Dejagah wil wél tegen Israël spelen

Wouter Kursten (Magneet)
Ashkan Dejagah zal in de toekomst gewoon weer uitkomen voor de Duitse jeugdselecties. Dit heeft hij duidelijk gemaakt in een gesprek met bondsvoorzitter Theo Zwanziger.

Afgelopen week werd bekend dat de speler weigert uit te komen voor Duitsland in en tegen Israël. De 21-jarige speler van Vfl Wolfsburg weigert dit omdat het voor Iranese burgers, naast zijn Duits paspoort heeft hij ook een Iraans exemplaar, verboden is naar Israël te gaan.

"Hij heeft ons ervan overtuigd dat hij vanwege zijn Iranese afkomst heel erg begaan was met het welzijn van zijn familie, verklaarde Zwanziger na het gesprek, waarbij ook technisch directeur Matthias Sammer en Wolfsburg-coach Felix Magath aanwezig waren.

Zelf kwam Dejagah ook nog met een verklaring. "In het geval ik me niet al te duidelijk heb uitgesproken, dan spijt me dat. Discriminatie, in welke vorm dan ook, is mij vreemd. Het staat vast dat ik koste wat kost voor Duitsland wil blijven spelen."

Dejagah zal volgens Zwansiger ook meedoen tijdens de thuiswedstrijd tegen Israël. "Ik ga ervan uit dat hij zich getuige zijn verklaring realiseert wat de verantwoordelijkheden zijn, ook al liggen die voor sommige sporters ook buiten het speelveld."