FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 maart 2008

'Amsterdam verplaatst prostitutieprobleem'

Met het schoonvegen van de Wallen verplaatst Amsterdam het probleem van de mensenhandel naar de illegaliteit. Dat stellen mensenhandelexperts van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) Henk Werson en Nationaal Rapporteur Mensenhandel Corinne Dettmeijer woensdagavond in actualiteitenrubriek Netwerk.

"Je maakt het beleid op de wallen transparanter, maar zadelt anderen met problemen op", zegt Werson. Hij is bang dat de uitbuiting van vrouwen zich zal verplaatsen. Ook is hij bang dat ze uit het oog worden verloren. "Ze kunnen verdwijnen in de escort of illegaal gaan tippelen. Dan kunnen we volgend jaar weer bij elkaar gaan zitten omdat bijvoorbeeld Groningen of Maastricht overspoeld zijn."

Het Amsterdamse beleid kan volgens de experts alleen slagen als het landelijk wordt doorgevoerd. Daardoor blijven de vrouwen in beeld. Maar daarvoor is volgens Dettmeijer te weinig capaciteit bij de politie. Werson: "Waar blijft de prostituee straks als we niet allemaal hetzelfde beleid hebben. Daar houd ik mijn hart voor vast."

Vorig jaar presenteerde Amsterdam project 1012, bedoeld om de Wallen 'schoon te vegen'. Seksclubs worden hard aangepakt, het aantal ramen wordt verminderd en de exploitanten van seksshops en peepshows worden strenger gecontroleerd.

[Upd] Mancini gaat weg bij Inter

Roberto Mancini is aan zijn laatste maanden bezig als coach van Internazionale. De 43-jarige trainer zei dat tijdens een persconferentie na het verloren Champions League-duel tegen Liverpool. De Italianen konden de 2-0 uit Liverpool niet meer goed maken en verloren met 0-1.

Mancini’s besluit komt als een verrassing. Hoewel hij nog een contract heeft tot 2012 zal hij er aan het einde van dit seizoen mee stoppen. "Ik heb het mijn spelers verteld en nu mag iedereen het weten. Ik ben aan mijn laatste maanden bezig bij Inter ondanks een contract dat nog vier jaar doorloopt. Ik heb mijn beslissing genomen en het heeft niets te maken met het resultaat tegen Liverpool", zei Mancini.

Momenteel staat Inter bovenaan in de Serie A, met zes punten voorsprong op AS Roma, en is het nog steeds in de race om de beker.

Update:
En nu wil Mancini wel weer blijven. Liet hij na de verloren wedstrijd tegen Liverpool nog weten dat hij ging stoppen, nu zegt de coach dat hij zijn contract wil uitdienen. Na een gesprek met Inter-voorzitter Massimo Moratti is Mancini van gedachte veranderd.

"Ik heb een gesprekje met Mancini gehad en daarin benadrukte hij dat hij wil blijven bij Inter. Ook in het volgende jaar en zelfs volgens de duur van zijn gehele contract. Volgend jaar wil hij de Champions League winnen", aldus Moratti

"Niemand weet hoe je jezelf kunt voelen na een teleurstelling van zo'n moment als gisteren. Na de wedstrijd was het de coach Roberto Mancini die vanuit zijn hart sprak", aldus Mancini zelf op de website van de club.

"Ik bedank voorzitter Moratti voor de kracht die hij me geeft én dat hij de situatie begrijpt. Ik bied mijn excuses aan voor het misverstand. De ploeg weet al dat ik tot de laatste minuut zal vechten om dit seizoen de derde Scudetto op rij te winnen én om volgend seizoen de Champions League te veroveren."

Duiker overlijdt bij bergen auto gezinsdrama

Icoon Ongeluk Een duiker van de brandweer is vanavond overleden nadat hij in problemen was geraakt bij het bergen van een auto in het Kanaal van Gent naar Terneuzen bij het Zeeuwse Westdorpe. Dat meldt de gemeente Terneuzen.

De duiker werd vanochtend in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Gent vervoerd en is daar bezweken.

De politie is samen met de brandweer de hele dag vergeefs bezig geweest met het bergen van de auto. De politie vermoedt dat het gaat om de auto van de 41-jarige Aarnout Zeegers.

De man wordt ervan verdacht ruim twee weken geleden in Roosendaal zijn kinderen te hebben vermoord. Hij is sinds de moord spoorloos. Halverwege de avond was het nog niet gelukt de auto te bergen.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (12/3)

Vandaag werden de returns in de achtste finales van de UEFA Cup afgerond. PSV won na strafschoppen van Tottenham Hotspur. Hieronder vind je de overige uitslagen.


FC Zenit St. Petersburg* (RUS) - Olympique de Marseille (FRA) 2-0 (1-3)
39' Pavel Pogrebnyak 1-0
78' Pavel Pogrebnyak 2-0

Stadion: Petrovsky Stadion, St. Petersburg
Arbiter: Mike Riley (ENG)
Gele Kaart: Igor Denisov, Anatoliy Tymoschuk, Andrei Arshavin (Zenit), Modeste M'Bami, Djibril Cissé (Marseille)

Opstellingen:

FC Zenit St. Petersburg: Malafeev; Anyukov, Shirokov, Krizanac, Sirl; Fayzulin (Fatih Tekke/75), Zyrianov, Denisov, Tymoschuk; Arshavin, Pogrebnyak.

Olympique de Marseille: Mandanda; Bonnart, Cana, Givet (Ayew/89), Taiwo; Cheyrou, M'Bami; Valbuena, Nasri, Niang; Cissé.


Hamburger SV (GER) - Bayer 04 Leverkusen* (GER) 3-2 (0-1)
19' Sergej Barbarez 0-1
53' Piotr Trochowski 1-1
56' Theofanis Gekas 1-2
65' Paolo Guerrero 2-2
80' Rafael van der Vaart 3-2

Stadion: Arena Hamburg, Hamburg
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco (ESP)
Gele kaart: Paolo Guerrero, Rafael van der Vaart (HSV), Sergej Barbarez, Pirmin Schwegler (Leverkusen)

Opstellingen:

Hamburger SV: Rost; Brecko, Reinhardt, Mathijsen, Atouba (Boateng/61); Demel; Jarolím, Van der Vaart, Odjidja-Ofoe (Trochowski/46); Guerrero, Olic (Sam/77).

Bayer 04 Leverkusen: Adler; Castro, Haggui, Friedrich, Sarpei; Gekas (Callsen-Bracker/82), Barbarez (Schwegler/72), Rolfes, Vidal (Bulykin/88), Barnetta; Kiessling.


Everton FC (ENG) - ACF Fiorentina* (ITA) 2-0 (2-4 ns)(0-2)
16' Andy Johnson 1-0
67' Mikel Arteta 2-0

Strafschoppen
Gravesen (Everton) scoort, 1-0
Pazzini (Fiorentina) scoort, 1-1
Yakubu (Everton) mist, 1-1
Montolivo (Fiorentina) scoort, 1-2
Arteta (Everton) scoort, 2-2
Osvaldo (Fiorentina) scoort, 2-3
Jagielka (Everton) mist, 2-3
Santana (Fiorentina) scoort, 2-4


Stadion: Goodison Park, Liverpool
Arbiter: Eric Braamhaar (NED)
Gele kaart: Joseph Yobo, Yakubu Aiyegbeni (Everton), Dario Dainelli, Riccardo Montolivo, Giampaolo Pazzini, Alessandro Gamberini, Martin Jørgensen (Fiorentia)

Opstellingen:

Everton FC: Howard; Neville, Yobo, Jagielka, Lescott; Pienaar (Anichebe/106), Osman, Carsley, Arteta; Johnson (Gravesen/119), Yakubu.

ACF Fiorentina: Frey; Ujfalusi, Dainelli, Gamberini, Pasqual; Kuzmanovic (Gobbi/90+4), Donadel, Montolivo; Jørgensen (Santana/106), Osvaldo, Vieri (Pazzini/45).


PSV Eindhoven* (NED) - Tottenham Hotspur FC (ENG) 0-1 (6-5 ns)(1-0)
82' Dimitar Berbatov 0-1

Strafschoppen
Simons (PSV) scoort, 1-0
Berbatov (Spurs) scoort, 1-1
Lazovic (PSV) mist, 1-1
O'Hara (Spurs) scoort, 1-2
Farfán (PSV) scoort, 2-2
Huddlestone (Spurs) scoort, 2-3
Salcido (PSV) scoort, 3-3
Bent (Spurs) scoort, 3-4
Dzsudzsák (PSV) scoort, 4-4
Jenas (Spurs) mist, 4-4
Bakkal (PSV) scoort, 5-4
Zokora (Spurs) scoort, 5-5
Marcellis (PSV) scoort, 6-5
Chimbonda (Spurs) mist, 6-5

Stadion: Philipsstadion, Eindhoven
Arbiter: Matteo Simone Trefoloni (ITA)
Gele kaart: Timmy Simons (PSV), Jermain Jenas, Ledley King, Steed Malbranque, Tom Huddlestone, Didier Zokora (Tottenham)

Opstellingen:

PSV Eindhoven: Gomes; Méndez (Bakkal/112), Kromkamp, Marcellis, Salcido; Simons, Afellay (Dzsudzsák/82), Alcides; Culina, Koevermans (Lazovic/72), Farfán.

Tottenham Hotspur FC: Robinson; Chimbonda, Woodgate, King (Lennon/66), Lee (Bent/46); Jenas, Zokora, Huddlestone, Malbranque; Berbatov, Keane (O'Hara/86).


FC Bayern München* (GER) - RSC Anderlecht (BEL) 1-2 (5-0)
9' Lúcio 1-0
20' Serhat Akın 1-1
35' Oleksandr Yakovenko 1-2

Stadion: Allianz Arena, München
Arbiter: Terje Hauge (NOR)
Gele kaart: Roland Juhász, Olivier Deschacht, Mbark Boussoufa (Anderlecht)

Opstellingen:

FC Bayern München: Rensing; Sagnol, Lúcio, Breno, Lahm; Sosa, Ottl (Schlaudraff/72), Van Bommel, Kroos (Ribéry/46); Podolski, Klose (Altintop/87).

RSC Anderlecht: Zítka (Schollen/46); Gillet, Sare, Juhász, Deschacht; Yakovenko (Boussoufa/66), De Man, Biglia, Hassan, Goor; Serhat (Gillis/90).


Getafe CF* (ESP) - SL Benfica (POR) 1-0 (2-1)
77' Juan Angel Albín 1-0

Stadion: Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
Arbiter: Viktor Kassai (HUN)
Gele kaart: Roberto Abbondanzieri, Mario Cotelo, Lucas Licht (Getafe), Kostas Katsouranis, Maxi Pereira, Edcarlos, Léo (Benfica)

Opstellingen:

Getafe CF: Abbondanzieri; Contra, Manuel Tena, Licht, Mario Cotelo (Cortés/74); Celestini, Casquero, Gavilán (Fuertes/79), Albín; Kepa (Signorino/69), De la Red.

SL Benfica: Quim; Nélson, Edcarlos (Sepsi/74), Petit, Léo; Katsouranis, Rui Costa; Maxi Pereira (Di María/59), Cristián Rodríguez, Nuno Gomes (Mantorras/66); Makukula.


De duels Werder Bremen - Rangers (0-2) en Sporting Clube de Portugal - Bolton Wanderers (1-1) worden morgen gespeeld.



Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Voetbal: Uitslag PSV - Tottenham Hotspur

PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Cup. Een strafschoppenserie, die door de Eindhovenaren beter werden genomen, moest uiteindelijk beslissen welke ploeg doorging. In zowel Londen als in Eindhoven wist de bezoekende ploeg slechts één keer te scoren.

Bij PSV begon Danny Koevermans in de basis. De aanvaller kreeg van trainer Sef Vergoossen de voorkeur boven Danko Lazovic. Op het middenveld koos de Limburgse oefenmeester voor Edison Méndez en Jason Culina. Verder begon Ibrahim Afelly aan de linkerkant op het middenveld. Otman Bakkal en Balazs Dzsudzsák begonnen vanaf de bank.

Om 20:45 uur trapten Tottenham Hotspur af voor de return in de achtste finale van de UEFA Cup. In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niet bijster veel. De twee ploegen wisten wel wat kleine kansjes af te dwingen, maar deze zorgden nauwelijks voor gevaar. Na een kwartier spelen had Malbranque de eerste treffer van de avond op zijn schoen, maar de Franman schoot naast. Aan de andere kant waagde onder andere Koevermans een poging. Ook deze kans leverde uiteindelijk niets op.

Na ruim een half uur wedstrijd hadden Salcido en Heurelho da Silva Gomes een miscommuncatie. De doelman van de Eindhovenaren wilde de bal pakken, terwijl de Mexicaan in de weg stond. Naarmate de eerste helft vorderde voerde Tottenham Hotspur de druk langzaam op. PSV kwam nauwelijks nog van de eigen helft af. Enkele minuten voor rust probeerde Malbranque het eens van afstand, maar schoot de bal voorlangs.

Direct na aanvang van de tweede helft wist Robbie Keane de bal voor te brengen. Deze kwam in de voeten van Darren Bent terecht, maar Gomes wist een openingstreffer te voorkomen. Kort daarna kreeg Koevermans aan de andere kant een levensgrote kans, maar sprong er onzorgvuldig mee om. In de 65e minuut kregen Afellay en kort daarna Koevermans een geweldige kans op doelpunt, maar beide spelers hadden het vizier niet op scherp staan.

Na iets meer dan 70 minuten kreeg Bent een dot van een kans. De speler durfde het zelf niet aan en gaf Keane de mogelijkheid. Alcides zat er echter goed bij, waardoor Tottenham Hotspur niet op voorsprong kwam. Tien minuten voor tijd kwamen The Spurs op een verdiende voorsprong. Berbatov kon hard uithalen, waardoor de keeper van de Eindhovenaren kansloos was. In de slotfase was Mendéz dichtbij een goal, maar de bal vloog over het doel van de tegenstander. Aan de andere kant vergrootte Bent de voorsprong bijna. De speler kopte echter op het dak van het doel.

De eerste kans in de verlenging was voor Bent, maar de speler van Tottenham Hotspur schoot naast. In het resterende deel van de eerste helft van de verlenging gebeurde er vrij weinig. Hier en daar waren er wel kansjes, maar deze konden elke keer onschadelijk worden gemaakt. In de tweede helft van de verlenging kreeg PSV een aantal kansen op een treffer, maar de spelers van de Brabantse ploeg hadden het vizier niet op scherp staan. Ook de Engelsen kwamen een aantal keer in de buurt van het doel van Gomes. Toch wisten ook zij niet te scoren. In de slotfase was Malbranque heel dichtbij een treffer, maar Gomes stond goed op te letten.

Strafschoppenserie:

  • Simons (PSV) 1-0
  • Berbatov (Tottenham Hotspur) 1-1
  • Lazovic (PSV) 1-1
  • O'Hara (Tottenham Hotspur) 1-2
  • Farfán (PSV) 2-2
  • Huddlestone (Tottenham Hotspur) 2-3
  • Salcido (PSV) 3-3
  • D. Bent (Tottenham Hotspur) 3-4
  • Dzsudzsák (PSV) 4-4
  • Jenas (Tottenham Hotspur) 4-4
  • Bakkal (PSV) 5-4
  • Zokora (Tottenham Hotspur) 5-5
  • Marcellis (PSV) 6-5
  • Chimbonda (Tottenham Hotspur) 6-5

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Hamilton verwacht een sterk McLaren aan de start

Lewis Hamilton verwacht dat McLaren dit jaar nog sterker is dan vorig jaar. Volgens Hamilton is McLaren in de positie om voor de winst te gaan in Australië.

"We hebben in de winterperiode keihard gewerkt. En ervoor gezorgd dat we fysiek nog beter zijn voorbereid en dat de auto beter is." Hamilton denkt dat de nieuwe auto door al het harde werk in de winter nog beter geworden dan de auto van 2007.

"Als ik kijk hoe de nieuwe auto ten opzichte van vorig jaar is verbeterd en de inzet van mijzelf, Heikki, Pedro en Gary en hoe wij het team vooruit helpen, dan vind ik dat heel speciaal. Ik heb dan het gevoel dat we dit jaar meer kans maken op de winst dan vorig jaar," besluit de 23-jarige Brit.

