikjes naar het toilet ging. Na een noodlanding werden vier betrokkenen gearresteerd. Het was volgens onbevestigde berichten hun bedoeling het vliegtuig neer te laten storten.

Het is de tweede melding van terreur door islamitische Oeigoeren, die de westelijke provincie Xinjiang bevolken. Zondag werd al gemeld dat China hier een netwerk heeft opgerold dat aanslagen op de Olympische Spelen beraamde.

Oejgoeren zijn een van oorsprong Turks volk dat een minderheidsgroep vormt in de Chinese autonome regio Xinjiang. Er wonen daar circa 8 miljoen Oeigoeren die fel gekant zijn tegen de Chinese dominantie in hun olierijke gebied. China heeft de Oiegoerse groepering East Turkestan Islamitic Movement (ETIM) op de internationale terroristenlijst van organisatie met banden met Bin Ladens al-Qaeda laten zetten.

Oeigoeren in ballingschap beschuldigen China er evenwel van de Oeigoeren in diskrediet brengen. De terroristische complotten zouden ''fabricaties van Peking zijn om de nieuwe politiecampagne tegen de Oeigoeren te rechtvaardigen''.

Drie maal binnen vijf uur dronken achter stuur

Icoon Opmerkelijk Een 23-jarige vrouw uit Australië is in vijf uur tijd maar liefst drie keer aangehouden voor het rijden onder invloed. Haar rijbewijs is voor een periode van twee jaar ingetrokken en zij moet een boete van 1.075 euro betalen.

De vrouw reed rond half zes in de ochtend voor de eerste keer in een politiefuik. De uitslag van haar blaastest was positief, waarop de agenten haar rijbewijs introkken. Binnen een uur werd dronken vrouw door dezelfde agenten weer in haar auto aangehouden. Ze was weer achter het stuur gaan zitten om de auto te verplaatsen en zo te voorkomen dat haar auto werd weggetakeld.

De vrouw moest mee naar het bureau, maar mocht na twee uurtjes in de cel de straat weer op. Nog geen anderhalf uur later was zij alweer terug.. De reden was dat de vrouw voor de derde keer met te veel alcohol op achter het stuur was gaan zitten. Toen zij een politiewagen inhaalde, viel het afwijkende rijgedrag op. Ze werd aan de kant gezet, moest wederom blazen en het apparaat constateerde voor de derde keer een te hoge waarde.

Als reden voor haar ontoelaatbare gedrag, voerde de Australische haar scheiding en de opvoeding van haar drie kinderen aan. De verantwoordelijke minister heeft aangekondigd de wet te wijzigen. Wie binnen drie jaar voor de tweede keer wordt gepakt voor rijden onder invloed, is naast het rijbewijs ook zijn auto kwijt.

'Man moet sterkte urinestraal in gaten houden'

Als mannen zich sneller bij de dokter melden met plasklachten kan prostaatkanker beter worden bestreden. Dat adviseert de Nederlandse Vereniging voor Urologie aan de vooravond van de viering van het honderdjarig bestaan van de organisatie.

Bij mannen vanaf de middelbare leeftijd is prostaatkanker de meestvoorkomende kankersoort. Uiteindelijk krijgt een op de elf mannen met de ziekte te maken. Het is een kankersoort die heel langzaam groeit. De ziekte openbaart zich vaak in een laat stadium.

Urologen stellen dat ze aan de kracht van de urinestraal van de patiënt veel kunnen aflezen over de conditie van de prostaat.

De vereniging van urologen houdt donderdag in het Haagse Kurhaus Hotel onder meer een debat over de vraag of er voor mannen een standaard prostaattest moet worden ingevoerd, net zoals er bij vrouwen vanaf 30 jaar een uitstrijkje wordt gemaakt. Dat uitstrijkje dient om eventuele baarmoederhalskanker op te sporen.

Illegale criminelen teisteren Haagse regio

Icoon MisdaadDe politie Haaglanden heeft de handen vol aan een groep van tweehonderd illegale vreemdelingen die de Haagse regio teisteren met diefstallen, berovingen en mishandelingen. Doordat ze weigeren hun identiteit te onthullen, kunnen ze niet het land worden uitgezet.

Vanwege hun criminele activiteiten hebben ze wel de status van 'ongewenste vreemdeling'. Dat betekent dat het voor hen strafbaar is om in Nederland te verblijven. Er staat zes maanden celstraf op. Maar als de politie ze daar voor oppakt, blijkt dat een rechter ze zelden een straf geeft voor het hier illegaal vertoeven. Dus moet de politie wachten totdat ze ze kunnen pakken voor een misdaad.

Politiecoördinator van het Team Veelplegers Rob Panka zegt daar over: ''Je wilt natuurlijk graag dat er iets mee gedaan wordt als je iemand oppakt. Maar wij kunnen de regeltjes niet veranderen. We moeten werken met de handvatten die we hebben.'' Vooralsnog blijven de criminele vreemdelingen dus gewoon op straat rondlopen en overlast veroorzaken.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

De Guzman in voorselectie Oranje

Jonathan de Guzman, speler van Feyenoord, is opgenomen in de voorselectie voor het duel met Oostenrijk op 26 maart. De definitieve selectie wordt op 21 maart bekend gemaakt.

De Guzman is de enige opvallende naam in de 29 spelers tellende voorselectie. De Feyenoorder beschikt sinds begin dit jaar over een Nederlands paspoort. De 20-jarige middenvelder zal waarschijnlijk ook met Foppe de Haan meegaan naar de Olympische Spelen.

De voorselectie:
Doel: Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg, Henk Timmer.
Verdediging: Wilfred Bouma, Johnny Heitinga, Tim de Cler, Urby Emanuelson, André Ooijer, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Mario Melchiot
Middenveld: Ibrahim Afellay, Jonathan de Guzman, Giovanni van Bronckhorst, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Clarence Seedorf, Danny Landzaat, Hedwiges Maduro, Demy de Zeeuw, David Mendes da Silva.
Aanval: Ryan Babel, Dirk Kuijt, Ruud van Nistelrooij, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Jan Vennegoor of Hesselink.

Bos: geen cent erbij voor politie-cao

Icoon Politie

Hoewel de politiebonden en minister Ter Horst van Binnenlandse zaken weer om de tafel zitten om te praten over de CAO, heeft minister Bos van Financiën laten weten dat er geen cent meer uitgetrokken wordt voor de politie-cao. Hij noemde het eerdere bod van minister Ter Horst "buitengewoon ruim" en hij vindt dat het tijd wordt dat de bonden nu ook een stap doen.

Bos vreest voor een zogenaamde 'loon-prijsspiraal' als er nog meer geld uitgetrokken wordt voor de politie. Volgens hem ging het eerdere bod van de minister al "bijna verder dan te verantwoorden is". Ook is hij "geschrokken" van berekeningen die het Centraal Planbureau eerder maakte. Daaruit blijkt dat de politiesalarissen helemaal niet zo slecht zijn als de politiebonden beweren.

 Minister Bos deed zijn uitspraken vandaag in gesprek met RTL Z. Hij wordt wekelijks door RTL Z geïnterviewd.

Minister Bos vindt het wel welletjes zo.

Brits-Duitse badlakenoorlog

Icoon Opmerkelijk Het gebruik om een ligstoel te 'reserveren' met een badlaken dreigt te ontaarden in een Brits-Duits conflict. De Britse commissie tegen discriminatie buigt zich over anti-Duitse uitlatingen van een kapitein van het Britse cruiseschip Oceana.

Kapitein Christopher Wells greep in toen het een paar keer tot een handgemeen dreigde te komen tussen Britse en Duitse gasten. Hij liet via luidsprekers verkondigen een dergelijk ''Germaans gedrag'' op zijn schip niet te tolereren.

Wells bood inmiddels zijn excuses aan. Hij wees erop dat hij met een Duitse vrouw is getrouwd. Duitse media adviseren Wells meer ligstoelen te plaatsen.

Japanse zussen verborgen miljoenen in dozen

Icoon Domme criminelenTwee Japanse zussen (64 en 55 jaar) hebben geld ter waarde van 37 miljoen euro in kartonnen dozen verborgen, om maar geen belasting te hoeven betalen. Het geld was in vijftig dozen opgeslagen in een schuurtje bij het huis van de oudste zus.

De dames hadden het geld van hun vader geërfd, die drie jaar geleden stierf. De vele miljoenen had hij in de vastgoedmarkt en de financiële wereld verdiend.

Cambuur haalt kunstgras weg

Cambuur Leeuwarden verruilt komende zomer het kunstgras voor echt gras. Het is inmiddels het zesde jaar dat Cambuur op kunstgras speelt, maar het 'nepgras' is van dusdanig slechte kwaliteit dat Cambuur het laat weghalen.

De KNVB keurde in de zomer van 2007 het kunstgras van Cambuur af. Na een opknapbeurt werd het veld alsnog goedgekeurd, maar was de kwaliteit nog steeds niet goed. Vanuit dat oogpunt heeft de Leeuwardse club besloten om het kunstgras te vervangen voor echt gras.

Afellay inzetbaar tegen Spurs

Het was twijfelachtig of Ibrahim Afellay fit zou zijn voor het duel tegen Tottenham Hotspur dat woensdag wordt afgewerkt. Maar hij lijkt toch op tijd klaar te zijn voor het UEFA-cup duel.

Ibrahim Afellay kampt met een rugblessure. Na de training van dinsdag zag het er echter goed uit. "Alles ziet er goed uit”, zei Sef Vergoossen, trainer van PSV. "Ik denk dat Afellay gewoon kan spelen.”

PSV verdedigt in Eindhoven een 1-0 voorsprong. Het enige doelpunt werd vorige week gescoord door uitblinker Farfan. PSV start vermoedelijk in dezelfde opstelling als in de heenwedstrijd. Dat zou dus betekenen dat Otman Bakkal, Danko Lazovic en Balazs Dzsudzsak op de reservebank moeten plaatsnemen.

Noppenfolie op je Wii

Bandai Namco brengt Mugen Puti Puti naar WiiWare onder de naam Ouchen Mugen Puti Puti. Wie zich nou afvraagt wat Mugen Puti Puti is, moet hier klikken. (Waarschuwing: Hypnotiserend) Mugen Puti Puti is een speeltje dat al erg goed verkocht in Japan, waar je de hele tijd noppenfolie kapot moet drukken. Hoe dit werkt in gamevorm is niet helemaal duidelijk, maar uitgebreid wordt de game wel: er zijn 40 stages aanwezig, een mode om je stress te tellen en een co-op mode.

Alhoewel deze game onder het kopje 'Japanse zooi die hier nooit uitkomt' valt, is de kans wat groter dat het hier toch wel te verkrijgen zal zijn, omdat de game naar WiiWare komt. WiiWare is de dienst waar je games kan downloaden. De game wordt in Japan in de lente verwacht.




