FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 oktober 2007

Dokter vergeet overleden patiŽnt

Icoon OpmerkelijkEen Oostenrijkse dokter is zijn overleden patiŽnte vergeten in haar appartement. De buren begonnen na een tijdje te klagen over de stank die uit het appartement kwam. Zo werd het lichaam (opnieuw) ontdekt.

Al negen dagen lang lag het lichaam van de op 76-jarige leeftijd overleden vrouw in staat van ontbinding in het appartement. De arts had de dood geconstateerd maar was vergeten het door te geven aan de begrafenisondernemer. "Hij ging er zomaar vanuit dat iemand het lijk zou komen ophalen", zo vertelt een woordvoerder van de Weense stadsdienst.

De dokter reageert zelf anders op het voorval: "Ah, ik werk al twintig jaar als dokter, het is de eerste keer dat me zoiets overkomt."
Met dank aan BQI voor de submit.

Aboutaleb: ophef over boerka is buitensporig

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken vindt de ophef in de Tweede Kamer over problemen rond het dragen van een boerka ''disproportioneel''.

Volgens de PvdA-staatssecretaris krijgen gemeenten maar sporadisch te maken met bijstandsgerechtigden die door het dragen van een boerka niet aan de slag kunnen komen.

Hij zei dat vanavond tijdens een overleg met de Kamer. Die nam eerder een motie aan waarin ze Aboutaleb opdroeg ervoor te zorgen dat gemeenten in dergelijke gevallen altijd korten op de bijstandsuitkering. Aanleiding voor de motie was een rechterlijke uitspraak waarin de gemeente Diemen in het ongelijk werd gesteld nadat ze een vrouw met een boerka een korting had opgelegd.

Naaktloper verstoort BelgiŽ - ArmeniŽ

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Op het moment dat het Belgische elftal in dreigde te dutten tegen
ArmeniŽ heeft een streaker de spelers wakker geschud. De Rode Duivels keken tegen 0-0 aan in het Koning Boudewijnstadion toen een naakte man in de tweede helft het veld opstormde. Daardoor zagen de Belgen waarschijnlijk het licht.

Toen de man het veld weer had verlaten eindigde de match toch nog in een 3-0-zege voor de Belgen. Overigens lijken de Belgen niet meer bereid om geld neer te tellen de Rode Duivels te zien spelen. Omdat slechts 2.800 mensen een kaartje kochten -waarvan 2.000 ArmeniŽrs- mocht de rest gratis naar binnen.

CDA niet blij met naam beweging Verdonk

Icoon Politiek Na de kaping van†het .eu domein van Rita Verdonks†nieuwe politieke beweging is nu† ook nog het†CDA boos. De partij†vindt het ''niet fatsoenlijk'' dat†Verdonk voor haar nieuwe beweging gebruik heeft gemaakt van de termen 'trots op Nederland' waarmee de christendemocraten eerder campagne voerden bij recente verkiezingen.

''En ook nu willen we dit motto nog gebruiken'', aldus een partijwoordvoerder. Verdonk kondigde woensdag aan de beweging Trots op Nederland op te richten en daarmee deel te nemen aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Het CDA laat merkendeskundigen uitzoeken of er tegen Verdonk opgetreden kan worden. Verdonk zegt zich niet gerealiseerd te hebben dat het CDA dat motto heeft gebruikt. Ze benadrukt dat Trots op Nederland nog een werktitel is, later volgt de echte partijnaam. ''Ik nodig het CDA uit samen te werken aan een trots Nederland.''

De politieke beweging van Verdonk zal zich vooral gaan bezighouden met maatschappelijke problemen als files, ouderenzorg, onderwijs, immigratie en integratie.

Dutchbatters bitter onthaald in Srebrenica

Icoon AlgemeenWanhoop, beschuldigingen en tranen kenmerken het bezoek van de twaalf Dutchbatters aan de Bosnische moslim-enclave Srebrenica deze week. De twaalf werden vanmiddag bitter onthaald door de weduwes van de mannen die Dutchbat had moeten beschermen.

''Waarom hebben jullie onze kinderen verraden onder de vlag van de Verenigde Naties?'', riep een vrouw tegen de bezoekers. ''Waarom komen jullie nu pas?'' De Bosnische moslim-enclave Srebrenica werd beschermd door Nederlandse militairen toen het gebied in de zomer van 1995 in Bosnisch-Servische handen viel. Vlak daarna werden naar schatting achtduizend mensen vermoord, merendeels mannen.

''Ik voel me net zo hulpeloos als ik me toen ook voelde'', zei Monique Bergman tegen persbureau Reuters. Bergman was net twintig jaar oud toen ze als vredessoldaat in de zomer van 1995 in Srebrenica diende.

Man op website in protest tegen Verdonk

Icoon InternetVanmiddag werd bekend dat de nieuwe beweging van Rita Verdonk Trots op Nederland zal gaan heten. Uiteraard moet er een website komen voor de beweging. De URL trotsopnederland.eu is alleen al geregistreerd door A van der Veen.

De man is getrouwd met een vrouw van buitenlandse afkomst. Helemaal blij met de gang van zaken omtrent de inburgering en de bijkomende kosten is hij niet. Het beleid dat Verdonk voert, keurt hij dan ook compleet af.

Toen van der Veen hoorde dat de beweging van Verdonk Trots op Nederland zal gaan heten moest daar volgens hem iets ludieks mee gedaan worden. Hij registreerde de URL en als protest schreef hij vervolgens een tekst op de website.

"Rita, dit domein is te koop voor de kosten waarmee je mij hebt opgezadeld om mijn lieve vrouw Elena hierheen te halen. Nu na 4 maanden school betaald uit eigen zak spreekt ze al redelijk Nederlands, dus inburgeren doet ze goed. Hebben we een deal?"

Op dit moment heeft Verdonk nog niet gereageerd. Ze heeft op dit moment wel zelf de .com extensie in handen.
Met dank aan mantamanta voor de submit.

Uitslagen vriendschappelijke duels

Vanavond hebben enkele landen die geen verplichtingen hadden voor de EK-kwalificatie oefeninterlands afgewerkt. Onder meer ItaliŽ en Spanje kwamen vriendschappelijk in actie.

KroatiŽ - Slowakije 3-0 (16 okt)
45' Olic 1-0
48' Vukojevic 2-0
69' Olic 3-0

Qatar - Irak 3-2 (16 okt)
20' Alwan 0-1
34' Bechir 1-1
70' Quintana 2-1
79' Mohammed 2-2
83' Shammari 3-2

Japan - Egypte 4-1
21' Okubo 1-0
42' Okubo 2-0
54' Maeda 3-0
59' Fadl 3-1
68' Kaji 4-1

Estland - Montenegro 0-1
41' Vucinic 0-1

Verenigde Arabische Emiraten - TunesiŽ 0-1
29' Belaid 0-1

Polen - Hongarije 0-1
80' Hajnal (Pen) 0-1

Finland - Spanje 0-0

Oostenrijk - Ivoorkust 3-2
30' Kuljic (Pen) 1-0
54' Drogba 1-1
60' Gohouri (Ivoorkust)
64' Ivanschitz (Pen) 2-1
74' Standfest 3-1
90' Drogba (Pen) 3-2

Zwitserland - Verenigde Staten 0-1
85' Bradley 0-1

IsraŽl - Wit-Rusland 2-1
Scoreverloop: 1-0, 1-1, 2-1

ItaliŽ - Zuid Afrika 2-0
82' Lucarelli 1-0
90' Lucarelli 2-0

Marokko - NamibiŽ 2-0
71' Alloudi 1-0
90' Karkouri 2-0

Ellemieke Vermolen gaat trouwen

Icoon ShowbizzEllemieke stapt binnenkort waarschijnlijk in het huwelijksbootje met haar vriend Sergio Herman. De presentatrice is volgens haar broer Jeremy Vermolen op haar verjaardag ten huwelijk gevraagd. Toen ze terugkwam van vakantie op Ibiza had ze een verlovingsring om haar vinger.

Ellemieke heeft een relatie met de kok van restaurant Oud Sluis, een restaurant met drie Michelinsterren. Jeremy maakte het nieuws bekend in het ochtendprogramma Lijn 4 waar hij werkt als tv-kok. Ellemiek en Sergio weten nog niet precies wanneer ze gaan trouwen. Eerder had de 31-jarige Ellemieke een relatie met de tien jaar jongere Jan Smit. Die gaat tegenwoordig met ONM-babe Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Wide Wallpaper Wednesday: Black and White

Ik weet dat het al een lange tijd geleden is dat ik een blog heb gepost. De reden daarvoor is dat ik nog geen internet op mijn kamer heb en het de laatste tijd druk bezig ben met diverse projecten die ik voor filmschool moest maken. Enfin, ik zit hier nu op het netwerk van de school, achter mijn laptop.

Ik zal zsm weer internet hebben en tijd, dus binnenkort weer meer blogs en zal dit weer standaard elke week verschijnen.

Cohen wil geen harde aanpak jongeren

Icoon PolitiekBurgemeester Cohen vindt harde maatregelen tegen rellende Marokkaanse jongeren in Slotervaart niet nodig. Oproepen van Amsterdamse agenten om hard op te treden legt hij naast zich neer.

Zo vindt Cohen het onnodig een samenscholingsverbod in te stellen. De politiebond constateerde dat agenten gefrustreerd raakten, omdat ze relschoppers, zoals de tientallen jongeren die afgelopen dagen vernielingen aanrichtten bij auto's en het politiebureau in Slotervaart niet mogen aanpakken. "De politie zit er bovenop", weersprak de burgemeester de kritiek. Hij denkt dat de politie precies weet tot welke groep de rellende Marokkanen behoren: "Het is een criminele groep en een die heel slim is." Er zijn momenteel nog geen arrestaties verricht, omdat de politie eerst moet weten wie zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare dingen. "Je moet een goede verdenking hebben. Ik hoop dat het lukt", sprak de Amsterdammer.

De politiebond en stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch dringt aan op hardere maatregelen. Cohen liet weten: "De politie zit er boven op." De burgemeester bezocht vandaag de twee agenten die in het ziekenhuis zijn behandeld, nadat ze zondag waren neergestoken in hun eigen politiebureau. "Ik vond het heel goed om daar te zijn. Het is bij allebei echt kantje boord geweest", aldus Cohen.

Met dank aan Ins0mnia365 voor de submit.

Uitslagen EK-kwalificatie

Vanavond zijn er enkele beslissingen gevallen in de strijd om plaatsing voor het Europees Kampioenschap. Nederland won van SloveniŽ, en is daarmee zo goed als zeker van Zwitserland & Oostenrijk.

