Seks niet belangrijk voor Nederlander

Peter (Petre)
Icoon OpmerkelijkFabrikant van anticonceptiemiddelen Bayer Schering Pharma heeft in twaalf Europese landen onderzocht hoe belangrijk seks wordt gevonden. Nederland komt onderaan het rijtje met een score van 54 procent. Voor de overige 46 procent van de Nederlanders is seks kennelijk niet erg belangrijk. Het onderzoek heeft nog meer opmerkelijke scores opgeleverd wat betreft de Nederlanders.

One night stands
Een kwart van de ondervraagde landgenoten heeft wel eens een one night stand gehad. Ook daarmee scoort Nederland het laagste van alle onderzochte landen. Hetzelfde geldt ook voor het aantal seksuele partners gedurende hun leven, met 5,7 gemiddeld is dat ook het laagste aantal uit het onderzoek.

Liefde speelt bij driekwart een belangrijke rol op seksgebied, zij hebben nog nooit seks gehad zonder vlinders in hun buik. Eén op de tien ondervraagde Nederlanders geeft toe wel eens vreemd te zijn gegaan in een relatie.

Geen behoefte aan meer seks
Dat Nederlanders niet zulke seksbeesten zijn komt verder nog naar voren bij de vraag of ze graag meer seks willen hebben. Maar één derde zegt meer seks te willen. Aan het onderzoek hebben 2400 seksueel actieve Europeanen tussen 16 en 49 jaar meegewerkt.
Met dank aan BQI voor de submit.