Dit, maar dan anders.

Politiebonden en minister weer in gesprek

Icoon BinnenlandsMinister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) hervat dinsdag de gesprekken met de politievakbonden over een nieuwe cao. Dat heeft het ministerie dinsdag bevestigd. Het gesprek begint dinsdag in het begin van de middag op een geheime locatie.

Het gesprek vindt plaats op initiatief van de politiebonden. De Nederlandse Politiebond(NPB) maakte dat eerder op de dag bekend. NPB-voorzitter Hans van Duijn reageerde verheugd op het nieuws dat de minister de uitnodiging accepteerde. "Dat is belangrijk nieuws", zei de voorzitter van de grootste politievakbond.

De aanzegging voor nieuwe acties, de vereiste aankondiging, is met een dag verschoven naar woensdag om 'onnodige druk' te vermijden. In en persverklaring stelt NPB-voorzitter Hans van Duijn dat de politiebonden 'alles in het werk' stellen om uit het cao-conflict te komen. Vrijdag liepen urenlange onderhandelingen op niets uit. Ter Horst verliet toen de onderhandelngen nadat haar bod niet door de bonden was geaccepteerd.

Rechtbank torpedeert coffeeshopplan Maastricht

Icoon BinnenlandsDe langgekoesterde wens van de gemeente Maastricht om enkele coffeeshops te verplaatsen naar de rand van de stad is een halt toe geroepen. Het nabijgelegen Eijsden was evenals de Belgische gemeenten Voeren en Visé naar de rechter gestapt uit vrees voor overlast. De rechtbank in Maastricht stelde hen dinsdag in het gelijk.

Als voorbeelden van overlast noemt de rechtbank zogenoemde drugsrunners, verloedering, geluidsoverlast, rondzwervende personen, parkeeroverlast en hinderlijk gedrag. Ook zouden de coffeeshops een aanzuigende werking op langsfietsende scholieren hebben. De shops Mississippi, Smokey en De Smurf hadden ingestemd met een verhuizing.

De gemeente Maastricht is in haar besluit ten onrechte voorbij gegaan aan de belangen van de omliggende gemeenten, stelt de rechtbank. Ook zou de Limburgse hoofdstad onvoldoende hebben aangetoond dat de gewenste 'coffeecorner' een tijdelijke maatregel zou zijn. De rechtbank erkent dat op elkaar gestapelde coffeeshops maatschappelijke verloedering tot gevolg kunnen hebben en gevoelens van onveiligheid oproepen. Bouwvergunningen die al verstrekt waren zijn door de rechtbank geschorst. De gemeente Maastricht komt later in de middag met een reactie over de directe gevolgen.



Het voornemen van Maastricht om een 'wietboulevard' buiten het centrum te creëren dateert van eind 2005. In de zomer van 2006 kwam burgemeester Gerd Leers de buurgemeenten nog tegemoet door het 'plan coffeecorner' uit te stellen. Leers hoopt met het plan af te zijn van de overlast die wordt veroorzaakt door een deel van de 1,1 miljoen drugstoeristen die de stad jaarlijks bezoeken. Ook vanuit België klonk protest, omdat de overlast slechts verplaatst zou worden.

Overigens wekt de term wietboulevard volgens de gemeente ten onrechte het beeld dat er een rijtje coffeeshops aan de rand van de stad verrijst. De gemeente spreekt van coffeecorner omdat het plan voorziet in een of twee grote panden waarin de verschillende coffeeshops allemaal hun plek moeten vinden.

Sea Shepherd stopt actie tegen Japanse walvisvangst

Icoon BuitenlandsDe milieubeschermingsbeweging Sea Shepherd die in de wateren bij Antarctica campagne voerde tegen de Japanse walvisvangst, heeft haar acties voor dit seizoen beëindigd. Het schip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, heeft geen brandstof meer, zegt de organisatie op haar website.

Sea Shepherd zegt met haar acties tegen de Japanse walvisvaarders minstens vijfhonderd walvissen te hebben gered. Paul Watson, de kapitein van de Steve Irwin, sprak van 'een enorm succes'. Volgens hem hebben de Japanners sinds 23 februari geen walvissen meer kunnen doden. De Japanse walvisvaarders hadden een quotum van ongeveer duizend dieren gesteld. Japan zegt niet hoeveel walvissen zijn gevangen.

Actievoerders van Sea Shepherd gooiden vorige week ranzige boter naar een Japanse walvisvaarder, die reageerde met het afvuren van zogeheten stun grenades, granaten die veel lawaai maar geen scherven produceren. Watson zei dat hij door een kogel werd getroffen, maar dankzij een kogelvrij vest geen verwondingen opliep. Japan ontkent dat met vuurwapens is geschoten.

Watson wijst een reprimande van de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) van de hand, die de beweging vorige week verweet 'de veiligheid op zee in gevaar te brengen'. "Terwijl zij in Londen over walvissen aan het praten waren, waren wij hier bezig de walvissen werkelijk te beschermen", zei Watson. "Ik denk dat wij onze cliënten, de walvissen, zo goed als mogelijk is hebben gediend."

Film Wilders toch niet Nieuwspoort

Icoon PolitiekGeert Wilders presenteert zijn antikoranfilm 'Fitna' hoogstwaarschijnlijk niet in het Haagse perscentrum Nieuwspoort. De kosten voor de beveiliging zijn te hoog. Dat heeft Wilders dinsdag gezegd.

De totale beveiligingskosten bedragen volgens Wilders drie à vier ton. Wilders baseert zich daarbij op het advies dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, Tjibbe Joustra, aan Nieuwspoort heeft uitgebracht. De PVV-leider moet dat bedrag zelf betalen.

Het gaat vooral om de huur van detectiepoortjes. Die moeten van Joustra blijven staan vanaf het moment dat de presentatie wordt aangekondigd tot drie weken na de presentatie van de film. "Als ik het geld al had, ging ik het niet uitgeven aan een persconferentie", stelt Wilders.

Ook speelt mee dat eigenaren van tegenover Nieuwspoort gelegen winkels hebben aangekondigd eventuele schade op Nieuwspoort te verhalen. Het bestuur van Nieuwspoort vergadert woensdag nog over de mogelijkheden voor Wilders om zijn film in het perscentrum te presenteren, maar Wilders gaat er vanuit dat dat niet tot een andere conclusie leidt.

Eerder werd duidelijk dat Wilders geen omroep bereid heeft gevonden om zijn film op tv uit te zenden. Hoe hij de film nu publiek maakt, is nog niet duidelijk. Wilders onderzoekt naar eigen zeggen wat de mogelijkheden zijn. "Het wordt niet gemakkelijk."

Wilders vindt verder dat premier Jan Peter Balkenende (CDA) en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) zich moeten uitspreken over de recente demonstraties tegen de film van Wilders in Afghanistan, waarbij Nederlandse vlaggen worden verbrand. Afghaanse demonstranten riepen ook herhaaldelijk op tot het vertrek van de Nederlandse troepen uit het land. "Wij helpen jullie, maar als jullie onze vlag gaan verbranden: bekijk het maar", moet volgens Wilders de boodschap van het kabinet aan de Afghanen zijn.

Loting WK Snooker

Titelverdediger John Higgins zal bij het wereldkampioenschap snooker in de eerste ronde uitkomen tegen Matthew Stevens. Hieronder vind je de rest van de loting, die vandaag werd verricht.

Voor Higgins is het een vrij lastige loting, ondanks Stevens' matige prestaties het afgelopen jaar. De voorlopige nummer één van de wereld, Ronnie O'Sullivan, treft de zeventienjarige Chinees Liu Chuang in de eerste ronde, die zich kwalificeerde via de voorrondes. Zevenvoudig kampioen Stephen Hendry ontmoet Mark Allen, terwijl de man in vorm, Mark Selby, het opneemt tegen Mark King.

Loting eerste ronde

John Higgins (SCO) - Matthew Stevens (WAL)
Ryan Day (WAL) - Michael Judge (IRE)

Ding Junhui (CHN) - Marco Fu (HKG)
Stephen Hendry (SCO) - Mark Allen (NIR)

Ronnie O'Sullivan (ENG) - Liu Chuang (CHN)
Mark J. Williams (SCO) - Mark Davis (ENG)

Stephen Lee (ENG) - Joe Swail (NIR)
Ken Doherty (IRE) - Liang Wenbo (CHN)

Shaun Murphy (ENG) - Dave Harold (ENG)
Allister Carter (ENG) - Barry Hawkins (ENG)

Mark Selby (ENG) - Mark King (ENG)
Peter Ebdon (ENG) - Jamie Cope (ENG)

Neil Robertson (AUS) - Nigel Bond (ENG)
Stephen Maguire (SCO) - Anthony Hamilton (ENG)

Steve Davis (ENG) - Stuart Bingham (ENG)
Graeme Dott (SCO) - Joe Perry (ENG)


Het toernooi vindt plaats in het Engelse Sheffield en begint op 19 april. De finale wordt op 3 en 4 mei afgewerkt.

Tilburger komt om bij bedrijfsongeval

Icoon BinnenlandsEen 32-jarige Tilburger is dinsdagochtend om het leven gekomen toen hij een container op zijn borst kreeg. Hij was op slag dood, meldt de Arbeidsinspectie.

De monteur was met een collega rond 11.00 uur aan het werk in een metaalrecyclingsbedrijf aan de Hastelweg in Eindhoven. Zijn collega kon net op tijd weg komen toen de container naar beneden viel.

Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie weet niet hoe zwaar of groot de container was.

PvdA toch akkoord met gratis schoolboeken

Icoon PolitiekDe PvdA stemt toch in met het plan van het kabinet om schoolboeken gratis te maken in het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat er een Kamermeerderheid voor is. Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) heeft genoeg garanties gegeven dat scholen zelf kunnen blijven bepalen welke boeken zij gebruiken, zei PvdA-Kamerlid Margot Kraneveldt dinsdag.

"De PvdA gaat volmondig akkoord", zei Kraneveldt. De PvdA is in principe voorstander van gratis schoolboeken, maar sloeg aan het twijfelen over het kabinetsplan omdat onzeker zou zijn of scholen wel zelf hun lesmethodes konden blijven uitkiezen. De vanaf 2009 verplichte Europese aanbesteding zou dat onzeker maken, zo bleek uit een juridisch rapport dat de Groep Educatieve Uitgeverijen onlangs publiceerde.

De PvdA-fractie was verder bang dat de aanbesteding scholen te veel werk zou bezorgen. Ook die zorg heeft Van Bijsterveldt weggenomen, zei Kraneveldt. "De administratieve rompslomp valt echt wel mee."

De PvdA was nodig om het plan voor de invoering van gratis schoolboeken aan een meerderheid in de Tweede Kamer te helpen. Verder zijn alleen het CDA en de ChristenUnie voor.