Groep A

Kazachstan - Portugal 1-2
82' Makukula 0-1
90+1 Ronaldo 0-2
90+5 Byakov 1-2

Azerbeidzjan - ServiŽ 1-6
4' D. Tosic 0-1
22' Zigic 0-2
26' Aliyev 1-2
41' Jankovic 1-3
42' Zigic 1-4
75' Jovanovic 1-5
84' Lazovic 1-6

BelgiŽ - ArmeniŽ 3-0
63' Sonck 1-0
66' Dembťlť 2-0
75' Geraerts 3-0

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Polen1224+10
2Portugal1223+13
3ServiŽ1220+10
4Finland1220+5
5BelgiŽ1215-1
6ArmeniŽ109-7
7Kazachstan127-10
8Azerbeidzjan105-20

--

Groep B

OekraÔne - Faeroer Eilanden 5-0
40' Kalinichenko 1-0
43' Gusev 2-0
45' Gusev 3-0
49' Kalinichenko 4-0
64' Kalinichenko 5-0

GeorgiŽ - Schotland 2-0
16' Mchedlidze 1-0
64' Siradze 2-0

Frankrijk - Litouwen 2-0
78' Henry 1-0
80' Henry 2-0

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Frankrijk1125+20
2Schotland1124+10
3ItaliŽ1023+10
4OekraÔne1016+4
5Litouwen1010-6
6GeorgiŽ1110-1
7Faeroer Eilanden110-37

--

Groep C

Malta - MoldaviŽ 2-3
24' Bugaev (Pen) 0-1
31' Frunza 0-2
35' Frunza 0-3
71' Scerri 1-3
84' Mifsud 2-3
86' Golovatenco (MoldaviŽ)

Turkije - Griekenland 0-1
79' Amanatidis 0-1

BosniŽ-Herzegowina - Noorwegen 0-2
5' Hagen 0-1
75' B.H. Riise 0-2

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Griekenland*1025+9
2Noorwegen1020+14
3Turkije1018+12
4BosniŽ-Herzegowina1113-5
5Hongarije1012-7
6MoldaviŽ119-10
7Malta105-13

--

Groep D

San Marino - Wales 1-2
13' Earnshaw 0-1
36' Ledley 0-2
73' Selva 1-2
85' Albani (San Marino)

Ierland - Cyprus 1-1
80' Okkarides 0-1
90' Finnan 1-1

Duitsland - TsjechiŽ 0-3
2' Sionko 0-1
23' Matejovsky 0-2
63' Plasil 0-3

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1TsjechiŽ*1023+18
2Duitsland*1023+24
3Ierland1116+3
4Cyprus1014-1
5Slowakije1013+7
6Wales1013-1
7San Marino110-50

--

Groep E

Rusland - Engeland 2-1
29' Rooney 0-1
69' Pavlyuchenko (Pen) 1-1
73' Pavlyuchenko 2-1

MacedoniŽ - Andorra 3-0
30' Naumkoski 1-0
44' Sedloski 2-0
59' Pandev 3-0

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1KroatiŽ1026+21
2Engeland1123+18
3Rusland1021+11
4IsraŽl1017+6
5MacedoniŽ1011-1
6Estland114-18
7Andorra100-37

--

Groep F

Denemarken - Letland 3-1
7' Tomasson (Pen) 1-0
27' Laursen 2-0
80' Gorkss 2-1
89' Rommedahl 3-1

Liechtenstein - IJsland 3-0
27' Frick 1-0
80' Beck 2-0
83' Beck 3-0

Zweden - Noord Ierland 1-1
15' Mellberg 1-0
72' Lafferty 1-1

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Zweden1023+16
2Spanje1022+11
3Denemarken1017+8
4Noord Ierland1017+3
5Letland109-4
6Ijsland118-14
7Liechtenstein117-20

--

Groep G

Luxemburg - RoemeniŽ 0-2
42' Petre 0-1
61' Marica 0-2

Nederland - SloveniŽ 2-0
13' Sneijder 1-0
87' Huntelaar 2-0

AlbaniŽ - Bulgarije 1-1
32' Kisishev (e.d.) 1-0
88' Berbatov 1-1

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1RoemeniŽ1026+15
2Nederland1023+10
3Bulgarije1019+8
4AlbaniŽ1111+1
5SloveniŽ1011-5
6Wit-Rusland107-9
7Luxemburg113-20

* = Geplaatst voor het EK in 2008.

Mogelijk celstraf voor schelden tegen wc

Icoon BizarEen vrouw uit de Amerikaanse staat Pennsylvania moet mogelijk negentig dagen de cel in, omdat ze haar overlopende wc heeft uitgescholden. De vrouw kreeg een proces-verbaal vanwege de verstoring van de openbare orde.

Naast de negentig dagen cel hangt de Amerikaanse ook nog een boete van driehonderd dollar boven het hoofd. "Ik begrijp er niets van: ik was in mijn huis, ik was niet buiten of dronken", zei Herb tegen een lokale krant. "De wc overstroomde en water liep mijn keuken in en ik riep naar mijn dochter dat ze een dweil moest pakken." Herb geeft toe meerdere krachttermen te hebben geuit bij een geopend bakdkamerraam.

Haar buurman, een politieagent, vroeg haar of het wat stiller kon. Toen de vrouw bleef vloeken belde de agent die op dat moment geen dienst had zijn collega's. De Amerikaanse Civil Liberties Union, een burgerrechtenorganisatie is het oneens met het proces-verbaal.

Met dank aan EvilBertje voor de submit.

Voetbal: Nederland wint van SloveniŽ

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands Elftal heeft het EK-kwalificatieduel tegen SloveniŽ, door treffers van Sneijder en Huntelaar, weten te winnen. De ploeg van bondscoach Marco van Basten kende een goede eerste helft, maar in het tweede deel van de wedstrijd was hier nauwelijks nog wat van terug te zien.

Nederland begon met Arjen Robben op de bank. Van Basten koos er namelijk voor om met Robin van Persie te starten. Klaas-Jan Huntelaar fungeerde tegen de Slovenen als centrumspits. In de verdediging viel de naam van Kew Jaliens op. Deze speler kreeg de voorkeur boven Andrť Ooijer. Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst en Joris Mathijsen deden niet mee. Zij waren namelijk geschorst.

Om 20:45 trapte Nederland af voor het duel tegen SloveniŽ. Na bijna zeven minuten spelen kreeg Van Persie, na een foutje van Brecko, de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. De aanvaller schoot de bal echter over het doel. Kort daarna kreeg Lavric aan de andere kant het eerste kansje voor de Slovenen. Na bijna een kwartier spelen zette Sneijder Oranje op voorsprong. Van Persie bediende de speler van Real Madrid, die uiteindelijk kon profiteren van de te korte terugspeelbal van Ilic. Nog geen tien minuten later kreeg de kleine middenvelder weer een kans, maar raakte deze keer de paal.

Aan de andere kant deed Lavric een poging. Maarten Stekelenburg lette echter goed op en wist de bal eenvoudig te pakken. In de 36e minuut kreeg Sneijder wederom een opleving, nadat hij door Van Persie werd bediend. De middenvelder had zijn vizier echter niet op scherp staan en schoot naast. Niet lang daarna kreeg Nederland een vrije trap. Van Persie ging achter de bal staan en schoot hard op Handandovic. Huntelaar waagde nog een poging in de rebound, maar scoorde niet. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er niet veel meer.

Direct na aanvang van de tweede helft kreeg Lavric een kans, maar Stekelenburg zat er goed bij. Niet lang daarna kreeg ook Huntelaar een mogelijkheid op een treffer. De aanvaller werkte de bal echter net naast het doel. Naarmate de tweede helft vorderde zakte het niveau wat in. Het aantal kansen nam af. Buiten wat speldenprikjes waren er nauwelijks noemenswaardige kansen te bespeuren.

In de 71e kreeg Nederland een vrije trap. Sneijder ging achter de bal staan, maar schoot in de handen van Handanovic. In de slotfase wist Huntelaar toch nog een treffer aan de score van Oranje toe te voegen. De Ajacied realiseerde de treffer samen met oud-ploeggenoot Ryan Babel. Ook in de slotfase was er weinig vuurwerk in het spel van de twee ploegen te bespeuren.

Voor meer nieuws over het Nederlands Elftal kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Nederland - SloveniŽ

Het Nederlands Elftal heeft het EK-kwalificatieduel tegen SloveniŽ, door treffers van Sneijder en Huntelaar, weten te winnen. De ploeg van bondscoach Marco van Basten kende een goede eerste helft, maar in het tweede deel van de wedstrijd was hier nauwelijks nog wat van terug te zien.

Nederland begon met Arjen Robben op de bank. Van Basten koos er namelijk voor om met Robin van Persie te starten. Klaas-Jan Huntelaar fungeerde tegen de Slovenen als centrumspits. In de verdediging viel de naam van Kew Jaliens op. Deze speler kreeg de voorkeur boven Andrť Ooijer. Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst en Joris Mathijsen deden niet mee. Zij waren namelijk geschorst.

Om 20:45 trapte Nederland af voor het duel tegen SloveniŽ. Na bijna zeven minuten spelen kreeg Van Persie, na een foutje van Brecko, de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. De aanvaller schoot de bal echter over het doel. Kort daarna kreeg Lavric aan de andere kant het eerste kansje voor de Slovenen. Na bijna een kwartier spelen zette Sneijder Oranje op voorsprong. Van Persie bediende de speler van Real Madrid, die uiteindelijk kon profiteren van de te korte terugspeelbal van Ilic. Nog geen tien minuten later kreeg de kleine middenvelder weer een kans, maar raakte deze keer de paal.

Aan de andere kant deed Lavric een poging. Maarten Stekelenburg lette echter goed op en wist de bal eenvoudig te pakken. In de 36e minuut kreeg Sneijder wederom een opleving, nadat hij door Van Persie werd bediend. De middenvelder had zijn vizier echter niet op scherp staan en schoot naast. Niet lang daarna kreeg Nederland een vrije trap. Van Persie ging achter de bal staan en schoot hard op Handandovic. Huntelaar waagde nog een poging in de rebound, maar scoorde niet. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er niet veel meer.

Direct na aanvang van de tweede helft kreeg Lavric een kans, maar Stekelenburg zat er goed bij. Niet lang daarna kreeg ook Huntelaar een mogelijkheid op een treffer. De aanvaller werkte de bal echter net naast het doel. Naarmate de tweede helft vorderde zakte het niveau wat in. Het aantal kansen nam af. Buiten wat speldenprikjes waren er nauwelijks noemenswaardige kansen te bespeuren.

In de 71e kreeg Nederland een vrije trap. Sneijder ging achter de bal staan, maar schoot in de handen van Handanovic. In de slotfase wist Huntelaar toch nog een treffer aan de score van Oranje toe te voegen. De Ajacied realiseerde de treffer samen met oud-ploeggenoot Ryan Babel. Ook in de slotfase was er weinig vuurwerk in het spel van de twee ploegen te bespeuren.


Karakteristieken

Nederland - SloveniŽ 2-0
14' Sneijder 1-0
87' Huntelaar 2-0

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Rizzoli (Ita)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Bouma (Nederland)

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg, Jaliens, Heitinga, Bouma, Emanuelson, Sneijder, De Zeeuw, Seedorf, van Persie (Ooijer/60), Huntelaar, van der Vaart (Robben/29, Babel/63)

SloveniŽ: S. Handanovic, Brecko, Ilic, Cesar, MŲrec, Zlogar, Komac (Ljubijankic/86), Kirm (Jokic/82), Koren, Lavric, Bisra (Novakovic/68)

Hennepkweker rookt voor zitting een joint

Een 36-jarige man uit Heerenveen moest vandaag voor de rechter verschijnen. Hij moest voorkomen wegens het runnen van een hennepkwekerijtje en het illegaal aftappen van stroom. Vlak voor de rechtszaak had hij een flinke joint gerookt, om zo volkomen relaxt de zitting bij te wonen.

Dit werd tijdens de audiŽntie duidelijk toen de man tegenstrijdige antwoorden gaf. Op een vraag van politierechter Kees Post gaf de man namelijk een antwoord dat haaks stond op het antwoord dat hij eerder tijdens de rechtszaak en tegenover de politie gaf. "Het is niet slim om naar een zitting te gaan en te blowen", sprak Post de kweker belerend toe.

Eind vorig jaar werd de kwekerij van de man in een pand in het Friese Franeker aangetroffen. In het pand bevonden zich 772 planten waarvan in totaal zo'n zeventien kilo was geoogst.

De man moet nu voor straf 180 uur onbetaalde arbeid verrichten. Ook legde de rechter hem drie maanden voorwaardelijke celstraf op. Over twee weken zal Post beslissen of de staat ruim 82.000 euro van de man zal vorderen.

[NASCAR] Uitslag Bank of America 500

Als er ťťn team de zaakjes goed voor elkaar heeft dan is dat Hendrick Motorsports wel. Jeff Gordon (#24) behaalde zijn zesde overwinning van het seizoen op de Lowe's Motor Speedway. Gordons teamgenoot Jimmie Johnson (#48) wist dit seizoen ook al zes races te winnen.

Beide coureurs staan nu eerste en tweede in de strijd om de 'Chase', ondanks dat Johnson een 'mindere' avond had op de oval die naar de hoofdsponsor van zijn team is vernoemd (Lowe's.) Gordon kende vlak voor de finish nog spannende momenten omdat zijn auto bijna geen benzine meer aan boord had. Tijdens de laatste cautionperiode ging Gordon zo laag mogelijk op de oval rijden om de rondjes, en dus de afstand tot de finish, zo kort mogelijk te houden.

Lowe's (eigenlijk Charlotte) Motor Speedway staat bekend om de hoge snelheden en harde crashes. Dit jaar werd er nog met het 'oude' type wagens op de oval gereden, daardoor was het weer een festijn van spins en crashes. De race werd maar liefst vijftien keer onderbroken door ongevallen of troep van een crash op de baan.

