Davids terug op het trainingsveld

Sjors (Sj0rSz)
Edgar Davids is weer terug op het trainingsveld. De middenvelder van Ajax werkte woensdag een looptraining af. Drie maanden geleden brak de speler zijn been tijdens een oefenwedstrijd van de Amsterdammers tegen Go Ahead Eagles.

Later werd overigens bekend gemaakt dat Davids zonder scheenbeschermers speelde. Het is nog niet te zeggen wanneer de Ajacied weer speelklaar is. In eerste instantie dacht men dat de middenvelder drie maanden nodig zou hebben om te herstellen, maar dit zal waarschijnlijk meer tijd gaan vergen.

Begin dit jaar maakte Davids de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Hiermee keerde hij terug op het oude nest, aangezien de middenvelder in de jaren negentig ook voor de Amsterdamse club speelde. Tijdens deze succesvolle periode won hij drie landstitels, de Champions League en de UEFA Cup.

Na zijn verblijf in Amsterdam vertrok hij achtereenvolgens naar AC Milan, Juventus, Barcelona en Internazionale. In 2005 tekende hij een contract bij Tottenham Hotspur, waar trainer Martin Jol de scepter zwaait.