De SP en GroenLinks zijn eigenlijk ook vóór gratis schoolboeken, maar keerden zich tegen het kabinetsplan vanwege de vele kritiek die het losmaakte. Schoolbesturen, onderwijsbonden en de scholierenorganisatie Laks zijn tegen of hebben ernstige bedenkingen. Zij vrezen veel bureaucratie en juridische procedures als gevolg van de aanbesteding. De Raad van State trekt bovendien in twijfel of het plan zal leiden tot goedkopere schoolboeken, wat de bedoeling is.

'Homo's erger dan terroristen'

Icoon PolitiekVolgens de Amerikaanse politica Sally Kern uit Oklahoma vormen homo's een groter probleem dan terroristen. Het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden luidt de noodklokken, nu ze merkt dat homofielen de macht in veel gemeenten overnemen.

Emancipatie van homo's en lesbiënnes noemt Kern 'kanker in de grote teen', immers: "Daar begint het mee en dan verspreidt het zich en vernietigt het hele land".

Kern zei dit allemaal tijdens een bijeenkomst met vijftig kiesgerechtigden en had niet verwacht dat het naar buiten zou komen. Desalniettemin vindt ze dat ze het volste recht heeft om dit soort uitspraken te verkondigen.

Haar betoog is hier na te luisteren.

Met dank aan ronflonflon voor de submit.

11 maanden eis voor moord A'damse scholier

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren elf maanden cel geëist tegen de 14-jarige jongen Hüseyin P. voor het neersteken van zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari vorig jaar oktober. Dat maakte justitie vandaag pas bekend.

Mokhtari werd buiten de hekken van het TeC-college in Amsterdam Slotervaart in zijn nek gestoken. Korte tijd later overleed hij in het ziekenhuis. Het OM verdenkt de jongen ervan zijn klasgenoot opzettelijk van het leven te hebben beroofd, aldus een woordvoerder.

De zaak had plaats achter gesloten deuren, aangezien Hüseyin minderjarig is. De jongen zit nog altijd vast.

De officier van justitie eiste verder een voorwaardelijke plaatsing in een justitiële jeugdinrichting (zogeheten PIJ-matregel) omdat de verdachte volgens het OM enigszins verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn.

Advocaat Bram Moszkowicz sprak tijdens de zitting van noodweerexces, een vorm van zelfverdediging. Volgens hem is zijn cliënt lang tijd op school gepest. Moszkowicz pleitte dan ook voor ontslag van rechtsvervolging, aldus een woordvoerder van het OM.

De rechter doet op 20 maart uitspraak.

Stakingen bedreigen Topper van het Noorden

De 'Topper van het Noorden' aankomende vrijdag is onzeker. Politiebond ACP onderzoekt of ze vrijdag opnieuw gaat staken, waardoor er vrees in Groningen bestaat over de wedstrijd die dag tegen hun rivaal SC Heerenveen.

De politie heeft een belofte gedaan om geen voetbalwedstrijden meer te treffen met hun stakingen. De wedstrijd van vrijdag is voor zowel FC Groningen als SC Heerenveen erg belangrijk. Bij verlies gaat de aansluiting bij de subtop verloren. Later deze week zal er een beslissing komen over het duel.

Ook verpleegkundigen en onderwijzers eisen hogere lonen

Icoon StakingNaast de politieagenten eisen nu ook verpleegkundigen en leraren een hoger loon. De 300.000 verplegers van ons land willen dezelfde loonstijging als agenten. De vakbonden AbvaKabo FNV en NU'91 melden in de Volkskrant: "Onze leden zullen geen genoegen nemen met minder dan 3 procent nu ze zien dat de politie zelfs de straat op gaat voor meer dan dat". Het bruto salaris van een verpleger varieert van 1.900 tot 2.560 euro per maand.

In het onderwijs lijkt de ontevredenheid nog groter. De Algemene OnderwijsBond (AOb) is "bezig met een actietraject" om hogere salarissen voor leraren af te dwingen. De bond eist duidelijkheid van minister Plasterk over zijn beloofde inzet van 1,1 miljard euro om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken.

De AOB wil naast hogere lonen ook afspraken maken over leraren die carrière willen maken èn les willen blijven geven. Schept Plasterk niet uiterlijk deze maand duidelijkheid, dan volgen in mei acties, dreigt de AOb.

Echtpaar belandt op persconferentie eigen vermissing

Icoon OpmerkelijkHet echtpaar Ostell uit Melbourne mag dan 50+ zijn, ze gedragen zich nog lekker als een stel verliefde pubers. Vorige week besloten William en Heather van het ene op het andere moment hun koffers te pakken voor een spontane vakantie. Misschien iets te overhaast, want toen ze maandag thuis kwamen stond de politie op het punt daar een persconferentie te geven. Dochter Angela Hostell had haar ouders als vermist opgegeven.

William en Heather vertrokken vrijdag in een opwelling en zagen geen kans om hun dochter daar even over in te lichten. Heather probeerde het later uit te leggen aan de Australische journalisten: 'We besloten 's ochtends om te gaan en hebben dat aan een paar mensen laten weten. De buren wilden wel voor de hond zorgen. Onze dochter konden we alleen niet bereiken'.

Toen Angela al een paar dagen niets van haar ouders gehoord had, ging ze eens kijken bij haar ouderlijk huis. De deur was niet op slot, de auto verdwenen en de hond alleen thuis. Voor de doodongeruste Angela reden om de politie te bellen en haar ouders als vermist op te geven. Langzaam werd de onrust in Melbourne werd groter en de politie organiseerde een persconferentie in het huis van de familie Ostell. Toen die op het punt te beginnen stond, kwamen William en Heather doodleuk de oprit op rijden.

De kans bestaat dat het na de impulsvakantie iets minder gezellig wordt in huize Ostell. De hele commotie heeft het echtpaar behoorlijk laten schrikken en de beschuldigingen over de open gelaten deur vliegen over en weer. En dan is er natuurlijk nog dochter Angela, die zich doodgeschrokken is. William Ostell is zich er gelukkig van bewust: 'Ik heb een hoop goed te maken met haar'.

Milieuactivisten bezetten ecohuis Steenwijk

Icoon BinnenlandsActivisten van Groenfront! hebben maandagnacht het ecohuis in Steenwijk bezet. Met de bezetting hopen zij de sloop te voorkomen, zo is te lezen op de website van de organisatie. Ook eisen ze dat de overheid met de bouwer tot een akkoord komt om de woning te verplaatsen. De politie en de ME zullen de woning dinsdagmiddag ontruimen, volgens een woordvoerder.

De rechtbank in Zwolle oordeelde maandag dat de gemeente de ecologische woning mag afbreken. De gemeente Steenwijkerland, waar Steenwijk onder valt, wil het huis slopen omdat ecologisch architect Jan Husslage de maximale bouwtijd heeft overschreden. De gemeente is in overleg over de vraag wat er gaat gebeuren met de woning en de grond, zegt een woordvoerder van Steenwijkerland dinsdag. Het college hoopt uiterlijk woensdag een besluit te nemen.

Het ecohuis is een uniek project in Nederland, volgens Groenfront!. Bij de bouw is het milieu minimaal belast en ook de financiële kosten zijn laag: de gehele bouw heeft minder dan twintigduizend euro aan materiaal gekost. De woning weegt slechts 27 ton. Hierdoor is het huis goed op te tillen en te verplaatsen naar een andere locatie.

Feestje loopt volledig uit de hand

Icoon Opmerkelijk De 15-jarige Britse tiener Gemma Anscomb, heeft een feestje bij haar thuis volledig uit de hand laten lopen. Twee maanden geleden kwam er ook al een tiener in het nieuws, die zijn ouderlijk huis had uitgewoond. Gemma is echter nog iets verder gegaan.

De tiener had een aantal vrienden uitgenodigd om naar een video te kijken. Althans, dat is wat haar ouders dachten. De puber had via internet allerlei mensen uitgenodigd voor een wilde party. De gevolgen voor het huis waren desastreus.

Kennelijk was er veel bier ingeslagen, maar niet opgedronken, want er stond een flinke laag van het gele vocht op de vloer. Verder waren er laptops, sieraden en iPods gestolen. De slaapkamers zijn ook niet ongebruikt gebleven. Gemma’s kamer is gebruikt voor groepsseks en in de slaapkamer van haar zusje hebben de feestgangers onder andere ondergoed en handboeien achtergelaten.

In het hele huis zijn ook sporen van alcohol, weed en cocaïne gevonden en er is XTC aanwezig geweest. Dat laatste weet men, omdat de hond hier een overdosis van heeft gekregen en in coma is geraakt. De schoonmaakkosten zullen naar verwachting duizenden euro’s bedragen.

Feestbeest Gemma vindt het trouwens geen enkel probleem dat de hele wereld nu weet van haar feestgedrag. Het was ”Fucking good. Mama wou mij een lesje leren door het nieuws wereldkundig te maken, maar het enige dat ze bereikt heeft is dat de fuivers nu denken: "leuk, we halen de voorpagina's van het nieuws!”” Ze is echter wel boos op haar ouders, omdat zij het feestje hebben verstoord.

'Geit per uur voor seks te huur'

Icoon BinnenlandsPvdA-Kamerlid Harm Evert Waalkens verdiepte zich in het fenomeen 'seks met dieren'. De resultaten zijn niet flateus te noemen: Maar liefst 65 procent van alle dierenporno komt uit Nederland. Waalkens heeft een wetsvoorstel ingediend om daar een halt aan toe te roepen.

Niet iedereen is even blij met het voorstel. Verontwaardigde leden van de dierenpornobranche bestookten de politicus met telefoontjes, om hem op andere gedachten te brengen. "Weet je wel dat wij voor een hoop werkgelegenheid zorgen? Wil je dat allemaal de nek omdraaien?".

De PvdA-er heeft geen joker nodig om die vraag te beantwoorden: "Dat is nou precies mijn bedoeling," zegt hij gedreven. Zijn wetsvoorstel houdt in dat personen die ontucht met dieren plegen maximaal één jaar achter slot en grendel moeten doorbrengen.

De huidige wetgeving verbiedt het bedrijven van de dierenliefde enkel wanneer de gezondheid van het dier daaronder lijdt. Waalkens: "Dieren zijn net als kinderen kwetsbaar. Ze kunnen zichzelf niet beschermen tegen misbruik. Daarom moeten wij dat doen".

De PvdA-er, die ook werkzaam is als veehouder, begon zijn onderzoek naar aanleiding van een nieuwsbericht over drie vrouwelijke Afrikaanse asielzoekers, die in 2004 in ons land werden gedwongen om seks te hebben met dieren. Hij dwaalde onder meer het internet af. "Wat ik tegenkwam is inderdaad met geen pen te beschrijven. Je kunt bij wijze van spreken een geit voor een uur huren." Nederland loopt volgens hem ver achter op het gebied van wetgeving, waardoor het land zou zijn veranderd in "een toevluchtsoord voor dat soort films".