Chase-rijder Tony Stewart (#20) zorgde voor wat opschudding door een incidentje met Paul Menard (#15). Toen beide rijders de pitstal verlieten, ramde Menard de wagen van Stewart en begon de pitcrew van Menard te juichen. Na de race raakte de crew van Stewart hier erg opgewonden over en beloofde ze Menard terug te pakken op welke manier dan ook in ťťn van de volgende races.

Wederom raakten veel Chase-rijders in de problemen tijdens de race waardoor het gat naar de kop in het kampioenschap wel erg groot wordt. Vanaf plek vijf (Carl Edwards, #99) telt het gat al 240 punten naar de nummer ťťn Gordon. De strijd lijkt nu te gaan tussen de teamgenoten Gordon en Johnson (van wie Gordon opvallend genoeg de eigenaar is) en de verassende Clint Bowyer (#07).


Uitslag

FinishNummerCoureurAutoPunten / BonusPrijzengeld ($)
124 Jeff Gordon*Chevrolet190/5 268,236
207 Clint Bowyer*Chevrolet175/5 202,450
35 Kyle Busch*Chevrolet170/5 153,300
431 Jeff Burton*Chevrolet160/0 157,341
599 Carl Edwards*Ford155/0 127,800
622 Dave Blaney Toyota155/5 132,208
720 Tony Stewart*Chevrolet146/0 135,111
89 Kasey Kahne Dodge142/0 136,616
940 David Stremme Dodge138/0 83,800
1055 Michael Waltrip Toyota134/0 95,733
1188 Ricky Rudd Ford130/0 112,083
1243 Bobby Labonte Dodge127/0 117,461
1318 J.J. Yeley Chevrolet124/0 104,233
1448 Jimmie Johnson* Chevrolet131/10 167,586
1584 A.J. Allmendinger (R) Toyota118/0 69,250
1601 Mark Martin Chevrolet115/0 84,550
171 Martin Truex Jr.*Chevrolet112/0 96,645
1845 Kyle Petty Dodge114/5 84,558
198 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet106/0 111,058
2011 Denny Hamlin*Chevrolet103/0 87,200
* = Chase-rijder
(R) = rookie


Stand in de Chase for the NEXTEL cup

#+/-CoureurPuntenAchterst.PolesWinsTop 5Top 10Prijzengeld
1--Jeff Gordon5880Leader6619256,347,890
2--Jimmie Johnson5812-683616196,211,140
3--Clint Bowyer5802-78215153,745,940
4--Tony Stewart5682-1980310225,718,670
5+1Carl Edwards5640-240039133,981,110
6+2Kyle Busch5600-280019174,057,940
7--Kurt Busch5565-315125114,499,910
8-3Kevin Harvick5552-328014126,802,460
9--Denny Hamlin5531-3491111164,335,790
10+2Jeff Burton5514-366018145,321,010
11-1Martin Truex Jr.5502-378016114,254,230
12-1Matt Kenseth5438-442018175,261,500

SUV plet achterdochtige echtgenote

Een Amerikaanse vrouw heeft haar argwaan bijna met de dood moeten bekopen. De vrouw werd tijdens het bespioneren van haar overspelige echtgenoot geplet door de auto van manlief.

De vrouw uit Pittsburgh zag haar man met een vreemde vrouw een huis binnengaan. Om niets van het schouwspel te missen, besloot ze onder de SUV van haar echtgenoot te liggen, om zo onopgemerkt te blijven. Waarschijnlijk gebeurde er weinig spannends, want de vrouw sukkelde onder de zware auto in slaap.

De slapende spionne bleef echter niet onopgemerkt. Iemand stak namelijk de banden van de auto lek, waarop de gigantische auto met een gigantische smak naar beneden stuiterde. Het is niet ondenkbaar dat de grappenmaker de echtgenoot is geweest.

Een omwonende die zijn tuin aan het schoffelen was, hoorde ineens gekreun onder de auto vandaan komen. "Ik kon niet geloven dat ze nog leefde", luidde zijn reactie. De vrouw werd enige tijd later levend, maar wel gewond onder de auto vandaan gehaald. De politie zal haar psychiatrisch laten onderzoeken.


De vrouw heeft een wijze les geleerd

Massamoordenaar op affiche Vlaamse opera

De Vlaamse Opera probeert met een shockerende reclamecampagne toeschouwers te trekken voor zijn nieuwste theaterprogramma. Op de aanplakbiljetten staat een dreigende Seung-Hui Cho afgebeeld. Deze Zuid-Koreaanse student schoot een half jaar geleden 32 medeleerlingen dood op de campus van de Amerikaanse Virginia Tech University.

De pakkende reclameposters houden de gemoederen in Antwerpen, waar het proces rond een racistiche moordenaar net is afgerond, flink bezig. De meeste mensen zien de humor niet in van de affiche en reageren verontwaardigd. "De normen van het fatsoen zijn hiermee duidelijk verlegd. Dit is ronduit wansmakelijk", aldus advocaat Kris Luyckx, die de slachtoffers van de racistische moord vertegenwoordigde tijdens de rechtszaak.

Ook in andere Vlaamse steden krijgen de posters de handen niet op elkaar. Zo weigert het reclamebureau Clear Channel te Gent voorlopig de aanplakbiljetten op te hangen.


Seung-Hui Cho komt aardig bedreigend over

Opstellingen Nederland - SloveniŽ

Om half negen begint de kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en SloveniŽ. De opstellingen zijn inmiddels bekend.

Meest opvallende afwezige in de basis bij Oranje is Andrť Ooijer. Urby Emanuelson krijgt voorkeur van bondscoach Marco van Basten.

Opstellingen:

NEDERLAND: Stekelenburg, Jaliens, Heitinga, Bouma, Emanuelson, Sneijder, De Zeeuw, Seedorf, v.Persie, Huntelaar, v.d.Vaart

SLOVENIň: S.Handanovic, Brecko, Ilic, MŲrec, Cesar, Zlogar, Kirm, Koren, Birsa, Komac, Lavric

Naakte man luidt kerkklokken Vaticaan

Een naakte Fransman die iets te diep in het glaasje had gekeken, heeft vannacht de klokken geluid van een Vaticaanse kerk. In de kleinste uurtjes verschafte hij zichzelf toegang tot een gebouw van de Sint-Pietersbasiliek en trok een paar keer flink aan de bel. Vaticaanse bronnen hebben het nieuws inmiddels bevestigd.

De kerk staat momenteel in de steigers wegens een restauratie van de gevel van de zogeheten Klokkenboog. Rond drie uur vannacht beklom de dronken Fransman deze stelling en luidde de klok. Deze 'Klokkenboog', die overdag wordt bewaakt door de Zwitserse Garde, is een van de drie ingangen van de wereldberoemde Sint-Pietersbasiliek.

Vaticaanse agenten wisten de ogenschijnlijk verwarde Fransoos vrijwel direct in de kraag te grijpen en hem uit leveren aan de Italiaanse autoriteiten. De leeftijd en identiteit van de man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn niet bekendgemaakt. Ook zijn motivatie om in de blote kont aan de bekende bel te trekken is onbekend.

Kolk hervat groepstraining

Santi Kolk heeft de training met de selectie van Vitesse weer hervat. De speler kwam tijdens het duel tegen De Graafschap ongelukkig ten val en liep een blessure aan zijn schouder op. Hierdoor kon hij een aantal weken niet in actie komen.

De verwachting is dat ook Anduele Pryor deze week weer mee zal trainen. De speler raakte tijdens het duel met de ploeg uit Doetinchem geblesseerd aan zijn bovenbeen, maar is waarschijnlijk op tijd fit voor het treffen met Heracles. Verder is de kans groot dat Yu Hai ook van de partij is. De Chinees zou in eerste instantie een interland spelen, maar is niet naar zijn thuisland afgereisd.

Davids terug op het trainingsveld

Edgar Davids is weer terug op het trainingsveld. De middenvelder van Ajax werkte woensdag een looptraining af. Drie maanden geleden brak de speler zijn been tijdens een oefenwedstrijd van de Amsterdammers tegen Go Ahead Eagles.

Later werd overigens bekend gemaakt dat Davids zonder scheenbeschermers speelde. Het is nog niet te zeggen wanneer de Ajacied weer speelklaar is. In eerste instantie dacht men dat de middenvelder drie maanden nodig zou hebben om te herstellen, maar dit zal waarschijnlijk meer tijd gaan vergen.

Begin dit jaar maakte Davids de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Hiermee keerde hij terug op het oude nest, aangezien de middenvelder in de jaren negentig ook voor de Amsterdamse club speelde. Tijdens deze succesvolle periode won hij drie landstitels, de Champions League en de UEFA Cup.

Na zijn verblijf in Amsterdam vertrok hij achtereenvolgens naar AC Milan, Juventus, Barcelona en Internazionale. In 2005 tekende hij een contract bij Tottenham Hotspur, waar trainer Martin Jol de scepter zwaait.

Bush waarschuwt voor Derde Wereldoorlog

Icoon AmerikaBush heeft vandaag op een persconferentie in het Witte Huis een waarschuwing uitgesproken. Wanneer Iran kernwapens in zijn bezit krijgt dan zal er volgens de President van Amerika een Derde Wereldoorlog komen.

Bush roept alle wereldleiders op om te voorkomen dat Iran deze in hun bezit krijgen. Een nucleair bewapend Iran is een ernstige bedreiging voor de wereldvrede, en vooral voor IsraŽl, aldus Bush.

Marokkaanse cocaïnebende opgerold

Icoon MisdaadDe politie heeft een Marokkaanse cocaÔnebende ontmanteld. Vanuit Rotterdam smokkelde de bende partijen cocaÔne naar Europese landen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Denemarken en Duitsland zijn in totaal 25 verdachten opgepakt. Daarvan zitten er nog 20 vast.

Voornamelijk illegaal in Nederland verblijvende Marokkanen zonder een vaste verblijfsplaats werkten in deze organisatie. In Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel en in Amsterdam woonden ze in door zogeheten katvangers gehuurde huizen.

Eind vorig jaar kwam de Deense politie 3,5 kilo cocaÔne tegen in een geprepareerde auto uit Rotterdam. Zo kwam het zaakje aan het rollen.
Met dank aan mouthman voor de submit.

Milan in beroep tegen schorsing Dida

AC Milan gaat officieel bij de UEFA in beroep tegen de straf van doelman Dida. De Braziliaanse goalie kreeg een schorsing van twee duels vanwege zijn actie in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic.

Dida werd door een aanhanger van Celtic lichtjes in zijn gezicht getikt. Vervolgens ging de doelman van de Italiaanse club theatraal naar de grond en moest zelfs met een brancard van het veld. De UEFA verwijt Dida een gebrek aan sportiviteit en legde hem daarom een schorsing van twee wedstrijden op.

Politie rukt uit voor computerspelletje

Icoon OpmerkelijkEen kind heeft in Amersfoort de buurt bij elkaar gekrijst omdat het een computerspelletje niet helemaal uit mocht spelen. De ouders van het kind vonden het dinsdagavond om 22.00 uur welletjes geweest en zetten de computer uit. Het kind was het hier niet mee eens omdat de behaalde score nog niet was opgeslagen.

De buren schrokken zo van het enorme gebrul dat ze de politie belden. Ze dachten dat er een flinke ruzie was uitgebroken. Toen de agenten arriveerden, bleek dat mee te vallen. Het kind was inmiddels weer tot bedaren gekomen.

Met dank aan BezemWicht voor de submit.

FOK!Blog Babe Battle #16

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Dido en in de rechterhoek Irina! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Dido vs Irina

2K beschrijft visie in downloadable content

Ken Levine, een belangrijk man achter BioShock, heeft het een en ander losgelaten over 2K's visie omtrent donwloadable content voor hun topgame. Bij BioShock gaat dit namelijk anders worden dan we gewend zijn. Door het ontbreken van een multiplayer zullen de downloads niet gaan bestaan uit nieuwe maps, en ook zullen we hoogstwaarschijnlijk geen uitbreiding krijgen op het bestaande verhaal.

Daarentegen zal de aankomende content verbeteringen aan het vechtsysteem en nieuwe Plasmids bevatten. Deze nieuwe Plasmids hebben de originele game net niet gehaald en krijgen waarschijnlijk dus toch een herkansing. De verbeteringen die de download bevatten zijn bedoeld om de game te perfectioneren. Wanneer de download beschikbaar zal zijn is voor alsnog onduidelijk.


