Barça vraagt Touré en Eto'o thuis te blijven

Barcelona heeft Samuel Eto'o en Yaya Touré gevraagd om niet voor hun land uit te komen tijdens het toernooi om de Africa Cup dat begin 2008 in Ghana plaatsvindt.
”We kunnen ze niets verbieden, al zou het ons behagen als ze besluiten niet mee te doen”, legde technisch directeur Txiki Begiristain uit op radiozender RAC 1. ”Ik weet niet of ze gaan, maar ik hoop dat ze het niet doen. We kunnen ze echter niet dwingen”.

Touré werd al gevraagd niet mee te doen voor hij afgelopen zomer tekende bij Barcelona. Eto’o, die drie keer Afrikaans voetballer van het jaar was, kwam dit seizoen pas één keer in actie voor Barcelona.

Begiristain: ”Als Eto'o gaat, dan zou het een heel vreemd jaar zijn omdat hij dan wel erg veel wedstrijden ontbreekt bij Barcelona. Een blessure, herstel, en dan interlandverplichtingen. Máár, het is zijn beslissing.”

Begiristain voert als voorbeelden Ronaldinho en Kaká op, zij deden beide niet mee aan de Copa América afgelopen zomer. ”Het was een moedige beslissing van Ronaldinho. Maar ik weet hoe belangrijk zij (Touré en Eto'o, red.) zijn voor hun land.”