Binnenkort verboden?


Met dank aan crv voor de submit.

[NASCAR] Uitslag Kobalt Tools 500

Kyle 'Rowdy' Busch (#18) heeft de Kobalt Tools 500 op de Atlanta Motor Speedway gewonnen. De coureur van Joe Gibbs Racing kwam met een ruime voorsprong als eerste over de lijn, gevolgd door zijn teamgenoot Tony Stewart (#20). Het was de eerste overwinning van Toyota in de NASCAR Sprint Cup Series.

Kyle Busch, ook wel Rowdy Busch genoemd vanwege zijn 'loose'-rijstijl, was de hele race van voren te vinden. Toen uiteindelijk Carl Edwards (#99) zijn transmissie in rook op zag gaan na het grootste deel van de race aan de leiding te hebben gelegen, bleek niemand Kyle Busch meer bij te kunnen houden.

Dankzij Busch behaalde Toyota haar eerste overwinning in de NASCAR Sprint Cup Series. Het heeft 40 races geduurd voordat het er van kwam. Iedereen in het paddock is er zeker van dat er nog vele overwinningen zullen volgen voor het Japanse automerk. Het was sinds 13 juni 1954 niet meer voorgekomen dat een buitenlandse autofabrikant een race won in de topklasse van NASCAR. Toen won Al Keller in een Jaguar de race op Lindon Airport. Toyota had al eerder races gewonnen in de Craftsman Truck Series en de Nationwide Series, andere onderdelen binnen NASCAR.

Veel kritiek was er dit weekend wederom op de Goodyear-banden. De banden bleken een veel te harde samenstelling te hebben waardoor het inhalen haast onmogelijk bleek. Veel coureurs gaven aan dat wanneer er iemand naast hen kwam te rijden ze het gas gewoon loslieten omdat ze bang waren te crashen. Tony Stewart was erg verbaal over de kwestie en opperde zelfs dat Goodyear de sport maar moest verlaten en dat Firestone of Hoosier veel beter werk konden leveren.

Siamese tweeling wil een kind

Icoon OpmerkelijkToen de Siamese tweeling Abigail en Brittany Hensel in 1990 ter wereld kwam in het Amerikaanse Carver County dachten de artsen niet dat de meisjes het zouden overleven. Ze vonden het ook te riskant om een operatie uit te voeren om de meisjes te scheiden.

Nu is de tweeling achttien jaar en naar eigen zeggen zijn ze erg gelukkig. Leren lopen deden ze toen ze vijftien maanden oud waren. Toen ze zestien waren haalden ze, apart van elkaar, hun rijbewijs. Hiervoor deden ze twee keer rijexamen. Tijdens het rijden heeft Abigail de controle over de pedalen en de versnellingspook, Britanny voert het gezag over de knipperlichten en het licht.

Net zoals het autorijden doen ze verder alles samen, ze spelen piano en basketbal. Ook delen ze hun bovenlijf met elkaar. Ze hebben veel organen dubbel zoals het hart, de maag, en de longen. Ze hebben echter maar één baarmoeder, en dat is de inzet van hun grote wens: ze willen beiden graag moeder worden. Dit is medisch gezien wel mogelijk maar er is alleen een probleem, ze moeten eerst nog een man vinden die hun droom waar kan maken.

Foto's van de tweeling zijn hier te vinden.

Met dank aan Eisbaer voor de submit.

Brawn vol vertrouwen over 2008

Ross Brawn gelooft dat de nieuwe aerodynamica van het Honda F1-team ervoor zal zorgen dat het team competitiever wordt. Vorig jaar eindigde het Japanse team op twee na laatste.

De oud-technisch directeur van Ferrari die vorig jaar een sabbatical nam, heeft dit seizoen de leiding over de Japanse renstal. De Brit heeft een stuk meer vertrouwen in de nieuwe RA108 na tests in Jerez de la Frontera vorige week.

"We moeten niet direct teveel hooi op onze vork nemen, maar ik ben tevreden met de vooruitgang die we vorige week hebben geboekt. De nieuwe wagen is veel constanter in de lange runs", aldus Brawn. Honda probeert een teleurstellend 2007 snel te vergeten. Coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello behaalden toen respectievelijk zes en nul punten.

"Ik denk dat we met een groep wagens in het middenveld zullen vechten dit seizoen, maar niet met de voorste", meldde de Britse teambaas. "We moeten in Melbourne goed werk zien te verrichten, want zelfs in de middenmoot zit het zeer dicht bij elkaar." Brawn verwacht dat teams als BMW, Williams, Renault en Red Bull gelijkwaardige rondetijden zullen neerzetten.

Advies: RTL8 inruilen voor Arabische tv

Icoon TelevisieDe Algemene Programmaraad van de Amsterdamse kabeltelevisie wil dat de Arabische amusementszender Rotana Europe TV wordt opgenomen in het aanvullende pakket van UPC. Daarvoor zou RTL8 moeten wijken. Die zender voegt weinig toe, zo meent de Programmaraad. RTL8 is de opvolger van het door RTL overgenomen Tien (Talpa).

Vorig jaar wilde de de Programmaraad Rotana al hebben in plaats van RTL7. Dat leidde tot nogal wat ophef. UPC negeerde overigens toen het advies van de raad. UPC is ook niet verplicht dat advies over te nemen, in tegenstelling tot adviezen voor het basispakket.

Voor het basispakket wil de Programmaraad dat de Duits-Franse cultuurzender Arte de plaats gaat innemen van CNN.

'Islamisering'
De Partij voor de Vrijheid (PVV) zal minister Ronald Plasterk vragen stellen over de (mogelijke) komst van Rotana Europe. De PVV is bang voor een ''islamisering'' van de Amsterdamse kabel.

Overigens valt het met het moslimgehalte van Rotana Europe TV wel mee. De meeste dames op die zender zien er westerser uit dan menige vrouw hier. Rotana Europe is het speeltje van de uiterst rijke Saoedische prins Al Waleed. ''Kijkend naar Rotana lijkt RTL 4 bijna een lokale omroep uit de jaren zeventig'', zo luidde vorig jaar een conclusie van een recensent naar aanleiding van een VPRO-documentaire.



Promo-beeld Rotana Europe

Met dank aan Willy84 voor de submit.

Toch voice chat met Super Smash Bros. Brawl?

Super Smash Bros. Brawl is in Amerika al een tijdje uit, maar zoals bekend kan je niet met elkaar praten, wat soms tot irritatie kan leiden. Onze vrienden van Joystiq hebben vijf manieren gevonden waarmee je die stilte kan doorbreken. Door gebruik te maken van andere consoles of je computer kun je ook op de Wii met je vrienden praten die mijlenver van je vandaan wonen.

Voice chat op de Wii kan op de volgende vijf manieren:

quote
* Xbox Live: oftewel 'Brawl LIVE®'. Gewoon een private chat met je vriend ingaan en je bent klaar om te spelen. Heb je meer dan één vriend? Geen probleem, ga gewoon naar een Halo 3 lobby. (Iedereen heeft toch Halo 3?)

* PlayStation Network: Start een nieuwe chat onder de "friends" optie in de Cross Media Bar (XMB). Nodig al je vrienden uit en praat maar los. Werkt en klinkt prima! USB en Bluetooth compatible.

* Skype: Maak gebruik van de Conference call functie.

* TeamSpeak of Ventrilo: Guilds en Clans gebruiken deze programma's al jaren om met elkaar te praten tijdens het spelen. Waarom zou het niet werken voor SSBB?

* Nintendo DS: Gebruikt Metroid Prime Hunters of Pokémon Diamond of Pearl. Helaas moeten hiervoor nóg meer friend codes ingevoerd worden. Er zijn ook homebrew mogelijkheden.


Als niets van dit werkt, kun je natuurlijk ook nog je oude vertrouwde telefoon gebruiken.

Stuttgart verwacht Gómez' vertrek

VfB Stuttgart houdt er sterk rekening mee dat haar sterspits Mario Gómez aan het eind van dit seizoen vertrekt. De aanvaller heeft nog een contract tot 2012.

Gómez werd vorig seizoen, in Stuttgarts kampioenschapsjaar, verkozen tot speler van het jaar. Ook dit jaar presteert de Duitse international uitstekend, ondanks de matige zevende plaats van de club. Deze positie geeft geen recht op Europees voetbal, en technisch directeur Horst Heldt verwacht derhalve dat Gómez naar een grotere club wil.

"Het is onrealistisch om te denken dat Mario zijn contract zal uitdienen tot 2012", aldus Heldt. "We zijn niet zo naief om te denken dat hij zijn hele carrière hier zal spelen, maar natuurlijk willen we hem zo lang mogelijk behouden." Afgelopen weekend deed Gómez weer van zich spreken door drie maal doel te treffen in de winstpartij tegen Werder Bremen (6-3).

Lisa Marie Presley: ik ben zwanger niet vet

Icoon Showbizz Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis, klaagt de Britse krant Daily Mail aan omdat die haar meerdere keren 'dik' noemde. Presley (40) voelde zich door de aanhoudende berichtgeving over haar uitdijende lichaam gedwongen de wereld te verklappen dat zij zwanger is.

Dat meldt Fox News vandaag. Volgens haar advocaat heeft de krant meerdere keren gesuggereerd dat de zangeres dikker werd wegens een zeer ongezonde eetlust. ''Ze is geschokt en gepijnigd door de onvriendelijke artikelen over haar verschijning.'' Presley eist een schadevergoeding en excuses van het blad dat zich onder meer baseerde op deze foto's (hier en hier).

''Sinds ze een paar dagen geleden een glimp van mijn groeiende gestel opvingen, gedragen de paparazzi zich als een troep wolven om een prooi, kreunend van genot'', aldus Presley op haar weblog.

Peuters later zindelijk

Peuters worden steeds later zindelijk. Nog maar 40 à 60 procent van de driejarigen gaat naar het toilet. In de jaren zestig was dat circa 97 procent.

De leeftijd waarop kinderen zindelijk worden is zes tot twaalf maanden opgeschoven, concludeert Alexandra Vermandel (Hogeschool Antwerpen) na afstudeeronderzoek bij honderd kleuterscholen rond Antwerpen.

''De vroegere katoenen luiers voelden nat en motiveerden het kind vlugger naar het toilet te gaan. Ouders beginnen de training ook op latere leeftijd'', zegt Vermandel vandaag in Gazet van Antwerpen.

De latere zindelijkheid is een probleem voor kleuterjuffen in België, waar kinderen vanaf 2,5 jaar naar school kunnen. De onderzoekster stelt dat een soort plaswekker beter werkt dan in de blote bips laten rondlopen.

Nederlanders uniek in schelden met ziekten

Wat roept iemand als een ander tegen hem opbotst en zonder verontschuldiging wegloopt? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het ervan afhangt uit welke land het slachtoffer komt.