Politie rukt uit voor computerspelletje

Gisteravond is de politie van Amersfoort uitgerukt voor een computerspelletje. De mannen waren snel ter plaatse toen een melding van een hevige ruzie binnenkwam. Dit is wat de politieagenten rapporteerden over het geval;
quote
De bewoners verklaarden dat zij vlak daarvoor een computerspel hadden gespeeld. Toen ťťn van de kinderen naar bed moest, werd het computerspel uitgezet zonder dat zijn score was opgeslagen. Het kind raakte hierdoor geheel overstuur en schreeuwde de hele buurt bij elkaar. Voor de zekerheid hebben de agenten in de woning gekeken en iedereen bleek in orde te zijn.

Gelukkig liep het dus af met een sisser. …n je score kwijtraken ťn vervolgens mee worden genomen door de poltie, dat lijkt mij een beetje te veel van het goede.Capcom kondigt onder andere Street Fighter 4 aan

Capcom heeft vandaag bekend gemaakt dat ze momenteel een aantal titels in de pijplijn hebben zitten, waaronder de felbegeerde opvolger van Street Fighter 3.

Street Fighter 4
Deze game zal waarschijnlijk pas in 2009 het levenslicht zien, aangezien het team er pas net aan begonnen is. Het is onbekend op welke platforms Ryu, Ken en Blanka zullen verschijnen.

Ace Attorney: Apollo Justice
Spin-off van de Phoenix Wright games, met in de hoofdrol een nieuwe, jonge advocaat. Phoenix Wright zal in de game verschijnen, maar alleen in een bijrol. De game komt uit voor de Nintendo DS.

Lost Planet
Na een editie voor de Xbox 360 en PC zal er ook een PS3-versie uitkomen. Deze versie zal alle bonus-personages van de PC-versie en alle downloadable content van de X360-versie on-disc hebben. De game zal met zestien man online te spelen zijn op PSN.

Dark Void
Een verse IP van Capcom. Deze action-adventure-game speelt in een steam-punk sci-fi-setting. De getoonde trailer toonde een third-person perspectief, en bood zowel grounded als air-gameplay. Er werden jetpacks, gyro-vliegtuigen en vliegende forten getoond.

Super Street Fighter 2 Turbo HD
Deze titel zal op XBLA uitkomen en de bekende gameplay bieden. Alle sprites zijn opnieuw getekend om te voldoen aan de huidige HD-resoluties. De game zal een toeschouwer-modus kennen. Het team is momenteel nog bezig om lag tot een absoluut minimum te beperken.

Wii Love Golf
Wii-versie van Everybody's Golf, ontwikkeld door hetzelfde team. Deze game zal iets technischer zijn dan de PlayStation-games.

Sluiter uitgeschakeld in Kolding

Raemon Sluiter is in de tweede ronde van het challengertoernooi in het Deense Kolding uitgeschakeld. De Rotterdamse tennisser verloor vamiddag met 7-6 en 6-4 van de IsraŽliŽr Harel Levy.

Jesse Huta Galung en Michel Koning werden allebei in de eerste ronde al uitgeschakeld. Peter Wessels heeft de kwartfinales wel bereikt. De nummer 199 van de wereld won met tweemaal 6-2 van de Duitse qualifier Thomas Schoeck.

Bartoli wederom Krajicek de baas

Marion Bartoli heeft vanmiddag wederom MichaŽlla Krajicek verslagen. In de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi van ZŁrich won de FranÁaise met 6-4 en 6-1 van de Nederlandse.

Krajicek leverde bij een 3-3 stand in de eerste set voor de tweede en doorslaggevende keer haar service in. Na haar eerste serviceverlies bij de stand 1-1 kon Krajicek nog terugkomen, maar verder liet Bartoli haar niet komen.

Eerder dit jaar was Bartoli in de kwartfinales van Wimbledon ook al te sterk voor Krajicek.

Belg zet zichzelf en huis in brand

Icoon OpmerkelijkEen Belgische boer uit Frasnes-lez-Anvaing heeft woensdag per ongeluk zijn eigen kleding en vervolgens zijn huis in brand gestoken. Bij het aansteken van de kachel vatte de kleding van de man vlam.

De boer wist de brandende kleren uit te trekken en gooide ze vervolgens op de grond, waarna al snel het vuur in de woonkamer om zich heen greep.

De brandweer kon de brand aanvankelijk niet blussen, omdat het water in de buurt wegens onderhoudswerkzaamheden was afgesloten. Collega's uit de buurt moesten met extra bluswagens uitrukken om de brand wel onder controle te krijgen. De boer is met tweedegraads brandwonden in het ziekenhuis opgenomen. Het woongedeelte van de boerderij is volledig in de vlammen opgegaan.

'Kamer wist van burgerdoden in Chora'

Icoon OorlogDe Tweede Kamer wist dat volgens de Afghaanse mensenrechtenorganisatie AIHRC en de koepel van VN-organisaties in Afghanistan UNAMA de meeste burgerdoden bij de slag om Chora door ISAF-vuur vielen.

"Alle stukken zijn naar de Kamer gestuurd'', zei minister Eimert van Middelkoop (Defensie) woensdag. Volgens AIHRC en UNAMA lijkt minstens driekwart van de zestig tot zeventig burgerdoden te zijn gevallen door de luchtsteun en de artillerie van de ISAF-troepen, die door onder Nederlands commando vielen. In de begeleidende brief die Van Middelkoop eind september naar de Kamer stuurde, meldde hij dat niet duidelijk was door welk vuur de bevolking om het leven kwam.

De Tweede Kamer wil een nieuwe brief over de zaak. Na het reces zal de Kamer snel een overleg over de kwestie houden. GroenLinks en D66 wilden een spoeddebat, zeker gezien het op handen zijnde besluit over verlenging van de missie in Uruzgan. Daarvoor was te weinig steun.

'Afrikanen dommer dan westerlingen'

Icoon Shocking Beschouwd als een wereldtopper in het onderzoek naar kanker en genetica, heeft Nobelprijswinnaar James Watson vaak controverse veroorzaakt met zijn standpunten omtrent politiek, seksualiteit en ras. Maar nu vinden critici hem tť ver gaan.

James Watson heeft tegen de Sunday Times gezegd dat het beleid van het Westen ten opzichte van Afrika verkeerd is. "Dat is immers gebaseerd op de veronderstelling dat zwarten even slim zijn als blanken, terwijl "testen" dit tegenspreken". Hij voegde eraan toe dat binnen een decennium genen zullen worden gevonden die verantwoordelijk zijn voor intelligentieverschillen bij mensen.

Watson zei daarom ook "somber" te zijn over de toekomst voor Afrika. "Al ons sociaal beleid is gebaseeerd op het feit dat hun intelligentie (die van de Afrikanen) dezelfde is als de onze, waarbij echter alle testen zeggen dat dit niet echt het geval is".

Critici van Watson vinden het heel erg dat een wetenschapper met zo'n faam, zo'n ongegronde, onwetenschappelijke en extreem beledigende opmerkingen maakt. De Britse Gelijkheids- en Mensenrechtencommissie zei dan ook de zaak grondig te onderzoeken.

Hockeyers openen tegen Britten

Het Nederlands hockeyelftal opent het toernooi om de Champions Trophy op donderdag 29 november in Kuala Lumpur tegen Groot-BrittanniŽ.

Oranje verdedigt in MaleisiŽ zijn titel. Het toernooi werd door de internationale hockeyfederatie FIH van Pakistan naar MaleisiŽverplaatst vanwege veiligheidsredenen. Er doen acht landen mee.

Het toernooi duurt van 29 november tot en met 9 december.

Jennifer Aniston geilt op James Bond

Lekker geilen op BondJennifer Aniston geilt stiekem op James Bond-achtige mannen, zo verklapt de actrice in Harper's Bazaar Magazine. "Ik fantaseer dan dat ik in Monaco woon en poker speel en een affaire heb met iemand als Daniel Craig." Craig speelde onlangs de gelijknamige Britse superspion.

Aniston overweegt overigens om naar New York te verhuizen. Ze is L.A. wel een beetje zat. "In New York word je niet de hele tijd achtervolgd door paparazzi", aldus de Friends-actrice. Wat Daniel Craig van de bekentenis vindt is niet bekend. Wel is Aniston vrij op de date-markt. Na haar huwelijk met Brad Pitt had ze een verhouding met Vince Vaughn.

Tandenborstel in neus vrouw gevonden

Icoon Opmerkelijk Een vrouw in India ging met hevige hoofdpijn naar het ziekenhuis. Toen de artsen haar onder de scanner legden, ontdekten ze een stuk van een tandenborstel in de neus van de vrouw.

"Het stuk is waarschijnlijk in mijn neus terecht gekomen toen mijn man me duwde tijdens het tandenpoetsen. De borstel brak af, ik had alleen nog het onderste deel in mijn hand. Het bovenste stuk kon ik maar niet terugvinden", vertelt de vrouw. Ook gaf ze aan dat ze later begon te stinken uit haar neus.

Volgens chirurg Kaushal Sheth was de geur niet te harden en kon je de vrouw van een paar meter afstand al ruiken. De chirurg vindt dat de vrouw geluk heeft gehad; als het stuk in haar luchtpijp terecht was gekomen, was ze gestikt.

Ajax roept commissie in het leven

Ajax gaat een commissie in het leven roepen die het bestuursmodel en het technisch beleid in de laatste tien jaar gaat evalueren. Dat is de uitkomst van een vergadering van het bestuur en de Ajax-ledenraad van gisteravond. De commissie zal daarnaast ook toekomstadviezen uitbrengen.

Veel leden twijfelen aan de structuur binnen Ajax. Ze maken zich daarnaast zorgen over het feit dat de Amsterdamse club in 9 jaar 8 trainers versleet. De posities van preses Jaakke en algemeen directeur Fontein kwamen niet aan de orde tijdens de vergadering.

De supportersclub AFCA organiseert vrijdag bij de ArenA een protestmars om het vertrek van Jaakke en Fontein te eisen.

Pop (Wii Ware) aangekondigd

Er worden langzaam maar zeker steeds meer en meer Wii Ware titels aangekondigd en ook vandaag kan er een aan de lijst toegevoegd worden. De game van vandaag heet Pop en draait helemaal om het laten 'ontploffen' van bubbels (waarbij ze het geluid 'plop' maken). Hoe sneller je de bubbels laat ontploffen en hoe langer de combinaties, hoe meer punten je krijgt.

Pop komt van de Australische developer Nnooo! en moet begin 2008 uitkomen als Wii Ware download voor de Wii. De game zal te spelen zijn voor ťťn tot vier spelers.

[CCWS] RuSport stopt ermee

Justin Wilson zal op zoek moeten gaan naar een ander team. Zijn huidige werkgever RuSport stopt aan het einde van het seizoen met Champ Car. De 29-jarige Brit had nog een contract voor ťťn seizoen bij de renstal.

"Ik zit in een moeilijke positie. Ze hebben net gezegd dat ze ermee stoppen. Ze willen niet doorgaan. Dit weekend moet ik bekijken wat mijn opties zijn voor volgend jaar," aldus Wilson die de afgelopen drie jaar voor team reed. Momenteel staat hij tweede in de stand om de titel achter Sebastien Bourdais, die in het Australische Surfers Paradise zijn vierde Champ Car-titel op rij kan veroveren.

Tien feiten over Borsten...

...die je misschien nog niet wist. De meeste mannen zijn geosedeerd door borsten. Maar vrouwen zijn dat eigenlijk ook zonder dat ze het zelf in de gaten hebben, denk maar aan het passen van een BH of zorgen maken over borstvoeding.

Zowel man als vrouw geeft veel aandacht aan borsten en op deze site kun je 10 feiten lezen over borsten. Met name feit nummer 6 is wel interessant voor iedereen.

Nachtrace in Singapore lijkt definitief

Het lijkt er op dat vanaf volgend Formule 1-seizoen de nieuwe Grand Prix van Singapore definitief een nachtrace wordt. De organisator van het evenement heeft namelijk een contract gesloten met het Italiaanse Valerio Maioli, een bedrijf dat het stratencircuit tijdens de donkere omstandigheden van licht moet gaan voorzien.

