Drie maal binnen vijf uur dronken achter stuur

Icoon Opmerkelijk Een 23-jarige vrouw uit Australië is in vijf uur tijd maar liefst drie keer aangehouden voor het rijden onder invloed. Haar rijbewijs is voor een periode van twee jaar ingetrokken en zij moet een boete van 1.075 euro betalen.

De vrouw reed rond half zes in de ochtend voor de eerste keer in een politiefuik. De uitslag van haar blaastest was positief, waarop de agenten haar rijbewijs introkken. Binnen een uur werd dronken vrouw door dezelfde agenten weer in haar auto aangehouden. Ze was weer achter het stuur gaan zitten om de auto te verplaatsen en zo te voorkomen dat haar auto werd weggetakeld.

De vrouw moest mee naar het bureau, maar mocht na twee uurtjes in de cel de straat weer op. Nog geen anderhalf uur later was zij alweer terug.. De reden was dat de vrouw voor de derde keer met te veel alcohol op achter het stuur was gaan zitten. Toen zij een politiewagen inhaalde, viel het afwijkende rijgedrag op. Ze werd aan de kant gezet, moest wederom blazen en het apparaat constateerde voor de derde keer een te hoge waarde.

Als reden voor haar ontoelaatbare gedrag, voerde de Australische haar scheiding en de opvoeding van haar drie kinderen aan. De verantwoordelijke minister heeft aangekondigd de wet te wijzigen. Wie binnen drie jaar voor de tweede keer wordt gepakt voor rijden onder invloed, is naast het rijbewijs ook zijn auto kwijt.