Duitsers hebben een voorkeur voor 'anale zaken' (bijvoorbeeld Arschloch), terwijl een Nederlander de menselijke genitaliën of een ongeneeslijke ziekte verkiest. Dat laatste is zelfs uniek voor Nederland. Noren halen er vaak de hel en de duivel bij.

Dat blijkt uit een onderzoek waaraan bijna 3000 studenten uit elf landen deelnamen. Boele de Raad, hoogleraar persoonlijkheidspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft een bericht daarover in nrc.next vandaag bevestigd. Samen met Jan Pieter van Oudenhoven, hoogleraar crossculturele psychologie, was hij bij het onderzoek betrokken.

Zlatan dicht bij contractverlenging

Zlatan Ibrahimovic zal binnenkort een verbeterd contract ondertekenen bij Internazionale. De Zweedse spits zal hierdoor rond de ¤10 miljoen per jaar verdienen.

Sinds hij Ajax voor Italië verruilde is hij één van de doeltreffendste spitsen van de Serie A geweest. Tevens werd hij tweemaal kampioen, al werd zijn eerste hem afgenomen toen zijn toenmalige werkgever Juventus schuldig werd bevonden aan omkoping. De belangstelling voor de Zweedse international is groter dan ooit, maar Inter is geenszins van plan hem te laten gaan.

"De contractverlenging is virtueel al gebeurd", zegt voorzitter Massimo Moratti. "Iedereen is tevreden met het nieuwe contract. Of hij meer betaald krijgt dan Kaká? Ik denk van niet. Maar het zal er zeker niet ver vandaan zitten." Ibrahimovic scoorde afgelopen weekend direct weer, na een afwezigheid door blessureleed. Vanavond start hij vrijwel zeker tegen Liverpool in de Champions League.

Bedrijven willen schade bij Wilders claimen

Icoon EconomieNederlandse bedrijven die actief zijn in het buitenland, onderzoeken of ze PVV-leider Geert Wilders aansprakelijk kunnen stellen voor de mogelijke schade die ze gaan leiden na het vertonen van diens anti-Koranfilm Fitna. Advocaat Gerard Spong, die eerder al een klacht indiende tegen Wilders wegens haatzaaierij en discriminatie, onderzoekt de juridische mogelijkheden daartoe.

In het AD van vandaag zegt Spong signalen binnen te krijgen dat een aantal bedrijven Wilders civielrechtelijk aansprakelijk wil stellen, nóg voordat de film is uitgebracht. ''Dan weet Wilders op voorhand waar hij op kan rekenen'' aldus de raadsman.

Volgens de advocaat zou het overigens mogelijk moeten zijn om de film op voorhand te laten verbieden. Maar niemand zou daar zijn handen aan willen branden. Spong: ''Het is niet helemaal onmogelijk. In het buitenland is het wel eens voorgekomen. Het is een moeilijke operatie, je kunt het namelijk niet goed motiveren.'' Probleem daarbij is dat niemand de film nog heeft gezien en Wilders zelf zegt dat hij binnen de kaders van de Nederlandse wet blijft.

Waris Dirie boos op Belgische politie

Icoon BuitenlandsDe Somalische strijdster voor vrouwenrechten Waris Dirie heeft de Belgische politie er van beschuldigd haar als een prostituee te hebben behandeld.

De oud VN-gezante was vorige week drie dagen spoorloos in Brussel. Vrijdag dook ze onverwacht weer op. Gisteren zei ze ontvoerd en bijna verkracht te zijn door een Belgische taxichauffeur bij hem thuis. Dirie ligt momenteel in een ziekenhuis in Wenen wegens verwondingen aan haar schouder en schrammen op haar benen.

''Belgische agenten hebben mij behandeld als een prostituee, alleen vanwege mijn huidskleur'', aldus het 45-jarige ex-fotomodel. Agenten hebben haar weggestuurd uit het politiebureau en met gevangenschap gedreigd. ''Het is een schande'', aldus Dirie. Ze zei mee te voelen met elke immigrante die naar België komt.

Playstation Network feitjes

Tijdens de Game Developers Conference waren er heel wat presentaties. In één van deze presentaties werd bekend gemaakt welke PSN games het meest gedownload waren. Tijdens de presentatie is nog veel meer gezegd, wat eigenlijk verloren is geraakt tussen al het nieuws wat die dagen naar buiten kwam.

Zo heeft Sony ook wat andere statistieken los gelaten. Er zijn, in de Verenigde Staten, op dit moment zo'n 2,8 miljoen Playstation Network gebruikers, en sinds de kerst stijgt dit aantal met zo'n 100.000 per week. Dit betekent dat 50% van alle PS3 gebruikers op dit moment online zijn.

Er is al zo'n 46 miljoen keer gedownload, wat er op neer komt dat ongeveer 82% van alle PSN users, tenminste één item heeft gedownload, en dat 62% van de gebruikers dit meteen de eerste dag doet. 92% van alle gebruikers zijn mannen, en 79% hebben een leeftijd tussen de 18 en 34.

Interesse Chelsea in Cáceres

Naar verluidt heeft Chelsea een bod gedaan op José Martin Cáceres. De Uruguyaan is op dit moment verhuurd aan Recreativo de Huelva, nadat Villarreal hem afgelopen zomer kocht.

De 20-jarige Cáceres kende een uitstekend jeugd-WK met Uruguay en trok daarmee de belangstelling van Villarreal. El Submarino Amarilla haalde hem vervolgens naar Spanje, maar verhuurde hem vrijwel direct weer voor een seizoen aan Recreativo. Zijn prestaties zijn uitstekend te noemen, ondanks de slechte resultaten van Recre. Naast Chelsea is ook Real Madrid geïnteresseerd.

De Spaanse topclub heeft onlangs geinformeerd naar de vraagprijs, maar voor zij antwoord kregen bood Chelsea-eigenaar Roman Abramovich ¤ 10 miljoen op de centrale verdediger. Villarreal ging hier echter niet op in en wees the Blues op de afkoopsom, die staat ¤ 20 miljoen. Geen van beide geïnteresseerden zijn echter bereid dit bedrag op te hoesten. Chelsea zou niet hoger willen gaan dan vijftien miljoen, maar zelfs dat zou Villarreal kunnen weigeren, met het oog op de mogelijke terugkeer in de Champions League volgend seizoen.

'Geen direct risico militairen door Fitna'

Icoon OorlogDe Nederlandse militairen die gelegerd zijn in het Zuid-Afghaanse Uruzgan lopen geen direct risico slachtoffer te worden van de Fitna-film van politicus Geert Wilders. Dat heeft minister van Defensie Eimert van Middelkoop gezegd in de Australische hoofdstad Canberra.

De anti-Koranfilm kwam ter sprake tijdens een onderhoud dat Van Middelkoop vandaag had met zijn Australische collega Joel Fitzgibbon. ''Ik heb hem en de minister van Buitenlandse Zaken duidelijk gemaakt dat het om een onverantwoorde provocatie gaat en dat de Nederlandse regering het standpunt van Wilders niet deelt'', aldus Van Middelkoop.

Volgens de bewindsman van de ChristenUnie begrepen de Australische bewindsvoerders dat de vrijheid van meningsuiting in een vrije democratie een hoog goed is.

Zware bomaanslag in Pakistan

Icoon Aanslag Een zware bomaanslag in de Pakistaanse stad Lahore heeft vanochtend ten minste twaalf mensen het leven gekost. Zeker een explosief ging af voor een kantoor van de landelijke recherche in de oostelijke stad.

Ooggetuigen meldden hoe lichamen uit het brandende gebouw werden gehaald.

Bomaanslagen hebben dit jaar in Pakistan al meer dan vijfhonderd mensen het leven gekost. Meestal zitten militante moslims achter het geweld. Dat verergerde nadat het leger vorig zomer in de hoofdstad Islamabad een radicale moskee had bestormd.

Meer Wahlberg als Max Payne foto's

Max Payne was een zeer geliefd karakter in de gelijknamige games. Het zeer goede verhaal en de introductie van Bullet-Time maakte de game een zeer groot succes.

Er is nu begonnen met het filmen van Max Payne the movie. Deze week hadden we al de eerste foto van hoofdrolspeler Mark Wahlberg, en nu zijn er weer twee nieuwe foto's verschenen. Omdat we hopen dat deze film een succes wordt, hierbij de twee foto's

In de game waarop de film gebaseerd is, speel je de rol van Max Payne die een eenmans-oorlog voert tegen een criminele organisatie nadat zijn vrouw en kind zijn vermoord. De game is voornamelijk bekend door de introductie van Bullettime, waarbij je de tijd kan vertragen en op die manier je vijanden op bizarre manieren kan doden. Het is onbekend of de film hetzelfde verhaal zal kennen als de games.




Alonso niet tegen Internazionale

Xabi Alonso zal vanavond geen deel uit maken van de selectie van Liverpool. De Engelse ploeg treedt in Milaan aan tegen Inter, en verdedigt een 2-0 voorsprong.

Alonso's vriendin Nagore Aranburu is hoogzwanger en het stel verwacht elk moment haar eerste kind. Trainer Rafa Benítez gaf zijn landgenoot toestemming om achter te blijven omdat familiezaken voor voetbal gaan.

"Xabi wilde achter blijven", zegt Benítez. "Hij zei dat hij alsnog zou afreizen als er niets zou gebeuren, maar zo lang kunnen we niet wachten. Mijn team moet er nu staan." De coach gaf ook aan dat Javier Mascherano volledig is hersteld van een liesblessure. De kans is groot dat hij Alonso vervangt in het centrum van het middenveld.

Plasterk schrijft brief aan pedofiel

Minister Ronald Plasterk van Onderwijs heeft een brief geschreven aan pedofiel Norbert de Jonge. In de brief legt de PvdA-bewindsman uit dat de Universiteit Leiden goede argumenten heeft om De Jonge te weigeren voor de opleiding pedagogiek.

De Jonge wil via juridische weg toelating tot de universiteit afdwingen. Plasterk houdt hem voor dat het bij de opleiding pedagogiek ''belangrijk'' is dat er een ''vertrouwensrelatie bestaat met de kinderen en de ouders''. De ouders moeten er volgens de minister ''op kunnen vertrouwen dat zowel de opleiding als de latere beroepsbeoefenaars zorgvuldig omgaan met hun belangen en die van hun kind.''

Volgens Plasterk kan een dergelijk vertrouwen ''ernstig worden geschaad wanneer iemand die openlijk verklaart voorstander te zijn van pedofilie en die de mogelijkheden van pedoseksueel gedrag wil verruimen, wordt toegelaten.''

Het eindoordeel is overigens aan de rechter. Het weigeren van een student is zo zegt Plasterk, immers ''een ingrijpende bevoegdheid waarvan pas na zorgvuldige afweging gebruik kan worden gemaakt.''