Volgend jaar wordt de Grand Prix van Singapore voor de eerste maal georganiseerd. Het zal de eerste keer zijn dat de Formule 1 in de nacht (lokale tijd) wordt gereden. Het circuit, dat door de bekende baanontwerper Hermann Tilke is ontworpen, zal van 1.500 lichtbronnen worden voorzien. De lantaarns zullen om de vier meter langs de baan geplaatst worden op een hoogte van 10 meter.

De verlichting die men in Singapore gaat gebruiken, is eerder dit jaar al getest op het Franse circuit van Paul Ricard. De internationale autosportbond FIA, die ook verantwoordelijk is voor de Formule 1-races, keurde de lichtinstallaties goed. De hoeveelheid licht die geproduceerd moet worden, is te vergelijken met de verlichting van vier voetbalstadions.

Inter beboet voor beledigingen

De disciplinaire commissie van de Serie A heeft Internazionale een boete van dertigduizend euro gegeven.

De Italiaanse club, groepsgenoot van PSV in de Champions League, krijgt de boete omdat er tien dagen gelden, tijdens de thuiswedstrijd tegen Napoli, spandoeken met beledigende teksten in het Stadio Giuseppe Meazza hingen. De teksten waren gericht aan de supporters uit Napels. Daarnaast beledigde de aanhangers van Inter hun tegenstander ook door middel van spreekkoren. Daarom moet op 31 oktober tijdens het duel met Genoa de noordtribune leeg blijven.

Man raast over A4 met 280 kilometer per uur

Icoon PolitieEen 40-jarige man is gisteravond betrapt toen hij in een BMW met 280 kilometer per uur over de A4 reed.

Agenten die hem achtervolgden raakten hem kwijt toen hij Leidschendam-Voorburg inreed, ze konden hem niet bijhouden. Dankzij een tip van een getuige trof de politie de auto enige tijd later aan in een woonwijk. Agenten vonden de bestuurder, verward en met cocaÔne op zak, in een tuin. Hij had al enkele nachten niet geslapen en bekende drugs te hebben gebruikt.

Met dank aan TranceGirl voor de submit.

Barrichello hoopt op mooie thuisrace

Met nog slechts ťťn Grand Prix te gaan, heeft Rubens Barrichello nog steeds geen punten gescoord dit seizoen. De Braziliaan van het team van Honda Racing F1 beseft dat het moeilijk zal worden om daar komend weekend verandering in te brengen. Desalniettemin hoopt hij voor eigen publiek nog een mooi resultaat neer te zetten op het circuit van Interlagos.

"Ik ben erg dicht bij Interlagos geboren, dus de Braziliaanse Grand Prix betekent veel voor me. Het is altijd al een speciaal weekend geweest. Ik geniet er echter niet alleen van omdat het mijn thuisrace is, maar ook omdat Interlagos een paar geweldige bochten en inhaalmogelijkheden heeft. Het hobbelige oppervlak zorgt altijd voor een uitdaging, in de zin dat de mechanische set-up van de auto erg goed moet zijn. We hebben in 2007 een zwaar jaar gehad, maar ik kijk er naar uit om in BraziliŽ te racen. We hopen het seizoen op een positieve manier af te kunnen sluiten," aldus de Braziliaan.

Naam nieuwe beweging Verdonk bekend

Icoon PolitiekVerdonk heeft de naam voor haar nieuwe politieke beweging bekend gemaakt. 'Trots op Nederland' gaat de partij heten. De politica werd vorige maand uit de fractie van de VVD gezet en stapte afgelopen maandag uit de partij.

Na de breuk met de VVD zou Verdonk kunnen rekenen op een derde van de VVD-kiezers. Afgelopen maandag stapte ze uit de VVD na een ultimatum van het hoofdbestuur van de partij. Verdonk komt vanavond tijdens een persconferentie met verdere details over haar nieuwe partij.

Aissati: "Even geen Jong Oranje"

Ismail Aissati wil voorlopig niet uitkomen voor Jong Oranje. De middenvelder van PSV werd gepasseerd voor het EK-kwalificatieduel met Estland van afgelopen vrijdag (0-3 winst). Daarnaast uitte bondscoach Foppe de Haan openlijk kritiek op hem.

"Ik ben er absoluut niet blij mee hoe het is gegaan", aldus Aissati gisteren. "Ik zit liever bij PSV."

Voor het duel tegen Estland zei de Haan dat hij meer verwacht van Aissati. "Als je zo goed kunt voetballen als hij, dan moet je meer betekenen dan alleen maar een beetje meevoetballen. Er moet ook ontwikkeling in zitten", aldus de bondscoach.

Foppe de Haan wil binnenkort een gesprek met Aissati. De bondscoach wil er verder niks over zeggen voordat hij met de speler heeft gesproken, maar hij vond nog steeds dat de middenvelder in het duel met Jong Noorwegen begin september slecht speelde.

Onkelinx noemt Vlamingen 'zwammen'

BelgieWat zou de aftredend vice-premier van BelgiŽ, de Waalse politica Laurette Onkelinx, nou vinden van haar Vlaamse landgenoten na de politieke problemen van de laatste tijd? Wel dat heeft ze dit weekend onomwonden duidelijk gemaakt. De Vlamingen zijn ''zwammen'' die de federale staat ''uithollen''. En daar konden de Vlamingen het mee doen.

De politica van de Parti Socialiste (PS) gaf haar mening afgelopen weekend op een congres van haar partij. ''De Vlamingen willen een staatshervorming. Wat ze niet kunnen binnenhalen in een grote onderhandelingsronde, doen ze stap voor stap in het geniep. Net zoals de zwammen die van binnenuit huizen aantasten tot ze onbewoonbaar zijn, proberen de Vlamingen de federale staat uit te hollen.''

Hitler
De uitspraak van de vice-premier heeft bij onze zuiderburen tot veel verontwaardiging geleid. Niet alleen bij Vlamingen maar ook bij Walen. ''De nazi's behandelden de joden als kakkerlakken en de Hutu's omschreven de Tutsi's als ongedierte. Nu wordt een gemeenschap omschreven als zwammen. Een uitspraak die we eerder uit de mond van Hitler dan van Onkelinx hadden verwacht'', zo viel op te tekenen in Waalse kringen.

Vlaamse politici van alle politieke gezindten reageerden allen fel. N-VA-voorzitter Bart De Wever vermoedt dat Onkelinx de uitspraken deed na het eten van hallicunogene paddestoelen. LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker was het hardst in zijn bewoordingen: ''Logisch dat de PS uitspraken over zwammen doet, ze zijn als geen ander gespecialiseerd in de parasitologie. Maar ook mevrouw Onkelinx heeft recht op haar vijf seconden publieke verdwazing.''

Onkelinx liet gisteren overigens in een verklaring weten dat haar verwijzing naar zwammen sloeg op de Vlaamse strategie, en niet op de politici die ze uitvoeren.


Een 'zwammende' Onkelinx

Ierland vriendelijkste land ter wereld

Icoon BuitenlandsIerland is anno 2007 het vriendelijkste land ter wereld. Dat is althans de mening van de samenstellers van de vermaarde reisgidsenreeks Lonely Planet.

Nu de problemen in Noord-Ierland tot het verleden lijken te behoren, zijn de Ieren weer gaan doen wat ze het beste kunnen: goede spiritualiŽn drinken, bezoekers zich welkom laten voelen en plezier maken, stelde de Britse krant The Times.

Op een gedeelde tweede plaats komen de Verenigde Staten en Malawi. Amerikanen helpen volgens Lonely Planet iedereen zo goed mogelijk het beste van de VS te ontdekken ''en alles dat ze daarvoor in ruil vragen is je schoenbom thuis te laten''.

Fiji en IndonesiŽ volgen op plaats vier en vijf. Voor Nederland is geen topklassering weggelegd. Vietnam, Thailand, Turkije, Schotland en Samoa maken de top tien van vriendelijkste landen vol.

Doden bij schietpartij in rechtbank ItaliŽ

MisdaadBij een schietpartij in een rechtbank in de Noord-Italiaanse stad Reggio Emilia zijn vanochtend drie doden en meerdere gewonden gevallen. Een man opende het vuur in het justitiepaleis. Daarbij vielen twee doden.

Het zou een Albanees betreffen die op zijn aanstaande ex-vrouw, haar familieleden en een advocaat schoot. De groep was aan het wachten op het begin van een zitting omtrent hun scheiding. De schutter is gedood door politiekogels.

Everse in winterstop weg bij FC Zwolle

Jan Everse vertrekt in de winterstop als trainer van FC Zwolle. De coach wilde de volledige zeggenschap over het technische beleid, en de club uit de Jupiler League weigerde om die eis in te willigen. Everse vond dat een gebrek aan vertrouwen en besloot zijn contract, dat aan het eind van dit seizoen afloopt, in de winterstop in te leveren.

In maart van dit jaar wilde Everse al meer bevoegdheden en meer salaris. Zwolle willigde die eisen in, maar vorige maand kwam Everse met een "eis tot het verkrijgen van de volledige zeggenschap over de hele technische organisatie en over de daarmee gepaard gaande financiŽn". Zwolle, dat momenteel zesde staat, ging met die eis niet akkoord.

Familiedrama in Enschede

Icoon PolitieIn Enschede heeft zich mogelijk een familiedrama voltrokken. In een woning in de wijk Wesselerbrink is het lijk van een 16-jarig meisje aangetroffen. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen.

De moeder van het meisje heeft vanochtend de dood gevonden bij een botsing met een trein op de spoorlijn tussen Hengelo en Enschede. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk of beide voorvallen met elkaar te maken hebben.

Het treinverkeer tussen Hengelo en Enschede was vanochtend vanwege het dodelijk ongeluk enige tijd gestremd. De politie doet momenteel onderzoek in de woning van de moeder en het meisje aan de Saasveld brink.

Met dank aan Da_p00pb0x voor de submit.

Gereformeerde gemeenten wil geen zwarte dominee

De synode van de Gereformeerde gemeenten staat niet toe dat dominees uit zendingslanden in Nederland komen preken. Een zwarte en een Papoeadominee mogen de Gereformeerde Gemeente-kansels niet op.

De Nederlandse dominees menen dat hun 'broeders' uit de zendingslanden welkom zijn, maar niet in een eredienst. Er zouden te grote culturele verschillen zijn en als zo'n Nigeriaanse dominee hier voorgaat, moet dat vertaald worden. Ook zou de heilige Geest niet meekomen.

Dominee C. G. Vreugdenhil uit Vlissingen, die aanwezig was bij de synodezitting, windt zich op over deze stellingname: ''Als een van ons daar preekt, moet er ůůk vertaald worden. Dat de Geest niet meekomt, dat slaat nergens op.''

Joke van Saanen, godsdienstpsychologe aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, noemt het een duidelijk voorbeeld van discriminatie: ''Je ziet het wel vaker bij gesloten groeperingen: hoe steviger de orthodoxie, hoe groter de angst voor het vreemde, voor een andere cultuur, voor een theologie die misschien niet helemaal past binnen de jouwe, voor vormen die je niet kent.''

Van Saanen haalt nog aan dat uit een onderzoek dat in mei van dit jaar werd gepubliceerd, blijkt dat leerlingen van reformatorische scholen zeer negatief staan tegenover buitenlanders. Dat schokte de onderzoekers, maar Van Saanen was allerminst verbaasd. ''Zo zit deze groepering in elkaar.''

In januari vergadert de synode opnieuw over deze kwestie.

Dronken priester slaat agent

Icoon OpmerkelijkVoor korte tijd belandde een Mexicaanse priester in de cel. De priester had een politieagent geslagen nadat hij aangehouden werd wegens dronkenschap achter het stuur.

De priester had geen habijt aan, maar omklemde een prekenboek stevig. Daaraan kon de agent zien dat het om een priester ging. De priester stortte zich op de politieman na de aanhouding.

"Het individu werd erg agressief omdat wij zijn auto probeerden weg te slepen. Hij viel een agent aan en werd direct daarop gearresteerd" aldus een woordvoerder. Na het betalen van de borgsom kon de priester weer naar huis.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Paris Hilton dumpt Zweeds vriendje

Icoon ShowbizzHet is al een tijdje geleden dat Paris in het nieuws is geweest. Deze keer heeft La Hilton haar Zweedse vriendje Alex Vaggo aan de kant gezet. Enkele weken hadden ze een relatie, maar die is nu al weer over.