Uitslagen UEFA Cup 12/3/08

Vandaag werden de returns in de achtste finales van de UEFA Cup afgerond. PSV won na strafschoppen van Tottenham Hotspur. Hieronder vind je de overige uitslagen.

FC Zenit St. Petersburg* (RUS) - Olympique de Marseille (FRA) 2-0 (1-3)
39' Pavel Pogrebnyak 1-0
78' Pavel Pogrebnyak 2-0

Stadion: Petrovsky Stadion, St. Petersburg
Arbiter: Mike Riley (ENG)
Gele Kaart: Igor Denisov, Anatoliy Tymoschuk, Andrei Arshavin (Zenit), Modeste M'Bami, Djibril Cissé (Marseille)

Opstellingen:

FC Zenit St. Petersburg: Malafeev; Anyukov, Shirokov, Krizanac, Sirl; Fayzulin (Fatih Tekke/75), Zyrianov, Denisov, Tymoschuk; Arshavin, Pogrebnyak.

Olympique de Marseille: Mandanda; Bonnart, Cana, Givet (Ayew/89), Taiwo; Cheyrou, M'Bami; Valbuena, Nasri, Niang; Cissé.


Hamburger SV (GER) - Bayer 04 Leverkusen* (GER) 3-2 (0-1)
19' Sergej Barbarez 0-1
53' Piotr Trochowski 1-1
56' Theofanis Gekas 1-2
65' Paolo Guerrero 2-2
80' Rafael van der Vaart 3-2

Stadion: Arena Hamburg, Hamburg
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco (ESP)
Gele kaart: Paolo Guerrero, Rafael van der Vaart (HSV), Sergej Barbarez, Pirmin Schwegler (Leverkusen)

Opstellingen:

Hamburger SV: Rost; Brecko, Reinhardt, Mathijsen, Atouba (Boateng/61); Demel; Jarolím, Van der Vaart, Odjidja-Ofoe (Trochowski/46); Guerrero, Olic (Sam/77).

Bayer 04 Leverkusen: Adler; Castro, Haggui, Friedrich, Sarpei; Gekas (Callsen-Bracker/82), Barbarez (Schwegler/72), Rolfes, Vidal (Bulykin/88), Barnetta; Kiessling.


Everton FC (ENG) - ACF Fiorentina* (ITA) 2-0 (2-4 ns)(0-2)
16' Andy Johnson 1-0
67' Mikel Arteta 2-0

Strafschoppen
Gravesen (Everton) scoort, 1-0
Pazzini (Fiorentina) scoort, 1-1
Yakubu (Everton) mist, 1-1
Montolivo (Fiorentina) scoort, 1-2
Arteta (Everton) scoort, 2-2
Osvaldo (Fiorentina) scoort, 2-3
Jagielka (Everton) mist, 2-3
Santana (Fiorentina) scoort, 2-4


Stadion: Goodison Park, Liverpool
Arbiter: Eric Braamhaar (NED)
Gele kaart: Joseph Yobo, Yakubu Aiyegbeni (Everton), Dario Dainelli, Riccardo Montolivo, Giampaolo Pazzini, Alessandro Gamberini, Martin Jørgensen (Fiorentia)

Opstellingen:

Everton FC: Howard; Neville, Yobo, Jagielka, Lescott; Pienaar (Anichebe/106), Osman, Carsley, Arteta; Johnson (Gravesen/119), Yakubu.

ACF Fiorentina: Frey; Ujfalusi, Dainelli, Gamberini, Pasqual; Kuzmanovic (Gobbi/90+4), Donadel, Montolivo; Jørgensen (Santana/106), Osvaldo, Vieri (Pazzini/45).


PSV Eindhoven* (NED) - Tottenham Hotspur FC (ENG) 0-1 (6-5 ns)(1-0)
82' Dimitar Berbatov 0-1

Strafschoppen
Simons (PSV) scoort, 1-0
Berbatov (Spurs) scoort, 1-1
Lazovic (PSV) mist, 1-1
O'Hara (Spurs) scoort, 1-2
Farfán (PSV) scoort, 2-2
Huddlestone (Spurs) scoort, 2-3
Salcido (PSV) scoort, 3-3
Bent (Spurs) scoort, 3-4
Dzsudzsák (PSV) scoort, 4-4
Jenas (Spurs) mist, 4-4
Bakkal (PSV) scoort, 5-4
Zokora (Spurs) scoort, 5-5
Marcellis (PSV) scoort, 6-5
Chimbonda (Spurs) mist, 6-5

Stadion: Philipsstadion, Eindhoven
Arbiter: Matteo Simone Trefoloni (ITA)
Gele kaart: Timmy Simons (PSV), Jermain Jenas, Ledley King, Steed Malbranque, Tom Huddlestone, Didier Zokora (Tottenham)

Opstellingen:

PSV Eindhoven: Gomes; Méndez (Bakkal/112), Kromkamp, Marcellis, Salcido; Simons, Afellay (Dzsudzsák/82), Alcides; Culina, Koevermans (Lazovic/72), Farfán.

Tottenham Hotspur FC: Robinson; Chimbonda, Woodgate, King (Lennon/66), Lee (Bent/46); Jenas, Zokora, Huddlestone, Malbranque; Berbatov, Keane (O'Hara/86).


FC Bayern München* (GER) - RSC Anderlecht (BEL) 1-2 (5-0)
9' Lúcio 1-0
20' Serhat Akın 1-1
35' Oleksandr Yakovenko 1-2

Stadion: Allianz Arena, München
Arbiter: Terje Hauge (NOR)
Gele kaart: Roland Juhász, Olivier Deschacht, Mbark Boussoufa (Anderlecht)

Opstellingen:

FC Bayern München: Rensing; Sagnol, Lúcio, Breno, Lahm; Sosa, Ottl (Schlaudraff/72), Van Bommel, Kroos (Ribéry/46); Podolski, Klose (Altintop/87).

RSC Anderlecht: Zítka (Schollen/46); Gillet, Sare, Juhász, Deschacht; Yakovenko (Boussoufa/66), De Man, Biglia, Hassan, Goor; Serhat (Gillis/90).


Getafe CF* (ESP) - SL Benfica (POR) 1-0 (2-1)
77' Juan Angel Albín 1-0

Stadion: Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
Arbiter: Viktor Kassai (HUN)
Gele kaart: Roberto Abbondanzieri, Mario Cotelo, Lucas Licht (Getafe), Kostas Katsouranis, Maxi Pereira, Edcarlos, Léo (Benfica)

Opstellingen:

Getafe CF: Abbondanzieri; Contra, Manuel Tena, Licht, Mario Cotelo (Cortés/74); Celestini, Casquero, Gavilán (Fuertes/79), Albín; Kepa (Signorino/69), De la Red.

SL Benfica: Quim; Nélson, Edcarlos (Sepsi/74), Petit, Léo; Katsouranis, Rui Costa; Maxi Pereira (Di María/59), Cristián Rodríguez, Nuno Gomes (Mantorras/66); Makukula.


De duels Werder Bremen - Rangers (0-2) en Sporting Clube de Portugal - Bolton Wanderers (1-1) worden morgen gespeeld.

Uitslag PSV - Tottenham Hotspur

PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Cup. Een strafschoppenserie, die door de Eindhovenaren beter werd genomen, moest uiteindelijk beslissen welke ploeg doorging. In zowel Londen als in Eindhoven wist de bezoekende ploeg slechts één keer te scoren.

Bij PSV begon Danny Koevermans in de basis. De aanvaller kreeg van trainer Sef Vergoossen de voorkeur boven Danko Lazovic. Op het middenveld koos de Limburgse oefenmeester voor Edison Méndez en Jason Culina. Verder begon Ibrahim Afelly aan de linkerkant op het middenveld. Otman Bakkal en Balazs Dzsudzsák begonnen vanaf de bank.

Om 20:45 uur trapte Tottenham Hotspur af voor de return in de achtste finale van de UEFA Cup. In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niet bijster veel. De twee ploegen wisten wel wat kleine kansjes af te dwingen, maar deze zorgden nauwelijks voor gevaar. Na een kwartier spelen had Malbranque de eerste treffer van de avond op zijn schoen, maar de Fransman schoot naast. Aan de andere kant waagde onder andere Koevermans een poging. Ook deze kans leverde uiteindelijk niets op.

Na ruim een half uur wedstrijd hadden Salcido en Heurelho da Silva Gomes een miscommuncatie. De doelman van de Eindhovenaren wilde de bal pakken, terwijl de Mexicaan in de weg stond. Naarmate de eerste helft vorderde, voerde Tottenham Hotspur de druk langzaam op. PSV kwam nauwelijks nog van de eigen helft af. Enkele minuten voor rust probeerde Malbranque het eens van afstand, maar schoot de bal voorlangs.

Direct na aanvang van de tweede helft wist Robbie Keane de bal voor te brengen. Deze kwam in de voeten van Darren Bent terecht, maar Gomes wist een openingstreffer te voorkomen. Kort daarna kreeg Koevermans aan de andere kant een levensgrote kans, maar sprong er onzorgvuldig mee om. In de 65e minuut kregen Afellay en kort daarna Koevermans een geweldige kans op een doelpunt, maar beide spelers hadden het vizier niet op scherp staan.

Na iets meer dan 70 minuten kreeg Bent een dot van een kans. De speler durfde het zelf niet aan en gaf Keane de mogelijkheid. Alcides zat er echter goed bij, waardoor Tottenham Hotspur niet op voorsprong kwam. Tien minuten voor tijd kwamen The Spurs op een verdiende voorsprong. Berbatov kon hard uithalen, waardoor de keeper van de Eindhovenaren kansloos was. In de slotfase was Mendéz dichtbij een goal, maar de bal vloog over het doel van de tegenstander. Aan de andere kant vergrootte Bent de voorsprong bijna. De speler kopte echter op het dak van het doel.

De eerste kans in de verlenging was voor Bent, maar de speler van Tottenham Hotspur schoot naast. In het resterende deel van de eerste helft van de verlenging gebeurde er vrij weinig. Hier en daar waren er wel kansjes, maar deze konden elke keer onschadelijk worden gemaakt. In de tweede helft van de verlenging kreeg PSV een aantal kansen op een treffer, maar de spelers van de Brabantse ploeg hadden het vizier niet op scherp staan. Ook de Engelsen kwamen een aantal keer in de buurt van het doel van Gomes. Toch wisten ook zij niet te scoren. In de slotfase was Malbranque heel dichtbij een treffer, maar Gomes stond goed op te letten.

Strafschoppenserie:
Simons (PSV) 1-0
Berbatov (Tottenham Hotspur) 1-1
Lazovic (PSV) 1-1
O'Hara (Tottenham Hotspur) 1-2
Farfán (PSV) 2-2
Huddlestone (Tottenham Hotspur) 2-3
Salcido (PSV) 3-3
D. Bent (Tottenham Hotspur) 3-4
Dzsudzsák (PSV) 4-4
Jenas (Tottenham Hotspur) 4-4
Bakkal (PSV) 5-4
Zokora (Tottenham Hotspur) 5-5
Marcellis (PSV) 6-5
Chimbonda (Tottenham Hotspur) 6-5


Karakteristieken

PSV - Tottenham Hotspur 0-1 (1-0)
80’ Berbatov 0-1

Toeschouwers: 33.500
Scheidsrechter: Trefoloni (Ita)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Simons (PSV), Jenas, King, Malbranque, Huddlestone, Zokora (Tottenham Hotspur)

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides, Farfán, Méndez (Bakkal/112), Simons, Culina, Afellay (Dzsudzsák/82), Koevermans (Lazovic/73)

Tottenham Hotspur: Robinson, Chimbonda, King (Lennon/61), Woodgate, Lee Y P (D. Bent/46), Jenas, Zokora, Huddlestone, Malbranque, Berbatov, Keane (O'Hara/86)

Duitse politica naakt op eigen website

Birgit Auras, een Duitse politica, moet afzien van haar kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen in Neustadt in de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein. Auras wil haar naaktfoto's niet van haar website verwijderen en om die reden is ze van de lijst gehaald.

De politica heeft de foto's geplaatst op de website van haar boetiek. "Ik moest kiezen. Of de foto's van de site verwijderen, of afzien van mijn kandidatuur. Ik voel me dan ook zwaar gediscrimineerd", aldus Auras.

Kovalainen wil de pole in Melbourne

Hekki Kovalainen wil voor zijn racedebuut voor het McLaren-team vanaf pole-position starten in Melbourne. De Fin zei dat bij een zeekayakwedstrijd voor McLaren sponsor Vodafone.

"Het is mijn doel om de pole-position te pakken en een goede start te hebben. Volgens mij is McLaren het beste team in de Formule 1 en we hebben tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen alles gedaan wat we maar kunnen doen."

Voetbal: Uitslag AZ - Feyenoord

Feyenoord is gestegen naar de derde plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen de inhaalwedstrijd tegen AZ met 1-0.

Vroeg in de wedstrijd had Pellè de kans op het openingsdoelpunt echter kopte hij naast. Jonathan de Guzman bekroonde zijn voorselectie voor oranje met een doelpunt na een assist van Luigi Bruins. Feyenoord had in de eerste helft geen moeite met de aanvallen van de Alkmaarders. De Rotterdammers zelf wisten echter ook hun kansen niet te benutten.

Na de rust werd AZ sterker en sterker maar wist het opnieuw niet de kansen te benutten. Ook Feyenoord kwam er nauwelijks meer uit en kreeg geen noemenswaardige kansen. Kew Jaliens kreeg in de laaste minuten van de wedstrijd terecht voor de tweede keer geel en mocht het veld verlaten.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag AZ - Feyenoord

Feyenoord is gestegen naar de derde plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen de inhaalwedstrijd tegen AZ met 1-0.

Vroeg in de wedstrijd had Pellè de kans op het openingsdoelpunt echter kopte hij naast. Jonathan de Guzman bekroonde zijn voorselectie voor oranje met een doelpunt na een assist van Luigi Bruins. Feyenoord had in de eerste helft geen moeite met de aanvallen van de Alkmaarders. De Rotterdammers zelf wisten echter ook hun kansen niet te benutten.

Na de rust werd AZ sterker en sterker maar wist het opnieuw niet de kansen te benutten. Ook Feyenoord kwam er nauwelijks meer uit en kreeg geen noemenswaardige kansen. Kew Jaliens kreeg in de laaste minuten van de wedstrijd terecht voor de tweede keer geel en mocht het veld verlaten.

Karakteristieken

AZ - Feyenoord
20' De Guzman 0-1 (assist: Bruins)

Toeschouwers: 16.000
Stadion: DSB Stadion
Scheidsrechter: Wouters (Bel)
Gele kaart: Jaliens, De Zeeuw (AZ) De Cler (Feyenoord)
Rode kaart: 90'+1' Jaliens (2x geel)

Opstellingen

AZ: Romero, Jaliens, Mendes da Silva, Moreno, Opdam, Agustien, De Zeeuw, Cziommer (55/ El Hamdaoui), Pocognoli (68/ Ari), Pellè, Dembélé

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, Landzaat, v. Bronckhorst, Sahin (90/ Fer), De Guzman, Makaay (46/ Mols), Bruins (78/ D. Buijs)

Jenna Jameson uit de kleren voor PETA

Kijk, dit is nog eens wat anders dan de Vegan-streaker! De Amerikaanse ex-pornoster Jenna Jameson gaat namelijk bloot voor de bekende dierenrechtenorganisatie PETA. Jameson wil mensen aansporen in plaats van leer diervriendelijke alternatieven zoals pleather te kiezen voor hun kinky spelletjes. De campagne van Jameson gaat gepaard met de slogan 'Pleather Yourself'.

"Iedereen die mij kent, weet dat ik bijna de helft van mijn leven in pleather heb rondgelopen. En als ik door het tonen van de sexy look van pleather een paar liefhebbers van leer kan overhalen, dan is mijn missie geslaagd", aldus de voormalige porno-actrice.


Nu Marianne Thieme nog!

Vrouw bijna 2 jaar vast op wc

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Kansas heeft bijna twee jaar achtereen op de pot gezeten. De reden is niet bekend, al was het in elk geval niet voor een bizarre recordpoging. Dit heeft de Amerikaanse politie vandaag bekendgemaakt.

