Del Piero verlengt contract bij Juve

Wouter Kursten (Magneet)
Alessandro Del Piero heeft zijn contract bij Juventus verlengd tot de zomer van 2010. Dit heeft de Turijnse club op haar eigen website bekend gemaakt.
“Vandaag heb ik een belangrijke beslissing genomen over mijn loopbaan en mijn leven”, reageerde Del Piero.”Juventus heeft mij heel veel gegeven en ik wil hier doorgaan met winnen. De onderhandelingen duurden lang en waren soms complex, maar ik wil wel benadrukken hoe groot de betrokkenheid was van de club.”

De 32-jarige aanvaller komt al sinds de zomer van 1993 uit voor Juventus. Hij maakte in 371 wedstrijden 155 doelpunten, won vijf kampioenschappen, de Champions League en is aanvoerder van het team.

“Voor de toekomst van Juventus is dit een voornaam resultaat”, vertelde algemeen directeur Jean-Claude Blanc. ”De overeenkomst van Del Piero bevestigt onze ambitie en ons vertrouwen in een speler die met zijn ervaring het team zal helpen.”

De onderhandelingen tussen de speler en de club verliepen verre van vlekkeloos. Op een gegeven moment heeft de clubleiding zelfs gezegd dat hij de club zelfs zou kunnen verlaten aan het eind van het seizoen.