De 20-jarige Vaggo vertelde vorige week nog dat hij Paris prees om haar intelligentie. Hij vond haar geweldig! Maar nee, "Paris vindt Alex er geweldig uitzien, maar ze is nogal snel verveeld in een relatie" aldus een vriendin. "Hij was te verlegen en te stil voor haar.".

Paris was al snel over de in het dagelijks leven als pizzabezorger werkende Vaggo heen. Ze is deze week alweer gespot met de ex van Pamela, Kid Rock. Hopelijk is Paris over 2 weken niet alweer zat van haar 'speelgoed'. Vaggo is ondertussen wijselijk weer terug gegaan naar Zweden.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Kamer houdt spoeddebat over basisbeurs

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer houdt een spoeddebat met PvdA-minister Ronald Plasterk van Onderwijs over diens plan de basisbeurs voor studenten af te schaffen en om te zetten in een lening. SP en GroenLinks willen nog deze week van de minister horen wat hij van plan is.

Gisteren werd bekend dat Plasterk overweegt de basisbeurs te schrappen om geld vrij te maken voor het optrekken van de lerarensalarissen. Een andere mogelijkheid is het verhogen van het collegegeld. Plasterk bespreekt zijn ideeën vandaag met minister Wouter Bos van Financiën. Voor het verhogen van de lerarensalarissen, om op termijn een lerarentekort te voorkomen, is volgens de adviescommissie-Rinnooy Kan ruim 1 miljard euro nodig.

GroenLinks wijst erop dat het voornemen van Plasterk onrust heeft veroorzaakt in de studentenwereld. De SP vindt dat het huidige stelsel van studiefinanciering al een obstakel vormt om te gaan studeren. Als studenten nog meer moeten gaan lenen, zal de toegankelijkheid van het hoger onderwijs nog meer in het gevaar komen, vindt SP-Kamerlid Renske Leijten. Ook D66 is verontwaardigd over het plan.

De studentenorganisaties ISO en LSVb zijn woedend, schrijven ze op de website van de LSVb. Ze vinden dat ''op deze manier het lerarenprobleem wordt verminderd door het creëren van een nieuw probleem. Door deze maatregel wordt onherstelbare schade toegebracht aan de toegankelijkheid van het onderwijs. Het is onbegrijpelijk dat een kabinet dat juist de uitval in het onderwijs wil tegengaan en meer participatie van allochtonen wil verhogen, deze maatregel wil nemen.''

Film: The Heartbreak Kid

De broertjes Farrelly zijn vooral bekend geworden door de films Dumb and Dumber, Kingpin en There’s Something About Mary. The Heartbreak Kid is hun nieuwe film en de tweede keer dat ze met Ben Stiller samen werken. De vorige samenwerking leiden tot hun tot nu toe beste film. Een prestatie die ze graag weer eens willen evenaren, maar is een remake van The Heartbreak Kid (1972, Elaine May) daar voor geschikt.

Marcouch vraagt politie harder op te treden

Icoon Politie Voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft de politie gevraagd probleemjongeren harder aan te pakken. Dat liet de PvdA-bestuurder vanochtend weten. ''Ik heb aangedrongen op steviger optreden tegen een groep die de straat terroriseert en lak aan alles heeft.''

Marcouch deed de oproep na de relletjes van de afgelopen dagen in zijn stadsdeel. Twintig tot dertig veelal Marokkaanse jongens staken maandagavond een auto in brand en gooiden de ruiten van het politiebureau op het August Allebéplein in.

Ook afgelopen nacht was het onrustig en ging een auto in vlammen op. De politie hield niemand aan.

Doodstraf voor achterlaten kind tussen alligators

Icoon ShockingEen rechter in Miami heeft een 58-jarige Amerikaan ter dood veroordeeld voor het achterlaten van een 5-jarig meisje tussen de alligators in een moeras in Florida. Dat heeft de krant Miami Herald†vandaag gemeld.

Harrel Franklin Braddy liet de kleuter Quatafisha Maycock negen jaar geleden achter in de Everglades tusssen de alligators. Het meisje had gezien dat Braddy haar moeder, Shandelle Maycock, probeerde te vermoorden. De man wilde van de getuige af.

De vrouw overleefde, maar haar dochter werd dood in het moeras teruggevonden. Ze had bijtwonden van alligators. Haar linkerarm was er af gebeten. Braddy had de moeder en het kind kort daarvoor ontvoerd, omdat Shandelle Maycock hem had afgewezen.

Met dank aan WanEnOonlie en DivineJester voor de submit.

Buitenlandse interesse voor Mboua

Cambuur zal misschien maar kort kunnen genieten van Marc Mboua. Er is interesse vanuit meerdere internationale topclubs voor de aanvaller.
De scouts van het Franse Lille hebben de speler al meerdere malen bekeken en de komende weken zal Chelsea op bezoek komen. Niet alleen buitenlandse clubs maar ook de Nederlandse (sub)top zou interesse hebben.

Mboua zou 1,7 miljoen euro moeten kosten terwijl de speler een jaar geleden nog uitkwam voor de Franse vijfdeklasser SC Feignies. Spelersmakelaar Adick Koot kwam hem daar op het spoor.

Mbou scoorde tot nu toe zes keer in tien duels voor Cambuur en had een grote bijdrage aan de 1-0 winst op AZ in de beker.

Achievement Unlocked: More sales

Achievements zorgen volgens een onderzoek van EEDAR voor hogere verkopen van games. Achievements spelen een rol in de keuze welke game op welk platform gekocht wordt:

Consumers want their games to include both variety and abundance of Accomplishments. Our research shows that incentives such as Accomplishments impact sales choices such as which game title to buy and which platform to buy it on; they also extend the replayability of a title aldus Geoffrey Zatkin, COO van EEDAR.

Het onderzoek gaf ook aan dat games met online georiŽnteerde achievements tot 5-% meer omzet kunnen halen dan games zonder die achievements. Daarnaast zou het gebruik maken van achievements in reclame de omzet met 50% kunnen stijgen.

EEDAR meldt in het artikel waarin de uitslag van hun onderzoek staat ook dat developers meer tijd moeten stoppen in achievements. Games met een gevarieerd achievementaanbod doen het beter. Daarnaast zijn achievements voor het uitspelen van een game erg belonend terwijl toch maar 29% van de achievements van dit soort.

Games met geheime achievements (bijvoorbeeld verhaalgerelateerde achievements) doen het over het algemeen ook slechter in het begin. Gamers zoeken achievements namelijk op en bepalen dan of ze de game kopen of niet.

Timmy Simons mist respect

Bij onze zuiderburen sloeg afgelopen zaterdag de vlam in de pan. BelgiŽ speelde een slechte wedstrijd tegen Finland (0-0), waarna bondscoach Renť Vandereycken de Belgische voetbalbond onder vuur nam. De media nam het elftal onder vuur, waaronder Timmy Simons.

De PSV'er speelde volgens de Belgische media een "schijtmatch" en hij zou het niveau niet aan kunnen. Na de wedstrijd voelde Simons een gebrek aan respect voor zijn persoon. "Ik weet dat ik zaterdag niet goed was. Jullie mogen zeggen dat ik slecht was. Maar dat ik het niveau niet aan kan, dat is er over", aldus Simons. "Jammer dat ze in BelgiŽ liever enkele ex-voetballers laten vertellen hoe slecht het allemaal is. Waarom geven jullie niet meer aandacht aan mijn wedstrijden bij PSV? Je moet niet gaan beweren dat ik na ťťn slechte wedstrijd het niveau niet aan kan, ik heb net vier jaar bijgetekend bij PSV notabene."

Simons is erop gebrand om het slechte gevoel weg te spoelen tegen ArmeniŽ. "Het slechte veld zoals dat afgelopen zaterdag zo was mag geen excuus zijn. De mensen doen er alles aan om het in orde te krijgen."

ArgentiniŽ wint tweede WK-kwalificatieduel

ArgentiniŽ heeft gisteren ook het tweede WK-kwalificatieduel gewonnen. Na de 2-0 tegen Chili werd ook van Venezuela gewonnen met 2-0.

Gabriel Milito zette in de zestiende minuut de 1-0 op de borden door een voorzet van Riquelme achter de Venezolaanse doelman te koppen. Twee minuten voor rust maakte Lionel Messi de 2-0. Venezuela deed wel haar best om het de Argentijnse defensie zo moeilijk mogelijk te maken. De ploeg van bondscoach Richard PŠez wist het doel echter niet te vinden. Toch zijn de Venezolanen tevreden. "We hebben vandaag tegen een grote tegenstander gespeeld, maar we hebben laten zien dat we ons goed kunnen verweren", aldus PŠez.

Advies: schaf hypotheekrenteaftrek in stappen af

Icoon Politiek

De hypotheekrenteaftrek moet stapsgewijs worden afgeschaft. Dat stelt de VROM-Raad, die onder meer het kabinet adviseert.

In het regeerakkoord is de aftrek ongemoeid gelaten, maar in Het Financieele Dagblad zegt voorzitter Henry Meijdam van de VROM-Raad vandaag dat er zich een maatschappelijk drama afspeelt. "We willen niet rebellerig zijn, het gaat ons om de ernst van de problematiek."

Volgens de raad functioneert de woningmarkt niet. De nieuwbouwproductie stagneert, er zijn te weinig woningen en voor de komende 25 jaar zijn nog eens meer dan 1 miljoen woningen nodig, aldus de instantie. In het advies staan nog meer maatregelen. Zo zou het eigenwoningforfait moeten worden afgeschaft en de huurmarkt vrijer moeten worden.

"Er moet niet selectief worden gewinkeld in het rapport. Kijk naar het hele bouwwerk", aldus Meijdam. Hij presenteert het advies woensdagochtend.

Al Gore geen presidentskandidaat VS

Icoon AmerikaDe gewezen Amerikaanse vicepresident en kersverse winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Al Gore, heeft uitgesloten dat hij meedoet aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Dat verklaarde hij gisteren tegen de Noorse televisiezender NRK.

Gore lijkt daarmeee een einde te maken aan de maandenlange speculaties over zijn mogelijke comeback in de politiek. Door de toekenning van de Nobelprijs afgelopen week stegen de verwachtingen bij aanhangers van de voorvechter van het milieu tot een hoogtepunt.

Geen presidentskandidaat.

Olympisch elftal wint van Schotland

Gisteravond speelde het Nederlands Olympisch Elftal haar eerste oefenwedstrijd op weg naar Peking. Tegen Schotland won Nederland met 4-0.

De selectie bestond voornamelijk uit spelers van Jong Oranje. Alleen Frank van der Struijk en Otman Bakkal komen niet uit voor Jong Oranje vanwege hun leeftijd. In de 14e minuut maakte Feyenoorder Luigi Bruins de 1-0 met een bekeken schuiver van buiten het strafschopgebied. Na het eerste doelpunt daalde het niveau behoorlijk. Pas in de 72ste minuut viel de 2-0, Bruins volleerde een opstuitende bal achter de Schotse keeper. PSV'er Bakkal maakte van dichtbij de derde goal en in de 88ste minuut werd uit een snelle counter de 4-0 gemaakt door Leroy George.

"Een zeer verdiende zege", aldus Foppe de Haan. "We beginnen het aardig te doen." Uit het kamp van de Jong Oranje-spelers komt ook nog ander nieuws. PSV'er Ismail Aissati ziet de komende tijd af van Jong Oranje. De jonge speler kreeg voor het duel met Estland openlijk kritiek te voorduren van Foppe de Haan. Aissati baalt ervan dat de kritiek niet binnenskamer is gebleven, daarom heeft hij voorlopig geen zin meer om uit te komen voor Jong Oranje.

CD: James Blunt - All The Lost Souls

"In this life / I'll join everyone / When I die" (I'll Take Everything)

"One day the'll tell you that you've changed / Though they're the ones who seem to stop and stare / One day you'll hope to make the grave, before the papers choose to send you there." (One of the Brightest Stars)

"And so I sent some men to fight / And one came back at dead of night / Said he'd seen my enemy / Said he looked just like me /So I set out to cut myself / And here I go" (Same Mistake)

Slechts drie van de vele voorbeelden over het juk dat op een ziel drukt, een ziel die ronddwaalt op zoek naar erkenning, troost en begrip. Op zoek naar eensgezinden en geestverwanten. De titel All The Lost Souls past in dat opzicht prima bij de lading van James Blunt's tweede album.