De vrouw hield al die tijd het kleinste kamertje in het huis van haar vriend bezet. Vorige maand besloot de man toch maar eens de politie te bellen, met de mededeling dat er iets niet helemaal in orde was met zijn vriendin. De toegesnelde agenten troffen de vrouw op de wc aan. Haar spieren bleken helemaal te zijn verschrompeld, de vrouw zelf zat vastgeplakt aan de toiletbril met 'natuurlijke' substanties.

Ambulancebroeders moesten eraan te pas komen om de vrouw van het toilet te halen. Ondanks dat ze weigerde op te staan, hebben ze de vrouw naar het ziekenhuis weten te vervoeren. Ze peinst er echter niet over om met de autoriteiten te praten. De politie kijkt of het mogelijk is de man aan te klagen wegens mishandeling van een afhankelijke volwassene.

Vrouw reist met skelet broer

Op de luchthaven van München is dinsdag een 62-jarige vrouw aangehouden nadat er een skelet in haar bagage was aangetroffen. Het bleek om de overblijfselen van haar broer te gaan.

De vrouw, een Italiaanse, was samen met een 63-jarige vriendin op reis van Brazilië naar Italië. Bij een tussenstop in Duitsland werd er een scan van haar bagage gemaakt. Daarop waren een schedel en botten te zien.

De vrouw was bezig met het inwilligen van de laatste wens van haar broer. Haar broer overleed elf jaar geleden in Sao Paulo, maar wilde in Italië begraven worden. Hij werd vervoerd in een luchtdichte zak.

De vrouw bleek in Brazilië toestemming te hebben gekregen voor het opmerkelijke transport, ze had ook de benodigde papieren bij zich. De vrouw mocht daarom, samen met broerlief, haar reis weer hervatten.

Selectie TOP Oss wordt uitgedund

TOP Oss heeft vijf spelers laten weten dat ze niet op een nieuw contract hoeven te rekenen. Leon van Dalen, Wouter van den Herik, Revy Rosalia, Rik van de Langenberg en Guillermo Zschüsschen zullen na dit seizoen niet meer in het shirt van de Brabantse ploeg te zien zijn.

Bert Zwanenburg, directeur van TOP Oss, is van mening dat het elftal een 'regionale tint' moet krijgen. Bovendien zou de eigen jeugd voorrang moeten gaan krijgen. De overeenkomsten van doelman Sjors de Bruijn en verdediger Niek Ripson worden overigens wel verlengd. De club gaat komende week al met de laatstgenoemde speler in gesprek.

De Nieuwste Show stopt

De Nieuwste Show gaat van de buis. Het satirische programma stopt per 3 april, zo hebben NPS en BNN woensdag weten. Het programma trok te weinig kijkers.

De Nieuwste Show wordt maandag tot en met donderdag uitgezonden op Nederland 3 rond 23.00 uur. ,,Ik ben onwaarschijnlijk teleurgesteld'', aldus presentator Patrick Lodiers. ,,Er is veel ervaring opgedaan, maar het blijkt erg moeilijk om een dagelijks programma met nieuws en satire succesvol te laten zijn.''

De NPS en BNN hebben laten weten samen te onderzoeken of er een wekelijks programma kan worden gemaakt met nieuws en satire als uitgangspunt.


Provider voor rechter wegens smaad

Vrijdag moet een internetprovider voor de rechtbank van Assen verschijnen wegens smaad. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de webhost het mogelijk gemaakt dat een sitebeheerder vrijuit zijn gang kon gaan met het zwart maken van diverse personen. Het is in ons land zeer ongebruikelijk dat een provider wordt aangeklaagd voor de misdragingen van een klant.

De webhost die zich vrijdag moet verantwoorden is Budget Webhosting uit Beverwijk. De 39-jarige eigenaar R.J.A.H. en de 50-jarige site-eigenaar R.A.A.R. moeten beiden voor de rechter verschijnen. H's bedrijfje had R's site, www.ruudrietveldvertelt.nl gehost.

Volgens het OM waren op die site kwetsende teksten te lezen over een advocaat uit Apeldoorn. "Hij noemde de man een psychopaat en een crimineel, die zelfs de dood van iemand op zijn geweten zou hebben. Het slachtoffer pikte dit niet en deed aangifte bij de politie", aldus de Asser persofficier van justitie Jan Hoekman.

Het OM besloot echter niet alleen R. aan te klagen, maar ook de provider van R's site. Budget Webhosting had namelijk niet ingegrepen en dus heeft het bedrijf zich schuldig gemaakt aan smaad, zo vindt het OM. "Dit gebeurt niet vaak en deze aanpak is voor een deel uniek", vertelt Hoekman.

H. en zijn advocate willen niet inhoudelijk op de dagvaarding reageren. Het enige wat H. wil loslaten is: "Het is onterecht. We denken een goede zaak te hebben."

 

Weeralarm: MotorStorm 2 wordt een tropische motorstorm

Evolution Studio's werkt momenteel aan een vervolg op het goed ontvangen MotorStorm. Ditmaal zul je niet Monument Valley onveilig maken, maar verplaatst het motorcircus zich naar een tropisch jungle-eiland. Evolution Studio's had al bekend gemaakt dat er monstertrucks in de game zouden zitten, in onderstaande trailer zie je dat ze niet de beste vrienden zullen zijn van bikers en ATV-bestuurders.

Bovenstaande trailer is pre-rendered en dus niet in-game

Berg mist ook SC Heerenveen

FC Groningen kan ook komend weekend geen beroep doen op Marcus Berg. De aanvaller van FC Groningen is nog altijd niet hersteld van een blessure aan zijn rug. Hierdoor zal de Zweed het duel tegen SC Heerenveen moeten missen.

Er was woensdag overigens ook nog goed nieuws voor Berg. De clubtopscorer van FC Groningen werd namelijk opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. Daarmee zal hij een oefeninterland tegen Brazilië spelen.

Kroon krijgt straf voor stayeren

Karsten Kroon heeft na afloop van de derde etappe in de rittenkoers Parijs - Nice een straf gekregen. De Nederlander moet namelijk twintig seconden inleveren, vanwege stayeren.

Door deze sanctie zakt Kroon, die in eerste instantie op de tweede plaats van het algemeen klassement stond, naar de negende positie. De achterstand op leider Sylvain Chavanel is daardoor naar 22 seconden gestegen.

Opa sluit verkrachter op in garage

Een Belgische opa heeft samen met enkele buren een verkrachter weten op te sluiten in zijn garage. Dankzij het kordate optreden van de krasse knar, is de zeventienjarige weer een tijdje van de straat.

De jongen had het veertienjarige slachtoffer toevallig ontmoet aan, hoe ironisch, de Zaadstraat, in een achterbuurt te Anderlecht. Op klaarlichte dag drukte de jonge knul een pistool tegen het hoofd van het meisje, en dwong zo het meisje met hem mee te gaan naar een ondergrondse parkeergarage. Hier heeft hij het meisje verkracht.

Tijdens de daad kwam er een auto de garage in gereden, waarin een grootvader zat met zijn twee kleindochters. Een kleindochter van net negen jaar oud zag het gebeuren en vertelde het aan haar opa. Opa reed hierop weer naar buiten en gooide de deur van de garage dicht.

De verkrachter kon nu geen kant meer op. De oude man snelde naar enkele buren, waarop ze met z'n vijven de jongen vasthielden tot de politie ter plaatse was. Deze heeft hem gearresteerd en de voor de politie niet onbekende jongeman opgesloten in een jeugdinstelling.

Geen besmettingen in St Jansdal

Icoon GezondheidRuim 400 patiënten werden een maand geleden opgeroepen voor bloedonderzoek, toen bleek het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk een onderzoeksinstrument niet volgens de regels had gereinigd. Nu is na bloedonderzoek gebleken dat geen van de 415 patiënten is besmet met hiv of hepatitis B en C.

Het ziekenhuis in Harderwijk maakte de resultaten vandaag bekend. Van de 415 patiënten kwamen twee niet opdagen om hun bloed te laten testen. Toch sluit het ziekenhuis ook voor hen besmetting uit, aldus een woordvoerster. Het ziekenhuis betreurt de gang van zaken omdat het incident tot ongerustheid leidde bij de betrokken patiënten.

Emile Ratelband door vrouw gedumpt

Icoon Showbizz

Emile Ratelband is gedumpt door zijn 21-jaar jongere vrouw Moon. De twee trouwden in juni met veel spektakel. Moon zou een afkoelingsperiode hebben ingelast en heeft het huis van Ratelband verlaten. Ze zou haar dochtertje Royce hebben meegenomen.

Moon wilde al eerder op zichzelf gaan wonen, om te testen of ze nog een gelukkig huwelijk heeft. In september beviel ze van Royce. Dat is haar eerste kind met Ratelband die zelf nog vijf kinderen uit een eerder huwelijk heeft.



Emile kan nu zelf datingles gebruiken

Top of Flop User's Choice: Insane Clown Posse

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop was goed genoeg: Linkin Park - Given Up is een top, dus. marijano verwoordde jullie mening nog als beste: "een flop wil ik het niet noemen maar vroeger waren ze VEEEEEEEEEEEEL beter".

De tip van vanavond is van guiguy:
"Daar ben ik weer. Een nummer van ICP."

Publiek pikt grappen cabaretier Wertheim niet

Icoon CabaretGrappen- en grollenmaker Micha Wertheim heeft gisteravond zijn cabaretvoorstelling in de Oranjerie in Roermond moeten beëindigen omdat het publiek woedend de zaal verliet. Wertheim had volgens de bezoekers een man in een rolstoel aanhoudelijk gediscrimineerd. Die werd huilend de zaal uitgereden.

Het publiek beantwoordde de grappen van Wertheim met luid boe-geroep. Daarna liepen de honderden bezoekers weg waarop de cabaretier niets anders restte dan te stoppen met zijn programma.

Hij verweerde zich na afloop tegenover de pers met de mededeling dat de grappen over gehandicapten deel uitmaken van zijn show. Het ging volgens hem ''mis'' omdat er in dit geval echt een gehandicapte man in de zaal zat.

Met dank aan RoelJewel voor de submit.

Baywatch-ster komt uit de kast

Icoon ShowbizzJaason Simmons is uit de kast gekomen. De acteur die in de serie de rol van de blonde spierbundel Logan Fowler vertolkte gaat zelfs trouwen met zijn vriend John O'Callaghan. De 37-jarige Jaason heeft met zijn partner ook al een zesjarig jongetje uit Uganda geadopteerd.

De twee zullen elkaar het jawoord in Canada geven. Ze wonen namelijk in Los Angeles en daar is het homohuwelijk nog steeds verboden. De voormalige Baywachtster deed zijn onthulling in een Australisch tijdschrift.

Hier kunnen meiden alleen nog maar van dromen

FOK!Blog Babe Battle #55

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Melissa en in de rechterhoek Nina! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Politiebonden staken acties

Er komen geen nieuwe acties meer van de politie. De politiebonden gaan eerst met hun kaderleden overleggen over het laatste CAO-voorstel van minister Ter Horst. Volgens de bonden is er geen onderhandelingsruimte meer en is het maximale eruit gehaald. "Er is gewoon geen geld meer, dat heeft de regering de afgelopen dagen heel duidelijk gemaakt", zegt Hans van Duijn van de Nederlandse Politiebond (NPB).

De NPB legt het voorstel met een negatief advies aan de kaderleden voor, twee bonden zijn neutraal en de kleinste bond is positief. Afgelopen nacht liepen besprekingen nog stuk.

Minister Guusje Ter Horst liet vanmiddag in een brief weten dat een hoger voorstel economisch niet verantwoord is. In de haar voorstellen worden de salarissen per 1 februari verhoogd met 3,5 procent per 1 januari. Volgend jaar gaat het loon dan nog eens met 3,3 procent en per 1 januari 2010 met 3,25 procent omhoog. Verder krijgen politiemensen tot en met een bepaalde schaal twee keer een eenmalige uitkering en zijn er ook tijdelijke toelagen voor iedereen.

Freire wint eerste etappe Tirreno

Oscar Freire heeft de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Raborenner was de beste in de massasprint.

De vlucht van de dag kwam op naam van Joeri Krivtsov en Michail Ignatjev, die zeer lang vooruit reden. Door het werk van de vele sprintersploegen was vooruitblijven tot aan de finish onmogelijk. Met nog vier kilometer te gaan werden de twee bijgehaald. In de eindsprint kwam Robbie McEwen te vroeg op kop, waarna Freire als eerste over de streep kwam, voor Petacchi,Rojas,Zabel en Cooke.

Liechtenstein wil arrestatie belastinginformant

Icoon Economie De Liechtensteinse politie heeft vandaag een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een voormalige werknemer van de LGT Bank. De man verkocht voor 4,2 miljoen euro gestolen bankgegevens over rekeninghouders in Liechtenstein door aan de Duitse geheime dienst.

Dat leidde tot een wereldwijd onderzoek naar belastingontduiking in het vorstendom.

Het gaat om de 42-jarige Heinrich Kieber. Hij heeft de Liechtensteinse nationaliteit en werkte tot november 2002 bij LGT Bank. De politie publiceerde op haar website ook een foto van Kieber. Er loopt in het vorstendom al een strafrechtelijk onderzoek naar Kieber.

Het Duitse blad Focus meldde afgelopen weekend dat Kieber na een verblijf in Australië is teruggekeerd naar Europa. Volgens het blad verwijt hij de Duitse geheime dienst zijn identiteit wereldkundig te hebben gemaakt. Hij zou voor zijn leven vrezen. Kieber zou de Duitse autoriteiten tevergeefs om een nieuwe identiteit hebben gevraagd. Hij wilde in Zuid-Amerika gaan wonen.

Carlström wint etappe Parijs-Nice

Kjell Carlström heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Fin klopte zijn medevluchter Clément Lhotellerie in een sprint.

Carlström en Lhotellerie ontsnapten samen met Bradley McGee al vroeg in de wedstrijd. De twee wisten tot de finish vooruit te blijven, ondanks een col van de eerste categorie in de slotfase. Het uitgedunde peloton eindigde op 43 seconden, waar de Fransman Pierre Rolland de sprint om de derde plaats won. In het algemeen klassement neemt Silvain Chavanel de leiding over van Thor Hushovd. Hij heeft twee seconden voorsprong op Karsten Kroon.

Kung Fu Panda schopt dierenkont in screens

Activision brengt ons Kung Fu Panda, de game gebaseerd op de komende film van Dreamworks.

In de game neem je, zoals je vast al vermoedde, de controle over een panda die aan kung-fu doet. Po, zoals deze vliegensvlugge bamboe-eter heet, gaat op avontuur om zijn levenslot te vervullen. Gelukkig hoeft hij dit niet alleen te doen en staan zijn leraar Shifu en de Furious Five hem bij in deze barre tocht.

Het avontuur met een lach, een traan en een flinke portie kont-schoppen brengt ons door dertien levels vol referenties naar de film, heldenacties, gigantische obstakels en uitdagende puzzels. Naast dit zenuwslopende singleplayer-avontuur zijn er ook multiplayer uitdagingen inclusief speciale co-op scenarios.


De game wordt in mei verwacht op de Playstation 2, Playstation 3, Nintendo DS, Wii, Xbox 360 en PC.

Donadoni na EK weg als bondscoach Italië

Roberto Donadoni vertrekt na het EK zo goed als zeker als bondscoach van Italië. Hij heeft een aanbod om het contract tot 2010 te verlengen afgewezen.

In de contractvoorwaarde stond onder meer dat het contract ontbonden zou worden wanneer Italië komende zomer op het EK voor de halve finale zou worden uitgeschakeld. Donadoni liet in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport weten dat hij vond dat er uit die voorwaarde weinig vertrouwen. spreekt.

NAVO-troepen tegen Koranfilm Wilders

De door de NAVO-geleide troepen hebben zich vandaag in Afghanistan gedistantieerd van de Deense Mohammed-cartoons en de ophanden zijnde Koranfilm van PVV-politicus Geert Wilders.

Afghaanse demonstranten hadden Kabul opgeroepen de banden met Denemarken en Nederland te verbreken en hun troepen weg te sturen.

Volgens een NAVO-woordvoerder respecteert de organisatie alle religies, inclusief de islam. Hij voegde eraan toe dat de coalitietroepen in Bosnië en Herzegovina ''de moslims beschermden''.

NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer uitte onlangs zijn bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van de aanstaande film van Geert Wilders. Volgens De Hoop Scheffer zouden mensen die de film ''verkeerd begrijpen'' zich mogelijk vijandiger gedragen tegenover met name Deense en Nederlandse militairen.

