Siamese tweeling wil een kind

Icoon OpmerkelijkToen de Siamese tweeling Abigail en Brittany Hensel in 1990 ter wereld kwam in het Amerikaanse Carver County dachten de artsen niet dat de meisjes het zouden overleven. Ze vonden het ook te riskant om een operatie uit te voeren om de meisjes te scheiden.

Nu is de tweeling achttien jaar en naar eigen zeggen zijn ze erg gelukkig. Leren lopen deden ze toen ze vijftien maanden oud waren. Toen ze zestien waren haalden ze, apart van elkaar, hun rijbewijs. Hiervoor deden ze twee keer rijexamen. Tijdens het rijden heeft Abigail de controle over de pedalen en de versnellingspook, Britanny voert het gezag over de knipperlichten en het licht.

Net zoals het autorijden doen ze verder alles samen, ze spelen piano en basketbal. Ook delen ze hun bovenlijf met elkaar. Ze hebben veel organen dubbel zoals het hart, de maag, en de longen. Ze hebben echter maar één baarmoeder, en dat is de inzet van hun grote wens: ze willen beiden graag moeder worden. Dit is medisch gezien wel mogelijk maar er is alleen een probleem, ze moeten eerst nog een man vinden die hun droom waar kan maken.

Foto's van de tweeling zijn hier te vinden.

Met dank aan Eisbaer voor de submit.