De Jonge is secretaris van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Democratie, in de volksmond pedopartij geheten. Hij zegt dat hij bij het College van Beroep voor het hoger onderwijs (CBho) zal proberen zijn gelijk te halen. Hij werd eerder al geweigerd door de Radboud Universiteit in Nijmegen.



Norbert de Jonge

Jeugd moet jazz-jeuk krijgen

Icoon Muziek De Stichting Jazz Impuls wil jongeren warm maken voor jazz en denkt ook te weten hoe dat moet.

Als je voor de jeugd aansprekende muziekvormen brengt, op een hippe locatie, en de promotie en distributie ook via internet regelt, dan reken je af met het imago van stoffige piepknormuziek voor oude mannen in bruine cafés. Dat blijkt uit een onderzoek van de stichting.

Onder de titel Groove Night komen er dit voorjaar in Amsterdam concerten voor jongeren, met aansprekende jonge muzikanten zoals trompettist Rob van de Wouw die jazz in een hip jasje giet. De stichting liet HBO In-Holland een onderzoek doen onder ruim 2500 jongeren naar de relatie tussen jazz en de jonge generatie. Eenderde gaf aan nooit naar jazz te luisteren.

Street Fighter IV wordt een duur grapje

Het zal de fans niet ontgaan zijn; Street Fighter IV komt binnenkort uit. Traditioneel zal de game eerst in de arcade-hallen gelanceerd worden, om daarna z'n weg naar de home-consoles te vinden. Capcom heeft vandaag de prijs van de Street Fighter IV arcade-cabinet bekend gemaakt, en die liegt er niet om. Voor 2.394.000 yen (15.184 euro) kunnen arcade-eigenaren zich de trotse eigenaars van Street Fighter IV noemen. Deze prijs is aan de hoge kant, zeker in vergelijking met andere arcade-kasten, maar daar is een reden voor.

Je krijgt namelijk niet één, maar vier kasten geleverd. Capcom heeft dit gedaan om de netwerk-functionaliteit van de game te gebruiken. Als je namelijk een network-match doet in de arcade, zal de game op zoek gaan naar andere spelers in de arcade waar jij staat.


De prijs is zoooooooooo hoog

Of we deze kasten ook in Nederland mogen verwelkomen is nog onbekend, net zoals de releasedate van de console-versie.

'281 miljard gigabyte aan informatie'

Icoon Digital De hoeveelheid digitale informatie die in 2007 werd geproduceerd, bedraagt 281 miljard gigabyte. Dit komt neer op 45 gigabyte per persoon, oftewel tien compleet volgeschreven dvd’tjes.

De informatiestroom neemt nog elk jaar fors toe. In 2006 werd er wereldwijd nog 'maar' 161 miljard GB aan digitale gegevens geproduceerd. De verwachting is dat wij met z’n allen de hoeveelheid informatie over slechts drie jaar hebben verzesvoudigd en dan 1.800 miljard GB (1,8 zettabyte) voortbrengen. Het onderzoeksbureau IDC heeft dit becijferd.

Een opmerkelijk gegeven is dat veruit de meeste digitale informatie is te herleiden op individuele personen. De datastroom die wordt gegenereerd door onder andere digitale bewakingscamera’s en registratiesoftware dat het surf- en koopgedrag online bijhoudt, bedraagt ongeveer zeventig procent van het totaal.

Voor- en nadelen
Het feit dat er zoveel informatie wordt geproduceerd en geregistreerd, levert zowel voordelen als nadelen op. Gegevens over de meest uiteenlopende zaken, zoals bijvoorbeeld het genoemde surf- en koopdrag, maakt het voor commerciële bedrijven erg makkelijk om gericht te adverteren. Het nadeel dat kleeft aan de grote toegankelijkheid van zoveel gegevens, heeft alles te maken met de waarborging van onze privacy en de beveiliging van persoonlijke informatie.

Door de enorme toename van de hoeveelheid digitale informatie, "wordt het steeds moeilijker om snel de juiste informatie terug te vinden.", aldus Geert van Peteghem, opdrachtgever voor het onderzoek. "Het probleem draait niet zozeer rond de benodigde opslagcapaciteit, maar om de beheersbaarheid van al die data."

Kwart Turken trouwt met familie

Icoon MedischUit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat een kwart van de Turken en één op de vijf Marokkanen met een neef of een nicht is getrouwd, zo schrijft de Volkskrant vandaag. Het onderzoek werd gehouden onder inwoners van Rotterdam met een Turkse of Marokkaanse achtergrond.

Aanleiding voor het onderzoek, dat gehouden werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, is het veel hogere sterftepercentage onder allochtone kinderen. Het RIVM meent dat een familiehuwelijk moet worden beschouwd als een risicofactor voor aangeboren afwijkingen, net als moederschap op latere leeftijd. Volgens het RIVM is het hogere sterftecijfer onder allochtonen niet alleen te verklaren door bloedverwantschap van hun ouders. Ook oorzaken als slechte sociaal-economische omstandigheden spelen een rol

In Marokko en Turkije ligt het percentage familiehuwelijken ook zo rond de 25%. Bij Nederlanders is dat 0.1%.

PvdA-kamerlid Khadija Arib zegt in een reactie dat een verbod op familiehuwelijken 'onmogelijk is'. Zij pleit voor betere voorlichting.

Met dank aan Willy84 en FOKwa voor de submit.

Gamen staat boven seksen in Groot Brittannië

Wat kan je allemaal in je slaapkamer doen? Dat was de vraag van de Daily Mirror. Ze ondervroegen 2000 Britten over wat ze het meest in de slaapkamer deden. Wat blijkt: De Britten seksen minder dan dat ze gamen.

Natuurlijk stond slapen ver bovenaan met 3150 minuten per week. Op een goede tweede plek staat praten met de partner(193). Daarna komen andere activiteiten als TV kijken(132), op het internet surfen (122), lezen (114), naar muziek luisteren (105), telefoneren (81) en werken (77).

Op de negende plek staat Gamen met 57 minuten per week. Schokkend is dat daarna pas de seks komt met 35 minuten per week.

Of dit betekent dat de Britten gewoon erg weinig seks hebben, of seks hebben op hele andere plekken, is onbekend.


Zal het er zo aan toe gaan in de Britse slaapkamers?

Stunt met winkelkar wordt jongen fataal

Een 18-jarige Amerikaan is dit weekend om het leven gekomen toen hij een Jackass-achtige stunt uithaalde met een winkelkarretje. De jongeman uit Winter Park (Florida) was in het karretje geklommen en had zich aan een SUV van een vriend vastgeklampt.

Het hangen achter de Cadillac Escalade ging prima, totdat een verkeersdrempel opdook. Het karretje werd gelanceerd en vloog over de kop. De stunter was op slag dood.

Tegen de 23-jarige bestuurder van de auto is een aanklacht ingediend.



Lekker stunten

MotorStorm 2 laat van zich zien in een scan

In de komende editie van PSM wordt er een eerste blik op de volgende MotorStorm-game geworpen. In plaats van stoffige en zanderige vlaktes berg-circuits zal de game zich ditmaal gaan afspelen op een tropisch eiland, geïnspireerd door Hawaii.
Door deze nieuwe setting zal er een nieuw obstakel tijdens de races gevonden worden: water. Daarnaast zullen er meer spelers tegelijk online kunnen spelen en zullen we in het komende deel de Monster Trucks mogen verwelkomen.



De eerste trailer zal vanaf 12 maart te zien zijn, de releasedate van de game is nog onbekend, maar volgens het blad is kerstmis 2008 goed mogelijk.

Pool verongelukt met twee lijken op de achterbank

Icoon OpmerkelijkDe Poolse politie heeft zondag een lugubere vondst gedaan na een auto-ongeluk waarbij de bestuurder om het leven kwam. Op de achterbank vervoerde de man de lichamen van zijn vrouw en haar zus, die hij eerder met een bijl had omgebracht.

De 60-jarige Mieczyslaw N. zou zijn vrouw en schoonzus zaterdagavond hebben omgebracht, waarschijnlijk vanwege 'onenigheid in de familie', zei de politie. Daarna wikkelde hij hun lichamen in dekens en plastic en legde hij die in de auto. Vervolgens ging hij bij iemand op bezoek, bij wie hij omgerekend tweeduizend euro en diverse bescheiden achterliet. Later reed hij met de auto tegen een boom langs een provinciale weg nabij Poznan. De politie onderzoekt nog of het een ongeluk of zelfmoord betrof.

Twee op drie Nederlanders achter politieacties

Icoon PolitieTwee op de drie Nederlanders die op de hoogte zijn van de politieacties voor een betere cao vinden meer acties terecht. Dat meldt TNS-Nipo maandag op basis van een peiling in opdracht van RTL Nieuws.

Zo'n 96 procent is op de hoogte van de acties naar aanleiding van het cao-conflict tussen de politiebonden en minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA). Zes op de tien ondervraagden vinden het niet door laten gaan van de wedstrijden PSV-Ajax en AZ-Feyenoord dit weekeinde acceptabel. Het ophouden van het verkeer door 'blokrijden' is voor een ongeveer even grote groep onacceptabel. Driekwart kan andere vormen van actievoeren noemen die toelaatbaar zouden zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om het niet uitschrijven van bekeuringen.

Dinsdagmiddag wordt bekend hoe de gezamenlijke acties van de politiebonden er uit gaan zien en wanneer die plaatsvinden. Aanvankelijk zou de politie op initiatief van de NPB dinsdag al het verkeer storen maar dat kwam voor de ACP en ANPV om 'praktische redenen' te vroeg.

Werkgeversorganisaties riepen de bonden maandag op om voor een andere actievorm dan blokrijden te kiezen. Transport en Logistiek Nederland, EVO, KNV, VNO-NCW, MKB-Nederland en het Havenbedreijf Rotterdam hebben wel begrip voor de emoties bij de bonden, maar hopen dat economische schade wordt vermeden. "Vertragingen als gevolg van acties van agenten om overal in het land langzaam te gaan rijden moeten zoveel mogelijk worden beperkt."

Opluchting over laatste Ledger-film

Icoon FilmRegisseur Terry Gilliam is verheugd dat de laatste film waarin Heath Ledger speelde wordt uitgebracht. Het draaien was opgeschort toen de filmster in januari dood werd aangetroffen. De rol wordt nu gespeeld door Jude Law, Johnny Depp en Colin Farrell, aldus de BBC.

De scènes met Ledger die al waren opgenomen, zitten ook in de film die de titel kreeg The Imaginarium of Doctor Parnassus. Gilliam dankt de drie acteurs dat ze wilden meewerken. Ook prijst hij de gehele filmploeg die het mogelijk maakte de film uit te brengen. "Ik ben erg blij dat de rest van de wereld nu toch Heaths geweldige spel kan zien."