Wikipedia onder vuur door smeergeldaffaire

Een van de oprichters van Wikipedia, Jimmy Wales, wordt beschuldigd van het aannemen van $5.000 om een lemma te verfraaien. De beschuldiging wordt, opmerkelijk genoeg, geuit door precies dezelfde persoon als wiens artikel tegen betaling is verfraaid: voormalig Novell-it'er Jeffrey Merkey.

Merkey heeft tegenover Associated Press verklaard dat voor een substantiële bijdrage aan de Wikipedia Foundation Wales 'zijn invloed zou aanwenden' om het artikel van 'laster' te ontdoen.

De bewerkingsgeschiedenis van het betreffende lemma, (http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_V._Merkey) laat inderdaad zien dat er bewerkingen door Wales zijn uitgevoerd en dat het artikel ook enige tijd beveiligd was en op die manier niet bewerkt kon worden. Op de discussiepagina vermeldt Wales dat hij de eerdere discussiepagina heeft verwijderd, omdat die zo 'onaangenaam' was.

Een woordvoerder van Wikipedia ontkent de beschuldiging en zegt dat een dergelijke actie niet in het beleid van Wikipedia past. Wales voegt daaraan toe dat hij vaker artikelen waar valse of beschadigende informatie in staan wijzigt, maar dat eventuele donaties daar totaal los van staan. Wales stelt dan ook dat iedereen die de beschuldiging serieus neemt allereerst maar eens rekening moet houden met de bron.


Met dank aan captain.lefteye voor de herschreven submit.

Laatste Franse veteraan WOI overleden

De laatste Franse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog is overleden. Lazare Ponticelli stierf in Parijs op 110-jarige leeftijd. President Nicolas Sarkozy uitte in naam van de natie "zijn diepste emotie en grenzeloos verdriet" bij het horen van het nieuws. Ponticelli werd in Italië geboren en kwam op 7-jarige leeftijd naar Frankrijk. In de Eerste Wereldoorlog vocht hij in het Franse vreemdelingenlegioen aan het westfront tegen de Duitsers, later vocht hij in het Italiaanse leger in Tirol tegen de Oostenrijkers. Hij raakte eind 1915 zwaar gewond en de rest van de oorlog zat hij thuis. Frankrijk wil Ponticelli een staatsbegrafenis geven, hoewel hijzelf verscheidene keren liet weten daar geen prijs op te stellen.

IJsbombardement treft Scherpenzeel

Het was even schrikken voor inwoners van Scherpenzeel. Er vielen vanmiddag plotseling enkele grote ijsblokken uit de lucht. De grootste had een diameter van 30 centimeter en kwam neer in een achtertuin. De blokken bleken afkomstig van een vliegtuig, dat op grote hoogte door de wolken vloog. Niemand raakte gewond.

Volgens het KNMI komt het wel vaker voor dat ijsvorming op vliegtuigen afbreekt, maar het gaat bijna nooit om zulke grote stukken als in Scherpenzeel. De meeste vliegtuigen beschikken tegenwoordig over systemen om ijs te verwijderen, wat de mogelijkheden verruimt om onder omstandigheden te vliegen waarbij ijsafzetting optreedt.

'I am Netherlands'

Het vervelende aan op vakantie gaan is dat je waar ook ter wereld geconfronteerd kan worden met stereotype Nederlanders. Je kunt niet vertoeven op een Zuid-Franse camping zonder dat er naast je een naar ´SBS 6´ verlangend gezin zit dat onder het genot van zelf meegebrachte Kaapse bocht een, met hulp van de ´Knor-kokkie´ gemaakte, macaronischotel aan het eten is. Je kunt niet ongestoord in Praag een Big Mac als ontbijt eten, zonder dat een bierbuik op ´Heineken-slippers´ voor je in de rij in zijn beste Tsjechisch een hamburger bestelt: "Doe mij maar een hamburger". Of nog erger: "doe mij maar de duppieknaller". Zelfs wanneer je badplaatsen mijdt waar ´Kees Kroket´ en ´Piet Friet´ het lokale voedsel hebben verdrongen naar de buitenwijken, ontkom je niet aan de stereotype Nederlander.

Meer details rondom Heavy Rain

Onze zuiderburen hebben een primeur: het gamesblad Chief heeft als eerste op de aardkloot wat nieuwe informatie over Heavy Rain. Heavy Rain is de langverwachte exclusive voor de PS3. David Cage, de oprichter van Quantic Dream, brengt ons op de hoogte.

Cage wilde geen grote Free Roaming omgeving zoals we deze zien in GTA, om het verhaal een beetje op de rails te houden. Wel zullen er drukbevolkge locaties te bezoeken zijn in Heavy Rain, zoals winkelcentra en metro's.

De grafische pracht van Heavy Rain moet ons gamers doen kwijlen, aldus Cage. Met de steun van Sony zal deze game laten zien hoe next-gen er echt uit zou moeten zien. Er wordt echter niet volledig geconcentreerd op foto-realistische graphics, omdat de game ook iets unieks mee moet krijgen.

Over de gameplay is Cage kort. Met Fahrenheit bracht Quantic Dream als het ware nieuwe woorden in de vocabulaire der gameland, en met Heavy Rain gaan ze nog een stukje verder in deze nieuwe dimensie.

Het verhaal zal zich concentreren op 4 personen elks met een eigen visie. De sleutel van het verhaal is de vraag 'wat is goed en wat is slecht?' Morele keuzes gaan een belangrijke rol spelen. We kunnen Heavy Rain als het goed is eind 2008 verwachten op de PS3.



Graphics maken heftige emoties los?

Prinses Annette bevallen van zoon

Prinses Annette is woensdag bevallen van een gezonde zoon: Benjamin. De volledige naam van het derde kind van de 35-jarige Annette en haar echtgenoot prins Bernhard (39) luidt Benjamin Pieter Floris van Vollenhoven. Om 08.30 uur zag het 3250 gram wegende jongetje het levenslicht in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

"We zijn dolgelukkig en heel dankbaar met de geboorte van ons derde kind en het broertje van Isabella en Samuel", laat het prinselijk paar in een verklaring weten. Onduidelijk is of Bernhard en Annette met de naam Benjamin suggereren dat hun gezin nu compleet is. In de bijbelse traditie is Benjamin de jongste. Zijn zusje is 5 jaar, zijn broertje 3.

Benjamin is het achtste kleinkind van prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven. Bernhard is de tweede van hun vier zonen. In 2000 trouwde hij met Annette Sekrève. Het gezin woont in Amsterdam.

Lufthansa-toestel maakt noodlanding in Brussel

Een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft woensdag onderweg van Keulen naar Parijs een noodlanding gemaakt in Brussel, omdat de instrumenten in de cockpit alarmsignalen afgaven. Volgens een woordvoerster van Lufthansa gaven de instrumenten aan dat er een motor in brand stond, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Het vliegtuig, een CRJ200, landde veilig op de luchthaven van Brussel, maar drie passagiers raakten bij het uitstappen lichtgewond, zei de woordvoerster.

KNMI trekt weeralarm in

Het KNMI heeft woensdagmiddag rond 14.15 uur het weeralarm ingetrokken dat was uitgevaardigd in verband met de storm. Het weerbureau liet dat vanmiddag weten.

Het weeralarm werd vanochtend rond 05.15 uur gegeven omdat het KNMI zware windstoten verwachtte en grote schade mogelijk achtte. Vooral het vrachtverkeer en de luchtvaart bleken uiteindelijk last te hebben van de storm die tussen 10.00 uur en 14.00 uur op zijn hevigst was.

Samenwerking tussen FOK! en DAG

Zoals wellicht al opgevallen heeft FOK! sinds enkele dagen, naast het nieuws dat onze users of nieuwsposters zelf hebben opgezocht en herschreven en het nieuws dat we via onze ANP-nieuwsfeed aangeleverd krijgen, ook nieuws van DAG.  Dit is het resultaat van een door FOK! met DAG gesloten overeenkomst voor het gebruik van hun volledige nieuwsfeed.   Alle DAG-berichten krijgen we keurig netjes door DAG aangeleverd in een geheel verzorgde feed en uit die feed maken onze redacteuren elke dag een selectie berichten die we - geheel volgens de overeenkomst - ongewijzigd en integraal plaatsen.  
Met deze nieuwe feed proberen we een zo gevariëerd mogelijk nieuwsaanbod te leveren waarin we de belangrijke hoofdpunten uit het nieuws hebben, aangevuld met vooral veel opmerkelijk nieuws en een selectie randartikelen.

Een aantal oplettende lezers had al gezien dat wij 'lui knippen en plakken'.  Dat is dus niet het geval.  In de komende weken zullen we opnieuw een balans gaan zoeken en vinden tussen de verschillende nieuwsaanbieders en het door onze redacteuren daaruit geselecteerde nieuwsaanbod.  Op die manier hopen we jullie in de toekomst nóg meer van dienst te gaan zijn.  Het kan echter zijn dat jullie de komende dagen hier en daar wat 'oneffenheden' zullen tegenkomen in de nieuwsberichten.  Zodra iedereen gewend is aan de nieuwe situatie zullen eventuele problemen vanzelf oplossen.
Deze overeenkomst valt min of meer samen met de introductie van onze nieuwe frontpage, waarvan sinds een dag of twaalf een bètaversie valt te bekijken.

Scheherazade komt meeknokken in Soul Calibur 4

Behalve de gastrollen van Yoda en Darth Vader in Soul Calibur 4 zal er nog een nieuw personage in de game te vinden zijn. Haar naam is Scheherazade en ze is te bewonderen op onderstaande screen. Ze ziet er niet uit alsof ze veel schade kan doen tegenover bijvoorbeeld Asteroth, maar zoals wel vaker blijkt in vechtspellen zegt het uiterlijk niets over iemand z'n vechtkunsten.

Tijdens de reïncarnatie van Soul Edge en SoulCalibur is er nog iets anders wakker geworden. De strijd tussen de twee zwaarden bereikt zijn hoogtepunt als de maker van de wapens zich in de strijd gaat mengen. Nightmare, in zijn ultieme vorm, wacht op Siegfried voor het ultieme gevecht. Simpel zal deze strijd niet worden nu ook Yoda en Darth Vader zich er in zullen mengen.

Gezochte vader Roosendaal mogelijk in kanaal

De politie heeft woensdagochtend een vondst gedaan in een kanaal bij Zeeuws-Vlaanderen die mogelijk verband houdt met de vermiste vader van de twee vermoorde kinderen uit Roosendaal. Of het gaat om de auto van de man, zoals diverse media melden, wil de politie voorlopig niet bevestigen. De vondst werd rond 11.00 uur gedaan bij Westdorpe in het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

De 41-jarige man is al ruim drie weken vermist sinds de stoffelijke overschotten van het 6-jarige meisje en de 4-jarige jongen werden gevonden. De Brabantse politie ziet de vader als verdachte en vermoedt dat hij is ondergedoken of zelfmoord heeft gepleegd.

Schager Paasvee valt in het water

Paasvee in Schagen is een van de hoogtepunten van het jaar, waar de halve stad voor vrijneemt om lekker te gaan zuipen. Helaas valt een en ander in het water. De goederenmarkt met ruim honderd kramen die gelijktijdig zou worden gehouden is al afgelast. Wegens de harde windstoten kon de veiligheid van de duizenden bezoekers niet worden gegarandeerd.

Ook alle horecatenten zijn weggehaald. De traditionele keuring van het vee, de zogenoemde 'dikbillenverkiezing' ging vanochtend nog wel door. De keuring met bijbehorende markt, tentoonstelling en festiviteiten zijn normaal gesproken een grote publiekstrekker in de kop van Noord-Holland. De kroegen zijn wel geopend en zijn inmiddels volgestroomd.


Zo ziet Schagen eruit bij noodweer.

Storm teistert Nederland

Door het hele land zorgt het weer voor problemen.

De storm die woensdag over Nederland trekt zorgt in het hele land voor problemen. De aanhanger van een vrachtwagen waaide woensdagochtend om op de A12 bij het Gelderse Westervoort. De rijksweg richting Duitsland was hierdoor enige tijd geblokkeerd, meldt de politie. Rijkswaterstaat raadt vooral chauffeurs met onbeladen vrachtwagens aan om niet over zogenoemde noord-zuidbruggen te rijden.

Een ferry die vanuit Newcastle naar IJmuiden vaart, heeft door de storm flinke vertraging opgelopen, laat de exploitant van de veerdienst weten. De boot had om 09.30 uur aan moeten meren. Maar de loods durft het door de harde wind en de hoge waterstand niet aan het schip de haven van IJmuiden binnen te leiden. De passagiers moeten volgens een woordvoerder van de exploitant waarschijnlijk wachten tot 14.00 uur, als de storm wat gaat liggen. Ook reizigers in de omgekeerde richting lopen hierdoor vertraging op.

Het westelijke deel van een winkelcentrum in Zoetermeer is afgesloten omdat glazen platen door de wind klapperen en dreigen los te laten. Verder waaide bij het stadhuis van Almere een gevelplaat los van de tiende verdieping. Die viel op twee glasplaten boven een passage. Er vielen geen gewonden. De gemeente heeft de toegang naar de afdeling burgerzaken afgesloten. Begin vorig jaar waaiden bij een zware storm twee glasplaten bij een vergadercentrum van het stadhuis los. Maar die zijn volgens een gemeentewoordvoerder van een ander type dan deze platen.

Tussen Utrecht en Den Bosch zijn twee treinen gestrand doordat de stroomverdelers geen goed contact meer maakten met de geleiding. Hierdoor is tussen Den Bosch en Geldermalsen geen treinverkeer mogelijk. De vertraging is meer dan een uur. Rondom Utrecht moeten reizigers rekenen op vijftien tot dertig minuten vertraging.

Ook de omgeving van de Hoftoren in Den Haag is nog steeds afgezet. Het gebied rond de Haagse toren werd dinsdagochtend al afgezet omdat een gevelplaat loshing. Door de storm kan de plaat niet worden gerepareerd. De Rijksgebouwendienst was verrast over het losraken, omdat de gevel in november provisorisch was hersteld. Aan één plaat moesten nog reparaties plaatsvinden, maar dat is niet de plaat die nu loshangt.

Begin vorig jaar liet een van de platen van de toren los en belandde op de trambaan. Sindsdien wordt de buurt rond de Hoftoren steeds afgezet bij harde wind, vanaf windkracht 9. Behalve in november gebeurde dat ook in januari van dit jaar.

OM onderzoekt omstreden preek

Icoon Justitie Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag onderzoekt de mogelijk antisemitische preek die predikant N. Mos in 2005 hield in de protestantse Messiaskerk in Wassenaar.

Momenteel buigt een groep deskundigen zich over de zaak. ''Het OM wacht hun advies af om te beoordelen of vervolging van Mos noodzakelijk is'', zei een woordvoerster vandaag. Ze bevestigde een bericht van die strekking in het Nederlands Dagblad.

Mos zorgde in maart 2005 voor flinke opschudding met zijn preek. Hij stelde onder meer dat Hitler met zijn voornemen om 'de Jood in ons midden uit te drijven' op Bijbelse bodem stond.

Meer over de inhoud van de preek staat in een FOK!-nieuwsbericht uit 2006.

KNVB in gesprek met Platini over WK 2018

De voetbalbonden van Nederland en België, de KNVB en de KBVB, hebben 19 maart een informeel gesprek met UEFA-voorzitter Michel Platini. In dat gesprek zal onder andere de kandidatuur voor het WK van 2018 van de twee landen aan de orde komen.

De Belgische projectleider, en tevens organisator van het EK van 2000, Alain Courtais zei dat er een reële kans bestaat dat Nederland en België het WK mogen organiseren. "Ik heb de voorbije maanden gemerkt dat het enthousiasme en optimisme over onze kandidatuur op nationaal en internationaal niveau erg groot is", zei Courtais donderdag in Brussel. "In november zaten we al rond de tafel met FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Hij reageerde eerst terughoudend op een gezamenlijke kandidatuur, maar nadat we hem duidelijk hadden gemaakt dat we wel twee landen zijn maar slechts één organisatie, met één hoofdkwartier en één managementteam, klonk hij al een stuk positiever. Het verloop van Euro 2000 heeft bewezen dat we dit aankunnen."

Anastasiou stopt met voetballen

Yannis Anastasiou hangt zijn kicksen aan de wilgen. De 35-jarige spits van FC Omniworld zal zijn contract bij de club uit Almere aan het einde van het seizoen niet verlengen.

