Utrechtse hoogleraar verdacht van aanranding

Icoon PolitieEen hoogleraar van de Universiteit Utrecht zou zich schuldig hebben gemaakt aan aanranding en bedreiging, zo meldt RTV Utrecht. Er zijn twee aangiften tegen hem gedaan. Hij zou zich de afgelopen jaren op zijn werk en tijdens congressen aan een onbekend aantal vrouwen hebben vergrepen.

De hoogleraar is verbonden aan het UMC Utrecht en is een vooraanstaand man met ruim vijftig wetenschappelijke publicaties op zijn naam, onder meer over tandheelkunde. Ook is hij voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten en Kaakchirurgie.

Bronnen binnen politie en justitie in Utrecht bevestigen het verhaal. Ook is tegenover RTV Utrecht bevestigd dat er nog meer slachtoffers zijn, die geen aangifte durven te doen.

De hoogleraar ontkende gisteren de aantijgingen. De beschuldigingen zijn volgens hem onjuist: ''Zeven jaar geleden heb ik een wederkerige relatie gehad met een vrouw. Die is kennelijk in onvrede geëindigd en heeft zich sindsdien geuit in onjuiste aantijgingen.'' Volgens de vereachte is er eind 2005 een gesprek geweest met de vrouw en de ombudsman van het ziekenhuis om de kwestie uit te praten. ''Dat gesprek was kennelijk niet bevredigend genoeg.''

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.