CD: Ringo Starr - Liverpool 8

SubheaderRingo Starr heeft een grote band met Liverpool. Hij is er, net als de overige leden van The Beatles, geboren en getogen. Het album Liverpool 8 opent dan ook met de gelijknamige song Liverpool 8 waarin Ringo (Richard Starkey) vertelt dat hij Liverpool eigenlijk nooit heeft verlaten. Een kleine 'sentimental journey' naar zijn roots en wat hij van daaruit allemaal heeft meegemaakt. En dat doet hij uiteraard op de manier die zo typerend is voor Ringo Starr.

Tom Egbers blij, Humberto Tan ziet het wel...

Icoon Eredivisie"Ik wil wel iets met sport blijven doen." Humberto Tan, die wat NOS-directeur Gerard Dielessen betreft de presentatie van NOS Studio Sport wel kan vergeten, reageerde dinsdagochtend in de radioshow van 538-dj Edwin Evers een beetje teleurgesteld.

Tom Egbers, die wél 'het bord-op-schoot' gaat presenteren, zei in het programma nog tot laat te hebben gefeest.

Maandag werd bekend dat de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden teruggaan naar de NOS. Huidige presentatoren als Egbers en Toine van Peperstraten gaan de presentatie doen, maar voor de eerder naar de commerciëlen vertrokken Tan en Jan Joost van Gangelen is geen plaats, zei Dielessen meteen.

Spandex in Champions Online screenshots

Champions Online is een pas aangekondigde MMORPG van Cryptic Studio's. In deze game is het mogelijk om Online je eigen superheld of superschurk te maken, en online tegen elkaar te strijden. De game is in de plaats gekomen voor Marvel Universe Online, die begin vorige maand gecanceld werd.

Er zijn nu drie nieuwe screenshots opgedoken, waarin we de gezichts animatie van de karakters kunnen zien.




Spaceshuttle Endeavour op weg naar ISS

Icoon RuimtevaartVanochtend om 7.28 uur is spaceshuttle Endeavour succesvol gelanceerd. Het ruimteveer heeft, naast zeven bemanningsleden, een deel van een Japans ruimtelaboratorium aan boord. Ook zal er tijdens de missie een twee-armige Canadese robotarm gemonteerd worden op het internationaal ruimtestation ISS.

Endeavour blijft zestien dagen bij het ruimtestation en nooit eerder duurde een vlucht van de NASA zo lang. Tijdens de missie zullen er vijf ruimtewandelingen uitgevoerd worden voor o.a. de montage van het Japanse laboratorium. In mei zal het tweede deel van het laboratorium naar het ISS gebracht worden.

Pachter voorspelt voorspoed voor de Wii

Michael Pachter, wie kent hem niet. Hij is één van de bekendste en meest geruchtmakende analytici in de video game industrie. Zo voorspelde hij al verschillende price-cuts en met andere uitspraken heeft hij bewezen de beschikking te hebben over een betrouwbare glazen bol. Nu heeft Pachter weer een aantal interessante uitspraken gedaan over de console war.

Als eerst voorspelt Pachter dat aan het einde van dit jaar, de Xbox360 het zal opgeven in Japan. In Europa zal de PS3 het ook stukken beter doen dan de xbox360.

“PS3 will likely outsell the 360 in Europe by 20-40 percent, and will kill 360 in Japan.”

In de Verenigde Staten zal de Xbox360 lang meer verkopen dan de PS3. Toch voorspelt Pachter dat ook hier, de PS3 aan het einde van dit jaar de 360 voorbij zal gaan.

“In the US, I think it will be close all year, with 360 outselling PS3 most months due to its lower price points (at least as long as it remains lower priced). Sony gains a huge competitive advantage when HD monitor sales pick up at holiday, as I expect retailers to push PS3 as a Blu-ray player to anyone buying an HD monitor. By year-end, I think PS3 will outsell the 360 in the US by a little."

Over de Wii is Pachter kort maar krachtig: Deze zal beter blijven verkopen dan de PS3 en de Xbox360.

We zullen tot dit einde van het jaar moeten wachten of Pachter ook hiermee gelijk had.

Rus vestigt record pannenkoeken eten

Icoon OpmerkelijkEen 33-jarige Rus uit Lakhta, een dorpje nabij Sint-Petersburg, heeft het afgelopen weekeinde een nieuw wereldrecord gevestigd. Het Russische persbureau Interfax meldde maandag dat de man 73 pannenkoeken in 60 minuten heeft gegeten.

Volgens het persbureau zal de verdienste worden bijgeschreven in het Guinness World Book of Records. Rusland viert al honderden jaren het einde van de winter met een week waarin veel pannenkoeken worden gegeten. In Moskou deelde het stadsbestuur pannenkoeken uit aan iedereen die ervoor in de rij wou staan.

Volgens omstanders maakt de man uit Lakhta het goed na zijn geslaagde recordpoging. De man liet weten dat hij zijn record uit "patriottistische overwegingen" heeft gevestigd.

DVD: Possessed

Mr. Horror, alias Jan Doense, is dé horrorgoeroe van Nederland en België. Naast filmmaker, en -journalist stond hij onder meer aan de wieg van 'De Nacht van de Wansmaak' en was hij een drijvende kracht achter het Amsterdam Fantastic Film Festival. Op het label 'Mr. Horror presents' laat Doense de fan kennismaken met moderne klassiekers uit het horrorgenre. Eén van de nieuwste titels van dit label is de Deense film Possessed.

Microsoft valt Wii aan

Icoon GamesMicrosoft heeft in Europa de prijzen van zijn spelcomputer Xbox 360 sterk verlaagd. Het Amerikaanse softwareconcern kondigde maandag aan dat de goedkoopste versie voor 200 euro in de winkels komt te liggen.

Dit betekent een prijsverlaging van 80 euro. Daarmee duikt de spelcomputer onder de prijs van een Wii van concurrent Nintendo, tot dusver de goedkoopste console van de nieuwste generatie.

Met de prijsverlaging probeert Microsoft zijn voorsprong met de Xbox 360 te behouden. De Wii is vorig jaar aan een sterke opmars begonnen. Ook de verkoop van de Playstation 3 van Sony, lange tijd een zorgenkindje van het Japanse elektronicaconcern, begint op stoom te komen.

Met de goedkoopste versie van de Xbox 360 wordt geen harde schijf geleverd. Voor een exemplaar met een opslagcapaciteit van 20 gigabyte, handig voor het opslaan van spelletjes, muziek en films, moet 270 euro worden neergeteld.

J.K. Rowling naar rechter om foto zoontje

Icoon ShowbizzJ.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-avonturen, is opnieuw naar de rechter gestapt om de publicatie van een foto van haar zoontje te verbieden. De plaat was stiekem op straat gemaakt toen David anderhalf jaar oud was, meldde de BBC.

Rowling ving eerder al bot bij de rechter, maar ze probeert het opnieuw. Haar advocaat zei dat het gaat om de rechten van een kind. Het fotopersbureau dat de foto maakte zegt dat het zoontje er helemaal geen schade van heeft. "Dat hebben ze althans nooit kunnen aantonen." De foto is in elk geval al gepubliceerd in The Sunday Express.

Terrorismezaak Samir A. voor het gerechtshof

Icoon JustitieIn het extra beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp behandelt het gerechtshof vandaag in hoger beroep de terrorismezaak rond Samir A.

Justitie beschuldigt Samir A. en vier medeverdachten ervan dat zij een terroristische organisatie vormden, die zich had bewapend en van plan was aanslagen te plegen op politici en het gebouw van de inlichtingendienst AIVD in Leidschendam. De rechtbank veroordeelde Samir A. in 2006 tot acht jaar celstraf wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar cel geëist, maar de rechtbank achtte het deelnemen aan een terroristische organisatie niet bewezen. Daarvoor waren de ontmoetingen en activiteiten van de groep volgens de rechtbank te weinig gestructureerd. Ook van het werven voor de gewapende strijd zijn de vardachten nagenoeg geheel vrijgesproken.

Medeverdachte El F. kreeg na een eis van twaalf jaar een celstraf van vier jaar. Hij werd in juni 2005 in Amsterdam aangehouden met een schietklaar machinepistool op zak. Zijn ex-vrouw Soumaya S. kreeg drie jaar cel na een eis van tien jaar. De vrouw had onder meer geprobeerd adressen van politici te achterhalen, waaronder dat van het toenmalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Mohammed C. werd veroordeeld tot vier jaar cel na een eis van vijftien jaar. De rechtbank sprak Mohammed H. vrij na een eis van acht jaar.

 

Langer wachten op Vegas 2 voor PC-gamers

Rainbow Six: Vegas 2 is het volgende deel in de nu al langlopende Rainbow Six-franchise. De PC-versie is met een paar weken vertraagd. De sequel zou samen met de PS3 en 360-versie op 27 maart uitkomen maar Ubisoft heeft laten weten dat die datum niet gehaald zal worden.
De PC-game zal nu op 17 april in de schappen liggen, voor een adviesprijs van €49,99

Hier moeten PC-gamers iets langer op wachten

De Cler en Greene vrijwel fit

Tim de Cler en Serginho Greene zijn waarschijnlijk op tijd fit voor voor het competitieduel met AZ. Die wedstrijd wordt woensdag gespeeld.

De Cler was afgelopen week ziek, terwijl Greene last had van een hamstringblessure. Nicky Hofs is zeker niet van de partij. Hij heeft nog steeds last van zijn knie. Chun-Soo Lee en Andwelé Slory zijn op de weg terug, zij hervatten de individuele training.

De wedstrijd begint woensdag om 20.00 uur. Het duel tussen Feyenoord en AZ kon afgelopen weekeinde geen doorgang vinden door de politiestaking.

'Luidruchtig belgedrag in trein halt toeroepen'

Icoon BinnenlandsHet luidruchtig telefoneren in de trein moet stoppen. Dat zegt NS-directeur Aad Veenman vandaag in dagblad De Pers. Conducteurs moeten reizigers eerder aanspreken op asociaal belgedrag en sneller ingrijpen.

Veenman wil direct actie ondernemen om ervoor te zorgen dat conducteurs sneller ingrijpen bij laakbaar belgedrag. "Alle conducteurs hebben opsporingsbevoegdheden. Het is allen vereist om een extra training te volgen voor het gebruiken van geweld."

De NS-directeur zegt dat veel reizigers zich beter bewust moeten zijn van hun belgedrag. "Mensen denken dat ze door het kleine microfoontje van hun telefoon heel hard moeten spreken, maar dat is helemaal niet zo."

Veenman zegt dat niet alleen conducteurs hierop moeten toezien, maar ook de reizigers zelf. Reizigers moeten elkaar aanspreken op storend belgedrag. "Als u ziet hoeveel mensen om een beller heen zitten en hoeveel keer de conducteur voorbijkomt, dan is het het meest effectief als de omgeving dat doet." Uit onderzoek van de Consumentenbond in januari bleek luidruchtigheid van medereizigers een van de grootste ergernissen onder treinpassagiers.