Anastasiou speelde dit seizoen pas tien wedstrijden bij de eerstedivisionist. In de tien duels wist hij twee keer het net te vinden.

Anastasiou speelde in de Eredivisie voor Roda JC, Ajax en Sparta Rotterdam. Vooral bij Roda JC speelde de Griek zichzelf in de kijker. In 114 duels scoorde hij daar 48 keer. Bij Ajax wist hij echter geen basisplaats te veroveren en ook bij Sparta kon hij niet overtuigen.

[Update] Website Project Origin gelanceerd

Update
Inmiddels is bekend geworden dat vrijdag aanstaande vanaf 13.00u de nieuwe content op de site beschikbaar zal zijn.

Oorspronkelijk bericht 00.07u
Monolith is al een tijdje hard bezig aan de opvolger voor F.E.A.R., dit onder de naam Project Origin. Inmiddels heeft uitgever Warner Bros. de website van de game gelanceerd. Hier is wat meer informatie te vinden over het verhaal achter de game en achter het meisje Alma, om wie de game vooral draait.

De website is hier te vinden.


Alma heeft geinige krachten

Nog geen EU-verklaring over Wilders

De Europese Unie hoeft deze week tijdens een top in Brussel geen gezamenlijke verklaring te publiceren naar aanleiding van de antikoranfilm van Geert Wilders. Premier Jan Peter Balkenende (CDA) vindt het daarvoor te vroeg.

De PvdA en D66 drongen woensdag bij Balkenende aan op zo'n verklaring. De EU-regeringsleiders, die donderdag en vrijdag in Brussel vergaderen, zouden het belang van vrijheid van meningsuiting moeten benadrukken. Zo zou de EU aan de rest van de wereld duidelijk kunnen maken dat de Nederlandse regering geen middelen heeft om de film van Wilders te verbieden nog voordat die is vertoond.

Balkenende ziet daar niets in. "Een verklaring vooraf is problematisch, omdat we niet weten wat de inhoud van de film is." De premier is wel van plan om tijdens de top bij zijn EU-collega's tekst en uitleg te geven en zich te vergewissen van hun steun, voor het geval de film tot problemen leidt. Balkenende wil er zeker van zijn dat de EU in dat geval een gezamenlijke verklaring uitvaardigt.

Minardi niet in IRL

Minardi Team USA zal niet deelnemen het komende seizoen aan de Indy Racing League. Dat heeft teambaas Paul Stoddart tegenover Autosport.com bekend gemaakt.

De Australische teambaas denkt dat het team niet competitief genoeg zal kunnen zijn na de samenvoeging van de ChampCars en IRL-series, die pas kort geleden definitief is bekrachtigd. Stoddart voelt er weinig voor in de achterhoede mee te rijden: "Ik heb jarenlang in de achterhoede mee kunnen doen. Lang genoeg om te weten dat ik dat niet meer wil. Ook heb ik vorig seizoen overwinningen meegemaakt en dat smaakt naar meer. Ik denk dat het verstandiger is een jaar mijn mogelijkheden te overzien."

"Eerlijk gezegd denk ik dat de ChampCar-teams pas in 2010 competitief kunnen zijn als de nieuwe auto komt," vervolgt Stoddart. "De samenvoeging was het beste voor de sport. Echter was het niet in het voordeel van welk van de ChampCar-teams dan ook. Zoals altijd zijn er winnaars en verliezers, de verliezers in deze zijn overduidelijk de ChampCar-teams." De Australiër denkt dan ook niet dat veel ChampCar-teams de overstap zullen maken.

"Newman/Haas zal hoogstwaarschijnlijk deelnemen aan de nieuwe serie. Andere teams zie ik de overstap nog niet maken. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze niet kunnen. Met nog slechts vier weken te gaan is het veelgevraagd om je faciliteiten om te bouwen voor een auto welke je nog nooit gezien hebt en te prepareren voor circuits, ovals, waarop je nog nooit gereden hebt. Laat staan om dan competitief te zijn," aldus Stoddart.

Minardi Team USA zal wel deelnemen aan het ChampCar-evenement in Long Beach, volgende maand. "We gaan dat weekend een hoop plezier beleven. We gaan ons uiterste best doen om een succes te maken van de laatste ChampCar-race ooit. ChampCars stond voor entertainment en plezier, en dat willen we dat weekend benadrukken."

'Dolfijn redt gestrande potvis'

Een drie meter lange potvis die met haar jong voor de kust van Nieuw-Zeeland dreigde te stranden, is vermoedelijk gered door een dolfijn. De zoogdieren leken volgens een lokale reddingswerker met elkaar te communiceren waarna de dolfijn de walvissen langs zandbanken naar open zee 'loodste'. 

Reddingwerkers waren daarvoor al anderhalf uur tevergeefs in de weer geweest de potvis en haar kalf van de kust aan de oostkant van het Noordereiland weg te jagen.

De bewuste dolfijn Moko staat in het gebied  bekend omdat het graag met mensen speelt. Kort nadat de walvissen richting open zee waren verdwenen, ging de dolfijn weer spelen met zwemmers.



Dit dus voorkomen

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Kojima blijft niet stil zitten na MGS4

Metal Gear Solid 4 zal het einde betekenen voor de Solid-lijn in de Metal Gear serie. Maar geestelijk vader Hideo Kojima zal na MGS4 niet stil blijven zitten. Ondanks de geruchten dat hij het bijltje erbij neer zou leggen geeft Konami directeur Fumiaki Tanaka aan dat Kojima al lang en breed bezig is met het bedenken van nieuwe titels.

Tanaka mag niet teveel loslaten over Kojima's toekomstige games, maar zegt wel dat we waarschijnlijk tot 2009 moeten wachten op een officiële aankondiging. De projecten zullen helemaal niets met de Metal Gear franchise te maken hebben.

Konami verwacht met MGS4 ongeveer evenveel te verkopen als eerdere MGS titels. Ze zullen zich vooral gaan focussen op de Noord-Amerikaanse en Europese markt, maar verwachten wel dat er zo'n miljoen exemplaren verkocht zullen worden in thuisland Japan.

Nederland: Het glas is half vol

Ruim 85 procent van de Nederlanders is het eens met de uitspraak 'het glas is half vol'. Het glas is half leeg klopt voor 15 procent van de Nederlanders. Dat bleek woensdag uit het Nationale Geluksonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 2800 ondervraagden.

Nederlanders blijken tevreden over hun geluk en zijn over het algemeen optimistisch ingesteld. Het eigen geluk krijgt een 7,4 als rapportcijfer in het online onderzoek. Men voelt zich gemiddeld vijf dagen per week gelukkig.

Dit glas is toch echt meer dan driekwart leeg 

Yolanthe: vrijen met vrouw en trio zijn prima

De 22-jarige Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft laten weten dat ze best openstaat voor een triootje met Jan en een extra vrouw. Dat zegt de actrice in het blad Grazia. "Ik ben trouw aan Jan, hoor. Maar als hij zegt dat hij het leuk zou vinden om er een meisje bij te halen, dan vind ik dat goed"

De TROS-presentatrice heeft overigens al ervaring met een vrouw. In het verleden heeft ze al lekker geëxperimenteerd op seksueel gebied. "Ik ben blij dat ik het heb onderzocht. We hadden beiden wat gedronken en hadden veel lol. Tegelijkertijd was het ook sexy en opwindend. Maar ik besefte daardoor ook wel dat ik op mannen viel"


Yolanthe doet het ook 'doggystyle...

Polen verliest oefenpot van buitenlanders

Het nationale elftal van Polen heeft gisteren een onofficiële oefenwedstrijd verloren van de buitenlandse profs uit de Poolse competitie.

Zestienduizend mensen waren in Szczecin getuige van het duel, waarin al na één minuut gescoord werd. Edsons corner werd door de Colombiaan Manuel Arboleda binnengekopt. De ploeg van Leo Beenhakker had het lastig tegen de buitenlanders, en kwam vlak voor rust zelfs 0-2 achter toen de Macedoniër Filip Ivanovski raak kopte.

De Polen kwamen echter wel terug. Łukasz Garguła zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer, nadat er al enkele grote kansen werden verprutst. Toch zouden de buitenlanders al snel weer uitlopen, middels een afstandsschot van de Zimbabwaan Takesure Chinyama. In de laatste minuut volleerde Jekub Wawrzyniak nog wel de 2-3 binnen. Volgens Beenhakker was het duel een bruikbare test.

Jihad-game van tentoonstelling VS geweerd

Een door de Iraakse kunstenaar Wafaa Bilal ontworpen jihad-game is geweerd van een tentoonstelling op het Amerikaanse Rensselaer Polytechnic Institute, de oudste technische universiteit van de VS. In de game kruipt de speler in de huid van een zelfmoordterrorist nadat diens broer is gedood door Amerikaanse troepen. De gamer is hierdoor zo ontdaan dat hij zich bij Al-Qaeda aansluit en als zelfmoordterrorist een aanslag pleegt.

De kunstenaar wil met het spel tonen hoe mensen zo ver kunnen komen  dat ze zichzelf opblazen. De lokale republikeinse studentenvereniging vond het schandalig dat met gemeenschapsgeld dergelijke spellen worden gesubsidieerd. "Ons schoolgeld wordt gebruikt om een game te presenteren dat islamitisch terrorisme promoot''.

De studentenvereniging besloot donateurs van de school te benaderen om de directie onder druk te zetten. Dat werkte, want de leiding van de universiteit verbood hierop de tentoonstelling van de jihad-game.


Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Head wil startopstelling omdraaien

Mede-eigenaar van het Williams F1 team, Patrick Head, weet wel een oplossing om de Formule 1-races spannender te maken: keer de startopstelling gewoon om!

"Ik zou graag zien dat de startopstelling het omgekeerde wordt van de stand in het kampioenschap. Dat is voor iedereen gelijk en uiteindelijk wordt de beste toch kampioen", aldus Head. "Als je de teams en coureurs toestaat om zoveel te testen en al die vrije trainingen te rijden, en dan stel je ze ook nog eens op in de volgorde van snel naar langzaam, hoe kan je dan inhaalacties verwachten? Misschien is inhalen dit jaar wel makkelijker, of moeten we dat makkelijker maken, maar als een achterligger drie tienden per ronde langzamer is kan hij op geen enkele manier inhalen, hoe makkelijk het ook is."

Natuurlijk weet hij dat niet iedereen het met hem eens zal zijn, maar hij vervolgt: "Ik weet dat mensen zullen klagen. Maar ik kom ook veel mensen tegen die liever naar motorraces kijken en ik moet zeggen dat ik daar ook wel bij hoor, want in de Formule 1 wordt bijna niet ingehaald. Wat helemaal saai is, is als een snellere auto een langzamere deelnemer niet voorbij komt. De race van de snellere man is naar de knoppen en dat is gewoon zonde."

Mass Effect 2 wordt stukken beter dan Mass Effect

Greg Zeschuk, de baas van Bioware heeft aangegeven dat Mass Effect 2 veel beter zal zijn dan het origineel, hij zal side-quests veel dichterbij het verhaallijn koppelen, zodat ze van meer nut zijn voor de spelers.

Mass Effect (één) heeft een melkweg vol planeten voor de spelers om te verkennen en beloonde je daarmee met extra experience, geld en equipment. Verder dan dat was er voor de speler geen andere reden om af te dwalen van het verhaallijn.

"We look at Mass Effect 2 as incredibly exciting. Just the amount of effort and knowledge and know-how that went into building the technology for the first one is huge, and (we now have) the chance to actually make things a little bit richer,"

"I think with Mass we just wanted to say, 'Let's make a whole bunch of planets for people to explore.' They all encapsulated, amongst themselves, some fun stories to do. Some kind of spanned among each other. But (now) we're taking it to that next level of tying them into the central story as well."

Nu de fundering er is om de twee volgende delen te maken, kan Zeshuk zich focussen op content in die delen. Hij hoopt een grote stap te maken als het om kwaliteit gaat, net zoals het van Baldur's Gate naar Baldur's Gate II ging.


"Dit jaar moet Toyota winnen"

Met deze woorden heeft Katsuaki Watanabe, de grote baas van Toyota, de verwachtingen en de druk aardig verhoogd op het Formule 1-team van Toyota.

Ondanks het megabudget van het team, wil het maar niet lukken om door te dringen naar de top. Sinds 2002 doet het team al mee aan het Formule 1-spektakel, maar meer dan een paar podium-finishes en een handjevol pole positions zaten er niet in.

Watanabe wenst dat dit jaar minimaal één coureur als eerste over de meet zal komen. "Ik weet dat we het elk jaar hebben gezegd, maar dit jaar geldt het meer dan ooit: we gaan ons uiterste best doen om een Formule 1-race als eerste te finishen. Dit jaar moet het gebeuren.” De coureurs Timo Glock en Jarno Trulli weten dus wat er dit jaar van hen verwacht wordt.

Bouwtekeningen koninklijke schuilkelder openbaar

De bouwtekeningen van een schuilkelder onder Paleis Huis Ten Bosch waren tot voor kort te bezichtigen in het openbare Haags Gemeentearchief. Dat meldt het tijdschrift HP/De Tijd, dat kopieën van de tekeningen heeft afgedrukt.

Het was al bekend dat onder Huis Ten Bosch sinds begin jaren tachtig een schuilkelder ligt die zo'n twee miljoen gulden heeft gekost. Maar hoe die eruit ziet, was nog niet duidelijk.

De kelder onder de tennisvelden van het Haagse paleis meet 34 bij 22 meter. Dikke deuren moeten straling en gifgas buiten houden. Het complex heeft onder meer slaapkamers voor 22 personen, twee kantines, een receptie, een wachtkamer, een ziekenboeg, een stafkamer, drie toiletten met douches, een opslag voor voedsel, een verbindingskamer, een ontsmettingsruimte en een bergplaats voor radioactief besmette kleding.

HP/De Tijd zou de bouwtekeningen hebben gekregen via een hobbyist die uit liefhebberij overblijfselen uit de Koude Oorlogstijd opspoort en op de tekeningen stuitte.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het tijdschrift volgens de schrijver van het artikel, Mark Traa, 'met klem' verzocht de tekeningen niet te publiceren. "We hebben ze er toch bijgezet, maar niet in posterformaat. Het moet een plaatje bij een praatje zijn en niet omgekeerd. De tekst op de overzichtsfoto is niet te lezen. Een terrorist heeft er niet veel aan."

Het Gemeentearchief geeft toe een fout te hebben gemaakt. "De verschillende diensten van de gemeente dragen om de zoveel tijd een deel van hun archief over. Deze papieren zijn verkeerd opgeborgen", zegt een woordvoerder. De papieren waren hierdoor volgens hem tussen 4 september en 7 december vorig jaar te bezichtigen. "Zo'n fout had niet gemaakt mogen worden."

Na de bouw hadden de tekeningen volgens de woordvoerder 75 jaar lang geheim moeten blijven. Nu zijn ze alsnog in het besloten archief gestopt. In 2057 worden ze vrijgegeven.

CDA voor schietende 17-jarigen bij Defensie

Icoon Oorlog Het CDA ligt met coalitiegenoten PvdA en de ChristenUnie in de clinch over het feit dat 17-jarige aspirant-militairen tijdens hun opleiding met scherp mogen schieten. Dit bleek vanochtend tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Al jaren mogen 17-jarigen tijdens een zes maanden durende vrijwillige opleiding met scherp schieten tijdens oefeningen. De PvdA en de ChristenUnie hebben daar problemen mee. Politieagenten in opleiding mogen dat ook pas vanaf hun 18e. Volgens het CDA en Defensie is dat belangrijk nodig voor de werving, om de Krijgsmacht aantrekkelijk te laten zijn.

De ChristenUnie wil weten of dat niet kan met computersimulaties en schieten met losse flodders. Het CDA vindt dat onzinnig, dan leren ze niet schieten, stelt de fractie.

Turkije geeft niet toe aan druk VS over Irak

Icoon OorlogTurkije geeft niet toe aan Amerikaanse druk voor een snelle terugtrekking van zijn militairen uit Noord-Irak. De Turkse minister van Defensie Vecdi Gonul gaf zijn Amerikaanse ambtgenoot Robert Gates donderdag geen duidelijk tijdschema voor het vertrek van de Turkse strijdkrachten uit het buurland. Dat maakte Gates bekend na overleg met Gonul in de Turkse hoofdstad Ankara.

