Achievement Unlocked: More sales

Roy
Achievements zorgen volgens een onderzoek van EEDAR voor hogere verkopen van games. Achievements spelen een rol in de keuze welke game op welk platform gekocht wordt:

Consumers want their games to include both variety and abundance of Accomplishments. Our research shows that incentives such as Accomplishments impact sales choices such as which game title to buy and which platform to buy it on; they also extend the replayability of a title aldus Geoffrey Zatkin, COO van EEDAR.

Het onderzoek gaf ook aan dat games met online georiënteerde achievements tot 5-% meer omzet kunnen halen dan games zonder die achievements. Daarnaast zou het gebruik maken van achievements in reclame de omzet met 50% kunnen stijgen.

EEDAR meldt in het artikel waarin de uitslag van hun onderzoek staat ook dat developers meer tijd moeten stoppen in achievements. Games met een gevarieerd achievementaanbod doen het beter. Daarnaast zijn achievements voor het uitspelen van een game erg belonend terwijl toch maar 29% van de achievements van dit soort.

Games met geheime achievements (bijvoorbeeld verhaalgerelateerde achievements) doen het over het algemeen ook slechter in het begin. Gamers zoeken achievements namelijk op en bepalen dan of ze de game kopen of niet.