CD: Sandra Nasic - The Signal

Godskolere, wat een stem! Is het een man of een vrouw? Dat zijn waarschijnlijk de eerste dingen die je te binnen schoten toen je Guano Apes voor het eerst hoorde met 'Open Your Eyes'. Het was toch echt een vrouw die die scheur opentrok, Sandra Nasic is de naam. De heren van Guano Apes konden namelijk niet echt zingen en zochten een stem die hun muziek kon begeleiden. Uitverkorene werd Nasic, die voorheen zong/rapte in een hardrockband. Het was waarschijnlijk haar stem die de energie van de crossover van Guano Apes naar een hogere niveau tilde. De energie knalt er vanaf als zij haar bek eens flink opentrekt namelijk.

Dejagah wil wťl tegen IsraŽl spelen

Ashkan Dejagah zal in de toekomst gewoon weer uitkomen voor de Duitse jeugdselecties. Dit heeft hij duidelijk gemaakt in een gesprek met bondsvoorzitter Theo Zwanziger.

Afgelopen week werd bekend dat de speler weigert uit te komen voor Duitsland in en tegen IsraŽl. De 21-jarige speler van Vfl Wolfsburg weigert dit omdat het voor Iranese burgers, naast zijn Duits paspoort heeft hij ook een Iraans exemplaar, verboden is naar IsraŽl te gaan.

"Hij heeft ons ervan overtuigd dat hij vanwege zijn Iranese afkomst heel erg begaan was met het welzijn van zijn familie, verklaarde Zwanziger na het gesprek, waarbij ook technisch directeur Matthias Sammer en Wolfsburg-coach Felix Magath aanwezig waren.

Zelf kwam Dejagah ook nog met een verklaring. "In het geval ik me niet al te duidelijk heb uitgesproken, dan spijt me dat. Discriminatie, in welke vorm dan ook, is mij vreemd. Het staat vast dat ik koste wat kost voor Duitsland wil blijven spelen."

Dejagah zal volgens Zwansiger ook meedoen tijdens de thuiswedstrijd tegen IsraŽl. "Ik ga ervan uit dat hij zich getuige zijn verklaring realiseert wat de verantwoordelijkheden zijn, ook al liggen die voor sommige sporters ook buiten het speelveld."

BarÁa vraagt Tourť en Eto'o thuis te blijven

Barcelona heeft Samuel Eto'o en Yaya Tourť gevraagd om niet voor hun land uit te komen tijdens het toernooi om de Africa Cup dat begin 2008 in Ghana plaatsvindt.
”We kunnen ze niets verbieden, al zou het ons behagen als ze besluiten niet mee te doen”, legde technisch directeur Txiki Begiristain uit op radiozender RAC 1. ”Ik weet niet of ze gaan, maar ik hoop dat ze het niet doen. We kunnen ze echter niet dwingen”.

Tourť werd al gevraagd niet mee te doen voor hij afgelopen zomer tekende bij Barcelona. Eto’o, die drie keer Afrikaans voetballer van het jaar was, kwam dit seizoen pas ťťn keer in actie voor Barcelona.

Begiristain: ”Als Eto'o gaat, dan zou het een heel vreemd jaar zijn omdat hij dan wel erg veel wedstrijden ontbreekt bij Barcelona. Een blessure, herstel, en dan interlandverplichtingen. MŠŠr, het is zijn beslissing.”

Begiristain voert als voorbeelden Ronaldinho en KakŠ op, zij deden beide niet mee aan de Copa Amťrica afgelopen zomer. ”Het was een moedige beslissing van Ronaldinho. Maar ik weet hoe belangrijk zij (Tourť en Eto'o, red.) zijn voor hun land.”

"Gamemaker moet zich meer richten op Europa"

De nieuwe topman van EA Sports, Peter Moore, heeft gezegd dat de gamefabrikant zich meer moet richten op de Europese sporten. Op dit moment zijn vooral Amerikaanse sporten zoals basketbal, ijshockey en NASCAR erg belangrijk, maar in de toekomst moet EA Sports dus ook andere sport-games gaan maken. Europa is hierbij ťťn van de belangrijkste gebieden, samen met AziŽ.

Er wonen 300 miljoen mensen in Amerika en er zijn dus ongeveer vijf miljard andere toekomstige klanten. EA vergeet dit nog wel eens en Moore wil dit dus gaan verbeteren. Mensen in Europa denken bij EA Sports vooral aan FIFA, maar uiteindelijk zullen er dus ook games zoals cricket en Open Wheel-racing (zoals Formule 1) uitgebracht moeten worden om het merk EA Sports meer te globaliseren. "We zijn nog niet diep genoeg doorgedrongen in de Europese markt. Dat moeten we veranderen en dat moet snel gebeuren," aldus Peter Moore.

De licentie voor Formule 1-games is al een tijdje te koop, maar er waren nog geen echte kopers die openlijk interesse toonden. Deze uitspraak van Moore doet vermoeden dat EA, zoals verwacht, deze licentie zal opkopen.


Meer nieuws over (sport)games lees je op FOK!games!

Del Piero verlengt contract bij Juve

Alessandro Del Piero heeft zijn contract bij Juventus verlengd tot de zomer van 2010. Dit heeft de Turijnse club op haar eigen website bekend gemaakt.
“Vandaag heb ik een belangrijke beslissing genomen over mijn loopbaan en mijn leven”, reageerde Del Piero.”Juventus heeft mij heel veel gegeven en ik wil hier doorgaan met winnen. De onderhandelingen duurden lang en waren soms complex, maar ik wil wel benadrukken hoe groot de betrokkenheid was van de club.”

De 32-jarige aanvaller komt al sinds de zomer van 1993 uit voor Juventus. Hij maakte in 371 wedstrijden 155 doelpunten, won vijf kampioenschappen, de Champions League en is aanvoerder van het team.

“Voor de toekomst van Juventus is dit een voornaam resultaat”, vertelde algemeen directeur Jean-Claude Blanc. ”De overeenkomst van Del Piero bevestigt onze ambitie en ons vertrouwen in een speler die met zijn ervaring het team zal helpen.”

De onderhandelingen tussen de speler en de club verliepen verre van vlekkeloos. Op een gegeven moment heeft de clubleiding zelfs gezegd dat hij de club zelfs zou kunnen verlaten aan het eind van het seizoen.

Seksbom Yolanthe wil haar blonderen

Icoon ShowbizzYolanthe Cabau van Kasbergen, het liefje van popidool Jan Smit denkt er over na om haar haar blond te verven. Hoewel ze blij is met haar huidige haarkleur en coupe zou ze het wel spannend vinden om haar haardos eens van een andere kleur te voorzien.

"Wie weet zie je me over een jaar wel met blonde krullen. ņ la Shakira", zegt Yolanthe lachend. Leco van Zadelhoff, de stylist van vele bekende Nederlanders ziet het ook nog wel zitten: "Ik ken Yolanthe goed. Dat is gewoon een mooi mens. Als ze haar haar kort knipt of het rood maakt, is het ook een seksbom." Of we de 22-jarige ONM-ster met een coupe soleil gaan tegenkomen is nog even afwachten, maar is is dus wel hoop voor diegene die op blondjes vallen.
Met dank aan static voor de submit.

Duitse vindt angstaanjagende verstekeling

Icoon OpmerkelijkHet zal je maar gebeuren: Kom je terug van vakantie uit de Dominicaanse Republiek, zit er een extra souvenir in je golftas. Een Duitse vrouw schrok zo van het souvenir dat uit haar tas kwam kruipen, dat ze de politie en brandweer belde.

Een vogelspin zo groot als een hand klom over haar golfclubs en joeg haar de stuipen op het lijf. De vrouw belde de politie, die op hun beurt weer de brandweer inschakelde om de vrouw van het angstaanjagende monster te verlossen. De achtpotige harige verstekeling is nadien door een deskundige opgevangen.
Met dank aan Chulaa voor de submit.

Bos is een kuthoer!

Dinsdag 16 oktober 2007. Vorige week kwam het al even aan bod, de drukjacht op de wilde zwijnen. Gisteravond weer 'heftige' discussies in de Tweede Kamer en nog steeds is een kamermeerderheid tegen de plannen van Verburg. Althans zo lijkt het, want vandaag is de stemming en uiteraard gaat de partij van draaikampioen Wouter Bos dan alsnog overstag en steunt de minister.

Nepvegetariër Bos toont hiermee dan uiteraard aan helemaal niets met het milieu en de natuur te hebben en vervreemd weer een deel van zijn achterban van zich. Dat is op zich plezierig maar dat daar een paar duizend wilde zwijnen op weerzinwekkende wijze voor om zeep worden geholpen is een te hoge prijs.

Verder nog wat? Eh ja, Giel Beelen eigenlijk vrij saai, Tweede Kamer wil eten schoolkantines sterk gaan verbeteren en wederom geen nieuws over Maddie.

Ohw ja, Nederlandse werkgevers kunnen met een gerust hart vrouwen aannemen. Nederlandse vrouwen zeuren namelijk niet om meer loon en willen helemaal niet zwanger worden. Nadeel is wel dat ze lui zijn. Sowieso gezellig, vrouwen op het werk. Check het filmpje.

Demo van Painkiller: Overdose beschikbaar

De echte Painkiller-fan zal helemaal uit zijn dak gaan van Overdose. De game biedt namelijk een geheel nieuwe verhaallijn en wapens, en speelt zich af tussen Painkiller en Painkiller: Battle out of Hell. Nu is de demo beschikbaar en kan de game uitgeprobeerd worden! In de demo zul je twee multiplayer- en twee singpleplayer levels aantreffen. Dit allemaal in een bestandje van 730 MB groot.

Worth Downloading
3D Gamers
Gamer's Hell
Fileshack

Ook bedanken wij Moe_Szyslak voor de submit.

Man schiet Duitse agent door hand

Icoon MisdaadEen Nederlands sprekende man heeft afgelopen dinsdag een Duitse agent door zijn hand geschoten. De Duitse politie stopte een Veoliabus, de lijndienst van Roermond naar Heinsberg, voor een routinecontrole. Een man met een donker uiterlijk sprong op en schoot een agent door zijn hand. De volgens de politie "gevaarlijke man" is nog steeds voortvluchtig.

Na zijn gewelddadige ontmoeting met de diender vluchtte hij de bossen tussen Karken en Posterholt in, waarna hij spoorloos verdween. Bij de tevergeefse zoekactie die volgde werden vier helikopters, een arrestatieteam, tientallen Duitse dienders en veertig Nederlandse agenten ingezet. De betreffende bossen werden afgezet, evenals een aantal grensovergangen. De gewonde agent werd in het ziekenhuis opgenomen.
Met dank aan DT-PiSanG voor de submit.

Caluwť niet tegen Roda JC

De trainer van FC Utrecht, Willem van Hanegem, moet het aankomende zondag in de uitwedstrijd tegen Roda JC doen zonder Tom Caluwť.

Twee weken geleden, tijdens de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo, liep de middenvelder een knieblessure op. Gisteren trainde hij nog apart van de groep en per dag zal worden bekeken hoe Caluwť ervoor staat. Waarschijnlijk komt de wedstrijd van komend weekeinde echter nog te vroeg voor hem.

Aanvaller LoÔc Loval hervatte maandag de groepstraining. Gisterochtend kreeg hij tijdens een bosloop toch weer last van zijn knie en haakte daarom voortijdig af.

Michael Boogerd verlaat ziekenhuis

Michael Boogerd heeft gisteravond het ziekenhuis in Amersfoort verlaten. Afgelopen vrijdag kwam de renner van Rabobank ten val tijdens een training en werd twee dagen later opgenomen met een bacteriŽle infectie aan zijn linkerknie.

Morgen zal worden besloten of Boogerd zaterdag van start kan gaan in de Ronde van Lombardije. Boogerd, die bezig is aan zijn laatste week als profrenner, hoopt in Noord-ItaliŽ nog ťťn keer in een officiŽle wedstrijd een rugnummer te kunnen opspelden.

Seks niet belangrijk voor Nederlander

Icoon OpmerkelijkFabrikant van anticonceptiemiddelen Bayer Schering Pharma heeft in twaalf Europese landen onderzocht hoe belangrijk seks wordt gevonden. Nederland komt onderaan het rijtje met een score van 54 procent. Voor de overige 46 procent van de Nederlanders is seks kennelijk niet erg belangrijk. Het onderzoek heeft nog meer opmerkelijke scores opgeleverd wat betreft de Nederlanders.

