Weer auto in brand in Slotervaart

Icoon PolitieJongeren hebben afgelopen avond opnieuw een auto in de brand gestoken achter het politiebureau op het August AllebÚplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.

De brandweer heeft de brand snel geblust. ''De jongens zijn weggerend en er zijn geen aanhoudingen verricht'', aldus een politiewoordvoerder. Inmiddels is de Mobiele Eenheid (ME) uit voorzorg in groten getale aanwezig om eventuele nieuwe opstootjes in de kiem te smoren. Ook het politiebureau wordt bewaakt door de ME.

Gistermiddag was het overigens ook al raak. Een groepje jongens gooide een steen door de ruit van een busje van mediabedrijf Dutchview. Een cameraman van de actualiteitenrubriek EÚnVandaag kwam met de schrik vrij.

Maandagavond gingen twee auto's in vlammen op en sneuvelden de ramen van het politiebureau. Dit tot woede van Ahmed Marcouch, Stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. Hij is kwaad dat ouders hun kinderen toch op straat hebben laten lopen. Hij vindt dat ze hun kroost binnen hadden moeten houden. ''Dit tuig heeft geen emoties over de steek- en schietpartij bij het politiebureau'', aldus Marcouch. ''Deze kwelgeesten maken gewoon misbruik van de situatie.''

Aanleiding voor de ongeregeldheden is de dood van de 22-jarige Bilal B. Hij werd doodgeschoten toen hij twee agenten met diverse messteken levensgevaarlijk verwondde. Voor hem is gisteren in de El Oumma-moskee in Slotervaart een speciale dienst gehouden. De imam riep de aanwezigen op om de rust te bewaren. B. wordt vermoedelijk in Marokko begraven.