DVD: The Painted Veil

De befaamde Britse auteur William Somerset Maugham schreef in 1925 een typisch koloniale roman getiteld The Painted Veil. Mede dankzij een sterk vrouwelijk hoofdpersonage en de setting in Hong Kong en mainland China groeide het uit tot een bestseller. Edward Norton verbond zich onder meer als producer en acteur aan de verfilming (er is ook een versie uit 1934). Hij haalde Naomi Watts binnen als hoofdrolspeelster, het einde van het boek werd in het script aangepast en de harde randjes van het originele verhaal werden weggeschaafd. De sarcastische ondertoon bleef gelukkig bewaard en een groot gedeelte werd ook nog eens op locatie in een afgelegen Chinees dorpje gefilmd.


België telt grootste aantal wetenschappers

Icoon Wetenschap Onze grappen over domme Belgen kunnen voorlopig wel achterwege blijven. Onze zuiderburen hebben namelijk het hoogste aantal wetenschappers en ingenieurs van de Europese Unie rondlopen. Het statistisch bureau van de EU, Eurostat, maakt bekend dat 7,9 procent van de Belgische beroepbevolking werkt als ingenieur of wetenschapper.

België wordt gevolgd door Ierland met 6,8 procent en Finland, Zweden en Denemarken met resp. 6,7 6,5 en 6,0 procent. Gemiddeld werkt 4,8 procent van de Europese beroepsbevolking als ingenieur of wetenschapper.

Het relatief hoge aantal knappe koppen betekent niet dat er direct veel geïnvesteerd wordt in wetenschappelijk onderzoek. Met 1,83 procent van het BBP, blijft het nog ver achter op de doelstelling van de Europese lidstaten en het blijft zelfs achter op het Europese gemiddelde. Zij hebben tijdens het proces van Lissabon uitgesproken dat de Europese kenniseconomie in 2010 harder in ontwikkeling moet zijn dan elke andere wereldeconomie.

De bedoeling is om ongeveer drie procent van het BBP in de kenniseconomie te investeren. Nu blijven de investeringen echter nog flink achter, met gemiddeld 1,84 procent.

CD: Shane Shu - s.t.

Een nieuwkomer in de muziekwereld is Shane Shu wel te noemen. De band, die de naam van de leading man draagt, bestaat pas zo'n anderhalf jaar en was voorheen alleen bekend van internet. Na een optreden op Noorderslag komt in maart hun eerste cd uit: Shane Shu - niet echt origineel voor een titel, maar ach... het mag de pret niet drukken. Shane Shu, met de van oorsprong Canadese Shane aan het hoofd, werd in Amsterdam opgericht, maar is alles behalve een Nederlandse band te noemen. Hoewel Shane Nederlandse ouders heeft, is hij zelf afkomstig uit Vancouver. Maar al deze gegevens even ter zijde, het gaat hier om de eerste cd.

Wiisis mod combineert Crysis met WiiMote

Dat de Wii populair is hoeven we niemand meer te zeggen. Ook dat de WiiMote te gebruiken is voor andere doeleinden is ons gamers allang duidelijk. Het wachten was dus tot er modificaties zouden komen voor PC-games, en een van de eersten daarvan is nu beschikbaar: Wiisis.

Dankzij de mod kan je gebruik maken van zowel de WiiMote als de Nunchuck om Crysis te spelen, waarbij iedere control naar de Wii-controller gekopieerd is. Ren dus rond in de prachtige jungle van Crysis door wild te zwaaien met je WiiMote!

Het gebruiken van de WiiMote met een PC gaat niet zomaar, een Bluetooth-ontvanger is noodzakelijk evenals een HID-profiel voor de WiiMote. Is dit echter aanwezig dan valt de mod hier te downloaden (iets meer dan 6 MB), meer informatie (waaronder de C++ libraries waarmee de mod gemaakt is, zodat je zelf aan de slag kunt) valt hier en hier te vinden.

Mila Kunis als Mona Sax in Max Payne film

Het gaat goed met het nieuws op het Max Payne film front, brachten we laatst al het eerste beeldmateriaal van Mark Wahlberg als Max Payne, nu is bekend geworden dat Mila () Kunis de rol van Mona Sax op zich zal nemen.

De naam Mona Sax is nog niet met naam genoemd, maar Kunis zal de rol van "an assassin who teams up with the title character to avenge her sister's death" op zich nemen, wat in onze oren gewoon klinkt als Mona Sax.

Mila Kunis is bekend als Jackie in That 70's Show, en als de stem van Meg in Family Guy. Mona Sax is bekend als de vrouwelijke tegenrol in Max Payna 1 en als hulpje en speelbaar karakter in Max Payne 2.


Links Mona, rechts Mila

Koken met open hart en lege maag in Iron Chef America

De IJzeren Kok, wie kent hem niet? De Amerikaanse (en stukken lievere) versie van Gordon Ramsey staat bekend om zijn kookprogramma, maar hoopt nu met een game voor de Wii en de DS de nieuwe gamende-huismoeder-markt aan te breken.

Veel is nog niet bekend over de game, behalve de titel (Iron Chef America: Supreme Cuisine) en onderstaande launchtrailer. We laten in het midden of dit de zoveelste middelmatige Wii-game wordt.



*Judo-chop* IRON CUISINE!

Graphic-novel achtige introfilm van Viking: Battle for Asgard

SEGA heeft de introtrailer vrijgegeven van de hack & slash-game Viking: Battle for Asgard. Anders dan wat je vrij vaak ziet tegenwoordig heeft de ontwikkelaar niet gekozen voor een supergelikt CGI-filmpje, maar juist simpele plaatjes en veel cartoony blood.

Viking: Battle for Asgard ligt eind deze maand in de winkels voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Het spel is gebaseerd op de Noorse mythologie, waarin Asgard wordt aangevallen door de legers van Hel, een godin die nogal pissig is omdat ze door oppergod Odin is verbannen uit deze goddelijke stad. Hel wil namelijk haar broer, de wolf Finrir vrijlaten, welke Odin zal doden en het begin van Ragnarok zal inluiden. De speler kruipt in de huid van Skarin, een stevige knaap met grote zwaarden en veel littekens die dit allemaal moet tegenhouden.

Microsoft gaat Blu-Ray steunen, maar niks over de 360

Nu de strijd gestreden is voor de titel van next-gen disc-format gaan er flink wat geruchten dat Microsoft van plan is een Blu-Ray uitbreiding te maken voor de Xbox 360. Er is zelfs gesproken over een ingebouwde Blu-Ray drive. Op de Mix08 Internet conferentie schiep CEO Chris Ballmer duidelijk over de plannen van het bedrijf met betrekking tot Blu-Ray.

We've already been working on, for example, in Windows, device driver support for Blu-ray drives and the like, and I think the world moves on. Ballmer said. Toshiba has moved on. We've moved on, and we'll support Blu-ray in ways that make sense.

In een verslag over de presentatie komt helemaal niks naar voren over de Xbox 360. Toen Microsoft gevraagd werd naar de geruchten over de eventuele Blu-Ray uitbreidingen, gaf het bedrijf aan dat deze niet was aangekondigd en dat de focus ligt op games.

We have made no such announcement. Games are what are driving consumers to purchase game consoles, and we remain focused on providing the largest library of blockbuster games available.

Bush bereid tot tegenprestatie Polen

Icoon AmerikaDe Amerikaanse president George Bush heeft de Poolse premier Donald Tusk beloofd te helpen met het moderniseren van het Poolse leger. Dat heeft Tusk gisteren gezegd. Tusk onderhandelde in Washington over de tegenprestatie voor de plaatsing van een deel van een Amerikaans raketschild op Pools grondgebied.

Eerder waren de onderhandelingen juist op de Amerikaanse tegenprestatie vastgelopen. Polen wilde dat de VS het land hielp om het leger te moderniseren, maar Amerikaanse onderhandelaars deden slechts vage toezeggingen.

Na Tusks gesprek met Bush in het Witte Huis lijken veel van die problemen te zijn weggenomen. Tusk noemde Bush een controversiële maar uiterst betrouwbare politicus. Bush op zijn beurt verklaarde dat de VS een concreet plan ontwikkelt voor de modernisering van het Poolse leger, nog voor zijn vertrek in januari.

Het raketschild dat de VS wil plaatsen vormt een gevoelig punt in de verhouding tussen de VS en Rusland. Een aantal installaties zou dicht bij de Russische grens terechtkomen, maar de VS houdt vol dat het schild gericht is tegen landen als Iran en Noord-Korea.

De VS begon de onderhandelingen met het vorige Poolse kabinet-Kaczynski, dat groot voorstander was van het Amerikaanse raketschild. Toen kwam Tusk aan de macht, die een grotere tegenprestatie verwachtte voor de plaatsing van Amerikaanse raketten. Het Poolse leger heeft inmiddels zeventien onderdelen van zijn krijgsmacht leger aangewezen die met hulp van de Amerikanen gemoderniseerd moeten worden. Verder vragen de Polen om Patriot- of THAAD-luchtdoelraketten.

Ubisoft helpt je met de strijd tegen overtollige kilo's

Na het trainen van je hersenen, rekenskills en gezichtvermogen is de hype nu het trainen van je lichaam. Zo komt Nintendo binnenkort met Wii Fitness, waarmee je thuis op een leuke manier aan je conditie kan werken. Ubisoft ziet potentie in dit concept en komt in de zomer met My Health Coach: Weight Management.

My Health Coach bevat een fitness trainer en een diëtist. De game bevat zelfs een stappenteller, zodat je kunt bijhouden hoeveel je loopt. Hierdoor moet Health Coach een makkelijke en leuke manier bieden om de strijd aan te gaan met overgewicht. Dit alles in slechts 10 tot 15 minuten per dag.






Luxemburgers rijden straffeloos te hard in België

Icoon OpmerkelijkLuxemburgers kunnen geheel straffeloos te hard rijden in België, tot grote woede van Belgen. De Luxemburgse overheid weigert België nog langer de eigenaren te melden van Luxemburgse auto's die in België zijn geflitst.

De Belgische justitie staat daardoor machteloos tegenover Luxemburgse auto's die te hard rijden, door rood rijden, fout parkeren en dergelijke. Senator Dirk Claes (CD&V) sprak gisteren over "volledige straffeloosheid voor bestuurders met een Luxemburgse nummerplaat". Claes noemt de zaak "bijzonder ernstig", omdat er veel Luxemburgers door België rijden. Hij vraagt de minister van Binnenlandse Zaken in te grijpen.

De Luxemburgse autoriteiten geven toe dat ze weigeren om nog langer gegevens te verstrekken aan de Belgische overheid. Ze maken alleen een uitzondering voor feiten in de grensgemeenten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.