Olympisch elftal wint van Schotland

vw_caddy
Gisteravond speelde het Nederlands Olympisch Elftal haar eerste oefenwedstrijd op weg naar Peking. Tegen Schotland won Nederland met 4-0.

De selectie bestond voornamelijk uit spelers van Jong Oranje. Alleen Frank van der Struijk en Otman Bakkal komen niet uit voor Jong Oranje vanwege hun leeftijd. In de 14e minuut maakte Feyenoorder Luigi Bruins de 1-0 met een bekeken schuiver van buiten het strafschopgebied. Na het eerste doelpunt daalde het niveau behoorlijk. Pas in de 72ste minuut viel de 2-0, Bruins volleerde een opstuitende bal achter de Schotse keeper. PSV'er Bakkal maakte van dichtbij de derde goal en in de 88ste minuut werd uit een snelle counter de 4-0 gemaakt door Leroy George.

"Een zeer verdiende zege", aldus Foppe de Haan. "We beginnen het aardig te doen." Uit het kamp van de Jong Oranje-spelers komt ook nog ander nieuws. PSV'er Ismail Aissati ziet de komende tijd af van Jong Oranje. De jonge speler kreeg voor het duel met Estland openlijk kritiek te voorduren van Foppe de Haan. Aissati baalt ervan dat de kritiek niet binnenskamer is gebleven, daarom heeft hij voorlopig geen zin meer om uit te komen voor Jong Oranje.