Gonul liet weten dat de Turkse militairen zolang als nodig is in Irak blijven. Kort voor zijn vertrek naar Ankara had Gates de wens uitgesproken dat Turkije zijn militaire operatie in Irak tegen de Koerdische rebellenbeweging PKK snel beëindigt. Het offensief mag nog hooguit een week of twee duren, maar niet maanden, aldus Gates.

Op het moment dat beide ministers elkaar spraken voerden Turkse militairen hevige gevechten met strijders van de Koerdistan Arbeiderspartij (PKK). Volgens bronnen binnen het Iraakse veiligheidsapparaat wordt zwaar gevochten bij een belangrijke basis van de PKK in de regio Zap.

Washington vreest dat een langdurige Turkse operatie in het noorden van Irak de stabiliteit in de hele regio zal ondermijnen, maar vooral voor Irak zeer negatieve gevolgen kan hebben. Bovendien zijn de Iraakse Koerden een belangrijke bondgenoot van de VS. Ankara beschuldigt Iraakse Koerden ervan de PKK te voorzien van wapens en schuilplaatsen.

Gates benadrukte dat militaire actie alleen geen einde zal maken aan de ,,terroristische dreiging''. Hij zei dat de Turkse regering ook politieke en economische stappen moet nemen om de PKK-guerrilla's te isoleren en de steun van 's lands grote Koerdische minderheid te winnen.

De Amerikaanse regering steunt de Turkse missie om de PKK te vernietigen trouwens wel. De Amerikanen verstrekken sinds vorig jaar inlichtingen over de PKK aan de Turken.

Waris Dirie vertegenwoordigt VN niet meer

Icoon Buitenlands Het Somalische ex-fotomodel Waris Dirie is sinds 2003 al geen VN-ambassadrice meer, bericht de Belgische krant De Morgen op gezag van VN-bronnen. Wel voert ze zelf nog de titel.

Dirie verdween vorige week in Brussel enkele dagen spoorloos. Toen ze plotseling weer opdook, wilde ze niets zeggen tegen de Belgische politie. Momenteel ligt ze in het ziekenhuis in Wenen, haar woonplaats. Maandag vertelde ze dat ze in Brussel was ontvoerd door een taxichauffeur, die haar enkele dagen vasthield en probeerde te verkrachten. Ze beschuldigde de Belgische politie er van haar als een prostituee te hebben behandeld.

De Morgen meldt dat Dirie in 1997 werd aangesteld als speciaal VN-ambassadrice in de strijd tegen genitale verminking van vrouwen, maar dat zij haar functie sinds 2003 niet meer uitoefent. Officieus worden bij de VN ''terugkerende problemen als gevolg van alcohol'' aangewezen als reden, aldus het dagblad.

Thaise moslims boos op Mohammed-cartoons

Icoon Buitenlands Enkele honderden Thaise moslims hebben vandaag bij de Deense ambassade in Bangkok geprotesteerd tegen recente herpublicatie van de Mohammed-cartoons in Deense kranten, meldde de Bangkok Post.

De ongeveer vierhonderd leden van de 'Moslimgroep voor Vrede' schreeuwden 'Allah Akbar' (God is groot) en riepen alle Thaise moslims op om Deense producten te boycotten. ''We zouden iets gewelddadigers moeten doen, maar vandaag houden we het vredig'', aldus een van de demonstranten, die enkele Deense vlaggen verbrandden.

Het is de eerste keer dat Thaise moslims tegen de cartoons hebben geprotesteerd in het land, waar ongeveer 95 procent van de bevolking boeddhist is. De meeste actievoerders kwamen uit het stadsdeel Minburi in de buurt van Bangkok, waar enkele moslimwijken liggen.

Roddick niet naar Spelen

Andy Roddick zal komende zomer niet naar Peking afreizen om deel te nemen aan de Olympische Spelen. De Amerikaan geeft de voorkeur aan het ATP-toernooi in Washington.

Op die manier zou Roddick zich het beste kunnen voorbereiden op de US Open in augustus. Door de afzegging van de nummer zes van de wereld zou de nummer negen van de wereld, James Blake, in aanmerking komen van deelname aan de Olympische Spelen namens de Verenigde Staten.

Kramer en Van Deutekom winnen

Pauline van Deutekom en Sven Kramer zijn door een vakjury en publiek verkozen tot schaatsers van het jaar. De TVM-rijders krijgen hiervoor de Ard Schenk Award.

Sven Kramer was bij de mannen oppermachtig. Hij kreeg 1608 punten, terwijl nummer twee, Simon Kuiper, slechts 850 punten kreeg. Kramer had zijn uitverkiezing onder andere te danken aan de Nederlandse, Europese en mondiale allroundtitel en aan het winnen van de 5000 en 10.000 meter op de wereldkampioenschappen per afstand.

Pauline van Deutekom kreeg 1666 punten en bleef daarmee Ireen Wust, die 1320 punten kreeg, gemakkelijk voor. Van Deutekom pakte ook de wereldtitel allround. Tijdens het wereldkampioenschap afstanden pakte ze goud op de ploegenachtervolging en zilver op de 1500 en 3000 meter.

[NBA] Lakers nummer één in Westen

De Los Angeles Lakers hebben door de overwinning gisteravond weer de koppositie in het Westen te pakken. De Lakers wonnen met 117-108 van de Toronto Raptors

De Raptors houden er niet van om in het stadion van de Lakers te spelen. Twee jaar geleden was het Kobe Bryant die maar liefst 81 punten scoorde tegen de Raptors.Gisteravond kwam het niet zo ver. Bryant had 34 punten, gaf zeven assists en pakte zeven rebounds. Lamar Odom had een sterke avond met 20 punten en negen rebounds. Door de blessure van Chris Bosh is de Italiaan Andrea Bargnani gedwongen om te starten als power forward. Hij kwam niet verder dan 15 punten.

De Lakers hebben een moeilijke periode voor de boeg. De komende vier uitwedstrijden zijn bij New Orleans, Houston, Dallas en Utah. Volgens de coach van de Lakers, Phil Jackson, moet zijn ploeg beter spelen om deze ploegen te verslaan dan ze de laatste drie wedstrijden deden.

Uitslagen in de NBA:

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersToronto Raptors117-108
Indiana PacersSeattle Sonics114-107
Minnesota TimberwolvesPortland Trailblazers96-103
Chicago BullsUtah Jazz108-96
Phoenix SunsMemphis Grizzlies132-111

Stevens wil Farfán behouden

Als het aan Huub Stevens, de nieuwe trainer van PSV, ligt zal Jefferson Farfán niet vertrekken aan het einde van het seizoen. Volgens Huub Stevens is het mogelijk om Farfán te behouden voor de Eindhovense club. PSV heeft met het aantrekken van Amrabat en Manco hier waarschijnlijk geen rekening mee gehouden.

Nordin Amrabat werd van VVV-Venlo gehaald door PSV. Verschillende media meldden meteen dat dit inhoudt dat Farfán zal gaan vertrekken. Stevens vond dit totaal niet nodig: "Ik wil Jefferson in elk geval heel graag behouden."

"Met zijn kwaliteiten is hij heel belangrijk voor de ploeg", aldus Stevens in Voetbal International. Het feit dat de Peruviaan flexibel inzetbaar is, is van groot belang voor Stevens: "Ik laat mijn spelers graag van positie wisselen en Farfán kan vanaf rechts en in het centrum voetballen. Dat soort spelers zijn voor trainers zeer belangrijk."

Het is het vierde seizoen voor Farfán in dienst van PSV. In het contract dat tot 2010 loopt heeft de 23-jarige aanvaller een gelimiteerde transfersom staan. In het duel tegen Tottenham Hotspurs speelde de aanvaller zich in de Europese kijker. Hij scoorde de enige treffer en kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel.

Fiorentina heeft interesse in Botteghin

FC Zwolle zal hoogstwaarschijnlijk afscheid moeten nemen van één van hun sterspelers. Eric Fernando Botteghin wordt namelijk in de gaten gehouden door het Italiaanse Fiorentina. Manuel Da Costa, oud-speler van PSV, maakte de overstap naar Fiorentina al eerder dit seizoen.

Jan Everse, de trainer van Zwolle, vindt dat de twintigjarige verdediger al langer boven het niveau van FC Zwolle speelt. Het komt zeker niet als verrassing voor de trainer dat een topclub als Fiorentina interesse heeft. "Italiaanse clubs staan erom bekend dat ze spelers vroeg scouten. Een jonge voetballer is voor hen altijd een goede investering", weet Everse tegenover Voetbal International. De Braziliaanse Botteghin speelt al twee seizoenen voor Zwolle. Hij scoorde vijf keer in 35 wedstrijden.

Overname Take Two door EA lijkt er dan toch aan te komen

Het is alweer twee weken geleden dat Electronic Arts een bod deed van bijna 2 miljard dollar op uitgever Take Two. De directie wees dat bod toen direct af als zijnde "te laag". Sindsdien was het afwachten wat de reactie van EA zou zijn. De vraag was vooral of het bedrijf zijn bod nog verder wilde gaan ophogen. De hoop van EA was na het afgewezen bod gevestigd op de aandeelhouders van Take Two, dit maakte EA duidelijk door een brief openbaar te maken waarin duidelijk stond dat dit waarschijnlijk het beste bod was dat het bedrijf ooit zou krijgen.

De aandeelhouders hadden toen een aantal mogelijkheden. Een aantal analisten verwachtte dat ze samen zouden gaan spannen om zo het bod van EA verder op te drijven. Na gisteren lijkt dit van de baan. Twee grootaandeelhouders verkochten een flinke hoeveelheid van hun aandelen en gaven daarmee aan dat ze het liefst zien dat Take Two ingaat op het bod van Electronic Arts. Analist Michael Pachter legt het kort uit:

To the extent there was speculation that shareholders would band together and hold out for more money from EA, that's kind of shot down now. They are voting on this deal, and they are voting with their feet. They know they have no leverage.

Andere aandeelhouders hadden zo hun eigen manier om Take Two duidelijk te maken dat ze niet blij waren met de gang van zaken. Zij hebben namelijk een rechtszaak aangespannen tegen het bestuur, omdat deze het bod niet eens besproken hebben en omdat het bedrijf flinke bedragen heeft geregeld voor het bestuur mocht er toch een overname plaatsvinden.

Het bestuur lijkt dus zelf ook al door te hebben dat het bedrijf overgenomen gaat worden. Dit werd vrijdag ook al duidelijk toen ze een regeling troffen, waardoor medewerkers van het bedrijf verzekerd waren van zes maanden loon als ze hun baan verliezen in het geval van een overname. Dit tegen bijna twintig maanden voor de bestuursleden.

Nu zowel de aandeelhouders als het bestuur regelingen hebben getroffen die op een overname afsturen, lijkt het zeer waarschijnlijk dat op korte termijn het bestuur zal gaan overleggen met haar aandeelhouders over de overname, waarnaa een akkoord niet ver weg zal zijn.

Probeer de FOK!bètasite revisie 1

Icoon Sitenews - Frontpage

Inmiddels is de Bètasite van FOK! alweer tien dagen live en in die tijd hebben we niet stil gezeten.  Op basis van jullie input zijn er al tientallen wijzigingen doorgevoerd, zoals het vertragen van de rotatiesnelheden van een aantal blokjes, centreren van de pagina, wijzigen van achtergrondkleuren, gebruik maken van grotere lettertypes, toevoegen van meer witruimte om de boel leesbaarder te maken, enzovoort.

De overwegend negatieve geluiden van de eerste paar dagen hebben bij veel mensen al plaats gemaakt voor overwegend positieve geluiden, maar voordat we de huidige site definitief vervangen door de versie die nu op de bètalocatie draait willen we natuurlijk nog zoveel mogelijk input van jullie ontvangen, zodat we de komende tijd nog snel de laatste wijzigingen door kunnen voeren.

Ga dus snel naar de bèta-frontpage en geef ons, ondanks het feit dat we natuurlijk niet iedereen tevreden kunnen stellen, vooral je suggesties door!  De bèta kun je gewoon al blijven gebruiken als je wil, maar hou er rekening mee dat er spontaan zaken kunnen veranderen én dat sommige dingen nog niet af zijn.  Meld vooral alles wat je opvalt!

Verder iedereen die in de eerste fase al suggesties heeft geopperd enorm bedankt.  We zijn ervan overtuigd dat de versie zoals deze er nu staat al stukken beter is dan de versie waar we mee begonnen

 

 

  
Links: de bèta zoals deze 10 dagen geleden online ging
Rechts: de huidige bèta
 

 

Condemned 2 uitgesteld naar april

Vorige week kondigde SEGA nog aan dat ze de release van Condemned 2 had verschoven van halverwege naar eind maart. Nu heeft de publisher tegen Eurogamer gezegd dat de game nog een weekje is uitgesteld naar 4 april. Een reden voor het uitstel werd niet genoemd, maar alle fans zullen dus nog even wat langer moeten wachten voor ze zichzelf de stuipen op het lijf kunnen laten jagen.

Condemned 2 zal verschijnen op de Xbox 360 en PlayStation 3.

In Condemned 2: Bloodshot zal je in de rol kruipen van Ethan Thomas, een ex-inspecteur van de Serial Crimes Unit, die terug is geroepen om zijn vermiste partner op te sporen. Met een vernieuwd combo systeem voor de handgevechten en veel verschillende wapens zul je op jacht gaan naar de moordenaar, dit uiteraard weer in donkere en spannende omgevinden.

Yoda tegen Asteroth in Soul Calibur IV teaser

Tegen het einde van de zomer verschijnt het vierde deel in de bekende fighting-serie Soul Calibur, het eerste deel op de nieuwe generatie consoles. Namco Bandai heeft een teaser vrijgegeven van de Xbox 360-versie van de game. Hierin krijgen we alvast een aantal van de belangrijkste karakters zoals Siegfried en Nightmare te zien.


Soul Calibur IV wordt eind augustus verwacht voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Tijdens de reïncarnatie van Soul Edge en SoulCalibur is er nog iets anders wakker geworden. De strijd tussen de twee zwaarden bereikt zijn hoogtepunt als de maker van de wapens zich in de strijd gaat mengen. Nightmare, in zijn ultieme vorm, wacht op Siegfried voor het ultieme gevecht. Simpel zal deze strijd niet worden nu ook Yoda en Darth Vader zich er in zullen mengen.

WiiWare 25 maart in Japan

WiiWare heeft, voor Japan, een officiële datum gekregen. Op 25 maart kunnen onze verre Oosterburen genieten van negen games die aan het begin te verkrijgen zijn. De prijs schommelt tussen 500 en 1500 Wii Points. Hieronder een lijstje van de beschikbare games bij launch:

Okiraku Ping Pong Wii (500 punten)
Kotoba no Puzzle Mojipittan (1000 punten)
Saku Saku Animal Panic (800 punten)
Star Soldier R (800 punten)
Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King (1500 punten)
Angel's Solitaire, Klondike, and Tower Off (500 punten)
Dr. Mario & Bacteria Extermination (1000 punten)
Everyone's Pokémon Ranch (1000 punten)
Lonpos (1000 punten)

Noord-Amerika zal 12 mei voor het eerst in de weer kunnen met WiiWare. De Europeanen en Australiërs moeten wachten want voor deze continenten is er nog geen datum geprikt.

Lange Frans krijgt zoon

Lange Frans en zijn vriendin Daniëlle van Aalderen krijgen een zoontje. Dat vertelt de rapper woensdag in De Telegraaf. "We hebben een echo laten maken en ik kon het piemeltje zien zitten."

Twee maanden geleden werd bekend dat de 27-jarige Frans en zijn vier jaar jongere vriendin een baby verwachten. De rapper is dolblij met het geslacht van zijn eerste kind. "Ik hoopte al op een jongetje", bekent hij. Frans en de bijna veertien weken zwangere Daniëlle, die sinds afgelopen zomer een relatie hebben, kunnen niet wachten tot de baby er is. "We zijn er klaar voor. Zelfs de kinderkamer is al af."

Eerste museum over Mohammed in Dubai

In het emiraat Dubai aan de Perzische Golf komt het eerste museum ter wereld dat aan het leven van de profeet Mohammed is gewijd. De leider van de staat, sjeik Mohammad bin Rashed al-Maktoum, heeft toestemming voor de bouw ervan gegeven. Dat hebben media in Dubai gemeld.

