Voetbal: Nederland wint van SloveniŽ

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands Elftal heeft het EK-kwalificatieduel tegen SloveniŽ, door treffers van Sneijder en Huntelaar, weten te winnen. De ploeg van bondscoach Marco van Basten kende een goede eerste helft, maar in het tweede deel van de wedstrijd was hier nauwelijks nog wat van terug te zien.

Nederland begon met Arjen Robben op de bank. Van Basten koos er namelijk voor om met Robin van Persie te starten. Klaas-Jan Huntelaar fungeerde tegen de Slovenen als centrumspits. In de verdediging viel de naam van Kew Jaliens op. Deze speler kreeg de voorkeur boven Andrť Ooijer. Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst en Joris Mathijsen deden niet mee. Zij waren namelijk geschorst.

Om 20:45 trapte Nederland af voor het duel tegen SloveniŽ. Na bijna zeven minuten spelen kreeg Van Persie, na een foutje van Brecko, de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. De aanvaller schoot de bal echter over het doel. Kort daarna kreeg Lavric aan de andere kant het eerste kansje voor de Slovenen. Na bijna een kwartier spelen zette Sneijder Oranje op voorsprong. Van Persie bediende de speler van Real Madrid, die uiteindelijk kon profiteren van de te korte terugspeelbal van Ilic. Nog geen tien minuten later kreeg de kleine middenvelder weer een kans, maar raakte deze keer de paal.

Aan de andere kant deed Lavric een poging. Maarten Stekelenburg lette echter goed op en wist de bal eenvoudig te pakken. In de 36e minuut kreeg Sneijder wederom een opleving, nadat hij door Van Persie werd bediend. De middenvelder had zijn vizier echter niet op scherp staan en schoot naast. Niet lang daarna kreeg Nederland een vrije trap. Van Persie ging achter de bal staan en schoot hard op Handandovic. Huntelaar waagde nog een poging in de rebound, maar scoorde niet. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er niet veel meer.

Direct na aanvang van de tweede helft kreeg Lavric een kans, maar Stekelenburg zat er goed bij. Niet lang daarna kreeg ook Huntelaar een mogelijkheid op een treffer. De aanvaller werkte de bal echter net naast het doel. Naarmate de tweede helft vorderde zakte het niveau wat in. Het aantal kansen nam af. Buiten wat speldenprikjes waren er nauwelijks noemenswaardige kansen te bespeuren.

In de 71e kreeg Nederland een vrije trap. Sneijder ging achter de bal staan, maar schoot in de handen van Handanovic. In de slotfase wist Huntelaar toch nog een treffer aan de score van Oranje toe te voegen. De Ajacied realiseerde de treffer samen met oud-ploeggenoot Ryan Babel. Ook in de slotfase was er weinig vuurwerk in het spel van de twee ploegen te bespeuren.

Voor meer nieuws over het Nederlands Elftal kijk je op de FOK! Voetbalmanager!