Nachtrace in Singapore lijkt definitief

Remy (RemyRR)
Het lijkt er op dat vanaf volgend Formule 1-seizoen de nieuwe Grand Prix van Singapore definitief een nachtrace wordt. De organisator van het evenement heeft namelijk een contract gesloten met het Italiaanse Valerio Maioli, een bedrijf dat het stratencircuit tijdens de donkere omstandigheden van licht moet gaan voorzien.

Volgend jaar wordt de Grand Prix van Singapore voor de eerste maal georganiseerd. Het zal de eerste keer zijn dat de Formule 1 in de nacht (lokale tijd) wordt gereden. Het circuit, dat door de bekende baanontwerper Hermann Tilke is ontworpen, zal van 1.500 lichtbronnen worden voorzien. De lantaarns zullen om de vier meter langs de baan geplaatst worden op een hoogte van 10 meter.

De verlichting die men in Singapore gaat gebruiken, is eerder dit jaar al getest op het Franse circuit van Paul Ricard. De internationale autosportbond FIA, die ook verantwoordelijk is voor de Formule 1-races, keurde de lichtinstallaties goed. De hoeveelheid licht die geproduceerd moet worden, is te vergelijken met de verlichting van vier voetbalstadions.