Volgens het officiële persbureau WAM toont het museum het leven en de erfenis van de oprichter van de islam en kan de bezoeker zien voor welke goddelijke boodschap hij leefde. Ook de geschiedenis en de gebruiken van de islam komen aan de orde, waaronder de bedevaart naar Mekka.

In Dubai wonen mensen van meer dan 150 nationaliteiten. Er heerst een betrekkelijk gematigde richting in de islam, zeker in vergelijking met landen als Saudi-Arabië.

CD: De 100 Mooiste Nederlandstalige Liedjes

SubheaderGeen dubbel-cd, drie of vier, nee, niets van dit alles. Het zijn er vijf geworden. Vijf glimmende schijfjes met in totaal honderd Nederlandstalige nummers die alle het predicaat 'Mooi' hebben gekregen. De 100 mooiste Nederlandstalige liedjes is dan ook de volledige naam van deze set. De liedjes beslaan een periode van 1964 tot en met 2007. De eer voor het oudste liedje gaat naar Jules de Corte met 'Het feest dat nooit gevierd werd'. Een ode aan de kleinburgerlijke man die aan de stad het land had, bezongen op een manier zoals alleen Jules de Corte dat kon. Het nieuwste liedje is in handen van Arthur Umbgrove met 'Een mooie dag'.

Voettocht naar India strandt in Frankrijk

Icoon Opmerkelijk De 28-jarige Brit Mark Boyle, wilde van Engeland naar India lopen, zonder geld uit te geven. De voettocht die ruim twee jaar zou moeten duren eindigde na 300 mijl al in Calais.

Mark wilde een pelgrimstocht ondernemen naar de geboorteplaats van Gandhi, aan de westkust van India. Het enige dat hij bij zich had, was een aantal shirts, sandalen en zonnebrand. Tegen de tijd dat Mark het Kanaal was overgestoken en in Calais was aangekomen, besloot hij zijn reis al te beëindigen. Het struikelblok was de Franse taal en zijn koude voeten hielpen ook niet erg mee.

Boyle, die is aangesloten bij de Freeconomy-beweging en van al het geld op de wereld af wil, schijft een en ander op zijn blog over dit hachelijke avontuur. "Niemand sprak mijn taal. Ze zien ons alleen maar als een stelletje loslopende backpackers, terwijl het tegenovergestelde waar is." "In Frankrijk zei men dat de Franse bevolking alleen wilde meewerken als we de taal vloeiend spreken... het advies was om via België te reizen.", aldus Mark Boyle.

De 'wereldreiziger' heeft nu het plan opgevat om een rondje door Engeland te gaan lopen.

Take Two presenteert resultaten en Bioshock 2

Het afgelopen jaar ging het niet slecht met Take Two. Vooral Bioshock, Carnival Games en de release van Grand Theft Auto: Vice City Stories in Japan maakten dat Take Two een mooie winst heeft geboekt.

Ook presenteerde Take Two zijn line-up voor het fiscale jaar 2008. Dat betekent dat we voor 31 oktober 2008 de volgende spellen kunnen verwachten:

Carnival Games voor de DS, een port van de Wii-versie.
Carnival Games:Mini Golf. Een midget-golf spel voor de Wii.
Don King Presents: Prizefighter, voor de Wii, Xbox 360 en PS3.
Grand Theft Auto IV, voor de Xbox 360 en PS3.
Grand Theft Auto episodic content, voor de Xbox 360.
Major League Baseball® 2K8 Fantasy All-Stars, voor de DS.
Midnight Club: Los Angeles voor de PS3 en Xbox 360
NBA 2K9, multi-platform.
NHL 2K9, multi-platform.
Sid Meier's Civilization Revolution, voor de Xbox 360, PS3 en DS.
Top Spin 3, voor de Xbox 360, PS3, Wii en DS.

Ook wierpen ze alvast een blik op het fiscale jaar 2009. Er zal dan nog meer episodische content voor GTA IV verschijnen voor de Xbox 360. Ook de sequel van Bioshock en Mafia II: Borderlands zullen dan uitkomen. Daarnaast zullen de jaarlijkse sport-titels, games onder het Nick Jr. label en geheel nieuwe franchises het levenslicht zien.
De toekomst voor Take Two ziet er in ieder geval rooskleurig uit!

Met dank aan Cyberia18 en Kepler voor het submitten van dit nieuws.

Boek: Peter van Straaten - Hoezo Oud?

Met de boekenweek net 'afgetrapt' op het boekenbal liggen er natuurlijk veel boeken op de schappen die het thema 'oud' behandelen. Veel woorden, zinnen, verhalen en literaire verhandelingen. Tussen al deze woorden is er altijd weer een verfrissende plaats voor Peter van Straaten. Ook hij speelde met het thema en daaruit kwam Hoezo Oud?. Het ligt precies op tijd in de winkels om bij de boekenweek aan te sluiten. Dat je niet per se een boek vol tekst hoeft neer te leggen om je punt te maken bewijst Van Straaten met deze bundel maar weer eens. Tekeningen kunnen het ook zeggen, vergezeld van een enkele zin.

Veel minder vluchten Schiphol door storm

De luchthaven Schiphol ondervindt woensdagmorgen veel last van de harde wind en rukwinden uit het westen. Door de windrichting is maar een baan beschikbaar voor zowel vertrekkende als binnenkomende vliegtuigen. Als gevolg daarvan zijn tientallen vluchten geannuleerd en de vertraging van binnenkomende vluchten kan oplopen tot twee uur, meldde een woordvoerster van de luchthaven.

De vertraging kan in de loop van de ochtend verder toenemen. De luchthaven verwacht dat de "ernstige" reductie van de capaciteit zeker tot het begin van de middag zal duren. In de ochtendspits kunnen per uur nog maar twintig vliegtuigen binnenkomen. Normaal zijn dat er zestig per uur.

De afgelopen dagen speelde het probleem niet omdat de harde wind uit het zuiden kwam. Dan zijn er banen genoeg. Met de wind uit het westen kan alleen de Buitenveldertbaan worden gebruikt.

Democraten Mississippi kiezen Obama

Democratisch presidentskandidaat Barack Obama heeft dinsdag zoals verwacht de voorverkiezingen in de staat Mississippi gewonnen. Hij haalde 60 procent van de stemmen binnen, tegen 40 procent voor zijn rivaal Hillary Clinton.

Meer dan de helft van de Democratische kiezers in de zuidelijke staat is zwart en zij stemden massaal voor Obama. Mississippi is goed voor 33 kiesmannen die op het partijcongres komende zomer de presidentskandidaat van de partij aanwijzen. Daar moet naar het zich laat aanzien de knoop worden doorgehakt via het stemrecht van bijna achthonderd 'supergedelegeerden', Democratische partijbonzen en prominenten.

De verdeelsleutel die de partij bij voorverkiezingen voor de kiesmannen hanteert en de tweestrijd binnen de partij heeft ervoor gezorgd dat Obama noch Clinton via de voorverkiezingen aan voldoende kiesmannen kan komen. Het aantal van 2025 kiesmannen zou een kandidatuur verzekeren, maar er zijn er onvoldoende over. Het duurt nu nog anderhalve maand voor de volgende voorverkiezingen, in de noordoostelijke staat Pennsylvania. Daar staat Clinton voorlopig nog voor.

Obama ligt 130 kiesmannen voor op Clinton, senator uit New York en de echtgenote van ex-president Bill Clinton. Obama heeft volgens nieuwszender CNN 1608 afgevaardigden verzameld in de voorverkiezingen die tot nog toe werden gehouden, Clinton 1478.

DVD: License to Wed

De huwelijksdag schijnt de mooiste dag van je leven te zijn. Ook het plannen van die dag is voor veel mensen een bijzonder leuke ervaring. In License to Wed zien we dat de voorbereiding van je huwelijk ook een heuse martelgang kan zijn. Dit keer geen gemieter met taarten, bloemen of de band die niet op komt dagen, maar uit onverwachte hoek: de dominee doet moeilijk. De film, License to Wed, is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Film: The Spiderwick Chronicles

Aardmannetjes, kobolten, elven, gruzels en niet te vergeten goblins: ze bestaan allemaal echt in de wereld van The Spiderwick Chronicles. In de film, gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks, zien we hoe deze fantasiewereld tot leven komt en zich dichterbij bevindt dan we misschien denken. We zien hoe de tweeling Simon en Jared samen met zus Mallory de strijd aan gaan met het kwaad, want de wereld moet weer eens van een wisse ondergang gered worden.

Clinton is het niet eens met Ferraro

Presidentkandidate neemt afstand van uitspraken over Obama.

Hillary Clinton heeft dinsdag afstand genomen van uitspraken van Geraldine Ferraro, de eerste vrouwelijke kandidaat voor het vicepresidentschap uit de Amerikaanse geschiedenis, die gezegd heeft dat Barack Obama nu niet zoveel kans zou hebben gemaakt om de Democratische presidentskandidaat te worden als hij blank of een vrouw was geweest.

"Ik ben het daar niet mee eens", zei Clinton. "Het is jammer dat een van onze aanhangers -aan beide kanten, want wij hebben allebei zoiets meegemaakt- dingen zegt die afdwalen in het persoonlijke."

Ferraro deed haar uitspraken vrijdag in de krant The Daily Breeze of Torrance. "Als Obama een blanke man was geweest, zou hij zich niet in deze positie bevinden. En als hij een vrouw was geweest (met welke kleur dan ook) dan zou hij zich niet in deze positie bevinden. Hij heeft erg veel geluk dat hij is wie hij is", zei Ferraro.

Ferraro is een voormalig Congreslid en was in 1984 de running mate van de Democratische presidentskandidaat Walter Mondale. Ze steunt Hillary Clinton en werft fondsen voor de campagne van de voormalig first lady en senator uit New York.

Drift king

Driften wordt het helemaal weer in 2008, daar geloven we in als FOK!blog. Daarom dat we ook dit filmpje uit 2006 plaatsen dat gesubmit  is door DirtyHarry. Je vraagt natuurlijk af onder het kijken of die nou wel of niet die twee personen overhoop rijdt onder het driften.

Je kan dus ook goed driften zonder paard en wagen! Heb jij nog driftfilmpjes, gooi ze in onze submit!

Met dank aan DirtyHarry voor de submit

VVD-leden kiezen nieuwe voorzitter

De leden van de VVD kiezen vanaf woensdag een nieuwe voorzitter. De ongeveer 37 duizend stemgerechtigde liberalen kunnen tot en met 26 maart stemmen op een van de twee kandidaten. Scheidend burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten (64) en de Brabantse gedeputeerde Onno Hoes (46) strijden om het voorzitterschap.

De nieuwe voorzitter volgt Jan van Zanen op, die in mei vertrekt. De burgemeester uit Amstelveen lag al geruime tijd onder vuur van een deel van de partij. Hij zou het vertrek van Rita Verdonk uit de VVD niet hebben weten te voorkomen.

Opstelten heeft een lange carrière in het openbaar bestuur achter de rug. Hij was ruim dertig jaar burgemeester, waarvan de laatste negen jaar in Rotterdam. Hoes, afkomstig uit een liberaal nest, geniet vooral bekendheid in Noord-Brabant, waar hij in het provinciebestuur zit, en als partner van televisiepresentator Albert Verlinde.

Opstelten en Hoes hebben de afgelopen maand campagne gevoerd. Grote inhoudelijke verschillen zijn er niet. Belangrijke twistpunten bleven eveneens uit. De belangrijkste vraag was of er al dan niet een nieuwe beginselverklaring moet komen.

Hoes verzette zich tegen zo'n nieuwe verklaring die fractievoorzitter Mark Rutte wil schrijven. De oude zou volstaan. "Het gaat om het vertalen van de beginselen in die verklaring", zei Hoes tijdens een campagnebijeenkomst. Opstelten steunt Rutte in zijn voornemen. Het is een goed moment om de inhoudelijke thema's te versterken, meent hij.

Tijdens de campagne probeerde Opstelten zich te positioneren als de ervaren rot die als 'president-commissaris' op de achtergrond waakt over de koers van zijn partij en 'CEO' Rutte. "We hebben geen tijd voor iemand die zich nog moet ontwikkelen", zo gaf de burgervader van de Maasstad in een interview met de Volkskrant zijn rivaal een sneer.

Hoes is de outsider en vertolkt het geluid van een jongere generatie VVD'ers. Hij omschrijft zichzelf als 'energiek en dynamisch' en wil de partij vernieuwen. "En niet vernieuwen om het vernieuwen, maar om met nieuw elan een beweging in gang te zetten die de VVD terugbrengt in het centrum van de macht", schrijft hij op zijn weblog.

Beide kandidaten willen dat de electorale nederlagen van de partij een halt wordt toegeroepen en laten zich daarop afrekenen. "Ik accepteer geen dieptepunt, de VVD moet weer verkiezingen winnen", zegt Hoes. Opstelten heeft zoals het een president-commissaris betaamt een hard 'target' geformuleerd: zijn partij moet bij de eerstvolgende verkiezingen in 2011 minimaal 35 zetels in de Tweede Kamer halen. De liberalen bezetten nu 21 zetels.

De VVD-leden kunnen stemmen per internet, post of telefoon. De uitslag wordt op 31 maart bekendgemaakt. Toen Jan van Zanen in 2003 werd verkozen tot voorzitter nam 13,5 procent van de VVD'ers de moeite om te stemmen. Drie jaar later bleek de animo veel hoger toen het ging om de lijsttrekker. De strijd tussen Rutte en Verdonk zorgde toen voor een opkomst van 73,8 procent.

KNMI: weeralarm wegens zware windstoten

Het KNMI heeft vandaag om 05.00 uur een weeralarm afgegeven voor zeer zware windsstoten. Die kunnen mogelijk grote schade tot gevolg hebben. Het weerinstituut verwacht in de loop van de ochtend en in de middag windstoten van rond de 110 kilometer per uur. Vooral in de kustprovincies kunnen die uitschieten tot 120 kilometer per uur. Later in de middag en in de avond neemt de wind in kracht af.

Het KNMI achtte dinsdag een weeralarm nog onnodig. De kritieke grens van windsnelheden van 100 kilometer of meer per uur werden alleen overschreden in de kustgebieden. Volgens een zegsman is het KNMI woensdag toch tot een weeralarm overgegaan omdat de windsnelheden ook landinwaarts de kritieke grens kunnen overschrijden.

Hete boel

"We zijn hartstikke druk geweest met studeren," zei Jasmijn. Samen zaten we in mijn kamer koffie te drinken. "Laten we onszelf eens verwennen."
Ik keek mijn huisgenote aan. Ze kreeg rode wangen en dan wist ik genoeg: die had zichzelf betrapt op een dubbelzinnige opmerking. "Zo bedoel ik het niet!" riep ze. "Niet meteen denken in termen van ruige seks."
"Ík begon niet over onszelf verwennen," zei ik. We gierden het uit. Meiden onder elkaar.
"Maar wat gaan we doen?" vroeg Jasmijn.

'Betere bescherming schuldenaren nodig'

De regels rond het invorderen van schulden moeten worden aangescherpt en ook worden gehandhaafd. Dat stelt de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden gisteren in een rapport.

De overheid zou aan mensen met schulden de garantie moeten bieden dat zij te allen tijde de beschikking houden over een besteedbaar inkomen en over een normale inboedel. Daarmee bevordert de overheid een stabilisatie van de schuldsituatie en verslechtert de toestand van de debiteur niet.

Sociaal Raadslieden noemen verschillende schuldeisers die zich niet aan de regels houden of de wetgeving te ruim toepassen. Incassobureaus en energiebedrijven berekenen soms te hoge incassokosten. Deurwaarders leggen een te groot beslag en de Belastingdienst en Sociale Dienst houden regelmatig te veel in als een schuld moet worden afgelost.

De organisatie doet een dringend beroep op de ministers en kamercommissies van Justitie, Financiën en Sociale Zaken om te handelen naar de bevindingen in haar rapport. Eerder deze week besloot minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) dat er geen wettelijk maximum komt voor buitengerechtelijke incassokosten. De bewindsman had het afgelopen jaar onderzocht of deze kosten vaak onredelijk hoog zijn en concludeerde dat wetgeving niet nodig is.

Volgens Hirsch Ballin brengen incassobedrijven incidenteel onredelijke kosten in rekening. Maar in voorkomende gevallen kan de consument naar de rechter stappen.