One night stands
Een kwart van de ondervraagde landgenoten heeft wel eens een one night stand gehad. Ook daarmee scoort Nederland het laagste van alle onderzochte landen. Hetzelfde geldt ook voor het aantal seksuele partners gedurende hun leven, met 5,7 gemiddeld is dat ook het laagste aantal uit het onderzoek.

Liefde speelt bij driekwart een belangrijke rol op seksgebied, zij hebben nog nooit seks gehad zonder vlinders in hun buik. Eťn op de tien ondervraagde Nederlanders geeft toe wel eens vreemd te zijn gegaan in een relatie.

Geen behoefte aan meer seks
Dat Nederlanders niet zulke seksbeesten zijn komt verder nog naar voren bij de vraag of ze graag meer seks willen hebben. Maar ťťn derde zegt meer seks te willen. Aan het onderzoek hebben 2400 seksueel actieve Europeanen tussen 16 en 49 jaar meegewerkt.
Met dank aan BQI voor de submit.

[Upd] Terry speelt ondanks blessures

John Terry speelt aanstaande woensdag, tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Engeland en Rusland, toch mee. Dit is verrassend te noemen, aangezien de verdediger van Chelsea diverse blessures heeft

Zo heeft Terry een gebroken teen en draagt hij een masker om zijn gebroken jukbeen te beschermen. Verder raakte de speler van Chelsea afgelopen weekend, tijdens het duel van Engeland tegen Estland (3-0), ook nog eens geblesseerd aan zijn knie. "Mijn knie zat op slot, ik denk dat er een stukje bot of kraakbeen los zit. Maar met massage is het gelukt om de knie weer los te krijgen. Ik ben nu weer volledig fit", liet Terry weten, die binnen niet al te lange tijd toch een operatie moet ondergaan.

Deze operatieve ingreep heeft als doel om het loszittend stukje bot weg te halen. De Engelse nationale ploeg heeft overigens een kans om zich woensdag voor het Europees kampioenschap te plaatsen. De Russen zijn nog niet zo ver en zullen moeten strijden voor een overwinning.

Update @ 7:30

Aanvoerder John Terry ontbreekt vanavond waarschijnlijk toch in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland. Tijdens een training in Moskou gisteren schoot de knieechter weer op slot. De bondscoach van de Engelsen, Steve McClaren, verklaarde dat Terry de oefensessie niet kon afmaken en dat hij "zo goed als zeker niet meedoet".

Engelaar vervangt De Jong bij Oranje

Orlando Engelaar is de vervanger van Nigel de Jong, die gisteren het trainingskamp van het Nederlands elftal moest verlaten, ťťn dag voor de interland tegen SloveniŽ.

De Jong hield een pijnlijke lies over aan de training van gistermiddag. Hoe ernstig de kwetsuur is, is nog onduidelijk.

Van Basten maakte aanvankelijk bekend geen vervanger op te roepen voor De Jong. Maar selecteerde even later alsnog Orlando Engelaar die eerder dit jaar twee interlands speelde.

Met de veerpont langs het naaktstrand

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Vanwege het mooie weer wordt er nog gebruik gemaakt van het naaktstrand aan het Gooimeer bij Almere. Niets mis mee zou je denken, maar er vaart sinds kort een veerpont op vijftig meter afstand langs de naaktlopers op het Zilverstrand.

Door werkzaamheden aan de Hollandse Brug moeten sinds half september fietsers, voetgangers en vrachtwagens gebruik maken van de veerpont, waarmee ze vlak langs het nudistenstrand komen. Rijkswaterstaat had niet verwacht dat er nu nog naaktrecreanten op het strand zouden liggen, maar heeft zich daar lelijk op verkeken. Ze gaat nu schermen plaatsen om de privacy van de blote mensen te eerbiedigen en om de passagiers van de pont niet te confronteren met het aparte uitzicht. Tot die tijd kun je dus nog je verrekijker pakken en voor een dagje gluren naar Almere gaan.
Met dank aan Shinadul voor de submit.

PC softwareverkopen USA, shooter boven strategie

Daar zijn ze weer, de wekelijkse PC softwareverkopen uit de VS, ditmaal van de week van 30 september tot en met 6 oktober.

Enemy Territory: Quake Wars debuteert meteen op de eerste plek, World in Conflict en Company of Heroes: Opposing Fronts, die vorige week nog de top twee vormden, zijn iets verder weggezakt in de lijst.


PositieTitelUitgever
1Enemy Territory: Quake WarsActivision
2The Sims 2 Bon VoyageEA
3World Of WarcraftVivendi
4World in ConflictSierra
5World Of Warcraft: Burning Crusade Vivendi
6Company Of Heroes: Opposing FrontsTHQ
7BioShock2K Games
8Medal Of Honor: Airborne EA
9The Sims 2 Deluxe EA
10CSI: Hard Evidence Ubisoft

Weer auto in brand in Slotervaart

Icoon PolitieJongeren hebben afgelopen avond opnieuw een auto in de brand gestoken achter het politiebureau op het August Allebťplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.

De brandweer heeft de brand snel geblust. ''De jongens zijn weggerend en er zijn geen aanhoudingen verricht'', aldus een politiewoordvoerder. Inmiddels is de Mobiele Eenheid (ME) uit voorzorg in groten getale aanwezig om eventuele nieuwe opstootjes in de kiem te smoren. Ook het politiebureau wordt bewaakt door de ME.

Gistermiddag was het overigens ook al raak. Een groepje jongens gooide een steen door de ruit van een busje van mediabedrijf Dutchview. Een cameraman van de actualiteitenrubriek EťnVandaag kwam met de schrik vrij.

Maandagavond gingen twee auto's in vlammen op en sneuvelden de ramen van het politiebureau. Dit tot woede van Ahmed Marcouch, Stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. Hij is kwaad dat ouders hun kinderen toch op straat hebben laten lopen. Hij vindt dat ze hun kroost binnen hadden moeten houden. ''Dit tuig heeft geen emoties over de steek- en schietpartij bij het politiebureau'', aldus Marcouch. ''Deze kwelgeesten maken gewoon misbruik van de situatie.''

Aanleiding voor de ongeregeldheden is de dood van de 22-jarige Bilal B. Hij werd doodgeschoten toen hij twee agenten met diverse messteken levensgevaarlijk verwondde. Voor hem is gisteren in de El Oumma-moskee in Slotervaart een speciale dienst gehouden. De imam riep de aanwezigen op om de rust te bewaren. B. wordt vermoedelijk in Marokko begraven.

Utrechtse hoogleraar verdacht van aanranding

Icoon PolitieEen hoogleraar van de Universiteit Utrecht zou zich schuldig hebben gemaakt aan aanranding en bedreiging, zo meldt RTV Utrecht. Er zijn twee aangiften tegen hem gedaan. Hij zou zich de afgelopen jaren op zijn werk en tijdens congressen aan een onbekend aantal vrouwen hebben vergrepen.

De hoogleraar is verbonden aan het UMC Utrecht en is een vooraanstaand man met ruim vijftig wetenschappelijke publicaties op zijn naam, onder meer over tandheelkunde. Ook is hij voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten en Kaakchirurgie.

Bronnen binnen politie en justitie in Utrecht bevestigen het verhaal. Ook is tegenover RTV Utrecht bevestigd dat er nog meer slachtoffers zijn, die geen aangifte durven te doen.

De hoogleraar ontkende gisteren de aantijgingen. De beschuldigingen zijn volgens hem onjuist: ''Zeven jaar geleden heb ik een wederkerige relatie gehad met een vrouw. Die is kennelijk in onvrede geëindigd en heeft zich sindsdien geuit in onjuiste aantijgingen.'' Volgens de vereachte is er eind 2005 een gesprek geweest met de vrouw en de ombudsman van het ziekenhuis om de kwestie uit te praten. ''Dat gesprek was kennelijk niet bevredigend genoeg.''

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Leids college valt over RijnGouwelijn

Icoon PolitiekNa een half jaar discussie over een lightrailverbinding door de stad, is het college van de gemeente Leiden afgelopen nacht gevallen over deze RijnGouwelijn. Een meerderheid van de gemeenteraad zegde het vertrouwen in het college op.

De RijnGouwelijn eiste vorige week al twee politieke slachtoffers. Toen stapten de twee wethouders van de SP uit het college. De resterende coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en Christen-Unie moesten woensdag het veld ruimen. Een referendum over het tracť van de lijn werd in het verleden geblokkeerd door de toenmalige wethouder Alexander Pechtold.

'Nederlandse leger niet agressief genoeg'

Icoon OorlogNederlandse militairen in Uruzgan zijn niet agressief, soms moeten ze vechten om respect af te dwingen. Dat gebeurt niet altijd, Afghanen klagen daar over en daar is aandacht voor nodig. Verder moet er meer met de Afghanen worden samengewerkt, moeten ze meer zeggenschap krijgen en zijn er meer serieuze opbouwprojecten nodig.

Dat zei Hekmat Karzai, neef van de Afghaanse president en directeur van het Centre for Conflict and Peace Studies in Kabul afgelopen avond in het televisieprogramma NOVA. Karzai zei niet te weten of de meerderheid van de bevolking in Uruzgan echt de Amerikanen prefereert boven de Nederlanders, zoals een aantal geÔnterviewde Afghanen in een reportage zei.

De Amerikanen zijn al zes jaar in Uruzgan actief. De Nederlanders zitten er pas een jaar of veertien maanden, zei Karzai. Hij benadrukte dat de Afghanen wel blij zijn met de Nederlanders en het feit dat Nederland zich in Uruzgan gecommitteerd heeft. ''De Afghanen willen niet leven onder de Taliban.''

Hij benadrukte dat de Afghanen willen dat Nederland blijft en helpt bij het creŽren van stabiliteit in Afghanistan. Verder wees hij mensen die twijfelen of de missie in Uruzgan na augustus 2008 moet worden verlengd, op een morele verantwoordelijkheid dat de Afghanen niet weer verlaten mogen worden, nadat de Sovjetunie dat ook al een keer gedaan heeft.

In Eenvandaag waren juist hele kritische geluiden over de Nederlandse aanwezigheid in Afghanistan te horen vanavond.

Dirty Dancing, the game

I've had the time of my life, and I owe it all to you!

Wie kent deze legendarische tekst niet? Het komt uit de themesong van Dirty Dancing, een klassieker onder de romantische (dans)films en verplichte kost voor iedereen.

Codemasters komt nu met een game gebaseerd op de film. In deze game, welke een soort The Sims wordt met daarin muziek/ritme spelletjes, moet je het zien te schoppen als danser.

BP sponsort Sim City Societies

BP, het Britse Olieconcern, zal hevig aanwezig zijn in de nieuwste Sim City, Sim City Societies. EA gaat het logo van BP plaatsen op allerlei duurzame energieobjecten zoals windmolens en zonnepanelen. Hiermee wil BP een milieuvriendelijk imago creŽren en mensen bewust maken van duurzame energie. Het logo van BP zal daarom ook niet verschijnen op bijvoorbeeld steenkoolcentrales.

EA heeft naast het plaatsen van de logo's van BP ook ervoor gezorgd dat de keuze tussen milieuvriendelijke en milieuonvriendelijke gebouwen ook daadwerkelijk invloed heeft op de keuzes van de bewoners in je stad:

If you put a home or entertainment venue next to a big, nasty power plant, it’s going to take a long time before people want to go there. It also has the effect of making people sick, and they will need more health care. So the game is really about managing those sorts of choices and figuring out what kind of city you want to create

Hoeveel geld er betaald is door BP is niet bekend.

Putdeksels gestolen in Delft

Icoon OpmerkelijkIn Delft zijn de afgelopen drie maanden maar liefst 32 put- en kolkdeksels verdwenen. Waarschijnlijk zijn ze gestolen. Dat maakte de gemeente Delft gisteren bekend.

De gemeente en de politie roepen de Delftenaren op voorzichtig te zijn, want de gestolen putdeksels leveren gevaar op. Openliggende putten kunnen tot vier meter diep zijn. De gemeente heeft extra deksels ingeslagen, zodat verdwenen exemplaren snel vervangen kunnen worden. De politie geeft geen idee wat het motief is voor de putdekseldiefstallen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.