Boekenbal opmaat naar 73e Boekenweek

In de Stadsschouwburg in Amsterdam is gisteravond met het tradionele Boekenbal de aanloop genomen naar de 73e Boekenweek (12 tot en met 22 maart). De week zelf heeft als thema Van oude menschen, naar het beroemde boek van Louis Couperus, het Boekenbal koos voor Eeuwig Jong.

De auteur van het Boekenweekgeschenk De Pianoman, Bernlef, en Renate Dorrestein die het Boekenweekessay Laat me niet alleen schreef, waren als eregasten uitgenodigd op het feest voor auteurs, uitgevers, boekverkopers en bibliothecarissen.
Geen boekenbal zonder Mulisch

Schrappen godslastering inzet Kamerdebat

Icoon PolitiekMorgen (donderdagmiddag) zal de Tweede Kamer debatteren over de vraag of het verbod op smalende godslastering uit het wetboek van strafrecht moet worden gehaald. Het debat, dat plaatsvindt op verzoek van de SP, belooft op voorhand al spannend te worden. Volgens de SP is het bewuste artikel 147 onnodig omdat andere artikelen al voorzien in strafbaarstelling van belediging.

Voor een Kamermeerderheid is de steun van de PvdA onontbeerlijk. In 2004 was er al een mogelijkheid om het artikel uit het wetboek van strafrecht te krijgen. Dat gebeurde vlak na de moord op Theo van Gogh toen toenmalig CDA-minister van Justitie Piet Hein Donner het artikel juist wilde oppoetsen, tot woede van een groot deel van de Tweede Kamer. D66 ging toen in de aanval door juist een voorstel in te dienen om het bewuste artikel 147 af te schaffen, omdat er al genoeg beperkingen zijn aan de vrijheid van meningsuiting, zoals het verbod op discriminatie.

Een motie die werd ingediend, werd evenwel verworpen door de christelijke partijen, de PvdA, SP en GroenLinks.  De linkse partijen, die in principe voor afschaffing waren, stemden toen tegen omdat de motie olie op het vuur zou gooien van de gespannen situatie na de moord op Van Gogh.

'Tijd nu wel rijp'
De SP acht nu de tijd evenwel rijp voor afschaffing. Oók de Tweede Kamerfractie van de PvdA zal morgen pleiten voor een eind aan het verbod. Maatschappelijk is het weliswaar ook nu onrustig, met de anti-koranfilm van Geert Wilders in aantocht. ''Maar er zijn elke dag wel spanningen'', zegt PvdA-Kamerlid Ton Heerts vandaag in dagblad De Pers.

CDA en ChristenUnie, de coalitiepartners van de PvdA, zijn faliekant tegen het schrappen van het verbod. Daarom houdt de PvdA een slag om de arm. ''Als afschaffing van het verbod voor hen volkomen onaanvaardbaar is, zal ik opnieuw de temperatuur meten. Ik wil hen niet onnodig voor het hoofd stoten'', aldus Heerts.

De ChristenUnie gaat in ieder geval later vandaag vol in de aanval. ''Ik hoop dat ik de PvdA ervan kan overtuigen dat die partij in deze tijd van religieuze spanningen wel degelijk het verkeerde signaal geeft'', zo citeert De Pers CU-Kamerlid Ed Anker.   Vanuit de PvdA is er grote druk geleverd om juist vóór afschaffing te stemmen door filmmaker en prominent kritisch PvdA-lid Eddy Terstall. Als de sociaal-democraten nu weer tegenstemmen, verlaat hij de partij. 

De wet inzake smalende godslastering werd ingesteld in 1932 door de grootvader van Piet Hein Donner. Deze Jan Donner (van de toenmalige Anti-Revolutionaire Partij) kwam met die wet om communisten aan te pakken die in hun partijblad De Tribune  enige artikelen en spotprenten tegen de christelijke godsdienst publiceerden.

Tatjana heeft een nieuwe liefde

Tatjana Simic (44) is weer gelukkig in de liefde. De blonde zangeres en actrice is verliefd op Ronny Rosenbaum (61), een ondernemer uit de textiel- en vastgoedwereld. Dat vertelde ze gisteren in het tv-programma RTL Boulevard.

"We hebben elkaar ontmoet bij de parkeermeter'', zei Tatjana, die bekend werd door haar rol als Kees in de tv-serie Flodder. "We hebben het heel gezellig en leuk samen.'' Simic had eerder relaties met onder meer ex-junkie en directeur van een afkickkliniek Keith Bakker en miljonair Marcel Boekhoorn.
Tatjana weer gelukkig 

Popconcert op grens tussen Venezuela en Colombia

Grote namen uit de Latijns-Amerikaanse popmuziek maken zondag hun opwachting bij een gratis popconcert op een brug tussen Colombia en Venezuela. De manifestatie 'Vrede zonder Grenzen' moet de eenheid tussen de Zuid-Amerikaanse buurlanden, herstellende van een diplomatieke crisis, kracht bijzetten.

Het concert is een poging om de spanningen weg te nemen die na 1 maart ontstonden toen het Colombiaanse leger de aanval inzette op rebellen op Ecuadoraans grondgebied. Dat zei de met een Grammy onderscheiden Colombiaanse rockmuzikant Juanes. Venezuela reageerde op de Colombiaanse actie door direct soldaten naar de grens met Colombia te sturen.

"We zijn broeders en zusters, we zijn gelijken. We hoeven maar één vlag te hijsen, de vlag van de vrede", zei Juanes, die het podium deelt met artiesten als Miguel Bose, Carlos Vives en de Spaanse zanger Alejandro Sanz. Van laatstgenoemde werden onlangs twee concerten in Venezuela afgelast vanwege zijn kritiek op president Hugo Chavez.

De muzikanten spelen op de Simon Bolivar-brug over de rivier de Tachira, de natuurlijke grens tussen Colombia en Venezuela. Bezoekers uit beide landen kunnen langs de oevers van de rivier naar het concert luisteren.

Gesprek bonden en Ter Horst mislukt

De gesprekken tussen de politiebonden en minster van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) zijn dinsdagavond op niets uitgelopen.

"Het is bizar wat deze minister doet", zegt NPB-voorzitter Hans van Duijn na afloop van de gesprekken. "Ze doet geen nieuwe cao-voorstellen meer." Volgens de voorzitter wilt Ter Horst dat de bonden iets tekenen waar ze het niet mee eens zijn.

Donderdag of vrijdag zullen er volgens Van Duijn op zijn vroegst nieuwe acties plaatsvinden.

Amerikaanse kroegen omzeilen rookverbod

Icoon Opmerkelijk

In de staat Minnesota is sinds kort een algeheel rookverbod van kracht en alle kroegen hebben de rokers de deur gewezen? Alle kroegen? Nee!

Een klein groepje kroegen biedt nog moedig weerstand tegen de wrede overheersers. Via een maas in de wet hebben zo'n honderd kroegen besloten zichzelf om te dopen tot een theater want op toneel mag nog stééds gerookt worden in het kader van de voorstelling.

Dus bestaat de cast uit de barmannen en zijn asbakken omgedoopt tot rekwisieten en het publiek fungeert als figurant. Bareigenaar Bauman van At The Rock verklaart waarom z'n 'theaterproductie' zo lamlendig oogt: "Wij voeren hier de producte Before the Ban uit, de acteurs verbeelden hoe het eraan toeging voor dat het rookverbod werd ingesteld".

De autoriteiten hebben al aangegeven niet met deze acties te kunnen omgaan en verklaard overtredende kroegen die zich blijven afficheren als theaters te bestraffen met een $10.000,- boete.

VS-commandant Irak en Afghanistan stapt op

Icoon OorlogDe topcommandant van de Amerikaanse strijdkrachten in onder meer Irak en Afghanistan, admiraal William Fallon, stapt op. Reden is een tijdschriftartikel waarin hij wordt beschreven als tegenstander van het Iran-beleid van de Amerikaanse regering.

Minister van Defensie Robert Gates maakte dinsdag zijn ontslag bekend. In het recente artikel van het blad Esquire staat dat Fallon zich verzet tegen plannen van president George Bush en vicepresident Dick Cheney om mogelijk een oorlog te beginnen tegen Iran. Esquire schreef ook te verwachten dat Fallon vroegtijdig het veld moet ruimen, ten gunste van "een meer plooibare commandant''.

Fallon werkte mee aan het artikel, maar hekelde het vlak na publicatie. In zijn ontslagbrief schrijft Fallon dat een 'genante situatie' is ontstaan door het artikel in Esquire "die het moeilijk voor mij maakt om op een doeltreffende wijze Amerika's belangen te dienen''.

Volgens minister Gates is er sprake van een 'verkeerde voorstelling' in het artikel en zijn er in werkelijkheid geen echte verschillen van inzicht tussen Fallon en het Witte Huis. Gates benadrukte dat het Fallons eigen keuze was om te vertrekken.

President Bush prees de verdiensten van de 63-jarige Fallon, die met vervroegd pensioen gaat. Zijn plaatsvervanger generaal Martin Dempsey zal hem tijdelijk vervangen.

Guilty Gear 2 komt later dit jaar exclusief naar de Xbox 360

Aksys Games heeft aangekondigd dat het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar Guilty Gear 2: Overture zal lanceren, exclusief voor de Xbox 360. De game zal op dit systeem de kant op gaan van een intense tactiek-game. Michael Manzanares, Project Lead, Aksys Games, legt uit hoe de game zal gaan werken:

Guilty Gear 2: Overture retains a lot of elements that the fighting games are known for, so it's cool to see how familiar moves like the Gun Flame make the transition to 3D. Except now though, you’re facing off against an entire army instead of just one character. You'll lose (badly) if you think you're a one-man army, so you definitely have to remember that you have your own army to command.






Het verhaal achter de game gaat dat in de verre toekomst de mensheid een bron van oneindige energie uitgevonden heeft, genaamd the divine power. Met deze energie vergaart de mensheid kracht en wijsheid, maar uiteindelijk gaat het toch mis. De wereldleiders gebruiken de mach van de nieuwe energie om biologische wapens te maken, de zogenaamde Gears. Als Justice, de leider van deze Gears, rebelleert, stort hij de mensheid in de ergste oorlog in de geschiedenis. De mensheid slaat terug en de zogenaamde Crusaders verslaan Justice, maar hiermee lijkt de strijd pas te beginnen.

Christelijke school moet homo accepteren

Christelijke scholen mogen homoseksuele leraren niet dwingen hun geaardheid te verbergen. Als leraren uiting geven aan hun homoseksualiteit, kan dat geen reden zijn voor ontslag. Dat heeft minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) dinsdagavond in de Tweede Kamer gezegd.

"Een hetero mag vertellen dat hij getrouwd is, dus het lijkt me nogal wiedes dat een homo dat ook mag", zei Plasterk. De minister zei te betreuren dat bij schoolbesturen en de homobeweging de indruk is ontstaan dat orthodox-christelijke scholen homo's mogen ontslaan als zij een relatie hebben of anderszins uiting geven aan hun geaardheid. Dat is volgens Plasterk niet het geval.

GroenLinks, VVD en D66 stellen echter dat de Nederlandse wet daar niet duidelijk over is. Daarin staat dat het 'enkele feit' dat iemand homo is, geen reden voor ontslag kan zijn. "Sommige christelijke scholen interpreteren dat als: je mag wel homo zijn, maar niet homo doen", zei D66-Kamerlid Boris van der Ham.

De Europese Commissie tikte Nederland onlangs op de vingers vanwege dit wetsartikel. Ook de Commissie Gelijke Behandeling vindt dat het anders moet worden geformuleerd. Plasterk en zijn collega van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) willen daar nog geen uitspraken over doen. Het kabinet moet er nog overleg over voeren.

'Blanke Obama was nooit zover gekomen'

Als Barack Obama blank was geweest, had hij nu niet zoveel kans gemaakt om de Democratische presidentskandidaat te worden. Dat heeft Geraldine Ferraro, de eerste vrouwelijke kandidaat voor het vicepresidentschap in de Amerikaanse geschiedenis, gezegd tegen de krant The Daily Breeze of Torrance. Het campagneteam van Obama riep dinsdag Clinton op afstand te nemen van de uitspraken die Ferraro vrijdag deed.

"En als hij een vrouw was geweest (met welke kleur dan ook) dan zou hij zich niet in deze positie bevinden. Hij heeft erg veel geluk dat hij is wie hij is", zei Ferraro.

Ferraro is een voormalig Congreslid en was in 1984 de running mate van de Democratische presidentskandidaat Walter Mondale. Ze steunt Hillary Clinton en werft fondsen voor de campagne van de voormalig first lady en senator uit New York.

Een adviseur van Obama zei in een reactie dat Ferraro moet opstappen. Haar opmerkingen zijn beledigend en maken duidelijk dat blijkbaar alles is toegestaan, zei de adviseur. Hij beschuldigde de Clinton-campagne ervan het maken van beledigende opmerkingen aan te moedigen.

Ferraro zei verder dat Obama het maar makkelijk heeft, omdat de media zo seksistisch zijn. "De pers is uitzonderlijk hard tegen haar (Clinton, red.). De media zijn erg seksistisch geweest. Sommigen vinden haar gewoon niet aardig. De anderen hebben zich laten strikken door de Obama-campagne." Vorige week nam een adviseur van Obama ontslag omdat ze Clinton een 'monster' had genoemd.

Software charts UK, Twee mannen overwinnen alles

De wekelijkse UK charts zijn weer binnen! Deze week staan Mario & Sonic niet meer bovenaan, maar is de nummer één positie voor nieuwkomer Army Of Two. Daarnaast zijn er onder andere ook nieuwkomers als Warhammer: Dawn Of War - Soulstorm en Bully aan de lijst toegevoegd.
De grootste stijger na de nieuwkomers is dit keer Ben10: Protector of Earth en de grootste daler is Unreal Tournament III.



...De huidige stand van zaken...

Warhammer 40.000: Dawn of War 2 komt er aan?

Warhammer 40.000: Dawn of War was een uiterst vermakelijke RTS gebaseerd op het populaire Warhammer universum, en het lag dan ook in de lijn der verwachting dat er een vervolg zou komen.

Hier is nu naar gehint in de laatste editie van PC Gamer, waar op de laatste pagina een sneak-preview van de volgende editie te zien is. Hier zien we deze maand een silhouet van een menneke die verdacht veel lijkt op een Space Marine uit Warhammer. Ook de tekst hint naar een vervolg op Dawn of War, "Are you ready for a new dawn?" is een vrij duidelijke hint.

Binnenkort dus hopelijk meer over Warhammer 40.000: Dawn of War 2!

Releaselijstje week 11

Release lijstje
Week 11
13 maart -19 maart

Een beetje dubbel gevoel deze week. Voor de Nintendo DS en Nintendo Wii komen veel games uit, alleen kan over de kwaliteit ervan gediscussieerd worden. Hoogtepunt voor velen zal No More Heroes zijn. Ook zal Odin Sphere op de PS2 vele RPG fans gelukkig maken. Op de PS3, PSP en de Xbox 360 komt deze week bar weinig uit, maar op de PC kunnen RTS fans hun gelukkig zijn met Fantasy Wars en Lost Empires: Immortals

Hieronder volgt het complete lijstje. Deze is gemaakt van informatie die onderhevig is aan veranderingen, en wijzigingen in de lijst kunnen voorkomen.

Nintendo DS
Ninja Reflex
Bomberman Land Touch! 2
Dragon Quest Monsters: Joker
Maths Play
Command and Destroy
Suite Life of Zack & Cody: Circle of Spies
Bunnyz
Magic Made Fun
The Spiderwick Chronicles

Nintendo Wii
No More Heroes
Rig Racer 2
Fire Emblemm± Radiant Dawn
Harvest Moon: Magical Melody
Bomberman Land
The Spiderwick Chronicles
Myth Makers: Orbs of Doom
Ninja Reflex
Jumper
Kawasaki Quad Bikes

PC
Fantasy Wars preview
Toy Golf Extreme
Seven Kingdoms: Conquest
The Spiderwick Chronicles
Turning point: Fall of liberty
Bratz Super Babyz
Lost Empires: Immortals

Playstation 2
Odin Sphere
The Spiderwick chronicles
Buzz! The Pop Quiz
Toy Golf Extreme

Playstation 3
Turning Point: Fall of Liberty

PSP
Flatout: Head on

Xbox360
Turning Point: Fall of Liberty
The Spiderwick

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.